Ρωσία - Τουρκία και Ελλάδα: Με γνώμονα το εθνικό συμφέρον

Πούτιν.jpgΗ κρίση στις Ρωσοτουρκικές σχέσεις ακόμα και εάν η κατάσταση δεν κλιμακωθεί περεταίρω είναι σίγουρο πως ανοίγει ένα ολόκληρο κεφάλαιο δυνατοτήτων αλλά και προκλήσεων για την χώρα μας και τον ελληνισμό γενικότερα. Το να μπορέσει κάποιος να αναλύσει το πώς ακριβώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα από μία τέτοια εξέλιξη είναι προφανές πως είναι πρόωρο αλλά και δύσκολο να το κάνει, αφού η κατάσταση είναι μεν κρίσιμη, αλλά τα πρώτα σημάδια -τουλάχιστον από την πλευρά της Δύσης- καταδεικνύουν πως υπάρχει η θέληση αποκλιμάκωσης και διαπραγμάτευσης.

Του Γεωργίου Κ. Φίλη

Επιπροσθέτως η κατάσταση είναι ρευστή ενώ η πιθανότητα συνέχισης των προκλητικών ενεργειών όλων εκείνων οι οποίοι δεν εξέλαβαν θετικά το rapprochement ΗΠΑ και Γαλλίας με τη Ρωσία μετά την σφαγή των Παρισίων και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν μία τέτοια εξέλιξη είναι μεγάλη. Σε κάθε περίπτωση, μία αρχική αποτίμηση κάποιων παραμέτρων που θα επηρεαστούν από την πιθανότητα κλιμάκωσης μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας καλό θα ήταν γίνει, έχοντας πάντα υπόψη πως η κατάσταση λόγο της φύσης του προβλήματος μπορεί να κινηθεί και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Πριν προχωρήσει κάποιος σε κάποιες πρώτες παρατηρήσεις για το υπό εξέταση θέμα, θα ήταν χρήσιμο να υπογραμμίσει δύο βασικές παραμέτρους αναφορικά με την τριγωνική σχέση Ελλάδα/Κύπρος-Τουρκία-Ρωσία.

Η σύγκρουση ΔΕΝ είναι νομοτέλεια ...

Η πρώτη παραδοχή είναι πως η συγκεκριμένη ανάλυση έχει περιεχόμενο εάν κάποιος προσεγγίσει τις Ρωσοτουρκικές σχέσεις υπό το πρίσμα πως ακόμα και εάν η κατάσταση κλιμακωθεί δεν θα οδηγηθούμε σε άμεση πολεμική σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών. Σε μία τέτοια περίπτωση η γεωπολιτική και η γεωστρατηγική χάνουν μεγάλο μέρος της αξίας τους αφού τα πράγματα για την χώρα μας θα είναι ξεκάθαρα.

Η Ελλάδα ως χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ κατά πάσα πιθανότητα θα κληθεί, ύστερα από την επίκληση του Άρθρου 5 της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να συμμετάσχει στην υπεράσπιση της Τουρκίας από τον ρωσικό κίνδυνο. Άρα, σε μία τέτοια περίπτωση το υπαρξιακό δίλλημα της χώρας θα είναι τεράστιο.

alt

Η επιλογή της «ουδετερότητας» μπορεί να υπάρξει μόνο εάν η Δύση κονταροχτυπηθεί «ανεπίσημα» με την Μόσχα, δηλαδή εάν δεν υπάρξει κινητοποίηση του ΝΑΤΟ ως συμμαχία αλλά υπάρξει μία ανεπίσημη «συμμαχία των προθύμων» στη βάση των επεμβάσεων της Δύσης σε θέατρα επιχειρήσεων στην περιοχή της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η πιθανότητα η Ελλάδα να κρατήσει μία αυστηρή ουδετερότητα έχει βάση, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να μην επισείσει την μήνη των «συμμάχων» και «εταίρων» μας, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ασφάλεια της χώρας δεδομένου και της γεωγραφικής της θέσης σε σχέση με το δυνητικό θέατρο της σύγκρουσης.

Περιττό να ειπωθεί πως κάθε αναλυτικό σενάριο λαμβάνει ως δεδομένο την παραδοχή πως ακόμα και εάν οδηγηθούμε σε μία θερμή αντιπαράθεση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, η κατάσταση δεν θα οδηγήσει σε σκηνές αποκάλυψης μέσω της χρήσης μη συμβατικών οπλικών συστημάτων αφού σε μία τέτοια περίπτωση κάθε ανάλυση των εξελίξεων ... περιττεύει για ευνόητους λόγους.

Τί σημαίνει άραγε η Ρωσία για την Ελλάδα;

Η δεύτερη παραδοχή που θα πρέπει κάποιος να κάνει αναφορικά με την τριγωνική σχέση Ελλάδα/Κύπρος-Τουρκία-Ρωσία, σχετίζεται με το να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς θέλουμε από την σχέση μας με την Μόσχα σε γεωπολιτικό επίπεδο. Στο συγκεκριμένο σημείο ο καθένας πρέπει να είναι ξεκάθαρος. Η Ρωσία για την Ελλάδα πέραν του «συναισθηματικού» -λόγω των ιστορικών σχέσεων και των πολιτισμικών καταβολών από τον μεσαίωνα και την Βυζαντινή περίοδο- ψυχικού υποβάθρου έχει μία βασική χρησιμότητα: Αποτελεί τον δυνητικό εξισορροπητικό παράγοντα στην σχέση της Ελλάδας με την Τουρκία και το πρόβλημα ασφαλείας που αντιμετωπίζει από την Άγκυρα.

Με λίγα λόγια, επειδή γνωρίζουμε πως η Δύση για λόγους στρατηγικής αναγκαιότητας είναι υποχρεωμένη να κρατάει τις όποιες ισορροπίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, και επειδή στην συγκεκριμένη σχέση μία τέτοια στάση στην ουσία εξισώνει τον θύτη με το θύμα και τον σχετικά πιο αδύναμο με τον σχετικά πιο ισχυρό, η Αθήνα χρειάζεται μία ισχυρή Μόσχα στην περιοχή ώστε σε ειρηνική περίοδο να λειτουργεί ως «φόβητρο» για την Άγκυρα, σε περίπτωση κρίσης να αποτελέσει έναν πολύτιμο σύμμαχο, εάν και εφόσον βέβαια τα συμφέροντα των δύο πλευρών συμπίπτουν, το οποία θα πρέπει να τονιστεί πως κανείς δεν θα πρέπει να τα λαμβάνει a priori ως δεδομένο.

Με βάση τα παραπάνω τα οποία εκτιμάται πως αποτελούν μία λογική βάση συζήτησης θα μπορούσε να υποστηριχτεί πως η Ελλάδα πρόκειται να επηρεαστεί σε τρία επίπεδα από μία «ελεγχόμενη» κλιμάκωση των σχέσεων της Ρωσίας με την Τουρκία. (ι) Το πρώτο επίπεδο είναι το διμερές τόσο σε επίπεδο Ελληνοτουρκικό όσο και στο Ελληνορωσικό. (ιι) Το δεύτερο έχει να κάνει με τις περιφερειακές εξελίξεις σε σχέση με μία κλιμάκωση των σχέσεων των δύο κρατικών δρώντων και στο πως πρόκειται να επηρεάσουν την ασφάλεια της χώρας μας και το (ιιι) τρίτο αφορά την ίδια τη θέση της χώρας μας μέσα στο υπάρχον θεσμικό συμμαχικό και εταιρικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί.

alt

«Πολύφερνη νύφη» η Ελλάδα αν ξεφύγουμε ...

Αναφορικά με το πρώτο ζήτημα είναι προφανές πως σε στην περίπτωση της κλιμάκωσης τόσο η Ρωσία όσο και η Τουρκία θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν και να προσεταιριστούν την Ελλάδα. Η πρώτη με σκοπό να επιτείνει την αντιπαλότητα της χώρας με την Άγκυρα, έτσι ώστε να αναγκάσει την Τουρκία να κρατάει δυνάμεις στα δυτικά και νότια σύνορά της, δηλαδή και στην Κύπρο. Η δεύτερη, και εδώ είναι το ενδιαφέρον σενάριο, είναι σίγουρο πως θα αναγκαστεί να «καλοπιάσει» την Αθήνα και την Λευκωσία άρα, μία τέτοια εξέλιξη ίσως και να υποχρεώσει την Τουρκία σε κάποιου είδους παραχωρήσεις προς τον Ελληνισμό, τουλάχιστον για όσο διάστημα η Άγκυρα θα έχει στραμμένη την προσοχή της προς την Μόσχα.

Το αρνητικό σενάριο στο θέμα της διμερούς σχέσης μας με την Τουρκία, είναι ότι η Άγκυρα σε μία στιγμή αδυναμίας να θελήσει να τινάξει την περιοχή στον αέρα και να μοιράσει την τράπουλα από την αρχή, ή να προσπαθήσει να προχωρήσει σε μία «διαχείριση ζημιών» στο Συριακό μέσω μίας «αναπλήρωσης» των απωλειών προς την Δύση. Φυσικά κάτι τέτοιο στην ουσία θα σήμαινε και το τέλος του ΝΑΤΟ αλλά και θα έδινε το απόλυτο πρόσχημα στην Ρωσία να επέμβει δυναμικά στην περιοχή.

Σε σχέση με πιο «βατά» διμερή ζητήματα είναι προφανές πως η ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας-Τουρκίας στην ουσία δεν θα υφίσταται (δηλαδή ο Turkish Stream) ενώ υπάρχοντα σχέδια στα οποία η Μόσχα δεν θα συναινεί, λόγω της συμμετοχής της Τουρκίας, μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα (π.χ. ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ) εάν και εφόσον η Ρωσία θα διαθέτει μοχλούς πίεσης. Επιπροσθέτως, περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις από τη Δύση προς τη Μόσχα εάν οδηγηθούμε προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση θα επιδεινώσουν το κλίμα αναφορικά με το επενδυτικό πρόγραμμα της χώρας μας, δεδομένου του ότι διάφοροι ρωσικοί οργανισμοί έχουν εκφράσει την θέληση για συμμετοχή σε ελληνικά προγράμματα αποκρατικοποίησης και ιδιωτικοποίησης.

Η λογική του «μιας και βρήκαμε παπά ...»

Το δεύτερο επίπεδο ανάλυσης το οποίο έχει να κάνει με τις περιφερειακές εξελίξεις και στο πως ακριβώς θα επηρεάσουν την χώρα μας περιλαμβάνει μία σειρά παραμέτρων πολυσύνθετων και με πολλαπλές διαστάσεις τα οποία αποτελούν από μόνα τους θέματα διατριβών. Για παράδειγμα, σε περίπτωση μίας κρίσης τέτοιου μεγέθους είναι πιθανόν τα κράτη της περιοχής να λειτουργήσουν με βάση το πώς αντιλαμβάνονται το στενό τους εθνικό συμφέρον, κατά συνέπεια να δημιουργήσουν ad hoc συσπειρώσεις και αντισυσπειρώσεις. Η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει υπόψη της πως κράτη όπως η Αλβανία (συμπεριλαμβανομένου και του Κοσσυφοπεδίου), τα Σκόπια ή η Βοσνία και η Σερβία ίσως θεωρήσουν πως το συμφέρον τους θα είναι να ξεκαθαρίσουν «εκκρεμείς υποθέσεις» με τους γείτονες μία και καλή.

