Ευρασιατική Ένωση: Μια επιλογή για την Ελλάδα σύντομα;

Ευρασιατικη ενωση.jpgΈνα τουλάχιστον γνωρίζει η νέα ελληνική κυβέρνηση: Στο παιχνίδι εξουσίας για το μέλλον της χώρας, πρέπει να ενεργεί «ασύμμετρα», όπως το θέατρο πολέμου κυριαρχείται πλέον από το στοιχείο του «υβριδικού».

Η λεγόμενη τρόικα - Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - απαιτεί το αδύνατο από την Ελλάδα. Όπως το αίτημά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα για χαλάρωση της λιτότητας, με το οποίο είναι να φέρει την οικονομική ανάκαμψη και πάλι στο προσκήνιο, δεν ευόδωσε, καταμετρούνται πλέον και άλλες πιθανές επιλογές. Τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα έχει στρέψει το βλέμμα της προς τη Μόσχα και το Πεκίνο. Η ελληνική κρίση, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009, έφτασε σε μια κρίσιμη καμπή.

Όταν το 2007-2008 ξέσπασε η κρίση, κυρίως από τα στεγαστικά δάνεια υψηλού κινδύνου στις ΗΠΑ, το ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν γύρω στο 100% του ΑΕΠ, ποσοστό υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά όχι πρωτοφανές και προπάντων διαχειρίσιμο. Μέχρι το 2014 είχε αυξηθεί σε 175% του ΑΕΠ, και μη διαχειρίσιμο πλέον. Η χώρα έπρεπε να λάβει από την τρόικα δάνεια ρεκόρ από 240 δισεκατομμύρια ευρώ για την αποτροπή της εθνικής χρεοκοπίας, που θα μπορούσε πιθανότατα να σημαίνει επίσης την πτώχευση για πολλές γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, που κατείχαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

Κατά την έναρξη της κρίσης τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ως επί το πλείστον τα κατείχαν οι τράπεζες της ΕΕ, λόγω του ότι τα υψηλότερα επιτόκια ήταν κατά το χρόνο ελκυστικά. Λόγω του ότι με την απειλή της ελληνικής χρεοκοπίας ήταν επίσης ορατός ο κίνδυνος μιας τραπεζικής κρίσης στη Γερμανία και τη Γαλλία, οι κυβερνήσεις της ΕΕ, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανέλαβαν περισσότερο από το 80% των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και έτσι αντί για τις ιδιωτικές τράπεζες η ευθύνη και το βάρος της κρίσης μετατοπίστηκε στους Έλληνες αλλά και τους άλλους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Η Ελλάδα ήταν κυριολεκτικά η «Αχίλλειος πτέρνα» του ευρώ, και η Ουάσιγκτον βρέθηκε αντιμέτωπη με μια κρίση που είχε ήδη ξεπεράσει κατά πολύ την ασιατική κρίση στην δεκαετία του ενενήντα και την ρωσική κρατική πτώχευση το 1997-1998. Όταν η Ελλάδα κατέρρευσε στα τέλη του 2009, υπήρχε ο κίνδυνος να εγκαταλειφθεί το δολάριο. Ειδικά οι Κινέζοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τα ιδιωτικά ελλείμματα και το δημόσιο χρέος.

Η απάντηση του τμήματος χρηματοοικονομικού πολέμου στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η Ουώλ Στρήτ και οι οργανισμοί αξιολόγησης, αποτελούνταν από μια αντεπίθεση στο ευρώ - για να σώσουντο δολάριο. Και το σχέδιο δούλεψε, όπως σχεδόν κανένας από τους αφελείς πολιτικούς στην Ευρώπη, δεν..........

Διαβάστε περισσότερα ..»


350 εκατ. ευρώ για Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας: Σπατάλη ή αναγκαίο έξοδο;

Orion_pn3.jpg

Σημ. Το παρακάτω αποτελεί ένα αρκετά αντικειμενικό άρθρο κατά την γνώμη μου για το θέμα που έχει προκύψει με την αναβάθμιση των αεροσκαφών P-3B Orion και δίνει μια πιο ολοκληρωμένη οπτική από αυτή που αναπαράγουν τα ΜΜΕ.

Προσωπικά πιστεύω ότι καλά κάνει η κυβέρνηση και προχωράει το συγκεκριμένο πρόγραμμα καθώς μεταξύ άλλων αποτρέπει την περαιτέρω απαξίωση της ΕΑΒ, εμπλέκει ελληνικές εταιρίες και ελληνικά συστήματα στην αναβάθμιση πράγμα πολύ σημαντικό λόγο των υποδομών και της εμπειρίας που αποκτάται, δίνει μια τελική λύση χωρίς ημίμετρα στην εναέρια επιτήρηση του Αιγαίου και παράλληλα κινείται και στο διπλωματικό πεδίο δίνοντας στους αμερικανούς έναν επιπλέον λόγο για την στήριξη των προσπαθειών της χώρας έναντι των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.... και ίσως κάποιας δωρεάς πλεονάζοντος στρατιωτικού υλικού λόγο καλής πίστης....

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες ανάγκες και σε στρατιωτικό (τορπίλες, βλήματα 120χλσ) αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο (κοινωνικές δαπάνες), αλλά από κάπου έπρεπε να γίνει μια αρχή καθώς τα αμυντικά θέματα -με τους γείτονες που έχουμε μπλέξει- είναι εξαιρετικά κρίσιμα. 

---

Τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» έχουν προκύψει διάφορα ερωτήματα σχετικά με την συγκεκριμένη σύμβαση καθώς και τη γενικότερα χρησιμότητα αυτών των αεροσκαφών. Στις παρακάτω γραμμές επιχειρούμε να αποδώσουμε μια τεχνοκρατική εικόνα αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Χρειάζονται τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας;

Ναι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη χρειάζονται πλην όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή που οι οικονομικοί πόροι είναι ελάχιστοι υπάρχουν άλλες πιεστικότερες ανάγκες. Αυτές είναι: η προμήθεια σύγχρονων τορπιλών για τα υποβρύχια «2143 του Π.Ν ώστε να αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες τους, η προμήθεια περισσοτέρων βλημάτων των 120 χλστ αφού τα υφιστάμενα επαρκούν για ολιγοήμερες επιχειρήσεις.

Πως μπορεί να καλυφθεί το κενό σε αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας;

Το κενό σε αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας μπορεί να καλυφθεί εν μέρει από την συνεργασία και την διακλαδικότητα μεταξύ Λιμενικού Σώματος και Πολεμικού Ναυτικού. Συγκεκριμένα, Υπηρεσία Εναερίων Μέσων μπορεί να διαθέσει αεροσκάφη ναυτικής επιτήρησης F406 Vigilante ώστε να εκτελέσουν ολιγόωρες αποστολές ναυτικής επιτήρησης και περιπολίας. Σίγουρα, δεν είναι η ιδανικότερη επιλογή αφού τα F406 Vigilante δεν μπορούν να πετούν για πολλές ώρες ενώ αδυνατούν λόγω εξοπλισμού να εκτελούν ανθυποβρυχιακές αποστολές. Τα F406 Vigilante τα οποία είναι 3 στον αριθμό μπορούν να επιχειρούν από Κρήτη και Ρόδο ώστε να καλύπτουν την Ανατολική Μεσόγειο ως έναν βαθμό. Επιπλέον, το Λιμενικό Σώμα μπορεί να προβεί στην απόκτηση περισσότερων αεροσκαφών αυτού ή παρόμοιου τύπου με χρήματα από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων ώστε να καλυφθούν τα κενά στον τομέα της επιτήρησης. Συν τις άλλοις συμπληρωματικά μπορούν να διατεθούν δύο μονοκινητήρια αεροπλάνα CESSNA RG 172 ή τα δύο μονοκινητήρια SOCATA TB-20. Επαναλαμβάνουμε πως δεν είναι η βέλτιστη επιλογή αλλά σε χαλεπούς οικονομικούς καιρούς είναι μια σχετικά ικανοποιητική λύση.

Υπάρχουν άλλες εναλλακτικές;

Οι άλλες λύσεις είναι περιορισμένες. Παλαιότερα λόγος έγινε η εναλλακτική πρόταση προμήθειας αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 από το ναυτικό της Αυστραλίας. Παρόλα αυτά εξετάστηκε από την ηγεσία του ΠΝ και απορρίφθηκε ως ασύμφορη. Δεν υπάρχουν Αυστραλιανά αεροσκάφη αυτή τη στιγμή προς διάθεση. Κι αυτά που κάποια στιγμή θα υπάρξουν είναι πολύ παλιά και σε χειρότερη κατάσταση από τα δικά μας P-3B. Tα AP-3C Orion της Αυστραλίας συνεχίζουν τα πετούν κανονικά υπηρετώντας σε τρεις διαφορετικές μοίρες. Η Αυστραλία αναμένεται να αποσύρει τα συγκεκριμένα αεροσκάφη το 2019 αφού οι απαιτήσεις της θα καλυφθούν από τα Boeing P-8 Poseidons και τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη MQ-4C Triton. Συνεπώς, αν υπάρξει κάποιο AP-3C Orion θα είναι μετά το 2019. Μια άλλη εναλλακτική είναι η προμήθεια μεταχειρισμένων αεροσκαφών P-3C από τις ΗΠΑ ή από άλλη χώρα τα οποία θα κριθούν ως ετοιμοπαράδοτα, με χαμηλό κόστος και δίχως να χρειάζονται επιπλέον χρήματα για προσθήκη νεότερου εξοπλισμού αποστολής ή δομικής ανακατασκευής. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα P-3C στην 309η Aerospace Maintenance and Regeneration Group στην Αριζόνα.

Ποια η χρησιμότητα αυτών των αεροσκαφών σε περίοδο επιχειρήσεων;

Είναι γεγονός πως η επιβιωσιμότητα των ΑΦΝΣ (και ειδικότερα αυτών της κατηγορίας του P-3) σε ένα περιβάλλον πολλών απειλών όπως αυτό του Αιγαίου να είναι εξαιρετικά μικρή. Γι' αυτό και είναι χρησιμότερα για τον καιρό της ειρήνης διότι δεν απειλούνται. Συνεπώς, σε περίοδο επιχειρήσεων λίγα μπορούν να προσφέρουν. Ποιος ο εξοπλισμός που θα φέρουν τα ΑΦΝΣ; Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη θα μπορούν να εκτελούν τις παρακάτω αποστολές:

  1. Ναυτική Περιπολία (MP)
  2. Ανθυποβρυχιακός Πόλεμος (ASW)
  3. Πόλεμος κατά Στόχων Επιφανείας (ASuW)
  4. Αποστολές συλλογής Πληροφοριών, Επιτήρησης και Αναγνώρισης (ISR)

Τα αναβαθμισμένα αεροσκάφη θα φέρουν ολοκληρωμένο σύστημα αποστολής Mission Integration & Management System (MIMS) της εταιρείας ISI Ηellas. Εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί νέο ραντάρ έρευνας επιφανείας. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν θα αντικατασταθεί ο ακουστικός επεξεργαστής που υπάρχει σήμερα στα αεροσκάφη καθώς και ο ανιχνευτής μαγνητικών ανωμαλιών ώστε να υπάρχουν ικανοποιητικές ικανότητες εντοπισμού υποβρυχίων. Να σημειωθεί πως κρίνεται αναγκαίο τα αεροσκάφη να αποκτήσουν ολοκληρωμένο σύστημα αυτοπροστασίας. Επίσης, μπορούν να δημιουργηθούν οι δυνατότητες σε αυτά για να φέρουν ακόμα και πυραύλους αέρος -επιφανείς αλλά και να ποντίζουν στη θάλασσα νέου τύπου ναρκών. Ο οπλισμός που μπορεί να μεταφερθεί από αυτά προσεγγίζει τους 10 τόνους, με συνηθισμένα οπλικά φορτία την ανθυποβρυχιακή τορπίλη Mk 46 Mod.5 και τη νάρκη Mk 55.

Είναι ορθολογική η συγκεκριμένη επιλογή αναβάθμισης κόστους 500 εκατ. δολαρίων;

H επιλογή δεν είναι ορθολογική διότι η σχέση κόστους οφέλους είναι αρνητική. Και εξηγούμαστε: Το πρόγραμμα που θα διαρκέσει επτά χρόνια αφορά τον εκσυγχρονισμό, τη συντήρηση και εν συνεχεία την υποστήριξη πέντε εκ των έξι αεροσκαφών τύπου P-3Β Orion, τα οποία αποκτήθηκαν δωρεάν από τις ΗΠΑ την περίοδο 1991-1992 και..........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Η αγορά παραπαίει αλλά η κατάργηση των μετρητών προχωρά

φακέλωμα_λύκος_πρόβατο.jpg2.5 μήνες μετά τις εθνικές εκλογές η χώρα ακόμα δεν διοικείται, με την παράταση της αβεβαιότητας να βλάπτει την υγεία της ελλαδικής οικονομίας. Αυτό βοηθά ακόμα περισσότερο τους παγκοσμιοποιητές να επιβάλλουν τα όποια μέτρα τους στην κοινωνία.

