Παρέλαση ΟΥΚ .Είμαστε όλοι με τα βατράχια του Πολεμικού Ναυτικού!

ΟΥΚ _παρέλαση.jpg

Σημ. Ας αφήσουμε τα ΟΥΚ να κάνουν τη δουλειά τους και να μην δημιουργούμε θέμα από το τίποτα!!! Έλεος με τους κάθε λογής "χρήσιμους ηλίθιους" της ΝΤΠ . Τους ενοχλεί ένα σύνθημα που στο κάτω -κάτω δεν έβρισε και κανέναν . Ένας ευσεβής πόθος των Ελλήνων είναι , γιατί ενοχλεί τόσο? Ούτε οι Τούρκοι δεν ενοχλούνται και ενοχλούμαστε "εμείς"?.

Τα ΟΥΚ δεν είναι σχολή μπαλέτου, για πόλεμο εκπαιδεύονται. Στρατιώτες είναι και μάλιστα από τους πιο άρτια και πιο σκληρά εκπαιδευμένους που έχουμε, που εκπαιδεύονται και φανατίζονται για να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστούν τα σύνορα μας και να πεθάνουν πρώτοι αν χρειαστεί !!!!!!!!!!!! Και μέσα σε όλα αυτά πρέπει να πεταχτούν σαν την ......π@...@ να το παίξουν ενοχλημένοι οι άχρηστοι , οι μαϊντανοί, τα πειθήνια πρόβατα της ΝΤΠ.

Το ότι οι τούρκοι δηλώνουν ότι θα διεκδικήσουν με στρατιωτικά μέσα 16 νησιά του Αιγαίου δεν ενόχλησε , ούτε και ο βιασμός των κοριτσιών που συμμετείχαν στην αντιρατσιστική πορεία από αυτούς για τους οποίους έκαναν πορεία δεν είδα να ενόχλησε κανέναν!!! Υποκριτές !!!

Παρεμπιπτόντως ο  υποπλοίαρχος επικεφαλής του τμήματος των ΟΥΚ μετατέθηκε άμεσα στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας!.

----


Οι γνωστοί εθνομηδενιστές εξαπέλυσαν για πολλοστή φορά μια εμετική επίθεση εναντίων των θρυλικών βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού που αποτελούν τη σιδερένια γροθιά των Ενόπλων Δυνάμεων

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου ο ουλαμός της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών έκανε το αυτονόητο φωνάζοντας συνθήματα που σκοπό είχαν να τονώσουν το ηθικό αλλά και να θυμήσουν αιώνιους πόθους του Ελληνικού Έθνους. Βέβαια όταν ορισμένοι έχουν συνηθίσει να παρακολουθούν gay parade όπου ο κάθε τοιούτος σατιρίζει εθνικά σύμβολα ή ακόμα και Εθνικούς Ήρωες που έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα τότε είναι απολύτως λογική αυτή η επίθεση.

Σήμερα, σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε ηθική και πνευματική παρακμή, βρέθηκαν κάποιοι σκληραγωγημένοι στρατιωτικοί που ζουν μακριά από πολυτέλειες υπηρετώντας πιστά την πατρίδα και το Έθνος (λέξεις που για κάποιους διεθνιστές φαντάζουν ως απειλή για τη δημοκρατία) να φωνάξουν κάποια συνθήματα τα οποία τα αγκάλιασε όλος ο κόσμος που παρακολούθησε την παρέλαση και πραγματικά τους αποθέωσε όπως κάνει πάντα όταν περνά ο ουλαμός της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού. Βέβαια όλοι αυτοί που κατηγόρησαν τους άνδρες των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών είναι γνωστοί διεθνιστές που διαρκώς στρέφονται κατά του Έθνους φωνάζοντας συνθήματα «μίσος ταξικό ξεφτίλες πατριώτες στην εθνική ενότητα είμαστε προδότες».

Γι' αυτό λοιπόν και μαθήματα πατριωτισμού από τον κάθε ελληνόφωνο δεν δεχόμαστε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι η κρίση αξιών, αρχών και ιδανικών όμοιων με αυτών που γαλουχήθηκαν οι πρόγονοι μας όταν έφτασαν 100 χιλιόμετρα έξω από την Άγκυρα ή όταν πολεμούσαν τον κατακτητή στα βουνά της Ηπείρου το 1940. Λέξεις όπως ο πατριωτισμός, η φυλή, το γένος, το Έθνος, η πατρίδα και οι αλύτρωτες έχουν ποινικοποιηθεί από συγκεκριμένους χώρους οι οποίοι πρεσβεύουν τον διεθνισμό και τον εθνομηδενισμό. Είναι όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν..............

Διαβάστε περισσότερα ..»


ΕΦΤΑ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ

turkey-armenian-claims.gifΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Μεγάλη ταραχή προκάλεσαν στην Τουρκία οι δηλώσεις του γενικού εισαγγελέα της δημοκρατίας της Αρμενίας, Aghvan Hovsepyan, ότι η Αρμενία με την ευκαιρία της μεγάλης επετείου των εκατό χρόνων από την αρμενική γενοκτονία θα οργανώσει μεγάλες κινητοποιήσεις σε διεθνές επίπεδο για να διατρανώσει τα αρμενικά δίκαια. Μεταξύ δε αυτών των αρμενικών δικαίων εκτός από την διεκδίκηση της αναγνώρισης από την Τουρκία της γενοκτονίας είναι και η διεκδίκηση 7 τουρκικών επαρχιών που αρπάγησαν με παράνομο τρόπο από τους Τούρκους. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο γενικός εισαγγελέας της Αρμενίας μιλώντας στο φόρουμ της Ένωσης Αρμενίων Δικηγόρων στο Ερεβάν, τόνισε πως επί τη ευκαιρία της φετινής επετείου των εκατό χρόνων της μεγάλης αρμενικής γενοκτονίας οι Αρμένιοι ετοιμάζουν μεγαλειώδεις εκδηλώσεις στην Αρμενία και σε όλο τον κόσμο όπου υπάρχει αρμενική διασπορά. Οι εκδηλώσεις αυτές σε συνεργασία με την αρμενική εκκλησία θα δίνουν έμφαση αφ' ενός στο πάγιο αίτημα της αναγνώρισης από πλευράς της Τουρκίας των μεγάλων εγκλημάτων που έχει διαπράξει σε βάρος των χριστιανών της Μικράς Ασίας στις αρχές του εικοστού αιώνα και αφέτερου στη διεκδίκηση από την Τουρκιά 7 επαρχιών όπου κατοικούσε αμιγής αρμενικός πληθυσμός και εκδιώχτηκε με βάρβαρο τρόπο, όσοι φυσικά γλύτωσαν από την γενοκτονία. Ο Aghvan Hovsepyan τόνισε πως οι Αρμένιοι δεν είναι δυνατό να...............

Διαβάστε περισσότερα ..»


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΒΙΑΖΑΝ ΕΠΙ 5 ΩΡΕΣ 19χρονη ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!!

βιασμός.jpgΣημ. Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο ψεύτης? ποιος είναι ο προπαγανδιστής? Η εφημερίδα "Μακελειό" ή οι αντιφασίστες και η ΕΛ.ΑΣ? Κατά την άποψη μου το "Μακελειό" λέει την αλήθεια, αλλά προφανώς υπάρχει κεντρική εντολή σε συνέργεια και με τα συστημικά βοθροκάναλα έτσι ώστε τέτοια περιστατικά να αποκρύπτονται!!!!!! Γιατί ? Για να μην τα μαθαίνει ο κόσμος και εξαγριωθεί και πάψει να είναι τόσο αφελής όσων αφορά τους "κακόμοιρους" τους λαθρομετανάστες!!!!  Τα ίδια έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν θα τα κάνει αυτή που η προστασία των λαθρομεταναστών είναι και κεντρική πολιτική της επιλογή? Τι και αν είναι εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων, φτάνει να μη μας πούνε ρατσιστές!!

---

Απίστευτη καταγγελία από την εφημερίδα Μακελειό..του Στέφανου Χίου..που αξίζει να ερευνηθεί από τον Υπουργό κύριο Γιάννη Πανούση,για το αν ισχύει ή όχι..και να γίνουν οι σχετικές μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Η καταγγελία της εφημερίδας αναφέρει τα εξής..


-Σοκ στα Πατήσια: Αφγανοί λαθρομετανάστες βίασαν φύσει και παρά φύσει 19χρονη Ελληνίδα.


- Την ακινητοποίησαν μέσα σε ταξί. 


Ανατριχιαστικό ρεπορτάζ. 

Δεν ανακοίνωσε το παραμικρό η ΕΛ.ΑΣ...

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ:

 "ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΜΕ ΒΙΑΖΑΝ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΤΡΑΒΟΥΣΑΝ ΒΙΝΤΕΟ. 

ΒΓΗΚΑ ΓΥΜΝΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ".....


αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Στέφανος Χίος..


Το περασμένο Σάββατο οι αντιρατσιστές έκαναν πορεία στην Αθήνα μαζί με Αφγανούς και Πακιστανούς Λαθρομετανάστες της Αμυγδαλέζας στο κέντρο της Αθήνας . 


Μετά το τέλος της πορείας 10 Αφγανοί απομόνωσαν μια αντιρατσίστρια από την πορεία και κοντά στην Αχαρνών όπως λέει η εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ, τη βίαζαν για ώρες. 


Το περίεργο είναι ότι οι αντιρατσιστές δεν αντέδρασαν σε αυτή την φρικιαστική πράξη των Αφγανών και συμβούλεψαν την συντρόφισσα τους να μην πει τίποτε


Η 19χονη όμως κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία σύμφωνα με όσα γράφει το indobserver.blogspot.gr


Διαβάστε τι μετέδωσε το ραδιόφωνο του  ΣΚΑΪ..σύμφωνα με τον «Παρατηρητή»...


Μετά το τέλος της πορείας όπου συμμετείχαν και οι βιαστές Αφγανοί (που είχαν απελευθερωθεί πρόσφατα από την Αμυγδαλέζα)... οι οποίοιαπομόνωσαν 4 αντιρατσίστριες φοιτήτριες κοντά στην Αχαρνών, όπου  τις βίαζαν επί ώρες. 

Δείτε τι γράφει το πρωτοσέλιδο της Δευτέρας..

makeleio Δευτέρας.jpg

και το πρωτοσέλιδο της Τετάρτης..

makeleio Τετάρτης.jpg.......................

Διαβάστε περισσότερα ..»


SCALP-EG: Το μακρύ χέρι της Πολεμικής Αεροπορίας φθάνει το παλάτι του σουλτάνου!

scalp m1 210000tv.jpeg

Ακόμη και για το πιο απίθανο σενάριο από τη σημερινή πολιτική σκοπιά - η δυνατότητα της άμεσης συμμετοχής της Πολεμικής Αεροπορίας σε επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών ή άλλων στρατηγικών εγκαταστάσεων βαθιά στην ενδοχώρα του εχθρού - στην Άγκυρα την πρωτεύουσά του, υπάρχουν οι απαραίτητες δεξιότητες: Στις αποθήκες της ΠΑ είναι οι πύραυλοι κρουζ SCALP-EG. Με τα μαχητικά Mirage μπορούν να εξαπολυθούν σε απόσταση περίπου 350 χιλιομέτρων από τον προορισμό τους, χωρίς να χρειαστεί να εισέρθουν τα αεροσκάφη στην περιοχή αεράμυνας του εχθρού - οι πύραυλοι κρουζ στη συνέχεια είναι σε θέση να βρουν το προγραμματισμσμένο σημείο πρόσκρουσης. Ωστόσο, για μια τέτοια αποστολή, επείγουν δύο θέματα: Τα μαχητικά θα έπρεπε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο να αναπτυχθούν στην Κύπρο.

 

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ και στην Γιουγκοσλαβία, ήταν ζωτικής σημασίας: Τα κατευθυνόμενα αμερικανικά όπλα με την δική τους πρόωση. Στην δεκαετία του 1990, επιτέθηκαν με αυτά σε καλά προστατευμένους στόχους, και με επιτυχία κατέρριψαν εχθρικά αεροσκάφη. Τότε, τα αεροσκάφη έπρεπε να πετάξουν βαθιά μέσα στο έδαφος του εχθρού και υπό την απειλή της αεράμυνάς του να χτυπήσουν τους στόχους στο έδαφος με μεγάλη ακρίβεια, με όπλα όπως οι με λέιζερ καθοδηγούμενες βόμβες.

 

Με τον SCALP-EG δεν είναι πλέον απαραίτητο κάτι τέτοιο. Εξαπολύεται από ασφαλή απόσταση από την αεράμυνα του εχθρού, και στη συνέχεια κατευθύνεται αυτόνομα πετώντας πολύ χαμηλά, κάτω από τα ραντάρ του εχθρού.

 

Με την ταυτόχρονη χρήση πολλαπλών πυραύλων SCALP-EG κατά του στόχου, ο καθένας θα μπορούσε να πάρει το δικό του δρόμο προσέγγισης ή θα μπορούσαν να προσεγγίσουν τον στόχο σε διαφορετικό χρόνο. Το δρόμο του προς το στόχο τον βρίσκει με μια εξαιρετική ακρίβεια, χάρη σε ένα ειδικό, μοναδικό στον κόσμο, περίπλοκο σύστημα πλοήγησης τεχνολογίας Tritec.

 

Αυτό χρησιμοποιεί ταυτόχρονα τρεις ξεχωριστούς και ανεξάρτητους αισθητήρες: Αδρανειακή πλοήγηση με τη βοήθεια GPS/Galileo, ραντάρ υψομέτρησης και παθητικό ανιχνευτή υπέρυθρων ακτίνων. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βρει τον στόχο ακολουθώντας την μορφολογία του εδάφους, μέσω σημείων κατεύθυνσης, ακόμη και κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες - ακόμα και στην περίπτωση που το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης δεν λειτουργεί.

