Ψυχολογικός πόλεμος - CNN: Ποιος νοιάζεται αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ;

Ελληνική σημαία_ευρωπαική ένωση.jpg

Κατά την άποψη του Iain Begg, καθηγητή στο London School of Economics, τα επιχειρήματα που έχουν προβληθεί κατά καιρούς υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ είναι ελάχιστα πειστικά

---

Καθ' όλη τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης του ευρώ, που φαίνεται να μην έχει τέλος, ήταν σχεδόν αυτονόητο ότι ο βασικός στόχος όλων των μερών ήταν να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, διαφυλάσσοντας την ακεραιότητα του ενιαίου νομίσματος. Ωστόσο, τελευταία γίνεται όλο και περισσότερο ξεκάθαρο ότι μερικοί από τους πιο «πολεμοχαρείς» πιστωτές της χώρας είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τους Έλληνες στη μοίρα τους εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Τα παραπάνω επισημαίνει ο Iain Begg, συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου και καθηγητής του London School of Economics σε ένα σκληρό άρθρο του στο CNN με τίτλο «Ποιος νοιάζεται αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει και φύγει από το ευρώ;». 

«Τι σημασία θα είχε μία τέτοια εξέλιξη; Ποιον θα επηρέαζε και πώς;», διερωτάται ο αρθρογράφος και κατόπιν επιχειρεί να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα.

«Για τους ίδιους τους Έλληνες, αυτό το σενάριο θα ήταν σχεδόν σίγουρα καταστροφικό», τονίζει ο Begg, εξηγώντας ότι το τραπεζικό σύστημα που ήδη δέχεται έντονες πιέσεις θα κατέρρεε ολοκληρωτικά. Το bank walk θα εξελισσόταν ραγδαία σε bank sprint και το νέο νόμισμα θα δεχόταν μεγάλη υποτίμηση που με τη σειρά της θα οδηγούσε σε υψηλό πληθωρισμό. «Μία αναγκαστική, εσπευσμένη αποχώρηση, θα ήταν αποσταθεροποιητική και για τη πολιτική ζωή της χώρας», επισημαίνει ο αρθρογράφος.

Κατά την άποψη του Begg, τα επιχειρήματα που έχουν προβληθεί κατά καιρούς υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ είναι ελάχιστα πειστικά. Μάλιστα, ο αρθρογράφος παραθέτει τρία από αυτά, εξηγώντας γιατί έχουν αρχίσει να χάνουν την ισχύ τους.

Πρώτο επιχείρημα: Η παραδοχή ότι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι μη αναστρέψιμη θα ενθαρρύνει τις αγορές να αναζητήσουν το επόμενο ευάλωτο θύμα για κερδοσκοπία.
Ωστόσο, όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, η Ευρώπη έχει οχυρωθεί καλά και είναι πλέον σε θέση να αποκρούσει τέτοιου είδους επιθέσεις. Στην περίπτωση ενός Grexit θα υπάρξει σίγουρα ανησυχία για μετάδοση της κρίσης αλλά «η σκληρή αλήθεια είναι πως το ευρώ χωρίς το βάρος της Ελλάδας θα είναι πιο ανθεκτικό από πριν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής οικονομικών στο London School of Economics.

Δεύτερο επιχείρημα: Οι μικρές οικονομίες όπως η Ελλάδα έχουν συνήθως υψηλή αναλογία του εμπορίου τους προς το ΑΕΠ, επομένως ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης μπορεί να πληγούν από την μείωση των εξαγωγών. Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι αυτό το επιχείρημα δεν ισχύει για την Ελλάδα αφού η συγκεκριμένη...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Αξιοκρατία...!! Επιστρέφουν στο ΕΣΥ επίορκοι γιατροί με το νόμο Κατρούγκαλου..

Σημφακελακι.jpg. Έτσι λειτουργεί η αξιοκρατία σήμερα. Δεν τρέχει τίποτα που ο άλλος εκμεταλλεύεται τη θέση του και επιβάλει σε αυτούς που έχουν την ανάγκη του  να του τα σκάσουν απλά για να κάνει τη δουλειά του. Τον επιβραβεύουμε κιόλας. Μπράβο!!!!

---

Σιωπηλό αλλά σταθερό το κύμα επιστροφής από τη διαθεσιμότητα - 60 οι περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα - Γιατρός από το Καρπενήσι επέστρεψε αν και συνελήφθη να παίρνει φακελάκι

Ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους τα δημόσια νοσοκομεία στους γιατρούς που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα λόγω πειθαρχικής ή ποινικής δίωξης. Πίσω από το σιωπηλό αλλά σταθερό κύμα επιστροφής των επίορκων γιατρών και λοιπών εργαζομένων στο ΕΣΥ που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες "κρύβεται" ο περίφημος νόμος Κατρούγκαλου που δρομολογεί την επαναφορά των επίορκων δημοσιων λειτουργών.

Σε ό,τι αφορά το ΕΣΥ εκτιμάται ότι οι επίορκοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα είναι περί τους 60 και κατανέμονται σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία, οι γιατροί "επιστρέφουν" στα νοσοκομεία και συγκεκριμένα στα πειθαρχικά συμβούλια κάθε μονάδας εφόσον υπάρχουν, για να κριθεί εκ νέου η υπόθεση τους.

Θεωρητικά το συμβούλιο μπορεί να την "κλείσει" ή να την παραπέμψει σε ανώτερο πειθαρχικό. Στην πράξη, ωστόσο, αυτό που καταγγέλλεται ότι συμβαίνει είναι ότι τα πειθαρχικά συμβούλια συγκαλούνται κατά περίπτωση ανάλογα με τον επίορκο κάθε φορά.

Οι "αριστερές" πολιτικές αποχρώσεις των επίορκων φαίνεται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο για την πλήρη επαναφορά τους στο ΕΣΥ, καθώς σε κάποια νοσοκομεία τα συμβούλια δεν συγκαλούνται... καθόλου, και με την παρέλευση της προθεσμίας που ορίζει ο νόμος, ο επίορκος επανατοποθετείται αυτοδικαίως.

Σε άλλες, πάλι, περιπτώσεις, τα συμβούλια βγάζουν... λάδι τους γιατρούς κρίνοντας οτι.......

Διαβάστε περισσότερα ..»


«Ναρκοπέδιο» ο ΦΠΑ: Δείτε πού έρχονται αυξήσεις

ταμειακή_φπα.jpg

Τα 2 δισ. ευρώ από ΦΠΑ, χαριστική βολή στην ανάπτυξη και στα εισοδήματα - Στο 23% πάνε μπισκότα, σοκολάτες, κονσέρβες, αναψυκτικά και δεκάδες άλλα προϊόντα από το καθημερινό καλάθι της νοικοκυράς - Αυξήσεις σε ταβέρνες, εστιατόρια, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, κόμιστρα ταξί, αεροπορικά εισιτήρια, ηλεκτρολόγους, μαραγκούς, εισιτήρια θεαμάτων

Μετά τη συμφωνία για μέτρα 8 δισ. ευρώ, οι αυξήσεις του ΦΠΑ είναι το επόμενο μεγάλο ναρκοπέδιο στο οποίο μπαίνει η κυβέρνηση, αλλά και η αγορά και η οικονομία ολόκληρη. Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες που θα εξειδικευτούν, και ειδικά στις αυξήσεις ΦΠΑ στα τρόφιμα όπου άλλες φαίνονται και άλλες είναι!...

Η κυβέρνηση βάζει την υπογραφή της πως θα εισπραχτούν συνολικά 2 δισ. ευρώ επιπλέον μέσα σε 15 μήνες, από τις αλλαγές στον ΦΠΑ. Προσπαθεί να πείσει όμως τους θεσμούς και τον λαό ότι ότι τα 680 εκατ. ευρώ επιπλέον φέτος και τα άλλα 1,4 δισ. ευρώ το 2016 θα προέλθουν απλώς και μόνον... μειώνοντας τον συντελεστή ΦΠΑ 6,5% σε 6% ή μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής.

Στην πράξη όμως ακόμα και με περιορισμό της φοροδιαφυγής 20% (παρότι δεν έχουν βγει καν ακόμα τα ελεγκτικά συνεργεία στα νησιά!), ο λογαριασμός δεν βγαίνει χωρίς:

- Αύξηση 45% του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου:


100 εκατ. ευρώ περισσότερα φέτος και άλλα 300 εκατ. ευρώ επιπλέον, τα οποία χρειάζεται η κυβέρνηση, θα τα βρει από την αύξηση του ΦΠΑ 16,5% σε 23% που ισχύσει στα νησιά του Αιγαίου. Προφανώς το μέτρο αφορά σε Μύκονο και Σαντορίνη και δεν χρειάζεται να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά της άγονης γραμμής, εξέλιξη που αρνείται να συνυπογράψει η ηγεσία των ΑΝΕΛ, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πως ο διαχωρισμός των νησιών σε κοσμοπολίτικα και μη συναντά συνταγματικά κωλύματα. Για το καλό όλων πάντως, ένας τέτοιος διαχωρισμός πρέπει να υπάρξει, έστω και αν.... σκοντάφτει στο Σύνταγμα της χώρας.

- Διπλασιασμό του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, από 6,5% σε 13%

Έτσι ένα πακέτο διακοπών 500 ευρώ θα κοστίζει και 30 ευρώ επιπλέον, μόνο από την αλλαγή αυτή.

- ΦΠΑ 23% στα τρόφιμα: αυξήσεις σε χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες, θα επιφέρει η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ που προτείνει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να πείσει τους δανειστές ότι μπορεί να αυξήσει τα έσοδα.

Με ΦΠΑ 23% θα πωλούνται και τυποποιημένα «μη βασικά» τρόφιμα.

Στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα που συζητά τα μέτρα στο Euroworking Group, προσπαθούν να εξαιρέσουν τα περισσότερα τρόφιμα που πωλούνται σήμερα με 13%, για να μην αυξηθούν στο 23%. Εκτός από το γάλα, το ψωμί, τα νωπά προϊόντα (κρέας, ψάρι, λαχανικά) και χύμα προϊόντα (πχ ρύζι, όσπρια) τίποτα άλλο δεν φαίνεται απολύτως διασφαλισμένο πως θα γλιτώσει από την κρησάρα -καθώς άλλωστε και στο παρελθόν ο κ.Βαρουφάκης έλεγε πως αν χρειαστεί «ένα άχρηστο προϊόν θα αυξήσει» αλλά τώρα ψάχνει να περιγράψει ολόκληρες ομάδες προϊόντων που θα πάνε στο 13% ή 23%.

Μακαρόνια, ρύζια και όσπρια πωλούμενα σε συσκευασίες επιδιώκεται να παραμείνουν στο 13%. Αν αφορούν έτοιμα πιάτα (πχ προκατεψυγμένα κλπ) θα πάνε αυτομάτως στο 23%.

Με 23% θα πωλούνται «στα σίγουρα»: μπισκότα, σοκολάτες, πατατάκια, τσιπς, κονσέρβες, αναψυκτικά, συσκευασμένοι χυμοί, κατεψυγμένα τρόφιμα, γλυκά, παγωτά, μαρμελάδες, επεξεργασμένο και συσκευασμένο ψωμί, σάντουιτς, προμαγειρεμένο φαγητό, έτοιμο.............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Οι προτάσεις της Ελλάδας στην εξαμερή.Έρχονται μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις!

ασήκωτοι φόροι.pngΒαριά φορολόγηση στον τουρισμό στον μόνο κλάδο της ελληνικής οικονομίας που "ανθεί", συνταξιοδότηση σχεδόν μετά...θάνατον, "χαράτσι" στην διατροφή μας, μείωση συντάξεων 1% στις κύριες και 5% στις επικουρικές και "λιώσιμο" των επιχειρήσεων από την βαριά φορολογία προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές για να προκύψει η λεγόμενη "έντιμη" συμφωνία.
 
Λίγο πριν ανακοινώθηκε από την "εξαμερή" η κατ'αρχήν συμφωνία και το ανακοινωθέν μιλά για "Βάση συζήτησης οι ελληνικές προτάσεις".
 
Που σημαίνει ότι μπορεί να ... χειροτερέψουν κι άλλο για τους πολίτες!
 
Με αυτά τα μέτρα αν  η συμφωνία δεν περιλαμβάνει ένα μεγάλο "κούρεμα" χρέους και δωρεάν παροχή οικονομικής βοήθειας ("αναδιάρθρωση χρέους" και "αναπτυξιακή βοήθεια" καλείται το όλο πακέτο για "διπλωματικούς" λόγους) και δεν φανεί στην ελληνική οικονομία τάχιστα το ευεργετικό αποτέλεσμα από την συμμετοχή στους BRICS και την προκαταβολή του αγωγού Greek Stream, τότε ο βίος της παρούσας κυβέρνησης προβλέπεται να είναι εξαιρετικά βραχύς.
 
Με δεδομένη και την εχθρότητα που αντιμετωπίζει από ξένα και εγχώρια κέντρα διαπλοκής θα οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης εντός των επόμενων έξι μηνών.
 
Πρακτικά με αυτά τα μέτρα δεν χρειάζεται καν πραξικόπημα για να σκοτώσουν την κυβέρνηση Τσίπρα. Αν δεν υπάρξει μια σειρά παραγόντων για να συνοδεύουν την συμφωνία, η κυβέρνηση θα έχει αυτοκτονήσει μόνη της.
 
Ενόψει του «έντιμου συμβιβασμού», οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια δέσμη μέτρων την οποία είναι έτοιμος να καταθέσει ο πρωθυπουργός, με αντάλλαγμα τη ρητή αναφορά στη ρύθμιση του χρέους αλλά και την παροχή δωρεάν χρηματικής βοήθειας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση αφορά:
 
- Η Ελλάδα προσφέρει σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη, με μια σειρά ελάχιστον εξαιρέσεων, αλλά και μείωση συντάξεων 1% στις κύριες και 5% στις επικουρικές με αύξηση των κρατήσεων υπέρ των κλάδων υγείας!
 