Το μόνο που μπορεί να επιτευχθεί στην παρούσα φάση είναι στρατηγικός ελιγμός απέναντι στους δανειστές, προκειμένου να κερδηθεί κάτι για τον λαό. Ωστόσο στην κυβέρνηση είχαν υποσχεθεί πολλά και διάφορα πριν τις εκλογές και τώρα προσπαθούν να βρουν τρόπο να εξηγήσουν στο εσωτερικό (κυρίως στις κομμουνιστικές συνιστώσες) την «πολιτική στροφή» που επιχειρείται.

Γι" αυτό και υφίστανται δημόσιες διαφωνίες μεταξύ υπουργικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλα λέει π.χ. ο κ. Δραγασάκης σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, άλλα ο κ. Δρίτσας. Άλλα η κα Βαλαβάνη αναφορικά με την αύξηση ΦΠΑ σε νησιά άλλα ο κ. Βαρουφάκης. Βούρτσης και Στρατούλης διαβεβαιώνουν ότι δεν θα πληρωθεί δόση στο ΔΝΤ, εφόσον υπάρχει πρόβλημα στην καταβολή μισθών και συντάξεων, ωστόσο ο ΥΠΟΙΚ δεσμεύτηκε στην Κριστίν Λαγκάρντ πως όλες οι υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στους πιστωτές θα ικανοποιηθούν στο έπακρο.

Άλλοι απευθύνονται λοιπόν στο εσωτερικό (συνιστώσες, ψηφοφόροι) και οι υπόλοιποι στο εξωτερικό (δανειστές, οικονομικοί οίκοι κ.ο.κ.).

Όλα αυτά σε βάρος των κυβερνητικών καθηκόντων του Μαξίμου, όλα σε βάρος της πραγματικής οικονομίας που δεινοπαθεί, με λουκέτα να απειλούν μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις που είχαν αντέξει την τελευταία πενταετία φοροεπιδρομών.

Μέσα σε όλα αυτά με αφορμή την φοροδιαφυγή από ΦΠΑ, τον οποίο το κράτος ακόμα να επιστρέψει σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, η κυβέρνηση προωθεί κανονικότατα την επέκταση του «ηλεκτρονικού χρήματος» και τον δραστικό περιορισμό των συναλλαγών με μετρητά. Στόχος όπως σας έχουμε γράψει είναι η κατάργηση των συναλλαγών με μετρητά, ώστε όλοι να συναλλάσσονται με την Κάρτα του Πολίτη και αργότερα, γιατί όχι με εμφυτευμένο βιοτσίπ, ώστε..............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Η κωμωδία των «αριστερών» μεταρρυθμίσεων

alt
Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς  

Το εκβιαστικό μαρτύριο ονομάστηκε «στέρηση ρευστότητας». Σήμανε την έμπρακτη απειλή να λείψει, από μέρα σε μέρα ή και από ώρα σε ώρα, εκείνη η στοιχειώδης ροή χρήματος, η αναγκαία για να εισάγονται φάρμακα, πετρέλαιο, πρώτες ύλες - αναγκαία για να συνεχίσει να λειτουργεί οργανωμένη συλλογικότητα, έννομο κράτος. 

Το μαρτύριο το επέβαλαν οι δανειστές του ελλαδικού κρατιδίου σε κάποια εκατομμύρια Ελλήνων (όχι σε όλους, όχι στους -νόμιμα ή ληστρικά- ευκατάστατους). Αρνιόντουσαν οι δανειστές, για πολλές, εναγώνιες εβδομάδες, παροχές, συμφωνημένες με τα «μνημόνια» εξόφλησης του χρέους, που θα απέτρεπαν τη διακοπή της ζωτικής για τη συνέχεια ύπαρξης κοινωνικού βίου «ρευστότητας». 

Βέβαια, ο εκβιασμός είχε την τετράγωνη λογική της δοσοληψίας. Οπως θυμίζουν καθημερινά οι εγχώριοι υπερασπιστές αυτής της λογικής: ποιος Ελλαδίτης θα χάριζε απλήρωτα νοίκια στους νοικάρηδές του, ποιος εστιάτορας θα σέρβιρε φαγητά σε «τζαμπατζήδες», ποιος θα δάνειζε το αυτοκίνητό του και θα δεχόταν το δανεικό να είναι αγύριστο; Σίγουρα, πρέπει να γίνεται σεβαστή η λογική της δοσοληψίας για να λειτουργεί δικαιοσύνη. Ωστόσο το δύσκολο είναι να ξεχωρίζουμε οι άνθρωποι το Δίκαιο της δοσοληψίας (την «κοινωνίαν της χρείας») από το Δίκαιο του ισχυροτέρου (τον εκβιασμό). 

Ο εκβιασμός που ονομάστηκε «στέρηση ρευστότητας» ήταν τόσο νομότυπος όσο είναι αυτονόητο για έναν στρατό κατοχής να ληστεύει τον χρυσό της κατεχόμενης χώρας ή να καταστρέφει τα γεφύρια και το σιδηροδρομικό της δίκτυο, επειδή η κατάσταση είναι εμπόλεμη. Οταν ένας στρατός κατοχής «νομοθετεί» ότι, για κάθε στρατιώτη του που σκοτώνεται από την όποια «αντίσταση», θα εκτελούνται πενήντα αθώοι πολίτες, η λογική του «νομοθετήματος» δεν είναι λογική άμυνας, είναι ο παραλογισμός της ζούγκλας. 

Ο κ. Σόιμπλε είπε κάποια στιγμή απερίφραστα ότι, «η Ελλάδα πληρώνει την καταστροφή στην οποία την οδήγησαν φαύλες και ανίκανες πολιτικές ηγεσίες». Η διαπίστωση σωστή, αλλά χωρίς να συνάγονται πολιτικές συνέπειες. Μιλάμε για θύματα, πολίτες ομήρους φαυλεπίφαυλων και δραματικά ανίκανων τυχοδιωκτών, που υπέταξαν την ελλαδική κοινωνία σε εξωφρενικό δανεισμό, μόνο για να συντηρήσουν το πελατειακό τους κράτος. Οι δανειστές τούς δάνειζαν ξέροντας ότι τόσο μεγάλο χρέος αποκλείεται, στον...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Υπάρχουν ίχνη εισβολής στη Γη στο παρελθόν από διαβολικά «δια-διαστατικά» όντα;

angel.jpg

Σύμφωνα με τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας, η Στρατιωτική Επιστημονική Επιτροπή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας (MSC) σε έκθεση που συνέταξε δηλώνει «επειγόντως» στους συμμάχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ινδία, Κίνα και Βραζιλία ότι:

«χρειάζεται να υπερασπιστούμε τον πλανήτη μας εναντίον «δια-διαστάτικών οντοτήτων» που θα μπορούσαν σύντομα να επιχειρήσουν να ανακτήσουν τη Γη».

Η έκθεση περιλαμβάνει αναφορές σε «δια-διαστατικές οντότητες», γνωστές ήδη από τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο (Β" Παγκόσμιο Πόλεμο), όταν οι τότε σοβιετικές υπηρεσίες πληροφοριών λέγεται ότι επιβεβαίωσαν πως το γερμανικό ναζιστικό καθεστώς είχε «σύνδεσμο επικοινωνίας» με αυτό που μπορεί μόνο να περιγραφεί ως «έκπτωτοι άγγελοιδαίμονες», αλλά τους οποίους τα παλαιότερα γραπτά αρχεία του πλανήτη μας αναφέρουν ως «θεούς».

Οι εκπεσόντες «άγγελοι/δαίμονες», σύμφωνα πάντα με την εν λόγω υποτιθέμενη έκθεση, είχαν κατατροπωθεί στη Γη πριν περίπου 10.000 χρόνια σε αυτό που τότε αναφέρεται από τους αρχαίους ως η «μεγάλη ανατροπή» που πάγωσε σχεδόν αμέσως εκατομμύρια τριχωτά μαμούθ στη Σιβηρία, κατέστρεψε την αυτοκρατορία της Ατλαντίδας, και καταγράφηκε στις ιστορίες, θρησκείες και θρύλους των περισσοτέρων λαών του πλανήτη ως η «μεγάλη πλημμύρα» - κατακλυσμός.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση, ήταν η κύρια γεωγραφική περιοχή που οι «έκπτωτοι άγγελοι/δαίμονες» κατοίκησαν στη Γη. Αυτή εντοπίζεται από την ινδική υποήπειρο, μέσω της οροσειράς των Ιμαλαΐων ως εκεί που εκτείνεται σήμερα η Ουκρανία. Οι ανθρώπινοι απόγονοι των «αγγέλων/δαιμόνων» είναι γνωστοί ως η Άρια φυλή.

Τα δύο σανσκριτικά μεγάλα έπη της αρχαίας Ινδίας, Μαχαμπαράτα και το Ραμαγιάνα, αναφέρει η ίδια έκθεση, εξηγούν με πλήρεις λεπτομέρειες τις αλληλεπιδράσεις αυτών των «έκπτωτων αγγέλων / δαιμόνων» με την Άρια φυλή, περιλαμβάνοντας τη χρήσης του διαστημικού αεροσκάφους του Vimana που περιγράφεται ως «μία συσκευή η οποία μπορεί να πάει από τη δική της δύναμη, από το ένα μέρος στο άλλο ή από σφαίρα σε σφαίρα».

Επαλήθευση αυτού του απίστευτου αρχαίου ισχυρισμού της δύναμης του Vimana όχι μόνο στο δικό μας πλανήτη, αλλά και στους άλλους επίσης, η έκθεση λέει, μπορεί να βρεθεί στο σύμβολο αυτών των «έκπτωτων αγγέλων/δαιμόνων» που ονομάζεται Σβάστικα και ανακαλύπτεται σε όλη την Γη, καθώς και πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι στρατιώτες του 45ου τμήματος Πεζικού των Ηνωμένων Πολιτειών φορούσαν με υπερηφάνεια αυτό το σύμβολο πριν από την άνοδο της ναζιστικής Γερμανίας.

Στην πραγματικότητα, σημειώνει η έκθεση, το αρχαιότερο γνωστό αντικείμενο με μοτίβο Σβάστικας είναι ένα πουλί από χαυλιόδοντα μαμούθ από τον Παλαιολιθικό οικισμό του Mezine, στην Ουκρανία που χρονολογείται στο 10.000 π.Χ., και η αρχαία χρήση του έχει επίσης ανακαλυφθεί στις τοποθεσίες του Μισισιπί στο Οχάιο, στους Hopi και Navajo Ινδιάνους της Βόρειας Αμερικής και στους Κέλτες, τους αρχαίους Γερμανούς, Φινλανδούς και Έλληνες ... και πάρα πολλούς άλλους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο που δεν χωράνε σε ένα μόνο άρθρο.

Για την ανθρώπινη φυλή μας η επανασύνδεση με αυτούς τους «έκπτωτους αγγέλους/δαίμονες», η έκθεση αναφέρει, φαίνεται να έχει συμβεί τον 16ο αιώνα, όταν ένα λαμπρό νέο αστέρι εμφανίστηκε στον ουρανό στις αρχές του Νοέμβρη του 1572, και το οποίο γνωρίζουμε τώρα ότι ήταν ο σούπερ-νόβα Tycho που συνέβη στον αστερισμό της Κασσιόπης και ο οποίος ήταν ένας από τους περίπου οκτώ ορατούς με γυμνό μάτι σούπερ-νόβα στα ιστορικά αρχεία.

Πιο κρίσιμο είναι να σημειωθεί σχετικά με τον σούπερ-νόβα Tycho, αναφέρουν οι ειδικοί του MSC στην έκθεση, είναι ότι φάνηκε επίσης να προκάλεσε ένα «ρήγμα μεταξύ των διαστάσεων» που επέτρεψε στους ανθρώπους να επικοινωνήσουν και πάλι με τους «έκπτωτους αγγέλους/δαίμονες» που είχαν στο παρελθόν απελαθεί από πλανήτη μας.

Ο πιο σημαντικός από τους ανθρώπους που επικοινώνησαν με τους «έκπτωτους αγγέλου/δαίμονες» ήταν ο προσωπικός αστρολόγος-μάγος της Βασίλισσας Ελισάβετ Α" της Αγγλίας, ο John Dee.

Από τα ιστορικά αρχεία του 16ου αιώνα περίπου ο Dee και οι βοηθοί του επικοινωνούσαν με αυτούς τους «έκπτωτους αγγέλους/δαίμονες» όπως μπορούμε να διαβάσουμε παρακάτω:

«Ο Dee εκτελούσε τελετουργικές επικλήσεις αγγέλων και ο Kelley κοίταζε στον διορατικό καθρέφτη ή την κρυστάλλινη σφαίρα, όπου μια σειρά αγγέλων φαίνονταν και μετέδιδαν προφητείες, οδηγίες και μανιώδεις δηλώσεις σχετικά με την πνευματική φύση της ανθρωπότητας.

Οι άγγελοι δεν ήταν φιλάνθρωποι. Αντίθετοι στην πτωτική κατάσταση της ανθρωπότητας, η οποία έχει γίνει μόνο σταδιακά χειροτερέψει από τότε που εστάλησαν Ανατολικά της Εδέμ, που παρομοίαζαν τους ανθρώπους με «πόρνες» -όχι με τη σεξουαλική έννοια, αλλά με την έννοια ότι ασθενώς επιτρέπουν την προσοχή τους να γοητεύεται από κυριολεκτικά οτιδήποτε εκτός από τον Θεό.