 

Ο πύραυλος κρουζ εμπίπτει στο Καθεστώς Ελέγχου Τεχνολογίας Πυραύλων (πεδίο εφαρμογής: 500 κιλά ωφέλιμο φορτίο, εύρος άνω των 300 χιλιομέτρων, συγκεκριμένη χρήση, μη μεταβιβάσιμη τεχνολογία). Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, η Γαλλία και η Βρετανία εφαρμόζουν το εύρος στο επίπεδο της θαλάσσης, αντί του πιο αποτελεσματικού προφίλ πτήσης σε μεγάλο υψόμετρο - περί τα 500 χιλιόμετρα. Η Τουρκία και οι ΗΠΑ το έτος 2000 προέβησαν σε διαμαρτυρίες στην Γαλλία για την απόφαση της πώλησης των εν λόγω όπλων στην Ελλάδα, με αιτιολογία το Καθεστώς Ελέγχου Τεχνολογίας Πυραύλων. Η Πολεμική Αεροπορία αναφέρει επίσημα ως εμβέλεια του SCALP-EG τα 300 χιλιόμετρα και βάρος πολεμικής κεφαλής τα 120 κιλά.

 

Το βέλτιστο εύρος ενός βλήματος κρουζ επιτυγχάνεται σε ταχύτητες από Mach 0,7 έως Mach 0,85 σε ύψος 20.000 έως 35.000 πόδια. Δεδομένου ότι με ένα τέτοιο πτητικό προφίλ θα μπορούσε να είναι ευάλωτο, η εγκατάσταση ορισμένων παθητικών μέτρων αυτοάμυνας, όπως θερμοβολίδες, είναι πιθανή.

 

Οι ενσωματωμένες δεξαμενές καυσίμων στο κέντρο του πυραύλου έχουν μια χωρητικότητα που εγγυάται μια εμβέλεια από τουλάχιστον 450 χιλιόμετρα. Για την καλύτερη κατανόηση: Εάν ο πύραυλος εξαπολυθεί από την Θεσσαλονίκη, ακόμη και αν ακολουθήσει την πορεία του εδαφικού αναγλύφου, θα φθάσει στην Αθήνα. Συνήθως οι πιλότοι της ΠΑ εκπαιδεύονται να εξαπολύουν αυτό το βλήμα από μια απόσταση μέχρι 350 χιλιόμετρα από το στόχο - από αυτή την απόσταση, θα συναντήσει τον στόχο με βεβαιότητα [100%].

 

Για αυτό το εύρος, ο χρόνος πλεύσης του πυραύλου διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Καθοδηγείται από έναν στροβιλοκινητήρα Turbomeca Microturbo TRI 60-30 στην ουρά, φτάνει περίπου 5 μέτρα μήκος και 1,3 τόνους σε βάρος, ο SCALP-EG αναπτύσει μια ταχύτητα από περίπου 1.000 χιλιόμετρα ανά ώρα. Την αναγκαία πρόωση την λαμβάνει από το αεροδυναμικό του σχήμα και τις δύο περιστρεφόμενες πτέρυγες των περίπου 3 μέτρων, που ξεδιπλώνονται αυτόματα............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Δεν είναι για τα μούτρα μας το 1821, το Δίστομο και οι παρελάσεις

ΝΑΖΙ_ΑΚΡΟΠΟΛΗ.jpgΟι θηριωδίες των ναζί δεν ισοφαρίζονται με λίγα ευρώ από τη Γερμανία όποτε το θυμόμαστε

Είτε με την προηγούμενη μορφή των έντρομων «επισήμων» που κρύβονταν πίσω από την Αστυνομία για να σωθούν από τους διαδηλωτές, είτε με τη νέα, όπου θα στήσουν λέει γιορτές με νταούλια, τσαντίρια, σουβλάκια και δεν ξέρω γω τι άλλο πρόκειται να μοιράζεται, οι εθνικοί αγώνες των προγόνων μας δεν ΤΙΜΩΝΤΑΙ μ' αυτόν τον τρόπο. Διασύρονται. Και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να καταργήσουμε τις παρελάσεις αφού δεν τις πιστεύουμε. Για σκεφτείτε το. Η ιδέα και μόνο ότι σε Κολοκοτρώνη και Καραϊ­σκάκη θα αποδίδονται τιμές από την όποια χθεσινή ... Δούρου προκαλεί από ιλαρότητα και θυμηδία έως... ιλαρότητα και θυμηδία. Από πολιτικούς που δεν πιστεύουν ότι πρέπει να διδάσκεται η Ελληνική Ιστορία στα σχολεία, από θεω­ρητικούς της Αριστεράς που έχουν αμφισβητήσει την ίδια την επανάσταση 1821_.jpgπεμπτουσία του 1821 λέγοντας άλλοτε ότι επρόκειτο για «ταξική σύγκρουση» και άλλοτε για «παιχνίδι των ξένων δυνάμεων», ΠΟΤΕ ΤΟΥ ο λεγόμενος «προοδευτικός χώρος» δεν ένιωθε άνετα, -για λόγους που ο ίδιος καταλαβαίνει- με την ιδέα των παρελάσεων, αλλά και της 25ης Μαρτίου αυτής καθαυτής. Αρα γιατί παριστάνουν ότι την τιμούν; Είναι μια κοροϊδία στα μούτρα μας και προσβολή των νεκρών.  

Ατράνταχτη απόδειξη ότι το Συριζαίι­κο και οι συνοδοιπόροι του δεν έχουν και δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με τα εν λόγω εθνικά θέματα είναι ότι ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ να βάλουν έναν δικό τους στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Αν δεν υπήρχε ο Πάνος Καμμένος, που με την ιδιαίτερη προσωπικότητά του και τη σαφώς πατριωτική (υπερπατριωτική κατ' άλλους) ιδεολογία του είναι δεκτός και με το παραπάνω στο Πεντάγωνο, κανένας από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να σταθεί εκεί. Και από μια άποψη είναι ευτύχημα το ότι δεν τους δίνεται η ευκαιρία να παίζουν και ... με τα όπλα, όπως παίζουν με την οικονομία, γιατί θα μπορούσε να γίνει μεγάλη ζημιά. Οχι, προς Θεού, δεν αμφισβητώ ότι στο μυαλό τους είναι το ίδιο πατριώτες όσο και οι άλλοι, μόνο που η αντίληψή τους πάνω σε αυτό το θέμα είναι κάπως περίεργη, αφού άλλοι νομίζουν ότι οι πόλεμοι κερδίζονται δίνοντας λουλούδια στον απέναντι φαντάρο και άλλοι διακηρύττουν ότι θεωρούν εξίσου Ελληνα πια και τον κάθε περαστικό αλλοδαπό. 

Επί της ουσίας δηλαδή αφού δεν πιστεύουν σε ...............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Οθωμανικές σφαγές στην Ελληνική Επανάσταση.Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο!

επανάσταση.1821.jpgΣημ. Στο άρθρο που ακολουθεί αν και περιγράφει εν'πολλοίς πολλές από τις σφαγές που έγιναν εις βάρος μας από τους τούρκους και τους συν αυτώ, αποφεύγεται να αναφερθεί το γεγονός της πρόκλησης σφαγών εις βάρος Ελλήνων από εβραίους και παράλληλα της συμμετοχής σε αυτές εβραίων ..!!!!! Για το λόγο αυτό παραθέτω αυτή την υποσημείωση -που ανέφερε στην αρχική πηγή του άρθρου σχολιαστής- για να μην ξεχνιόμαστε και να μην ξαναγράφουμε την Ιστορία κατά το δοκούν. 
  
----Κατά την καταστροφή της Νάουσας, τον Απρίλιο του 1822, από τον Αβδούλ Αμπούδ, εξακόσιοι Εβραίοι, που ακολουθούσαν το ασκέρι του αιμοβόρου Τούρκου πασά, άποτελέσανε πραγματικό σώμα δημίων και βασανιστών. Απερίγραπτα είναι τα όσα έκαναν στον άμαχο πληθυσμό της μαρτυρικής αυτής πόλεως ».(X.Στασινοπουλου, Λεξικό Ελληνικής Επαναστάσεως 1821)
Είναι ιστορικώς βέβαιο, ότι οι Ιουδαίοι προκαλέσανε την καταστροφή της Χίου από τους Τούρκους για να λεηλατήσουν τον πλούτο των πολυαρίθμων Χιακών εργαστηρίων. Επί πλέον συμμετείχαν και οι ίδιοι με τον φρικτότερο τρόπο στις σφαγές. Ο αγωνιστής του 1821, γραμματεύς του Κανάρη και μετέπειτα βουλευτής Σύρου Ανδρέας Μάμουκας {1801 - 1884} έχει περιγράψει σαν αυτόπτης μάρτυς τα αιμοσταγή εβραϊκά εγκλήματα. Η μανία των Εβραίων κατά των Ελλήνων βεβαιώνει « ήτο απερίγραπτος » παρακάτω λέγει, ότι δεν μπορεί να εκφράσει τον τρόπο με τον όποιο οι Ιουδαίοι μεταχειρίζονται τα νεκρά σώματα των Ελλήνων. Αξιοσημείωτο είναι ότι αποκαλεί τους Εβραίους 
« μεμισημένον γένος εις όλον τον κόσμον » και κατόπιν αναφέρει ότι οι Εβραίοι δεν συνεκινούντο πρό των γυμνών κρεμασμένων Ελλήνων, αλλά τους κατεκομμάτιαζαν « ως κρέας έν μακέλλω » {σφαγείον}. Η περιγραφή είναι πραγματικά ανατριχιαστική και μπορείτε να την διαβάσετε στο« Χιακόν Αρχείον » που επιμελήθη ο Ι. Βλαχογιάννης. 
Στο κάστρο της Κορώνης οι Εβραίοι που ήταν στο κάστρο, αφού πρώτα τον βασάνισαν, κομμάτιασαν τον Γρηγόριο και πέταξαν κάτω από το κάστρο τα κομμάτια του, φωνάζοντας στους Έλληνες: « Ελάτε βρε Ρωμιοί να πάρετε κρέας από το Δεσπότη σας, να φάτε ». Την ίδια ώρα θανάτωσαν, βασανίζοντας τους, και τον διάκο και τον παπά και τους πέταξαν κι αυτούς από το κάστρο.
----
Το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα των Ελλήνων που συντάραξε την οικουμένη το 1821 και ονομάστηκε Εθνική Παλιγγενεσία, εξασφαλίζοντας στο υπόδουλο έθνος την πολυπόθητη ανεξαρτησία του ύστερα από τόσους αιώνες υποταγής στον ξένο κυρίαρχο, αιφνιδίασε τον σουλτάνο και τις δυνάμεις του.  

Παρά το γεγονός ότι η Επανάσταση του 1821 προετοιμαζόταν σπερματικά ήδη από τις τελευταίες δεκαετίες του 18ου και τις πρώτες του 19ου αιώνα και συγγένευε με τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα που αναπτύχθηκαν στην ιταλική, τη γερμανική και γαλλική επικράτεια αλλά και στις βρετανικές κτήσεις της Βόρειας Αμερικής, όταν ξέσπασε τελικά εκεί στις αρχές του 1821 απείλησε τη διατήρηση της Ιεράς Συμμαχίας, μέλος της οποίας ήταν και η Οθωμανική Αυτοκρατορία.  

Οι τεταμένες σχέσεις των Δυτικοευρωπαίων με τους Οθωμανούς Τούρκους δεν μπορούσαν πια να κρυφτούν κάτω από το χαλί των κοινών συμφερόντων και κάθε τουρκική θηριωδία κατά τη διάρκεια του ελληνικού ξεσηκωμού ακουγόταν στα πέρατα της Ευρώπης, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι δεν μπορούσαν πια να κωφεύουν στις βιαιότητες και τις σφαγές του μουσουλμανικού στοιχείου έναντι των χριστιανικών ευρωπαϊκών πληθυσμών.  

Υψηλή Πύλη και υπόδουλος ελληνισμός βρέθηκαν ξαφνικά στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής επικαιρότητας, η οποία φάνηκε να βγαίνει από τη μακάρια εσωστρέφειά της και να ασχολείται τώρα με τον αγώνα των Ελλήνων, με τα φιλελληνικά αισθήματα που καλλιεργούσαν οι ρομαντικοί αλλά και άλλοι κύκλοι στην καρδιά της Ευρώπης να συμβάλουν καθοριστικά εδώ. 

Πλέον κάθε παραφωνία των Οθωμανών σε όρους βιαιότητας και αγριότητας έκανε πάταγο κυριολεκτικά στη Γηραιά Ήπειρο και είχε κολοσσιαίο αντίκτυπο στην κοινή γνώμη των λαών, στρέφοντας έτσι το ενδιαφέρον με πρωτόγνωρη δυναμική στον ελληνικό αγώνα.  

Βιαιότητες σημειώθηκαν πολλές κατά τον ένοπλο ξεσηκωμό των Ελλήνων και τη λυσσαλέα προσπάθεια του κατακτητή να καταπνίξει την επανάσταση, αν και οι παρακάτω ακούστηκαν στα πέρατα του πλανήτη ... 

Ο Απαγχονισμός του πατριάρχη Γρηγορίου Ε' και οι Σφαγές στην Κωνσταντινούπολη (10 Απριλίου 1821) 

alt 

Με τις πρώτες μαζικές εκδηλώσεις του ελληνικού ξεσηκωμού να επιφέρουν τριγμούς στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο σουλτάνος δεν θα μπορούσε να μην αντιδράσει στην επανάσταση και στράφηκε στον πρώτο εύκολο στόχο, στη γειτονιά του δηλαδή. Η Υψηλή Πύλη έκρινε πως ο πατριάρχης Γρηγόριος Ε' όχι μόνο δεν ήταν ξένος προς τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων στην Πελοπόννησο αλλά και δεν χρησιμοποίησε την εξουσία του για να συγκρατήσει τους Έλληνες από την εθνική κουτουράδα. 