Με άλλα λόγια η κατάσταση που θα δημιουργηθεί μπορεί να οδηγήσει σε έναν νέο γενικό Βαλκανικό Πόλεμο με τους συνδυασμούς συμμαχιών να είναι αρκετοί και πολύπλοκοι (ο Α' και Β' Βαλκανικός Πόλεμος αποδεικνύει του λόγου το αληθές). Το θέμα του μεταναστευτικού και των διαφόρων «εγκλωβισμένων» σε διάφορες χώρες της περιοχής είναι επίσης ένα θέμα το οποίο επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις και βρίσκεται σε συνάρτηση με τους «υν υπνώσει» ισλαμιστικούς κύκλους σε διάφορες περιοχές. Επίσης, οι Κούρδοι, και ειδικά εκείνοι της Τουρκίας, τι στάση θα κρατήσουν σε περίπτωση που η Άγκυρα βρεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με την Μόσχα;

Τέλος, η περίπτωση η Τουρκία να κλείσει τα Στενά στην ουσία θα οδηγήσει το επίκεντρο της αντιπαράθεσης από την «μακρινή» Συρία στο Αιγαίο και την Μαύρη Θάλασσα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της χώρας μας αλλά και τον ρόλο που θα πιεστούμε να λάβουμε τόσο από την Δύση όσο και από την ίδια την Μόσχα. Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό σε περιφερειακό επίπεδο η χώρα μας δύναται να επηρεαστεί από πολλά ίσως και μη προβλέψιμα για την ώρα σενάρια, με μερικά από αυτά να αναφέρονται στη παρούσα ανάλυση μόνο ως παράδειγμα.

Τρίτον, η Ελλάδα είναι προφανές πως θα επηρεαστεί αναφορικά και με το «ειδικό βάρος» που θα λάβει μέσα στις υπάρχουσες συμμαχίες στις οποίες δραστηριοποιείται.

alt

Η κρίσιμη παράμετρος του ΝΑΤΟ ...

Η χώρα μας όσο περίεργο και να φαίνεται σε κάποιους διαθέτει από τις πλέον πολυάριθμες, επαρκώς εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες ένοπλες δυνάμεις της Συμμαχίας, κάτι το οποίο αποδεικνύεται επανειλημμένα και εμφατικά σε διεθνές επίπεδο. Κατά συνέπεια η απαίτηση της συμμαχίας θα είναι να αξιοποιηθούν καταλλήλως, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επιπροσθέτως, η γεωγραφική θέση της χώρας επί του υδάτινου άξονα Μαύρη Θάλασσα-Στενά-Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειος, την καθιστά την πλέον πολύτιμη σύμμαχο εάν κάποιος λάβει υπόψη του πως η Τουρκία θα βρίσκεται..............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Πόλεμος Ρωσίας - Τουρκίας: Γιατί ο Πούτιν θ΄ αφήσει "ανοιχτό γραμμάτιο"...

Σημ.Πούτιν _Ερντογάν.jpg Φαίνεται ότι αναβάλλεται προς το παρόν ο "πόλεμος" Ρωσίας - Τουρκίας.... ως προς το στρατιωτικό σκέλος όμως. Οι οικονομικές και ενεργειακές κυρώσεις ήδη δρομολογούνται. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα απαντήσει στρατιωτικά εν'θερμώ, προφανώς όχι γιατί δεν μπορεί αλλά γιατί αυτό επιζητεί η Τουρκία ώστε να εμπλακεί η Ρωσία με το ΝΑΤΟ, να υπάρξει εμπλοκή στην ρωσική επέμβαση στη Συρία και να προχωρήσουν οι τουρκικοί σχεδιασμοί για ζώνες ασφαλείας σε συριακό έδαφος και την ακύρωση της δημιουργίας κουρδικού κράτους. Η ιστορία έχει δείξει ότι η Τουρκία δεν κάνει τίποτα αν πρώτα δεν έχει μελετήσει πολύ καλά τις συνέπειες και δεδομένου ότι η εντολή κατάρριψης δόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο δείχνει ότι υπήρχε σχεδιασμός και ήταν πρόθυμη να ρισκάρει για να πετύχει τους στόχους της... Τώρα η Τουρκία είναι στη γωνία. Έπαιξε και έχασε... 
Η Ρωσία σίγουρα  θα ανταποδώσει αλλά με τον τρόπο και στο χρόνο που θα επιλέξει η ίδια...
---
Όσοι θεωρούν βέβαιο ότι η Ρωσία και ο πρόεδρός της Βλαντιμίρ Πούτιν θα απαντήσουν στην κατάρριψη του SU-24 με στρατιωτικά μέσα και δράση θα πρέπει ίσως να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

Στη "ζυγαριά" βρίσκεται από τη μία το προσωπικό γόητρο του Πούτιν και από την άλλη η ρωσική στρατηγική στη περιοχή της Μέσης Ανατολής αλλά και πολλά ...δισεκατομμύρια. Ας μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι η "ζυγαριά" θα γύρει εκεί που είναι τα λεφτά. Η ανταπόδωση της τουρκικής αλητείας -περί αυτού πρόκειται- μπορεί να περιμένει. 

Οι εκτιμήσεις ανήκουν σε στρατιωτικούς που έχουν και τις γνώσεις και την εμπειρία να "διαβάζουν" τις εξελίξεις στη περιοχή και να "ερμηνεύουν" δηλώσεις ,κινήσεις και αποφάσεις.

Που καταλήγουν;

Θα ήταν εντυπωσιακό ίσως και αναμενόμενο με την κοινή λογική του μέσου πολίτη ,ένα στρατιωτικό ρωσικό "χτύπημα" στην Τουρκία. Επειδή έχουμε την τάση στην Ελλάδα να υπερεκτιμούμε τις δυνατότητες της Άγκυρας, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για μια χώρα που ακόμη δεν έχει ρυθμίσει το θέμα της αντιαεροπορικής-αντιπυραυλικής της άμυνας . Κι όταν τα βάζεις με τη Ρωσία, δεν παίζεις ...

Ο Πούτιν έχει βάλει τη Ρωσία για τα καλά στο παιχνίδι της Μέσης Ανατολής και της Συρίας. Προφανώς βομβαρδίζει πολλούς άλλους στόχους εκτός απ΄ αυτούς που έχουν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος. Δεδομένο ότι επιθυμεί να "στήσει" το δικό του "σκηνικό" στην περιοχή ,την επόμενη μέρα της επίλυσης του προβλήματος Συρία. Και οι προθέσεις της Ρωσίας δεν έχουν καμία σχέση μ΄ αυτά που επιθυμούν Τουρκία και ΗΠΑ

Η ρωσική ηγεσία δεν πρόκειται να ρισκάρει αυτή τη στιγμή την ηγεμονική παρουσία που προσπαθεί να χτίσει στην περιοχή , ανεβάζοντας τους τόνους και τις δράσεις της τόσο ώστε να οδηγηθεί σ΄ ένα τρίτο μέτωπο,μετά απ΄ αυτό της Ουκρανίας και της Συρίας. Τα όσα είπε δημόσια ο Πούτιν για την Τουρκία του Ερντογάν είναι ήδη πολύ σκληρά και το μήνυμα ότι υπάρχει ...ανοιχτό γραμμάτιο έχει σταλεί! Ούτε λίγο ,ούτε πολύ ο Πούτιν αποκάλεσε τον Ερντογάν συνεργάτη των τρομοκρατών του ISIS με τον οποίο κάνει λαθρεμπόριο πετρελαίου!

Επιπλέον η Μόσχα γνωρίζει ότι η ενίσχυση του Άσαντ και των Κούρδων είναι ο εφιάλτης του Ερντογάν που απαιτεί την πτώση του πρώτου και την συντριβή των δεύτερων. Πιθανότατα να μην πετύχει τίποτα από τα δύο, αφού οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ρωσίας για την επόμενη μέρα στη Συρία μπορεί να μην καταλήξουν στην παραμονή Άσαντ ως φυσικό πρόσωπο. Όμως στην ουσία μπορεί να μην αλλάξουν και πολλά από τον διάδοχό του . Όσο για τους Κούρδους; Η Άγκυρα αρνείται να παραδεχτεί ότι αυτός ο πόλεμος έχει ήδη χαθεί!

Υπάρχουν και τα λεφτά! Και είναι πολλά. Οι εμπορικές συναλλαγές Ρωσίας-Τουρκίας είναι πολλές. Και δεν αναφερόμαστε στις εισαγωγές και εξαγωγές προϊόντων,μόνο. Ρωσικές εταιρείες συζητούν την κατασκευή των πυρηνικών εργοστασίων που σχεδιάζει να φτιάξει ο Ερντογάν. Η Μόσχα δεν βρίσκεται σε οικονομική φάση που της επιτρέπει να πετάει δισεκατομμύρια από.....................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Β. ΠΟΥΤΙΝ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ AYTOI ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ SU-24 !!!

Βλαντιμίρ Πούτιν.jpg

Σημ. Οι Τούρκοι έκαναν το λάθος και προχώρησαν σε κατάρριψη ρωσικού αεροπλάνου!! 'Ασχετα αν είχε παραβιαστεί ή όχι ο τουρκικός εναέριος χώρος, όλοι ξέρουν ότι αυτό ΔΕΝ θα τους βγει σε καλό! Ήταν που ήταν υπό αμφισβήτηση από τους Ρώσους, τώρα έβαλαν το κεφάλι τους στον τορβά. Το κακό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η μπάλα πιθανό να πάρει και εμάς γιατί οι Τούρκοι πάντα βγάζουν επάνω μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν... Πάντως αναμένονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις..!

---

"Πισώπλατη μαχαιριά από τους συνεργάτες των τρομοκρατών" χαρακτήρισε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάρριψη του SU-24 από τους Τούρκους. "Οι πιλότοι μας δεν αποτελούσαν σε καμία περίπτωση απειλή για την Τουρκία, είναι προφανές", είπε ο Πούτιν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι Ρώσοι πιλότοι σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν απειλή για την Τουρκία. "Αυτό είναι ένα προφανές γεγονός." "Το αεροσκάφος μας έπεσε έξι χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα, στο εσωτερικό της Συρίας ",πρόσθεσε ο Πούτιν.

Μιλώντας από το ρωσικό θέρετρο Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα πριν από μία συνάντηση με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, ο Πούτιν είπε πως το αεροσκάφος, το οποίο, σύμφωνα με την Τουρκία, είχε προειδοποιηθεί επανειλημμένα, δέχθηκε επίθεση μέσα από τη Συρία όταν βρισκόταν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα τουρκικά σύνορα και έπεσε τέσσερα χιλιόμετρα μέσα στο έδαφος της Συρίας.

Επιπλέον ο τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος στη Μόσχα κλήθηκε σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας έπειτα από την κατάρριψη ενός ρωσικού αεροσκάφους πάνω από τη Συρία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Sukhoi Su-24 στη Συρία "πολύ σοβαρό γεγονός", αλλά πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ επανέλαβε ότι το ρωσικό μαχητικό βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο πριν από τη συντριβή του, όπως είχε ανακοινώσει προηγουμένως το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, και ζήτησε υπομονή μέχρι την εξακρίβωση του αίτιου της συντριβής. "Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει κάτι για το αίτιο της συντριβής του μαχητικού μας αεροσκάφους από το υπουργείο Αμυνας. Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι το αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο, επάνω από συριακό έδαφος", δήλωσε ο Πεσκόφ τονίζοντας ότι......................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΓΑΪΔΑΡΩΝ.!

