Δίκαια πράγματα!! .33 εκατ. ευρώ κοστίζουν οι κερασμένοι καφέδες στη ΓΕΝΟΠ.

ΣημΓΕΝΟΠ.jpg. Αυτές είναι οι προτεραιότητες κύριοι της ....συγκυβέρνησης? Να δοθούν τροφεία ύψους 150 ευρώ το μήνα στους εργαζόμενους της ΔΕΗ???????????? Γιατί τότε να μην το κάνετε και για τις υπόλοιπες κρατικοδίαιτες ΔΕΚΟ? Και γιατί όχι και σε όλο το δημόσιο τομέα? Και γιατί να ανησυχήσετε? Μπας και θα τα βάλετε από την τσέπη σας? Όχι βέβαια, αυτά θα πληρωθούν από όσους καταναλωτές μπορούν ακόμα να πληρώνουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ... Στους λογαριασμούς της ΔΕΗ λοιπόν θα επιβληθεί μια "έξυπνη" αύξηση για να καλυφούν  τα σπασμένα. Σωστά?  Ελπίζω να γίνει κάτι για αυτό και να μην σας γίνει συνήθεια γιατί δεν σας βλέπω καλά....

---

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ έσπευδαν χθες, μόλις έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες από τη νέα συλλογική σύμβαση, που υπέγραψαν με τη διοίκηση της εταιρείας, να «σβήσουν» την πυρκαγιά οργής που ξέσπασε. Διευκρίνιζαν ότι τα τροφεία που εγκρίθηκαν δε μεταφράζονται σε χρηματική αύξηση, παρά μόνο σε κουπόνια σίτισης για καφέδες και σάντουιτς που καταναλώνουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους.

Προσέθεταν ότι ανάλογα επιδόματα προβλέπονται και σε άλλες επιχειρήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι στη ΔΕΗ μέχρι σήμερα, τέτοια παροχή δεν προβλεπόταν, με αποτέλεσμα η θέσπιση τροφείου να οδηγεί σε μια παροχή ύψους 6 ευρώ την ημέρα ή αλλιώς 150 ευρώ το μήνα. Αυτά τα κουπόνια δηλαδή που θα χορηγούνται από τη ΔΕΗ ισοδυναμούν με το 8 έως 10% του σημερινού μέσου καθαρού μισθού στη ΔΕΗ που κυμαίνεται μεταξύ 1500 και 1600 ευρώ.

Πάντως η σπουδή των συνδικαλιστών να συμμαζέψουν τα... ασυμμάζευτα, εξηγείται και για έναν άλλο λόγο: ότι για την έγκριση της συλλογικής σύμβασης είχαν εξασφαλίσει προηγουμένως τις ευλογίες του αρμόδιου υπουργού Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη. Θυμίζουμε ότι η ΓΕΝΟΠ είναι από τους λίγους προνομιούχους φορείς της αγοράς ενέργειας που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το νέο υπουργό (ο οποίος δεν έχει δει ακόμη σημαντικούς φορείς και εκπροσώπους της αγοράς ενέργειας) εξασφαλίζοντας -όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις- το πράσινο φως για τη νέα ευνοϊκή ΕΣΣΕ. Επισήμως όταν τέθηκε ζήτημα αυξήσεων, ο κ. Λαφαζάνης παρέπεμψε «διπλωματικά» στη διοίκηση της ΔΕΗ. Σημειώνεται εξάλλου ότι επίκεινται εκλογές στη ΓΕΝΟΠ.

Όσο για το κόστος αυτής της παροχής για τη ΔΕΗ;

Το μισθοδοτούμενο προσωπικό της ΔΕΗ σύμφωνα με τον ισολογισμό του 9μήνου ανερχόταν σε 18.766 άτομα, χωρίς να υπολογίζονται οι περίπου 2.500 έκτακτοι. Μόνο για τους μόνιμους λοιπόν, η εταιρεία θα χορηγεί καθημερινά κουπόνια ύψους έως 6 ευρώ με συνολικό κόστος που φτάνει τις 112 χιλιάδες ευρώ την ημέρα  ή αλλιώς τα 2,8 εκατ. ευρώ το μήνα ή 33,7 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Αυτά είναι τα χρήματα που θα πληρώσει το ταμείο της ΔΕΗ, δηλαδή το ταμείο που «γεμίζει» από τα χρήματα που πληρώνουν οι καταναλωτές, δηλαδή τα 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις που προμηθεύονται ρεύμα από τη ΔΕΚΟ. Όσοι δηλαδή αντέχουν ακόμη και πληρώνουν αφού υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, οι ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΗ έχουν ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

Χαλυβουργία

Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι η απόφαση για τα τροφεία των 33 εκατ. ευρώ ελήφθη..........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Η Τουρκία βοηθά και τους τελευταίους αφελείς να αντιληφθούν.......

Σημ. Τι να αντιληφθούν???  Ότι για παράδειγμα το Αιγαίο δεν ανήκει στα ....ψάρια του, ότι με ευχολόγια δεν αντιμετωπίζονται οι Τούρκοι, ότι δεν μπορείς να κάνεις το κορόιδο στις τουρκικές προκλήσεις γιατί τώρα πρέπει ΕΣΥ να τις αντιμετωπίσεις, ότι η πολιτική του "κατευνασμού του θηρίου" δεν αποδίδει πλέον (..αν απέδωσε ποτέ) και ότι αν θέλουμε να μιλάμε για εθνική ανεξαρτησία πρέπει να μπορούμε να την υπερασπιστούμε αν χρειαστεί...!! 

---

Οι όποιες ψευδαισθήσεις περί ειρηνικής συνύπαρξης με τον απροσάρμοστο γείτονα λαμβάνουν τέλος με τον πιο βίαιο τρόπο, καθώς η Άγκυρα φρόντισε εμπράκτως να διαμηνύσει στους εν Ελλάδι αφελείς για το πώς «δουλεύουν» οι διεθνείς σχέσεις, όπου υπεράνω των χαμόγελων και των ευγενικών χειρονομιών των διπλωματών, ή τις πεποιθήσεις ορισμένων εκ των πολιτικών που θέλουν την «καλή διάθεση» και τις διαπραγματεύσεις να μπορούν να φέρουν την ειρήνη στο Αιγαίο, υπάρχει ο ανταγωνισμός για τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, η νομή των οποίων γίνεται πάντα με το «δίκαιο» του ισχυρού.

Όπως έγινε γνωστό από το αποκλειστικό δημοσίευμα του Νίκου Μελέτη στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής», η τουρκική κυβέρνηση με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε στις 27/2, δεσμεύει μέχρι το τέλος του χρόνου μια μεγάλη περιοχή του Αιγαίου, που εκτείνεται από την Σκύρο μέχρι την Λήμνο, για 10 ολόκληρους μήνες προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση ασκήσεων και ως πεδίο βολής , παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Στην ουσία η Άγκυρα επιδιώκει με την ενέργεια αυτή να «κόψει στη μέση» το Αιγαίο, ενώ η «χάραξη» που επιθυμεί να περάσει, δεν παραβιάζει μόνο τον ελληνικό εναέριο χώρο αλλά ακόμη και ελληνικό έδαφος! Δικαίως λοιπόν, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών εκτιμούσαν την τουρκική ενέργεια ως καταφανή κλιμάκωση και ως μια από τις πλέον σοβαρές προκλήσεις της Τουρκίας.

Turkish_Navy.jpg

Η κυβέρνηση, μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργό Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, προέβη σε εντονότατα διαβήματα στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τον ICAO και τον ΟΗΕ. Το βράδυ, χθες, επιδόθηκε η απορριπτική απάντηση και στην Άγκυρα και μάλιστα σε υψηλούς τόνους, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Όπως επισημαίνεται από την Αθήνα, η Τουρκία:

>Δεσμεύει εξ ολοκλήρου μια τεράστια περιοχή του ελληνικού FIR, όπου μόνο.............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Λαθρομετανάστευση & Εθνική Ασφάλεια: Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις

ΕΚΑΜ.jpgΤο μεταναστευτικό πρόβλημα για την Ελλάδα άρχισε να οξύνεται την 10ετία του '90, όταν αυτό έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην ΝΑ Ευρώπη, αλλά και των συγκρούσεων στη Μ.Ανατολή, ιδία όσον αφορά την λαθρομετανάστευση, καθόσον η χώρα μας μετετράπη, από χώρα διελεύσεως και σε χώρα μόνιμης εγκατάστασης και διαμονής λαθρομεταναστών-οικονομικών προσφύγων.

Στο γεγονός αυτό συνέβαλε τα μέγιστα η μαζική είσοδος λαθρομεταναστών, αρχικά από την Αλβανία μετά το 1991 περίπου, με την κατάρρευση του καθεστώτος του Αλία, και στη συνέχεια από τα όμορα Βαλκανικά κράτη, εξ αιτίας των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και αναταράξεων που έλαβαν χώρα στην περιοχή των Βαλκανίων κατά τη χρονική αυτή περίοδο. Στις αρχές του 1998 οι νόμιμοι μετανάστες στη χώρα μας αριθμούσαν περί τους 200.000 και οι λαθρομετανάστες, πάνω από 800.000 κατ΄εκτίμηση. Σήμερα, μετά την εφαρμογή των διαδικασιών υποδοχής-καταγραφής και χορήγησης πράσινης κάρτας, περίπου 375.000 θα πρέπει να θεωρούνται πλέον νόμιμοι, ή υπό νομιμοποίηση και κατά συνέπεια ο εκτιμώμενος αριθμός λαθρομεταναστών θα πρέπει να κυμαίνεται περίπου σε 500-600.000 και των νομίμων και υπό νομιμοποίηση περί τις 600.000.

Επισημαίνεται δε ότι ο κύριος όγκος των λαθρομεταναστών από πλευράς χωροταξικής κατανομής συγκεντρώνεται στην περιοχή της πρωτευούσης, δημιουργώντας μάλιστα εθνικές παροικίες. Ιδιαίτερα οι Αλβανοί (το ήμισυ των λαθρομεταναστών στη χώρα μας) βρίσκονται παντού, όχι μόνο στην Αθήνα, από βορείων συνόρων μέχρι την Κρήτη. Η γενική μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας μέχρι του 1998 υπήρξε σαφώς περιοριστική, αναφορικά δε με τη λαθρομετανάστευση στηρίχθηκε κυρίως στη λήψη απαγορευτικών μέτρων ελέγχου συνόρων και εσωτερικού αποσκοπώντας κατά το δυνατόν στον περιορισμό της με ελάχιστα αποτελέσματα. Η πολιτική αυτή κατά τα τελευταία χρόνια, έλαβε κατ΄ανάγκην ελαστική μορφή, αφού έλαβε υπόψιν της τα πραγματικά δεδομένα, το συμφέρον της χώρας, αλλά και τις σύγχρονες τάσεις που αναπτύσσονται στους κόλπους της ΕΕ για το όλο μεταναστευτικό πρόβλημα.