Διέταξε έτσι τον απαγχονισμό του και τη σκύλευση του σκηνώματός του επί τρεις μέρες, πριν η σορός του πεταχτεί στη θάλασσα, την ίδια ώρα που επέτρεψε τη σφαγή πολλών επιφανών Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης (όπως οι Φαναριώτες) αλλά και άλλων μεγάλων κέντρων της αυτοκρατορίας (επιδρομές, καταλήστευση και σφαγές ιερωμένων και προεστών σε Ανδριανούπολη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Σμύρνη, Κυδωνίες, Κω, Ρόδο, Κρήτη, Κύπρο κ.λπ.).  

alt 

Το φονικό μήνυμα του σουλτάνου ήταν μεν ηχηρότατο, αν και η σκληρή και αναιτιολόγητη αντίδρασή του εναντίον της θεσμοθετημένης ηγεσίας του έθνους θεμελίωσε ακόμα περισσότερο την Ελληνική Επανάσταση, αφενός επειδή έπεισε και τους τελευταίους σημαίνοντες Έλληνες να εξέλθουν από τη νομιμότητα και να στηρίξουν το εγχείρημα των Φιλικών, αφετέρου επειδή προκάλεσε τη συμπάθεια του χριστιανικού κόσμου και την ανάπτυξη ισχυρού φιλελληνικού κινήματος στην Ευρώπη. 

Οι κυβερνήσεις των μεγάλων δυνάμεων αναγκάστηκαν να παραδεχθούν πως Έλληνες και Τούρκοι δεν ήταν εύκολο να συμβιώσουν στο εξής. Η λεγόμενη Σφαγή στην Κωνσταντινούπολη του 1821 και η εξαπόλυση πλήθους εξαγριωμένων Τούρκων κατά του ελληνικού στοιχείου της αυτοκρατορίας ήταν το σημείο καμπής ... 

Η Σφαγή της Σαμοθράκης (1 Σεπτεμβρίου 1821) 

alt 

Με το κύμα των σφαγών επισκόπων και επιφανών Ελλήνων να συνεχίζεται ως αντίδραση στο ξέσπασμα της επανάστασης, οι Τούρκοι κλιμάκωσαν τις αντιδράσεις τους με ξεριζωμό κοινοτήτων και καταλήστευση περιουσιών. Χαρακτηριστική είναι εδώ η εκτέλεση στο Ηράκλειο (Μεγάλο Κάστρο τότε) του αρχιεπισκόπου Κρήτης Γεράσιμου, πέντε αρχιερέων και πολλών προκρίτων της Μεγαλονήσου (23 Ιουνίου 1821). 

Σειρά είχε μετά η Σαμοθράκη, ο ακριτικός αυτός φάρος του ελληνισμού που έμελλε να γράψει τη δική της μαρτυρική συμμετοχή στον ιερό αγώνα της λευτεριάς, πληρώνοντας με το αίμα εκατοντάδων αμάχων. Μια χούφτα προκρίτων της Σαμοθράκης που είχαν μυηθεί στη Φιλική Εταιρεία μόλις πληροφορήθηκαν τα γεγονότα στην Πελοπόννησο έπεισαν τους κατοίκους του νησιού να κηρύξουν τον Απρίλιο του 1821 τους εαυτούς τους ελεύθερους και να αρνηθούν να πληρώσουν τους οφειλόμενους στους Τούρκους φόρους. Ταυτοχρόνως, οι κάτοικοι εξασκούνταν στη σκοποβολή και τα στρατιωτικά γυμνάσια έτοιμοι να μιμηθούν το παράδειγμα της 25ης Μαρτίου στην Αγία Λαύρα.  

Παρά τη μυστικότητα της προετοιμασίας, η είδηση έφτασε στα αυτιά του σουλτάνου, ο οποίος ξαπέστειλε τον υποναύαρχο καπετάν Μπέη Καρά Αλή για να πνίξει στο αίμα την ανταρσία. Λίγες μέρες αργότερα, όταν οι νησιώτες είδαν κοτζάμ υποναύαρχο του τουρκικού στόλου έξω από τη Σαμοθράκη κατάλαβαν ότι κακό θα επακολουθούσε: 1.000 (ή σύμφωνα με άλλες πηγές 2.000) στρατιώτες έβαλαν να καταλάβουν τη Χώρα του νησιού, με τους κατοίκους να προβάλουν σθεναρή αντίσταση, αν και τα πολεμοφόδια σώθηκαν γρήγορα. 

Είχαν φυγαδεύσει βέβαια τα γυναικόπαιδα για να αποφύγουν την αιχμαλωσία και την ατίμωση κι έτσι οι Τούρκοι επιδόθηκαν σε άγριους βανδαλισμούς σε μια έρημη Χώρα: λεηλάτησαν και έκαψαν τα περισσότερα σπίτια και κατέστρεψαν τις εκκλησίες. Όχι βέβαια ότι χόρτασαν και ο διψασμένος για αίμα καπετάν πασάς κατάφερε να φέρει με δόλο πίσω τους νησιώτες στις εστίες τους. Και τότε ξεκίνησε σφαγή: 700 παλικάρια σφαγιάστηκαν επιτόπου και ακολούθησαν φρικαλεότητες που οι κάτοικοι αποκάλεσαν «ημέρα χαλασμού». Οι άμαχοι-θύματα υπολογίζονται σε εκατοντάδες, ενώ αν πιστέψουμε τον ιατροφιλόσοφο Νικόλαο Φαρδύ, από τις 15.000 κατοίκους της Σαμοθράκης γλίτωσαν μόνο 33 οικογένειες ... 

Η Σφαγή της Χίου (30 Μαρτίου-2 Απριλίου 1822) 

alt 

Το 1822 ενορχηστρώθηκε νέα αντίποινα από τον σουλτάνο Μαχμούτ Β' για να τρομοκρατήσει τους χριστιανικούς πληθυσμούς της Χίου, σε μια αιματοβαμμένη επιχείρηση που θα κατέληγε στη δολοφονία 50.000 Ελλήνων. Η πρωτοφανούς αγριότητας καταστροφή της Χίου και η ανηλεής σφαγή των κατοίκων της θα θεμελίωνε με το αδικοχαμένο αίμα των Ελλήνων την επανάσταση ακόμα πιο βαθιά, καθώς αντί να κάμψουν το ηθικό των αγωνιστών, το έστειλαν στα ουράνια. 

Ως απάντηση σε κίνημα σαμίων επαναστατών που αποβιβάστηκαν στη Χίο και κατάργησαν την οθωμανική Αρχή, ισχυρή ναυτική δύναμη των Οθωμανών, με διοικητή τον Καρά Αλή, έπειτα από εκτεταμένο κανονιοβολισμό, αποβίβασε πολυάριθμα στρατεύματα (7.000 άντρες) που επιδόθηκαν σε πυρπόληση όλων των περιχώρων και της πρωτεύουσας του νησιού και κατέφυγαν σε ανήκουστες σφαγές: από τους 100.000 κατοίκους, περίπου 30.000 σφαγιάστηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν (άλλες πηγές κάνουν λόγο για 42.000 ή ακόμα και 50.000 Χιώτες), ενώ οι ...................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Εκατό (!!!???) παραβιάσεις σε δύο ημέρες έκαναν τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο!

τουρκικά αεροπλάνα.jpg

Σημ. Μάλιστα.! Οι τούρκοι κάνουν παραβιάσεις κατά την συνήθη(!!) πρακτική τους .....

 Και εμείς τι κάνουμε....? Το ΝΑΤΟ τι κάνει? Οι διεθνείς οργανισμοί τι κάνουν? Οι "σύμμαχοι"?? . 

Μην κοροϊδευόμαστε αφού εμείς δεν κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ, πέρα από πολλά λόγια φυσικά τι περιμένουμε να μας κάνουν οι άλλοι.

Εδώ τρεις ολόκληρες ώρες ήταν εντός χωρικών υδάτων τουρκική πυραυλάκατος και εμείς δεν κάναμε ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο επικοινωνιακά και αφού έφυγε η πυραυλάκατος διέρρευσαν διάφορα φαιδρά ότι δήθεν θα ρίχναμε προειδοποιητικές βολές και ...πρόλαβαν λέει οι τούρκοι και έφυγαν!! Επί τρεις ώρες καθαρίζαμε τις κάννες για να ρίξουμε τις προειδοποιητικές βολές και πάλι δεν προλάβαμε..... Έτσι λέει η επικοινωνιακή προπαγάνδα...!! Τόση κοροϊδία, τόση σοβαρότητα!!

100 παραβιάσεις λέει το ΓΕΕΘΑ έκαναν οι Τούρκοι σε δύο ημέρες.

 Μήπως είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι??????????? Τουλάχιστον να μας το πουν να το ξέρουμε. Καλές οι δηλώσεις καλή η προπαγάνδα, αλλά κάποια στιγμή και μετά τα λόγια χάνουν την αξία τους αν δεν μετουσιωθούν σε πράξεις. 

--- 

Την Πέμπτη τα ραντάρ του ΓΕΕΘΑ κατέγραψαν συνολικά 65 παραβιάσεις και την Παρασκευή προστέθηκαν άλλες 38 
Κάθε ύψος προκλητικότητας ξεπέρασαν οι Τούρκοι τις δύο τελευταίες ημέρες καθώς μέσα σε 48 ώρες πραγματοποίησαν εκατό (100) παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου με τουρκικά μαχητικά. 
Οι 65 από αυτές καταγράφηκαν την Πέμπτη και άλλες 38 σημειώθηκαν την Παρασκευή. 
Την Πέμπτη τον ελληνικό εναέριο χώρο παραβίασαν συνολικά δώδεκα αεροσκάφη, ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος CN-235 και δύο ελικόπτερα. Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ τα δώδεκα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Αιγαίο σε τέσσερις σχηματισμούς πριν «αναγνωριστούν και αναχαιτιστούν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια πρακτική». 
Μια ημέρα αργότερα, την Παρασκευή, συνολικά δεκατέσσερα αεροσκάφη, έξι εκ των οποίων ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 38 παραβιάσεις πάνω από όλο το Αιγαίο. 
Τα τουρκικά μαχητικά, ένα εκ των οποίων ήταν ιπτάμενο ραντάρ, παραβίασαν το FIR πάνω από το Βορειοανατολικό, το Κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο σε τρεις σχηματισμούς ενώ υπήρξαν.................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Μπορεί ο χρυσός να νικήσει τον καρκίνο; - Η νέα, ελπιδοφόρα θεραπευτική μέθοδος!

gold-hand.jpgΕρευνητές από το πανεπιστήμιο Harvard και επιστήμονες του τεχνολογικού ινστιτούτου της Μασαχουσέτης δημιούργησαν μια ολοκαίνουργια τεχνική καταπολέμησης του καρκίνου.

Η πανέξυπνη και πραγματικά ελπιδοφόρα μέθοδος, αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό των σύγχρονων, εξελιγμένων επιστημονικών γνώσεων. Ένα«μείγμα» νανοτεχνολογίας, βιολογίας και χημείας δημιούργησε τον χρυσό «Δούρειο Ίππο», μια θεραπευτική διαδικασία ικανή να εξαφανίσει τα καρκινικά κύτταρα.

Ένα «κοκτέιλ» επιστημονικών εφαρμογών για την αντικαρκινική θεραπεία - Νανοτεχνολογία και χρυσός δημιουργούν τον ιδανικό... «Δούρειο Ίππο»

Η αρχική ιδέα της ομάδας των επιστημόνων δεν διαφέρει κατά πολύ από τις προηγούμενες μεθόδους καταπολέμησης της ασθένειας. Μια ομάδα αντικαρκινικών «πρακτόρων» που εισέρχεται στο σώμα, εντοπίζει τα καρκινικά κύτταρα, εισβάλλει σε αυτά και τα σκοτώνει με μια... φονική δόση φαρμάκου.

Τις τελευταίες δεκαετίες γίνονται πολλές προσπάθειες για να μπορέσει να εφαρμοστεί αποτελεσματικά αυτή η έξυπνη ιδέα. Πλέον, με την βοήθεια της νανοτεχνολογίας αλλά και την ιδιαίτερη συμβολή του χρυσού, φαίνεται πως βρέθηκε η κατάλληλη φόρμουλα για να δημιουργηθεί ο «Δούρειος Ίππος» που θα μπορέσει να κάμψει τις αντιστάσεις του ως τώρα... αξιόμαχου καρκίνου.

«Συνδυάσαμε πολλές ήδη υπάρχουσες επιστημονικές γνώσεις και τεχνικές, για την δημιουργία ενός καινοτόμου και πολλά υποσχόμενου συστήματος καταπολέμησης του καρκίνου. Είναι μια πραγματικά έξυπνη ιδέα» τονίζει η Suzanne Cutts, μοριακή βιολόγος που ασχολείται με την νέα μέθοδο.

Μια ανίκητη τεχνική - Τα τρία βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει με απόλυτη επιτυχία

Η νέα τεχνική που εφαρμόστηκε από τους Αμερικανούς επιστήμονες είναι ικανή να ξεπεράσει πολύ βασικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν παρόμοιες τεχνικές του παρελθόντος. Η συνεργασία ερευνητών από πολλούς επιστημονικούς κλάδους, οδήγησε στην δημιουργία μιας... ανίκητης φόρμουλας, κατά του καρκίνου.