Γάιδαρος.jpg
Πως έγραφαν σε παλιές ταινίες του κινηματογράφου: Κάθε ομοιότητα με
γνωστές καταστάσεις και πρόσωπα είναι τυχαία.
----
Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα
παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα
γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά.

Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι
προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο
στα χείλη.

Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για
κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα
τους. Τις επόμενες ημέρες προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν
ακόμα απούλητα με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα
γαϊδούρια τους.

Μετά συνειδητοποίησε ότι στο χωριό δεν έμεινε πια ούτε ένας γάιδαρος και
ανακοίνωσε σε όλους ότι θα επέστρεφε μετά από μια εβδομάδα για να αγοράσει
οποιοδήποτε γάιδαρο έβρισκε έναντι 500 ευρώ!! Και αποχώρησε.

Την επόμενη μέρα ανέθεσε στον συνέταιρό του το κοπάδι των γαϊδάρων που είχε
αγοράσει και τον έστειλε στο ίδιο χωριό με εντολή να τα πουλήσει όλα στην
τιμή των 400 ευρώ το ένα.

Οι κάτοικοι βλέποντας την δυνατότητα να κερδίσουν 100 ευρώ την επόμενη
εβδομάδα, αγόρασαν ξανά τα ζώα τους 4 φορές πιο ακριβά από ότι τα είχανε
πουλήσει, και για να το κάνουν αυτό, αναγκάστηκαν να ζητήσουν δάνειο από
την τοπική τράπεζα.

Όπως φαντάζεστε, μετά την συναλλαγή οι δύο επιχειρηματίες έφυγαν διακοπές
σε έναν φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, ενώ οι κάτοικοι του χωριού
βρέθηκαν υπερχρεωμένοι, απογοητευμένοι, και με τα γαϊδούρια στην κατοχή
τους που δεν άξιζαν πλέον τίποτα.

Φυσικά οι αγρότες προσπάθησαν να πουλήσουν τα ζώα για να καλύψουν τα χρέη.
Μάταια. Η αξία τους είχε πατώσει. Η τράπεζα λοιπόν κατάσχεσε τα γαϊδούρια
και εν συνεχεία τα νοίκιασε στους πρώην ιδιοκτήτες τους.

Ο τραπεζίτης όμως πήγε στον δήμαρχο του χωριού και του εξήγησε ότι εάν δεν
ανακτούσε τα κεφάλαια που είχε δανείσει θα κατέρρεε και αυτός, και κατά
συνέπεια θα ζητούσε αμέσως το κλείσιμο της ανοικτής πίστωσης που είχε με
τον δήμο.

Πανικόβλητος ο δήμαρχος και για να αποφύγει την καταστροφή, αντί να δώσει
λεφτά στους κατοίκους του χωριού για να καλύψουν τα χρέη τους, έδωσε λεφτά
στον τραπεζίτη, ο οποίος παρεμπιπτόντως . ήταν κουμπάρος του δημοτικού
συμβούλου.

Δυστυχώς όμως ο τραπεζίτης αφού ανέκτησε το κεφάλαιό του, δεν έσβησε το
χρέος των κατοίκων, και ούτε το χρέος του δήμου, ο οποίος φυσικά βρέθηκε
ένα βήμα πριν την πτώχευση.

Βλέποντας τα χρέη να πολλαπλασιάζονται και στριμωγμένος από τα επιτόκια, ο
δήμαρχος ζήτησε βοήθεια από τους γειτονικούς δήμους. Αυτοί όμως του έδωσαν
αρνητική απάντηση, γιατί όπως του είπαν είχαν υποστεί την ίδια ζημιά με
τους δικούς τους γαιδάρους!!...

Ο τραπεζίτης τότε έδωσε στον δήμαρχο την «ανιδιοτελή» συμβουλή / οδηγία να
μειώσει τα έξοδα του δήμου: λιγότερα λεφτά για τα σχολεία, για το
νοσοκομείο του χωριού, για την δημοτική αστυνομία, κατάργηση των κοινωνικών
προγραμμάτων, της έρευνας, μείωση της.....................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Ανακεφαλαιοποίηση - Ξεπουλήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες !

trapezes.jpg
Ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος διασύρθηκε - Ιστορικό ρεκόρ απαξίωσης.
 
Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο τραπεζικής απαξίωσης.
Ακόμη και στις ΗΠΑ με την Citigroup ή τις Ιρλανδικές τράπεζες όπου στην κυριολεξία κατακρημνίστηκαν χρηματιστηριακά, κρατήθηκαν τα προσχήματα.

Στην Ελλάδα αυτό που συνέβη δεν έχει προηγούμενο, ξεπουλήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες στις πιο εξευτελιστικές τιμές στην ιστορία τους. 
Με βάση τις προσφορές που υποβλήθηκαν στα βιβλία προσφορών οι ξένοι επενδυτές αποτίμησαν τις ελληνικές τράπεζες στις εξής εξευτελιστικές τιμές. 
-Την Eurobank την αποτίμησαν με χρηματιστηριακούς όρους στα 147 εκατ παρ΄ ότι διέθετε προ ανακεφαλαιοποίησης 3 δισεκ. κεφάλαια. 
-Την Πειραιώς την αποτίμησαν με χρηματιστηριακούς όρους στα 18 εκατ παρ΄ ότι διέθετε προ ανακεφαλαιοποίησης 5,6 δισεκ. κεφάλαια. 
-Την Εθνική την αποτίμησαν με χρηματιστηριακούς όρους στα 105 εκατ παρ΄ ότι διέθετε προ ανακεφαλαιοποίησης 4 δισεκ. κεφάλαια. 
-Την Alpha bank την αποτίμησαν με χρηματιστηριακούς όρους στα 500 εκατ παρ΄ ότι διέθετε προ ανακεφαλαιοποίησης 6,2 δισεκ. κεφάλαια. 

Οι 7 λόγοι του απόλυτου διασυρμού 

1) Μηδενίστηκαν οι αξίες των ελληνικών τραπεζών. 
Να αναλογιστείτε ότι στο χρηματιστήριο οι τράπεζες αξίζουν 2,8 δισεκ. ευρώ και η προσφορές που υπέβαλλαν οι ξένοι στα βιβλία προσφορών αποτίμησαν τις ελληνικές τράπεζες στα 750-800 εκατ. 
Δηλαδή αποτίμησαν οι ξένοι επενδυτές 345 δισεκ. ενεργητικό ή 215 δισεκ. σταθμισμένο ενεργητικό με ... 750 εκατ ευρώ. 
Υπάρχουν και χειρότερα. 

2) Οι τράπεζες διαθέτουν ήδη 18 δισεκ. κεφάλαια και θα αποκτήσουν με το πέρας της ανακεφαλαιοποίησης άλλα 14 δισεκ. συνολικά 32-33 δισεκ. ευρώ κεφάλαια. 
Οι ξένοι με τις προσφορές που υπέβαλλαν στα βιβλία προσφορών ουσιαστικά τους χαρίστηκαν τα 18 δισεκ. κεφάλαια των τραπεζών.
Υπάρχουν και χειρότερα. 

3) Ως παράδειγμα αναφέρεται ότι η Πειραιώς με 86 δισεκ. ενεργητικό αποτιμήθηκε με όρους προσφορών στο book building στην τιμή των 18 εκατ απίστευτο αλλά αληθινό ή η Eurobank 147 εκατ. 
Υπάρχουν και χειρότερα. 

4) Οι έλληνες επενδυτές καταστράφηκαν στην κυριολεξία τα έχασαν όλα, οι έλληνες μέτοχοι μηδενίστηκαν, οι παλαιοί παραδοσιακοί μέτοχοι μηδενίστηκαν. 
Οι ελληνικές τράπεζες άλλαξαν στην κυριολεξία χέρια και ξεπουλήθηκαν σε διεθνείς επενδυτές. 
Αυτός είναι διασυρμός. 
Υπάρχουν και χειρότερα. 

5) Οι ξένοι επενδυτές δεν πήραν μόνο 18 δισεκ. δωρεάν κεφάλαια απαίτησαν μέσω των εξευτελιστικών τιμών στα βιβλία προσφορών να κερδίσουν όλο το discount μεταξύ της τιμής στο βιβλίο προσφορών και στην τιμή στο χρηματιστήριο. 
Ας δώσουμε ένα παράδειγμα. 
Η τιμή της Eurobank στο βιβλίο προσφορών είναι περίπου 0,0125 ευρώ και η τιμή στο ταμπλό του χρηματιστηρίου 0,024 ευρώ. 
Αυτό ξέρετε τι σημαίνει ότι οι ξένοι κερδίζουν και την διαφορά τιμής στο βιβλίο με τιμής στο χρηματιστήριο. 
Υπάρχουν και χειρότερα 

6) Ο καπιταλισμός δεν είναι για τους μικρούς και η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι στηρίζει τα διεθνή funds - δήθεν δίνει αγώνα για την πρώτη κατοικία - αλλά ισοπεδώνει και περιθωριοποιεί τον μικρομέτοχο. 
Με εξαίρεση την Εθνική που θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών και για μικρομετόχους ουσιαστικά το σύστημα απέκλεισε το διαχρονικό στήριγμα του ελληνικού banking. 
Το 2006-2007 στις ελληνικές τράπεζες που είχαν κεφαλαιοποίηση στο χρηματιστήριο 68-72 δισεκ. ευρώ οι ιδιώτες κατείχαν το 44% του μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών. 
Υπάρχουν και χειρότερα 

7) Όλοι κόπτονται για τον έλληνα φορολογούμενο πολίτη. 
Ανοησίες τον έχουν για το καλάθι των αχρήστων. 
Οι έλληνες φορολογούμενοι πολίτες δανείστηκαν 40 δισεκ. για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι....................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Όταν θέλουμε μπορούμε. Εξομοιωτής Πτήσεων εξ ολοκλήρου από τον Ε.Σ.!

Σημsimas.jpg. Όταν αναπτύσσουμε με ίδια μέσα, ένα τόσο σύγχρονο και απαιτητικό σύστημα, δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί κάποιος ,πόσα άλλα συστήματα θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε από μόνοι μας, εξοικονομώντας πόρους και παράλληλα αναπτύσσοντας τεχνολογία και τεχνογνωσία. Μακάρι να υπάρξει η πολιτική βούληση και να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια που μόνο σε καλό μπορεί να μας βγει. Ζημιωμένοι θα βγουν μόνο όσοι είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια στις προμήθειες και στις μίζες..
---
Συνεχίζουν τη λειτουργία τους στα αεροδρόμια της Πάχης Μεγάρων και του Στεφανοβικείου, επ' ωφελεία των χειριστών της Αεροπορίας Στρατού, δύο Εξομοιωτές Πτήσεων και Αεροναυτιλίας Ελικοπτέρων (HELICOPTER SIMULATION - HELISIM). Η μελέτη και υλοποίηση του έργου κατασκευής των εξομοιωτών πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διευθύνσεως Τεχνικού του ΓΕΣ, η οποία ανέθεσε στο 2ο Τάγμα Επισκευών Αεροπορικού (2ο ΤΕΑΥ) Υλικού την κατασκευή των υποσυστημάτων εξομοίωσης και των λοιπών εργασιών. Σε σύντομο χρονικό διάστημα συγκροτήθηκε ομάδα κατασκευής, αξιοποιήθηκαν άτρακτοι πεπαλαιωμένων ελικοπτέρων και οι σύγχρονες υποδομές του 2ου ΤΕΑΥ. Το προσωπικό εργάστηκε με ιδιαίτερο ζήλο και παράλληλα με το κύριο επισκευαστικό του έργο.
HELISIM3.jpg
Το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας είναι η κατασκευή του σύγχρονου εξομοιωτή με ελάχιστο κόστος, ο οποίος παρέχει ένα περιβάλλον εκπαίδευσης όπου δύναται να εξομοιωθούν ρεαλιστικά:
 
-Πτήσεις δια οργάνων.