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πάντως, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε πως είναι μάλλον δύσκολο να υπάρξει τελική συμφωνία σήμερα, καθώς χρειάζονται περισσότερες μέρες για διευκρινίσεις.
 
- Οι τρεις συντελεστές ΦΠΑ (6,5%, 13%, 23%) με πολύ πιθανή την ένταξη της εστίασης στο συντελεστή 23%. Σε ότι αφορά το ζήτημα αυτό, η Ελλάδα συμφωνεί να αυξηθεί ο βασικός ΦΠΑ στο 23%. Στο 13% θα είναι μόνο η ενέργεια και τα βασικά τρόφιμα (αυτό επί του πρακτέου σημαίνει ότι οι Έλληνες θα "τρελαθούν" στο μακαρόνι και το ρύζι). Στο 6% θα είναι τα βιβλία και τα φάρμακα.
 
- Η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων (από 1/1/16) με τα έσοδα από το εν λόγω μέτρο να υπολογίζονται στα 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
 
- Η αύξηση από 4% σε 5% της εισφοράς υπέρ του κλάδου υγείας που επιβάλλεται στις κύριες συντάξεις και ταυτόχρονη καθιέρωση αντίστοιχου ποσοστού παρακράτησης από τις επικουρικές, οι οποίες έως τώρα δεν επιβαρύνονταν με τέτοια εισφορά.
 

Με τον τρόπο αυτό, που στην πραγματικότητα ισοδυναμεί με μείωση των κύριων συντάξεων κατά 1% και των επικουρικών κατά 5%, εξοικονομούνται...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Αυτή είναι η αιτία, που πιθανόν θα έχουμε παγκόσμια στρατιωτική σύγκρουση!

Εξέδρα άντλησης .jpg

Σημ. Όπως και τότε τον Μάρτιο του 2003 που διέδωσαν τον μύθο σχετικά με τα όπλα μαζικής καταστροφής (ΟΜΚ) για τα οποία δήθεν έγινε η επέμβαση στο Ιράκ τις συνέπειες της οποίας πληρώνουμε και σήμερα, έτσι και τώρα καλλιεργείται παγκόσμια ένα κλίμα περί των κακών Ρώσων έτσι ώστε να υπάρχει η υποστήριξη της παγκόσμιας κοινής γνώμης για μια επέμβαση στην Ρωσία.

Τότε κατάφεραν οι ΗΠΑ να εμποδίσουν τον μετασχηματισμό του εμπορίου πετρελαίου σε ευρώ, τώρα προσπαθούν να κάνουν το ίδιο για το ρούβλι.

Η επάρκεια και ο έλεγχος των ροών της ενέργειας είναι ο βασικός στόχος αφού όποιος ελέγχει την ενέργεια, ελέγχει τον κόσμο. Φυσικά οι ΗΠΑ δεν θα αφήσουν με τίποτα να πραγματοποιηθούν τα σχέδια της Ρωσίας που είναι ο μετασχηματισμός του παγκοσμίου εμπορίου ενέργειας σε ρούβλια. Το θέμα είναι τι μέσα είναι διατεθειμένες να μεταχειρισθούν προκειμένου να το πετύχουν αυτό..

--------

Σε κάθε πόλεμο μικρό η μεγάλο υπάρχουν οι αιτίες και οι αφορμές. Έτσι διαβάζαμε  όλοι μας από μικροί στα βιβλία της ιστορίας,  για όλες τις μικρές ή μεγάλες  πολεμικές συρράξεις. Στην προκειμένη περίπτωση, μία από τις αιτίες της  κόντρας ΗΠΑ και Ρωσίας είναι η ενέργεια . Το γιατί αναφέρεται  σε σχετικό άρθρο  χθεσινού ρωσικού δημοσιεύματος.   Πρόκειται για ένα παιχνίδι που παίζεται από κολοσσούς , οι οποίοι ετοιμάζουν τα  δικά τους ενεργειακά σχέδια για  τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι  υδρογονάνθρακες κινούν την παγκόσμια οικονομία εδώ και πάρα πολλά  χρόνια.  


Τι θα συμβεί τελικά όμως με το πετρέλαιο; Θα πέσει  και πάλι στα 12 δολάρια ανά βαρέλι όπως το 1998; Η Σαουδική Αραβία έχει μόλις ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη να αυξήσει τον όγκο της παραγωγής  του πετρελαίου της κατά τους προσεχείς μήνες,  για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση. Φυσικά, οι Σαουδάραβες έχουν κάτι  άλλο πιο πονηρό στο μυαλό τους , και θα κοιτάξουν να επωφεληθούν τα μέγιστα από μία τέτοια κίνηση. Για ποιο όμως ακριβώς λόγο οι Σείχηδες θέλουν να προβούν σε μία τέτοια κίνηση;

Η ιστορία δείχνει ότι οι περίοδοι των υψηλών τιμών του πετρελαίου ακολουθούνται πάντα  από περιόδους  φθηνού πετρελαίου. Δεν θα ήταν έκπληξη εάν  οι τιμές του πετρελαίου  μειώνονταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα,  ακόμα πιο χαμηλά , όπως ήταν μέχρι πρόσφατα.

Ο  Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, είχε ανακοινώσει ότι ο ΟΠΕΚ θέτει προσκόμματα στην εξόρυξη νέων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων,  και ότι  η αύξηση των τιμών θα σταματήσει .  Οι ίδιοι παράγοντες τονίζουν  ότι η  βενζίνη χάνει πολλούς οπαδούς  , σε σχέση με το πετρέλαιο ως κινητήριο μοχλό . Τώρα , οι ίδιοι  άνθρωποι  φωνάζουν ότι η βενζίνη είναι αυτή που  προκαλεί  την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου εν τω μεταξύ θα αρχίσουν πραγματικά να κινούνται προς τα πάνω . Από την άλλη πλευρά ο κινεζικός γίγαντας ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει  λιγότερο πετρέλαιο για φέτος .

Έτσι, οι προβλέψεις γίνονται πραγματικότητα, για το σχιστολιθικό πετρέλαιο. Ο κόσμος εισέρχεται σταδιακά και πάλι.............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Ποιος big brother.... έρχεται το Περιουσιολόγιο!. Ότι δεν δηλώσεις κατάσχεται!!!

Κλέφτης.jpgΣοκ για 6.500.000 φορολογούμενους που από τον επόμενο μήνα πρέπει να δηλώσουν στο Περιουσιολόγιο και το τελευταίο περιουσιακό τους στοιχείο (κινητό ή ακίνητο) καθώς και τα κρυμμένα χρήματά τους σε στρώματα και θυρίδες. Αν δεν το κάνουν, στην περίπτωση που εντοπιστούν και δεν συμπεριλαμβάνονται στη δήλωση περιουσιολογίου, θα κατάσχονται!

Η εγκύκλιος για το νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο είναι πλέον έτοιμη και βρίσκεται στη φάση της συλλογής υπογραφών μεταξύ των υπηρεσιών. Με το νέο σύστημα όλοι θα δηλώσουν τα πάντα - από ακίνητα και καταθέσεις μέχρι δάνεια, οικονομικές απαιτήσεις από τρίτους και μετρητά που έχουν στο σπίτι ή σε θυρίδες. Αν παραλείψουν να δηλώσουν κάτι, κινδυνεύουν να τα χάσουν όλα, αφού θα κατάσχονται τη στιγμή που θα τα ανακαλύψει το κράτος!

Με τον τρόπο αυτό θα κληθούν να πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο όχι μόνο όσοι δήλωναν ελάχιστα ενώ αποκαλύπτεται πως είχαν πολλά, αλλά και όσους είχαν δηλώσει ειλικρινώς όλα τα εισοδήματά τους η Εφορία θα τους καλεί να βρουν τρόπο να αποδείξουν ότι τα μετρητά ή άλλα περιουσιακά τους στοιχεία προέρχονται από τα φορολογημένα εισοδήματά τους και μόνο - και όχι από άλλα που οι ελεγκτές θα θεωρήσουν πως ήταν κρυφά και αδήλωτα. Στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί αναβρασμός γιατί βλέπουν και έναν άλλον μεγάλο κίνδυνο: μαζί με τα αδήλωτα εισοδήματα (π.χ. από πωλήσεις ακινήτων ή μαύρη εργασία) να φορολογηθούν και να νομιμοποιηθούν και χρήματα από εγκληματικές δραστηριότητες.

Για το «βρώμικο» χρήμα που καίει τα χέρια όσων το έχουν και δεν μπορούν να το κυκλοφορήσουν, η ασυλία με φόρο 30% -όπως προτάθηκε από την κυβέρνηση για να ισχύσει στη ρύθμιση για τις καταθέσεις στις τράπεζες- φαντάζει απίστευτα φθηνή και συμφέρουσα εφόσον ο κάτοχός τους δεν έχει πιαστεί στα πράσα να εγκληματεί.

«Θα νομιμοποιήσουμε και τους λαθρέμπορους», λέει παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος αρνείται να βάλει την υπογραφή του, αλλά κρατά αποστάσεις και πιέζει να αλλάξει άρδην το σχέδιο που ετοιμάζεται.

Τον ίδιο προβληματισμό εκφράζουν και επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που περιμένουν να δουν δημοσιευμένη την τελική πρόταση προτού βγουν στα κάγκελα.

Φοβούνται διαρροές...

Με το νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο που θα κληθούν να συμπληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι το καλοκαίρι, δεκάδες χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά θα αναγκαστούν να πληρώσουν έξτρα φόρους. Στην παγίδα θα πέσουν όσοι αγόρασαν ή πούλησαν σπίτι σε τιμή υψηλότερη από την αντικειμενική που δηλώθηκε στο συμβόλαιο, αλλά και όσα νοικοκυριά έχουν κρυμμένα μετρητά στο μαξιλάρι τους.

Συμπληρώνοντας το νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, οι 6.500.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να απαντήσουν ακόμα και σε ερωτήσεις που δεν είχε διανοηθεί καν να περιλάβει ούτε στο πιο εξαντλητικό ερωτηματολόγιο «πόθεν έσχες» ο νομοθέτης. Έχοντας δηλώσει όλοι οι πολίτες με κάθε λεπτομέρεια ό,τι έχουν και δεν έχουν, η κυβέρνηση δεν θα χρειάζεται πια να χρησιμοποιεί τα τεκμήρια διαβίωσης για να υπολογίζει το φορολογητέο εισόδημα κάθε πολίτη. Αυτό θα προκύπτει αυτόματα από τη μεταβολή του πλούτου που κατέχει, δηλαδή την απόκτηση ή απώλεια περιουσιακών στοιχείων όπως ακίνητα, αυτοκίνητα και καταθέσεις.

Πέραν όμως του φόβου για αυθαιρεσίες στους ελέγχους, που θα τις πληρώσουν όσοι πιαστούν στη φάκα για ήδη φορολογημένα λεφτά, επιφυλάξεις εκφράζονται από τους αρμοδίους και για τον κίνδυνο διαρροής άκρως ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων και δεδομένων.

Στο νέο περιουσιολόγιο θα αποτυπώνονται όλες οι μεταβολές που δηλώνει στην περιουσία του ο φορολογούμενος, αλλά θα διασταυρώνονται online και με στοιχεία που θα διαβιβάζουν και οι ίδιες οι τράπεζες ή το Κτηματολόγιο και άλλοι φορείς στην Εφορία.

Έτσι, κάθε κίνηση των πολιτών θα καταγράφεται και θα ελέγχεται, δημιουργώντας μια τεράστια βάση δεδομένων που θα εμπλουτίζεται διαρκώς.

Μάλιστα, ειδική ομάδα του υπουργείου Οικονομικών έχει ετοιμάσει ήδη τη φόρμα με τις βασικές ερωτήσεις για το νέο περιουσιολόγιο. Με βάση τα πρώτα σχέδια που καταρτίστηκαν, η «ανάκριση» κατά τη συμπλήρωσή του θα είναι πιο σκληρή και από εκείνη του «πόθεν έσχες».

Σε αντίθεση με την κλασική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης, την οποία συμπληρώνουν κάθε χρόνο σχεδόν 1.000.000 υπόχρεοι, για το νέο περιουσιολόγιο δεν θα απαιτείται η αναγραφή στοιχείων συγγενών (εξ αίματος ή εξ αγχιστείας), αφού κάθε πολίτης θα υποβάλλει υποχρεωτικά τη δική του ατομική δήλωση.

Από κει και πέρα, όμως, οι ερωτήσεις σχεδιάζεται να είναι αμείλικτες. Για παράδειγμα:

  Διαθέσιμα μετρητά: Ο φορολογούμενος θα καλείται να δηλώσει τι ποσά κατέχει σε μετρητά, σε ευρώ, δολάρια ή άλλο νόμισμα, σε ποιο μέλος της οικογένειας ανήκουν και να δικαιολογήσει την προέλευσή τους (π.χ. από ανάληψη τραπεζικών καταθέσεων κ.λπ.). Θα............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Δηλαδή αν η Ελλάδα περικόψει τις στρατιωτικές της δαπάνες..... θα σωθεί???

Ελληνικός στρατός.jpgΚαι βέβαια όχι !!!!  Απλά μετά εκτός από τους Τούρκους θα πάρουν θάρρος και θα μας την πέσουν και όλοι οι αγαπημένοι μας γείτονες!!!! Και επίσης όλοι οι "φίλοι" και "σύμμαχοι" που πάντα κόπτονται για τα συμφέροντα μας (χαχαχαχα...) θα βάλουν τους Τούρκους να δημιουργήσουν επιπλέον γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και με ένα "τυχαίο" πάντα θερμό επεισόδιο θα οδηγηθούμε σε μικρής διάρκειας πόλεμο με την Τουρκία , ώστε να οριοθετηθούν τα νέα μας σύνορα.! Σενάριο βέβαια και αυτό αλλά με τέτοιους συμμάχους που έχουμε, ολα είναι πιθανά...