Έτσι με την κατά καιρούς θέσπιση και εφαρμογή των Νόμων 2910/2001, 3013/2002 και τον πρόσφατο 3386 της 23-8-2005, επιχειρήθηκε μεταξύ των άλλων, η νομιμοποίηση των εν Ελλάδι διαβιοιύντων αλλοδαπών λαθρομεταναστών. Επιπλέον δε, ιδιαίτερα με τον τελευταίο νόμο, θεσμοθετήθηκαν για πρώτη φορά ρυθμίσεις με στόχο την κοινωνική ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, ενέργειες οι οποίες σηματοδότησαν την αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας, μιας πολιτικής τελείως διαφορετικής από αυτή που ίσχυε στο παρελθόν. Έχουμε τη γνώμη ότι οι νέες ρυθμίσεις που εκφράζουν την νέα μεταναστευτική πολιτική της χώρας περιέχουν κατά βάση χαλαρούς και ήπιους κανόνες δικαίου, οι οποίοι διευκολύνουν συλλήβδην, εύκολα, ανώδυνα και αδιακρίτως, με συνοπτικές διαδικασίες, την νομιμοποίηση και τη μόνιμη εγκατάσταση μεγάλου ποσοστού αλλοδαπών στην Ελλάδα, που περιλαμβάνουν και την απασχόληση και την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία, με τις οικογένειές τους μαζί, (των μουσουλμάνων είναι πολυμελείς), οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ελληνική συνείδηση, ούτε γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα, πολλοί δε από αυτούς μπορεί να είναι κακοποιοί, ή να σκέπτονται ανθελληνικά και είναι δυνατόν να δράσουν και αντεθνικά (π.χ. Αλβανοί, Τούρκοι και λοιποί μουσουλμάνοι, Βούλγαροι, Σκοπιανοί κ.λ.π.), όταν οι περιστάσεις το επιτρέψουν.

Αρκεί η υπενθύμιση των περιπτώσεων, νομιμοποίησης και δράσης που προκάλεσαν σάλο, των Ρώσων «μαφιόζων» Σολόκικ, Ταταρένκο και του Αλβανού «αρχιμαφιόζου» και πράκτορα του Σαλί Μπερίσα και του UCK Βέμπι Αλιμπουτσάϊ, την δράση της Ρωσικής, Αλβανικής, Βουλγαρικής και τώρα Κινεζικής μαφίας κ.λ.π. Είναι γεγονός αναντίρρητο, ότι μετά τη μαζική εισβολή των οικονομικών προσφύγων στη δεκαετία του 1990, αλλά και την συνεχιζόμενη είσοδό τους σε ραγδαία μορφή, κυρίως από τις γειτονικές μας χώρες, η Ελλάδα έφτασε να έχει τουλάχιστον 1.500.000 αλλοδαπούς εν γένει, νόμιμους και παράνομους δηλαδή πάνω από το 10% του πληθυσμού της. Από αυτούς, ένα μεγάλο ποσοστό εργάστηκε σκληρά και ρίζωσε στη χώρα μας και τα παιδιά τους φοιτούν στα ελληνικά σχολεία και πολλά από αυτά φοιτούν στα ΑΕΙ κάτι ανάλογο που επισυνέβη με τις δικές μας δεύτερες και τρίτες γενιές των Ελληνοαμερικανών, Ελληνοαυστραλών. Έτσι έχουμε τους Σερβοέλληνες, Αλβανοέλληνες, Βουλγαροέλληνες κ.ο.κ.Λαθρομετανάστες.jpg

Όμως κατά κοινή διαπίστωση, υπάρχει πρόβλημα αφομοίωσης από τις ντόπιες κοινωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των ξένων πληθυσμών, κυρίως των τριτοκοσμικών. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα, όπου οι ενυπάρχουσες κοινωνικές υποδομές δεν αντέχουν άλλο την απορρόφηση της συνεχώς ογκούμενης πολυεθνικής κοινότητας των αλλοδαπών, με συνέπεια να μη μπορεί να τους απορροφήσει και η αγορά εργασίας, για νόμιμη απασχόληση και εξασφάλιση των προς το ζην αναγκαίων πολύ δε περισσότερο είναι δυσχερής, αν όχι αδύνατη η αφομοίωσή της πανσπερμίας αυτής των αλλοδαπών από απόψεως πολιτισμικής (εθνολογικής, θρησκευτικής, ηθών και εθίμων κ.λ.π.). Το θέμα απέκτησε μεγάλη σημασία και επανήλθε με ιδιαίτερη ένταση μετά τα τρομοκρατικά κτυπήματα του περασμένου Ιουλίου (2005) στο Λονδίνο από γηγενείς μουσουλμάνους, όταν οι πάντες και όχι μόνον οι Βρετανοί, άρχισαν να διερωτώνται, πως άτομα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη χώρα αυτή μπορούν να μισούν σε τέτοιο βαθμό γενέτειρά τους. Ιδιαίτερα δε για τη χώρα μας, το θέμα αυτό (νομιμοποίηση - κοινωνική ένταξη μεταναστών πάσης φυλής, εθνικότητας και θρησκεύματος) το επαναφέρουν στην επικαιρότητα και θα το συντηρούν διαρκώς, πλέον, οι προ 4μήνου προκλητικές ανθελληνικές δηλώσεις του Αμερικανού Υφυπουργού Εξωτερικών Νίκολας Μπερνς, ότι δηλαδή υπάρχει στην Ελλάδα Αλβανική, Τουρκική και Μακεδονική μειονότητα και εγκαλεί τη χώρα μας για καταπίεση των μειονοτήτων αυτών, όπως και των τσιγγάνων.

Το θέμα είναι σοβαρό και δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε, αλλά να τελούμε σε κατάσταση εγρήγορσης, γιατί οι δηλώσεις αυτές δεν είναι τυχαίες. Μήπως κατά τους πέραν του Ατλαντικού ισχυρούς της γης, δεν έχει ολοκληρωθεί η «Βαλκανοποίηση των Βαλκανίων»; Είναι σφόδρα πιθανόν λοιπόν, με τον νέο, μεταναστευτικό νόμο, όπως και με...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Τακτικός θρίαμβος, στρατηγικό Βατερλώ..

tsipras-pappas-sakellaridis.jpg

του Γιώργου Καραμπελιά

Θρίαμβος της τακτικής, καθολική ήττα της στρατηγικής. Αυτό μπορεί να είναι το συμπέρασμα του ενός σχεδόν μήνα που πέρασε. Ήττα μιας στρατηγικής που διαθέτει μόνον τακτική, όταν θα έπρεπε πριν απ' όλα να είναι στρατηγική και η τακτική να απορρέει αποκλειστικά από αυτήν.

Ο Τσίπρας και η παρέα των νεο-γιάπηδων που τον περιστοιχίζουν αποδείχτηκαν μάστορες στην πολιτική τακτική. Ενστερνίστηκαν τη γραμμή του Αλαβάνου, μιας ψευδούς «επαναστατικότητας», που μετέβαλε τον υπνώττοντα καθωσπρεπισμό του Συνασπισμού του Κωνσταντόπουλου στη συμμαχία Εξαρχείων και Κολωνακίου του ΣΥΡΙΖΑ, και εν τέλει άφησαν στα αζήτητα και τον ίδιο τον εμπνευστή της γραμμής, τον Αλέκο Αλαβάνο. Έπιασαν στο φτερό το τραίνο του ΣΥΡΙΖΑ και, όταν άρχισε η κρίση, εξαπατώντας τον Θεοδωράκη, ακύρωσαν το εγχείρημα της ΣΠΙΘΑΣ και κατόρθωσαν να καρπωθούν την δυναμική των πλατειών και του αντιμνημονιακού κινήματος. Μετά το δεύτερο μνημόνιο, μπροστά στις εκλογές του 2012, αντιλαμβανόμενοι πως το ΠΑΣΟΚ κατευθυνόταν στα τάρταρα της καταισχύνης και της ιστορικής εξαφάνισης εμφανίστηκαν ως «κυβερνώσα αριστερά», επιχειρώντας να ενσωματώσουν τις Πασοκικές δυνάμεις, έστω και αν ήταν μια παρέα ανίδεων. Το colpo grosso φάνηκε να αποδίδει και η παρέα μεταβλήθηκε σε αξιωματική αντιπολίτευση!

Αν στη συνέχεια έμεναν πιστοί στη ρητορική των συνιστωσών και των Εξαρχείων, θα αποδεικνύονταν απλώς ένας πρόσκαιρος πυρετός της ελληνικής κοινωνίας και θα την πατούσαν όπως η Χρυσή Αυγή, που πίστεψε στην ίδια τη ρητορική της και προσπάθησε να οργανώσει στα γρήγορα- γρήγορα ... ένα πραξικόπημα, στηριγμένη στους ματατζήδες και τους αποστράτους. Ή, όπως ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος απεδείχθη ικανός να εγκαινιάσει μια νέα στρατηγική, χρησιμοποίησης του αποσταθεροποιητικού δυναμικού της εξέγερσης των βορείων προαστίων, που παρήγαγε τον Δεκέμβρη και τον ... ΣΥΡΙΖΑ, ως σύμπτωση Κολωνακίου και Εξαρχείων, αλλά δεν μπορούσε να δει πως αυτή τη συμμαχία ήταν μόνο μία απλή βάση εκκίνησης. Εξ ου και η ήττα του στις εκλογές του 2009 και η αδυναμία του να τη μεταβάλει σε εφαλτήριο ενός come back, παρότι διέθετε τις ταξικές και πολιτικές προδιαγραφές για κάτι τέτοιο - εξέφρασε ο ίδιος για πρώτη φορά το new look ενός παλιού μέλους της ΚΝΕ, μεταμφιεσμένου σε ... εξηνταοκτάρη, σαράντα χρόνια μετά το ... 68.

Μια νέα γενιά σε αναζήτηση εξουσίας ...

Η ομάδα του Τσίπρα, εξαιτίας και του νεαρού της ηλικίας της, μπορούσε να εκφράσει αυθεντικότερα αυτή τη νέα ριζοσπαστικότητα των ανώτερων μεσοστρωμάτων, όντας έτοιμη να την χειριστεί εργαλειακά. Η Ελλάδα είχε ανάγκη από μια νέα γενιά killers, ανάλογη με εκείνη των νεαρών χρηματιστών της Wall Street στη δεκαετία του 1990, ή των νεαρών ολιγαρχών και πολιτικών που αναδύθηκαν στις μετακομμουνιστικές κοινωνίες και οι οποίοι δεν ορρωδούσαν μπροστά σε οποιαδήποτε κίνηση για να φτάσουν στον σκοπό τους. Η γενιά των γιάπηδων του 1990 και του 2000 διέθετε και διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά. Έχει μεγαλώσει σε έναν απο-ιδεολογικοποιημένο κόσμο, όπου το μόνο που απαιτείται από τις γάτες «είναι να πιάνουν ποντίκια», σε αντίθεση με την παλαιότερη γενιά της Αριστεράς, ακόμα και των καταγόμενων από το ΚΚΕ ή το ΚΚΕεσωτ., η οποία μπόρεσε μεν να ανοίξει τον δρόμο προς αυτή την αποϊδεολογικοποιημένη γενιά, αλλά δεν διέθετε την απαραίτητη ταχύτητα και τον κυνισμό που απαιτούσαν οι νέες συνθήκες. Στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές του 2000, μια τέτοια γενιά προσπάθησε να εκφραστεί ακόμα και στο χρηματιστήριο, κάτω από τη σκέπη του σημιτισμού ή γύρω από τους νεαρούς καριερίστες του opengov, που συνωθούνταν γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ωστόσο, η διάλυση του ελληνικού χρηματιστηρίου και η κρίση του 2009 ήρθε να μεταθέσει το κέντρο βάρους έκφρασης της «γενιάς» στο πολιτικό πεδίο και μάλιστα στο αντιμνημονιακό! Αυτό είχε διαγραφεί ήδη από το 2006-2007, όταν ο νεόκοπος ΣΥΡΙΖΑ προωθούσε μια ψευδο-εξεγερσιακή γραμμή φοιτητικών και νεανικών μεσοστρωματικών κύκλων, που κορυφώθηκε τον Δεκέμβρη του 2008, με όλο το μηδενιστικό δυναμικό του, και του οποίου ακρότατη έκφραση αποτέλεσαν οι νέες, ανοικτά μηδενιστικές, τρομοκρατικές ομάδες που γέννησε αυτή η «εξέγερση».