Το πρώτο και βασικότερο πρόβλημα που λύνεται με την νέα μέθοδο, είναι πως πλέον δεν υπάρχουν... παράπλευρες απώλειες από την θεραπευτική διαδικασία. Η χρήση της νανοτεχνολογίας για την μεταφορά του...............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Οι Έλληνες δεν έχουν Ανθρώπινα Δικαιώματα

graff-boot.jpgΗ Επιτροπή για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους ξελασπώνει τις μνημονιακές κυβερνήσεις


Ανάποδα ξεκινάει την έρευνα η νεοσυσταθείσα Επιτροπή που ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής, κυρία Κωνσταντοπούλου. Αντί να ανοίξει τους φακέλους των "πειραγμένων" στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που ως επιχείρημα προέβαλε ο κ. Γ. Παπανδρέου για να επιβληθεί στην Ελλάδα μνημόνιο, η Επιτροπή θα ελέγξει όλες τις μίζες, δάνεια και προμήθειες που πιθανόν να βρει ότι πήραν κομματικά στελέχη προ μνημονίου. Από το 2010 οι Έλληνες δεν έχουν Ανθρώπινα Δικαιώματα και η κυβέρνηση ψάχνει ποιος έφαγε τα λεφτά. 

Ο ελληνικός λαός περιμένει ότι η εν λόγω Επιτροπή, η οποία ήταν προεκλογική εξαγγελία της συγκυβέρνησης θα άνοιγε καταρχάς τα στοιχεία με τα οποία η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ παρέδωσε την εθνική κυριαρχία σε Ε.Ε, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Όμως για την συγκυβέρνηση αυτή την στιγμή το χρέος της Ελλάδας είναι αποδεκτό εφόσον ο έλεγχος θα αφορά αμαρτήματα προηγούμενων χρόνων και όχι του άμεσου παρελθόντος.

Η διαδικασία που θα τηρηθεί για την Επιτροπή, όπως ανακοινώθηκε, από την πρόεδρο της Βουλής θα είναι πολύ χρονοβόρα. Θα ξεκινήσει από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και θα καταλήξει στο γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010 έβαλε άνευ όρων την χώρα σε μνημόνιο. 

Βέβαια, η Επιτροπή δεν αγγίζει καθόλου την περίοδο του 2001, χρονιά την οποία η κυβέρνηση Σημίτη έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ. Δεν θα εξετάσει αν τα στοιχεία που παρέδιδε η κυβέρνηση Σημίτη στην Ε.Ε ήταν αυτά που θα επέτρεπαν άνευ επιπτώσεων να μπει η Ελλάδα στην Οικονομική Νομισματική Ένωση. Χρονιά που ξεκίνησε το μεγάλο πανηγύρι της υποτίμησης 340,75% του εθνικού νομίσματος της χώρας. 


Οι Έλληνες από το 2010 είναι νομίμως Αποικία

"Η συγκρότηση της Επιτροπής προχωρά με το δεδομένο της έκδοσης ψηφίσματος το 2014 από τη Γενική Συνέλευσης του ΟΗΕ, το οποίο επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν με εργαλείο το χρέος να υπάρχει περιστολή δικαιωμάτων", δήλωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Από τη μια η κυβέρνηση δίνει το χέρι σε καταπατητές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνοντας νέες συμφωνίες και από την άλλη τους κατηγορεί ως απάνθρωπους. Το Σεπτέμβριο του 2014 οι Έλληνες έμαθαν για ποιο λόγο αν και αυτοκτονούν, αν και λιποθυμούν από την πείνα, αν και έχουν χάσει οποιαδήποτε δικαίωμα εργασίας και αξιοπρέπειας η Ε.Ε και ο ΟΗΕ δεν επεμβαίνει.

Την απάντηση την είχε δώσει τότε ο Επίτροπος της Κομισιόν, Κατάινεν: "Στις χώρες του Μνημονίου δεν χωρούν δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα διότι το Μνημόνιο δεν είναι Ενωσιακό Έγγραφο (δάνειο έδωσε και το ΔΝΤ) με αποτέλεσμα η Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους Έλληνες να μην ισχύει".

Αντί λοιπόν, να κατηγορηθούν όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 ότι υπέγραψαν ή τηρήσαν και τηρούν μνημονιακούς όρους οι οποίοι αφαιρούν τους Έλληνες το δικαίωμα να είναι Άνθρωποι, η κυβέρνηση κάνει..................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Η Κύπρος δείχνει τον δρόμο.Εμπορεύσιμο για πρώτη φορά το φυσικό αέριο της Κύπρου

κυπρος-αοζ.pngΣημ. Η Κύπρος δείχνει τον δρόμο. Και δεν τον δείχνει τώρα, τον έχει δείξει εδώ και καιρό, αλλά εμείς δεν έχουμε σταθεί ικανοί να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της. 
Εμπόδια πάντα θα υπάρχουν και πάντα η Τουρκία (με τις πλάτες και τις παραινέσεις άλλων....) θα εγείρει απαιτήσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να παραμένουμε όμηροι των Τούρκων. Πρέπει επιτέλους να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν. Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί ακριβώς δεν εξασκούμε τα δικαιώματα μας. Είμαστε χρεοκοπημένοι και μας κουνάει ο κάθε καραγκιόζης το δάχτυλο για τον ίδιο ακριβώς λόγο. 
Έχουμε αργήσει πάρα πολύ να κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και όσες έχουμε κάνει είναι από τη φύση τους φοβικές για αυτό και μας αδειάζουν οι εταιρίες εξόρυξης υδρογονανθράκων. 
Δυστυχώς δεν φαίνεται να είμαστε αποφασισμένοι να ανακηρύξουμε ΑΟΖ γιατί περιμένουμε να μας στηρίξουν οι "σύμμαχοι" μας για αυτό. Έλα όμως που για να μας στηρίξουν θέλουν την μερίδα του λέοντος για αντάλλαγμα και όσο μείνει για εμάς να το μοιραστούμε με τους Τούρκους!!!!
Η κρίση και τα παρεπόμενα της είναι κατά μεγάλο μέρος αποτέλεσμα αυτών των σχεδιασμών των "φίλων" και "συμμάχων" μας. Δεν θέλουν και δεν θα δεχτούν μια Ελλάδα αυτάρκη και αυτοδύναμη, κάτι που θα μας εξασφάλιζε η εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου. 
Ποια θα ήταν η λύση? Η προοπτική συνεργασίας για την εξόρυξη υδρογονανθράκων με Ρωσία και Κίνα. Όχι με δηλώσεις, αλλά με πράξεις!!! . Κάτι τέτοιο είναι φυσικά δίκοπο μαχαίρι, αλλά δεν μπορεί να περιμένουμε να δεχτούν οι άλλοι τα δίκαια μας όταν έχουν συμφέρον για το αντίθετο. Μόνοι μας πρέπει να κινηθούμε με γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον και να αναλάβουμε και κάποιο ρίσκο. Εκ΄του ασφαλούς δεν μπορούμε πλέον να κινηθούμε γιατί είμαστε ήδη με την πλάτη στον τοίχο. 
Σίγουρα μια τέτοια κίνηση θα ενεργοποιήσει τα γεωπολιτικά αντανακλαστικά Ευρωπαίων και Αμερικανών και θα κινηθούν για να μας εμποδίσουν με διάφορους τρόπους.... Όπως π.χ. θα βάλουν τα σκυλιά τους (Τουρκία...) να γαβγίζουν ,θα μας απειλήσουν με κυρώσεις κλπ, ίσως όμως να τους κάνει και να μας σεβαστούν και να μας προσφέρουν στήριξη έτσι ώστε να μπουν και αυτοί στο παιχνίδι.!! Είδωμεν... Το σίγουρο είναι ότι η απραξία πρέπει επιτέλους να σταματήσει!

---
Οι εκπρόσωποι της Noble ενημέρωσαν για τους σχεδιασμούς της και την κατάθεση ενός σχεδίου ανάπτυξης του κοιτάσματος 

Εμπορεύσιμο θα ανακηρυχθεί σε λίγες εβδομάδες το κοίτασμα «Αφροδίτη» στη Κυπριακή ΑΟΖ. Σήμερα ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Noble Energy Ανατολικής Μεσογείου Κιθ Ελιοτ συναντήθηκε με τον Κύπριο Πρόεδρο  Νίκο Αναστασιάδη και τον υπουργό Ενέργειας  Γιώργο Λακκοτρύπη και συζήτησαν τον τρόπο διαχείρισης του κοιτάσματος.

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως οι εκπρόσωποι της Noble ενημέρωσαν για τους σχεδιασμούς της και την κατάθεση ενός σχεδίου ανάπτυξης του κοιτάσματος Αφροδίτη και την ανακήρυξη του κοιτάσματος ως εμπορεύσιμου εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων.

«Τα δύο αυτά γεγονότα» είπε  «είναι πολύ σημαντικά για την Κύπρο γιατί θα είναι η πρώτη φορά που ως χώρα θα περάσουμε από το στάδιο της έρευνας υδρογονανθράκων στο στάδιο της ανάπτυξης και εκμετάλλευσης». 

Ερωτηθείς αν η ανακήρυξη του κοιτάσματος ως εμπορεύσιμου σημαίνει εξαγωγές προς την Αίγυπτο, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι η ανακήρυξη αυτή στέλνει το μήνυμα προς τους ξένους αγοραστές ότι έχουμε φυσικό αέριο προς πώληση. Αυτό συνεπάγεται είτε εξαγωγή του φυσικού αερίου στο εξωτερικό, είτε εκμετάλλευση στην Κύπρο, είτε συνδυασμός και των δύο που είναι και η πρόθεση της Κυβέρνησης.

Σε ερώτηση πότε θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό για το πώς θα προχωρήσει η Κυβέρνηση, ο Υπουργός είπε πως άρχισαν κάποιες προσπάθειες προς την κατεύθυνση της Αιγύπτου αλλά και της Κύπρου, και προανήγγειλε εξελίξεις για την Κύπρο πολύ σύντομα. «Αναμένουμε τη διαδικασία που θα ακολουθήσει η εταιρεία σε...............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Όταν συναντήσεις τον επόμενο Βαγγέλη, να θυμάσαι τι έγραφες στο Facebook

vaggelis.jpgΤα θύματα, οι αγέλες των λύκων και ο καταστροφικός συνδυασμός "ωχαδερφισμού" και κοντής μνήμης. Γιατί ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, δεν πρόκειται να αλλάξει σε τίποτα τη νοοτροπία μας


Στέκομαι πάντα αμήχανος, μπροστά στο θάνατο ενός νέου παιδιού και ανήμπορος να ζητήσω μέσω Facebook "κρεμάλα" γι' αυτούς που ευθύνονται για ό,τι συνέβη ή να δηλώσω φίλος και αδελφός του Βαγγέλη. Άχρηστα και τα δύο.

Το παιδί πέθανε και την ίδια στιγμή, άλλα παιδιά τραβάνε τα ίδια και δεν σώζονται με αναρτήσεις και κάθε είδους ευχές στα Social Media.

O Βαγγέλης, ήταν θύμα bullying ή για να είμαστε ακριβείς θύμα mobbing, εφόσον μια ομάδα συμφοιτητών του, τον είχε στοχοποιήσει και τον τρομοκρατούσε ασκώντας λεκτική και σωματική βία πάνω του.

Είναι καλό να ξέρουμε τι είναι το bullying, γιατί οδηγημένοι στην υπερβολή και για να διώξουμε μακριά τις τύψεις, είμαστε έτοιμοι, αφενός να ονομάσουμε bullying το οτιδήποτε -από ένα κακόγουστο αστείο, μέχρι μια παρατραβηγμένη φάρσα- αφετέρου να προχωρήσουμε σε αβάσιμες γενικεύσεις περί Κρητικών νταήδων.

Όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες της άσκησης bullying στη γειτονιά μας, στο σχολείο, στο στρατό έστω και αν όταν το βλέπαμε δεν γνωρίζαμε πώς ακριβώς ονομάζεται και ποιος είναι ο ορισμός του. Και είναι εύκολο να καταλάβεις το αν αυτός που δέχεται την επίθεση, μπορεί να σταθεί στα πόδια του και να απαντήσει ή αν αντίθετα έχει παραδοθεί στην εξουσία του θύτη.

Όταν όμως δεν είσαι το θύμα και δεν είσαι ο θύτης, είσαι επομένως ο παρατηρητής, η ευθύνη βαραίνει πρωτίστως εσένα. Εσύ είσαι ο κρίσιμος παράγοντας, που θα καθορίσει αν από το καθημερινό βασανιστήριο, θα οδηγηθούμε στα χειρότερα ή αν αντίθετα θα σωθεί μια ζωή. Αυτός που ασκεί bullying, καταλαβαίνει μόνο από νόμους και ποινές και αυτός που είναι θύμα είναι συνήθως φοβισμένος και έχει την αίσθηση ότι δεν μπορεί να βοηθηθεί.

Μένει λοιπόν, στον ουδέτερο η ευθύνη, αν όχι να βγει μπροστά και να υπερασπιστεί τον αδύναμο, τουλάχιστον να ειδοποιήσει τους αρμόδιους, να ενοχλήσει ξανά και ξανά, προκειμένου να προστατευθεί το θύμα.

Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα. Η επιλογή συνήθως είναι το "ωχ αδερφέ μου". Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει συνανθρώπους μας να πέφτουν από τα σύννεφα; Στο 99% των περιπτώσεων γνώριζαν και δεν μιλούσαν. Γιατί το να μιλήσεις σημαίνει μπλέξιμο. Το να μιλήσεις μπορεί να σημαίνει ότι θα στοχοποιηθείς και εσύ. Το να μιλήσεις σημαίνει και ότι αναλαμβάνεις την ευθύνη να σταθείς άνθρωπος, δίπλα σε έναν συνάνθρωπό σου, που σε........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Τι ακριβώς είναι η «Κάρτα του Πολίτη» και γιατί μας φακελώνει;

κάρτα του πολίτη.jpgΗ κάρτα του πολίτη -αν και εφόσον εφαρμοσθεί- είναι μία "έξυπνη κάρτα", δηλαδή μία πλαστική κάρτα με ενσωματωμένο μικροκύκλωμα, το γνωστό πλέον μικροτσίπ, παρόμοια προς την κάρτα αναλήψεων, την τηλεκάρτα, την πιστωτική κάρτα κ.α. Αυτού του είδους οι κάρτες, δεν είναι όλες ίδιες μεταξύ τους. Το κοινό τους γνώρισμα ωστόσο, είναι η διασύνδεση του χρήστη και ιδιοκτήτη τους με ένα δίκτυο πληροφοριών.