Και για να δούμε το θέμα λίγο πιο ρεαλιστικά. Αν η Ελλάδα περικόψει τις στρατιωτικές της δαπάνες, θα αναλάβει η Ευρωπαική Ένωση να προστατέψει τα σύνορα μας από τα αρπακτικά που έχουμε για γείτονες? Ή άμα γίνει το μπαμ θα κάνουν τους Κινέζους? Ρητορικό βέβαια το ερώτημα. Φυσικά και δεν θα κάνουν τίποτα... παρά μόνο μερικές δηλώσεις και ψηφίσματα.

Όποιος δεν ξέρει από αυτά, μπορεί να του εξηγήσει η Κύπρος που είναι η μισή υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή τόσες δεκαετίες (!!!) ποιο ήταν το αποτέλεσμα από δηλώσεις και ψηφίσματα του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ, κατόπιν εορτής!!!!

Η Ελλάδα για λόγους στρατηγικούς αλλά και προστασίας της εθνικής της κυριαρχίας, δεν έχει την πολυτέλεια να περικόψει περισσότερο τις στρατιωτικές της δαπάνες. Δεν μπορεί να το κάνει την στιγμή που οι Τούρκοι εξοπλίζονται συνεχώς και έχουν ξεκάθαρα επιθετική πολιτική απέναντι μας σε όλα τα χερσαία ,τα θαλλάσια και τα εναέρια σύνορα μας.... Οι Τούρκοι δεν εξοπλίζονται για να αντιμετωπίσουν τους Άραβες... Εξοπλίζονται για να διεκδικήσουν το Αιγαίο, την Θράκη και τα νησιά μας. Όποιος δεν το έχει καταλάβει ακόμα αυτό, προφανώς ζει στην δική του πραγματικότητα.. 

Και τέλος για να μην παρεξηγούμαστε, δεν εννοώ στρατιωτικές δαπάνες πλέον μίζας!!! Κάθε.........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Πιθανό μέλλον? Περιγραφή-εφιάλτης από ελληνική υπογραφή...και τα μισά να ισχύουν

Σημ. Το παρακάτω άρθρο κατά την άποψη μου αποτελεί μια "υπόθεση εργασίας" και ο σκοπός του είναι να προσφέρει τροφή για σκέψη περισσότερο στους ιθύνοντες παρά στους απλούς αναγνώστες,

Σε καμία περίπτωση τα πράγματα δεν είναι τόσο απλοϊκά όσο τα παρουσιάζει η αρθρογράφος και ένας από τους βασικούς λόγους είναι ότι ακόμα και σήμερα, ακόμα και με τόσα προβλήματα παραμένουμε ένα συμπαγές κράτος που είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις απειλές που αναφέρονται στο άρθρο. Αυτό που πρέπει όμως να εξεταστεί είναι το ίδιο σενάριο σε βάθος χρόνου και να ληφθούν μέτρα που να αποτρέπουν την έστω και κατά ένα μέρος πραγματοποίηση του. Πιστεύω ότι έχουν γνώση οι φύλακες!!

---

Όταν επισκέπτεσαι την Ελλάδα βλέπεις την Ελληνική σημαία να κυματίζει. Τα ταξί περιμένουν, τα πρατήρια καυσίμων λειτουργούν, οι δημόσιες συγκοινωνίες λειτουργούν σε μέτριο επίπεδο. Όλα αυτά όμως δεν είναι παρά ψευδαίσθηση. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα είναι μια υπό κατάρρευση χώρα.

Της Μαρίας Πολυζωίδου
ΠΗΓΗ: The Gatestone Institute (14/6/2015)

Η Ελλάδα βιώνει την απόλυτη οικονομική, πολιτική και κοινωνική καταιγίδα, ταυτόχρονα, με τις κρατικές υποδομές να πρέπει να αντιμετωπίσουν τη διαφθορά και σοβαρά προβλήματα ασφάλειας εντός και εκτός.

Οι ελληνικές τράπεζες λειτουργούν όχι με δικές τους δυνάμεις, αλλά γιατί πρέπει. Το ελληνικό δημόσιο έχει σταματήσει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις. Τα κρατικά έσοδα αρκούν μόνο για την καταβολή μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων.

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα παράγει περισσότερο γέλιο, περισσότερους εχθρούς και περισσότερη ντροπή από ότι μπορεί το ίδιο να αντέξει. Το κενό μεταξύ κυβερνώντων και κυβερνωμένων δεν μπορεί να γεφυρωθεί από κανέναν συνασπισμό κομμάτων.

Gavdos_illegal_immigrants.jpg

Οι Έλληνες βουλευτές εμφανίζονται ως μια ομάδα που επιβιώνουν στις θέσεις τους διορίζοντας κομματικούς υποστηρικτές τους στο δημόσιο. Η επιθυμία του πολιτικού συστήματος να παραμένει στην εξουσία είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο το ελληνικό δημόσιο εξακολουθεί να πληρώνει 700.000 δημοσίους υπαλλήλους σε μια χώρα με πληθυσμό 10 εκατ. κατοίκων.

Μέλη των κομματικών στρατών, για να κρατήσουν τις θέσεις τους ψηφίζουν το κόμμα που τους δίνει δουλειά. Το κριτήριο για την εύρεση εργασίας δεν είναι η αξία του καθενός, αλλά τα πολιτικά του πιστεύω. Η πολιτική που η κυβέρνηση ακολουθεί, λόγω της ύφεσης και της έλλειψης ρευστότητας, έχει δημιουργήσει έναν ακήρυχτο «εμφύλιο πόλεμο» μεταξύ των καλά αμειβομένων δημοσίων υπαλλήλων και των απλήρωτων υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι εργάζονται σε επιχειρήσεις στις οποίες το κράτος χρωστά δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι αναρχικοί επιτίθενται στην αστυνομία σε εβδομαδιαία, σχεδόν, βάση και η βία μεταξύ ακροαριστερών και ακροδεξιών επίσης καταγράφεται με την ίδια συχνότητα. Όλες οι τρομοκρατικές ομάδες, παλιές και νέες απλώς περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να κηρύξουν πόλεμο κατά οποιουδήποτε διαφωνεί μαζί τους. Αν προσθέσει κανείς στο εκρηκτικό αυτό μίγμα τους 1,5 εκατ. ανέργους και τα 2 εκατ. των παράνομων μεταναστών και των προσφύγων από Αφρική και Μέση Ανατολή, μάλλον η κατάσταση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως φυσιολογική.

Σύμφωνα με πηγές των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών υπάρχουν στη χώρα, 500.000 - 1.000.000 Kalashnikov και χιλιάδες RPG. Αν μόνο το 1% των παράνομων μεταναστών από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Πακιστάν, την Συρία, ή την Αφρική που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι οπαδοί της τζιχάντ, καταλήγουμε σε έναν αριθμό 20.000 εν δυνάμει τζιχαντιστών. Και οι δυνάμεις ασφαλείας δεν............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Α.Μέρκελ: «Νέο Κόσσοβο θα γίνει η Ελλάδα εάν δεν υπάρξει συμφωνία»

merkel.jpgΣε μια άκρως  περίεργη δήλωση που δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στα πραγματικά δεδομένα της περιοχής προχώρησε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός της.

Η Μέρκελ μιλώντας για την περίπτωση του ελληνικού προβλήματος και απευθυνόμενη στους 311 βουλευτές του κόμματός της δήλωσε πως "δεν θα αφήσω την Αθήνα να γίνει Πρίστινα".

Η δήλωση αυτή της Μέρκελ η οποία επιδέχεται πολλών ερμηνειών ανασύρει εφιαλτικές μνήμες από τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο με τις εκατόμβες θυμάτων, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έγινε τυχαία.

Το να εκλάβει η Γερμανίδα καγκελάριος μια περιοχή η οποία ακόμη και σήμερα είναι η πιο ασταθής των Βαλκανίων και πριν να ξεσπάσουν τα γεγονότα στην Ουκρανία ήταν και η πλέον επικίνδυνη ως «παράδειγμα προς αποφυγή» για την Ελλάδα αποτελεί ένα πολιτικό και γεωστρατηγικό ακροβατισμό που εφαρμοζόμενος στην Ελλάδα μόνο ζοφερές σκέψεις μπορεί να φέρει.

Ακριβώς δεν έχει ξεκαθαριστεί τι εννοούσε η Α.Μέρκελ όταν παρομοίασε την Αθήνα με την πρωτεύουσα του Κοσσόβου Πρίστινα. Κάποιοι εξηγούν πως εννοούσε το γεγονός ότι στο Κόσσοβο εκτός του τοπικού νομίσματος υπάρχει και το ευρώ αναφερόμενη και απορρίπτοντας τα σχέδια του Β.Σόιμπλε για διπλό νόμισμα.

Από την άλλη όμως η δήλωσή της έχει επεκτάσεις που μοιραία γίνονται εξαιτίας του αιματηρού παρελθόντος της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για πολύ περίεργη όσο και πολλαπλά ερμηνεύσιμη δήλωση. Εάν η Μέρκελ ήθελε να καυτηριάσει τους κινδύνους από την ύπαρξη ενός διπλού νομίσματος θα μπορούσε να διαλέξει μια άλλη περιοχή και όχι...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Η γεωπολιτική διάσταση των εκλογών στην Τουρκία

tourkia-ekloges-kourdoi.jpg

Γράφει ο Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών

Το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών επηρεάζει δύο καυτά, γεωπολιτικής φύσεως, ζητήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία αυτή την περίοδο. Το πρώτο είναι ο τρόπος που θα καθορίσει η Άγκυρα τη σχέση της με τους Κούρδους, τόσο εντός Τουρκίας όσο και εκτός (Συρία και Ιράκ). Το δεύτερο αφορά το βαθμό συμμετοχής της στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Ό,τι τεκταίνεται σήμερα στην Τουρκία έχει ιδιαίτερη σημασία σε πολλά επίπεδα. Από γεωπολιτικής πλευράς, ενώ αποδυναμώνεται η κυριαρχία της χαρισματικής προσωπικότητας του Ερντογάν, επί της οποίας οικοδομήθηκε η νέα τουρκική εξωτερική πολιτική του στρατηγικού βάθους, η Τουρκία βρίσκεται περιτριγυρισμένη από διενέξεις και καθηλωμένη από επιλογές που δεν υλοποιούνται στο βαθμό, που ο ίδιος ο Ερντογάν να μένει ικανοποιημένος.
Συγκεκριμένως, στα νότια και νοτιοανατολικά της χώρας βρίσκονται σε εξέλιξη οι εμφύλιοι πόλεμοι στη Συρία και στο Ιράκ, με αβέβαιη την επιτυχία των τουρκικών πολιτικών. Βορείως, στην άλλη πλευρά της Μαύρης Θάλασσας, βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος ενδυναμώνει γεωστρατηγικώς τη Ρωσία, σε μία περιοχή όπου οι Τούρκοι έχουν πολλαπλά συμφέροντα. Βορειοανατολικώς της Τουρκίας υπάρχει μια συνεχής χαμηλής έντασης διαμάχη μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, όπως επίσης και εύθραυστη ανακωχή στη Γεωργία. Στα δυτικά βρίσκεται η Ελλάδα αντιμέτωπη με ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την επίλυση της οικονομικής της κρίσης, η εξέλιξη της οποίας μπορεί να προκαλέσει γεωπολιτική μετατόπιση της Ελλάδος προς τη Ρωσία.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο πιο στενός εσωκομματικός συνεργάτης του Ερντογάν και εμπνευστής της πολιτικής του στρατηγικού βάθους είχε διακηρύξει μια πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τις γειτονικές χώρες. Ωστόσο σήμερα συμβαίνει το αντίθετο.

Η Τουρκία στην εποχή των κεμαλικών ήταν προσεκτική ώστε να μην σύρεται στις διενέξεις της περιοχής γιατί αυτό θα έθετε σοβαρά προβλήματα για την ασφάλεια και την εδαφική της ακεραιότητα.
Αντιθέτως, η Τουρκία του Ερντογάν σύρθηκε πολιτικώς και διπλωματικώς στις νότιες διενέξεις, αποφεύγοντας μέχρι τώρα την άμεση στρατιωτική ανάμειξη. Επειδή εντείνονται αυτές οι εμπόλεμες διενέξεις, ειδικώς νοτίως της χώρας, αυξάνεται το ενδεχόμενο να πληγούν και τα τουρκικά σύνορα, λόγω της περιφερειακής διάστασης που λαμβάνει το κουρδικό ζήτημα στη Μέση Ανατολή, προκαλώντας την εμπλοκή της Τουρκίας.
Η Τουρκία δεν πρόκειται να αποφύγει την εμπλοκή της στις περιοχές νοτίως της χώρας. Το πώς θα εμπλακεί και το τι θα κάνει δεν αφορά μόνο τη Συρία και το Ιράκ αλλά γεωστρατηγικώς ενδιαφέρει το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ και, ιδιαιτέρως, τις ΗΠΑ. Συνεπώς το θέμα γίνεται γεωστρατηγικώς πολύπλοκο.

Μετά τις εκλογές, η πρόκληση για την Τουρκία συνίσταται στο ότι ένας αποδυναμωμένος Ερντογάν ή ένας από τους πιθανούς διαδόχους του, δεν θα διαθέτει το βάρος για τη διατήρηση των ισορροπιών στο εσωτερικό της χώρας, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια διεύρυνσης του περιφερειακού ρόλου της χώρας.