Μια νέα γενιά, καταπιεσμένη από τη μακρόχρονη ηγεμονία της γενιάς της μεταπολίτευσης, έψαχνε τον δρόμο της προς την εξουσία. Και στον βαθμό που η γενιά της μεταπολίτευσης διαιωνιζόταν στην εξουσία και συνέχιζε σκανδαλωδώς να κλείνει τον δρόμο στους νεώτερους για δεκαετίες ολόκληρες, μπλοκάροντας πλέον όλους τους μηχανισμούς κοινωνικής ανόδου, τόσο στο ακαδημαϊκό όσο και στο πολιτικό πεδίο, εντεινόταν η δυσαρέσκεια των γόνων των μεσαίων ακόμα και των ανώτερων στρωμάτων που εύρισκαν την πόρτα κλειστή. Έτσι μπορούν να εξηγηθούν «παράδοξα», από πρώτη άποψη, φαινόμενα, όπως η κυριαρχία των αριστεριστών σε σχολές υψηλού κοινωνικού standing, όπως οι Πολυτεχνικές, και η στροφή ενός σημαντικού μέρους γόνων των βορείων προαστίων ακόμα και προς τους αντιεξουσιαστές και την τρομοκρατία. Και πάντως, το προφίλ που εισήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως μια συνάντηση αριστερισμού και Συνασπισμού, ανταποκρινόταν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα: φιλοευρωπαϊκή, αριστερή «εναλλακτική παγκοσμιοποίηση», ευρωπορείες, μεγαλύτερη............

Διαβάστε περισσότερα ..»


STRATFOR: Οι κρίσεις Ελλάδας, Ουκρανίας και Ιράν συνδέονται!

Τις τελευταίες ημέρες επετεύχθη στις Βρυξέλλες συμφωνία, η οποία κρατά την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, συμφωνήθηκε ένας οδικός χάρτης για την κατάπαυση του πυρός στην Αν. Ουκρανία και διεξήχθησαν συνομιλίες στη Γενεύη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Το να γίνει κατανοητό πως αυτές τρεις αυτές κρίσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους αποτελεί το πρώτο βήμα για να αντιληφθούμε που μπορεί να συμβεί η επόμενη έκρηξη.

Της Reva Bhalla
ΠΗΓΗ: STRATFOR
ΑΠΟΔΟΣΗ: Παντελής Καρύκας

Η Γερμανία, για μια ακόμα φορά, κατέστη θύμα της ισχύος της. Ως ο βασικός χρηματοδότης και πιστωτής, η Γερμανία έχει την πολιτική ευθύνη να διατηρήσει εν ζωή κράτη όπως η Ελλάδα, που εξαρτώνται από την απόφαση της καγκελαρίου Μέρκελ να τους εκδώσει άλλη μια επιταγή διάσωσης. Η Γερμανία επίσης εξάγει το 50% του ΑΕΠ της και οι περισσότερες εξαγωγές της διοχετεύονται στην Ευρώπη. Έτσι η Γερμανία μάχεται για να προστατεύσει τις εξαγωγές της, απλώς για να προστατεύσει τον εθνικό πλούτο της.

Πολλοί χαρακτηρίζουν την συμφωνία των Βρυξελλών ως νίκη του Βερολίνου επί της Αθήνας, καθώς οι Ευρωπαίοι υπουργοί, της Ισπανίας, Πορτογαλίας και Γαλλίας περιλαμβανομένων, στήριξαν τη Γερμανία, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα οφείλει να εκτελέσει τις υποχρεώσεις της. Ωστόσο, η Μέρκελ δεν είναι διατεθειμένη να διακινδυνεύσει απεριόριστη διάθεση πόρων στις πρόχειρες ελληνικές δεσμεύσεις περί μείωσης του κόστους των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στον ελληνικό λαό, ο οποίος, για την ώρα βλέπει ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ ως σωτήρα από τη λιτότητα.

STRATFOR-logo.jpg

Τους επόμενους τέσσερις μήνες Γερμανία και Ελλάδα θα βρίσκονται αντιμέτωπες και η Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα θα εξακολουθεί να μην παρουσιάζει τα διαπιστευτήρια λιτότητας, τα οποία το Βερολίνο χρειάζεται για να πείσει τους δικούς του ευρωσκεπτικιστές, πως έχει ακόμα τη θεσμική ισχύ και την αξιοπιστία να επιβάλει τη γερμανική οπτική στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Όσο περισσότερο χρόνο κερδίζει η Γερμανία, τόσο πιο άκαμπτη θα καταστεί η γερμανική, αλλά και η ελληνική διαπραγματευτική θέση και οι όλο και περισσότεροι σοβαροί έμποροι, επιχειρηματίες και πολιτικοί μαζί, θα θεωρούν την απειλή της ελληνικής εξόδου από την Ευρωζώνη ως την πρώτη κίνηση μιας αλυσιδωτής αντίδρασης που θα μπορούσε να τη συντρίψει.

Επιχειρώντας να ισχυροποιήσει τη θέση της Γερμανίας σε τυχόν κλιμάκωση της κρίσης της Ευρωζώνης, η Μέρκελ πρέπει να κλείσει το ανατολικό της μέτωπο. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη πως προσπάθησε πολύ σκληρά για τη νέα συμφωνία του Μινσκ. Για αυτό και δεν κατήγγειλε την κατάρρευση της συμφωνίας, παρά το γεγονός ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές συνέχισαν τις επιχειρήσεις μέχρι να καταλάβουν την πόλη Ντεμπαλτσέβε.

Οι Γερμανοί, μυστικά, έπεισαν την Ουκρανία να αποδεχτεί τα τετελεσμένα. Ωστόσο, οτιδήποτε και να κάνει η Γερμανία δεν μπορεί να μειώσει την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται στη Δύση, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δεν κινείται από κατακτητική μανία. Απλώς κοιτά τον χάρτη και προσπαθεί να εξασφαλίσει το μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας από μια όμορη χώρα η οποία θα βρίσκεται υπό την επιρροή της ισχυρότερης χώρας της Δύσης.

Οι ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσαν και στη Ρωσία, διατηρούν το δικαίωμα να αποστείλουν όπλα στους Ουκρανούς. Τα βαρέα όπλα όμως, οδηγούν στην αποστολή εκπαιδευτών και οι εκπαιδευτές στην αποστολή χερσαίων δυνάμεων. Από την πλευρά του, ο Πούτιν, βλέπει ήδη τις ΗΠΑ να επεκτείνονται και εκτός του μηχανισμού του ΝΑΤΟ, στρατολογώντας συμμάχους κατά της Ρωσίας, στη ρωσική περιφέρεια.

eurasia.png

Ακόμα και μια βραχυχρόνια ανακωχή να επιτευχθεί στην Ουκρανία, τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει τη βαθύτερη αμερικανική διείσδυση στην περιοχή. Αυτό το σκεπτικό οδηγεί τις κινήσεις Πούτιν και θα εξακολουθήσει τους επόμενους μήνες, καθώς ο Πούτιν αξιολογεί τις στρατιωτικές του επιλογές, στις οποίες περιλαμβάνεται και η κατάληψη εδαφών προς εξασφάλιση, από Βορρά, της Κριμαίας, ή μια ακόμα βαθύτερη προώθηση μέχρι τον Δνείπερο, ή μια προκλητική ενέργεια στη Βαλτική, για να δοκιμαστεί η αξιοπιστία του ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν την πολυτέλεια να αποκλείσουν καμία από τις παραπάνω πιθανές ενέργειες των Ρώσων. Όμως, η επικέντρωση στο Ευρασιατικό θέατρο επιβάλει τον τερματισμό των...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Γλέζος για Eurogroup. "Βαφτίσαμε το κρέας ψάρι". Δείτε το άρθρο!!!

«Η μετονομασία της Μανώλης Γλέζος.jpgΤρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.

Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015. Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.

Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας. Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.


Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. Κρίμα και πάλι κρίμα.

Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.

Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό. Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε. Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.

Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.

Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης»............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Τα μηνύματα με πολλούς αποδέκτες που στέλνει το κινεζικό Ναυτικό.......

Με μια τελετή που δείχνει ότι η περίσταση είναι κάτι πολύ ευρύτερο από μια απλή επίσκεψη αβροφροσύνης του πρωθυπουργού στο κινεζικό πλοίο που κατέπλευσε ως επικεφαλής τμήματος ενός από τους στόλους του κινεζικού Ναυτικού ...

Η τελετή υποδοχής ήταν περισσότερο από λαμπρή, ενώ και η σκηνοθεσία με τις εντυπωσιακές λήψεις με την κάμερα να «ξεζουμάρει» από το πλοίο εμφανίζοντάς το στο μισό τηλεοπτικό «κάδρο», ενώ στο άλλο μισό εμφανιζόταν η κινεζική σημαία, ενώ σε δεύτερο χρόνο, η κάμερα στρίβει και εμφανίζεται μια παράταξη από ελληνικές και κινεζικές σημαίες, το πλοίο φωταγωγημένο εξωτερικά ... σαν χριστουγεννιάτικο!

Ο Αλέξης Τσίπρας ανεβαίνει την σχεδόν κάθετη σκάλα του τεράστιου πολεμικού σκάφους και μπαίνει στον εσωτερικό χώρο. Η κάμερα δίνει την εντύπωση ότι αγωνίζεται να προλάβει να καταγράψει μια πραγματικά μεγάλη και ιστορική στιγμή.

Άγημα με κατάλευκες στολές και τα όπλα στο «παρουσιάστε», μετά το παράγγελμα με το ... σχεδόν ουρλιαχτό του επικεφαλής και ο Έλληνας πρωθυπουργός που δείχνει λίγο αιφνιδιασμένος, καθώς περνά από μπροστά και στη συνέχεια εισέρχεται στον κυρίως χώρο έχουν αναρτηθεί δύο τεράστιες σημαίες, μια ελληνική και μια κινεζική.

China_ship_Piraeus.jpg

Είναι φανερό, ότι οι δυο πλευρές έχουν πολύ συγκεκριμένη ατζέντα, η οποία δείχνει να «διαπλέκεται», πολύ περισσότερο εξαιτίας και της δύσκολης φάσης στην οποία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και τα γερμανικά «καψόνια» της τελευταίας στιγμής, τα οποία από τη μία να αποτελούν «μάθημα διαπραγμάτευσης», δηλαδή από την πλευρά του ισχυρού ... Γερμανού, που καταλήγει να είναι προσβλητικό, από την άλλη όμως ...

Από την άλλη η εικόνα δείχνει τη μικρή Ελλάδα να δείχνει διάθεση να παίξει το «γεωπολιτικό χαρτί». Αυτό της κομβικής θέσης της στην ευρωπαϊκή ήπειρο, κάτι που οι Γερμανοί κυρίως, παρουσίαζαν δυσχέρεια να το κατανοήσουν, αν και στην προηγούμενη κορύφωση της κρίσης, τα διεθνή ΜΜΕ έγραψαν, ότι κινεζική παρέμβαση έφερε τα πάνω κάτω ...