Μετά από χρόνια δράσεων, οι άγγελοι περιγράφουν την τάξη του σύμπαντος, μια σειρά από οδηγίες για τελετουργία επικλήσεις, προβλέψεις της Αποκάλυψης και γεγονότα που θα έρθουν στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή και, τέλος, η Αγγελική ή «Ενωχική» γλώσσα, εξήγησαν ότι ήταν η γλώσσα της ανθρωπότητας της Ουρ, που ομιλήθηκε πριν από την πτώση του Αδάμ.

Για τον Dee, αυτό δεν ήταν μαγεία, αλλά θρησκεία, ο ίδιος παραδόθηκε στους αγγέλους εντελώς. Ο Kelley, όμως, ήταν τρομοκρατημένος από τα πνεύματα, θεωρώντας τα δαίμονες και συνεχώς παρακαλούσε τον Dee να σταματήσουν τις συνεδρίες.

Ο Dee επέμεινε να τον πιέζει, κρατώντας τον Kelley υπερβολικές ώρες εργασίας μέχρι εξαντλήσεως και έχοντας τον ουσιαστικά κρατούμενο στο Mortlake.

Οι άγγελοι, από την πλευρά τους, απεχθάνονταν τον Kelley, γνωρίζοντας αμέσως ότι είχε προηγουμένως εμπλακεί με δαιμονική γριμορική μαγεία και γρήγορα εξοργίστηκαν τόσο με τον Dee και όσο και τον Kelley.

Αν και ο Dee μπορούσε να είναι το πιο έξυπνο μέλος του είδους, εξακολουθούσαν να τον θεωρούν ως μια άσχετη σκνίπα.

Οι αγγελικές υπερ-νοημοσύνες εξοργίστηκαν ιδιαίτερα όταν ο Dee και ο Kelley άρχισαν να τους ικετεύουν για λεφτά (ο Kelley, ακόμη και ρώτησε αν οι άγγελοι μπορούσαν να του δανείσουν χρήματα!). Αλλά για όλη την ενοχλητική ντροπιαστική εξέλιξη του Dee και του Kelley δεν μπορούμε να πούμε κάτι, επειδή οι άγγελοι είχε ένα σχέδιο και ο Dee και ο Kelley είχαν τσιμπήσει το δόλωμα.

Με απλά λόγια, οι άγγελοι δεν ήθελαν τίποτα λιγότερο από μια Νέα Παγκόσμια Τάξη, που διευθύνεται από τις θείες αρχές και πρότειναν αυτή που πρέπει να είναι μια από τις πιο επικίνδυνες ιδέες στην ιστορία της Δύσης:

Μια παγκόσμια θρησκεία, που βασίζεται στην αγάπη και την ενότητα, έναν υπερ-Χριστιανισμός ή Δογματικό μονοθεϊσμό που όχι μόνο θα ξανά ενώσει τον καθολικισμό και τον προτεσταντισμό, αλλά..........

Διαβάστε περισσότερα ..»


«Νέα» Λαμπεντούζα η Μυτιλήνη: 3.000 παράνομοι μετανάστες σε ένα μήνα

λαθρομετανάστες_πλοίο.jpg

Μετά τη διάσωσή τους, οι αλλοδαποί φέρονται να ομολογούν στους εμβρόντητους Έλληνες αξιωματούχους: «Ακούσαμε ότι η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της και πλέον μπορούμε να ταξιδέψουμε εύκολα στην Ευρώπη»

---

Τι Λαμπεντούζα, τι... Μυτιλήνη! Το ελληνικό νησί, σύμφωνα με περιγραφές αξιωματικών του Λιμενικού, «κατακλύζεται» τις τελευταίες ημέρες από αλλοδαπούς, που συρρέουν εκεί, επειδή φέρονται να έμαθαν ότι η Ελλάδα... άνοιξε τα σύνορά της!

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», που επικαλείται μαρτυρίες αξιωματικών του Λιμενικού που υπηρετούν στο νησί, μόνο το τριήμερο από την Παρασκευή 27 Μαρτίου έως και την Κυριακή 29 Μαρτίου διασώθηκαν 620 αλλοδαποί που μπήκαν παράνομα στη χώρα, ενώ ανακοίνωση της Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Λέσβου μιλά για πενταπλασιασμό του αριθμού των παράνομων μεταναστών που συνελήφθησαν το Μάρτιο του 2015, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

«Το Μάρτιο του 2014 καταγράφηκαν 650 άτομα, φέτος έως 30 Μαρτίου είχαν καταγραφεί ήδη πάνω από 3.000» αναφέρουν συνδικαλιστές του Λιμενικού.

Μόλις χθες το πρωί εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από την περιοχή Βατάχτι Πλωμαρίου 38 παράνομοι μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους τέσσερις γυναίκες και τρία παιδιά, ενώ, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ένα δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε στις 3 χθες το μεσημέρι στην περιοχή Κόρακας Λέσβου.

Ανδρες του Λιμενικού που υπηρετούν στο νησί αποδίδουν την πρωτοφανή όξυνση του φαινομένου στη διαφαινόμενη κυβερνητική πολιτική στο θέμα διαχείρισης της παράτυπης μετανάστευσης.

Λένε χαρακτηριστικά ότι στις μίνι συνεντεύξεις (debriefing) μετά τη διάσωσή τους, οι αλλοδαποί ομολογούν στους Έλληνες αξιωματούχους: «Ακούσαμε ότι η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της και πλέον μπορούμε να ταξιδέψουμε εύκολα στην Ευρώπη».

Άλλη πηγή παραδέχεται εμμέσως ότι το προηγούμενο διάστημα επιχειρούνταν ανασχέσεις της.........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Η Ελληνική επανάσταση του 1821 και "Το Aριστείον Μπαλτά"

Στάθης _γελοιογραφία_1821_Μπαλτάς.jpg

Σημ. Μια βήμα προς βήμα απάντηση του Στάθη, στην εγκύκλιο που έβγαλε ο υπουργός παιδείας κ.Μπαλτάς απευθυνόμενος προς τους καθηγητές και μαθητές για την Επανάσταση του 1821..

---

«....Της Ευρώπης οι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεων των είναι εμφύλιος πόλεμος. Ο δικός μας πόλεμος ήταν ο πλέον δίκαιος. Ήττον έθνος με άλλο έθνος, ήττον με ένα λαόν, όπου ποτέ δεν ηθέλησε να αναγνωρισθεί ως τοιούτος, ούτε να ορκισθεί, παρά μόνον ό,τι έκαμνε η βία»  (Τερτσέτης : Κολοκοτρώνη Απομνημονεύματα Α, σ. 179)

---

altΣυγκινητικός ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς στις θεσμικές -ως υπουργός- και επιστημονικές παροτρύνσεις τους προς τους καθηγητές και τους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης για το νόημα της Επανάστασης του 1821 και τους τρόπους εορτασμού της επετείου. Γενναίος ο κ. Υπουργός, επισημαίνει εκ προοιμίου τον κίνδυνο αυτές οι επέτειοι να 'ναι αμφίκοπες, δηλαδή σχολαστικές και στείρες ή ένας ανούσιος πανηγυρικός. Προσέτι, ακόμα πιο γενναίος ο κ. Μπαλτάς, προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιήσουν τις σκέψεις του κατά την κρίση τους κι όχι υποχρεωτικώς.

altΕυφυής πρόνοια καθότι ο κύριος Μπαλτάς αποφαίνεται ότι «η ελληνική επανάσταση υπήρξε τέκνο του διαφωτισμού». Μόνον; Δεν υπήρξε στις γενεσιουργές αιτίες της Επανάστασης η λαϊκή ιδιοπροσωπία; Δεν υπήρξε η λαϊκή παράδοση, οι θρύλοι του μαρμαρωμένου βασιλιά; Δεν υπήρξε η κλεφτουριά; Ούτε η κιβωτός των κοινοτήτων με τα εκκλησιαστικά κολλυβογράμματα; Ηταν η «ελληνική επανάσταση τέκνο του διαφωτισμού» ορφανή απ' τις προγενέστερες επαναστάσεις, ήδη απ' τις αρχές του 1600, όπως η εξέγερση του Διονυσίου του Σκυλόσοφου, ή αργότερα του Κατσαντώνη, ή των Ορλοφικών; Μόνον με τον διαφωτισμό έχει να κάνει η Επανάσταση, ούτε με τον θρήνο της Αλωσης; ούτε με τους χιλιάδες νεομάρτυρες; Και ο Ρήγας τέκνο του διαφωτισμού, και η Φιλική Εταιρεία στο φως του διαφωτισμού στημένη, άμοιροι ήταν όλης της υπόλοιπης ιδιοσυστασίας του Γένους; Δεν γνώριζαν από δημοτικά τραγούδια; Γιατί τέτοια αιδώς, κύριε Υπουργέ, για τη λαϊκή καταγωγή της Επανάστασης; Ποιος μαρξιστής ιστορικός δεν τονίζει και τις δύο μήτρες του 1821, τα πάθια της σκλαβιάς τόσον, όσον και τον διαφωτισμό; Ποιος δεν επισημαίνει τον εθνικό και κοινωνικό της χαρακτήρα; Πριν να καζαντίσουν οι έμποροι «και να φέρουν τα βιβλία», που έλεγε ο Κολοκοτρώνης, τι ήταν οι πατεράδες τους; Αγνώστου ταυτότητος αντικείμενα που σέρνονταν στις φιλόξενες εκτάσεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας;

altΑλλά αμέσως παρακάτω λέτε: «Ολες οι επαναστάσεις, όπως και η ελληνική, δημιούργησαν σε μεγάλο βαθμό τους λαούς που τις έκαναν». Προφανώς εννοείτε τους υπηκόους (οποιουδήποτε) που με την επανάσταση αναβάθμισαν τους εαυτούς τους σε πολίτες, οργανώθηκαν σε έθνος, απέκτησαν αυτεξούσιο και ενίοτε επέβαλλαν τη λαϊκή κυριαρχία, διά της δημοκρατίας, καθώς και την εθνική ανεξαρτησία. Και γιατί δεν τα λέτε έτσι; Γιατί λέτε ότι η επανάσταση δημιούργησε τον λαό της; Πριν λαός δεν υπήρχε; Ανεξαρτήτως της πολιτικής του κατάστασης, λαός δεν ήταν

altεκείνος που εν τέλει έκανε την Επανάσταση; Εκτός κι αν η Επανάσταση ήταν η κότα και ο λαός το αυγό, όπως συνέβη με την Αμερικανική Επανάσταση (που γέννησε ένα έθνος), αλλά δεν συνέβη ούτε με την αγγλική ούτε με τη γαλλική, που τις έκαναν ο αγγλικός λαός και ο γαλλικός λαός, όπως άλλωστε ο ελληνικός λαός έκανε την ελληνική.

altΛέτε ότι «ένα έθνος με την επανάσταση εγκαινιάζει την ύπαρξή του». Δηλαδή ο Πλήθων έλεγε μπαρούφες, ο Ερωτόκριτος το ίδιο, ο Ελ Γκρέκο θα μπορούσε να λέγεται Αλ Πατσίνο κι απ' το Ζάλογγο πηδάγανε άλμα εις βάθος; Με την επανάσταση ένα έθνος, αγαπητέ μου κύριε Υπουργέ, «δεν εγκαινιάζει την ύπαρξή του», εγκαινιάζει την ελευθερία του. Οσο για την «ύπαρξή» του, πριν αυτή να γίνει «πολιτική ύπαρξη», διά της Επανάστασης, εξακολουθούσε να υπάρχει, όπως μπορεί να σας διαβεβαιώσει του «Κίτσου η μάνα», ακόμα και μέσα απ' τον θρήνο του και μέσα απ' το πένθος του. Δεν λέω για τη γλώσσα του, λόγια και δημώδη. Πόσα αρχαία αποφθέγματα είχαν μεταπλασθεί σε λαϊκές παροιμίες; Στο...................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Υεμένη - Δέκα στρατιές ετοιμάζονται να συντριβούν στην Μέση Ανατολή..!

yemeni great jj.jpg

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει μια μαζική εισβολή στην Υεμένη - και είναι σίγουρη για τη νίκη. Αλλά πόσο ισχυρή είναι στην πραγματικότητα η σουνιτική στρατιωτική συμμαχία; Πώς θα αντισταθεί η πολιτοφυλακή των Χούτις; Μια επισκόπηση της ισορροπίας δυνάμεων.

Η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας έχει μάθει πολλά στις ΗΠΑ. Η προπαγάνδα που συνοδεύει τη στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη, θα μπορούσε να προέρχεται από το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών. Κάτι σαν ένα αντίγραφο της δημόσιας εκστρατείας που προηγήθηκε των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Οι Σαουδάραβες έχουν δώσει στην στρατιωτική επιχείρηση ένα μεστό τίτλο, «Καταιγίδα της Αποφασιστικότητας», ο οποίος είναι για να θυμηθούμε συνειδητά την «Επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου». Έτσι ονόμασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες τον πόλεμο τους ενάντια στο ιρακινό καθεστώς το 1991. Παράλληλα, η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας μοιράζει απλόχερα φωτογραφίες και βίντεο από την διοίκηση της στρατιωτικής επιχείρησης. Πάντα στο επίκεντρο: Ο πρίγκιπας Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν, γιος του μόλις εδώ και δύο μήνες ένθρονου βασιλιά, και με μια ηλικία 34 ετών ο νεότερος υπουργός Άμυνας του κόσμου.