Από το 2011, η Τουρκία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια για την ανατροπή του προέδρου Άσαντ. Τα 510-μιλίων τουρκικά σύνορα με τη Συρία δεν έκλεισαν ποτέ για τις ισλαμικές ένοπλες ομάδες, περιλαμβανομένου και του Ισλαμικού Κράτους. Η επιθετική πολιτική απέναντι στο καθεστώς του Άσαντ είναι αποκλειστικώς έμπνευσης του Ερντογάν και του κόμματός του. Τα άλλα τρία κύρια πολιτικά κόμματα στην Τουρκία αντιτάχθηκαν.
Επιπλέον, το κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών, του οποίου η επιτυχία ήταν το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό των εκλογών και το οποίο ταυτίζεται με τα πολιτικά αιτήματα των 2.200.000 Κούρδων της Συρίας, δημιουργεί εντός της Τουρκίας ένα συγκροτημένο πολιτικό μέτωπο που εκτείνεται έξω από τα σύνορα του τουρκικού κράτους. Το κόμμα αυτό έχει τις προοπτικές να λάβει γεωπολιτική διάσταση, εκφράζοντας στη Δύση τα αιτήματα όλων των Κούρδων της Μέσης Ανατολής.

Ένας μετεκλογικός συνασπισμός ή ακόμη κυβέρνηση μειοψηφίας είναι βέβαιο ότι θα καθιστά ασθενέστερη από ό, τι ήταν πριν την τουρκική πολιτική στη Συρία, και ως εκ τούτου πιο αδύναμη να ξεκινήσει επιδρομές κατά του καθεστώτος Άσαντ ή ακόμη να υποστηρίξει τους ισλαμιστές αντάρτες, προκειμένου να επιταχύνει καθεστωτική αλλαγή εκεί.

Πριν από τις εκλογές, η Τουρκία έμοιαζε περισσότερο με μονοκομματικό κράτος το........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Τρεις πρωθυπουργοί, τρεις ένοχοι.... τορπίλη στη μεταπολιτευτική σαπίλα

Σάλος έχει ήδη προκληθεί από τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στο νέο βιβλίο του δημοσιογράφου - ερευνητή, Μιχάλη Ιγνατίου για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ένα βιβλίο το οποίο στηρίχτηκε σε αγώνα 3,5 ετών για τον αποχαρακτηρισμό κρίσιμων εγγράφων όλων των «θεσμών» που ενεπλάκησαν και εμπλέκονται στη διαχείρισή της καθώς επίσης και προσωπικές συνεντεύξεις πολλών εκ των πρωταγωνιστών.

Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Αυτό που μας οδήγησε στην απόφαση παρέμβασης είναι η αποκλειστική σχεδόν εστίαση στην αποκάλυψη για την άρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να αποδεχθεί σχέδιο επίλυσης της κρίσης από το 2009, το οποίο συγκέντρωνε την αποδοχή όσων σήμερα μας έχουν στριμωγμένους «στα σκοινιά» και απαιτούν μέτρα τρομακτικών επιπτώσεων για να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την ελλαδική οικονομία που έχει καταρρεύσει. Όλα βέβαια είναι με ντοκουμέντα, ποδεδειγμένα. Όπως προκύπτει όμως για όλους, είναι ότι γνώριζαν, τους προειδοποιούσαν σταθερά. Όμως, προτιμούσαν να βάζουν μπροστά πολιτικούς-κομματικούς υπολογισμούς και να αποφύγουν το πολιτικό κόστος, καταδικάζοντας τη χώρα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, οι χειρισμοί του οποίου στην κρίση είναι κατά τη γνώμη μας αμφιβόλου δημοκρατικότητας, ενώ αναδύεται έντονη οσμή άλλων - ανομολόγητων - σκέψεων και υπολογισμών που οδήγησαν στην απόφαση να μην ασχοληθεί καν με την πρόταση διευθέτησης της κρίσης που του κατατέθηκε το 2009, συμπεριλαμβανομένου και «κουρέματος» του χρέους, είναι αναμφισβήτητα το πιο μοιραίο πρόσωπο της μεταπολίτευσης.

 George-Papandreou-Kostas-Karamanlis.jpg

Είναι αυτός που έβαλε το «κερασάκι» στο άθλιο παρακράτος που στήθηκε και θέριεψε στη Μεταπολίτευση, δημιουργημένο από αυτούς οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν «καριέρα» πάνω στις «δάφνες» των αντιστασιακών έναντι της δικτατορίας διαπιστευτηρίων, πραγματικών ή κίβδηλων, διότι όπως είναι γνωστό, οι πραγματικοί άδολοι αγωνιστές, δεν μιλούν πολύ, σε αντίθεση με διάφορους ευνοημένους από τη συγκυρία και την τύχη, ή απλά άτομα με εγγενές χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς τους τη δειλία, οι οποίοι από τύχη βρέθηκαν να κληρονομούν και να καλλιεργούν τον μύθο του «λιονταριού». Τα στόματα έχουν ανοίξει και πολλοί πλέον «τραγουδούν» ...

Η μεγάλη φενάκη όμως που καλλιεργείται αθέλητα από την επικέντρωση των αποκαλύψεων στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, είναι ότι αυτός είναι το κεντρικό πρόσωπο, αυτός είναι ο απόλυτος φταίχτης και πως εάν ... τιμωρηθεί παραδειγματικά, θα έχουμε πετύχει την «κάθαρση» του «λερωμένου» μεταπολιτευτικού μας παρελθόντος. Ουδέν ψευδέστερον ...

Ignatiou_Book_Crisis_GR-205x300.jpgΟ Μιχάλης Ιγνατίου όμως, στον επίλογο του βιβλίου του για την οικονομική κρίση που κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ», ένα βιβλίο που αξίζει ΟΛΟΙ να διαβάσουμε σαν επένδυση στο μέλλον μας, ένα βιβλίο που θα μας επιτρέψει να κάνουμε τη σωστή αυτοκριτική, αφού οι «κατηγορούμενοι» δεν κυβέρνησαν από μόνοι τους, αλλά εξελέγησαν, ξεκαθαρίζει, ότι «η Ελλάδα και ο λαός της είναι τα μεγάλα θύματα τριών πρωθυπουργών», του «πετυχημένου» (όπως είναι η άποψη πολλών) Κώστα Σημίτη, εκτός του ΓΑΠ και ...

Του Κώστα Καραμανλή, (ο οποίος αν επιστρέψει στην ενεργό πολιτική θα κερδίσει με άνεση τις εκλογές), ο οποίος παρέδωσε τη χώρα σε ανίκανους υπουργούς και όταν αντιλήφθηκε τη θύελλα που ερχόταν, παρότι πήρε την ορθή απόφαση, να λάβει μέτρα, δεν την υλοποίησε ποτέ. Εάν το είχε κάνει θα είχε σώσει την Πατρίδα, ακόμα κι αν αντιμετώπιζε μια ταπεινωτική ήττα στις εκλογές.

Θα είχε μείνει στην Ιστορία που θα τον δικαίωνε. Και δεν τόλμησε και δεν απέφυγε την ήττα, παρότι στο τέλος είπε όλη την αλήθεια. Τόσες δεκαετίες όμως που εκτρέφονταν στην κομματική βάση κρατικοδίαιτοι μανδαρίνοι (κάποια παριστάνουν σήμερα τους σωτήρες ...), δεν ήταν διατεθειμένοι να..................

Διαβάστε περισσότερα ..»


H αλήθεια για τα Καλάσνικοφ made inGreece και γιατί ενοχλούνται τόσο οι σύμμαχοι

καλάσνικοφ _www.onalert.gr.jpg

Σημ. Και τι σύμμαχοι!!! Από αυτούς που όπως λέει και ο λαός "άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς".

Σύμμαχοι που δεν μας αφήνουν να σηκώσουμε ποτέ κεφάλι. Που μονίμως σκάβουν το λάκο μας. Σύμμαχοι που υποστηρίζουν τα τουρκικά συμφέροντα στο Αιγαίο, που κάνουν το κορόιδο στην τουρκική κατοχή της Κύπρου,  που δεν τους καίγεται καρφί για την καταφανή καταπίεση της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου από τους αλβανούς. Σύμμαχοι που χρηματοδοτούν "επαναστατικούς" στρατούς Κοσσόβου και Τσαμουριάς, που δημιουργούν και υποστηρίζουν ένα κράτος παρωδία όπως τα Σκόπια. Σύμμαχοι που θέλουν να μας επιβάλλουν με το έτσι θέλω τα Σκόπια ως Μακεδονία και πρωωθούν τις ανιστόρητες διεκδικήσεις των Σκοπιανών κλπ.

Αυτούς του συμμάχους έχουμε !!! Για αυτούς πρέπει να πούμε όχι σε μια τόσο κερδοφόρα επένδυση επειδή απλά είναι ρώσικη και να αφήσουμε να σβήσει η ελληνική αμυντική βιομηχανία? Δεν το νομίζω!

---

Η ρωσική πρόταση για συμπαραγωγή Καλάσνικοφ στον εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο, έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση. Από τη μια αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για τα ΕΑΣ και ειδικά για το εργοστάσιο στο Αίγιο που έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες.

Από την άλλη δικαιολογημένα εκφράζεται η άποψη ότι θα προκληθούν μεγάλες και έντονες αντιδράσεις από τους "συμμάχους" αν προχωρήσουμε σε μια τέτοια συμφωνία με την Μόσχα. Έχουν υπάρξει ήδη μεγάλες αντιδράσεις θα προσθέσουμε εμείς.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά :

* Η πρόταση των Ρώσων δεν προβλέπει υποχρεωτική προμήθεια Καλάσνικοφ για τις ελληνικές ΕΔ. Προβλέπει συμπαραγωγή και πώληση των όπλων σε τρίτες χώρες. Κι επειδή οι "πελάτες" είναι πολλοί η συμφωνία έχει μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον για τα ΕΑΣ.

"Θέλουμε πραγματικά να σώσουμε τα ΕΑΣ; Στο ερώτημα πρέπει εμείς οι ίδιοι ως χώρα να δώσουμε μια απάντηση. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν στην ελληνική κυβέρνηση κάποιοι που έχουν ...φάει το παραμύθι ότι οι δανειστές έχουν "ξεχάσει" τα λουκέτα στα ΕΑΣ αλλά και στην υπόλοιπη αμυντική βιομηχανία. Είναι πρωταρχικός τους στόχος να βάλουν λουκέτο παντού κι όχι για να "συμμαζέψουν" τα οικονομικά μας, αλλά για να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα των αμυντικών βιομηχανιών του ευρωπαϊκού βορρά. Είναι προφανές ότι το σχέδιο είναι ακόμη και ...βίδες να τις αγοράζουμε από εκεί . Κατά προτίμηση από τη Γερμανία για να μην κρυβόμαστε.

"Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν επιτύχει μέσω των μέτρων που έχουν επιβάλλει και στην αμυντική βιομηχανία να την οδηγούν σε αργό θάνατο.
Η απαγόρευση προσλήψεων για παράδειγμα. Ακόμη κι αν τα ΕΑΣ πάρουν κάποια μεγάλη παραγγελία οι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει θα πρέπει να κάνουν άθλο για να τα βγάλουν πέρα. Λύσεις γι΄ αυτό το πρόβλημα ευτυχώς............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Η παρακμή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και τα αίτια πτώσης

Konstantinople.jpg

Η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς στις 29 Μαΐου 1453, είναι ένα κοσμοϊστορικό γεγονός με παγκόσμιες πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις. Ουσιαστικά αλώθηκε ο ανατολικός προμαχώνας της χριστιανοσύνης, η Βυζαντινή αυτοκρατορία, τερματίζοντας τον υπερχιλιετή βίο της.

Κληρονόμος των στρατηγικών και πλούσιων εδαφών της Αυτοκρατορίας αναδείχθηκε ο νομαδικός λαός των Οθωμανών, που χάρις στην στρατιωτική του αλκή, κυριάρχησε στα Βαλκάνια και στην Μικρά Ασία τα επόμενα 200 χρόνια, φτάνοντας ως τις πύλες της Βιέννης δύο φορές, το 1529 και το 1683. Ένα γεγονός τέτοιας σημασίας, δεν προκαλείται από συμπτωματικά συμβάντα, η επιδερμικές και βραχυχρόνιες αφορμές. Η πτώση του θεοκρατικού και πολυφυλετικού Βυζαντίου έχει χρονικά τις ρίζες της ήδη στις αρχές του 12ου αιώνα μ. Χ. Ουσιαστικά τότε οι Βυζαντινοί Αυλικοί επιβλήθηκαν στην ηγεσία του Βυζαντινού στρατού αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο της Αυτοκρατορικής Εξουσίας, με αποτέλεσμα την απαρχή της στρατιωτικής παρακμής του Βυζαντίου. Μια σειρά από σπάταλους και διεφθαρμένους αυτοκράτορες σε συνδυασμό με την πολυέξοδη και πολυπρόσωπη αυλική καμαρίλα που οι δολοπλοκίες της άγγιζαν τα όρια του γελοίου, διασπάθισαν τα οικονομικά αποθέματα των ταμείων που είχαν αποταμιεύσει οι Αυτοκράτορες της Δυναστείες των Μακεδόνων.

Τα έξοδα της Αυλής πολλαπλασιάστηκαν και αυτό ανάγκασε τους αυτοκράτορες να δημοπρατούν τελωνειακές διευκολύνσεις και προνόμια στους εμπόρους της Βενετίας της Γένοβας και της Φλωρεντίας για τα εμπορεύματα που διακινούσαν μέσω της Κωνσταντινούπολης. Αυτό ανακούφιζε προσωρινά την οικονομική κατάσταση αλλά συρρίκνωνε μακροπρόθεσμα το ετήσιο εισόδημα του Βυζαντινού κράτους. Ταυτόχρονα εξόντωνε τους Βυζαντινούς εμπόρους συγκεντρώνοντας το εμπόριο στα χέρια των Ενετών που ήταν πιο ανταγωνιστικοί, χάρις τα προνόμια αυτά.