Ο Κινέζος οικοδεσπότης της Άγκελα Μέρκελ στο Πεκίνο, είχε φροντίσει με ύφος που δεν επιδεχόταν αμφισβήτησης, ενώ μιλούσε «γεωπολιτικά», να χτυπήσει το πιο ευαίσθητο σημείο της Γερμανίδας καγκελαρίου, το οικονομικό - εμπορικό:

«Δεν συμβαδίζει να μας λέτε ότι δεν μπορείτε να κρατήσετε εντός Ευρωζώνης το 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ και να μιλάμε μαζί για μπίζνες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων», ήταν το νόημα της φρασεολογίας που χρησιμοποίησε και η ολίγον «ξινή» εκ γερμανικής ιδιοσυγκρασίας Μέρκελ, το έπιασε το υπονοούμενο.

Σήμερα, σε μια ακόμα πολύ δύσκολη στιγμή, ο Κινέζος κάνει πολύ πιο ηχηρή την παρουσία του, στέλνοντας πλοία μεγέθους σχεδόν των αμερικανικών αντιτορπιλικών κλάσης Arleigh Burke στον Πειραιά. Και το έμμεσο μήνυμα που κομίζει είναι τόσο προς την άτυπη ηγεσία της Ευρώπης, όσο και προς την ελληνική κυβέρνηση.

Ίσως να λένε και κάτι προς τις ΗΠΑ, κάτι που μοιάζει με αυτό που τους λένε και οι Γερμανοί. Ότι για να έχεις τον τελευταίο λόγο σε τέτοιες κρίσεις, πρέπει να επενδύσεις, να βάλεις το χέρι στην τσέπη, να πληρώσεις. Και μπορεί όταν το ακούν από το Βερολίνο οι Αμερικανοί να εκνευρίζονται, διότι - ορθώς - υπάρχει πλούσια Ιστορία «επενδύσεων» στις...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Άμυνα - Μπορεί η Ελλάδα να στραφεί αμυντικά στην Ρωσία;

Σημ. Ότι μπορεί να στραφεί, μπορεί αλλά το θέμα είναι ότι ποτέ δεν θα το επιτρέψουν οι ....επικυρίαρχοι μας!!!
---
Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και επαναπροσδιορίζει την θέση της στον γεωπολιτικό χάρτη. Το WE μίλησε με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν όσοι λίγοι τα θέματα στρατηγικής και εξοπλισμών για να καταλάβει που το πάμε

Από την Ιωάννα Ηλιάδη

Υπάρχει ενδεχόμενο στροφής στη "ρωσική αρκούδα" για την αμυντική θωράκιση της χώρας μας; Αυτό το κεντρικό ερώτημα διερευνήσαμε στη συζήτησή μας με δυο ειδικούς σε θέματα γεωπολιτικής και οπλικών συστημάτων. Το WE του news247.gr ψηλάφισε τη σχέση της Ελλάδας με τη Ρωσία. Aπό το "Ανήκομεν εις την Δύσιν" του Κωνσταντίνου Καραμανλή μέχρι το πρόσφατο τηλεφώνημα Τσίπρα στον Πούτιν και το ανοιχτό φλερτ Καμμένου με την Ρωσία κατά της τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου εθνικής άμυνας.

Ο Ηλίας Ηλιόπουλος, καθηγητής στις στρατιωτικές Σχολές και ειδικός σε θέματα Αμυντικής Πολιτικής, Διπλωματίας, Στρατηγικής, Γεωπολιτικής και Ναυτικής Ιστορίας και ο Κωνσταντίνος Γρίβας, που διδάσκει το μάθημα της Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και Γεωγραφία της Ασφάλειας και των Αφοπλισμών στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, μας μίλησαν για τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Δύση και τη Ρωσία όπως διαμορφώθηκαν στο διεθνές πολιτικό στερέωμα, καθώς και για την πιθανότητα στροφής σε ρωσικά οπλικά συστήματα.

Ποια η άποψη των δυο επιστημόνων για την αξία της Ελλάδας σε σχέση με τη Ρωσία;

alt
Ο Ηλίας Ηλιόπουλος εκτιμά ότι "Η Ελλάδα έχει ιδιαίτερη αξία τόσο για τη Δύση όσο και για τη Ρωσία. Είναι το ανάχωμα που σκοπό έχει να ανασχέσει την κάθοδο της Ρωσίας προς το Νότο. Όπως για τη Δύση η Ελλάδα έχει τεράστια αξία ως ανάχωμα, έτσι για την Ρωσία έχει αξία ως πιθανό προγεφύρωμα ή διέξοδος προς τη Μεσόγειο. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σήμαινε διάνοιξη τεραστίων γεωπολιτικών δυνατοτήτων για την ηγεμονεύουσα Ευρασιατική δύναμη".

Ο Κωνσταντίνος Γρίβας από την πλευρά του εξηγεί με όρους γεωπολιτικής: "Η Ρωσία αποτελεί αναγκαίο γεωπολιτικό συμπλήρωμα της Ελλάδας. Η Ρωσία αυτό το διάστημα επαναπροσδιορίζει την γεωστρατηγική της, καθώς έχει μείνει ένα κενό ισχύος στο κέντρο της Ευρασίας, μετά την ουσιαστική απομάκρυνση των ΗΠΑ. Δέχεται πίεση στα ανατολικά της σύνορα και προσπαθεί να φτιάξει ένα αντίβαρο στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα είχε αποφασίσει να έχει μια πολιτική απόφυσης της Δύσης. Είχε επιλέξει να είναι ένα αδρανές σημείο της Δύσης και να ακολουθεί παθητικά ό,τι κάνουν οι υπόλοιποι. Σε σημείο που να γίνονται κωμικοτραγικά πράγματα όπως για παράδειγμα να μην στέλνουμε την μπάντα της Αεροπορίας να παίξει στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας"

Πράγματι η χώρα μας τον περασμένο Αύγουστο αιφνιδιαστικά και χωρίς κάποιο λόγο ακύρωσε την προγραμματισμένη συμμετοχή της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας στο φεστιβάλ στρατιωτικών ορχηστρών «Σπάσκαγια Μπάσνια», που γίνεται κάθε χρόνο υπό της αιγίδα του Προέδρου της Ρωσίας. Την προηγούμενη χρονιά που είχε εμφανιστεί, η ελληνική συμμετοχή ήταν θεαματική και έκανε όλον τον κόσμο να παραληρεί στο άκουσμα του Ζορμπά και να χορεύει συρτάκι.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή των ελληνορωσικών σχέσεων ο Ηλίας Ηλιόπουλος εκτιμά ότι κάποια στιγμή την περίοδο της μεταπολίτευσης," είτε από ανάγκη είτε από τη συγκυρία ξεκίνησε η Ελλάδα και η Ρωσία να αναζητούμε ο ένας τον άλλον και φθάσαμε κοντά να έχουμε μορφές πολιτικής διπλωματικής ενεργειακής, στρατιωτικής συνεργασίας και αίφνης αυτά διεκόπησαν, ανετράπησαν εκ θεμελίων και πήγαμε στο άλλο άκρο. Κι από εκεί που είχαμε φθάσει σε ένα ενδιαφέρον σημείο, χωρίς να απαρνιόμαστε των όποιων παραδοσιακών δεσμεύσεων, έχουμε με τη Δύση, αίφνης πήγαμε στο άλλο άκρο. Είχαμε την ολική επαναφορά στο '60. Είχαμε έναν υπουργό Εξωτερικών, τον Ευάγγελο Βενιζέλο που φάνηκε να είναι βασιλικότερος του βασιλέως στο θέμα της Ουκρανίας: πρωτοστάτησε σε εχθρικότατες δηλώσεις κατά της Ρωσίας, δεν αξιοποίησε στο ελάχιστον την ελληνική προεδρία για να έχει ρόλο διαμεσολαβητικό".

Η πολιτική που ακολούθησε η χώρα μας εκτιμά ο Κ. Γρίβας δεν ήταν λειτουργική. "Η Ελλάδα κατέληξε να είναι η σκωλικοειδής απόφυση της Δύσης, δηλαδή ένα κομμάτι που δεν το θέλουν και βρίσκεται τώρα στο κενό".

alt
Μετά τις εκλογές είναι εμφανές κατά τους δυο επιστήμονες ότι η Ελλάδα αρχίζει να ανακινεί εκ νέου το γεωπολιτικό παιχνίδι. Όσον αφορά μάλιστα ειδικά τον στρατιωτικό τομέα, το γεγονός ότι στο κυβερνητικό σχήμα μετέχει και Πάνος Καμμένος είναι κατά τον Ηλία Ηλιόπουλο "εξόχως θετικό γιατί τα τελευταία χρόνια έχει εκφραστεί υπέρ της ανάγκης αναβαθμίσεως των σχέσεων της Ελλάδας - Ρωσίας και στον αμυντικό τομέα". Σχολιάζει μάλιστα το γεγονός ότι "στην τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου εθνικής άμυνας, ο Π. Καμμένος έσπευσε να δηλώσει ότι δεν μπορεί να αποκλειστούν τα..........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Οι διώξεις των χριστιανών στον σύγχρονο κόσμο

Είναι πλέον κραυγαλέο γεγονός ο διωγμός εναντίον 100 εκατ. χριστιανών σε όλον τον κόσμο, σήμερα. Οι περισσότεροι διώκονται από μουσουλμάνους, ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας, γλώσσας ή κοινωνικοπολιτικών καταστάσεων.

Του Raymond Ibrahim
ΠΗΓΗ: http://www.meforum.org/

Οι μουσουλμάνοι είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ (Σαουδική Αραβία), αλλά και εχθροί των ΗΠΑ (Ιράν). Οι μουσουλμάνοι προέρχονται από πλούσια κράτη (Κατάρ), ή από πτωχά κράτη (Σομαλία, Υεμένη). Οι μουσουλμάνοι προέρχονται από «Ισλαμικές δημοκρατίες» (Αφγανιστάν), αλλά και από «μετριοπαθή» κράτη (Μαλαισία, Ινδονησία), προέρχονται από κράτη οι έσωσαν οι ΗΠΑ (Κουβέιτ), αλλά και από κράτη που θέλουν να εκδικηθούν τις ΗΠΑ.

Το γεγονός όμως παραμένει και είναι αυτό που αποκαλύπτει η πρόσφατη έκθεση της οργάνωσης Open Doors για το 2015, στην οποία καταγράφονται τα 50 έθνη που αποτελούν τους χειρότερους διώκτες των χριστιανών, παγκοσμίως.

Στις 40 από τις 50 αυτές χώρες βασική αιτία των διωγμών είναι ο ισλαμικός θρησκευτικός φανατισμός. Δηλαδή το 80% των διωκόμενων χριστιανών διώκεται από μουσουλμάνους. Οι 10 πρώτες χώρες του καταλόγου κατοικούνται, σε ποσοστό 90% και άνω, από μουσουλμάνους.

alt

Η Βόρεια Κορέα, αν και μη μουσουλμανική, αλλά κομμουνιστική, βρίσκεται στην πρώτη θέση του καταλόγου. Σίγουρα η τυχόν ανατροπή του εκεί καθεστώτος θα σταματούσε τους διωγμούς, όπως συνέβη και μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Στον ισλαμικό κόσμο όμως η αλλαγή καθεστώτος δεν θα βελτίωνε, ούτε κατά κεραία, τη θέση των χριστιανών. Αντιθέτως. Όπου οι δικτάτορες έπεσαν, συχνά μετά από αμερικανική επέμβαση - ο Σαντάμ στο Ιράκ, ο Καντάφι στη Λιβύη - οι διώξεις κατά των χριστιανών αυξήθηκαν κατακόρυφα. Σήμερα το Ιράκ βρίσκεται τρίτο στον κατάλογο των χειρότερων διωκτών του χριστιανισμού, η Συρία στη τέταρτη, η Σαουδική Αραβία στη12η και η Λιβύη στη 13η.