Ο παραπάνω ορισμός, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ισχύει για την ίδια την κάρτα ως αντικείμενο. Ωστόσο, η "κάρτα του πολίτη" ως μέτρο ή θεσμός, δεν είναι απλώς "κάρτα", αλλά είναι ένας νέος τρόπος συναλλαγών, με βασικό του χαρακτηριστικό την αυτοματοποιημένη εισαγωγή στοιχείων σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Κατ'αρχάς ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλοί είναι να πιστεύουν ότι η κάρτα αποτελεί πομπό, ο οποίος εντοπίζεται όπου κι αν βρεθείς. Αν και υπάρχουν κάρτες με πομπό, οι περισσότερες δεν έχουν. Η εν λόγω διαπίστωση δεν είναι ακριβής και οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Ο εντοπισμός της κάρτας, γίνεται με τη χρήση της, όχι με εξ αποστάσεως εντοπισμό, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές και την είσοδό της σε ένα δίκτυο. Χωρίς δίκτυο, δεν εντοπίζεται. Από τη στιγμή όμως που για κάθε συναλλαγή μας θα χρειαζόμαστε την κάρτα, ο εντοπισμός μέσω του δικτύου συναλλαγών θα είναι καθημερινός.
 
Υπάρχουν κάρτες με πομπό ραδιοκυμάτων, οι γνωστές σε πολλούς RF id, οι οποίες ωστόσο εκπέμπουν σήμα σε απόσταση λίγων μέτρων. Οι συγκεκριμένες κάρτες δεν παρέχουν όμως καμία απολύτως ασφάλεια αφού μπορούν να εντοπίζονται από απόσταση μερικών μέτρων και να αποκαλύπτουν στοιχεία των ιδιοκτητών τους σε όποιον κατέχει τα τεχνολογικά μέσα. Εννοείται φυσικά ότι φακελώνει κανονικότατα τον κάτοχό της και μάλιστα χωρίς PIN!

Ένα δεύτερο λάθος που κάνουν πολλοί, είναι να πιστεύουν οτι η κάρτα αποθηκεύει όλα τα στοιχεία των πολιτών και τα μεταφέρει όπου και να πηγαίνουν. Αν αυτό ίσχυε, τότε θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε έγγραφα σε ηλεκτρονική μορφή, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάμε αμέτρητα ντοσιέ με χαρτιά. Ένα τέτοιο μικροτσίπ, χρησιμοποιείται ήδη και είναι τα γνωστά μας και χρηστικότατα usb flash memory cards ή "usb stick", τα "στικάκια" ή "flashάκια" τα οποία εξυπηρετούν χιλιάδες συνανθρώπους μας καθημερινά. Οι συγκεκριμένες συσκευές προσφέρουν αδιαμφισβήτητα διευκολύνσεις στη μεταφορά εγγράφων και αρχείων υπολογιστών και έχουν πολλαπλά πλεονεκτήματα, ενώ φυσικά συνδέονται εύκολα σε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουμε σπίτι μας. Εννοείται βέβαια, ότι οι συσκευές αυτές δεν δίνουν τα στοιχεία μας σε κανέναν και δεν συνδέονται σε δίκτυο για φακέλωμα.

Οι έξυπνες κάρτες δεν έχουν καμία σχέση με αυτού του είδους το μικροτσίπ. Για την ακρίβεια, δεν είναι η τεχνολογία που κάνει τη διαφορά, αλλά ο τρόπος που την χρησιμοποιούμε.

Τα μικροτσίπ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές περιπτώσεις, μεταξύ άλλων σε εργοστάσια και μονάδες παραγωγής ή σε κλειστά κυκλώματα, για παράδειγμα για ασφάλεια κτιρίων, για στρατιωτικές εγκαταστάσεις κ.α. Όταν όμως αυτά τα μικροτσίπ βγουν στον έξω κόσμο, τότε αρχίζουν τα προβλήματα, διότι οι δυνατότητες χρήσης τους είναι περιορισμένες.

Τα συγκεκριμένα μικροτσίπ, δεν έχουν μεγάλο όγκο αποθήκευσης δεδομένων, ώστε να χρησιμοποιούνται σαν usb συσκευές και δεν προορίζονται για τέτοια χρήση. Έχουν ικανοποιητικές αποθηκευτικές δυνατότητες για να αποθηκεύουν κωδικούς, όχι όμως όσο ένα usb stick.

Στην πραγματικότητα απαιτούνται εκατοντάδες χιλιάδες έξυπνες κάρτες, για να αποθηκεύσουν τον όγκο δεδομένων ενός μόνο usb stick.

Γιατί λέμε ότι η κάρτα του πολίτη είναι ηλεκτρονικό φακέλωμα;

Το μικροτσίπ της έξυπνης κάρτας δεν χρησιμεύει στο να αποθηκεύει όλα τα στοιχεία και τις συναλλαγές του πολίτη. Στην πραγματικότητα αποθηκεύει κωδικούς. Του κωδικούς του πολίτη. Τους κωδικούς πρόσβασης του πολίτη στα συστήματα υπολογιστών της "κάρτας του πολίτη".


Η έξυπνη κάρτα, δεν καταγράφει τα δεδομένα που αφορούν τους πολίτες, αλλά κυρίως προσφέρει συνδεσιμότητα στους.............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Το Eurogroup "τσεκάρει" την οικονομία μας και η Τουρκία την Άμυνά μας!

Του πολεμικά πλοία .jpgΧρήστου Α. Καπούτση

Ήταν ένα ΤΕΣΤ για να καταγραφεί η αντίδραση της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης σε μείζονα πρόκληση ή ήταν λάθος στις συντεταγμένες, όπως υποστηρίζει με ανακοίνωσή του τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών; Ο λόγος για την Τουρκική ΝΟΤΑΜ, με την οποία η τουρκική κυβέρνηση «δέσμευε» ένα μεγάλο μέρος του Βορείου Αιγαίου μεταξύ Λήμνου, Σκύρου και Αγίου Ευστρατίου για χρονικό διάστημα 10 μηνών, προκειμένου να μετατραπεί σε πεδίο βολής για την πραγματοποίηση ασκήσεων από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και μάλιστα με πραγματικά πυρά.

Ουσιαστικά, η Τουρκία με την αρχική ΝΟΤΑΜ, έβαζε ένα διαχωριστικό πλέγμα μεταξύ νότιου και βόρειου Αιγαίου και έτσι, δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα, στην αεράμυνα της χώρας μας (εξουδετέρωση του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot 3), αλλά και στην ασφάλεια των πτήσεων των πολιτικών αεροσκαφών. Μάλιστα, η Τουρκία, για πρώτη φορά, σε ΝΟΤΑΜ, περιελάμβανε και μεγάλο τμήμα της Λήμνου, δηλαδή αδιαμφισβήτητο ελληνικό έδαφος!

Η αναμενόμενη αντίδραση της Ελλάδας θα ήταν να αυξήσει την στρατιωτική της παρουσία της στο Αιγαίο, εξέλιξη, που θα κλιμάκωνε επικίνδυνα την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.


Όμως, η έντονη Διπλωματική αντίδραση της Αθήνας, κυρίως παρασκηνιακή και με τα διαβήματα που απείλησε ότι θα στείλει όχι μόνο στην Άγκυρα , αλλά και στο NATO, στον ΟΗΕ , στην Ε.Ε. και ICAO, αποδείχτηκε αποτελεσματική.

Η Τουρκία με νεότερη ανακοίνωσή της με αριθμό Α904/15, απέσυρε ολόκληρη τη ΝΟΤΑΜ.

«Η απόσυρση της NOTAM, με την οποία η Τουρκία δέσμευε μία μεγάλη περιοχή του Αιγαίου για στρατιωτικές ασκήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, αποδεικνύει ότι η αποτελεσματική διπλωματία γίνεται αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με αποφασιστικότητα και σχέδιο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Σακελλαρίδης.
Ανεξάρτητα από προθέσεις και σκοπιμότητες, η απόσυρση ολόκληρης της ΝΟΤΑΜ από την ΤΟΥΡΚΙΑ , είναι σαφώς θετική εξέλιξη διότι, μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ενός κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης, σε διμερές επίπεδο, που είναι αναγκαίο και για την Ελλάδα και για την Τουρκία.
Ωστόσο, διακριτό ρόλο στην εκτόνωση της ελληνοτουρκικής κρίσης και στην υποχώρηση της Άγκυρας, είχε η αμερικανική διπλωματία, για προφανείς γεωστρατηγικούς λόγους. H αμερικανική παρέμβαση εκδηλώθηκε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, που για πρώτη φορά η Ατλαντική Συμμαχία, εγκατέλειψε την φιλοτουρκική ή στην καλύτερη περίπτωση την πολιτική των ίσων αποστάσεων, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η κρίση στην Ουκρανία, αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, διαμορφώνουν νέα Στρατηγικά δεδομένα. Μια σοβαρή κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα ήταν επιβαρυντική στο ήδη ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον. Κυρίως όμως, μια ενδονατοική κρίση, πιθανόν να απειλούσε τη συνοχή της Ατλαντικής συμμαχίας, σε μια ενιαία γεωγραφική περιοχή (Ουκρανία, Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή), όπου το ΝΑΤΟ , για λόγους επιχειρησιακούς (στρατιωτικές επιχειρήσεις), θα πρέπει να είναι ισχυρό και συνεχής ο επιχειρησιακός - γεωγραφικός χώρος του.

Συγνώμη λάθος

«Η ΝΟΤΑΜ ανακοινώθηκε κατά λάθος με λανθασμένες συντεταγμένες», υποστηρίζει με ανακοίνωσή της τη Τουρκία.
Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς αναφέρει: «Το ζήτημα των μακροχρόνιων δεσμεύσεων περιοχών στο Αιγαίο εκ μέρους της Ελλάδας και της χώρας μας είναι επίκαιρο εδώ και μεγάλο διάστημα.
Τον περασμένο χρόνο είχαμε προτείνει στην ελληνική πλευρά την αμοιβαία κατάργηση των περιοχών αυτών. Ωστόσο, μέχρι σήμερα η ελληνική πλευρά δεν μας έχει απαντήσει θετικά. Επιθυμούμε το πρόβλημα αυτό να επιλυθεί στο πλαίσιο των συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης: «Για τον σκοπό αυτόν ακυρώνεται η πρόσφατη διακοίνωσή μας για δέσμευση περιοχών, η οποία ανακοινώθηκε κατά λάθος με λανθασμένες συντεταγμένες. Στη................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Αντί να βγούμε από τη Σένγκεν,.............

Θέμος ΑναστασιάδηςΖΩΝΗ ΣΕΝΓΚΕΝ.jpg

Κολλητικό είναι; Τη μια ανακάλυψαν ως λύση για τη βία στα γήπεδα το να διακοπεί το πρωτάθλημα για μια βδομάδα! Μετά φλέρταραν με την ιδέα να πάμε στη δραχμή αντί να βρούμε διέξοδο μέσα στο ευρώ. Προχθές τους κατέβηκε ότι θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή με κρυφές κάμερες στις λουόμενες νοικοκυρές-κρυφούς εφοριακούς στις παραλίες. τώρα κάποιος απίθανος Συριζαίος αρμόδιος προτείνει να βγούμε από τη Συνθήκη Σένγκεν όλοι οι Ελληνες μαζί επειδή δεν μπορούν να βρουν άκρη με τη λαθρομετανάστευση! Ουάου και τρις ουάου!

Για τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα σίγουρα δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τους έφερε δηλαδή εδώ όλους αυτούς τους δυστυχισμένους εν πολλοίς ανθρώπους, και θα ήταν άδικο να περιμένουμε να λύσει το πρόβλημα! Ε, τουλάχιστον, ας μην το κάνει ακόμα χειρότερο και πιο περίπλοκο με ατυχείς ιδεοληπτικούς χειρισμούς που μπορεί να του γυρίσουν μπούμερανγκ! Γιατί όσο απεχθές είναι το εμπόριο μίσους κατά των αλλοδαπών και της ξενοφοβίας, άλλο τόσο υποκριτικό και άκρως απωθητικό είναι το ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΓΑΠΗΣ προς οποιονδήποτε λαθρομετανάστη, είτε είναι πάτερ φαμίλιας με πεινασμένα παιδάκια, είτε εκπαιδευόμενος νεαρός πυρήνας του ISIS.

Αντί να τους αφήσουν ελεύθερους στις πλατείες, λέγοντας ψέματα μάλιστα δεξιά και αριστερά μεταξύ τους (ποιος πιστεύει ότι ένας υποστράτηγος έβγαλε μόνος του ολόκληρη διαταγή για το Λαθρομεταναστευτικό;), ας έπαιρναν ο καθένας δοκιμαστικά από έναν λαθραίο δυστυχισμένο σπίτι του! Να δουν από κοντά τη «μαύρη» αλήθεια, αφού και σε αυτό το ζήτημα, όπως και σε όλα τα άλλα, είναι μόνο θεωρία. Εμπρός, λοιπόν, και είπαμε: ΔΙΚΑ ΜΑΣ τα τροφεία! Επιτέλους, έστω κι αν έχουν δει ότι η «μπαρούφα» είναι πολύ της μόδας, ας σταματήσει να λέει ο καθένας ό,τι κουλαμάρα τού κατέβει, πότε για την μπάλα, πότε για την Παιδεία, πότε για την Εφορία στην παραλία και τώρα για τη Σένγκεν... Θα θέλουμε διαβατήρια για να πάμε ακόμα και στη Λευκωσία!