Όπως και οι ΗΠΑ στους πολέμους στη Μέση Ανατολή, έτσι και η Σαουδική Αραβία δηλώνει ρητά με  κάθε ευκαιρία ότι δεν ενεργεί μόνη της. Το Ριάντ ανακοίνωσε με περηφάνεια ότι ηγείται μιας να συμμαχίας δέκα κρατών, που υποστηρίζεται επιπλέον από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.


Πόσο ισχυρή είναι η συμμαχία η οποία θέλει να πολεμήσει τους αντάρτες Χούτις;

Η Σαουδική Αραβία αντιπροσωπεύει τη μεγάλη πλειονότητα των στρατευμάτων για την «Καταιγίδα της Αποφασιστικότητας». Περί τα 100 μαχητικά αεροσκάφη, ένας μη καθορισμένος αριθμός πολεμικών πλοίων. Επιπλέον, 150.000 στρατιώτες είναι έτοιμοι για μια χερσαία επίθεση. Έτσι, τα δύο τρίτα των στρατευμάτων της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να συμμετάσχουν στην εισβολή στην Υεμένη.

Ίσως το Ριάντ υπερβάλλει με αυτούς τους αριθμούς, επειδή μια τέτοια μαζική αναδιάταξη θα σήμαινε στην πραγματικότητα ότι ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας παραμένει εκτεθειμένος σε άλλες ζώνες συγκρούσεων - όπως τα σύνορα με το Ιράκ όπου είναι σε εξέλιξη ο εμφύλιος πόλεμος, και στον οποίο το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει μεγάλα τμήματα της επικράτειας. Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να ανατρέψει την βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας και απειλεί με επιθέσεις κατά της μοναρχίας.

Εκτός από τη Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτο προφανώς φέρει το κύριο βάρος της στρατιωτικής επιχείρησης. Σύμφωνα με στοιχεία από το Κάιρο η Αίγυπτος έχει αναπτύξει πέντε πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Περίπου 40.000 στρατιώτες αναμένεται να συμμετάσχουν στη σχεδιαζόμενη εισβολή, που υποστηρίζεται από αιγυπτιακά μαχητικά αεροσκάφη. Νωρίτερα η Αίγυπτος έλαβε από την Σαουδική Αραβία πολλά δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει πολεμικά πλοία και αεροσκάφη στην Γαλλία και την Ρωσία.

H Αίγυπτος είναι πιθανό να χρειαστεί να κρατήσει ένα στρατηγικό απόθεμα για μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, όπου το Ισλαμικό Κράτος και άλλες ένοπλες ομάδες δρουν ανενόχλητα. Επιπλέον, η Αίγυπτος δεν έχει καμία εμπειρία στην ανάπτυξη εκστρατευτικών δυνάμεων, με εξαίρεση ένα απόσπασμα στο πρώτο Πόλεμο του Κόλπου. Επιπλέον, η στρατιωτική επέμβαση της Αιγύπτου στην Υεμένη το 1960 ήταν καταστροφική, συμβάλλοντας στην ήττα της Αιγύπτου το 1967 στον Πόλεμος των Έξι Ημερών κατά του Ισραήλ, τελειώνονταςν με τη διχοτόμηση της Υεμένης, όπως τα στρατεύματα της Αιγύπτου απέτυχαν να νικήσουν τα στρατεύμτατα του ιμάμη Ζαΐντι, τον οποίο διαδέχτηκαν οι Χούτις.

Η Σαουδική Αραβία πιθανώς εκτιμά ότι ο κίνδυνος παρέμβασης στην Υεμένη είναι μικρότερος από τον κίνδυνο της μη επέμβασης. Η Αίγυπτος είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτωμένη από την οικονομική βοήθεια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, και συνεπώς θεωρείται απίθανο να αρνηθεί το αίτημα για την αποστολή στρατευμάτων. Επιπλέον, με μια επίθεση κατά των Χούτις ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι και η βασιλική οικογένεια Αλ Σαούντ έχουν ευκαιρία να ενισχύσουν την εικόνα τους ως προστάτες των αραβικών και σουνιτικών συμφερόντων, σε μια εποχή που η νομιμότητά τους αμφισβητείται στις χώρες τους από μαχητικούς ισλαμιστές.

Προφανώς ο συνασπισμός σχεδιάζει να παρενοχλήσει τους Χούτις από δύο πλευρές: Ενώ η Σαουδική Αραβία θα εισβάλει από το βορρά, οι Αιγύπτιοι θα προσγειωθούν στις ακτές στα δυτικά και νότια. Προς το παρόν παραμένει ασαφές πώς ακριβώς αναμένεται να έρθουν στην επιτυχία τα στρατεύματα της Αιγύπτου στην Υεμένη, όπως εδώ και χρόνια έχουν να παρουσιάσουν μεγάλες αποτυχίες στην χερσόνησο του Σινά: Να κινήσει στρατιωτικά μια ομάδα ανταρτών ισλαμιστών η οποία ένωσε τις δυνάμεις της με τους τοπικούς φυλάρχους.

Τα μικρότερα κράτη του Αραβικού Κόλπου, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, φέρεται να συμμετάσχουν σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, μόνο...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Παρέλαση ΟΥΚ .Είμαστε όλοι με τα βατράχια του Πολεμικού Ναυτικού!

ΟΥΚ _παρέλαση.jpg

Σημ. Ας αφήσουμε τα ΟΥΚ να κάνουν τη δουλειά τους και να μην δημιουργούμε θέμα από το τίποτα!!! Έλεος με τους κάθε λογής "χρήσιμους ηλίθιους" της ΝΤΠ . Τους ενοχλεί ένα σύνθημα που στο κάτω -κάτω δεν έβρισε και κανέναν . Ένας ευσεβής πόθος των Ελλήνων είναι , γιατί ενοχλεί τόσο? Ούτε οι Τούρκοι δεν ενοχλούνται και ενοχλούμαστε "εμείς"?.

Τα ΟΥΚ δεν είναι σχολή μπαλέτου, για πόλεμο εκπαιδεύονται. Στρατιώτες είναι και μάλιστα από τους πιο άρτια και πιο σκληρά εκπαιδευμένους που έχουμε, που εκπαιδεύονται και φανατίζονται για να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστούν τα σύνορα μας και να πεθάνουν πρώτοι αν χρειαστεί !!!!!!!!!!!! Και μέσα σε όλα αυτά πρέπει να πεταχτούν σαν την ......π@...@ να το παίξουν ενοχλημένοι οι άχρηστοι , οι μαϊντανοί, τα πειθήνια πρόβατα της ΝΤΠ.

Το ότι οι τούρκοι δηλώνουν ότι θα διεκδικήσουν με στρατιωτικά μέσα 16 νησιά του Αιγαίου δεν ενόχλησε , ούτε και ο βιασμός των κοριτσιών που συμμετείχαν στην αντιρατσιστική πορεία από αυτούς για τους οποίους έκαναν πορεία δεν είδα να ενόχλησε κανέναν!!! Υποκριτές !!!

Παρεμπιπτόντως ο  υποπλοίαρχος επικεφαλής του τμήματος των ΟΥΚ μετατέθηκε άμεσα στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας!.

----


Οι γνωστοί εθνομηδενιστές εξαπέλυσαν για πολλοστή φορά μια εμετική επίθεση εναντίων των θρυλικών βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού που αποτελούν τη σιδερένια γροθιά των Ενόπλων Δυνάμεων

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου ο ουλαμός της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών έκανε το αυτονόητο φωνάζοντας συνθήματα που σκοπό είχαν να τονώσουν το ηθικό αλλά και να θυμήσουν αιώνιους πόθους του Ελληνικού Έθνους. Βέβαια όταν ορισμένοι έχουν συνηθίσει να παρακολουθούν gay parade όπου ο κάθε τοιούτος σατιρίζει εθνικά σύμβολα ή ακόμα και Εθνικούς Ήρωες που έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα τότε είναι απολύτως λογική αυτή η επίθεση.

Σήμερα, σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε ηθική και πνευματική παρακμή, βρέθηκαν κάποιοι σκληραγωγημένοι στρατιωτικοί που ζουν μακριά από πολυτέλειες υπηρετώντας πιστά την πατρίδα και το Έθνος (λέξεις που για κάποιους διεθνιστές φαντάζουν ως απειλή για τη δημοκρατία) να φωνάξουν κάποια συνθήματα τα οποία τα αγκάλιασε όλος ο κόσμος που παρακολούθησε την παρέλαση και πραγματικά τους αποθέωσε όπως κάνει πάντα όταν περνά ο ουλαμός της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού. Βέβαια όλοι αυτοί που κατηγόρησαν τους άνδρες των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών είναι γνωστοί διεθνιστές που διαρκώς στρέφονται κατά του Έθνους φωνάζοντας συνθήματα «μίσος ταξικό ξεφτίλες πατριώτες στην εθνική ενότητα είμαστε προδότες».

Γι' αυτό λοιπόν και μαθήματα πατριωτισμού από τον κάθε ελληνόφωνο δεν δεχόμαστε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι η κρίση αξιών, αρχών και ιδανικών όμοιων με αυτών που γαλουχήθηκαν οι πρόγονοι μας όταν έφτασαν 100 χιλιόμετρα έξω από την Άγκυρα ή όταν πολεμούσαν τον κατακτητή στα βουνά της Ηπείρου το 1940. Λέξεις όπως ο πατριωτισμός, η φυλή, το γένος, το Έθνος, η πατρίδα και οι αλύτρωτες έχουν ποινικοποιηθεί από συγκεκριμένους χώρους οι οποίοι πρεσβεύουν τον διεθνισμό και τον εθνομηδενισμό. Είναι όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν..............

Διαβάστε περισσότερα ..»


ΕΦΤΑ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ

turkey-armenian-claims.gifΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Μεγάλη ταραχή προκάλεσαν στην Τουρκία οι δηλώσεις του γενικού εισαγγελέα της δημοκρατίας της Αρμενίας, Aghvan Hovsepyan, ότι η Αρμενία με την ευκαιρία της μεγάλης επετείου των εκατό χρόνων από την αρμενική γενοκτονία θα οργανώσει μεγάλες κινητοποιήσεις σε διεθνές επίπεδο για να διατρανώσει τα αρμενικά δίκαια. Μεταξύ δε αυτών των αρμενικών δικαίων εκτός από την διεκδίκηση της αναγνώρισης από την Τουρκία της γενοκτονίας είναι και η διεκδίκηση 7 τουρκικών επαρχιών που αρπάγησαν με παράνομο τρόπο από τους Τούρκους. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο γενικός εισαγγελέας της Αρμενίας μιλώντας στο φόρουμ της Ένωσης Αρμενίων Δικηγόρων στο Ερεβάν, τόνισε πως επί τη ευκαιρία της φετινής επετείου των εκατό χρόνων της μεγάλης αρμενικής γενοκτονίας οι Αρμένιοι ετοιμάζουν μεγαλειώδεις εκδηλώσεις στην Αρμενία και σε όλο τον κόσμο όπου υπάρχει αρμενική διασπορά. Οι εκδηλώσεις αυτές σε συνεργασία με την αρμενική εκκλησία θα δίνουν έμφαση αφ' ενός στο πάγιο αίτημα της αναγνώρισης από πλευράς της Τουρκίας των μεγάλων εγκλημάτων που έχει διαπράξει σε βάρος των χριστιανών της Μικράς Ασίας στις αρχές του εικοστού αιώνα και αφέτερου στη διεκδίκηση από την Τουρκιά 7 επαρχιών όπου κατοικούσε αμιγής αρμενικός πληθυσμός και εκδιώχτηκε με βάρβαρο τρόπο, όσοι φυσικά γλύτωσαν από την γενοκτονία. Ο Aghvan Hovsepyan τόνισε πως οι Αρμένιοι δεν είναι δυνατό να...............

Διαβάστε περισσότερα ..»


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΒΙΑΖΑΝ ΕΠΙ 5 ΩΡΕΣ 19χρονη ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!!

βιασμός.jpgΣημ. Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο ψεύτης? ποιος είναι ο προπαγανδιστής? Η εφημερίδα "Μακελειό" ή οι αντιφασίστες και η ΕΛ.ΑΣ? Κατά την άποψη μου το "Μακελειό" λέει την αλήθεια, αλλά προφανώς υπάρχει κεντρική εντολή σε συνέργεια και με τα συστημικά βοθροκάναλα έτσι ώστε τέτοια περιστατικά να αποκρύπτονται!!!!!! Γιατί ? Για να μην τα μαθαίνει ο κόσμος και εξαγριωθεί και πάψει να είναι τόσο αφελής όσων αφορά τους "κακόμοιρους" τους λαθρομετανάστες!!!!  Τα ίδια έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν θα τα κάνει αυτή που η προστασία των λαθρομεταναστών είναι και κεντρική πολιτική της επιλογή? Τι και αν είναι εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων, φτάνει να μη μας πούνε ρατσιστές!!

---

Απίστευτη καταγγελία από την εφημερίδα Μακελειό..του Στέφανου Χίου..που αξίζει να ερευνηθεί από τον Υπουργό κύριο Γιάννη Πανούση,για το αν ισχύει ή όχι..και να γίνουν οι σχετικές μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Η καταγγελία της εφημερίδας αναφέρει τα εξής..


-Σοκ στα Πατήσια: Αφγανοί λαθρομετανάστες βίασαν φύσει και παρά φύσει 19χρονη Ελληνίδα.