Οι Σταυροφορίες των Λατίνων την ίδια εποχή, έφεραν αναστάτωση στον Βυζαντινό χώρο. Οι Σταυροφόροι εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του Βυζαντινού στρατού και τις έριδες επίδοξων Αυτοκρατόρων, άλωσαν την Κωνσταντινούπολη και επέβαλλαν ένα βραχύβιο δικό τους Λατινικό κράτος. Το γεγονός αυτό είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για την συνοχή του κράτους και του πληθυσμού του Βυζαντίου. Τα δύο ισχυρότερα κράτη που είχαν προκύψει από την συντριβή του Βυζαντίου το 1204, το Δεσποτάτο της Ηπείρου, και η Αυτοκρατορία της Νίκαιας του Θεόδωρου Λάσκαρι, εξήντλησαν τις δυνάμεις τους σε ένα συνεχή πόλεμο μεταξύ τους. Άλλες Βυζαντινές πόλεις και νησιά του Αιγαίου είχαν καταληφθεί από τους Ενετούς, Λατίνους Ευγενείς η ληστρικές συμμορίες (Καταλανική Εταιρεία κτλ) και είχαν αυτονομηθεί σαν ξεχωριστές πόλεις-κράτη. Ο Βυζαντινός χώρος κατακερματίστηκε σε μικρά φέουδα, με μια σειρά από τοπικούς μεγάλους γαιοκτήμονες, τους λεγόμενους τότε "δυνατούς", να μην υπακούουν στην κεντρική διοίκηση των Παλαιολόγων που είχαν απελευθερώσει εντελώς συμπτωματικά την Κωνσταντινούπολη το 1261 μ. Χ. Οι «δυνατοί» ήταν παλαιοί ανώτατοι Αξιωματικοί του Βυζαντινού στρατού που εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία των Αυτοκρατόρων, οικειοποιούμενοι εκτεταμένα κρατικά Αυτοκρατορικά κτήματα, τις λεγόμενες «Πρόνοιες».

Η ισχυροποίηση των κατά τόπους αρχόντων και η εξασθένιση της Κεντρικής Βυζαντινής εξουσίας, εξέθεσαν τις κατώτερες αγροτικές τάξεις στο έλεος και στην διάκριση των "δυνατών" που επικρατούσαν ανά περιοχή. Οι νέοι αυτοί αφέντες κατέφυγαν στην καταπίεση, στην αδικία και στην εξοντωτική φορολόγηση των φτωχών αγροτών και τεχνιτών των υποτυπωδών αστικών κέντρων της εποχής, δημιουργώντας έντονα κοινωνικά προβλήματα και εξεγέρσεις με κυριότερη αυτή των Ζηλωτών στην Θεσσαλονίκη που είχε Θρησκευτικά ελατήρια, αλλά απέκτησε κοινωνικό και οικονομικό περιεχόμενο. Η σημαντική αυτή εξέγερση υπονόμευσε την άμυνα της πόλης και την παρέδωσε στα χέρια των Οθωμανών. Μέσα στο ζοφερό αυτό κλίμα αναρχίας και αυθαιρεσίας, καμία κοινωνική δύναμη η συνιστώσα δεν σήκωνε το βλέμμα να αντικρίσει την Οθωμανική λαίλαπα που είχε πλέον κατακλύσει τα εδάφη της Μικράς Ασίας στα μισά του 13ου Αιώνα καταστρέφοντας πολλές Χριστιανικές πόλεις και σφάζοντας η υποδουλώνοντας τους χριστιανικούς πληθυσμούς της.

Η βία, η ληστεία και η λεηλασία ξεσπούσε παντού όπου περνούσαν οι Οθωμανοί. Η Εκκλησία, που ως θεσμός είχε βοηθήσει δυναμικά πολλές φορές στο παρελθόν στην επιβίωση του Βυζαντίου, υπέσκαπτε την εξουσία των Παλαιολόγων λόγω της προσήλωσης των τελευταίων στην υπόθεση της δογματικής Ένωσης του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης με την Παπική Εκκλησία. Αλλά και η Εκκλησία ως θεσμός είχε διαβρώσει σημαντικά τις κοινωνικές δομές του Κράτους. Τα μοναστήρια και οι εκκλησίες είχαν πολλαπλασιαστεί, έχοντας μεγάλες περιουσίες και εκτάσεις καλλιεργήσιμων εδαφών που επέτειναν τις κοινωνικές ανισότητες και τον κοινωνικό αναβρασμό.

Οι ιερωμένοι και οι μοναχοί στο Βυζάντιο αποτελούσαν μια ξεχωριστή πολυπληθής κοινωνική τάξη, και ήταν πρόσωπα ιερά και απαραβίαστα και απολάμβαναν μια σειρά από κοινωνικά και οικονομικά προνόμια. Συγκεκριμένα οι μοναχοί και οι ιερωμένοι δεν φορολογούνταν και ήταν απαλλαγμένοι από στρατιωτικές υποχρεώσεις. Αυτά τα προνόμια προέτρεπαν πολλούς να ασπαστούν τον μοναχικό βίο, όχι ως στάση ζωής και Ασκητικού βίου, αλλά ως τον ευκολότερο τρόπο να αποφύγουν τα κοινωνικά βάρη που εξαθλίωναν τους υπόλοιπους. Έτσι οι περισσότεροι όχι μόνο δεν παρήγαγαν πνευματικό και ποιμαντορικό έργο, αλλά αντιθέτως προκαλούσαν με τον ακόλαστο και πολυτελή βίο τους. Ήδη στα μισά του 14ου Αιώνα μ. Χ. ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας ήταν φόρου υποτελής στον Οθωμανό Σουλτάνο, με την πρόσθετη εξευτελιστική υποχρέωση να εκστρατεύει στο πλευρό του ως Σύμμαχος. Οι Άρχοντες των Βυζαντινών ημιανεξάρτητων κρατιδίων κοιτούσαν αδιάφοροι να έρχεται ο χαμός τους και η μόνη αντίδραση τους ήταν να καλούν τον Σουλτάνο ως διαιτητή στις ασήμαντες εδαφικές διαφορές τους. Μόνο.............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Βατερλώ των τουρκοφρόνων στην Κομοτηνή από τους Πομάκους

fuen2015kongresi.jpg
Μεγάλη ήττα του τουρκικού ρατσισμού στη FUEN
Έκπληκτοι οι ευρωπαίοι σύνεδροι
Οι τρεις ήρωες Πομάκοι!

Πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή από τις 14 έως 17 Μαΐου 2015, εν μέσω των εορτασμών της απελευθέρωσης της πόλης (14 Μαΐου 1920), η ετήσια συνέλευση της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (Federal Union of European Nationalities - FUEN), όπου μετέχουν περισσότερες από τριάντα μειονότητες από την Ευρώπη.

Το γεγονός ότι η FUEN υιοθετούσε μέχρι τώρα, ακρίτως, τις τουρκικές θέσεις, καθώς οι εγγεγραμμένοι σε αυτήν τουρκόφωνοι σύλλογοι εκ Θράκης επέβαλαν χωρίς αντίλογο τις θέσεις τους, καθώς και το γεγονός ότι οι τουρκόφρονες πανηγύριζαν εκ προοιμίου για την επιτυχία τους να πραγματοποιηθεί το συνέδριο στην Κομοτηνή, επιλέγοντας προκλητικά την ημερομηνία απελευθέρωσης της πόλης, είχαν δημιουργήσει μεγάλη ένταση τοπικά, αλλά και στο πανελλήνιο.

Όλα έδειχναν μαύρα και άραχνα ... ώσπου, εμφανίσθηκαν στον ορίζοντα οι Πομακικοί σύλλογοι ...

Οι γενναίοι

πομάκοι.png
Τρεις ήρωες των Πομάκων, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ από τους 40.000 της Ελληνικής Θράκης, έσωσαν την τιμή της φυλής τους και όλων των Ελλήνων Θρακιωτών, οι οποίοι εκείνη την ώρα είχαν κατακλύσει τις καφετέριες της Κομοτηνής και λιάζονταν ανέμελοι, χωρίς να ενδιαφέρονται για όσα συνέβαιναν λίγο παραπέρα.

Πόσο μοιάζει, αλήθεια, η σημερινή κατάσταση με τη Σμύρνη του 1922;

Οι τρεις ήρωες ΠΟΜΑΚΟΙ τσάκισαν την τουρκική προπαγάνδα μέσα στη μεγάλη Πανευρωπαϊκή φιέστα που ετοίμαζε πυρετωδώς επί δύο χρόνια η Τουρκία.

Η προσδοκώμενη μεγάλη νίκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η αναμενόμενη ανάδειξη της «τουρκικής ταυτότητας» της μειονότητας μέσα στην ίδια την Ελληνική Θράκη, κατέληξε σε ΒΑΤΕΡΛΩ, όταν ακόμα το πρωί της πρώτης ημέρας (14.5.2015) στην είσοδο της αίθουσας του Συνεδρίου της FUEN, εμφανίστηκαν οι τρεις ΓΕΝΝΑΙΟΙ:
  • Ιμάμ Αχμέτ Πρόεδρος, Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων,
  • Κεμάλ Φαρζλή, Πρόεδρος Κέντρου Πομακικών Ερευνών και
  • Μουσταφά Σερήφ, αρθρογράφος της εφημ. ΖΑΓΑΛΙΣΑ.
Ψευτομουφτήδες, Τούρκος πρόξενος, πρόεδρος της FUEN κ.ά
Η απρόσμενη εμφάνισή τους προκάλεσε κύματα ταραχής στους γενίτσαρους, οι οποίοι εσπευσμένα ενημέρωσαν τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και άλλους ...

Δεν πίστευαν ότι οι τρεις ΓΕΝΝΑΙΟΙ θα έβρισκαν το θάρρος να εμφανιστούν ενώπιον του Τούρκου προξένου Κομοτηνής, όλων των εθνικιστικών σωματείων της Γερμανίας, των δύο ψευτομουφτήδων, του προεδρείου του κόμματος ΚΙΕΦ (DEB) και της ανθελληνικής μειονοτικής ηγεσίας.

Μάλιστα, όταν ο Ιμάμ Αχμέτ ρωτήθηκε από τη γραμματεία σε ποια γλώσσα επιθυμεί να έχει διερμηνεία στα ασύρματα ακουστικά που διενέμοντο στους συνέδρους, ζήτησε στα ...ΠΟΜΑΚΙΚΑ, προκαλώντας αμηχανία στους υπευθύνους, οι οποίοι αντιλήφθηκαν τι επρόκειτο να ακολουθήσει!

Η τεράστια γκάφα του Αχμέτ Μετέ:
«ΕΙΜΑΙ ΠΟΜΑΚΟΣ!»


Ο ψευτομουφτής Ξάνθης αγωνιώντας για την εξέλιξη των πραγμάτων μέσα στην αίθουσα και χωρίς να γνωρίζει τις προθέσεις των τριών ΓΕΝΝΑΙΩΝ Πομάκων, ξεκίνησε την εναρκτήρια ομιλία του με αναφορά στους ... Πομάκους και τους Ρωμά, αποκαλώντας τους τελευταίους υποτιμητικά «τσιγκενέ».
Αφού έκανε μια νερόβραστη εισαγωγή, θέλοντας να προκαταλάβει δυσάρεστες εκπλήξεις, είπε o Μέτε: «Είμαι και εγώ Πομάκος». Και ενώ υποτίθεται ότι στην εναρκτήρια ομιλία του, θα μιλούσε μόνο για Τούρκους, άρχισε να αραδιάζει επιχειρήματα για να αποδείξει στους Ευρωπαίους, ότι οι Πομάκοι είναι Τούρκοι. Παραδέχθηκε ακόμη ότι μιλιούνται πολλές γλώσσες μεταξύ των μουσουλμάνων, όπως τουρκικά, τσιγγάνικα, αλλά και πομάκικα, τα οποία όμως «είναι βουλγάρικα»!

Πολλοί Ευρωπαίοι αναρωτήθηκαν για το πώς είναι δυνατόν από τη μια να αναγνωρίζει την ύπαρξη των Πομάκων και από την άλλη να ισχυρίζεται ότι όλοι οι Πομάκοι είναι Τούρκοι;

O Σερήφ Μουσταφά υποβάλλει την πρώτη ερώτηση
Με τη λήξη των χαιρετισμών, σηκώθηκε πρώτος ο ατρόμητος Μουσταφά Σερήφ ζήτησε το λόγο και ξεκίνησε την ερώτησή του, ειρωνευόμενος κατάμουτρα τον ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ, ενώπιον όλου του ακροατηρίου, λέγοντας:
«Ευχαριστώ τον Αχμέτ Μετέ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν Πομάκοι στην Ελληνική Θράκη, αλλά είπε: «Πομάκος ίσον Τούρκος».
Θέλω να δηλώσω ενώπιον όλων σας ότι δεν υπάρχει «Πομάκος Τούρκος», υπάρχουν μόνο Πομάκοι και η γλώσσα μας δεν είναι η βουλγαρική, όπως ισχυρίστηκε ο Αχμέτ Μετέ, αλλά η Πομακική.
Μετά από αυτά που ακούσατε ερωτώ το προεδρείο της FUEN, ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύετε να αναλάβετε στο θέμα των Πομάκων;»

Όλα τα βλέμματα των ευρωπαίων συνέδρων στράφηκαν στον Μουσταφά.

Ό οργισμένος Αχμέτ Μετέ δεν απάντησε (τι θα μπορούσε να πει άλλωστε), αλλά απάντησε από το βήμα ο νυν πρόεδρος (Αλή Τσαβούς), του ακροδεξιού κόμματος που ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδίκ, ΚΙΕΦ (DEB), με ένα επιχείρημα σοβαρότητας καφενείου.
Άλλωστε, ο ίδιος πριν τον κάνουν ...πρόεδρο του ΚΙΕΦ, ήταν ο καφετζής στο κτίριο της μουσουλμανικής νεολαίας Κομοτηνής.
Αντί να απαντήσει στην ουσία της ερώτησης του Μουσταφά, είπε το φοβερό και φασιστικό επιχείρημα «Ας γίνει δημοψήφισμα για να δούμε τι θα δηλώσουν οι άνθρωποι. Όλοι αισθάνονται Τούρκοι».
Το επιχείρημα εξόργισε πολλούς Ευρωπαίους άλλων μειονοτήτων που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα στις χώρες τους, σχολιάζοντας ότι είναι ΑΚΡΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ, διότι η ύπαρξη μιας ιστορικής φυλής δεν πιστοποιείται ούτε ακυρώνεται με δημοψηφίσματα τα οποία είναι πολιτικές διαδικασίες, επηρεαζόμενες από ξένες δυνάμεις εκτός κοινότητας, οι οποίες και έχουν την ισχύ και τους μηχανισμούς να επηρεάσουν με αποφασιστικό τρόπο το αποτέλεσμα ...