Οι διώξεις των χριστιανών από μη μουσουλμάνους - κυρίως κομμουνιστές - σχετίζονται μόνο με το συγκεκριμένο καθεστώς. Στην περίπτωση των μουσουλμάνων όμως ακόμα και αυτή καθαυτή η ύπαρξη των χριστιανών ενοχλεί, πέραν κάθε καθεστώτος ή ηγέτη. Το μίσος κατά των χριστιανών αποτελεί..............

Διαβάστε περισσότερα ..»


ΕΔ: Νέα Δομή, μετακίνηση όλων των δυνάμεων σε Έβρο-νησιά, νέα "Λευκή Βίβλος"!

στρατός1.jpgΝέα δομή στην ανάπτυξη και στον τρόπο επιχειρησιακής λειτουργίας των ΕΔ- η έκτη κατά σειρά τα τελευταία είκοσι χρόνια- εξήγγειλε πριν λίγο η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχο και  τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Τόσκα σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημέρωση  τους προς τον Τύπο.

Στην ενημέρωση ξεχωρίζει η απόρριψη ως απαράδεκτης της Λευκής Βίβλου που είχε εκπονήσει ο πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος η οποία μάλιστα χαρακτηρίστηκε  "μια Λευκή Βίβλος για ένα άλλο κράτος ίσως, για την Χαβάη, όχι για την Ελλάδα που αντιμετωπίζει συγκεκριμένη και προσδιορισμένη εθνική απειλή προερχόμενη από την Τουρκία".

Μάλιστα όπως δήλωσε σχετικά ο ΥΦΕΘΑ Ν.Τόσκας "δεν μπορεί να μη γίνεται ούτε μια αναφορά  για την Τουρκία μέσα στη Λευκή Βίβλο και να γίνονται αναφορές σε ασύμμετρες απειλές και άλλα τέτοια.

Η Τουρκία είναι η απειλή για την ελληνική κυριαρχία και ως τέτοια πρέπει να εμφανίζεται στη Λευκή Βίβλο"

Σημειώνεται ότι το κείμενο της Λευκής Βίβλου είχε δημοσιευτεί κατά αποκλειστικότητα από το defencenet.gr

Σε ότι αφορά τη νέα δομή των ΕΔ αυτή θα εντοπίζεται κυρίως στο Στρατό Ξηράς όπου θα υπάρξει μετακίνηση μονάδων από την Δ.Μακεδονία και την Κεντρική Ελλάδα προς τον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου προκειμένου να εξοικονομηθεί προσωπικό στις μονάδες οι οποίες ασφυκτιούν από τη χαμηλή επάνδρωση.

Μόνο τότε και εφόσον βεβαιωθεί ότι παραμένει η έλλειψη προσωπικού θα εξετασθεί η αύξηση της θητείας που έχει ζητήσει το ΓΕΕΘΑ εδώ και τρία χρόνια.

Η νέα δομή έχει σχέση και με το επίδομα παραμεθορίου το οποίο μάλιστα υπογράφτηκε σήμερα και ξεκινήσει να καταβάλλεται από το τέλος του μήνα αλλά θα αφορά μόνο τους υπηρετούντες στην ελληνοτουρκική μεθόριο και όχι τα σύνορα με βόρειες βαλκανικές χώρες.

Σε ότι αφορά την πολεμική βιομηχανία δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν και θα επιδιωχθεί η απόκτηση εξαγωγικών δυνατοτήτων.

Σε ότι αφορά εκκρεμείς συμβάσεις προμήθειας υποβρυχίων και πυραυλακάτων ο ΥΦΕΘΑ Ν.Τόσκας τόνισε ότι " θα ασκηθούν στο έπακρο τα δικαιώματα του Δημοσίου και θα ζητηθεί η άμεση παράδοση των σκαφών που έχουν αποπληρωθεί εδώ και χρόνια".

Μάλιστα ο ΥΦΕΘΑ Ν.Τόσκας τόνισε ότι "προτεραιότητά μας είναι η παράδοση των πλοίων  στο ΠΝ όλα τα άλλα θα τα βρούμε στην συνέχεια, όπως ευθύνες και πιθανή κατασπατάληση πόρων του Δημοσίου"

Επίσης οι Κώστας Ήσυχος και Νίκος Τόσκας, αναφερόμενοι σε πολλά από τα φλέγοντα ζητήματα του υπουργείου, αλλά και σε μια σειρά άλλα πολιτικού ενδιαφέροντος, τόνισαν τα εξής:

Κ. ΗΣΥΧΟΣ: Αναλαμβάνοντας, από την πρώτη στιγμή, έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τον κύριο Καμμένο. Είναι ένα υπουργείο που στην πολιτική του ηγεσία συμμετέχουν και τα δύο κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση. Έχουμε μια εξαιρετική ανθρώπινη σχέση. Είναι μια σχέση που οικοδομείται μέρα με τη μέρα μέσα από την αντιμετώπιση των θεμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Φιλοδοξία μας είναι, η εδώ παρουσία μας να μην αποτελέσει ένα απαρατήρητο πέρασμα.

Για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων:
Δεν είναι απλά άριστο αλλά εξαιρετικά υψηλό. Ιδιαίτερα στον τομέα της ηθικής υπόστασης. Αλλά δεν φθάνει μόνο αυτό πρέπει να παλέψουμε και να επουλώσουμε τα τραύματα. Οι μνημονιακές πολιτικές χτύπησαν τους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων, δέχθηκαν 43% περικοπές στους μισθούς τους και στις συντάξεις αντίστοιχα. Είναι ένα από τα άμεσα ζητήματα που θέλουμε να δούμε προκειμένου να δούμε τη μεθοδολογία και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσουμε για να προχωρήσουμε στην εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.

Παράλληλα παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να καλύψουμε άμεσα τις τρέχουσες ανάγκες, όπως ανταλλακτικά, αναλώσιμα κλπ.

Αμυντική βιομηχανία:
Σε πρώτη φάση προωθούμε ένα έκτακτο σχέδιο διάσωσης και σε δεύτερη φάση ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης. Αποτελούν τον πυρήνα της βαριάς βιομηχανίας της χώρας. Ήδη δώσαμε...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


AquaShield: Με ένα σύστημα σφραγίζουν θαλάσσια σύνορα....

AquaShield.pngΚατά τη διάρκεια της τελευταίας σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας, κομάντος της Χαμάς είχαν επιχειρήσει να διεισδύσουν στο Ισραήλ, διά θαλάσσης. Πράγματι κατάφεραν να βγουν στις ισραηλινές ακτές χωρίς να εντοπιστούν. Μόνο μετά την απόβασή τους εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν.

Το περιστατικό εκείνο όμως μάλλον δύσκολα θα επαναληφθεί, καθώς, οι Ισραηλινοί θέτουν σε υπηρεσία ένα νέο σύστημα επιτήρησης των ακτών, το AquaShield Diver Detection Sonar system, το οποίο είναι ικανό να καταγράφει τις κινήσεις ακόμα και μεμονωμένων δυτών που προσεγγίζουν μια ακτή, σε αρκετή, μάλιστα, απόσταση από την ακτή.

Το σύστημα κατασκευάζεται από την ισραηλινή DSIT Solutions και AquaShield-2.jpgχρησιμοποιείται ήδη από το ισραηλινό Ναυτικό, καλύπτοντας τις εγγύς της Λωρίδας της Γάζας ακτές του Ισραήλ, ενώ προβλέπεται η πλήρη κάλυψη της ακτογραμμής της χώρας, σύντομα. «Το σύστημα αυτό θα σφραγίσει τα θαλάσσια σύνορα του Ισραήλ», δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Το AquaShield κατασκευάστηκε με σκοπό να εντοπίζει απειλές, ακόμα και μεγέθους ενός δύτη, δίνοντας πολύτιμο χρόνο αντίδρασης στις φίλιες δυνάμεις. Η από θαλάσσης επίθεση της............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Διαπραγμάτευση Ελλάδας - ΕΕ. Το χειρότερο σενάριο είναι το επικρατέστερο... (?)

ΣημΓεωπολιτική σκακιέρα.jpg. Το τέλος του Ευρώ κατά την άποψη μου είναι προδιαγεγραμμένο. Τώρα το αν σαν Ελλάδα θα είμαστε εμείς η αφορμή, είναι ένα θέμα. Πάντως η αιτία προϋπάρχει και αυτή είναι το γεγονός ότι απείλησε την πρωτοκαθεδρία του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Αυτό για τις ΗΠΑ σήμαινε ότι κάποια στιγμή θα έχαναν το πλεονέκτημα αυτό και η οικονομία τους θα κατέρρεε.  Μέχρι σήμερα όποιος δοκίμασε να παρακάμψει το δολάριο, αργά ή γρήγορα το πλήρωσε .

Ίσως η Ευρωπαική Ένωση να ήταν μέχρι τώρα ισχυρότερη από τους υπόλοιπους αλλά σήμερα αποδεικνύεται ότι δεν είναι απρόσβλητη. Τα σενάρια της επόμενης μέρας μετά το πέρας της διαπραγμάτευσης ποικίλουν ανάλογα με το αν θα υποχωρήσουμε εμείς ή οι Ευρωπαίοι ή κανείς από τους δύο. Η παρακάτω ανάλυση παραθέτει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που αξίζει κανείς να τα λάβει υπόψη για να δει κυρίως το σκεπτικό των δανειστών μας.. 

---

Γράφει ο Κώστας Στούπας


1)Το χειρότερο σενάριο είναι το επικρατέστερο ...

Η «θεωρία του τρελού» είναι ένα δόγμα που βρήκε απήχηση την περίοδο της προεδρίας Νίξον στις ΗΠΑ και συνίστατο στην εξής παραδοχή: Οι αντίπαλοι θα πρέπει να πιστέψουν πως έχουν απέναντι κάποιον με απρόβλεπτη συμπεριφορά, ο οποίος διαθέτει την απαραίτητη ισχυρή δύναμη καταστροφής. Ο φόβος ενός ατυχήματος θα τους οδηγήσει να υποχωρήσουν.

Το 1986 ο υπουργός των εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζωρτζ Σούλτς, είχε διατυπώσει με σαφήνεια τις παραμέτρους αυτού του δόγματος: « Η λέξη διαπραγμάτευση είναι ένας ευφημισμός για τη συνθηκολόγηση εάν η σκιά της δύναμης δεν πέφτει στην πράσινη τσόχα..»

Το σκηνικό αυτό μοιάζει να αναβιώνει μεταξύ της ρήξης της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων αλλά και δυτικών συμμάχων εν γένει, μετά τις δημόσιες παραινέσεις των ΗΠΑ η Ελλάδα να τα βρει με τους Ευρωπαίους εταίρους και να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει.

Σχεδόν άπαντες περιμένουν ένα συμβιβασμό τις επόμενες μέρες και θεωρούν τόσο την κάθετη στάση της κυβέρνησης όσο και των εταίρων ( Ευρωζώνης, ΕΚΤ) σαν αναγνωριστικές κινήσεις στα πλαίσια μιας σκληρής διαπραγμάτευσης.