- Την ακινητοποίησαν μέσα σε ταξί. 


Ανατριχιαστικό ρεπορτάζ. 

Δεν ανακοίνωσε το παραμικρό η ΕΛ.ΑΣ...

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ:

 "ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΜΕ ΒΙΑΖΑΝ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΤΡΑΒΟΥΣΑΝ ΒΙΝΤΕΟ. 

ΒΓΗΚΑ ΓΥΜΝΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ".....


αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Στέφανος Χίος..


Το περασμένο Σάββατο οι αντιρατσιστές έκαναν πορεία στην Αθήνα μαζί με Αφγανούς και Πακιστανούς Λαθρομετανάστες της Αμυγδαλέζας στο κέντρο της Αθήνας . 


Μετά το τέλος της πορείας 10 Αφγανοί απομόνωσαν μια αντιρατσίστρια από την πορεία και κοντά στην Αχαρνών όπως λέει η εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ, τη βίαζαν για ώρες. 


Το περίεργο είναι ότι οι αντιρατσιστές δεν αντέδρασαν σε αυτή την φρικιαστική πράξη των Αφγανών και συμβούλεψαν την συντρόφισσα τους να μην πει τίποτε


Η 19χονη όμως κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία σύμφωνα με όσα γράφει το indobserver.blogspot.gr


Διαβάστε τι μετέδωσε το ραδιόφωνο του  ΣΚΑΪ..σύμφωνα με τον «Παρατηρητή»...


Μετά το τέλος της πορείας όπου συμμετείχαν και οι βιαστές Αφγανοί (που είχαν απελευθερωθεί πρόσφατα από την Αμυγδαλέζα)... οι οποίοιαπομόνωσαν 4 αντιρατσίστριες φοιτήτριες κοντά στην Αχαρνών, όπου  τις βίαζαν επί ώρες. 

Δείτε τι γράφει το πρωτοσέλιδο της Δευτέρας..

makeleio Δευτέρας.jpg

και το πρωτοσέλιδο της Τετάρτης..

makeleio Τετάρτης.jpg.......................

Διαβάστε περισσότερα ..»


SCALP-EG: Το μακρύ χέρι της Πολεμικής Αεροπορίας φθάνει το παλάτι του σουλτάνου!

scalp m1 210000tv.jpeg

Ακόμη και για το πιο απίθανο σενάριο από τη σημερινή πολιτική σκοπιά - η δυνατότητα της άμεσης συμμετοχής της Πολεμικής Αεροπορίας σε επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών ή άλλων στρατηγικών εγκαταστάσεων βαθιά στην ενδοχώρα του εχθρού - στην Άγκυρα την πρωτεύουσά του, υπάρχουν οι απαραίτητες δεξιότητες: Στις αποθήκες της ΠΑ είναι οι πύραυλοι κρουζ SCALP-EG. Με τα μαχητικά Mirage μπορούν να εξαπολυθούν σε απόσταση περίπου 350 χιλιομέτρων από τον προορισμό τους, χωρίς να χρειαστεί να εισέρθουν τα αεροσκάφη στην περιοχή αεράμυνας του εχθρού - οι πύραυλοι κρουζ στη συνέχεια είναι σε θέση να βρουν το προγραμματισμσμένο σημείο πρόσκρουσης. Ωστόσο, για μια τέτοια αποστολή, επείγουν δύο θέματα: Τα μαχητικά θα έπρεπε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο να αναπτυχθούν στην Κύπρο.

 

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ και στην Γιουγκοσλαβία, ήταν ζωτικής σημασίας: Τα κατευθυνόμενα αμερικανικά όπλα με την δική τους πρόωση. Στην δεκαετία του 1990, επιτέθηκαν με αυτά σε καλά προστατευμένους στόχους, και με επιτυχία κατέρριψαν εχθρικά αεροσκάφη. Τότε, τα αεροσκάφη έπρεπε να πετάξουν βαθιά μέσα στο έδαφος του εχθρού και υπό την απειλή της αεράμυνάς του να χτυπήσουν τους στόχους στο έδαφος με μεγάλη ακρίβεια, με όπλα όπως οι με λέιζερ καθοδηγούμενες βόμβες.

 

Με τον SCALP-EG δεν είναι πλέον απαραίτητο κάτι τέτοιο. Εξαπολύεται από ασφαλή απόσταση από την αεράμυνα του εχθρού, και στη συνέχεια κατευθύνεται αυτόνομα πετώντας πολύ χαμηλά, κάτω από τα ραντάρ του εχθρού.

 

Με την ταυτόχρονη χρήση πολλαπλών πυραύλων SCALP-EG κατά του στόχου, ο καθένας θα μπορούσε να πάρει το δικό του δρόμο προσέγγισης ή θα μπορούσαν να προσεγγίσουν τον στόχο σε διαφορετικό χρόνο. Το δρόμο του προς το στόχο τον βρίσκει με μια εξαιρετική ακρίβεια, χάρη σε ένα ειδικό, μοναδικό στον κόσμο, περίπλοκο σύστημα πλοήγησης τεχνολογίας Tritec.

 

Αυτό χρησιμοποιεί ταυτόχρονα τρεις ξεχωριστούς και ανεξάρτητους αισθητήρες: Αδρανειακή πλοήγηση με τη βοήθεια GPS/Galileo, ραντάρ υψομέτρησης και παθητικό ανιχνευτή υπέρυθρων ακτίνων. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βρει τον στόχο ακολουθώντας την μορφολογία του εδάφους, μέσω σημείων κατεύθυνσης, ακόμη και κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες - ακόμα και στην περίπτωση που το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης δεν λειτουργεί.

 

Ο πύραυλος κρουζ εμπίπτει στο Καθεστώς Ελέγχου Τεχνολογίας Πυραύλων (πεδίο εφαρμογής: 500 κιλά ωφέλιμο φορτίο, εύρος άνω των 300 χιλιομέτρων, συγκεκριμένη χρήση, μη μεταβιβάσιμη τεχνολογία). Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, η Γαλλία και η Βρετανία εφαρμόζουν το εύρος στο επίπεδο της θαλάσσης, αντί του πιο αποτελεσματικού προφίλ πτήσης σε μεγάλο υψόμετρο - περί τα 500 χιλιόμετρα. Η Τουρκία και οι ΗΠΑ το έτος 2000 προέβησαν σε διαμαρτυρίες στην Γαλλία για την απόφαση της πώλησης των εν λόγω όπλων στην Ελλάδα, με αιτιολογία το Καθεστώς Ελέγχου Τεχνολογίας Πυραύλων. Η Πολεμική Αεροπορία αναφέρει επίσημα ως εμβέλεια του SCALP-EG τα 300 χιλιόμετρα και βάρος πολεμικής κεφαλής τα 120 κιλά.

 

Το βέλτιστο εύρος ενός βλήματος κρουζ επιτυγχάνεται σε ταχύτητες από Mach 0,7 έως Mach 0,85 σε ύψος 20.000 έως 35.000 πόδια. Δεδομένου ότι με ένα τέτοιο πτητικό προφίλ θα μπορούσε να είναι ευάλωτο, η εγκατάσταση ορισμένων παθητικών μέτρων αυτοάμυνας, όπως θερμοβολίδες, είναι πιθανή.

 

Οι ενσωματωμένες δεξαμενές καυσίμων στο κέντρο του πυραύλου έχουν μια χωρητικότητα που εγγυάται μια εμβέλεια από τουλάχιστον 450 χιλιόμετρα. Για την καλύτερη κατανόηση: Εάν ο πύραυλος εξαπολυθεί από την Θεσσαλονίκη, ακόμη και αν ακολουθήσει την πορεία του εδαφικού αναγλύφου, θα φθάσει στην Αθήνα. Συνήθως οι πιλότοι της ΠΑ εκπαιδεύονται να εξαπολύουν αυτό το βλήμα από μια απόσταση μέχρι 350 χιλιόμετρα από το στόχο - από αυτή την απόσταση, θα συναντήσει τον στόχο με βεβαιότητα [100%].

 

Για αυτό το εύρος, ο χρόνος πλεύσης του πυραύλου διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Καθοδηγείται από έναν στροβιλοκινητήρα Turbomeca Microturbo TRI 60-30 στην ουρά, φτάνει περίπου 5 μέτρα μήκος και 1,3 τόνους σε βάρος, ο SCALP-EG αναπτύσει μια ταχύτητα από περίπου 1.000 χιλιόμετρα ανά ώρα. Την αναγκαία πρόωση την λαμβάνει από το αεροδυναμικό του σχήμα και τις δύο περιστρεφόμενες πτέρυγες των περίπου 3 μέτρων, που ξεδιπλώνονται αυτόματα............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Δεν είναι για τα μούτρα μας το 1821, το Δίστομο και οι παρελάσεις

ΝΑΖΙ_ΑΚΡΟΠΟΛΗ.jpgΟι θηριωδίες των ναζί δεν ισοφαρίζονται με λίγα ευρώ από τη Γερμανία όποτε το θυμόμαστε

Είτε με την προηγούμενη μορφή των έντρομων «επισήμων» που κρύβονταν πίσω από την Αστυνομία για να σωθούν από τους διαδηλωτές, είτε με τη νέα, όπου θα στήσουν λέει γιορτές με νταούλια, τσαντίρια, σουβλάκια και δεν ξέρω γω τι άλλο πρόκειται να μοιράζεται, οι εθνικοί αγώνες των προγόνων μας δεν ΤΙΜΩΝΤΑΙ μ' αυτόν τον τρόπο. Διασύρονται. Και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να καταργήσουμε τις παρελάσεις αφού δεν τις πιστεύουμε. Για σκεφτείτε το. Η ιδέα και μόνο ότι σε Κολοκοτρώνη και Καραϊ­σκάκη θα αποδίδονται τιμές από την όποια χθεσινή ... Δούρου προκαλεί από ιλαρότητα και θυμηδία έως... ιλαρότητα και θυμηδία. Από πολιτικούς που δεν πιστεύουν ότι πρέπει να διδάσκεται η Ελληνική Ιστορία στα σχολεία, από θεω­ρητικούς της Αριστεράς που έχουν αμφισβητήσει την ίδια την επανάσταση 1821_.jpgπεμπτουσία του 1821 λέγοντας άλλοτε ότι επρόκειτο για «ταξική σύγκρουση» και άλλοτε για «παιχνίδι των ξένων δυνάμεων», ΠΟΤΕ ΤΟΥ ο λεγόμενος «προοδευτικός χώρος» δεν ένιωθε άνετα, -για λόγους που ο ίδιος καταλαβαίνει- με την ιδέα των παρελάσεων, αλλά και της 25ης Μαρτίου αυτής καθαυτής. Αρα γιατί παριστάνουν ότι την τιμούν; Είναι μια κοροϊδία στα μούτρα μας και προσβολή των νεκρών.  

Ατράνταχτη απόδειξη ότι το Συριζαίι­κο και οι συνοδοιπόροι του δεν έχουν και δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με τα εν λόγω εθνικά θέματα είναι ότι ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ να βάλουν έναν δικό τους στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Αν δεν υπήρχε ο Πάνος Καμμένος, που με την ιδιαίτερη προσωπικότητά του και τη σαφώς πατριωτική (υπερπατριωτική κατ' άλλους) ιδεολογία του είναι δεκτός και με το παραπάνω στο Πεντάγωνο, κανένας από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να σταθεί εκεί. Και από μια άποψη είναι ευτύχημα το ότι δεν τους δίνεται η ευκαιρία να παίζουν και ... με τα όπλα, όπως παίζουν με την οικονομία, γιατί θα μπορούσε να γίνει μεγάλη ζημιά. Οχι, προς Θεού, δεν αμφισβητώ ότι στο μυαλό τους είναι το ίδιο πατριώτες όσο και οι άλλοι, μόνο που η αντίληψή τους πάνω σε αυτό το θέμα είναι κάπως περίεργη, αφού άλλοι νομίζουν ότι οι πόλεμοι κερδίζονται δίνοντας λουλούδια στον απέναντι φαντάρο και άλλοι διακηρύττουν ότι θεωρούν εξίσου Ελληνα πια και τον κάθε περαστικό αλλοδαπό. 

Επί της ουσίας δηλαδή αφού δεν πιστεύουν σε ...............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Οθωμανικές σφαγές στην Ελληνική Επανάσταση.Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο!

επανάσταση.1821.jpgΣημ. Στο άρθρο που ακολουθεί αν και περιγράφει εν'πολλοίς πολλές από τις σφαγές που έγιναν εις βάρος μας από τους τούρκους και τους συν αυτώ, αποφεύγεται να αναφερθεί το γεγονός της πρόκλησης σφαγών εις βάρος Ελλήνων από εβραίους και παράλληλα της συμμετοχής σε αυτές εβραίων ..!!!!! Για το λόγο αυτό παραθέτω αυτή την υποσημείωση -που ανέφερε στην αρχική πηγή του άρθρου σχολιαστής- για να μην ξεχνιόμαστε και να μην ξαναγράφουμε την Ιστορία κατά το δοκούν. 
  