-Αεροναυτιλιακά ταξίδια.

-Πτήσεις σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας ή νύκτα (και σε περιβάλλον διοπτρών νυκτερινής όρασης), καθώς και με πρόκληση ασυνήθους κατάστασης πτήσης (αφή προειδοποιητικών λυχνιών, απώλεια συστήματος, ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα).

-Πτήσεις αναγνώρισης αεροδρομίων ή περιοχής ενδιαφέροντος για νεοεισερχόμενους χειριστές.

-Εξοικείωση των νέων χειριστών με τις επικοινωνίες αλλά και με τις διαδικασίες συνεργασίας..................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Ελληνική εφεύρεση. Συσκευή παράγει ηλεκτρική ενέργεια από νερό!!! Διαδώστε το!!!

Σημ.ηλεκτρισμός από νερό.jpg Μία πραγματικά μεγάλη και ελπιδοφόρα ΕΛΛΗΝΙΚΗ εφεύρεση, φιλοδοξεί να λύσει το ελληνικό αλλά ακόμα και το παγκόσμιο ενεργειακό πρόβλημα. Όπως θα δείτε και παρακάτω, παράγει αστείρευτη ενέργεια από νερό!!!! Η ένωση Ελλήνων φυσικών υποστηρίζει την εφεύρεση αυτή και όπως φαίνεται την στηρίζει πλέον και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας!!! Οι δυνατότητες που ανοίγονται είναι πραγματικά ανυπολόγιστες. Κατά την άποψη μου θα μπορούσε να δώσει την λύση στην κατρακύλα που έχει πάρει η χώρα, αρκεί να γίνει σωστή ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ και όχι ξεπούλημα και απαξίωση, όπως είμαστε συνηθισμένοι να κάνουμε για ότι δεν υπάρχει μίζα!!!.

Στο πλαίσιο αυτό οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στην ιστοσελίδα zougla.gr -που είναι και η πηγή της παρούσας ανάρτησης-  και στον κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλο που στήριξε και ανέδειξε αυτή την  ελληνική προσπάθεια την ώρα που σε όσους είχε καταφύγει ο κ.Πέτρος Ζωγράφος -ο εφευρέτης- , δεν είχαν ασχοληθεί σχεδόν καθόλου.

----

Όπως προβλέπουν κορυφαίοι πολιτικοί και οικονομολόγοι, βρισκόμαστε στην απαρχή μιας νέας εποχής της παγκόσμιας ιστορίας, στην οποία μπορεί να μας οδηγήσει το υδρογόνο και οι εφαρμογές του για παραγωγή ενέργειας.

Μεταξύ των «πιονέρων» αυτής της περιόδου που διανύουμε είναι ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος, η συσκευή του οποίου παράγει ηλεκτρισμό, καθώς και υδρογόνο που μπορεί να αξιοποιηθεί ως καύσιμη ύλη για να τροφοδοτήσει με ενέργεια τον πολιτισμό μας. Μοναδικό έξοδο; Το αθώο νερό και στοιχεία που βρίσκονται σε αφθονία στη φύση, τα οποία συνδυαζόμενα με τις κατάλληλες ραδιοσυχνότητες παράγουν αυτό που μέχρι τώρα μας φαίνεται ως «θαύμα».

Στην πέμπτη κατά σειρά εκπομπή με θέμα τη σπουδαία εφεύρεση, τροφοδοτήθηκε απρόσκοπτα με ενέργεια παραγόμενη από νερό ένας βενζινοκινητήρας καθώς και άλλες ηλεκτρικές συσκευές, υπό τα βλέμματα επιστημόνων που βρίσκονταν στο πάνελ του «Κίτρινου Τύπου».

Παράλληλα παρουσιάστηκε μια καθοριστικής σημασίας εξέλιξη: την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε μία κλειστή σύσκεψη στο Πεντάγωνο, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, επιστημόνων και πολιτικού προσωπικού, για τη μεγάλη ελληνική εφεύρεση. Ο Πέτρος Ζωγράφος παρουσίασε τη συσκευή του και αμέσως βρήκε ανταπόκριση από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία χαρακτήρισε «στρατιωτικό μυστικό» την αρχή λειτουργίας της.

Πλέον, έπειτα από την αναγνώριση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, το υπουργείο αναλαμβάνει την εποπτεία της διαδικασίας, ώστε η συσκευή να κατοχυρωθεί ως στρατιωτική πατέντα, εξασφαλίζοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια για την ανάπτυξη και την ασφάλειά της, ενώ παράλληλα θα διαθέσει ειδικό εργαστήριο για την υλοποίηση του προγράμματος που φιλοδοξεί να δώσει λύση στο ενεργειακό.

Η συσκευή εγκαταστάθηκε σε............................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Σφίγγει ο κλοιός: Κίνδυνος να εγκλωβιστούν χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα

Guardianπρόσφυγες_σύνορα.jpg: H Γαλλία θα ζητήσει ευρωπαϊκές «ομάδες ταχείας αντίδρασης» στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας 

Daily Mail: Σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν - Την ίδια ώρα τα Σκόπια ξεκίνησαν να χτίζουν το φράχτη στα σύνορα

---

Αλλάζουν τα πάντα στην Ευρώπη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι αλλά και τις απειλές για νέο κύκλο βίας. Αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι για την Ελλάδα καθώς ολοένα και σφίγγει ο κλοιός για να εγκλωβιστούν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην ελληνική επικράτεια.

Στις αλλαγές φαίνεται ότι πρωτοστατεί η Γαλλία η οποία μετά το βαρύτατο πλήγμα με τους 129 νεκρούς που δέχθηκε στο Παρίσι αξιώνει να αλλάξει το χαλαρό καθεστώς και όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να δέχονται αυστηρούς ελέγχους όταν ταξιδεύουν στην ζώνη Σένγκεν.

Ενδεικτικό το δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail σύμφωνα με το οποίο η ζώνη Σένγκεν όπως την γνωρίζαμε πλησιάζει στο τέλος της. Το δημοσίευμα, μάλιστα, ονοματίζει τρεις χώρες - Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία - οι οποίες θα υποχρεωθούν να αφήσουν τη συνθήκη και να βγουν εκτός της.

Σύμφωνα με αξιωματούχο που δεν ονοματίζεται στη θέση της υπάρχουσας συνθήκης Σένγκεν θα δημιουργηθεί μία πιο μικρή, η οποία θα περιλαμβάνει λιγότερες χώρες για να μπορούν να ελέγχουν με μεγαλύτερη ευχέρεια τις ροές μεταναστών στο εσωτερικό τους. 

Η μίνι Σένγκεν θα περιλαμβάνει το Βέλγιο, την Γαλλία, την Γερμανία, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία, οι οποίες θα επανασχεδιάσουν τα σύνορα της συνθήκης, με ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών μόνο εντός των δικών τους συνόρων. 

Όσα ζητάει η Γαλλία περιλαμβάνονται σε τρεις σελίδες, τις οποίες δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα η εφημερίδα Guardian,  και θα συζητηθούν στην έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ την Παρασκευή.

Το Παρίσι μεταξύ άλλων ζητάει να υιοθετηθούν άμεσα μέτρα ώστε να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες για όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς μέσα στην ΕΕ  και να υιοθετηθούν τρόποι εύκολης ανταλλαγής πληροφοριών σε ολόκληρη την ΕΕ.

Σύμφωνα με το γαλλικό σχέδιο, όλοι οι Ευρωπαίοι που μπαίνουν ή βγαίνουν από τη ζώνη Σένγκεν πρέπει να υφίστανται αυστηρούς ελέγχους και να γίνεται διασταύρωση πληροφοριών μέσω βάσεων δεδομένων για τυχόν σχέσεις με τρομοκρατικούς πυρήνες.

Η Γαλλία επίσης ζητάει να αναπτυχθούν ευρωπαϊκές «ομάδες ταχείας αντίδρασης» στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, κάτι που η Αθήνα δεν θέλει όπως γράφει ο Guardian, και αξιώνει να γίνονται συστηματικοί έλεγχοι όλων των προσφύγων που μπαίνουν στην ΕΕ μέσω Τουρκίας.

«Απαιτούνται άμεσοι, ενισχυμένοι, συστηματικοί και συντονισμένοι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα για τα άτομα που δικαιούνται την ελεύθερη διέλευση εντός της ζώνης Σένγκεν» αναφέρει το έγγραφο.

Αν οι άλλες χώρες δεν κινηθούν γρήγορα, οι Γάλλοι προειδοποιούν ότι θα κινηθούν μόνοι τους εφαρμόζοντας τέτοια αυστηρά μέτρα.

Τα Σκόπια ξεκίνησαν να χτίζουν τον φράχτη στην Ειδομένη

Την ίδια ώρα τα Σκόπια φαίνεται ότι προχωρούν στην έναρξη της κατασκευής φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα προκειμένου να ανακόψουν τις ροές προσφύγων και μεταναστών από την Ειδομένη.

Ο φράχτης όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» η οποία δημοσιεύει και φωτογραφία από τη διεξαγωγή των εργασιών, θα απλώνεται από το ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη έως την όχθη του Αξιού, σε μήκος 1,5 χλμ. περίπου, και οι εργασίες διεξάγονται από τον στρατό.

Ωστόσο, ήδη από την Τετάρτη επικρατεί ένταση στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ καθώς, σύμφωνα με κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας που βρίσκεται στην περιοχή, από τη γειτονική χώρα ανακοινώθηκε σε εκατοντάδες μετανάστες ότι, πλέον, θα.........................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Πόσο σοβαρή είναι η απειλή των τζιχαντιστών για την Ελλάδα

Άρθρο του Isis-fighters.jpgΔρ. Ευάγγελου Στεργιούλη*

Mετά από μία σειρά αποτρόπαιων εγκλημάτων των τζιχαντιστών που μεταδίδονταν από μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, η διεθνής κοινότητα αποφάσισε τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων εναντίον στόχων του αποκαλούμενου ισλαμικού κράτους. Τούτο όμως δεν κατέστη δυνατό να αποτρέψει τον τρόμο και τη φρίκη να μεταφερθούν μέσα στη καρδιά της Ευρώπης, δυστυχώς για άλλη μια φορά, και παρά τις δημόσιες ανακοινώσεις-προειδοποιήσεις για σχεδιασμό επιθέσεων στις ΗΠΑ και Γαλλία.

Η κατάσταση διεθνούς συναγερμού που έχει τεθεί σε ισχύ για την έγκαιρη αντιμετώπιση της όποιας απειλής, είναι βέβαιο ότι θα παρατείνεται επ' αόριστον. Κατά το παρελθόν, δημόσιες δηλώσεις τόσο του Πενταγώνου όσο και άλλων κρατικών υπηρεσιών επιβεβαίωναν ότι ο πόλεμος κατά του ισλαμικού κράτους δεν φαίνεται να επιτυγχάνει άμεσα αποτελέσματα, τόσο λόγω της συνεχούς ροής εθελοντών ενίσχυσης των jihadists όσο και της χρηματοδότησης τους. Πρόκειται για δύο σημαντικότατες παραμέτρους οι οποίες χαρακτηρίζουν την αυξημένη ρευστότητα της κατάστασης, η οποία όσο περισσότερο διαρκεί τόσο περισσότερο θα αυξάνεται και το επίπεδο απειλής των jihadists σε στόχους της διεθνούς κοινότητας.