Ήδη το θρακικό Βατερλώ των Τούρκων εντός της αιθούσης είχε ξεκινήσει ...

Ήρθε η ώρα του Αχμέτ Ιμάμ:
«Ταύρος εν υαλοπωλείω ...»


Ο αδημονών Αχμέτ Ιμάμ, διευθυντής της εφημερίδας μας, έλαβε το λόγο και έδωσε ανεπανάληπτο χαστούκι στον ρατσισμό του Αχμέτ Μετέ, ενώπιον όλων των Ευρωπαίων. Με απίστευτο θάρρος, το οποίο δεν θα είχε κανένας άλλος μουσουλμάνος της Θράκης, κατήγγγειλε δημοσίως τον Αχμέτ Μετέ ως ψευτομουφτή, ως ρατσιστή σε βάρος των Πομάκων, ως διαστρεβλωτή του ισλάμ και ως όργανο της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας. Είπε:
Ο Ιμάμ Αχμέτ επί τω έργω...«Λέγομαι Αχμέτ Ιμάμ, είμαι ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων και ο διευθυντής της Πομακικής εφημερίδας ΖΑΓΑΛΙΣΑ. Εδώ στην ελληνική Θράκη, ζούν 40.000 Πομάκοι και το μεγαλύτερο τμήμα της δεν είναι τουρκικό.
Προηγουμένως ο Αχμέτ Μετέ, ισχυρίσθηκε ότι είναι εκλεγμένος μουφτής νομού Ξάνθης. Αυτό φυσικά δεν ισχύει, διότι για να είναι κάποιος εκλεγμένος πρέπει να γίνουν εκλογές, να υπάρχουν ψηφοδέλτια, κάλπες, παραβάν ψηφοφορίας και άλλα.
Τέτοια διαδικασία δεν έχει συμβεί ποτέ στην Ξάνθη. Ήμουν 20 χρόνια δάσκαλος στη μειονοτική εκπαίδευση. Στο σχολείο ερχόταν Πομάκοι μαθητές με μητρική γλώσσα τα πομακικά. Δεν γνώριζαν ούτε μία τουρκική λέξη. Τα παιδιά για να πάψουν να μιλούν πομάκικα και να μάθουν τουρκικά, δέχονταν μεγάλη πίεση και ξυλοδαρμό. Το πομακόπουλο των έξι ετών υποχρεωνόταν να μαθαίνει ξένες γλώσσες πλην της μητρικής του και τρία αλφάβητα (αραβικό, λατινικό/τουρκικό, ελληνικό). Ο Αχμέτ Μετέ με ανατολίτικη πονηριά και τεχνάσματα, ισχυρίστηκε ότι είναι λίγο Πομάκος, λίγο Τούρκος και ότι είναι Μουφτής.
Είναι πράγματι ...μουφτής, αλλά εγκάθετος της Τουρκίας και όχι εκλεγμένος από τον κόσμο! Εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα και όχι των μουσουλμάνων της Θράκης.
Όπως και άλλοι θρησκευόμενοι στη Θράκη, εκμεταλλεύονται και εμπορεύονται την ισλαμική πίστη, αντί να διδάξουν το ισλάμ που είναι θρησκεία αγάπης και σεβασμού προς κάθε γλώσσα, προς κάθε φυλή και κάθε χρώμα. Ευχαριστώ»


Αποκαλυπτική τρομοκρατία!
Επίθεση από πιθηκόμορφο Γενίτσαρο ...


alt
Η παρέμβαση του ΓΕΝΝΑΙΟΥ Ιμάμ Αχμέτ, κατακρήμνισε ως χάρτινο πύργο, μέσα σε ένα λεπτό, την ψεύτικη εικόνα που είχαν δημιουργήσει για τη Θράκη (στους Ευρωπαίους) με τόσο κόπο, χρόνο και χρήμα οι Τούρκοι.
Κύματα ασυγκράτητης οργής διαπέρασαν τους τουρκόφρονες.
Κάποιος πιθηκόμορφος γενίτσαρος εκ Ξάνθης, επιτέθηκε, αρχικά φραστικά, στην τουρκική γλώσσα, και στη συνέχεια ετοιμάσθηκε να κινηθεί απειλητικά εναντίον του διευθυντή μας.

Δυστυχώς, κάποιος συνοδός συγκράτησε τον μαινόμενο πιθηκόμορφο γενίτσαρο και έτσι χάθηκε η μοναδική ευκαιρία ενώπιον όλων των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών μειονοτήτων, να αποκαλυφθεί η ψυχολογική και φυσική βία που ασκείται σε βάρος των Πομάκων.

Εποικοδομητικές ζυμώσεις
και απόκτηση ευρωπαίων υπερασπιστών


Πολλοί Ευρωπαίοι πλησίασαν τους Μουσταφά Σερήφ και Ιμάμ Αχμέτ και τους έδωσαν συγχαρητήρια για το θάρρος τους. Ο Μουσταφά και ο Ιμάμ εξηγούσαν ακατάπαυστα την κατάσταση των Πομάκων και την ιδεολογική τρομοκρατία που υφίστανται από την Τουρκία. Χάρη, λοιπόν, στην ανοησία των Τούρκων να τους φέρουν μπροστά στα πόδια τους, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους δεκάδων ευρωπαϊκών μειονοτήτων, που διαφορετικά θα ήταν αδύνατο να το πράξουν.

Το ευρωπαϊκό ακροατήριο των πομακικών προβλημάτων το ετοίμασαν με δικά τους έξοδα, οι Τούρκοι ...! Μπράβο ...! Αντί να διευρύνουν την διεθνοποίηση των δικών τους «προβλημάτων», βοήθησαν αποφασιστικά στη διεθνοποίηση του Πομακικού!

Μετά από αυτά, υπήρξαν επαφές και ανοίχθηκαν συγκεκριμένοι δίαυλοι επικοινωνίας με ευρωπαϊκές μειονότητες, που για ευνόητους λόγους δεν θα αποκαλύψουμε.

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ
Ήρθε από τον πλανήτη ...Σείριο!


Πολλοί απόρησαν για την παρουσία του Τούρκου προξένου Κομοτηνής, Αλί Ριζά Ακιντζί, ο οποίος εκλήθη (ως τι άραγε;) και απηύθυνε προκλητικό χαιρετισμό.

Χωρίς κανένα πρόσχημα άρχισε το κατηγορητήριο σε βάρος της Ελλάδας απαριθμώντας τομείς όπου διαπιστώνει ο ίδιος παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ κλπ Κατ επανάληψιν κατονόμασε την μειονότητα της «δυτικής» (όχι πάντως «ελληνικής») Θράκης ως «τουρκική», αναφέρθηκε στην Οθωμανική αυτοκρατορία και έκανε υποδείξεις στην Ελλάδα για να επιδείξει ανεκτικότητα προς τις μειονότητες ... (προφανώς όπως και η χώρα του η Τουρκία!)

Εάν αυτό γινόταν σε μία σοβαρή χώρα, ο συγκεκριμένος πρόξενος θα έπρεπε να σταλεί πακέτο από εκεί που ήρθε. Επειδή οι λεονταρισμοί του συνεχίζουν να μένουν αναπάντητοι από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, καμαρώνει και περιφέρεται μέσα στην Ελληνική Θράκη, σαν γύφτικο σκεπάρνι ...

Θυμίζουμε ότι αυτός ο μισέλλην, με τον οποίο σαλιαρίζουν εμετικά σε ποικίλες εκδηλώσεις οι εγχώριοι χριστιανοί πολιτικάντηδες (βουλευτές, δήμαρχοι, σύμβουλοι και τσανακογλύφτες πάσης φύσεως), είχε πριν από λίγο καιρό το θράσος να ζητήσει να ξηλωθεί από την Καβάλα, η πινακίδα ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, η οποία αναφέρεται στην Κύπρο (βλ. προηγούμενο φύλλο ΖΑΓΑΛΙΣΑ). Σημειώνουμε ότι όταν σηκώθηκε να μιλήσει σχεδόν κανείς από τους Ευρωπαίους συνέδρους δεν τον χειροκρότησε.
Ο μόνος του οποίου τα χέρια άναψαν από τα απανωτά παλαμάκια, ήταν ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ. Χειροκροτούσε το αφεντικό του ...

Οι μουσουλμάνοι αυτοδιοικητικοί ...

Η αντιδήμαρχος Κομοτηνής, κα Σιμπέλ Μουσταφάογλου, εκλήθη να απευθύνει χαιρετισμό από το βήμα, με την ιδιότητά της ως αντιδήμαρχος Κομοτηνής.
Γνώριζε ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γ. Πετρίδης τι έγινε με την αντιδήμαρχο που ο ίδιος διόρισε (παρά το γεγονός ότι προέρχεται από αντιπολιτευόμενο φιλο-τουρκικό συνδυασμό); Μήπως «κάνει τον Κινέζο», κρύβεται επιμελώς, συμφωνεί, έδωσε έγκριση ή δεν τον νοιάζει;

Μάλιστα, κάποιοι ευρωπαίοι σύνεδροι, αναρωτήθηκαν γιατί στο περυσινό (2014) προπαρασκευαστικό του Συνεδρίου, ταξίδι τους στην Κομοτηνή, όταν συναντήθηκαν με το δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γ. Πετρίδη, αυτός δεν τους είπε λέξη για τους Πομάκους;

Χαιρετισμό όμως απηύθυνε και ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Κατραντζή Μουσταφά. Αν και η τοποθέτησή του ήταν ήπια, γεννάται και πάλι το ερώτημα: είχε την έγκριση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Γ. Παυλίδη;
Την προσφώνησή του δεν την έκανε ούτε ως ιδιώτης, ούτε ως επαγγελματίας, αλλά ως αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης... το γνώριζε ο κ. Παυλίδης, ή και αυτός κάνει την (Ξανθιώτικη) πάπια;

Οφείλουν και οι δύο - περιφερειάρχης και δήμαρχος- να απαντήσουν, τουλάχιστον, στους χριστιανούς ψηφοφόρους τους ...

φωτογραφικη τρομοκρατια.jpgΦωτογραφική τρομοκρατία!
Οι δράστες συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω ...


Κλασική μέθοδος των γενίτσαρων, οι οποίοι φυτοζωούν από τα ψίχουλα που τους πετάει ο εκάστοτε Τούρκος πρόξενος, είναι να εμφανίζονται σε εκδηλώσεις με την ιδιότητα του δημοσιογράφου και να φωτογραφίζουν «αντιφρονούντες», για να παραδώσουν στη συνέχεια το υλικό στο προξενείο.

Την ίδια τακτική ακολούθησαν και μέσα στην αίθουσα ήδη από τα πρώτα λεπτά του συνεδρίου, όταν με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους προέδρους των Πομακικών Συλλόγων τους........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Εξοπλιστική "αυτάρκεια" μέχρι το 2023 ανακοίνωσε ο Ερντογάν ενώ στην Ελλάδα ....

www.onalert.gr.jpg

Επιμέλεια Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ


Το πρώτo διαστημικό κέντρο της Toυρκιας τέθηκε σε λειτουργία  κατα τη διάρκεια τελετής στο πλαίσιο του Δορυφορικού Πρόγραμματος  Gokturk-1 στην οποία παρέστη ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.«Η εγκατάσταση αυτή είναι το πρώτο μας βήμα στο διάστημα», είπε χαρακτηριστικά.Ο Gokturk-1 φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος δορυφόρος αναγνώρισης και παρακολούθησης της Τουρκίας.


Μιλώντας στο ''Κέντρο Ολοκλήρωσης και Δοκιμών Διαστημικών Συστημάτων'' της τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (Turk Havacilik ve Uzay Sanayii AS -TUSAS) που βρίσκεται στην Αγκυρα, ο κ Ερντιγάν έκανε αναφορά στη σημασία της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Εξάρτηση 80% το 2003-Αυτάρκεια το 2023


''Μπορούμε να πούμε ότι το μεγαλύτερο άλμα στην αμυντική βιομηχανία στην Τουρκία ξεκίνησε το 2003. Πρέπει να έχουμε αυτάρκεια. Σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για μια ανεξάρτητη Τουρκία.'', είπε ο κ Ερντογάν. Η χώρα μας, πρόσθεσε, το 2002 ήταν εξαρτημένη από το εξωτερικό σε ποσοστό 80% των αναγκών της αμυντικής βιομηχανίας. Σήμερα, το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 45%. Στόχος μας είναι να μεταφέρει σχεδόν το 100% με την απάλειψη της εξάρτησης από το εξωτερικό το 2023. Φυσικά, το έργο μας, σημείωσε,  θα είναι από κοινού με διεθνείς εταιρείες.Πρέπει να συνεχίσουμε και να αυξήσουμε την υποστήριξή μας προς την αμυντική βιομηχανία''.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στο Κέντρο Ολοκλήρωσης και Δοκιμών Διαστημικών Συστημάτων της TUSAS είπε :

«Αυτή η εγκατάσταση έχει για μας πραγματικά την ιδιότητα ενός βήματος στο διάστημα. Η Τουρκία που έχει εισαγάγει καινοτομίες σε πάρα πολλά πεδία εδώ και 12 χρόνια το κάνει τώρα στο πεδίο των διαστημικών ερευνών». Η συναρμολόγηση και  εκτέλεση των περιβαλλοντικών δοκιμών του πρώτου εγχώριου  δορυφόρου της Τουρκίας, Turksat 6Α αναμένεται να γίνει εκεί υπό την εποπτεία  διαφόρων θεσμικών οργάνων, όπως το Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TUBITAK) και οι αμυντικές εταιρίες ASELSAN και TAI.Περαιτέρω, όλα τα μηχανικά, θερμικά, ακουστικά και  ηλεκτρομαγνητικού περιβάλλοντος δοκιμές πιστοποίησης κατά τα................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Έρχεται ντόμινο εξελίξεων στα Βαλκάνια;

Greece.jpg

Δεν εντυπωσιάζει ότι στην Ελλάδα, σε απόσταση αναπνοής, το μακελειό του Κουμάνοβο ακούσθηκε αργά και σε τρίτο πλάνο.