Νομίζω πως όσοι εκφέρουν δημόσια άποψη υποτιμούν τις πιθανότητες του σεναρίου της ρήξης, γιατί εκτιμούν πως αμφότερες οι πλευρές θα κινηθούν πρωτίστως με γνώμονα το ισοζύγιο, απώλειες - κέρδη στο οικονομικό επίπεδο. Υπάρχει και το ισοζύγιο απώλειες - κέρδη στο πολιτικό επίπεδο για την κυβέρνηση και στο συναισθηματικό - φαντασιακό επίπεδο για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Όλα ανοιχτά

Φοβάμαι λοιπόν πως τα πράγματα δεν είναι τόσο δεδομένα γι' αυτό θα πρέπει να έχουμε όλα τα σενάρια ανοιχτά ...

Τα πράγματα μοιάζουν να μην είναι δεδομένα γιατί οι δύο πλευρές δεν έχουν πολλά περιθώρια υποχώρησης.

Επί της ουσίας αυτό που ζητά η κυβέρνηση από τους εταίρους είναι χρήμα και χρόνος. Κανένας πολιτικός στην Ευρώπη δεν είναι διατεθειμένος να ζητήσει από την κοινή γνώμη και τους ψηφοφόρους του να δώσουν και άλλα χρήματα στην Ελλάδα, είτε άμεσα, είτε έμμεσα μέσω των ελληνικών τραπεζών με την εγγύηση της ΕΚΤ.

Οι ευρωπαίοι επιπλέον είναι τυπικοί με τους θεσμούς και τους κανόνες. Το είπε και ο κύριος Βαρουφάκης πρόσφατα μετά την επίσκεψη στον κ. Ντράγκι, πως ο τελευταίος δεν είναι διατεθειμένος να υπερβεί τους κανόνες. Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού έγιναν έξω από την ΕΚΤ και όχι εντός. Αυτό κρύβει κάποιο μήνυμα.

Αν οι ευρωπαίοι υποχωρήσουν στον κ. Τσίπρα θα πρέπει να προετοιμαστούν να κάνουν το ίδιο και στην κα Λεπέν, τους Ποδέμος, τον Φάρατζ. Θα κληθούν ουσιαστικά να ενταφιάσουν κάθε προσδοκία επιβίωσης του Ευρώ. Αν η Ευρωζώνη και η Ε.Ε. ως σύνολο δεν μπορούν να επιβληθούν στο μικρότερο από τα μέλη της που αξιώνει (κατ' αυτούς) παράλογες απαιτήσεις πως θα επιβάλει διάφορες θέσεις της στην Ρωσία, την Κίνα, την Ινδία ή τις ΗΠΑ;

Η Ευρωζώνη μοιάζει εγκλωβισμένη σε μια σκληρή μέχρι τέλους στάση.

Η ελληνική πλευρά

Βέβαια από την άλλη πλευρά ο κ. Τσίπρας στις λίγες μέρες που βρίσκεται στην εξουσία έχει δείξει σημάδια προσαρμογής στην πραγματικότητα.

Αντί για «κούρεμα» και διεθνή διάσκεψη για το χρέος μιλά για αναδιαπραγμάτευση, δεν αποκλείει τα δυο τρίτα των μεταρρυθμίσεων του μνημονίου, αλλά μόνο τα μέτρα λιτότητας που εμπεριέχονται σε αυτό. Δεν αποκλείει κάποιες αποκρατικοποιήσεις και δεν μιλά πλέον για επανακρατικοποιήσεις.

Οι προθέσεις ενός έντιμου συμβιβασμού είναι προφανείς.

Αυτά δεν φαίνονται αρκετά στην άλλη πλευρά που για να αποφύγει τις διαλυτικές τάσεις στο Ευρώ, δεν αποκλείεται να επιμείνει μέχρι τέλους στα προαπαιτούμενα που ζητούσε από το Σαμαρά, συν την επιπλέον «μαύρη τρύπα» που άνοιξε η προεκλογική περίοδος και συνεχίζει να διευρύνεται.

Η κυβέρνηση μοιάζει παγιδευμένη στην επιλογή να υποχωρήσει και να............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Χρεοκοπία προαναγγέλει ο Σταθάκης... Μήπως να πάρουμε τα μέτρα μας???

Σύμφωνα με άρθρο της Ημερησίας τρόφιμα1.jpgεδώ ο υπουργός οικονομίας κ.Σταθάκης προαναγγέλει χρεοκοπία της χώρας για 5 δις ευρώ... και αναφέρει ότι αυτό θα οφείλεται στη στάση της Γερμανίας... Η αρχική είδηση δημοσιεύεται στην Wall Street Journal και στο Dow Jones Newswires. Στην συνέχεια και αφού προφανώς έχει πέσει πολύ παρασκήνιο, βγαίνει στο ....twitter και διαψεύδει ότι μίλησε για θέμα ταμειακής ρευστότητας .. Κάτι αντίστοιχο (με δήλωση και μετά διάψευση) είχε γίνει και με τον κ. Ρωμανιά, τον νέο γενικό γραμματέα κοινωνικής ασφάλισης, που είπε ότι ενδεχομένως να δυσκολευτούμε με τις συντάξεις του Μαρτίου και στην συνέχεια ανασκεύασε τις δηλώσεις του διαψεύδοντας ο ίδιος τον εαυτό του..

Καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του για το συμβαίνει και αν συμβαίνει, όμως δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα αν πάρουμε και εμείς τα μέτρα μας για εμάς και τις οικογένειες μας.

Αυτή τη στιγμή σαν χώρα βαδίζουμε σε αχαρτογράφητη περιοχή και τα ατυχήματα είναι πιθανά καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να μας πει με σιγουριά που πάμε!! Αν προκύψει για οποιοδήποτε λόγο κάποιου είδους "ατύχημα" όπως αυτό για το οποίο φέρεται να δήλωσε ο κ.Σταθάκης, ακόμα και αν ανταπεξέλθουμε σε αυτό θα προκύψουν δύσκολες καταστάσεις για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Καλό θα είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα και ότι γίνει έγινε.


Greek Citizen


Η "ανίκητη" Γερμανία που όμως πάντα χάνει! - Η "αυτοκαταστροφική" της ιστορία!

τέταρτο ράιχ.jpg

Πολλές φορές κατά την διάρκεια του "ελληνικού δράματος" που ονομάζουμε κρίση, το αδιέξοδο έμοιαζε αναπόφευκτο. Και πάντα αποδιδόταν στις "γερμανικές εμμονές". Αρκετές φορές το Βερολίνο δέχτηκε τις "φιλικές συμβουλές" των ΗΠΑ που παρά τα προβλήματά τους παραμένουν η μοναδική υπερδύναμη στον πλανήτη. Πρόσφατα ο ίδιος ο Ομπάμα ανέλαβε τον ρόλο του συμβουλάτορα. Ποτέ η γερμανική κυβέρνηση και άρχουσα τάξη δεν άκουσε και η "κώφωσή" της αποδιδόταν σ΄ όσους γνωρίζουν την Γερμανία από μέσα σ΄ αυτές τις αυτοκαταστροφικές τελικά εμμονές της. Κοιτώντας το παρελθόν δεν είναι δύσκολο να το πιστέψεις.

Κάποτε υπήρχε η "ποδοσφαιρική" άποψη που έλεγε ότι ένας αγώνας παίζεται 90΄λεπτά αλλά πάντα στο τέλος οι Γερμανοί κερδίζουν. Ήταν μια πεποίθηση που αφορούσε μόνο στο ποδόσφαιρο και ίσχυσε για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Κατά τ΄ άλλα οι Γερμανοί θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν "μυθικοί loosers" . Έχασαν δύο πολέμους διαθέτοντας αξιόλογες ΕΔ και ειδικά στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο "ανίκητο" θεωρητικά στρατό. Ηττήθηκαν και στους δύο! Οι εμμονές τους ήταν η καταστροφή τους. Τώρα πολλοί λένε ότι η τακτική που με πείσμα ακολουθούν στον "οικονομικό πόλεμο" που οι ίδιοι ξεκίνησαν θα τους οδηγήσει στην καταστροφή. Το κακό είναι ότι όπως και στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, έτσι και τώρα η Γερμανία παίρνει μαζί της στον δρόμο της καταστροφής σχεδόν όλη την Ευρώπη! Και πάντα η Ελλάδα πληρώνει βαρύ τίμημα με την γερμανική αυτοκαταστροφή.

Ο συντάκτης του Onalert.gr Παντελής Καρίκας μας θυμίζει πολύ γρήγορα τα "γερμανικά κατορθώματα" :

Φαίνεται πως οι Γερμανοί δεν μαθαίνουν ποτέ. Κατάφεραν να προκαλέσουν δύο παγκόσμιους πολέμους και να τους χάσουν και τους δύο, ενώ τώρα έχουν προκαλέσει έναν τρίτο, οικονομικό αυτή τη φορά, για την ώρα τουλάχιστον.
Οι αιτίες που η Γερμανία έχασε τους δύο παγκόσμιος πολέμους είναι πολλές. Ωστόσο, σε αμφότερους τους πολέμους, οι βασικές αιτίες ήταν η πίστη στη δική της ανωτερότητα, έναντι των άλλων και η ισχυρογνωμοσύνη των ηγετών της, η οποία, κυριολεκτικά, την κατάστρεψε την γερμανική πολεμική προσπάθεια.

Οι Γερμανοί προκάλεσαν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ μπορούσαν να τον έχουν αποφύγει, προκαλώντας την Αυστρία να επιτεθεί στην Σερβία, αν και γνώριζαν ότι, στην περίπτωση αυτή, θα επέμβει και η Ρωσία και άρα ο πόλεμος θα επεκταθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ξεκίνησαν τον πόλεμο καθώς όλοι, από τον Κάιζερ, μέχρι τον τελευταίο εργάτη, είχαν ακλόνητη την πίστη στην γερμανική υπεροχή - Deutschland όber alles! Χρειάστηκαν τέσσερα αιματοβαμμένα χρόνια και η πίεση των Συμμάχων, μέσω του βρετανικού ναυτικού αποκλεισμού, για να πειστούν οι Γερμανοί ότι δεν είναι υπεράνθρωποι, αλλά κοινοί άνθρωποι που μπορούν να πεινάσουν, όπως όλοι οι άλλοι. Έτσι και μετά από μια σειρά μεγάλων ηττών που υπέστησαν στο πεδίο της μάχης, το 1918, υποχρεώθηκαν να συνθηκολογήσουν.

Παρόλα αυτά, μην ξεχνώντας την ανόητη νοοτροπία τους, ανακάλυψαν τον τρόπο να "ξεχρεωθούν" την ήττα, δημιουργώντας τον.....................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Stratfor: "Οδηγείτε την Ελλάδα εκτός ευρώ και στην αγκαλιά της Ρωσίας"

stratfor.jpgΣτις 11 και 12 Φεβρουαρίου θα κριθεί το μέλλος της Ελλάδας στην ευρωζώνη,υποστηρίζει σε ανάλυσή του το αμερικανικό think tank Stratfor. Οι υπουργοί Οικονομικών θα συνεδριάσουν στις 11 και οι αρχηγοί των κρατών στις 12. Όμως θα κριθεί και το μέλλον της Ευρώπης επισημαίνει το Stratfor.