Κατ' αρχήν, όλα τα κράτη που συμμετέχουν, άμεσα ή έμμεσα, στις πολεμικές επιχειρήσεις της διεθνούς κοινότητας αποτελούν εν δυνάμει στόχους αντεκδίκησης τζιχαντιστών. Αναμφίβολα, η Ελλάδα δεν κατατάσσεται στις χώρες υψηλής επικινδυνότητας όπως οι ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία κλπ., καθόσον δεν συμμετέχει σε πολεμικές επιχειρήσεις κατα του ισλαμικού κράτους, δεν παύει ωστόσο να αποτελεί μέρος του προβλήματος που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο δυτικός κόσμος.

Η γεωγραφική θέση της χώρας υπήρξε εδώ και μήνες το έναυσμα για την προβολή δημοσιευμάτων στον ελληνικό και ξένο τύπο περί διελεύσεως ή παραμονής στη χώρα ακραίων ισλαμικών στοιχείων φιλικά προσκείμενων στους Jihadists. Το στοιχείο της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας αποτελούσε ανέκαθεν το ευαίσθητο σημείο στις αναλύσεις και εκτιμήσεις απειλών της διεθνούς τρομοκρατίας και δυστυχώς σήμερα φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Επιπλέον, το στοιχείο της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας στην εκτίμηση της απειλής επιβαρύνεται σημαντικά καθόσον πέραν της εγγύτητας της χώρας με τη Μέση Ανατολή, προστίθεται δραστικά και ο βαλκανικός χώρος, εντός του οποίου υφίστανται ισχυρότατες πλέον ενδείξεις για ύπαρξη θυλάκων ακραίων ισλαμικών στοιχείων, κυρίως μετά τη δημοσιότητα που έλαβαν και επίσημες δηλώσεις των Σκοπίων περί συμμετοχής Αλβανών μουσουλμάνων στο πολεμικό μέτωπο της Συρίας.

Δυστυχώς, η δημόσια ασφάλεια στη χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μία νεοεμφανισθείσα απειλή, το μέγεθος της οποίας όπως και η χρονική διάρκεια της είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσδιορισθούν. Όμως, η μελέτη του ιστορικού φονταμενταλιστικών δράσεων στην Ευρώπη σε συνδυασμό με τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, μπορούν να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο συσχετισμών και συγκρίσεων προκειμένου να εξαχθούν ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα.

Στις τρομοκρατικές ενέργειες της 7/7/2005 στο Λονδίνο, ουδείς ανέμενε ότι θα εκτελούνταν από Βρετανούς πολίτες δεύτερης η ενδεχομένως και τρίτης γενιάς μεταναστών μουσουλμάνων στο θρήσκευμα. Παρομοίως, στις τρομοκρατικές ενέργειες της 11/3/2004 στη Μαδρίτη, ουδείς ανέμενε ότι θα ήταν έργο ακραίων ισλαμιστών, γι' αυτό και οι πρώτες επίσημες κυβερνητικές δηλώσεις απέδιδαν τις βομβιστικές ενέργειες σε Βασκικές οργανώσεις.

H Ελλάδα, από πλευράς διεθνούς ασφάλειας, δεν αντιμετώπισε σχεδόν κανένα σοβαρό περιστατικό ακραίας ισλαμικής τρομοκρατίας. Παρά ταύτα, οι κρατικές υπηρεσίες αστυνόμευσης και ασφάλειας στην Ελλάδα κατά το παρελθόν είχαν σφοδρά επικριθεί για την αναποτελεσματικότητα τους στο χώρο της τρομοκρατίας και δη της εσωτερικής τρομοκρατίας. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από τις αρχές του 2000 και εντεύθεν, οι ελληνικές αρχές ασφαλείας έχουν δώσει εξαιρετικά δείγματα αποτελεσματικού χειρισμού σοβαρών υποθέσεων εγχώριας και διεθνούς τρομοκρατίας.

Τι μέλλει όμως γενέσθαι με την απειλή των Jihadists;

Πρόκειται αναμφίβολα για μία ιδιαιτέρως ξεχωριστή απειλή η οποία διέπεται από τα στοιχεία της ρευστότητας, της αδυναμίας επακριβούς καθορισμού του μεγέθους της και της χρονικής διάρκειας, καθώς επίσης και το ιδιαίτερα μεγάλο εύρος των πιθανών στόχων. Γι' αυτούς τους λόγους oι ελληνικές αρχές οφείλουν να καταρτίσουν ένα σχέδιο εθνικής στρατηγικής, το οποίο θα προσδιορίζει τους στόχους, θα καθορίζει τις μορφές δράσης, όπως η συλλογή, ανάλυση και η αξιοποίηση των σχετικών πληροφοριών, το επίπεδο συνεργασίας τόσο σε εσωτερικό όσο και σε διεθνές επίπεδο και κάθε άλλη σχετική και αναγκαία παράμετρο.

Τόσο στην κατάρτιση όσο και στην υλοποίηση αυτής της εθνικής στρατηγικής, οι Ελληνικές Αρχές μπορούν να διασφαλίσουν την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη τόσο της Interpol όσο και της Europol. Πρόκειται για δύο διεθνείς οργανισμούς ασφαλείας στους οποίους η Ελλάδα συμμετέχει από ιδρύσεως των και μπορεί ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσει και να αξιοποιήσει τις εξειδικευμένες δυνατότητες που διαθέτουν ιδίως στην ανάλυση μεγάλου όγκου πληροφοριών και δεδομένων. Κυρίως η Interpol λόγω της διεθνούς εμβέλειας της, των τεράστιων βάσεων δεδομένων (π.χ διαβατηρίων, ταξιδιωτικών εγγράφων) που λειτουργούν στην έδρα της, στη Λυών, και ενός εξαιρετικά ανεπτυγμένου παγκόσμιου δικτύου επικοινωνίας που λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως, διαθέτει εξειδικευμένη τεχογνωσία και πληροφόρηση.

Η κατάρτιση μιας εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της εν λόγω απειλής είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, διότι στη χώρα μας πληροφορίες σχετικές με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν διαχειρίζονται μόνο η Ελληνική Αστυνομία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αλλά και άλλες υπηρεσίες, ενδεχομένως με περιορισμένη εδαφική αρμοδιότητα όπως για παράδειγμα το Λιμενικό Σώμα, αλλά και η ειδική υπηρεσία του ΣΔΟΕ για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, που αναμφισβήτητα αποτελούν εξίσου σημαντικούς παράγοντες στον καθορισμό μιας ενιαίας εθνικής στρατηγικής.

Τέλος, η κατάρτιση μιας εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της απειλής από το αποκαλούμενο ισλαμικό κράτος θα συμβάλει στην αποφυγή λαθών και παραλείψεων που θα μπορούσαν να είχαν τραγικά αποτελέσματα σε επίπεδο δημόσιας ασφάλειας. Η αποτροπή των τρομοκρατικών επιθέσεων στις ΗΠΑ την 9/11 δεν κατέστη δυνατή, κυρίως, λόγω..................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Τζιχαντιστές: "Εχθρός εντός των πυλών" για την Ευρώπη που ετοιμάζεται για πόλεμο

πολεμικά αεροπλάνα.jpg

Βομβαρδισμοί από αέρος εναντίον του Ισλαμικού Κράτους γίνονται εδώ και πάρα πολύ καιρό. Πρόσφατα άρχισαν και οι Ρώσοι. Και χθες το βράδυ οι Γάλλοι έκαναν μια επίδειξη δύναμης με μαζικές αεροπορικές επιδρομές . Στο μεταξύ όμως ο εχθρός έχει ήδη εισβάλει στην Ευρώπη.
Η Γαλλία έχει 5 εκατομμύρια μουσουλμάνους. 16% των Γάλλων βλέπει θετικά την ISIS. 1000 Γάλλοι μάχονται με αυτή. 100 έχουν σκοτωθεί! Η Δύση ολόκληρη έκλεινε τα μάτια σ΄ όλα αυτά ,έχοντας ως προτεραιότητα την πτώση του Άσαντ! Για την οποία δημιούργησε και υποστήριξε αυτούς που τώρα σκοτώνουν εν ψυχρώ τους πολίτες της! Η Γαλλία απείλησε με κλείσιμο των συνόρων της,λίγο μετά από τις επιθέσεις. Μόνο που ο εχθρός έχει περάσει ήδη στο εσωτερικό της!

Δυστυχώς η στρατιωτική επίλυση της τρομοκρατίας των φανατικών ισλαμιστών δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με εναέριο πόλεμο. Κακά τα ψέμματα. Αυτή είναι η μία διαπίστωση. Η δεύτερη είναι ότι η όποια χερσαία επέμβαση θα είναι μια επιχείρηση με πολύ μεγάλο κόστος για όσους την επιχειρήσουν. Αλλά έτσι όπως τα κατάφερε η Δύση δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος δρόμος. Η "πολιτική μετάβαση" στη Συρία για την οποία υποτίθεται ότι συζήτησαν Ομπάμα και Πούτιν χθες στην Αττάλεια δεν μπορεί πλέον να γίνει χωρίς την "εκκαθάριση" της περιοχής από το καρκίνωμα των τζιχαντιστών. Το οποίο όμως έχει πλέον κάνει "μεταστάσεις" στην Ευρώπη.

Νέο λουτρό αίματος κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει . Αντιθέτως όλοι φοβούνται ότι σύντομα θα επαναληφθεί. Η Ευρώπη ολόκληρη ζει υπό καθεστώς τρόμου από το βράδυ της Παρασκευής. Και απ΄ αυτό το κλίμα οι μόνοι που αναμένουν ...κέρδη είναι οι ακροδεξιοί πολιτικοί σχηματισμοί σ΄ όλη την Ευρώπη. Ο φόβος τους "τρέφει" και η άνοδός όλων αυτών των ακροδεξιών απόψεων είναι ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα για την Γηραιά ήπειρο.

Η Ευρώπη έχει την ατυχία να μην έχει ούτε έναν ηγέτη που θα μπορούσε με την προσωπικότητά του να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αποκτήσει πρώτα απ΄ όλα η ΕΕ άποψη,φωνή,θέση και στρατηγική στο σοβαρότατο πρόβλημα ασφαλείας που έχει δημιουργηθεί . Που ήταν η Ευρώπη και η ΕΕ όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης στη Συρία; Ποια είναι η θέση της; Να επαναλαμβάνει σαν "παπαγαλάκι" ότι πρέπει να φύγει ο Άσαντ; Τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια που το φαινόμενο του ισλαμικού φανατισμού και της τρομοκρατίας θέριευε; Της χτύπησε τη πόρτα πάλι στο Παρίσι. "Έκλαψε", "θρήνησε" η ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ και μετά επέστρεψε στα ...χρηματοπιστωτικά της.........................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Τα ανοιχτά σύνορα είναι το τέλος της Ελλάδας

συνορα.jpg

Γράφει ο κ. Ναπολέων Λιναρδάτος


Θα πρέπει να ζεις εντελώς στον δικό σου κόσμο για να μετακομίζεις την Μέση Ανατολή στην Ευρώπη και μετά να αναρωτιέσαι γιατί η καθημερινότητα σου γίνεται όλο και πιο μεσανατολική. Κάπου εκεί βρίσκονται η πολιτική τάξη και τα ΜΜΕ της Ελλάδας. Είναι τόσο βαθιά χωμένοι και οι μεν και οι δε στις αριστερές ιδεοληψίες της πολιτικής ορθότητας και της πολυπολιτισμικότητας που τους είναι αδύνατο να καταλάβουν την καταστροφή που θα φέρει η πολιτική των ανοιχτών συνόρων που έχουν επιβάλλει.