Με τη συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών

Κλεισθήκαμε στον δικό μας κόσμο. Ωστόσο, τα Βαλκάνια παραμένουν ανέκαθεν η ενδοχώρα των Ελλήνων, αποτελούν κινουμένη άμμο και είναι ο μόνος πια γεωστρατηγικός διάδρομος Δύσης-Ανατολής που ελέγχει την ασφάλεια και τη μεταφορά των ενεργειακών πόρων για την ενεργειακή επάρκεια και εξάρτηση της Ευρώπης όπου αναμετρώνται Δύση-Ρωσία. Υπογάστριό του η Ελληνική Μακεδονία και άμεσες οι γεωπολιτικές επιπτώσεις στη θέση της Ελλάδος που οφείλει να συνεκτιμά ότι:

  1. Στα βαλκανικά κράτη επικρατούν ισχυρές φυγόκεντρες μειονότητες, οργανωμένο έγκλημα, ευμετάβλητο πολιτικό καθεστώς, ξένες επιρροές και μεγάλη φτώχεια.
  2. Τα Σκόπια είναι κράτος-βόμβα έτοιμο να εκραγεί και να προκαλέσει βαλκανικό ντόμινο. Είναι όμηρος των Αλβανών, ορμητήριο της Τουρκίας και «τέκνο» της Μητέρας Βουλγαρίας με κοινή Ιστορία και μυριάδες κοινούς πολίτες.
  3. Η Αλβανία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, κινεί το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας όπου επιδιώκει να ενσωματωθούν όσοι οι Αλβανοί ζουν σε τέσσερα γειτονικά της κράτη: Κοσσυφοπέδιο, Σκόπια, Σερβία και Μαυροβούνιο. Ακόμη και στην Ελλάδα!
  4. Η Τουρκία ασκεί στρατηγική βάθους στα Βαλκάνια. Με σημαία το Ισλάμ ασκεί τον νεο-οθωμανισμό και καταλαμβάνει ισχυρές θέσεις στην περιοχή.

Στις όμορες μεταξύ τους χώρες, όπου αναπτύσσεται το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας, οι Μουσουλμάνοι αντιπροσωπεύουν τα εξής ποσοστά του συνολικού πληθυσμού τους: Αλβανία: 75% των 3.100.000. Κοσσυφοπέδιο: 95% των 1.836. 529. Μαυροβούνιο: 17,7% των 657.394. Οι Αλβανοί του Σαντζάκ εξέλεξαν στη Βουλή αλβανικό κόμμα. Σερβία: 3,2% των 7.310.555 «στα χαρτιά», ενώ λειτουργούν τέσσερα αλβανικά κόμματα στο Πρέσεβο και στο σερβικό Σαντζάκ. Σκόπια: 32% των 2.082.000, το 25,3% Αλβανοί. Οι Μουσουλμάνοι έχουν τριπλάσιο δείκτη γεννήσεων. Εν δυνάμει το όραμα σαρώνει τον σημερινό χάρτη. Το Ισλάμ και υποδομές με ευρωπαϊκό χρήμα ενοποιούν τον χώρο. Ήδη ένας διεθνής αυτοκινητόδρομος ενώνει με την Αδριατική και μεταξύ τους τις αλβανικές πρωτεύουσες Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου και Τίρανα της Αλβανίας, ενώ εφέτος νέος αυτοκινητόδρομος 55 χιλ. ενώνει την Πρίστινα με την πρωτεύουσα Σκόπια με τον μεγαλύτερο πληθυσμό Αλβανών σε όλο τον Κόσμο!

Ο ειρμός των γεγονότων συνοψίζεται τηλεγραφικά ως εξής: Οκτώβριος 2012: Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλή Μπερίσα ορίζει την Μεγάλη Αλβανία «από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από το Τέτοβο μέχρι το Σαντζάκ και από τα Σκόπια μέχρι την Πρίστινα». 11.1. 2014: Οι Πρωθυπουργοί της Αλβανίας Έντι Ράμα και του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι συγκροτούν την πρώτη σύνοδο κορυφής για τη Μεγάλη Αλβανία στην Πρίζρεν Πρισρένη του Κοσόβου, όπου ο Αλβανικός Σύνδεσμος το 1878 κήρυξε την ίδρυση του ενιαίου αλβανικού έθνους. Εκεί υποδέχονται τον Μεγάλο Αδελφό Ταγίπ Ερντογάν που διακηρύσσει: «Το Κόσοβο είναι Τουρκία και η Τουρκία Κόσοβο». Ενωρίτερα, 30.9.2011, ο Ερντογάν 1 έκανε ναμάζι στο οθωμανικό Ζωγραφιστό Τζαμί στο αλβανοκρατούμενο Τέτοβο των Σκοπίων και βεβαίωσε τους χιλιάδες πιστούς: «Δεν μπορούμε να σας ξεχάσουμε όσο ανάμεσά σας βρίσκονται εγγόνια της οθωμανικής κληρονομιάς. Αδέλφια μας ζουν στη Βοσνία, στην Πρίστινα, στο Πρίζρεν, στα Σκόπια, στο Μοναστήρι, στο Τέτοβο». 10.3.2015: Βομβιστική επίθεση στο Κυβερνητικό Μέγαρο των Σκοπίων. Την ευθύνη ανέλαβε ο UCK, σύμφωνα με την εφημερίδα «Κόχα Ντιτόρε» της Πρίστινας. 23.3.2015: Οι Πρωθυπουργοί της Αλβανίας Έντι Ράμα και του Κοσόβου Μουσταφά Ίσα συναντώνται με σύνθημά τους «Μία χώρα, ένα έθνος, ένα όνειρο». Υπέγραψαν ένδεκα συμφωνίες συνεργασίας. Δήλωσαν ότι η εθνική τους ενοποίηση θα πραγματωθεί μέσα στους κόλπους της Ε.Ε. και ανακοίνωσαν την κοινή διπλωματική εκπροσώπηση των...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Είδαν πίεση στη χώρα κι ετοιμάζονται ......ενώ οι μέσα ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ

Έμαθαν ότι ... ζοριζόμαστε πλακώσανε και οι ... Τούρκοι. Δεν ήθελαν πολύ για να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία οι «φίλοι και σύμμαχοι», με αποτέλεσμα σχηματισμός 4 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 11:23 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ νήσου Χίου και νήσου Σάμου.

Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε 2 ζεύγη αεροσκαφών, το ένα εξ αυτών πραγματοποίησε υπέρπτηση στις 11:41 άνωθεν νησίδας Κίναρος στα 24.000 πόδια.

Ο παραπάνω σχηματισμός εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 12:24, νοτίως της νήσου Χίου. Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Η απαξίωση της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η υποδοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν το λιγότερο προσβλητική, αφού εάν επιθυμούσε ο Αμερικανός ομόλογός του να το ακυρώσει, θα μπορούσε να το είχε κάνει πολύ νωρίτερα. 

Εάν βέβαια το γνώριζε την Παρασκευή το επιτελείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ένα ερώτημα που τίθεται είναι για ποιον λόγο την «πυγμή» και το «δε σηκώνω μύγα στο σπαθί μου» δεν φρόντισε να το επιδείξει και σε αυτή την περίπτωση, αλλά έσκυψε το κεφάλι και μετέβη στις ΗΠΑ, σε μια επίσκεψη σαφώς υποβαθμισμένη.

alt

Ίσως και να αποτελεί ένα είδος αυτοκριτικής, με τον Πάνο Καμμένο να αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι δυνατόν να τους έχεις ικανοποιημένους, λέγοντας σε κάθε πλευρά αυτό που θέλει να ακούσει. Στους Ρώσους να πιστεύουν ότι θα πουλήσουν σε μια χώρα που λείπουν πλέον και.......................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Γενοκτινία Ποντίων_Κεμάλ.jpg

Ράφι Μπεντροσιάν,  The Armenian Weekly,    (μτφρΚριστιάν)

Η εξόντωση των μη τουρκικών/μη-μουσουλμανικών πληθυσμών της Ανατολίας άρχισε στις 24 Απριλίου 1915 με τη σύλληψη 250 Αρμενίων διανοουμένων στην Κωνσταντινούπολη.   
Μέσα σε λίγους μήνες, 1.500.000 Αρμένιοι απομακρύνθηκαν από την ιστορική τους πατρίδα, ηλικίας τέσσερις χιλιάδες ετών, σε αυτό που αποτελεί σήμερα την Ανατολική Τουρκία όπως και από τη βόρεια, νότια, κεντρική και δυτική Τουρκία. Σχεδόν 250.000 Ασσύριοι σφαγιάστηκαν επίσης στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου. 
Στη συνέχεια ήρθε η σειρά των Ελλήνων του Πόντου να εξαλειφθούν από το βορά της Τουρκίας, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, κατά περιόδους από το 1916. Η εθνοκάθαρση των Ελλήνων του Πόντου γνώρισε μια διακοπή, όταν οι Οθωμανοί βρέθηκαν στη πλευρά των ηττημένων του Πρώτου Παγκόσμιου Πόλεμου, αλλά η βιολογική τους εξόντωση συνεχίστηκε με πλέον οργανωμένο τρόπο στις 19 Μαΐου 1919.
Το παρόν άρθρο συνοψίζει το τραγικό τέλος του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου στη βόρεια Τουρκία -μια σειρά γεγονότων που μελετήθηκε και τεκμηριώθηκε λιγότερο από τη γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά εξίσου αρνούμενη και κρυμμένη από το τουρκικό κράτος.

Γενοκτονία Ποντίων1.jpg
Οι Έλληνες του Πόντου κατοικούσαν συνεχώς τη νότια ακτή της Μαύρης Θάλασσας, βόρεια της Ανατολίας, από τη προ-Βυζαντινή περίοδο. 
Η εθνοκάθαρση των Ελλήνων του Πόντου ακολουθεί το ίδιο πρότυπο με τις απελάσεις και τις σφαγές των Αρμενίων: υπό το πρόσχημα απειλών της ασφάλειας και υποπτευόμενοι για πιθανή συνεργασία με τους Ρώσους, η οθωμανική κυβέρνηση διέταξε την άνοιξη του 1916, να εκκενωθούν όλες οι παράκτιες πόλεις της Μαύρης Θάλασσας από τους Έλληνοπόντιους, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων.  
Φυσικά, στην περίπτωση των Αρμενίων, οι αποφάσεις απέλασης δεν αφορούσαν μόνο τη ανατολική ζώνη του πόλεμου, αλλά εφαρμόζονταν σε όλες τις περιοχές της Τουρκίας.  
Οι απελάσεις των Ποντίων τέθηκαν σε εφαρμογή από τον Ειδικό Οργανισμό , την ίδια κυβερνητική οργάνωση που οργάνωσε τις σφαγές των Αρμενίων, που διαπράχθηκαν από κοινούς εγκληματίες που απελευθερώθηκαν από τις φυλακές. 
Τα αρχεία δείχνουν ότι όσο βαρύτερη ήταν η ποινή φυλάκισης, τόσο ψηλότερη ήταν η κατάταξη που έδωσε η κυβέρνηση στους εγκληματίες αυτούς για να πραγματοποιήσουν το καταστροφικό έργο τους. 

Φυσικά, οι απελάσεις των Ελλήνων πέρασαν γρήγορα από το στάδιο της απέλασης σε λεηλασίες και σφαγές.
Αλλά λόγω του γεγονότος ότι οι Έλληνες του Πόντου ήταν μάρτυρες της μοίρας των Αρμενίων, ένα χρόνο νωρίτερα, οργάνωσαν την υπεράσπισή τους και αντιστάθηκαν στις απελάσεις, καταλαμβάνοντας βουνά, παντού όπου μπορούσαν. 
Αποτέλεσμα, οι απελάσεις και σφαγές κατά τη διάρκεια αυτής της «πρώτης φάσης των σφαγών», μεταφράστηκαν «μόνο» σε 150.000 θύματα, εξαλείφοντας το ένα τρίτο του ποντιακού πληθυσμού μέχρι το τέλος του πολέμου.
γενοκτονία ποντίων.jpg
Το «δεύτερο στάδιο και πραγματική φάση της σφαγής», η οποία είδε την οργανωμένη καταστροφή του ποντιακού ελληνισμού, άρχισε πραγματικά με την άφιξη του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στη Σαμψούντα στις 19 Μαΐου 1919.
Συναντήθηκε με τους γνωστούς αρχηγούς των σφαγών των Αρμενίων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, όπως τον Τοπάλ [τον κουτσό] Οσμάν και τον Ρετζέπ Ipsiz, και εξασφάλισε τη συνεργασία τους με την έναρξη μιας εκστρατείας τρόμου, με στόχο να αδειάσει το βόρειο τμήμα της Τουρκίας από Ελληνοποντίους. Αυτοί οι δύο δολοφόνοι, αρχικά διακινητές, είχαν αποκτήσει κάποια φήμη το 1915, απάγοντας άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε μεγάλα σκάφη, οδηγώντας τους σε βαθιά θάλασσα και ρίχνοντας τους στη θάλασσα, και κοκορεύονταν στη συνέχεια ότι «η αλιεία της αθερίνας θα είναι εξαιρετική φέτος, με όλα αυτά τα τρόφιμα». Καθώς ο Ποντιακός Ελληνικός ανδρικός πληθυσμός είχε εγκατασταθεί στα βουνά, αυτοί οι εγκληματίες επιτέθηκαν στις γυναίκες και παιδιά των Ελλήνων που παρέμειναν στα χωριά. 