----Κατά την καταστροφή της Νάουσας, τον Απρίλιο του 1822, από τον Αβδούλ Αμπούδ, εξακόσιοι Εβραίοι, που ακολουθούσαν το ασκέρι του αιμοβόρου Τούρκου πασά, άποτελέσανε πραγματικό σώμα δημίων και βασανιστών. Απερίγραπτα είναι τα όσα έκαναν στον άμαχο πληθυσμό της μαρτυρικής αυτής πόλεως ».(X.Στασινοπουλου, Λεξικό Ελληνικής Επαναστάσεως 1821)
Είναι ιστορικώς βέβαιο, ότι οι Ιουδαίοι προκαλέσανε την καταστροφή της Χίου από τους Τούρκους για να λεηλατήσουν τον πλούτο των πολυαρίθμων Χιακών εργαστηρίων. Επί πλέον συμμετείχαν και οι ίδιοι με τον φρικτότερο τρόπο στις σφαγές. Ο αγωνιστής του 1821, γραμματεύς του Κανάρη και μετέπειτα βουλευτής Σύρου Ανδρέας Μάμουκας {1801 - 1884} έχει περιγράψει σαν αυτόπτης μάρτυς τα αιμοσταγή εβραϊκά εγκλήματα. Η μανία των Εβραίων κατά των Ελλήνων βεβαιώνει « ήτο απερίγραπτος » παρακάτω λέγει, ότι δεν μπορεί να εκφράσει τον τρόπο με τον όποιο οι Ιουδαίοι μεταχειρίζονται τα νεκρά σώματα των Ελλήνων. Αξιοσημείωτο είναι ότι αποκαλεί τους Εβραίους 
« μεμισημένον γένος εις όλον τον κόσμον » και κατόπιν αναφέρει ότι οι Εβραίοι δεν συνεκινούντο πρό των γυμνών κρεμασμένων Ελλήνων, αλλά τους κατεκομμάτιαζαν « ως κρέας έν μακέλλω » {σφαγείον}. Η περιγραφή είναι πραγματικά ανατριχιαστική και μπορείτε να την διαβάσετε στο« Χιακόν Αρχείον » που επιμελήθη ο Ι. Βλαχογιάννης. 
Στο κάστρο της Κορώνης οι Εβραίοι που ήταν στο κάστρο, αφού πρώτα τον βασάνισαν, κομμάτιασαν τον Γρηγόριο και πέταξαν κάτω από το κάστρο τα κομμάτια του, φωνάζοντας στους Έλληνες: « Ελάτε βρε Ρωμιοί να πάρετε κρέας από το Δεσπότη σας, να φάτε ». Την ίδια ώρα θανάτωσαν, βασανίζοντας τους, και τον διάκο και τον παπά και τους πέταξαν κι αυτούς από το κάστρο.
----
Το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα των Ελλήνων που συντάραξε την οικουμένη το 1821 και ονομάστηκε Εθνική Παλιγγενεσία, εξασφαλίζοντας στο υπόδουλο έθνος την πολυπόθητη ανεξαρτησία του ύστερα από τόσους αιώνες υποταγής στον ξένο κυρίαρχο, αιφνιδίασε τον σουλτάνο και τις δυνάμεις του.  

Παρά το γεγονός ότι η Επανάσταση του 1821 προετοιμαζόταν σπερματικά ήδη από τις τελευταίες δεκαετίες του 18ου και τις πρώτες του 19ου αιώνα και συγγένευε με τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα που αναπτύχθηκαν στην ιταλική, τη γερμανική και γαλλική επικράτεια αλλά και στις βρετανικές κτήσεις της Βόρειας Αμερικής, όταν ξέσπασε τελικά εκεί στις αρχές του 1821 απείλησε τη διατήρηση της Ιεράς Συμμαχίας, μέλος της οποίας ήταν και η Οθωμανική Αυτοκρατορία.  

Οι τεταμένες σχέσεις των Δυτικοευρωπαίων με τους Οθωμανούς Τούρκους δεν μπορούσαν πια να κρυφτούν κάτω από το χαλί των κοινών συμφερόντων και κάθε τουρκική θηριωδία κατά τη διάρκεια του ελληνικού ξεσηκωμού ακουγόταν στα πέρατα της Ευρώπης, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι δεν μπορούσαν πια να κωφεύουν στις βιαιότητες και τις σφαγές του μουσουλμανικού στοιχείου έναντι των χριστιανικών ευρωπαϊκών πληθυσμών.  

Υψηλή Πύλη και υπόδουλος ελληνισμός βρέθηκαν ξαφνικά στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής επικαιρότητας, η οποία φάνηκε να βγαίνει από τη μακάρια εσωστρέφειά της και να ασχολείται τώρα με τον αγώνα των Ελλήνων, με τα φιλελληνικά αισθήματα που καλλιεργούσαν οι ρομαντικοί αλλά και άλλοι κύκλοι στην καρδιά της Ευρώπης να συμβάλουν καθοριστικά εδώ. 

Πλέον κάθε παραφωνία των Οθωμανών σε όρους βιαιότητας και αγριότητας έκανε πάταγο κυριολεκτικά στη Γηραιά Ήπειρο και είχε κολοσσιαίο αντίκτυπο στην κοινή γνώμη των λαών, στρέφοντας έτσι το ενδιαφέρον με πρωτόγνωρη δυναμική στον ελληνικό αγώνα.  

Βιαιότητες σημειώθηκαν πολλές κατά τον ένοπλο ξεσηκωμό των Ελλήνων και τη λυσσαλέα προσπάθεια του κατακτητή να καταπνίξει την επανάσταση, αν και οι παρακάτω ακούστηκαν στα πέρατα του πλανήτη ... 

Ο Απαγχονισμός του πατριάρχη Γρηγορίου Ε' και οι Σφαγές στην Κωνσταντινούπολη (10 Απριλίου 1821) 

alt 

Με τις πρώτες μαζικές εκδηλώσεις του ελληνικού ξεσηκωμού να επιφέρουν τριγμούς στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο σουλτάνος δεν θα μπορούσε να μην αντιδράσει στην επανάσταση και στράφηκε στον πρώτο εύκολο στόχο, στη γειτονιά του δηλαδή. Η Υψηλή Πύλη έκρινε πως ο πατριάρχης Γρηγόριος Ε' όχι μόνο δεν ήταν ξένος προς τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων στην Πελοπόννησο αλλά και δεν χρησιμοποίησε την εξουσία του για να συγκρατήσει τους Έλληνες από την εθνική κουτουράδα. 

Διέταξε έτσι τον απαγχονισμό του και τη σκύλευση του σκηνώματός του επί τρεις μέρες, πριν η σορός του πεταχτεί στη θάλασσα, την ίδια ώρα που επέτρεψε τη σφαγή πολλών επιφανών Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης (όπως οι Φαναριώτες) αλλά και άλλων μεγάλων κέντρων της αυτοκρατορίας (επιδρομές, καταλήστευση και σφαγές ιερωμένων και προεστών σε Ανδριανούπολη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Σμύρνη, Κυδωνίες, Κω, Ρόδο, Κρήτη, Κύπρο κ.λπ.).  

alt 

Το φονικό μήνυμα του σουλτάνου ήταν μεν ηχηρότατο, αν και η σκληρή και αναιτιολόγητη αντίδρασή του εναντίον της θεσμοθετημένης ηγεσίας του έθνους θεμελίωσε ακόμα περισσότερο την Ελληνική Επανάσταση, αφενός επειδή έπεισε και τους τελευταίους σημαίνοντες Έλληνες να εξέλθουν από τη νομιμότητα και να στηρίξουν το εγχείρημα των Φιλικών, αφετέρου επειδή προκάλεσε τη συμπάθεια του χριστιανικού κόσμου και την ανάπτυξη ισχυρού φιλελληνικού κινήματος στην Ευρώπη. 

Οι κυβερνήσεις των μεγάλων δυνάμεων αναγκάστηκαν να παραδεχθούν πως Έλληνες και Τούρκοι δεν ήταν εύκολο να συμβιώσουν στο εξής. Η λεγόμενη Σφαγή στην Κωνσταντινούπολη του 1821 και η εξαπόλυση πλήθους εξαγριωμένων Τούρκων κατά του ελληνικού στοιχείου της αυτοκρατορίας ήταν το σημείο καμπής ... 

Η Σφαγή της Σαμοθράκης (1 Σεπτεμβρίου 1821) 

alt 

Με το κύμα των σφαγών επισκόπων και επιφανών Ελλήνων να συνεχίζεται ως αντίδραση στο ξέσπασμα της επανάστασης, οι Τούρκοι κλιμάκωσαν τις αντιδράσεις τους με ξεριζωμό κοινοτήτων και καταλήστευση περιουσιών. Χαρακτηριστική είναι εδώ η εκτέλεση στο Ηράκλειο (Μεγάλο Κάστρο τότε) του αρχιεπισκόπου Κρήτης Γεράσιμου, πέντε αρχιερέων και πολλών προκρίτων της Μεγαλονήσου (23 Ιουνίου 1821). 

Σειρά είχε μετά η Σαμοθράκη, ο ακριτικός αυτός φάρος του ελληνισμού που έμελλε να γράψει τη δική της μαρτυρική συμμετοχή στον ιερό αγώνα της λευτεριάς, πληρώνοντας με το αίμα εκατοντάδων αμάχων. Μια χούφτα προκρίτων της Σαμοθράκης που είχαν μυηθεί στη Φιλική Εταιρεία μόλις πληροφορήθηκαν τα γεγονότα στην Πελοπόννησο έπεισαν τους κατοίκους του νησιού να κηρύξουν τον Απρίλιο του 1821 τους εαυτούς τους ελεύθερους και να αρνηθούν να πληρώσουν τους οφειλόμενους στους Τούρκους φόρους. Ταυτοχρόνως, οι κάτοικοι εξασκούνταν στη σκοποβολή και τα στρατιωτικά γυμνάσια έτοιμοι να μιμηθούν το παράδειγμα της 25ης Μαρτίου στην Αγία Λαύρα.  

Παρά τη μυστικότητα της προετοιμασίας, η είδηση έφτασε στα αυτιά του σουλτάνου, ο οποίος ξαπέστειλε τον υποναύαρχο καπετάν Μπέη Καρά Αλή για να πνίξει στο αίμα την ανταρσία. Λίγες μέρες αργότερα, όταν οι νησιώτες είδαν κοτζάμ υποναύαρχο του τουρκικού στόλου έξω από τη Σαμοθράκη κατάλαβαν ότι κακό θα επακολουθούσε: 1.000 (ή σύμφωνα με άλλες πηγές 2.000) στρατιώτες έβαλαν να καταλάβουν τη Χώρα του νησιού, με τους κατοίκους να προβάλουν σθεναρή αντίσταση, αν και τα πολεμοφόδια σώθηκαν γρήγορα. 

Είχαν φυγαδεύσει βέβαια τα γυναικόπαιδα για να αποφύγουν την αιχμαλωσία και την ατίμωση κι έτσι οι Τούρκοι επιδόθηκαν σε άγριους βανδαλισμούς σε μια έρημη Χώρα: λεηλάτησαν και έκαψαν τα περισσότερα σπίτια και κατέστρεψαν τις εκκλησίες. Όχι βέβαια ότι χόρτασαν και ο διψασμένος για αίμα καπετάν πασάς κατάφερε να φέρει με δόλο πίσω τους νησιώτες στις εστίες τους. Και τότε ξεκίνησε σφαγή: 700 παλικάρια σφαγιάστηκαν επιτόπου και ακολούθησαν φρικαλεότητες που οι κάτοικοι αποκάλεσαν «ημέρα χαλασμού». Οι άμαχοι-θύματα υπολογίζονται σε εκατοντάδες, ενώ αν πιστέψουμε τον ιατροφιλόσοφο Νικόλαο Φαρδύ, από τις 15.000 κατοίκους της Σαμοθράκης γλίτωσαν μόνο 33 οικογένειες ... 

Η Σφαγή της Χίου (30 Μαρτίου-2 Απριλίου 1822) 

alt 

Το 1822 ενορχηστρώθηκε νέα αντίποινα από τον σουλτάνο Μαχμούτ Β' για να τρομοκρατήσει τους χριστιανικούς πληθυσμούς της Χίου, σε μια αιματοβαμμένη επιχείρηση που θα κατέληγε στη δολοφονία 50.000 Ελλήνων. Η πρωτοφανούς αγριότητας καταστροφή της Χίου και η ανηλεής σφαγή των κατοίκων της θα θεμελίωνε με το αδικοχαμένο αίμα των Ελλήνων την επανάσταση ακόμα πιο βαθιά, καθώς αντί να κάμψουν το ηθικό των αγωνιστών, το έστειλαν στα ουράνια. 

Ως απάντηση σε κίνημα σαμίων επαναστατών που αποβιβάστηκαν στη Χίο και κατάργησαν την οθωμανική Αρχή, ισχυρή ναυτική δύναμη των Οθωμανών, με διοικητή τον Καρά Αλή, έπειτα από εκτεταμένο κανονιοβολισμό, αποβίβασε πολυάριθμα στρατεύματα (7.000 άντρες) που επιδόθηκαν σε πυρπόληση όλων των περιχώρων και της πρωτεύουσας του νησιού και κατέφυγαν σε ανήκουστες σφαγές: από τους 100.000 κατοίκους, περίπου 30.000 σφαγιάστηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν (άλλες πηγές κάνουν λόγο για 42.000 ή ακόμα και 50.000 Χιώτες), ενώ οι ...................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Εκατό (!!!???) παραβιάσεις σε δύο ημέρες έκαναν τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο!