Οι συντάκτες της ανάλυσης του Stratfor αναγνωρίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Γερμανίας όπως και την "μοναξιά" του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος όπως γράφουν δεν κατάφερε να πείσει άλλους Ευρωπαίους υπουργούς που βρίσκουν ελκυστικές τις προτάσεις του, να συνταχθούν μαζί του.

Το Stratfor γράφει ότι οι συναντήσεις στις 11 και 12 Φεβρουαρίου θα είναι καθοριστικές γιατί θα δώσουν ή δεν θα δώσουν το πράσινο φως στην ΕΚΤ και τον Ντράγκι να "στραγγαλίσει" την ελληνική οικονομία οδηγώντας την εκτός ευρώ. Ο Ντράγκι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει την απόφαση διάλυσης επί της ουσίας της νομισματικής ένωσης επάνω του, επισημαίνει το αμερικανικό think tank.

Ποια είναι τα μέτωπα που "βλέπει" το Stratfor;

Από την μία η Ισπανία,η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών ζουν με τον εφιάλτη μιας πιθανής νίκης της Ελλάδας . Η πτώση τους θα είναι παταγώδης.

Η Γαλλία και η Ιταλία φάνταζαν ως πιθανοί σύμμαχοι της Ελλάδας. Καμία δεν έδειξε την διάθεση να σταθεί δίπλα στην Ελλάδα.


Όπως εκτιμά την κατάσταση το Stratfor αν Γερμανία και Ελλάδα παραμείνουν αυστηρά στις θέσεις τους, τότε η έξοδός μας από το ευρώ μοιάζει αναπόφευκτη.

Όμως οι αμερικανοί του Stratfor επισημαίνουν οτι σ΄ αυτή τη περίπτωση δεν θα χάσει μόνο η Ελλάδα. Θα χάσουμε ένα ισχυρό νόμισμα ,την πρόσβαση σε φθηνό δανεισμό αλλά...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


ΕΚΤ - Η αντεπίθεση της Γερμανίας και η 18η Φεβρουαρίου!

Ελληνικό χρέος.jpgH διαρροή του γερμανικού εγγράφου προς το Euro Working Group και η ενέργεια της ΕΚΤ να μην αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα δείχνουν ότι η Γερμανία περνά στην αντεπίθεση. Η διαδρομή προς την κρίσιμη 18η Φεβρουαρίου.

Δεν είναι μυστικό ότι την περασμένη Παρασκευή το βράδυ μετά το ατυχές τέλος της συνάντησης του υπουργού οικονομικών κ. Βαρουφάκη με τον πρόεδρο του eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ υπήρχε έντονη ανησυχία στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης.

Ανησυχία για τις πιθανές επιπτώσεις που θα είχαν οι αρνητικές εντυπώσεις στον κόσμο την Δευτέρα το πρωί που άνοιγαν οι τράπεζες.

Τα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα προς τον διοικητή της ΕΚΤ κ. Ντράγκι και άλλους αρχηγούς κρατών και η δήλωση που έσπευσε να κάνει στο Bloomberg την επομένη έγιναν για τον κατευνασμό των ανησυχούντων.

Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, οι ανωτέρω πρωτοβουλίες στέφθηκαν με επιτυχία.

Καταλυτικό ρόλο έπαιξε ασφαλώς η παρέμβαση του προέδρου Ομπάμα το Σαββατοκύριακο.

Η μεγάλη πλειοψηφία ερμήνευσε τις δηλώσεις Ομπάμα ως δείγμα συμπαράστασης στην Ελλάδα και την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της.

Όμως, οι πιο υποψιασμένοι- μερικοί μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ- έδωσαν μια διαφορετική ερμηνεία.

Οι αμερικανοί είχαν πληροφορηθεί τα σχέδια του Βερολίνου για την Ελλάδα και προσπάθησαν με την παρέμβασή του προέδρου Ομπάμα να τα αποσοβήσουν.

Κρίνοντας εκ των υστέρων, η ανωτέρω ερμηνεία δείχνει να δικαιώνεται.

Αμερικανική πηγή με την οποία επικοινωνήσαμε τόνισε ότι δεν υπήρχε συντονισμός μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας για το τάιμινγκ και τις δηλώσεις Ομπάμα.

Όμως, παραδέχθηκε ότι υπάρχει πληροφόρηση από την Γερμανία και οι δηλώσεις Ομπάμα θα μπορούσαν να ήταν απόρροια των συγκεκριμένων και άλλων πληροφοριών.

Είναι μια στάση που ταιριάζει με τα γεωπολιτικά συμφέροντα της υπερδύναμης ισχυρίζονται οι ειδικοί.

Βραχυπρόθεσμα, οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν αναταράξεις στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και μετακίνηση της Ελλάδας προς την μεριά της Ρωσίας.

Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον κ. Ομπάμα να έχει διαμηνύσει στον κ. Τσίπρα ότι στα θέματα της τρομοκρατίας και της Ρωσίας, η Ελλάδα θα πρέπει να είναι είτε μαζί τους, είτε απέναντι. Δεν μπορεί να είναι ανάμεσα, φέρεται να του είπε.

Μακροπρόθεσμα, οι ΗΠΑ θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη επειδή η παρουσία της προβληματικής Ελλάδας στην ευρωζώνη θα δημιουργούσε προβλήματα στην ευρωζώνη.

Η διαρροή του γερμανικού εγγράφου προς το EuroWorking Group, παραμονή της επίσκεψης του κ. Βαρουφάκη στο Βερολίνο για να δεί τον κ. Σόιμπλε και άλλους έδειξε ότι οι αμερικανοί κάτι παραπάνω ήξεραν.

Το ίδιο κι ο Βρετανός υπουργός οικονομικών κ. Οζμπορν.

Ρεπόρτερ μας ανέφερε χθες βράδυ από το Λονδίνο πως όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αντίδραση των γερμανών στα ελληνικά αιτήματα, ο κ. Οζμπορν απάντησε πως περίμενε να τους πουν να χαθούνε (η ακριβής μετάφραση είναι άλλη).

Η χθεσινοβραδυνή απόφαση της ΕΚΤ που μπαίνει σε εφαρμογή από την 11η Φεβρουαρίου ήλθε να δέσει το γλυκό.

Η ΕΚΤ δεν αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα ή εκείνα που είναι εγγυημένα από το δημόσιο ως ενέχυρο για την άντληση φθηνής ρευστότητας από τους μηχανισμούς της λόγω μη ολοκλήρωσης της τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος.

Με άλλα λόγια, η ΕΚΤ σφίγγει την στρόφιγγα της ρευστότητας στις............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Αυτό είναι το ελληνικό χρέος -Δείτε σε ποιους και πόσα χρωστάει η Ελλάδα [photo]

κούρεμα χρέους.jpgΗ συζήτηση για το ελληνικό χρέος, με την κυβερνητική επιθυμία για διαγραφή και την ξεκάθαρη άρνηση της Γερμανίας- και όχι μόνο- για νέο κούρεμα, είναι και πάλι...στο επίκεντρο για τα διεθνή ΜΜΕ.
Για αυτό το λόγο το BBC ανέλαβε να θυμίσει σε ποιους χρωστά η Ελλάδα. Στο δημοσίευμα που φιλοξενεί τη συνέντευξη της Ανγκελα Μέρκελ- η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο κουρέματος- τις δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος τονίζει πως θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να αποφευχθεί το Grexit, όπως και τα όσα είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης στο BBC, υπάρχει και ένα γράφημα που αναλύει το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με αυτό- που βασίζεται σε στοιχεία από το Open Europe, ένα βρετανικό think tank- το ελληνικό χρέος φτάνει τα 323 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, το 60% κατέχει η ευρωζώνη, το 10% το ΔΝΤ, το 6% η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το 3% ελληνικές τράπεζες, το 1% ξένες τράπεζες, άλλο 1% η Τράπεζα της Ελλάδος, το 15% αφορά άλλα ομόλογα και το 3% άλλα δάνεια.

σε ποιους χρωσταμε.png

Διαβάστε περισσότερα ..»


Η στρατηγική επένδυση που αναβαθμίζει τη Θράκη

metalleutika_nea.jpgΑναμφίβολα, η Ελλάδα για να ξεφύγει από το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο οφείλει να οικοδομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των επενδυτών. Ειδικότερα δε, σε περιοχές με υψηλό εθνικό ενδιαφέρον οι επενδύσεις δεν αποτελούν ένα ακόμα έργο προς όφελος της κοινωνίας αλλά μια αδήριτη εθνική επιταγή.

Στη Θράκη, σύμφωνα με την αμερικανική στατιστική υπηρεσία ενέργειας, έχει εντοπιστεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαιούχου σχιστόλιθου, η κατεργασία του οποίου θα μπορούσε να παραγάγει σχιστολιθικό αέριο, που αποτελεί υψηλής αξίας ενεργειακή πηγή. 

Το οξειδωμένο κοίτασμα χρυσού Περάματος αποτελεί ένα τυπικό χαμηλής θείωσης κοίτασμα που φιλοξενείται σε ιζηματογενή πετρώματα Ηωκαινικής έως Ολιγοκαινικής ηλικίας. Βρίσκεται στην Βορειοανατολική Ελλάδα, στα όρια των νομών Έβρου και Ροδόπης. Η μεταλλοφορία του χρυσού τροφοδοτήθηκε μέσω ενός τεκτονικά ελεγχόμενου συστήματος διακλάσεων σε ανδεσίτες, προς τα υπερκείμενα υψηλού πορώδους ψαμμιτικά πετρώματα. Ογδόντα τοις εκατό της μεταλλοφορίας φιλοξενείται σε ψαμμίτες ενώ το υπόλοιπο συνδέεται με ανδεσιτικά λατυποπαγή και κροκαλοπαγή. Το κοίτασμα του Περάματος δεν περιέχει As (αρσενικό), Pb (μόλυβδο) ή άλλα βαρέα μέταλλα. Το έργο βρίσκεται σε μη κατοικημένη περιοχή, χαμηλής γεωργικής και δασικής παραγωγικής αξίας στον νομό Έβρου στη Θράκη. Το έργο απέχει περίπου 5χλμ. από τη θάλασσα, 28χλμ. από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, 15 χλμ από την Μάκρη, 7 χλμ από την Μέστη και 500μ από το χωριό Πέραμα. Η περιοχή επέμβασης του έργου είναι 742 στρέμματα συνολικά.