Εφαρμόστηκαν διάφορες μέθοδοι θανάτωσης. 
Ήταν σύνηθες να οδηγηθεί ο πληθυσμός ολόκληρων χωριών σε κοντινές σπηλιές, να φράξουν την είσοδο, στη συνέχεια, να τους κάψουν ζωντανούς ή να ρίξουν αέρια για να προκαλέσουν την ασφυξία τους. Κάθε αρένας Έλληνας που πιανόταν ριχνόταν ζωντανός από τις καμινάδες στους λέβητες άνθρακα των ατμόπλοιων. Οι εκκλησίες έγιναν αποτεφρωτήρια για να κάψουν ζωντανούς όσο πιο πολλούς Έλληνες ήταν δυνατό να περιέχουν. Η έκταση των βασανιστηρίων και σφαγών που υπέστησαν οι Έλληνες, συγκλόνισε το τοπικό μουσουλμανικό πληθυσμό, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε στην κυβέρνηση της Άγκυρας, προκειμένου να απομακρυνθούν αυτοί οι εγκληματίες από την περιοχή. 
Τελικά ο Ατατούρκ τους έφερε πίσω στην Άγκυρα, όπου ο Οσμάν έγινε σωματοφύλακας του. Αλλά, όταν ο τελευταίος πυροβόλησε ένα μέλος του κοινοβουλίου επειδή κριτικάρισε τον Ατατούρκ, και μετά................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Φοροδιαφυγή - Σχέδιο "πλαστικό χρήμα" : Εκπληρώνονται προφητείες 2000 ετών!!

pistotikes_0.jpg
Σε ωμή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων οδηγεί το σχέδιο "πλαστικό χρήμα" που σκοπεύει να προωθήσει κατεπειγόντως η κυβέρνηση ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή!
 
Για να επιτευχθεί ο "ευγενής" αυτός στόχος θα πρέπει να παταχθούν μαζί και οι ζωές των πολιτών. Οι συναλλαγές πάνω από 70 ευρώ (φήμες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν, μάλιστα ότι μπορεί να υπάρξει και ρύθμιση για αγορές από το πρώτο ευρώ) θα γίνονται υποχρεωτικά με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες!
 
Aυτή η "φαεινή ιδέα" σίγουρα ήρθε απ'έξω. Δεν φαίνεται πιθανό να το σκέφτηκε κάποιος εδώ. Η χώρα η οποία ήδη το εφαρμόζει είναι η Σουηδία. Σημειώνεται ότι είναι η ίδια χώρα όπου εργαζόμενοι σε εταιρεία δέχτηκαν να "τσιπαριστούν" σαν κοτόπουλα, στο δεξί χέρι.
 
Πέραν των γνωστών ζητημάτων περί κερδών των τραπεζών και άλλα τέτοια, το σημαντικότερο δεν το έθιξε κανείς. Το πλαστικό χρήμα διεισδύει στην ιδιωτική ζωή των πολιτών και κοινοποιεί σε τρίτους, τα προσωπικά δεδομένα όλων μας, όπως και τις "αδυναμίες" που οποιοσδήποτε μπορεί να έχει.
 
Έτσι υπάλληλοι,τραπεζών,εταιρειών και του κράτους θα γνωρίζουν τα πάντα για όλους μας, και θα διαθέτουν τεράστιες βάσεις δεδομένων για κάθε πολίτη, βάση του οποίου θα μπορούν να προσδιορίζουν το ψυχολογικό του προφίλ.
 
Αυτό σημαίνει ότι, όποιος καταστεί ενοχλητικός για το Σύστημα, θα εντοπίζεται άμεσα και θα εξολοθρεύεται με πολλαπλούς τρόπους. Επίσης, ό ίδιος άνθρωπος μπορεί να πέφτει θύμα εκβιασμού από τρίτους που θα γνωρίζουν τα προσωπικά δεδομένα του.
 
Κάποιος μπορεί να έχει "ιδιαίτερο" σεξουαλικό προσανατολισμό, ή ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις, δεν είναι υποχρεωμένος να το αποκαλύπτει σε όλον τον πλανήτη, εάν αγόρασε πενήντα κιλά προφυλακτικά, ή πλαστικές κούκλες κ.α με τα οποία μπορεί να ικανοποιεί τα "βίτσια" του.
 
Άλλος μπορεί να έχει εξωσυζυγική σχέση, ηθικά κατακριτέο, αλλά όχι παράνομη, το κράτος πλέον θα γνωρίζει όλα τα παράνομα ζευγάρια στα ξενοδοχεία, δηλαδή θα μπορεί ανα πάσα στιγμή να εκβιάσει οποιονδήποτε έχει συζυγικά προβλήματα.
 
Όλοι με βάση την ιδιοσυγκρασία τους αγοράζουν τα καταναλωτικά είδη τα οποία τους ικανοποιούν: Συγκεκριμένες εφημερίδες, περιοδικά,βιβλία, ρούχα, παιχνίδια κ.τ.λ
 
Από αυτά το κράτος θα γνωρίζει τα πάντα για οποιονδήποτε πολίτη. Δεν θα τον γνωρίζουν οι οικείοι του και θα τον έχουν "ξεψαχνίσει" οι κρατικοί υπάλληλοι. Πόσο λογικό και προπαντός δημοκρατικό είναι αυτό;
 
Θα γνωρίζει το κράτος και τις διατροφικές συνήθειες όλων. Κάποιος μπορεί να θέλει να τρώει σουβλάκια κάθε μέρα. Το κράτος αυτό θα το γνωρίζει πλέον και στο μέλλον θα του πει."Πλήρωσε φόρο γιατί είσαι παχύς, έχεις χοληστερίνη και μας στοιχίζεις ή ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙΣ πολλά χρήματα στο σύστημα ΥΓΕΙΑΣ"
 
Άλλος μπορεί να θέλει να ταΐζει τα αδέσποτα. Θα του πουν ότι έχει, κατοικίδια, άρα τεκμήριο, άρα να πληρώσει περισσότερο φόρο.
 
Τα μετρητά φτιάχτηκαν για ένα μόνο λόγο. Για να προσφέρουν την ελευθερία στο άτομο, να μπορεί να προσδιορίζει την καθημερινή του ζωή όπως αυτό νομίζει χωρίς εξωτερική παρέμβαση.
 
Αυτή τη στιγμή πάει να φτιαχτεί μια ηλεκτρονική φυλακή στην οποία όμως δεν θα μπουν τα μεγαλολαμόγια, που έτσι και αλλιώς δεν κουβαλάνε πάνω τους "μετρητά" αλλά τα μικρά ψάρια-μαρίδες, οι απλοί βιοπαλαιστές και οι άνεργοι που τους ταΐζουν οι γονείς τους.
 
Όλα αυτά στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής. Και δυστυχώς εκπληρώνουν με μέγιστη ταχύτητα προφητείες 2.000 χρόνων και...............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Η Διατλαντική Συμφωνία (TTIP), το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ρωσσία

Transatlantic_Free_Trade_Area.svg.png

Η ενεργητική προώθηση της Διατλαντικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. μπορεί να περιορίσει εντελώς την ελευθερία δράσης της Ευρώπης. Έλεγχος από πλευράς Ουάσιγκτον ήδη υπάρχει, αλλά δεν είναι ολοκληρωτικός. Θα κλειστεί η συμφωνία; Και τι σημαίνει αυτό για τη Ρωσσία; Για όλα αυτά μιλά στη Pravda.Ru ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Προηγμένων Ερευνών Γιούρι Γκρομίκο.  

 Γιούρι Βιατσεσλάβιτς, πείτε μας για το σχέδιο δημιουργίας της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Εταιρικής Σχέσης (Transatlantic Trade and Investment Partnership -TTIP) μεταξύ του Νέου και του Παλαιού Κόσμου. Γιατί εμφανίζονται τώρα στην Ευρώπη σοβαρές διαμαρτυρίες εναντίον της σύναψης αυτής της συμφωνίας;

Τα σχέδια της δημιουργίας της TTIP, τα οποία άρχισαν να παρουσιάζονται εντονότερα τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο, έκαναν ακόμη να χαρακτηρίζουν τον κ. Ομπάμα «Άρχοντα των δύο δακτυλιδιών». Επειδή αρχικώς υπήρχε η πρόταση για δύο δακτυλίδια: Διατλαντική Εταιρική Σχέση και Εταιρική Σχέση του Ειρηνικού Ωκεανού. Αλλά στην Εταιρική Σχέση του Ειρηνικού αντιτάχθηκε πολύ έντονα, αν και αναπάντεχα, η Ιαπωνία, και αυτή η ιδέα, για να το πούμε έτσι, βγήκε από την ημερησία διάταξη.
Επιπλέον, μια σειρά αναλυτών θεωρεί ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία είχαν ως σκοπό να δελεάσουν τους μεγάλους χρηματοπιστωτικούς ομίλους, να τους προσελκύσουν, και να ασκήσουν πίεση στους Ευρωπαίους με σκοπό να ενταχθούν στην TTIP. Και πάρα πολλοί Ευρωπαίοι λένε ξεκάθαρα ότι η TTIP βάζει οριστικά ένα τέλος στην ανεξάρτητη οντότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  
Η Ε.Ε. συνιστά ήδη ένα κακό σχεδίασμα των ΗΠΑ, και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης με την πολύ ισχυρή γραφειοκρατία των Βρυξελλών, φλερτάρουν πολύ έντονα με τις ΗΠΑ. Η TTIP επηρεάζει τα συμφέροντα των πιο διαφορετικών ομάδων, που σχετίζονται με πολλαπλούς τομείς της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία στον τομέα της καινοτομίας και των προηγμένων τεχνολογιών παρουσιάζεται έως τώρα η πλέον ισχυρή.
Αλλά πάνω από όλα, η TTIP επηρεάζει το τομέα των τροφίμων. Οι φίλοι μου από τον «Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας» επιβεβαιώνουν τι σημαίνει να βλάψεις κάπως τα συμφέροντα των ΗΠΑ στον τομέα των τροφίμων. Γι' αυτό μπορεί να σου το ανταποδώσουν με οποιαδήποτε ενέργεια. Και αυτό επειδή ο ακρογωνιαίος λίθος της Αμερικής είναι ακόμη η αγροτική παραγωγή. Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν καλά, ότι για τους Αμερικανούς τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα είναι προϊόντα που μπορούν να τα προωθήσουν και να το πουλήσουν. Και αυτό το γεγονός, ότι είναι γενετικά τροποποιημένα, θα το κρύψουν.
Το δεύτερο σημείο είναι, αναμφίβολα, ο πόλεμος για την αγορά των υδρογονανθράκων. Οι ΗΠΑ χάριν σε μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες τεχνολογικές διαδικασίες, που σχετίζονται με την υδραυλική ρωγμάτωση, με την παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου, για πρώτη φορά περνούν στη θέση των εξαγωγέων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Και χρειάζονται την αγορά φυσικού αερίου της Ευρώπης.
Τρίτον, οι Ευρωπαίοι φοβούνται ότι οι ΗΠΑ λόγω της Google και άλλων τηλεπικοινωνιακών συστημάτων πραγματοποιούν παγκόσμια γενική εποπτεία.   Πέρυσι κυκλοφόρησε ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του Michael Glennon «National Security and Double Government», το οποίο σίγουρα θα τραβήξει το ενδιαφέρον των πολιτικών. Στην Ευρώπη έχει γίνει ήδη μπεστ σέλλερ. Φίλος μου, πρώην στρατιωτικός ακόλουθος στο Βερολίνο, που δούλευε στην Κίνα και στη Ρωσσία, σε ιδιωτικές συζητήσεις, κάνει σκληρή κριτική στη ρωσσική ηγεσία και στον Πούτιν. Όμως, μετά την ανάγνωση αυτού του βιβλίου, είπε: «Ξέρετε, μπορεί ο Πούτιν είναι η μοναδική διέξοδος σήμερα, διότι μπορεί να αντιπαρατεθεί στην Αμερική. Μόνον αυτός μπορεί να πάει ενάντια στην ασυδοσία της, στην ποδοπάτηση κάθε κανόνα και δικαίου, στην ανάμειξη στην ιδιωτική ζωή, στις δραστηριότητες όλων των επιχειρήσεων;». Άλλωστε είναι ευρέως γνωστό, ότι παρακολουθούσαν όχι μόνον τις συνομιλίες της Άνγκελας Μέρκελ, αλλά και ολόκληρους τομείς της προηγμένης βιομηχανίας της Γερμανίας.
Σε αυτό το βιβλίο ο Michael Glennon καταδεικνύει ότι η γνωστή θεωρία του Walter Bagehot για τους «δύο τύπους θεσμών», που αναπτύχθηκαν στην Βρετανία -το κύρος (μοναρχία και όλη η υπέρτατη εξουσία) και η αποτελεσματικότητα, με έναν παράξενο τρόπο μεταμορφώθηκε και ........................

Διαβάστε περισσότερα ..»

Προφίλ

spilef Spilef
Hellas
Το προφίλ μου

Η Ελλάδα πάνω από κόμματα, από προσωπικές φιλοδοξίες, από συμφέροντα πολυεθνικών και προπαγάνδα των ΜΜΕ. ¨"Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους..."

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2015
ΚΔΤΤΠΠΣ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Ακομμάτιστοι Έλληνες Ιστολόγοι

Portal ΚύκλουΠροηγούμενος Ιστότοπος ΚύκλουΕπόμενος Ιστότοπος ΚύκλουΤυχαίος Ιστότοπος Κύκλου

Εορτολόγιο

Αρχείο θεμάτων

Σελίδες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...