τουρκικά αεροπλάνα.jpg

Σημ. Μάλιστα.! Οι τούρκοι κάνουν παραβιάσεις κατά την συνήθη(!!) πρακτική τους .....

 Και εμείς τι κάνουμε....? Το ΝΑΤΟ τι κάνει? Οι διεθνείς οργανισμοί τι κάνουν? Οι "σύμμαχοι"?? . 

Μην κοροϊδευόμαστε αφού εμείς δεν κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ, πέρα από πολλά λόγια φυσικά τι περιμένουμε να μας κάνουν οι άλλοι.

Εδώ τρεις ολόκληρες ώρες ήταν εντός χωρικών υδάτων τουρκική πυραυλάκατος και εμείς δεν κάναμε ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο επικοινωνιακά και αφού έφυγε η πυραυλάκατος διέρρευσαν διάφορα φαιδρά ότι δήθεν θα ρίχναμε προειδοποιητικές βολές και ...πρόλαβαν λέει οι τούρκοι και έφυγαν!! Επί τρεις ώρες καθαρίζαμε τις κάννες για να ρίξουμε τις προειδοποιητικές βολές και πάλι δεν προλάβαμε..... Έτσι λέει η επικοινωνιακή προπαγάνδα...!! Τόση κοροϊδία, τόση σοβαρότητα!!

100 παραβιάσεις λέει το ΓΕΕΘΑ έκαναν οι Τούρκοι σε δύο ημέρες.

 Μήπως είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι??????????? Τουλάχιστον να μας το πουν να το ξέρουμε. Καλές οι δηλώσεις καλή η προπαγάνδα, αλλά κάποια στιγμή και μετά τα λόγια χάνουν την αξία τους αν δεν μετουσιωθούν σε πράξεις. 

--- 

Την Πέμπτη τα ραντάρ του ΓΕΕΘΑ κατέγραψαν συνολικά 65 παραβιάσεις και την Παρασκευή προστέθηκαν άλλες 38 
Κάθε ύψος προκλητικότητας ξεπέρασαν οι Τούρκοι τις δύο τελευταίες ημέρες καθώς μέσα σε 48 ώρες πραγματοποίησαν εκατό (100) παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου με τουρκικά μαχητικά. 
Οι 65 από αυτές καταγράφηκαν την Πέμπτη και άλλες 38 σημειώθηκαν την Παρασκευή. 
Την Πέμπτη τον ελληνικό εναέριο χώρο παραβίασαν συνολικά δώδεκα αεροσκάφη, ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος CN-235 και δύο ελικόπτερα. Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ τα δώδεκα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Αιγαίο σε τέσσερις σχηματισμούς πριν «αναγνωριστούν και αναχαιτιστούν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια πρακτική». 
Μια ημέρα αργότερα, την Παρασκευή, συνολικά δεκατέσσερα αεροσκάφη, έξι εκ των οποίων ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 38 παραβιάσεις πάνω από όλο το Αιγαίο. 
Τα τουρκικά μαχητικά, ένα εκ των οποίων ήταν ιπτάμενο ραντάρ, παραβίασαν το FIR πάνω από το Βορειοανατολικό, το Κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο σε τρεις σχηματισμούς ενώ υπήρξαν.................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Μπορεί ο χρυσός να νικήσει τον καρκίνο; - Η νέα, ελπιδοφόρα θεραπευτική μέθοδος!

gold-hand.jpgΕρευνητές από το πανεπιστήμιο Harvard και επιστήμονες του τεχνολογικού ινστιτούτου της Μασαχουσέτης δημιούργησαν μια ολοκαίνουργια τεχνική καταπολέμησης του καρκίνου.

Η πανέξυπνη και πραγματικά ελπιδοφόρα μέθοδος, αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό των σύγχρονων, εξελιγμένων επιστημονικών γνώσεων. Ένα«μείγμα» νανοτεχνολογίας, βιολογίας και χημείας δημιούργησε τον χρυσό «Δούρειο Ίππο», μια θεραπευτική διαδικασία ικανή να εξαφανίσει τα καρκινικά κύτταρα.

Ένα «κοκτέιλ» επιστημονικών εφαρμογών για την αντικαρκινική θεραπεία - Νανοτεχνολογία και χρυσός δημιουργούν τον ιδανικό... «Δούρειο Ίππο»

Η αρχική ιδέα της ομάδας των επιστημόνων δεν διαφέρει κατά πολύ από τις προηγούμενες μεθόδους καταπολέμησης της ασθένειας. Μια ομάδα αντικαρκινικών «πρακτόρων» που εισέρχεται στο σώμα, εντοπίζει τα καρκινικά κύτταρα, εισβάλλει σε αυτά και τα σκοτώνει με μια... φονική δόση φαρμάκου.

Τις τελευταίες δεκαετίες γίνονται πολλές προσπάθειες για να μπορέσει να εφαρμοστεί αποτελεσματικά αυτή η έξυπνη ιδέα. Πλέον, με την βοήθεια της νανοτεχνολογίας αλλά και την ιδιαίτερη συμβολή του χρυσού, φαίνεται πως βρέθηκε η κατάλληλη φόρμουλα για να δημιουργηθεί ο «Δούρειος Ίππος» που θα μπορέσει να κάμψει τις αντιστάσεις του ως τώρα... αξιόμαχου καρκίνου.

«Συνδυάσαμε πολλές ήδη υπάρχουσες επιστημονικές γνώσεις και τεχνικές, για την δημιουργία ενός καινοτόμου και πολλά υποσχόμενου συστήματος καταπολέμησης του καρκίνου. Είναι μια πραγματικά έξυπνη ιδέα» τονίζει η Suzanne Cutts, μοριακή βιολόγος που ασχολείται με την νέα μέθοδο.

Μια ανίκητη τεχνική - Τα τρία βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει με απόλυτη επιτυχία

Η νέα τεχνική που εφαρμόστηκε από τους Αμερικανούς επιστήμονες είναι ικανή να ξεπεράσει πολύ βασικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν παρόμοιες τεχνικές του παρελθόντος. Η συνεργασία ερευνητών από πολλούς επιστημονικούς κλάδους, οδήγησε στην δημιουργία μιας... ανίκητης φόρμουλας, κατά του καρκίνου.

Το πρώτο και βασικότερο πρόβλημα που λύνεται με την νέα μέθοδο, είναι πως πλέον δεν υπάρχουν... παράπλευρες απώλειες από την θεραπευτική διαδικασία. Η χρήση της νανοτεχνολογίας για την μεταφορά του...............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Οι Έλληνες δεν έχουν Ανθρώπινα Δικαιώματα

graff-boot.jpgΗ Επιτροπή για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους ξελασπώνει τις μνημονιακές κυβερνήσεις


Ανάποδα ξεκινάει την έρευνα η νεοσυσταθείσα Επιτροπή που ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής, κυρία Κωνσταντοπούλου. Αντί να ανοίξει τους φακέλους των "πειραγμένων" στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που ως επιχείρημα προέβαλε ο κ. Γ. Παπανδρέου για να επιβληθεί στην Ελλάδα μνημόνιο, η Επιτροπή θα ελέγξει όλες τις μίζες, δάνεια και προμήθειες που πιθανόν να βρει ότι πήραν κομματικά στελέχη προ μνημονίου. Από το 2010 οι Έλληνες δεν έχουν Ανθρώπινα Δικαιώματα και η κυβέρνηση ψάχνει ποιος έφαγε τα λεφτά. 

Ο ελληνικός λαός περιμένει ότι η εν λόγω Επιτροπή, η οποία ήταν προεκλογική εξαγγελία της συγκυβέρνησης θα άνοιγε καταρχάς τα στοιχεία με τα οποία η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ παρέδωσε την εθνική κυριαρχία σε Ε.Ε, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Όμως για την συγκυβέρνηση αυτή την στιγμή το χρέος της Ελλάδας είναι αποδεκτό εφόσον ο έλεγχος θα αφορά αμαρτήματα προηγούμενων χρόνων και όχι του άμεσου παρελθόντος.

Η διαδικασία που θα τηρηθεί για την Επιτροπή, όπως ανακοινώθηκε, από την πρόεδρο της Βουλής θα είναι πολύ χρονοβόρα. Θα ξεκινήσει από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και θα καταλήξει στο γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010 έβαλε άνευ όρων την χώρα σε μνημόνιο. 

Βέβαια, η Επιτροπή δεν αγγίζει καθόλου την περίοδο του 2001, χρονιά την οποία η κυβέρνηση Σημίτη έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ. Δεν θα εξετάσει αν τα στοιχεία που παρέδιδε η κυβέρνηση Σημίτη στην Ε.Ε ήταν αυτά που θα επέτρεπαν άνευ επιπτώσεων να μπει η Ελλάδα στην Οικονομική Νομισματική Ένωση. Χρονιά που ξεκίνησε το μεγάλο πανηγύρι της υποτίμησης 340,75% του εθνικού νομίσματος της χώρας. 


Οι Έλληνες από το 2010 είναι νομίμως Αποικία

"Η συγκρότηση της Επιτροπής προχωρά με το δεδομένο της έκδοσης ψηφίσματος το 2014 από τη Γενική Συνέλευσης του ΟΗΕ, το οποίο επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν με εργαλείο το χρέος να υπάρχει περιστολή δικαιωμάτων", δήλωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Από τη μια η κυβέρνηση δίνει το χέρι σε καταπατητές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνοντας νέες συμφωνίες και από την άλλη τους κατηγορεί ως απάνθρωπους. Το Σεπτέμβριο του 2014 οι Έλληνες έμαθαν για ποιο λόγο αν και αυτοκτονούν, αν και λιποθυμούν από την πείνα, αν και έχουν χάσει οποιαδήποτε δικαίωμα εργασίας και αξιοπρέπειας η Ε.Ε και ο ΟΗΕ δεν επεμβαίνει.

Την απάντηση την είχε δώσει τότε ο Επίτροπος της Κομισιόν, Κατάινεν: "Στις χώρες του Μνημονίου δεν χωρούν δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα διότι το Μνημόνιο δεν είναι Ενωσιακό Έγγραφο (δάνειο έδωσε και το ΔΝΤ) με αποτέλεσμα η Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους Έλληνες να μην ισχύει".

Αντί λοιπόν, να κατηγορηθούν όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 ότι υπέγραψαν ή τηρήσαν και τηρούν μνημονιακούς όρους οι οποίοι αφαιρούν τους Έλληνες το δικαίωμα να είναι Άνθρωποι, η κυβέρνηση κάνει..................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Η Κύπρος δείχνει τον δρόμο.Εμπορεύσιμο για πρώτη φορά το φυσικό αέριο της Κύπρου

κυπρος-αοζ.pngΣημ. Η Κύπρος δείχνει τον δρόμο. Και δεν τον δείχνει τώρα, τον έχει δείξει εδώ και καιρό, αλλά εμείς δεν έχουμε σταθεί ικανοί να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της. 
Εμπόδια πάντα θα υπάρχουν και πάντα η Τουρκία (με τις πλάτες και τις παραινέσεις άλλων....) θα εγείρει απαιτήσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να παραμένουμε όμηροι των Τούρκων. Πρέπει επιτέλους να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν. Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί ακριβώς δεν εξασκούμε τα δικαιώματα μας. Είμαστε χρεοκοπημένοι και μας κουνάει ο κάθε καραγκιόζης το δάχτυλο για τον ίδιο ακριβώς λόγο. 
Έχουμε αργήσει πάρα πολύ να κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και όσες έχουμε κάνει είναι από τη φύση τους φοβικές για αυτό και μας αδειάζουν οι εταιρίες εξόρυξης υδρογονανθράκων. 
Δυστυχώς δεν φαίνεται να είμαστε αποφασισμένοι να ανακηρύξουμε ΑΟΖ γιατί περιμένουμε να μας στηρίξουν οι "σύμμαχοι" μας για αυτό. Έλα όμως που για να μας στηρίξουν θέλουν την μερίδα του λέοντος για αντάλλαγμα και όσο μείνει για εμάς να το μοιραστούμε με τους Τούρκους!!!!
Η κρίση και τα παρεπόμενα της είναι κατά μεγάλο μέρος αποτέλεσμα αυτών των σχεδιασμών των "φίλων" και "συμμάχων" μας. Δεν θέλουν και δεν θα δεχτούν μια Ελλάδα αυτάρκη και αυτοδύναμη, κάτι που θα μας εξασφάλιζε η εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου. 
Ποια θα ήταν η λύση? Η προοπτική συνεργασίας για την εξόρυξη υδρογονανθράκων με Ρωσία και Κίνα. Όχι με δηλώσεις, αλλά με πράξεις!!! . Κάτι τέτοιο είναι φυσικά δίκοπο μαχαίρι, αλλά δεν μπορεί να περιμένουμε να δεχτούν οι άλλοι τα δίκαια μας όταν έχουν συμφέρον για το αντίθετο. Μόνοι μας πρέπει να κινηθούμε με γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον και να αναλάβουμε και κάποιο ρίσκο. Εκ΄του ασφαλούς δεν μπορούμε πλέον να κινηθούμε γιατί είμαστε ήδη με την πλάτη στον τοίχο. 
Σίγουρα μια τέτοια κίνηση θα ενεργοποιήσει τα γεωπολιτικά αντανακλαστικά Ευρωπαίων και Αμερικανών και θα κινηθούν για να μας εμποδίσουν με διάφορους τρόπους.... Όπως π.χ. θα βάλουν τα σκυλιά τους (Τουρκία...) να γαβγίζουν ,θα μας απειλήσουν με κυρώσεις κλπ, ίσως όμως να τους κάνει και να μας σεβαστούν και να μας προσφέρουν στήριξη έτσι ώστε να μπουν και αυτοί στο παιχνίδι.!! Είδωμεν... Το σίγουρο είναι ότι η απραξία πρέπει επιτέλους να σταματήσει!