Ο ξάδερφος του πρωθυπουργού, διορισθείς γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εξωτερικών, την Κυριακή το πρωί στο Mega μας προειδοποίησε το θέμα της τρομοκρατίας «υπάρχει ο κίνδυνος να μετατοπιστεί στο προσφυγικό». Αν και όπως είπε «πιθανώς να εμφανιστούν και άλλοι [τρομοκράτες] που πέρασαν από τον ελληνικό χώρο.» Οι "πρόσφυγες" μας είπε ο ξάδερφος του πρωθυπουργού ότι φεύγουν από την Συρία για να αποφύγουν τους ίδιους ανθρώπους που αιματοκύλισαν το Παρίσι.

Αυτό που δεν θέλει να ξέρει ή δεν θέλει να πει ο ξάδερφος του πρωθυπουργού είναι ότι δεν έχει ιδέα ποιοι μπαίνουν στην Ελλάδα. Στην Συρία υπάρχουν πληθυσμοί που είναι με την Isis και υπάρχουν άλλες ομάδες που είναι αντίθετες στην Isis, αλλά τα πιστεύω τους είναι επίσης του ακραίου ισλαμισμού. Οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι είναι μετρημένοι στα δάκτυλα. Όταν η Isis χάνει μια μάχη οι φιλικοί πληθυσμοί προς αυτή γίνονται και αυτοί πρόσφυγες. Όταν περίπου 6.000 μουσουλμάνοι εισβάλουν καθημερινά στην Ελλάδα το ελληνικό κράτος δεν έχει ιδέα από που είναι και τι πιστεύουν. Ο διορισθείς ξάδελφος απλά ψεύδεται όταν δηλώνει ότι αυτοί που εκμεταλλεύονται την πολιτική των ανοιχτών συνόρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση Τσίπρα/Καμμένου είναι απλά θύματα των πιο ακραίων ισλαμιστών.

Προσφάτως η Deutsche Welle μετέδωσε ότι «Οι πρόσφυγες δεν αφήνουν πίσω τους τις συγκρούσεις». «Οι οργανώσεις βοήθειας, οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι εθελοντές παρατηρούν ότι οι εθνοτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές εντάσεις βρίσκονται σε άνοδο στα υπερπλήρη καταφύγια προσφύγων της Γερμανίας.» Συνοπτικά, εισάγουμε αθρόα πληθυσμούς και ταυτόχρονα εισάγουμε τις συγκρούσεις που γι' αυτούς είναι ύψιστης σπουδαιότητας. Αυτά που έγιναν στο Παρίσι τώρα και πριν από μερικούς μήνες δεν είναι παρά οι προσεισμικές δονήσεις της πολυπολιτισμικής Ευρώπης, τα χειρότερα έπονται.

Από την μια βλέπουμε ότι πολλές από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν γίνει από μουσουλμάνους δεύτερης και τρίτης γενιάς, που δείχνει πόσο δύσκολο είναι για το μουσουλμανικό στοιχείο η αφομοίωση του στις αρχές και την κουλτούρα των δυτικών κοινωνιών. Η αποτυχία της αφομοίωσης των ήδη εν Ευρώπη μουσουλμάνων δεν φαίνεται να πτοεί την πολιτική τάξη. Το κάλεσμα της κας Μέρκελ σε εκατομμύρια μουσουλμάνους το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα σε όλα τα θέματα που αφορούν τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς.

Ισλάμ και νεωτερικότητα δεν συμβαδίζουν, αλλά η πολιτική τάξη της Ευρώπης δεν έχει κανένα πρόβλημα γεμίζει την ήπειρο με εχθρικούς προς τις βασικές αρχές της πληθυσμούς. Δεν είναι τυχαίο που η λύση που έχει βρεθεί μέχρι τώρα είναι αντί οι μουσουλμάνοι να αφομοιώνουν τις αρχές της Ευρώπης, η Ευρώπη υιοθετεί τις αρχές του Ισλάμ. Οι νόμοι λογοκρισίας είναι μόνο η αρχή. Θα δείτε ότι μετά από κάποιο καιρό η λύση που θα βρεθεί για τα όποια νέα θέματα λόγω της αθρόας λαθρομετανάστευσης θα είναι ο περαιτέρω περιορισμός.................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Οδηγός επιβίωσης: Τι πρέπει να κάνετε σε κατάσταση πολέμου

odigos-epiviosis-katastasi-polemou.jpgΣε μια εποχή που το περιβάλλον ασφάλειας επιβαρύνεται όλο και περισσότερο και ο εφιάλτης ενός πολέμου πέρα από την περιφερειακή σύγκρουση π.χ. Ελλάδας-Τουρκίας, εμφανίζεται και πάλι, καλό είναι να γνωρίζουμε ορισμένα βασικά πράγματα για το πώς θα επιβιώσουμε εμείς και η οικογένειά μας, ειδικά αν ζούμε εντός αστικού ιστού.

H κατάρρευση των δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας είναι πολύ πιθανή ή ή αδυναμία τους να δράσουν αν χτυπηθούν κέντρα επικοινωνιών, διοίκησης και ελέγχου.

Σε κατάσταση πολέμου τα είδη υγιεινής και τα φάρμακα είναι σημαντικότερα και από το φαγητό. Μπορείς να πυροβολήσεις ένα περιστέρι. Μπορείς να κόψεις ένα φυτό να φας. Δεν μπορείς όμως, ούτε να πυροβολήσεις, ούτε να φυτέψεις ένα αντισηπτικό.

Μάζεψε αντισηπτικά, απορρυπαντικά, σαπούνι, γάντια, μάσκες.

Μάθε να δίνεις πρώτες βοήθειες, να καθαρίζεις πληγές και να φροντίζεις εγκαύματα. Ακόμα και αν βρεις γιατρό, ίσως να μην μπορείς να τον πληρώσεις. Μάθε να χρησιμοποιείς αντιβιοτικά. Είναι καλό να έχεις απόθεμα.

Θα πρέπει να διαλέξεις να έχεις όσο απλούστερα όπλα γίνεται και φρόντισε να έχεις νομίμως κτηθέντα πυροβόλα όπλα και πολλά πυρομαχικά, ακόμα και κυνηγετικά όπλα, κατά προτίμηση ημιαυτόματα για στοιχειώδη προστασία. Τα ρωσικά Saiga και Μolot, αλλά και πολλές αμερικάνικες καραμπίνες κάνουν άριστη δουλειά.

Θα πρέπει να έχεις μικρά πράγματα που δεν χτυπάνε στο μάτι. Για παράδειγμα, μια ηλεκτρογεννήτρια είναι καλή, αλλά 1.000 αναπτήρες BΙC είναι καλύτεροι. Η γεννήτρια θα τραβήξει την προσοχή σε περίπτωση που δημιουργηθεί πρόβλημα, ενώ οι αναπτήρες είναι μικροί, φτηνοί και εύκολα ανταλλάξιμοι.

Ο χρυσός και το ασήμι, είναι χρήσιμα;

Ναι γιατί μπορείς να τα ανταλλάξεις με τρόφιμα, φάρμακα, νερό, όπλα και πυρομαχικά.

Πόσο δύσκολο είναι να βρεθούν όπλα και πυρομαχικά;

Μπορείτε να κάνετε προμήθειες σε πυρομαχικά σε καιρό ειρήνης.Να θυμάστε ότι οι δυσκολότερες ώρες είναι κατά τις πρώτες μέρες, άρα εάν δεν έχεις ήδη όπλα και πυρομαχικά, ίσως να μην έχεις αρκετό χρόνο να τα αποκτήσεις και να προστατέψεις την οικογένειά σου. Το να είσαι άοπλος μέσα σε μια κατάσταση ταραχών και χάους είναι πολύ κακή ιδέα.

Οργάνωση ασφάλειας

Οργανώστε την περίμετρο του σπιτιού σας. Μπορεί να επικρατήσουν χαοτικές καταστάσεις. Οι εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες είτε επειδή θα είναι πεινασμένοι και απελπισμένοι είτε επειδή θα παίξουν το ρόλο της 5ης φάλαγγας θα αποτελέσουν κορυφαία απειλή για την ασφάλεια, όπως επίσης και αντικοινωνικά και παραβατικά στοιχεία της κοινωνίας.

Φροντίστε να μην έχει κανείς οπτική πρόσβαση με το εσωτερικό του σπιτιού σας, ειδικά αν μένετε σε μονοκατοικία.

Προσπαθήστε το σπίτι να μην δίνει στόχο, να μην φαίνεται οχυρωμένο. Το οχυρωμένο σπίτι δείχνει ότι κάτι έχει να κρύψει. Φροντίστε να έχετε οργανώσει ομάδες άμυνας από φίλους και συγγενείς. Αν έρθει η καταστροφή και ζεις στην πόλη, χρειάζεσαι ένα απλό, καθόλου φανταχτερό μέρος, γεμάτο με όπλα και πυρομαχικά.

Πόσα πυρομαχικά; Όσο το δυνατόν περισσότερα.

Ετοιμάστε σχέδιο διαφυγής στην επαρχία. Σημασία έχει να επιβιώσετε εσείς και η οικογένειά σας. Τα σπίτια ξανακτίζονται και τα έπιπλα αγοράζονται. Οι ζωές σας, όχι.

Είναι σημαντικό να έχει οργανωθεί δύναμη αυτοπροστασίας στην γειτονιά σας από την εποχή της ειρήνης. Πάντα οργανωμένες σκοπιές και περίπολοι έξω στους δρόμους. Η καλή οργάνωση και ο συντονισμός είναι εκ των ων ουκ άνευ για προστασία απέναντι σε συμμορίες.

Είνα καλό να ξέρουν να χειρίζονται τα όπλα όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της οικογένειά σας. Ποτέ δεν ξέρετε ποιος θα χρειαστεί να πυροβολήσει ή να στοχεύσει με ένα αυτοσχέδιο όπλο για να σώσει εσάς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας.

Διαδίκτυο, τηλεόραση, ραδιόφωνο πιθανόν δεν θα υπάρχουν. Πρέπει να οργανώσετε ένα δίκτυο ροής πληροφοριών με εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης. Βρείτε ραδιόφωνα και κατασκευάστε κεραίες που να μπορούν να λαμβάνουν στα βραχέα.

Μη φοράτε πράγματα αξίας σε τέτοιες εποχές και καταστάσεις. Κάποιος θα σας.......................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Επίθεση ισλαμιστών τρομοκρατών στο Παρίσι. 6 επιθέσεις-153 οι νεκροί μέχρι τώρα.

ΣημParis_terrorism.png. Οι ισλαμιστές τρομοκράτες έκαναν πράξη τις απειλές τους προς τις χώρες της Ευρώπης. Δυστυχώς εκ΄του αποτελέσματος φάνηκε ότι οι Γάλλοι δεν είχαν επαρκή προετοιμασία έτσι ώστε να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη και το τίμημα ήταν τεράστιο για αυτούς, ενώ όλη η Ευρώπη αλλά και οι ΗΠΑ, δηλώνουν σοκαρισμένοι.... !