Αν είναι τόσο εύκολο να λυθεί το όλο ζήτημα με... peace, freedom, αγάπες και προδέρμ, αντί να βγούμε όλοι μαζί από τη Σένγκεν ας πάρει κάθε σωστός Συριζαίος, όπως η «αρμόδια υπουργός», η κυρία Χριστοδουλοπούλου, από έναν λαθραίο σπίτι του να τον θρέψει. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν, άμα θες να 'σαι Συριζαίος με πατέντα και πιστοποιητικό αριστερών κοινωνικών φρονημάτων. «Υιοθέτησε» κι εσύ ένα λαθρομεταναστάκι, όπως κάνουν με τα αφρικανάκια μέσω της UNICEF και της άλλης συμπαθούς διεθνούς οργάνωσης, όπου είναι μια καλή κόρη Μητσοτάκη. Αλλά με τα αφρικανάκια είναι εύκολο, δίνεις 5 ευρώ, κάνεις και κάνα Skype ή αλληλογραφία και καθαρίζεις τη συνείδησή σου - χωρίς να μειώνουμε σε τίποτα την αξία και τη σημασία του έργου των εν λόγω οργανώσεων. Με τον λαθρομετανάστη σε θέλω, Συριζαίε, κυρία Χριστοδουλοπούλου, ή όποιος άλλος μας λέει να βγούμε από τη Σένγκεν, να γίνουμε δηλαδή τριτοκοσμικοί. Να τον πάρει, να τον έχει και να ζει μαζί του ΜΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ του, να μοιράζεται την καθημερινότητά του, κι εν ανάγκη εμείς οι υπόλοιποι οι «ξενοφοβικοί» να τους πληρώνουμε κι από πάνω τα έξοδα με ειδικά ΤΡΟΦΕΙΑ (κάτι σαν τη ΔΕΗ, άστε το στον Φωτόπουλο, κάτι θα βρει!).

Οχι να τους αμολάμε σε κάθε πλατεία ή, ακόμα χειρότερα, νύχτα μες στην κρεβατοκάμαρα του καθενός, αφού ο χειρότερος σύμβουλος είναι η απελπισία. Αυτή η δήθεν πολιτική ανθρωπισμού και αξιοπρέπειας προς τους ξένους συνιστά και διπλό ρατσισμό, αφού τους στέλνουν -θέλουν δεν θέλουν- στις πιο φτωχές και υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, να συμβιώσουν με τους πιο κατατρεγμένους από τα μνημόνια Ελληνες! Δεν είδα τους απελευθερωμένους λαθρομετανάστες να συχνάζουν στον Λαιμό Βουλιαγμένης, στο Ψυχικό ή στην Κηφισιά, παρότι σιγά-σιγά θα............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Οι τζιχαντιστές νότια της Κρήτης. Πόσο κινδυνεύει η Ελλάδα;

Isis-fighters.jpg

Από την Ιωάννα Ηλιάδη

Η γρήγορη εξάπλωση των τζιχαντιστών στην βόρεια Αφρική και πιο ειδικά στην Λιβύη όπου ελέγχουν πλέον αρκετές πόλεις, προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας, που βρίσκεται κυριολεκτικά μια ανάσα από το σημείο που που έχουν δημιουργήσει τη βάση τους, την πόλη Derna της Λιβύης. Οι εικασίες ότι είναι δυνατόν ακόμα και με βάρκες να χρησιμοποιηθεί η Κρήτη ως εφαλτήριο των τζιχαντιστών στην Ευρώπη, μοιάζουν εφιάλτης.

Υπάρχει αυτή η πιθανότητα; Πόσο κινδυνεύει η Ελλάδα να βρεθεί στο στόχαστρο των τζιχαντιστών; Και τελικά ποιοι είναι αυτοί που σκορπίζουν τον τρόμο σε όλη την υφήλιο; Απευθυνθήκαμε στην καθηγήτρια Μαίρη Μπόση που πανεπιστημίου Πειραιά, η οποία εξειδικεύεται σε θέματα διεθνούς ασφάλειας. Το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο "Η διεθνής ασφάλεια στον μεταψυχροπολεμικό κόσμο" που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες εξετάζει ειδικά την περίπτωση της Συρίας και τις εξεγέρσεις που ονομάστηκαν αραβική άνοιξη.

alt
Θα περάσουν οι τζιχαντιστές από τη Λιβύη στην Ευρώπη;

Αυτού του τύπου τα άτομα έχουν διαχυθεί διεθνώς εδώ και πολλά χρόνια. Οι μαχητές αυτού του τύπου διαχέονται στην Ευρώπη. Ωστόσο έχουμε δει δείγματα γραφής και στη Λατινική Αμερική και στην Ασία. Και θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν είναι ακριβώς οι στρατευμένοι κάτω από μια ιδεολογία, αλλά οι στρατευμένοι έναντι ενός μισθίου και ιδιαίτερα μεγάλου μισθίου. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και ιδιόμορφο στράτευμα. Στρατευμένοι άνθρωποι, θρησκευόμενοι, αμειβόμενοι.

Της Λιβύης έχουν φέρει μια γενικότερη αναστάτωση στην περιοχή του Μαγκρέμπ στη βόρεια Αφρική και βλέπουμε τώρα την Αίγυπτο να παίρνει θέση εναντίον τους και να έρχεται σε σύγκρουση με τις χώρες του Κόλπου οι οποίες φαίνεται ότι είναι και χρηματοδότες αυτών των ανθρώπων.

Αυτοπροσδιορίζονται ως μαχητές όπως οι Ταλιμπάν (=μαχητής στη γλώσσα τους) ή εμείς τους προσδιορίζουμε έτσι;

Εξαρτάται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του δυτικού κόσμου το πώς προσδιορίζονται, και από τους ίδιους. Οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως θρησκευόμενα άτομα τα οποία θέλουν να φέρουν μια αλλαγή με ένα θρησκευτικό σκεπτικό. Βέβαια, κανένας από αυτούς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακριβώς σε ποιο τάγμα του Ισλάμ ανήκει.

Συντριπτικά είναι σουνίτες. Σιίτες είναι η Χεζμπολάχ το κράτος του Ιράκ και ορισμένα τμήματα στο Ιράκ. Αυτοί αυτοπροσδιορίζονται ότι ανήκουν σε ιδιαίτερες σέχτες πιο "καθαρού σκεπτικού" όσον αφορά την έννοια του τζιχάντ.

Πολλοί εξ αυτών κόβονται από τον γενικότερο κορμό του Ισλάμ Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια θρησκεία η οποία όμως δεν έχει ένα λόγο συγκροτημένο, αλλά πολλούς λόγους υποκειμενικούς.

Ο Ομπάμα είπε ότι δεν θα τους δώσω τον θρησκευτικό πόλεμο που θέλουν. Η εκπρόσωπος μάλιστα του Λευκού Οίκου απέδωσε το όλο φαινόμενο στην πείνα και τη φτώχεια.

Το ISIS είναι κατασκεύασμα. Δεν είναι ούτε πρωτότυπο, ούτε αυθόρμητο, ούτε αποτέλεσμα μιας ιδεολογικοπολιτικής στάσης κάποιων ατόμων. Είναι ένα ξεκάθαρο κατασκεύασμα στο οποίο κατασκεύασμα εμπλέκονται πολλοί φορείς. Είναι τα κράτη του Κόλπου με κύρια και πιο σημαντική ίσως τη Σαουδική Αραβία, αλλά είναι και οι δυτικές δυνάμεις, που στήριξαν έμμισθα τη δημιουργία αυτού του κατασκευασμένου μορφώματος που ονομάζεται ISIS. Εδώ θα έλεγα ότι υπήρξε ανοχή της Δύσης στη δημιουργία του μορφώματος και βέβαια της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι η χώρα η οποία αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι είναι η δίοδος. Μαζί με την Ιορδανία βέβαια.

Τώρα περνάμε σε ένα νέο τύπο ψυχρού πολέμου, ιδιαίτερα δύσκολου να αντιμετωπιστεί μια και μιλάμε για μια πανδημία εκρήξεων.

isis-militants-jms.jpg
Αυτοί που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους για να πάνε στο ISIS καίνε τα διαβατήριά τους. Δεν έχουν πρόθεση να γυρίσουν..

Οι αριθμοί των ατόμων που έφυγαν από τις ευρωπαϊκές χώρες είναι μεγάλοι. Έχουμε ξεπεράσει τις 15000 εδώ και αρκετό καιρό. Τα κράτη της ΕΕ δίνουν αριθμούς όταν προλαβαίνουν να τα καταγράψουν.

Έχουμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό Γάλλων, Άγγλων, Σουηδών, Δανών, Γερμανών, Ελβετών, Ολλανδών κλπ. Προχθές είχαμε συλλήψεις στη Βουλγαρία και το Κόσοβο

Έχουμε εστίες. Τα άτομα που αναφέρετε προέρχονται συντριπτικά από τις μειονοτικές ομάδες μπορούμε να πούμε, οι οποίες προέρχονται όμως από τις χώρες αυτές. Πχ η Γαλλία ως αποικιοκρατική δύναμη είχε άνοιγμα στις χώρες του Μαγκρέμπ και βλέπουμε ότι πολλά άτομα δεν έχουν ενσωματωθεί. Μπορεί να πολιτογραφήθηκαν, αλλά δεν άφησαν ποτέ πίσω τους χώρους και τους τόπους προέλευσή τους. Οι νεώτεροι όμως είναι αυτοί που δεν κατάφεραν να ενσωματωθούν στον ευρωπαϊκό πυρήνα. Φαίνεται μάλιστα ότι έχουν αναπτύξει και θυμό. Έχουν αναπτύξει μια άρνηση. Το ISIS έχει πάρα πολλούς Ευρωπαίους μαχητές αυτή τη στιγμή.

Επίσης υπάρχει κι ένα μικρότερο κύμα που έφυγε για να πάει να πολεμήσει στο πλευρό των Κούρδων εναντίον των μαχητών. Βλέπουμε δηλαδή ότι οι μουσουλμάνοι της Ευρώπης να πολεμάει ο ένας εναντίον του άλλου στις ίδιες περιοχές.

Αυτά τα ανοίγματα δείχνουν ότι η Ευρώπη δεν τα κατάφερε τόσο καλά να ενσωματώσει αυτούς τους πληθυσμούς στον δικό της κοινωνικό ιστό, σε αντίθεση με την Αμερική που τα κατάφερε καλύτερα.

Αυτοί πλέον έχουν αναχθεί σε απειλή για την πιθανότητα επιστροφής τους και χρήσης των όπλων και της πολεμικής τέχνης σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Έχουν όμως πρόθεση να γυρίσουν; Αφού καίνε τα διαβατήριά τους

Κάποιοι από αυτούς είναι αφιερωμένοι να πεθάνουν και να παραμείνουν σε ένα.............

Διαβάστε περισσότερα ..»


ΑΟΖ: Κι όμως, η Βενεζουέλα μας είναι σε κάτι χρήσιμη.....

Για να μη ξεχνιόμαστε, αυτή είναι η ΑΟΖ της Βενεζουέλας. Με το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 έχασε τα 2/3 της ΑΟΖ της και έτσι καταψήφισε το νέο Σύνταγμα των Θαλασσών και Ωκεανών (UNCLOS) όπως έκανε και η Τουρκία. Η Βενεζουέλα όμως δεν ακολούθησε την τακτική της Τουρκίας που προσπαθούσε να πείσει την διεθνή κοινότητα ότι τα νησιά δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν οι ήπειροι και προσπάθησε να υπονομεύσει την δημιουργία της ΑΟΖ όλα τα χρόνια που διήρκησε η Διάσκεψη για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ

Αντίθετα, η Βενεζουέλα ανακήρυξε ΑΟΖ, στις 26 Ιουλίου 1978, όταν ήδη είχε αρχίσει η Διάσκεψη. Τότε πολλά κράτη της Λατινικής Αμερικής πρωτοστάτησαν στην δημιουργία της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης για να προστατέψουν την αλιεία τους.

Με αυτό το νόμο η Βενεζουέλα όρισε ότι το μήκος της ΑΟΖ της θα φτάνει τα 200 ναυτικά μίλια από τις ακτές της. Σε περίπτωση που υπήρχαν επικαλύψεις με γειτονικά κράτη τότε η ΑΟΖ θα οριοθετηθεί βάσει συμφωνίας ανάμεσα σε αυτά τα κράτη.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι την πρώτη οροθέτηση θαλασσίων ζωνών η Βενεζουέλα την πραγματοποίησε με τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1978. Η οριοθέτηση αυτή αφορούσε την οριοθέτηση με τις αμερικανικές περιοχές του Πουέρτο Ρίκο και των Παρθένων Νήσων.

Η συμφωνία αυτή υπογράφτηκε στο Καράκας στις 28 Μαρτίου 1978 και τέθηκε σε ισχύ στις 24 Νοεμβρίου 1980 μετά από τη επικύρωσή της και από τα δύο κράτη. Είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι αυτή η οριοθέτηση μήκους 304 ν.μ. έγινε βάσει της μέσης γραμμής.

AOZ_EEZ_Venezuela.jpg

Η εμπειρία της Βενεζουέλας σε θέματα νησιών μπορεί να αποβεί χρήσιμη στην σημερινή ελληνική κυβέρνηση μια και έχει εμπειρία σε θέματα οριοθετήσεων ΑΟΖ με τα γειτονικά της νησιωτικά κράτη και μπορεί να μας βοηθήσει στην διαφορά μας με την Τουρκία. Σε πολλά θέματα του Δίκαιου Θάλασσας δεν συμβαδίζει με την Τουρκία και ιδιαίτερα στο θέμα της «μέσης γραμμής» που θεωρεί ότι είναι η καλύτερη μέθοδος οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών.

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να απασχολήσει την νέα ηγεσία του ΥΠΕΞ είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια, που άρχισε η προηγούμενη κυβέρνηση, για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με την Αίγυπτο μια και εκεί υπάρχει ένα μεγάλο μερίδιο των υδρογονανθράκων μας.