---
Οι εκπρόσωποι της Noble ενημέρωσαν για τους σχεδιασμούς της και την κατάθεση ενός σχεδίου ανάπτυξης του κοιτάσματος 

Εμπορεύσιμο θα ανακηρυχθεί σε λίγες εβδομάδες το κοίτασμα «Αφροδίτη» στη Κυπριακή ΑΟΖ. Σήμερα ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Noble Energy Ανατολικής Μεσογείου Κιθ Ελιοτ συναντήθηκε με τον Κύπριο Πρόεδρο  Νίκο Αναστασιάδη και τον υπουργό Ενέργειας  Γιώργο Λακκοτρύπη και συζήτησαν τον τρόπο διαχείρισης του κοιτάσματος.

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως οι εκπρόσωποι της Noble ενημέρωσαν για τους σχεδιασμούς της και την κατάθεση ενός σχεδίου ανάπτυξης του κοιτάσματος Αφροδίτη και την ανακήρυξη του κοιτάσματος ως εμπορεύσιμου εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων.

«Τα δύο αυτά γεγονότα» είπε  «είναι πολύ σημαντικά για την Κύπρο γιατί θα είναι η πρώτη φορά που ως χώρα θα περάσουμε από το στάδιο της έρευνας υδρογονανθράκων στο στάδιο της ανάπτυξης και εκμετάλλευσης». 

Ερωτηθείς αν η ανακήρυξη του κοιτάσματος ως εμπορεύσιμου σημαίνει εξαγωγές προς την Αίγυπτο, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι η ανακήρυξη αυτή στέλνει το μήνυμα προς τους ξένους αγοραστές ότι έχουμε φυσικό αέριο προς πώληση. Αυτό συνεπάγεται είτε εξαγωγή του φυσικού αερίου στο εξωτερικό, είτε εκμετάλλευση στην Κύπρο, είτε συνδυασμός και των δύο που είναι και η πρόθεση της Κυβέρνησης.

Σε ερώτηση πότε θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό για το πώς θα προχωρήσει η Κυβέρνηση, ο Υπουργός είπε πως άρχισαν κάποιες προσπάθειες προς την κατεύθυνση της Αιγύπτου αλλά και της Κύπρου, και προανήγγειλε εξελίξεις για την Κύπρο πολύ σύντομα. «Αναμένουμε τη διαδικασία που θα ακολουθήσει η εταιρεία σε...............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Όταν συναντήσεις τον επόμενο Βαγγέλη, να θυμάσαι τι έγραφες στο Facebook

vaggelis.jpgΤα θύματα, οι αγέλες των λύκων και ο καταστροφικός συνδυασμός "ωχαδερφισμού" και κοντής μνήμης. Γιατί ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, δεν πρόκειται να αλλάξει σε τίποτα τη νοοτροπία μας


Στέκομαι πάντα αμήχανος, μπροστά στο θάνατο ενός νέου παιδιού και ανήμπορος να ζητήσω μέσω Facebook "κρεμάλα" γι' αυτούς που ευθύνονται για ό,τι συνέβη ή να δηλώσω φίλος και αδελφός του Βαγγέλη. Άχρηστα και τα δύο.

Το παιδί πέθανε και την ίδια στιγμή, άλλα παιδιά τραβάνε τα ίδια και δεν σώζονται με αναρτήσεις και κάθε είδους ευχές στα Social Media.

O Βαγγέλης, ήταν θύμα bullying ή για να είμαστε ακριβείς θύμα mobbing, εφόσον μια ομάδα συμφοιτητών του, τον είχε στοχοποιήσει και τον τρομοκρατούσε ασκώντας λεκτική και σωματική βία πάνω του.

Είναι καλό να ξέρουμε τι είναι το bullying, γιατί οδηγημένοι στην υπερβολή και για να διώξουμε μακριά τις τύψεις, είμαστε έτοιμοι, αφενός να ονομάσουμε bullying το οτιδήποτε -από ένα κακόγουστο αστείο, μέχρι μια παρατραβηγμένη φάρσα- αφετέρου να προχωρήσουμε σε αβάσιμες γενικεύσεις περί Κρητικών νταήδων.

Όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες της άσκησης bullying στη γειτονιά μας, στο σχολείο, στο στρατό έστω και αν όταν το βλέπαμε δεν γνωρίζαμε πώς ακριβώς ονομάζεται και ποιος είναι ο ορισμός του. Και είναι εύκολο να καταλάβεις το αν αυτός που δέχεται την επίθεση, μπορεί να σταθεί στα πόδια του και να απαντήσει ή αν αντίθετα έχει παραδοθεί στην εξουσία του θύτη.

Όταν όμως δεν είσαι το θύμα και δεν είσαι ο θύτης, είσαι επομένως ο παρατηρητής, η ευθύνη βαραίνει πρωτίστως εσένα. Εσύ είσαι ο κρίσιμος παράγοντας, που θα καθορίσει αν από το καθημερινό βασανιστήριο, θα οδηγηθούμε στα χειρότερα ή αν αντίθετα θα σωθεί μια ζωή. Αυτός που ασκεί bullying, καταλαβαίνει μόνο από νόμους και ποινές και αυτός που είναι θύμα είναι συνήθως φοβισμένος και έχει την αίσθηση ότι δεν μπορεί να βοηθηθεί.

Μένει λοιπόν, στον ουδέτερο η ευθύνη, αν όχι να βγει μπροστά και να υπερασπιστεί τον αδύναμο, τουλάχιστον να ειδοποιήσει τους αρμόδιους, να ενοχλήσει ξανά και ξανά, προκειμένου να προστατευθεί το θύμα.

Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα. Η επιλογή συνήθως είναι το "ωχ αδερφέ μου". Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει συνανθρώπους μας να πέφτουν από τα σύννεφα; Στο 99% των περιπτώσεων γνώριζαν και δεν μιλούσαν. Γιατί το να μιλήσεις σημαίνει μπλέξιμο. Το να μιλήσεις μπορεί να σημαίνει ότι θα στοχοποιηθείς και εσύ. Το να μιλήσεις σημαίνει και ότι αναλαμβάνεις την ευθύνη να σταθείς άνθρωπος, δίπλα σε έναν συνάνθρωπό σου, που σε........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Τι ακριβώς είναι η «Κάρτα του Πολίτη» και γιατί μας φακελώνει;

κάρτα του πολίτη.jpgΗ κάρτα του πολίτη -αν και εφόσον εφαρμοσθεί- είναι μία "έξυπνη κάρτα", δηλαδή μία πλαστική κάρτα με ενσωματωμένο μικροκύκλωμα, το γνωστό πλέον μικροτσίπ, παρόμοια προς την κάρτα αναλήψεων, την τηλεκάρτα, την πιστωτική κάρτα κ.α. Αυτού του είδους οι κάρτες, δεν είναι όλες ίδιες μεταξύ τους. Το κοινό τους γνώρισμα ωστόσο, είναι η διασύνδεση του χρήστη και ιδιοκτήτη τους με ένα δίκτυο πληροφοριών.

Ο παραπάνω ορισμός, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ισχύει για την ίδια την κάρτα ως αντικείμενο. Ωστόσο, η "κάρτα του πολίτη" ως μέτρο ή θεσμός, δεν είναι απλώς "κάρτα", αλλά είναι ένας νέος τρόπος συναλλαγών, με βασικό του χαρακτηριστικό την αυτοματοποιημένη εισαγωγή στοιχείων σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Κατ'αρχάς ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλοί είναι να πιστεύουν ότι η κάρτα αποτελεί πομπό, ο οποίος εντοπίζεται όπου κι αν βρεθείς. Αν και υπάρχουν κάρτες με πομπό, οι περισσότερες δεν έχουν. Η εν λόγω διαπίστωση δεν είναι ακριβής και οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Ο εντοπισμός της κάρτας, γίνεται με τη χρήση της, όχι με εξ αποστάσεως εντοπισμό, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές και την είσοδό της σε ένα δίκτυο. Χωρίς δίκτυο, δεν εντοπίζεται. Από τη στιγμή όμως που για κάθε συναλλαγή μας θα χρειαζόμαστε την κάρτα, ο εντοπισμός μέσω του δικτύου συναλλαγών θα είναι καθημερινός.
 
Υπάρχουν κάρτες με πομπό ραδιοκυμάτων, οι γνωστές σε πολλούς RF id, οι οποίες ωστόσο εκπέμπουν σήμα σε απόσταση λίγων μέτρων. Οι συγκεκριμένες κάρτες δεν παρέχουν όμως καμία απολύτως ασφάλεια αφού μπορούν να εντοπίζονται από απόσταση μερικών μέτρων και να αποκαλύπτουν στοιχεία των ιδιοκτητών τους σε όποιον κατέχει τα τεχνολογικά μέσα. Εννοείται φυσικά ότι φακελώνει κανονικότατα τον κάτοχό της και μάλιστα χωρίς PIN!

Ένα δεύτερο λάθος που κάνουν πολλοί, είναι να πιστεύουν οτι η κάρτα αποθηκεύει όλα τα στοιχεία των πολιτών και τα μεταφέρει όπου και να πηγαίνουν. Αν αυτό ίσχυε, τότε θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε έγγραφα σε ηλεκτρονική μορφή, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάμε αμέτρητα ντοσιέ με χαρτιά. Ένα τέτοιο μικροτσίπ, χρησιμοποιείται ήδη και είναι τα γνωστά μας και χρηστικότατα usb flash memory cards ή "usb stick", τα "στικάκια" ή "flashάκια" τα οποία εξυπηρετούν χιλιάδες συνανθρώπους μας καθημερινά. Οι συγκεκριμένες συσκευές προσφέρουν αδιαμφισβήτητα διευκολύνσεις στη μεταφορά εγγράφων και αρχείων υπολογιστών και έχουν πολλαπλά πλεονεκτήματα, ενώ φυσικά συνδέονται εύκολα σε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουμε σπίτι μας. Εννοείται βέβαια, ότι οι συσκευές αυτές δεν δίνουν τα στοιχεία μας σε κανέναν και δεν συνδέονται σε δίκτυο για φακέλωμα.

Οι έξυπνες κάρτες δεν έχουν καμία σχέση με αυτού του είδους το μικροτσίπ. Για την ακρίβεια, δεν είναι η τεχνολογία που κάνει τη διαφορά, αλλά ο τρόπος που την χρησιμοποιούμε.

Τα μικροτσίπ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές περιπτώσεις, μεταξύ άλλων σε εργοστάσια και μονάδες παραγωγής ή σε κλειστά κυκλώματα, για παράδειγμα για ασφάλεια κτιρίων, για στρατιωτικές εγκαταστάσεις κ.α. Όταν όμως αυτά τα μικροτσίπ βγουν στον έξω κόσμο, τότε αρχίζουν τα προβλήματα, διότι οι δυνατότητες χρήσης τους είναι περιορισμένες.

Τα συγκεκριμένα μικροτσίπ, δεν έχουν μεγάλο όγκο αποθήκευσης δεδομένων, ώστε να χρησιμοποιούνται σαν usb συσκευές και δεν προορίζονται για τέτοια χρήση. Έχουν ικανοποιητικές αποθηκευτικές δυνατότητες για να αποθηκεύουν κωδικούς, όχι όμως όσο ένα usb stick.

Στην πραγματικότητα απαιτούνται εκατοντάδες χιλιάδες έξυπνες κάρτες, για να αποθηκεύσουν τον όγκο δεδομένων ενός μόνο usb stick.

Γιατί λέμε ότι η κάρτα του πολίτη είναι ηλεκτρονικό φακέλωμα;

Το μικροτσίπ της έξυπνης κάρτας δεν χρησιμεύει στο να αποθηκεύει όλα τα στοιχεία και τις συναλλαγές του πολίτη. Στην πραγματικότητα αποθηκεύει κωδικούς. Του κωδικούς του πολίτη. Τους κωδικούς πρόσβασης του πολίτη στα συστήματα υπολογιστών της "κάρτας του πολίτη".


Η έξυπνη κάρτα, δεν καταγράφει τα δεδομένα που αφορούν τους πολίτες, αλλά κυρίως προσφέρει συνδεσιμότητα στους.............

Διαβάστε περισσότερα ..»

Προφίλ

spilef Spilef
Hellas
Το προφίλ μου

Η Ελλάδα πάνω από κόμματα, από προσωπικές φιλοδοξίες, από συμφέροντα πολυεθνικών και προπαγάνδα των ΜΜΕ. ¨"Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους..."

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2015
ΚΔΤΤΠΠΣ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ακομμάτιστοι Έλληνες Ιστολόγοι

Portal ΚύκλουΠροηγούμενος Ιστότοπος ΚύκλουΕπόμενος Ιστότοπος ΚύκλουΤυχαίος Ιστότοπος Κύκλου

Εορτολόγιο

Αρχείο θεμάτων

Σελίδες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...