Ίσως είναι πολύ αργά για προετοιμασίες και για σοκαρίσματα. Ο κίνδυνος υποτιμήθηκε και υποβαθμίστηκε συστηματικά και αυτά είναι τα απτά αποτελέσματα. Το ISIS έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη και προαναγγέλει και άλλες επιθέσεις σε ευρωπαικές πρωτεύουσες και στην Ουάσιγκτον.. Άργησαν πολύ όλοι να αντιληφθούν τις συνέπειες του γιγαντώματος του ISIS, τον οποίο στήριξαν ενεργά για να τον χρησιμοποιήσουν για να εφαρμόσουν τα γεωπολιτικά σχέδια τους. Τώρα οι συνέπειες θα βαρύνουν όλους, εκτός και αν για κάποιους αυτός είναι ο στόχος!!!! 

Ελπίζω να μην ζήσουμε παρόμοιες σκηνές και στην Ελλάδα.... Ελπίζω να γίνουν οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες (αν δεν έχουν ήδη γίνει) και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα!

----

Στις 22:17 χθες το βράδυ οι ισλαμιστές σταμάτησαν την πολιτική των ανοιχτών συνόρων στην Ευρώπη. Ήταν η στιγμή της πρώτης επίθεσης, μιας επίθεσης που οδήγησε στο Μακελειό που στοίχισε τη ζωή σε 153 ανθρώπους στην γαλλική πρωτεύουσα σε ένα σύνολο 6 καλά συντονισμένων επιθέσεων και τον Γάλλο πρόεδρο να ανακοινώνει ότι σφραγίζει τα σύνορα.

Οι επιθέσεις της Παρασκευής καταγράφηκαν δέκα μήνες μετά τις επιθέσεις τζιχαντιστών εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό και ενός εβραϊκού πολυκαταστήματος στο Παρίσι με 17 νεκρούς.

Εκείνες τις επιθέσεις είχαν διαδεχθεί και άλλες, ή απόπειρες για επιθέσεις.

Η Γαλλία για ακόμα μια φορά βρέθηκε στο στόχαστρο των ισλαμιστικών οργανώσεων με τον Πρόεδρο της Γαλλίας να αντιλαμβάνεται ότι η πολιτική των ανεξέλεγκτων κυμάτων λαθρομεταναστών είναι μια από τις αιτίες για τα χτυπήματα που δέχθηκε και πάλι η γαλλική πρωτεύουσα.

Η σφαγή συγκλονίζει. 153 άνθρωποι και πάρα πολλοί να τραυματιστούν. Συγκεκριμένα, περίπου 118 ήταν οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στο θέατρο Μπατακλάν και αρκετά άλλα άτομα έχασαν τη ζωή τους σε άλλα σημεία του Παρισιού από τις επιθέσεις πίσω από τις οποίες φαίνεται ότι βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσαν μέσω Διαδικτύου τα ξημερώματα του Σαββάτου οι τζιχαντιστές της ακραίας οργάνωσης.

Στη γαλλική πρωτεύουσα σημειώθηκαν έξι συντονισμένες επιθέσεις, ανάμεσα τους μία έξω από το Stade de France κατά τη διάρκεια του αγώνα Γαλλία-Γερμανία και η πλέον αιματηρή σε συναυλία στο Μπατακλάν όπου οι δράστες κράτησαν πολλούς ομήρους. 

Οκτώ «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στις επιθέσεις, οι επτά εκ των οποίων πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν φορέσει: Τέσσερις από τους δράστες σκοτώθηκαν στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν, εκ των οποίων οι τρεις πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά και ο τέταρτος έπεσε νεκρός από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που επενέβησαν. Τρεις βομβιστές-καμικάζι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Stade de France και άλλος ένας στην λεωφόρο Βολτέρου, κοντά στο Μπατακλάν, στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού, διευκρίνισε η πηγή αυτή.


Φ.Ολάντ: "Κλείνω τα σύνορα"

Σε ένα φορτισμένο μήνυμα ο Φ.Ολάντ από τηλεοπτικό βήμα ανακοίνωσε ότι θέτει την χώρα σε κατάσταση έκτασκτης ανάγκης και έδωσε εντολή να κλείσουν τα σύνορα.

«Θα χρησιμοποιήσουμε δυνάμεις να εξουδετερώσουμε τρομοκράτες. Θα εξασφαλίσουμε να μην ξαναγίνει μια τέτοια τρομοκρατική επίθεση. Εχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού. Η πιο σημαντική απόφαση που χρειάστηκε να πάρω είναι να κλείσω τα σύνορα. Είναι μια τεράστια δοκιμασία για άλλη μια φορά», ανέφερε.

«Ποιοι είναι αυτοί οι εγκληματίες. Ποιοι είναι αυτοί οι τρομοκράτες», διερωτήθηκε

«Η σκέψη μου είναι με τους συγγενείς των θυμάτων. Αυτό που θέλουν είναι να μας φοβίσουν γιατί να έχουμε φόβο», τόνισε,

«Θα κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις και θα νικήσουμε τους τρομοκράτες. Ζητώ να έχετε εμπιστοσύνης στις αστυνομικές δυνάμεις. Ζήτω η Δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία», κατέληξε.

Ο Γάλλος πρόεδρος μετέβη στο θέατρο Μπατακλάν, προκειμένου να ενημερωθεί δια ζώσης για την κατάσταση ομηρίας. Κατά την αποχώρησή του δήλωσε ότι οι Γάλλοι ενωμένοι και αποφασιστικοί θα αντιμετωπίσουν την μεγάλη αυτή κρίση. Πιο συγκεκριμένα είπε: 

«Ευχαριστώ όλες τις μονάδες βοήθειας για το έργο που επιτέλεσαν. Θεωρώ ότι οι τρομοκράτες που προκάλεσαν αυτό το μακελειό, έχουν μπροστά τους έναν αποφασισμένο λαό. Η Γαλλία παραμένει ενωμένη και αποφασισμένη».


Στους δρόμους ο Στρατός

Με τους νεκρούς από την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση να ξεπερνούν τους 140 οι Αρχές έδωσαν εντολή να βγουν στους δρόμους της Γαλλικής πρωτεύουσας στρατιωτικές δυνάμεις με τους πρώτους κομάντος να παίρνουν θέση έξω από το θέατρο του Μπατακλάν όπου κρατούνταν όμηροι λίγο πριν την επέμβαση της Αστυνομίας.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας αναφέρει πως 1.500 στρατιώτες βρίσκονται στους δρόμους του Παρισιού.

Σε αυστηρές εντολές προχώρησε το γαλλικό Γενικό Επιτελείο προς όλες τις μονάδες φύλαξης των συνόρων της Γαλλίας: «Πυροβολείτε ότι κινείται και επιχειρεί να εισέλθει στη Γαλλία ή να εξέλθει» λέει  η αυστηρή διαταγή.

Οπως μεταδίδει το France24, η διαταγή ήταν πολύ συγκεκριμένη: "Border agents under strict orders: Shoot to kill all trespassers".


Το χρονικό των επιθέσεων

Η πρώτη επίθεση έγινε στις 22.17 (ώρα Γαλλίας) κοντά στο Stade de France, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικό μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Γερμανίας και της Γαλλίας. Στο γήπεδο βρισκόταν και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος φυγαδεύτηκε από τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.

Αν και ο αγώνας αρχικά συνεχίστηκε, στη συνέχεια επικράτησε πανικός καθώς οι φήμες για τις επιθέσεις εξαπλώνονταν και οι θεατές παρέμειναν στο γήπεδο και αυθόρμητα συγκεντρώθηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.  

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης κοντά στο stade de France οι αρχές βρήκαν δυο διαμελισμένα πτώματα, τα οποία ανήκουν πιθανότατα σε καμικάζι, ενώ πηγές από τη Γαλλία ανέφεραν πως η μια από τις εκρήξεις που έγινε στο........................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Πλειστηριασμοί - Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!!!!

κατσίκα.jpg
Αυτό είναι το μικρόβιο που μας κατατρώει σαν λαό... Φθονούμε τον διπλανό μας και δυστυχώς χαιρόμαστε με την δυστυχία του. Άλλωστε δεν βγήκε τυχαία η φράση "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα"

Βγαίνουν πολλοί και επιχαίρουν για τους επερχόμενους πλειστηριασμούς και είναι όλο αγαλίαση γιατί κάποιοι συνάνθρωποι τους, κάποιοι συμπολίτες τους θα χάσουν τα σπίτια τους!!!

Μας έχουν πείσει οι προπαγανδιστές των κυβερνητικών μέτρων ότι όλοι αυτοί που έχουν στεγαστικά και δεν τα πληρώνουν είναι ....μπαταχτσήδες!!! Και άρα καλά να πάθουν και να τα χάσουν όλα... Για να πούμε τα πράγματα όπως είναι και βέβαια υπάρχουν μπαταχτσήδες και επιτήδειοι που εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση, όμως δεν είναι δουλειά της πολιτείας να τους βρει και να κάνει τα δέοντα? Δεν είναι λύση τα οριζόντια μέτρα γιατί αποτελούν μια πρακτική που πλήττει δικαίους και αδίκους το ίδιο...  Είναι μια άδικη πρακτική που προσπαθεί να καλύψει την ανικανότητα και την νωθρότητα των κυβερνώντων στο να ασχοληθούν και να βρουν ποιοι είναι αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη και ποιοι είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται την κατάσταση.

Τα οριζόντια μέτρα ναι μεν θα πιάσουν και κάποιους από αυτούς, αλλά θα πιάσουν και πολύ περισσότερους που ήρθαν σε αυτή τη θέση χωρίς δική τους υπαιτιότητα και χωρίς δόλο!

Παρόλο που οι επιτήδειοι είναι πολύ λιγότεροι, η λογική και ο χαρακτηρισμός του μπαταχτσή έφτασε να χαρακτηρίζει όλους όσους δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να πληρώσουν το δάνειο τους. Φρόντισαν για αυτό οι προπαγανδιστές των κυβερνητικών μέτρων που μοιράζουν ταμπέλες σε κάθε ευκαιρία για να καλύψουν την ανικανότητα των εργοδοτών τους..

Έτσι φτάσαμε να έχουμε μια σημαντική μερίδα συνανθρώπων να χαίρεται για το πάθημα των υπολοίπων.... Επειδή αυτοί δεν δανείστηκαν, δεν ατύχησαν, ή θεωρούν εαυτούς αδικημένους, θέλουν να "τιμωρηθούν" οι "άλλοι" για..................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Πλειστηριασμοί κατοικιών .Τι να κάνετε αν η τράπεζα χτυπήσει την... πόρτα σας!

πλειστηριασμοί.jpg
Το τρίτο μνημόνιο, που ήδη εφαρμόζεται, ανάμεσα στις διατάξεις του περιλαμβάνει και το καυτό θέμα των πλειστηριασμών. Ένα θέμα... ταμπού για την κοινωνία μιας χώρας με τόσο μεγάλους δείκτες ιδιοκατοίκησης.

Ο δικηγόρος Ιωάννης Κυριακόπουλος, με σημαντική εξειδίκευση και εμπειρία στην εκδίκαση οικονομικών υποθέσεων, σε Ελλάδα και εξωτερικό, μιλά στο liberal.gr και χαρτογραφεί την «αλυσίδα» της διαδικασίας ενός πλειστηριασμού.

 

Συνέντευξη στον Απόστολο Σκουμπούρη

- Κύριε Κυριακόπουλε μιλήστε μας λίγο για όλη τη διαδικασία που ακολουθείται -νομικά και πρακτικά- όταν μια τράπεζα αποφασίζει να πλειστηριάσει το σπίτι ενός πολίτη.