Επιπλέον, η απόφαση του πρώην Υπουργού Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για τα 10 οικόπεδα που βρίσκονται νότια της Κρήτης έχει, δυστυχώς, αμφισβητηθεί από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που φαίνεται να μη γνωρίζει την σημασία και την αξία αυτού του κρίσιμου θέματος για τα εθνικά μας συμφέροντα και πρέπει απρόσκοπτα να συνεχιστεί.

ΤΟ ΝΟΤΑΜ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 η Τουρκία με την NAVTEX 201/15 και την NOTAM Α0889/15 δέσμευσε δύο μεγάλες περιοχές στο Βόρειο και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι περιοχές αυτές εκτείνονται μεταξύ της Σκύρου , της Αλόννησου και του Αη Στράτη και φτάνει μέχρι την Εύβοια!

Αλλά ξαφνικά υπήρξε μια απρόσμενη αλλαγή στη στάση της Τουρκίας που ήταν, ουσιαστικά, μια μικρής διάστασης βόμβα όταν ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, δύο ημέρες αργότερα, δήλωσε: «Γι' αυτό τον σκοπό η ΝΟΤΑΜ που έχει κατά λάθος εκδοθεί με λανθασμένες συντεταγμένες ακυρώνεται και σε αυτό το επίπεδο για κάποιο συγκεκριμένο διάστημα δεν θα εκδοθεί νέα».

Η απλή ανάγνωση αυτής της ανακοίνωσης έδωσε την εντύπωση ότι ήταν μια μεγάλη επιτυχία του ελληνικού ΥΠΕΞ που δεν καταδέχτηκε να επικοινωνήσει με την Τουρκία γι' αυτή την παράνομη και προκλητική πράξη αλλά αντιθέτως διαμαρτυρήθηκε, πολύ σωστά, στο ICAO, στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Βέβαια η ξαφνική αλλαγή στις τουρκικές θέσεις δεν οφείλεται στη σωστή και σθεναρή στάση της Αθήνας. Η αλήθεια έγκειται αλλού.

Υπήρξε άμεση επέμβαση της κυβέρνησης Ομπάμα που φοβήθηκε ότι ο Νταβούτογλου, βρισκόμενος σε πλεονεκτική θέση έναντι της νέας ελληνικής κυβέρνησης, θα επιχειρούσε να την παγιδεύσει με το να αντιδράσει λανθασμένα λόγω της απειρίας της. Οι Τούρκοι είχαν αποφασίσει να δοκιμάσουν τον Τσίπρα όπως...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Δίκαια πράγματα!! .33 εκατ. ευρώ κοστίζουν οι κερασμένοι καφέδες στη ΓΕΝΟΠ.

ΣημΓΕΝΟΠ.jpg. Αυτές είναι οι προτεραιότητες κύριοι της ....συγκυβέρνησης? Να δοθούν τροφεία ύψους 150 ευρώ το μήνα στους εργαζόμενους της ΔΕΗ???????????? Γιατί τότε να μην το κάνετε και για τις υπόλοιπες κρατικοδίαιτες ΔΕΚΟ? Και γιατί όχι και σε όλο το δημόσιο τομέα? Και γιατί να ανησυχήσετε? Μπας και θα τα βάλετε από την τσέπη σας? Όχι βέβαια, αυτά θα πληρωθούν από όσους καταναλωτές μπορούν ακόμα να πληρώνουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ... Στους λογαριασμούς της ΔΕΗ λοιπόν θα επιβληθεί μια "έξυπνη" αύξηση για να καλυφούν  τα σπασμένα. Σωστά?  Ελπίζω να γίνει κάτι για αυτό και να μην σας γίνει συνήθεια γιατί δεν σας βλέπω καλά....

---

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ έσπευδαν χθες, μόλις έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες από τη νέα συλλογική σύμβαση, που υπέγραψαν με τη διοίκηση της εταιρείας, να «σβήσουν» την πυρκαγιά οργής που ξέσπασε. Διευκρίνιζαν ότι τα τροφεία που εγκρίθηκαν δε μεταφράζονται σε χρηματική αύξηση, παρά μόνο σε κουπόνια σίτισης για καφέδες και σάντουιτς που καταναλώνουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους.

Προσέθεταν ότι ανάλογα επιδόματα προβλέπονται και σε άλλες επιχειρήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι στη ΔΕΗ μέχρι σήμερα, τέτοια παροχή δεν προβλεπόταν, με αποτέλεσμα η θέσπιση τροφείου να οδηγεί σε μια παροχή ύψους 6 ευρώ την ημέρα ή αλλιώς 150 ευρώ το μήνα. Αυτά τα κουπόνια δηλαδή που θα χορηγούνται από τη ΔΕΗ ισοδυναμούν με το 8 έως 10% του σημερινού μέσου καθαρού μισθού στη ΔΕΗ που κυμαίνεται μεταξύ 1500 και 1600 ευρώ.

Πάντως η σπουδή των συνδικαλιστών να συμμαζέψουν τα... ασυμμάζευτα, εξηγείται και για έναν άλλο λόγο: ότι για την έγκριση της συλλογικής σύμβασης είχαν εξασφαλίσει προηγουμένως τις ευλογίες του αρμόδιου υπουργού Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη. Θυμίζουμε ότι η ΓΕΝΟΠ είναι από τους λίγους προνομιούχους φορείς της αγοράς ενέργειας που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το νέο υπουργό (ο οποίος δεν έχει δει ακόμη σημαντικούς φορείς και εκπροσώπους της αγοράς ενέργειας) εξασφαλίζοντας -όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις- το πράσινο φως για τη νέα ευνοϊκή ΕΣΣΕ. Επισήμως όταν τέθηκε ζήτημα αυξήσεων, ο κ. Λαφαζάνης παρέπεμψε «διπλωματικά» στη διοίκηση της ΔΕΗ. Σημειώνεται εξάλλου ότι επίκεινται εκλογές στη ΓΕΝΟΠ.

Όσο για το κόστος αυτής της παροχής για τη ΔΕΗ;

Το μισθοδοτούμενο προσωπικό της ΔΕΗ σύμφωνα με τον ισολογισμό του 9μήνου ανερχόταν σε 18.766 άτομα, χωρίς να υπολογίζονται οι περίπου 2.500 έκτακτοι. Μόνο για τους μόνιμους λοιπόν, η εταιρεία θα χορηγεί καθημερινά κουπόνια ύψους έως 6 ευρώ με συνολικό κόστος που φτάνει τις 112 χιλιάδες ευρώ την ημέρα  ή αλλιώς τα 2,8 εκατ. ευρώ το μήνα ή 33,7 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Αυτά είναι τα χρήματα που θα πληρώσει το ταμείο της ΔΕΗ, δηλαδή το ταμείο που «γεμίζει» από τα χρήματα που πληρώνουν οι καταναλωτές, δηλαδή τα 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις που προμηθεύονται ρεύμα από τη ΔΕΚΟ. Όσοι δηλαδή αντέχουν ακόμη και πληρώνουν αφού υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, οι ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΗ έχουν ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

Χαλυβουργία

Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι η απόφαση για τα τροφεία των 33 εκατ. ευρώ ελήφθη..........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Η Τουρκία βοηθά και τους τελευταίους αφελείς να αντιληφθούν.......

Σημ. Τι να αντιληφθούν???  Ότι για παράδειγμα το Αιγαίο δεν ανήκει στα ....ψάρια του, ότι με ευχολόγια δεν αντιμετωπίζονται οι Τούρκοι, ότι δεν μπορείς να κάνεις το κορόιδο στις τουρκικές προκλήσεις γιατί τώρα πρέπει ΕΣΥ να τις αντιμετωπίσεις, ότι η πολιτική του "κατευνασμού του θηρίου" δεν αποδίδει πλέον (..αν απέδωσε ποτέ) και ότι αν θέλουμε να μιλάμε για εθνική ανεξαρτησία πρέπει να μπορούμε να την υπερασπιστούμε αν χρειαστεί...!! 

---

Οι όποιες ψευδαισθήσεις περί ειρηνικής συνύπαρξης με τον απροσάρμοστο γείτονα λαμβάνουν τέλος με τον πιο βίαιο τρόπο, καθώς η Άγκυρα φρόντισε εμπράκτως να διαμηνύσει στους εν Ελλάδι αφελείς για το πώς «δουλεύουν» οι διεθνείς σχέσεις, όπου υπεράνω των χαμόγελων και των ευγενικών χειρονομιών των διπλωματών, ή τις πεποιθήσεις ορισμένων εκ των πολιτικών που θέλουν την «καλή διάθεση» και τις διαπραγματεύσεις να μπορούν να φέρουν την ειρήνη στο Αιγαίο, υπάρχει ο ανταγωνισμός για τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, η νομή των οποίων γίνεται πάντα με το «δίκαιο» του ισχυρού.

Όπως έγινε γνωστό από το αποκλειστικό δημοσίευμα του Νίκου Μελέτη στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής», η τουρκική κυβέρνηση με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε στις 27/2, δεσμεύει μέχρι το τέλος του χρόνου μια μεγάλη περιοχή του Αιγαίου, που εκτείνεται από την Σκύρο μέχρι την Λήμνο, για 10 ολόκληρους μήνες προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση ασκήσεων και ως πεδίο βολής , παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Στην ουσία η Άγκυρα επιδιώκει με την ενέργεια αυτή να «κόψει στη μέση» το Αιγαίο, ενώ η «χάραξη» που επιθυμεί να περάσει, δεν παραβιάζει μόνο τον ελληνικό εναέριο χώρο αλλά ακόμη και ελληνικό έδαφος! Δικαίως λοιπόν, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών εκτιμούσαν την τουρκική ενέργεια ως καταφανή κλιμάκωση και ως μια από τις πλέον σοβαρές προκλήσεις της Τουρκίας.

Turkish_Navy.jpg

Η κυβέρνηση, μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργό Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, προέβη σε εντονότατα διαβήματα στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τον ICAO και τον ΟΗΕ. Το βράδυ, χθες, επιδόθηκε η απορριπτική απάντηση και στην Άγκυρα και μάλιστα σε υψηλούς τόνους, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Όπως επισημαίνεται από την Αθήνα, η Τουρκία:

>Δεσμεύει εξ ολοκλήρου μια τεράστια περιοχή του ελληνικού FIR, όπου μόνο.............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Λαθρομετανάστευση & Εθνική Ασφάλεια: Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις

ΕΚΑΜ.jpgΤο μεταναστευτικό πρόβλημα για την Ελλάδα άρχισε να οξύνεται την 10ετία του '90, όταν αυτό έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην ΝΑ Ευρώπη, αλλά και των συγκρούσεων στη Μ.Ανατολή, ιδία όσον αφορά την λαθρομετανάστευση, καθόσον η χώρα μας μετετράπη, από χώρα διελεύσεως και σε χώρα μόνιμης εγκατάστασης και διαμονής λαθρομεταναστών-οικονομικών προσφύγων.

Στο γεγονός αυτό συνέβαλε τα μέγιστα η μαζική είσοδος λαθρομεταναστών, αρχικά από την Αλβανία μετά το 1991 περίπου, με την κατάρρευση του καθεστώτος του Αλία, και στη συνέχεια από τα όμορα Βαλκανικά κράτη, εξ αιτίας των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και αναταράξεων που έλαβαν χώρα στην περιοχή των Βαλκανίων κατά τη χρονική αυτή περίοδο. Στις αρχές του 1998 οι νόμιμοι μετανάστες στη χώρα μας αριθμούσαν περί τους 200.000 και οι λαθρομετανάστες, πάνω από 800.000 κατ΄εκτίμηση. Σήμερα, μετά την εφαρμογή των διαδικασιών υποδοχής-καταγραφής και χορήγησης πράσινης κάρτας, περίπου 375.000 θα πρέπει να θεωρούνται πλέον νόμιμοι, ή υπό νομιμοποίηση και κατά συνέπεια ο εκτιμώμενος αριθμός λαθρομεταναστών θα πρέπει να κυμαίνεται περίπου σε 500-600.000 και των νομίμων και υπό νομιμοποίηση περί τις 600.000.

Επισημαίνεται δε ότι ο κύριος όγκος των λαθρομεταναστών από πλευράς χωροταξικής κατανομής συγκεντρώνεται στην περιοχή της πρωτευούσης, δημιουργώντας μάλιστα εθνικές παροικίες. Ιδιαίτερα οι Αλβανοί (το ήμισυ των λαθρομεταναστών στη χώρα μας) βρίσκονται παντού, όχι μόνο στην Αθήνα, από βορείων συνόρων μέχρι την Κρήτη. Η γενική μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας μέχρι του 1998 υπήρξε σαφώς περιοριστική, αναφορικά δε με τη λαθρομετανάστευση στηρίχθηκε κυρίως στη λήψη απαγορευτικών μέτρων ελέγχου συνόρων και εσωτερικού αποσκοπώντας κατά το δυνατόν στον περιορισμό της με ελάχιστα αποτελέσματα. Η πολιτική αυτή κατά τα τελευταία χρόνια, έλαβε κατ΄ανάγκην ελαστική μορφή, αφού έλαβε υπόψιν της τα πραγματικά δεδομένα, το συμφέρον της χώρας, αλλά και τις σύγχρονες τάσεις που αναπτύσσονται στους κόλπους της ΕΕ για το όλο μεταναστευτικό πρόβλημα.