Ο σχεδιασμός του είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Βέλτιστες Διαθέσιμες Τεχνολογίες (Best Available Techniques) και την Διάθεση Μεταλλευτικών Αποβλήτων (Mine Waste Disposal), οι οποίες βασίζονται στην αρχή της «μηδενικής απόρριψης» προς το περιβάλλον (απόθεση στερεού απορρίματος filter cake, εξουδετέρωση σκόνης, ανακύκλωση νερού), και φυσικά την Ελληνική νομοθεσία. Η λειτουργία του Έργου περιλαμβάνει το ανοικτό μεταλλείο για την εξόρυξη του μεταλλεύματος και των στείρων πετρωμάτων (στείρο είναι το πέτρωμα με χαμηλή περιεκτικότητα μεταλλεύματος που δεν επεξεργάζεται) και την μεταφορά του μεταλλεύματος στην πλατεία μεταλλεύματος του εργοστασίου. Στην συνέχεια αυτό θραύεται και κονιοποιείται, μέσω κλειστού συστήματος καθώς και κατακράτησης της σκόνης, σε μέγεθος το 80% 100 micron και αναμιγνύεται με νερό. Ακολουθεί η εκχύλιση του μεταλλεύματος μέσω διαλύματος κυανιούχου νατρίου εντός δεξαμενών για την απόληψη του χρυσού. Μετά την κυάνωση ακολουθεί η καταστροφή των κυανιόντων των τελμάτων, μέσω της μεθόδου INCO (SO2/αέρας),πύκνωση του πολφού και αφύγρανσή του σε φιλτρόπρεσσες και...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Το παρασκήνιο της προσάρτησης της Κριμαίας στην Ρωσία....

russian_navy_blacksea_fleet.jpg
Σημ. Άρα το εμπαργκο είναι η τιμωρία των Ρώσων επειδή αντέδρασαν και δεν άφησαν τους αμερικανούς να κατσικωθούν στην Κριμαία... Φυσικά η αφορμή για αυτό ήταν η κατάριψη του μαλαισιανού Boing 777.
Βέβαια οι αποδείξεις που παρουσίασαν οι Ρώσοι με δορυφορικές φωτογραφίες και άλλα στοιχεία απέδειξαν ότι αυτό καταρίφθηκε από ουκρανικό SU. Αντίστοιχα οι μαλαισιανοί εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι το Boing είχε τρύπες από σφαίρες και άρα αυτές δεν έγιναν από ρωσικούς πυραύλους όπως διατείνονταν οι αμερικανοί και το ΝΑΤΟ έτσι ώστε να πάρουν με το μέρος τους την παγκόσμια κοινή γνώμη και να επιβάλουν το εμπάργκο.. Ψιλά γράμματα...!!
-------
Οι Αμερικανοί ήθελαν να εκδιωχθεί ο ρωσικός Στόλος από την Σεβαστούπολη και να μετατραπεί σε αμερικανική ναυτική βάση, αμέσως μετά το πραξικόπημα που καθαίρεσε τον νόμιμο πρόεδρο της χώρας Β.Γιανουκόβιτς.
 
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις δημοσίευσε ο ρωσικός Τύπος διαρρέοντας απόρρητες πληροφορίες του ΝΑΤΟ για το τι σκόπευαν να κάνουν οι Αμερικανοί στην Κριμαία και γιατί ο Β.Πούτιν κινήθηκε τόσο αστραπιαία επανενώνοντας την Χερσόνησο με την Μητέρα Ρωσία.
 
Το πραξικόπημα στο Κίεβο, είχε ως  στόχο την  εξουδετέρωση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, με έδρα τη Σεβαστούπολη, και  την αντικατάστασή του από αντίστοιχη αμερικανική ναυτική δύναμη η οποία θα δημιουργούσε ναυτική βάση σε ρωσικό έδαφος έξω από την πόρτα της Μόσχας!
 
Μακροπρόθεσμα θα απέκλειαν την Ρωσία από τη Μαύρη Θάλασσα αφού θα την μετέτρεπαν σε νατοϊκή λίμνη και θα έθεταν πλέον σε κίνδυνο αμιγώς ρωσικά εδάφη.
 
Μετά από ένα χρόνο γίνεται κατανοητή η ταχύτατη αντίδραση του Β.Πούτιν αλλά και γιατί δεν γίνεται επ'ουδενί λόγο να επιτρέψει η Ρωσία την πτώση της ρωσικής Κριμαίας σε..λάθος χέρια.
 
Δυο ημέρες μετά την αποχώρηση του νόμιμου πρόεδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, διορίστηκε ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ο Valentyn Nalyvaychenko ο οποίος διαθέτει αμερικανική υπηκοότητα.
 
Ήταν ο άνθρωπος που επί  Προεδρίας του αμερικανοκίνητου Βίκτορ Γιουσένκο  ίδρυσε γραφείο της CIA στο κτίριο της Ουκρανικής Μυστικής Υπηρεσίας προς εξοικείωση και εκπαίδευση του προσωπικού των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών στη λήψη και επεξεργασία των απόρρητων αμερικανικών  εγγράφων. Δούλευε δηλαδή σαν ο Σταθμάρχης της CIA στο Κίεβο.
 
Ο συγκεκριμένος είχε από το 2013 διωχθεί ποινικά από το Γεν. Εισαγγελέα της Ουκρανίας  για »προδοσία», αλλά τελικά η υπόθεση ποτέ δεν ολοκληρώθηκε αφού η νόμιμη κυβέρνηση έπεσε πραξικοπηματικά από την κινητοποίηση των απογόνων των Ουκρανών SS και των θαυμαστών του χασάπη Στέπαν Μπαντέρα.
 
Ο Nalivaychenko είχε οργανώσει  την παράνομη μετάβαση πολεμικών πλοίων στη ρωσική ναυτική βάση της Κριμαίας με στόχο την αιφνιδιαστική μετατροπή της σε ναυτική βάση των ΗΠΑ.
 

Σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο μια εβδομάδα πριν από την ανατροπή της κυβέρνησης Γιανούκοβιτς, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους» χωρητικότητας 97.000 τόνων, με 90 αεροπλάνα στο...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Η Ελλάδα αναζητεί στην Ρωσία όπλα στρατηγικής αποτροπής

iskander1.jpgΜε την ταχεία και θεαματική σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας το προσεχές διάστημα, οι Ένοπλες Δυνάμεις αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κινηθούν για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία τους προς την απόκτηση ενός όπλου στρατηγικής αποτροπής - από την Ρωσία.

Οι πρόσφατες μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές συγκρούσεις δείχνουν ότι υπάρχει μια πολύ σαφής τάση να περιοριστούν οι μάχες στην πρώτη γραμμή. Σήμερα είναι της μόδας στην αρχική ορμή του πολέμου: ένα αποφασιστικό πλήγμα - από αεροσκάφη και πυραύλους μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς. Τα συστήματα πυραύλων είναι ένα καλό παράδειγμα. Στις τοπικές συγκρούσεις είναι ένα όπλο αποτροπής, καθώς για τις χώρες με μια μικρή γεωγραφική έκταση θα μπορούσε να γίνει ένα πλήρες στρατηγικό όπλο - που μπορεί να πλήξει στόχους σε οποιοδήποτε σημείο.

Έτσι, τα τακτικά πυραυλικά συστήματα (σε αντίθεση με τα, ας πούμε, διηπειρωτικά) έχουν ως σκοπό να δεσμεύσουν τον αντίπαλο άμεσα σε πολεμικές επιχειρήσεις. Η εγκατάσταση πυρηνικών κεφαλών σε αυτούς τους πυραύλους απαγορεύεται, το ίδιο ισχύει και για χημικές και βακτηριολογικές χρεώσεις - αν και θεωρητικά είναι τεχνικά εφικτό. Ωστόσο, και οι συμβατικές κεφαλές είναι αρκετές: στους τακτικούς πύραυλους μπορούν να τοποθετηθούν υψηλές εκρηκτικές γομώσεις, εμπρηστικές, αντιαρματικές και άλλες.

Για να χρησιμοποιηθεί όλο αυτό το οπλοστάσιο υπό τις παρούσες συνθήκες, και να είναι αποτελεσματικό, υπάρχουν σοβαρές απαιτήσεις από την πλευρά της στόχευσης με ακρίβεια, της αυτονομίας, της κινητικότητας, της ευκινησίας, της ταχύτητα της ανάπτυξης, της κατάρτισης, της επίθεσης κάτω από «αόρατες» συνθήκες, της υψηλής εκκίνησης του πυραύλου και της αυτοματοποίησης της πιθανότητας να ξεπεραστεί η αντίπαλη πυραυλική άμυνα.

ΑνάπτυξηISKANDER.jpg

Οι εργασίες για τον Iskander (κώδικας ΝΑΤΟ: SS-26 Stone, κώδικας Ρωσίας: 9K720) ξεκίνησαν από το θρυλικό σχεδιαστή Σεργκέι Πάβλοβιτς, ο οποίος βασίστηκε σε ένα πυραυλικό συγκρότημα που στο ΝΑΤΟ καλείται SS-23 Spider. Σύμφωνα με ορισμένες εκθέσεις, ήταν η πρώτη στην ιστορία σχεδίαση πυραυλικού συστήματος, το οποίο αναφέρεται να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα της αντιπυραυλικής άμυνας. Την συνέχεια της ανάπτυξης ανέλαβε ο Βαλερί Κασχίν, έχοντας την άποψη ότι το προϊόν ταιριάζει απόλυτα στο πλαίσιο των υφισταμένων διεθνών συμφωνιών.

Το πρώτο πράγμα που είναι σημαντικό για τον Iskander - είναι το μεγάλο βεληνεκές, η ταχύτητα της ανάπτυξης (χρόνος - 30 λεπτά πριν την εκτόξευση, και το διάστημα μεταξύ των εκτοξεύσεων - 1 λεπτό) και το πλήγμα. Ως αποτέλεσμα, το συγκρότημα ουσιαστικά δεν «πλησιάζει» στην περιοχή εμβέλειας του εχθρού. Το δεύτερο - μια ακραία ακρίβεια των πυρομαχικών του, η οποία επιτρέπει τον χρήστη να πλήξει την αεράμυνα και την πυραυλική άμυνα, τα εχθρικά αεροπλάνα και ελικόπτερα (στο έδαφος), θέσεις διοίκησης, κέντρα επικοινωνίας, καθώς και πυραύλους και μεγάλης εμβέλειας συστήματα πυροβολικού του εχθρού.

Κάθε «Ισκαντέρ» φέρει δύο πυραύλους τύπου 9M723K1 στον εκτοξευτή και 2 ακόμη σε αποθήκευση. Αυτό το ενιαίο στάδιο στερεού καυσίμου είναι το κύριο πλεονέκτημα του πυραύλου - η δυνατότητα ελέγχου και ευελιξίας σε όλη την πτήση. Οι πιο απαιτητικοί ελιγμοί λαμβάνουν χώρα στο πιο σημαντικό - κατά την αρχική διαδικασία εκτόξευσης και και κατά το τευταίο στάδιο - χρονικό διάστημα. Ο πύραυλος σκαρφαλώνει σε ένα μεγάλο υψόμετρο - «απόγειο» 50 χιλιόμετρα - και ο σχεδιασμός και ειδική επίστρωση τον καθιστά σχεδόν αόρατο στα ραντάρ. Μέρος της πτήσης πραγματοποιείται με ταχύτητα περίπου 2.100 χλμ/ώρα.

Απαραίτητο δυναμικό στοιχείο είναι το πλήγμα του εχθρικού στόχου με ακρίβεια. Για να γίνει αυτό, ο πύραυλος είναι εξοπλισμένος με ένα αδρανειακό σύστημα καθοδήγησης, και η τελευταία φάση της πτήσης περιλαμβάνει ένα............

Διαβάστε περισσότερα ..»

Προφίλ

spilef Spilef
Hellas
Το προφίλ μου

Η Ελλάδα πάνω από κόμματα, από προσωπικές φιλοδοξίες, από συμφέροντα πολυεθνικών και προπαγάνδα των ΜΜΕ. ¨"Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους..."

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2015
ΚΔΤΤΠΠΣ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Ακομμάτιστοι Έλληνες Ιστολόγοι

Portal ΚύκλουΠροηγούμενος Ιστότοπος ΚύκλουΕπόμενος Ιστότοπος ΚύκλουΤυχαίος Ιστότοπος Κύκλου

Εορτολόγιο

Αρχείο θεμάτων

Σελίδες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...