Έτσι με την κατά καιρούς θέσπιση και εφαρμογή των Νόμων 2910/2001, 3013/2002 και τον πρόσφατο 3386 της 23-8-2005, επιχειρήθηκε μεταξύ των άλλων, η νομιμοποίηση των εν Ελλάδι διαβιοιύντων αλλοδαπών λαθρομεταναστών. Επιπλέον δε, ιδιαίτερα με τον τελευταίο νόμο, θεσμοθετήθηκαν για πρώτη φορά ρυθμίσεις με στόχο την κοινωνική ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, ενέργειες οι οποίες σηματοδότησαν την αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας, μιας πολιτικής τελείως διαφορετικής από αυτή που ίσχυε στο παρελθόν. Έχουμε τη γνώμη ότι οι νέες ρυθμίσεις που εκφράζουν την νέα μεταναστευτική πολιτική της χώρας περιέχουν κατά βάση χαλαρούς και ήπιους κανόνες δικαίου, οι οποίοι διευκολύνουν συλλήβδην, εύκολα, ανώδυνα και αδιακρίτως, με συνοπτικές διαδικασίες, την νομιμοποίηση και τη μόνιμη εγκατάσταση μεγάλου ποσοστού αλλοδαπών στην Ελλάδα, που περιλαμβάνουν και την απασχόληση και την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία, με τις οικογένειές τους μαζί, (των μουσουλμάνων είναι πολυμελείς), οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ελληνική συνείδηση, ούτε γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα, πολλοί δε από αυτούς μπορεί να είναι κακοποιοί, ή να σκέπτονται ανθελληνικά και είναι δυνατόν να δράσουν και αντεθνικά (π.χ. Αλβανοί, Τούρκοι και λοιποί μουσουλμάνοι, Βούλγαροι, Σκοπιανοί κ.λ.π.), όταν οι περιστάσεις το επιτρέψουν.

Αρκεί η υπενθύμιση των περιπτώσεων, νομιμοποίησης και δράσης που προκάλεσαν σάλο, των Ρώσων «μαφιόζων» Σολόκικ, Ταταρένκο και του Αλβανού «αρχιμαφιόζου» και πράκτορα του Σαλί Μπερίσα και του UCK Βέμπι Αλιμπουτσάϊ, την δράση της Ρωσικής, Αλβανικής, Βουλγαρικής και τώρα Κινεζικής μαφίας κ.λ.π. Είναι γεγονός αναντίρρητο, ότι μετά τη μαζική εισβολή των οικονομικών προσφύγων στη δεκαετία του 1990, αλλά και την συνεχιζόμενη είσοδό τους σε ραγδαία μορφή, κυρίως από τις γειτονικές μας χώρες, η Ελλάδα έφτασε να έχει τουλάχιστον 1.500.000 αλλοδαπούς εν γένει, νόμιμους και παράνομους δηλαδή πάνω από το 10% του πληθυσμού της. Από αυτούς, ένα μεγάλο ποσοστό εργάστηκε σκληρά και ρίζωσε στη χώρα μας και τα παιδιά τους φοιτούν στα ελληνικά σχολεία και πολλά από αυτά φοιτούν στα ΑΕΙ κάτι ανάλογο που επισυνέβη με τις δικές μας δεύτερες και τρίτες γενιές των Ελληνοαμερικανών, Ελληνοαυστραλών. Έτσι έχουμε τους Σερβοέλληνες, Αλβανοέλληνες, Βουλγαροέλληνες κ.ο.κ.Λαθρομετανάστες.jpg

Όμως κατά κοινή διαπίστωση, υπάρχει πρόβλημα αφομοίωσης από τις ντόπιες κοινωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των ξένων πληθυσμών, κυρίως των τριτοκοσμικών. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα, όπου οι ενυπάρχουσες κοινωνικές υποδομές δεν αντέχουν άλλο την απορρόφηση της συνεχώς ογκούμενης πολυεθνικής κοινότητας των αλλοδαπών, με συνέπεια να μη μπορεί να τους απορροφήσει και η αγορά εργασίας, για νόμιμη απασχόληση και εξασφάλιση των προς το ζην αναγκαίων πολύ δε περισσότερο είναι δυσχερής, αν όχι αδύνατη η αφομοίωσή της πανσπερμίας αυτής των αλλοδαπών από απόψεως πολιτισμικής (εθνολογικής, θρησκευτικής, ηθών και εθίμων κ.λ.π.). Το θέμα απέκτησε μεγάλη σημασία και επανήλθε με ιδιαίτερη ένταση μετά τα τρομοκρατικά κτυπήματα του περασμένου Ιουλίου (2005) στο Λονδίνο από γηγενείς μουσουλμάνους, όταν οι πάντες και όχι μόνον οι Βρετανοί, άρχισαν να διερωτώνται, πως άτομα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη χώρα αυτή μπορούν να μισούν σε τέτοιο βαθμό γενέτειρά τους. Ιδιαίτερα δε για τη χώρα μας, το θέμα αυτό (νομιμοποίηση - κοινωνική ένταξη μεταναστών πάσης φυλής, εθνικότητας και θρησκεύματος) το επαναφέρουν στην επικαιρότητα και θα το συντηρούν διαρκώς, πλέον, οι προ 4μήνου προκλητικές ανθελληνικές δηλώσεις του Αμερικανού Υφυπουργού Εξωτερικών Νίκολας Μπερνς, ότι δηλαδή υπάρχει στην Ελλάδα Αλβανική, Τουρκική και Μακεδονική μειονότητα και εγκαλεί τη χώρα μας για καταπίεση των μειονοτήτων αυτών, όπως και των τσιγγάνων.

Το θέμα είναι σοβαρό και δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε, αλλά να τελούμε σε κατάσταση εγρήγορσης, γιατί οι δηλώσεις αυτές δεν είναι τυχαίες. Μήπως κατά τους πέραν του Ατλαντικού ισχυρούς της γης, δεν έχει ολοκληρωθεί η «Βαλκανοποίηση των Βαλκανίων»; Είναι σφόδρα πιθανόν λοιπόν, με τον νέο, μεταναστευτικό νόμο, όπως και με...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Τακτικός θρίαμβος, στρατηγικό Βατερλώ..

tsipras-pappas-sakellaridis.jpg

του Γιώργου Καραμπελιά

Θρίαμβος της τακτικής, καθολική ήττα της στρατηγικής. Αυτό μπορεί να είναι το συμπέρασμα του ενός σχεδόν μήνα που πέρασε. Ήττα μιας στρατηγικής που διαθέτει μόνον τακτική, όταν θα έπρεπε πριν απ' όλα να είναι στρατηγική και η τακτική να απορρέει αποκλειστικά από αυτήν.

Ο Τσίπρας και η παρέα των νεο-γιάπηδων που τον περιστοιχίζουν αποδείχτηκαν μάστορες στην πολιτική τακτική. Ενστερνίστηκαν τη γραμμή του Αλαβάνου, μιας ψευδούς «επαναστατικότητας», που μετέβαλε τον υπνώττοντα καθωσπρεπισμό του Συνασπισμού του Κωνσταντόπουλου στη συμμαχία Εξαρχείων και Κολωνακίου του ΣΥΡΙΖΑ, και εν τέλει άφησαν στα αζήτητα και τον ίδιο τον εμπνευστή της γραμμής, τον Αλέκο Αλαβάνο. Έπιασαν στο φτερό το τραίνο του ΣΥΡΙΖΑ και, όταν άρχισε η κρίση, εξαπατώντας τον Θεοδωράκη, ακύρωσαν το εγχείρημα της ΣΠΙΘΑΣ και κατόρθωσαν να καρπωθούν την δυναμική των πλατειών και του αντιμνημονιακού κινήματος. Μετά το δεύτερο μνημόνιο, μπροστά στις εκλογές του 2012, αντιλαμβανόμενοι πως το ΠΑΣΟΚ κατευθυνόταν στα τάρταρα της καταισχύνης και της ιστορικής εξαφάνισης εμφανίστηκαν ως «κυβερνώσα αριστερά», επιχειρώντας να ενσωματώσουν τις Πασοκικές δυνάμεις, έστω και αν ήταν μια παρέα ανίδεων. Το colpo grosso φάνηκε να αποδίδει και η παρέα μεταβλήθηκε σε αξιωματική αντιπολίτευση!

Αν στη συνέχεια έμεναν πιστοί στη ρητορική των συνιστωσών και των Εξαρχείων, θα αποδεικνύονταν απλώς ένας πρόσκαιρος πυρετός της ελληνικής κοινωνίας και θα την πατούσαν όπως η Χρυσή Αυγή, που πίστεψε στην ίδια τη ρητορική της και προσπάθησε να οργανώσει στα γρήγορα- γρήγορα ... ένα πραξικόπημα, στηριγμένη στους ματατζήδες και τους αποστράτους. Ή, όπως ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος απεδείχθη ικανός να εγκαινιάσει μια νέα στρατηγική, χρησιμοποίησης του αποσταθεροποιητικού δυναμικού της εξέγερσης των βορείων προαστίων, που παρήγαγε τον Δεκέμβρη και τον ... ΣΥΡΙΖΑ, ως σύμπτωση Κολωνακίου και Εξαρχείων, αλλά δεν μπορούσε να δει πως αυτή τη συμμαχία ήταν μόνο μία απλή βάση εκκίνησης. Εξ ου και η ήττα του στις εκλογές του 2009 και η αδυναμία του να τη μεταβάλει σε εφαλτήριο ενός come back, παρότι διέθετε τις ταξικές και πολιτικές προδιαγραφές για κάτι τέτοιο - εξέφρασε ο ίδιος για πρώτη φορά το new look ενός παλιού μέλους της ΚΝΕ, μεταμφιεσμένου σε ... εξηνταοκτάρη, σαράντα χρόνια μετά το ... 68.

Μια νέα γενιά σε αναζήτηση εξουσίας ...

Η ομάδα του Τσίπρα, εξαιτίας και του νεαρού της ηλικίας της, μπορούσε να εκφράσει αυθεντικότερα αυτή τη νέα ριζοσπαστικότητα των ανώτερων μεσοστρωμάτων, όντας έτοιμη να την χειριστεί εργαλειακά. Η Ελλάδα είχε ανάγκη από μια νέα γενιά killers, ανάλογη με εκείνη των νεαρών χρηματιστών της Wall Street στη δεκαετία του 1990, ή των νεαρών ολιγαρχών και πολιτικών που αναδύθηκαν στις μετακομμουνιστικές κοινωνίες και οι οποίοι δεν ορρωδούσαν μπροστά σε οποιαδήποτε κίνηση για να φτάσουν στον σκοπό τους. Η γενιά των γιάπηδων του 1990 και του 2000 διέθετε και διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά. Έχει μεγαλώσει σε έναν απο-ιδεολογικοποιημένο κόσμο, όπου το μόνο που απαιτείται από τις γάτες «είναι να πιάνουν ποντίκια», σε αντίθεση με την παλαιότερη γενιά της Αριστεράς, ακόμα και των καταγόμενων από το ΚΚΕ ή το ΚΚΕεσωτ., η οποία μπόρεσε μεν να ανοίξει τον δρόμο προς αυτή την αποϊδεολογικοποιημένη γενιά, αλλά δεν διέθετε την απαραίτητη ταχύτητα και τον κυνισμό που απαιτούσαν οι νέες συνθήκες. Στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές του 2000, μια τέτοια γενιά προσπάθησε να εκφραστεί ακόμα και στο χρηματιστήριο, κάτω από τη σκέπη του σημιτισμού ή γύρω από τους νεαρούς καριερίστες του opengov, που συνωθούνταν γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ωστόσο, η διάλυση του ελληνικού χρηματιστηρίου και η κρίση του 2009 ήρθε να μεταθέσει το κέντρο βάρους έκφρασης της «γενιάς» στο πολιτικό πεδίο και μάλιστα στο αντιμνημονιακό! Αυτό είχε διαγραφεί ήδη από το 2006-2007, όταν ο νεόκοπος ΣΥΡΙΖΑ προωθούσε μια ψευδο-εξεγερσιακή γραμμή φοιτητικών και νεανικών μεσοστρωματικών κύκλων, που κορυφώθηκε τον Δεκέμβρη του 2008, με όλο το μηδενιστικό δυναμικό του, και του οποίου ακρότατη έκφραση αποτέλεσαν οι νέες, ανοικτά μηδενιστικές, τρομοκρατικές ομάδες που γέννησε αυτή η «εξέγερση».

Μια νέα γενιά, καταπιεσμένη από τη μακρόχρονη ηγεμονία της γενιάς της μεταπολίτευσης, έψαχνε τον δρόμο της προς την εξουσία. Και στον βαθμό που η γενιά της μεταπολίτευσης διαιωνιζόταν στην εξουσία και συνέχιζε σκανδαλωδώς να κλείνει τον δρόμο στους νεώτερους για δεκαετίες ολόκληρες, μπλοκάροντας πλέον όλους τους μηχανισμούς κοινωνικής ανόδου, τόσο στο ακαδημαϊκό όσο και στο πολιτικό πεδίο, εντεινόταν η δυσαρέσκεια των γόνων των μεσαίων ακόμα και των ανώτερων στρωμάτων που εύρισκαν την πόρτα κλειστή. Έτσι μπορούν να εξηγηθούν «παράδοξα», από πρώτη άποψη, φαινόμενα, όπως η κυριαρχία των αριστεριστών σε σχολές υψηλού κοινωνικού standing, όπως οι Πολυτεχνικές, και η στροφή ενός σημαντικού μέρους γόνων των βορείων προαστίων ακόμα και προς τους αντιεξουσιαστές και την τρομοκρατία. Και πάντως, το προφίλ που εισήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως μια συνάντηση αριστερισμού και Συνασπισμού, ανταποκρινόταν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα: φιλοευρωπαϊκή, αριστερή «εναλλακτική παγκοσμιοποίηση», ευρωπορείες, μεγαλύτερη............

Διαβάστε περισσότερα ..»

Προφίλ

spilef Spilef
Hellas
Το προφίλ μου

Η Ελλάδα πάνω από κόμματα, από προσωπικές φιλοδοξίες, από συμφέροντα πολυεθνικών και προπαγάνδα των ΜΜΕ. ¨"Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους..."

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2015
ΚΔΤΤΠΠΣ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Ακομμάτιστοι Έλληνες Ιστολόγοι

Portal ΚύκλουΠροηγούμενος Ιστότοπος ΚύκλουΕπόμενος Ιστότοπος ΚύκλουΤυχαίος Ιστότοπος Κύκλου

Εορτολόγιο

Αρχείο θεμάτων

Σελίδες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...