Κατ' αρχήν, να θυμίσουμε ότι από τις 16 Αυγούστου 2015 με την ψήφιση των διατάξεων του μνημονίου έχει γίνει νόμος του κράτους η διαδικασία των πλειστηριασμών για όσους - στρατηγικά ή λόγω αδυναμίας - δεν πληρώνουν επί μακρόν το στεγαστικό τους δάνειο. Η διαδικασία του πλειστηριασμού δεν είναι μιας ημέρας ή μιας εβδομάδας ή ενός μηνός... Είναι μια διαδικασία με αμφίδρομες προεκτάσεις. Συνολικά, φτάνει έως και τις 165 ημέρες, περίπου τους έξι μήνες δηλαδή ο χρόνος που έχει ο δανειολήπτης στεγαστικού να προβάλει άμυνες, νομικές και άλλες για να ανακόψει τον πλειστηριασμό.

- Ποιες είναι οι νομικές ή άλλες δυνατότητες άμυνας για κάποιον που στρέφεται απόφαση εκτέλεσης πλειστηριασμού; Τι προβλέπεται στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας;

Οι αντιρρήσεις εκείνου κατά του οποίου στρέφεται η εκτέλεση και κάθε δανειστή του που έχει έννομο συμφέρον και αφορούν την εγκυρότητα του εκτελεστού τίτλου, δηλαδή τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμού), ασκούνται μόνο με τη λεγόμενη διαδικασία ανακοπής.

Η συζήτηση της ανακοπής προσδιορίζεται υποχρεωτικά μέσα σε 60 ημέρες από την κατάθεσή της, ή την κλήτευσή του καθ' ου γίνεται 20 ημέρες πριν από τη συζήτηση. H απόφαση επί της ανακοπής εκδίδεται υποχρεωτικά μέσα σε προθεσμία 60 ημερών από τη συζήτησή της στο ακροατήριο.

- Ποια προθεσμία έχει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού για την άσκηση του νομικού δικαιώματος της ανακοπής;

Έχει περιθώριο 45 ημέρες από την ημέρα της απόφασης κατάσχεσης, να επικαλεστεί ζητήματα όπως ελαττώματα κενά και ασάφειες από το στάδιο της σύνταξης της επιταγής εκτέλεσης μέχρι και τη δημοσίευση του αποσπάσματος της κατασχετήριας έκθεσης. Επίσης έχει 30 ημέρες από την επίδοση της επιταγής προς εκτέλεση (σε περίπτωση άμεσης εκτέλεσης). Επίσης έχει 30 ημέρες αφότου διενεργηθεί η σύνταξη έκθεσης πλειστηριασμού (εκτέλεση χρηματικών απαιτήσεων). Συνολικά υπάρχει ένα «μαξιλάρι» 165 ημερών, περίπου 5,5 μηνών για να προβάλει όλες τις νομικές ή άλλες ενστάσεις ή άμυνές του ο δανειολήπτης.

- Γίνεται αίτηση αναστολής εκτέλεσης πλειστηριασμού από το δανειολήπτη. Πότε γίνεται δεκτή και πότε όχι;

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις το δικαστήριο να κρίνει ότι δεν πρέπει να προχωρήσει ο πλειστηριασμός. Εάν το δικαστήριο κρίνει ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα πρόκλησης ανεπανόρθωτης βλάβης της υγείας ή πραγματικός κίνδυνος της ζωής του ιδιοκτήτη (μέσω ανακοπής καρδιάς κ.λπ.) τότε δύναται να λάβει απόφαση αναστολής της ποινής. Το δικαστήριο όμως, έχοντας όλα τα δεδομένα (ιατρικό ιστορικό κ.λπ.) θα πάρει απόφαση για το αν η επίκληση κινδύνου υγείας ή ζωής, είναι πραγματικός ή είναι υπεκφυγή... 

- Έρχεται χαρτί στο σπίτι ότι η τράπεζα αποφασίζει να βάλει σε πλειστηριασμό την οικεία μου. Ποια είναι τα επόμενα βήματα από την πλευρά της τράπεζας;

Υπάρχει η υποχρέωση απόδοσης - παράδοσης κινητών πραγμάτων ή ακινήτων με επιμέλεια δικαστικού επιμελητή. Εάν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στον οποίο έχει κοινοποιηθεί η απόφαση πλειστηριασμού αρνηθεί, αντισταθεί ή κωλυσιεργήσει με άλλο τρόπο την απόφαση, τότε ενδέχεται να επιβληθεί σε αυτόν χρηματική ποινή έως και 100.000 ευρώ υπέρ του δανειστή καθώς και (έως) ένας χρόνος προσωρινής κράτησης!

- Μέχρι που φτάνει η... εκτέλεση της ποινής;

Η εκτέλεση της ποινής φτάνει μέχρι να ικανοποιηθεί η απαίτηση του δανειστή και να καλυφτούν τα έξοδα δανείου κ.λπ.. Αν από την εκτέλεση της απόφασης πιθανολογείται μη πλήρης ικανοποίηση της απαίτησης του δανειστή, ενδέχεται υποχρέωση του οφειλέτη να υποβάλει αναλυτικό κατάλογο όλων των περιουσιακών του στοιχείων. Το σπίτι «μετράται» στην εμπορική του αξία. Αν το σπίτι τώρα δεν αρκεί για την κάλυψη του δανείου, τότε μπαίνουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία στο.. ζύγι!

- Τι γίνεται με τα πράγματα που είναι μέσα, με το νοικοκυριό; Το πετάνε στο δρόμο;

Κατ' αρχήν, εξαιρούνται από την κατάσχεση τα πράγματα που είναι απολύτως απαραίτητα για τις  στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης του οφειλέτη και της οικογένειάς του. Η κατάσχεση γίνεται με την  αφαίρεση των πραγμάτων παρουσία δικαστικού επιμελητή και συντάσσεται σχετική έκθεση. Το κατασχεμένο το εκτιμά ο δικαστικός επιμελητής ή ο πραγματογνώμονας που ο επιμελητής προσλαμβάνει κατά την κρίση του για το σκοπό αυτό. Αντίγραφο της κατασχετήριας έκθεσης επιδίδεται μόλις περατωθεί η κατάσχεση α) στον καθ' ου η εκτέλεση και β) στον γραμματέα του ειρηνοδικείου του τόπου όπου έγινε η κατάσχεση. Ο δικαστικός επιμελητής παραδίδει τα κατασχεμένα πράγματα για φύλαξη σε μεσεγγυούχο. Τα κατασχεμένα πράγματα πλειστηριάζονται δημόσια ενώπιον συμβολαιογράφου της περιφέρειας του τόπου όπου έγινε η κατάσχεση... Πρόκειται για ηλεκτρονική δημοπρασία.

- Η αγωγή της τράπεζας, «πιάνει» μόνο τον δανειολήπτη;

Η αγωγή του πλειστηριασμού επεκτείνεται και στον εγγυητή του δανείου, αν αυτό ξεπερνά τις δυνατότητες του αρχικού, κύριου δανειολήπτη. Αυτή είναι και η διαφορά της χώρας μας και γενικώς της δικονομικής κουλτούρας της Ευρώπης έναντι των ΗΠΑ. Στην Αμερική, αν κάποιος χρωστάει το σπίτι του και δεν δύναται να το αποπληρώσει, τότε του παίρνουν (μόνο) το σπίτι. Αντιθέτως με ότι.....................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Απόπειρα διάλυσης της εγχώριας παραγωγής φαρμάκου.. Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη?

ελληνικό φάρμακο.jpgΗ Ελλάδα έχει αυτάρκεια σε πολύ λίγα πράγματα, για τα οποία δηλαδή δεν βασίζεται κατά κύριο λόγο στις εισαγωγές . Ένα από αυτά είναι και ο τομέας του φαρμάκου. Καλώς ή κακώς έχουμε αρκετές φαρμακοβιομηχανίες που παρασκευάζουν αποδεδειγμένα πολύ καλής ποιότητας φάρμακα και γενόσημα. Παράλληλα δε η φαρμακοβιομηχανία συντηρεί αρκετές χιλιάδες εργαζομένων, κρατάει στην Ελλάδα επιστήμονες και κεφάλαια και συνεργεί τα μέγιστα στην σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας καθώς είναι ένας από τους πιο δυναμικούς τομείς της ελληνικής βιομηχανίας.

Τα ελληνικά φαρμακευτικά σκευάσματα υπερέχουν σε σύγκριση με τα αντίστοιχα των πολυεθνικών. Και αυτό γιατί κατά καιρούς έχουν βγει πολλά προβλήματα για σκευάσματα από τα εργοστάσια των πολυεθνικών σε Ινδία, Πακιστάν, Κίνα κλπ. (εκεί έχουν την παραγωγή τους οι περισσότερες)  που όχι μόνο δεν τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας, όχι μόνο είναι κακής ποιότητας, αλλά ευθύνονται και για πολλές παρενέργειες. Αν ψάξει κανείς στο Internet θα βρει πολλά τέτοια περιστατικά.(π.χ. http://www.onmed.gr/farmako/item/307745/europaiko-ochi-se-epikinduno-farmako-tis-teva/ ), κάτι που δεν ισχύει για τα ελληνικά.

Για αυτό λοιπόν είναι πραγματικά τουλάχιστον "περίεργη" αυτή η τακτική των δανειστών να προσπαθούν να απαξιώσουν οτιδήποτε ελληνικό. Και αν δεν μπορούν να το απαξιώσουν προσπαθούν να το διαλύσουν μέσω φόρων και νομοθετικών παρεμβάσεων... Με όχημα το μνημόνιο και εργαλείο πειθαναγκασμού - εκβιασμού κάθε φορά τις ρημάδες τις δόσεις(!) προσπαθούν να επιβάλουν την ψήφιση μέτρων που είναι κατά των συμφερόντων μας, αλλά και κατά της ανάπτυξης που λένε ότι επιθυμούν για εμάς.!

Η απαίτηση των «θεσμών» είναι να μειωθούν ΜΟΝΟ οι τιμές των παλιών φαρμάκων, κυρίως των Ελληνικών,  κατά 60-80%. Η λιανική τιμή τους να διαμορφωθεί  έως το 1 ευρώ αφήνοντας η οποία καταλήγει σε  καθαρή τιμή 0,5 ευρώ! Την ίδια στιγμή τα νέα εισαγόμενα φάρμακα θα διατηρούν τις ονομαστικές τιμές τους, άρα χτυπάμε την ελληνική παραγωγή και δεν ακουμπάμε τις πολυεθνικές!.

- Παρεμπιπτόντως, αυτό δεν προσπαθούν να κάνουν και για τις ελληνικές ζυθοποιίες?. Να επιβάλουν μεγαλύτερο φόρο, αλλά μόνο στις μικρές ελληνικές ζυθοποιίες, όχι στους πολυεθνικούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα!!! Προσωρινά δεν πέρασε γιατί καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ. Αλλά από ότι ακούγεται ψάχνουν τρόπο να το περάσουν αλλιώς...!! Αν αυτό δεν είναι στόχευση και υπονόμευση των ελληνικών συμφερόντων, τι είναι?? -

Τι πιστεύουν ότι θα γίνει οι κυβερνώντες? Ότι η ανάπτυξη θα έρθει (αν υποθέσουμε ότι θέλουν ανάπτυξη) διαλύοντας ότι έχει απομείνει από την ελληνική βιομηχανία?

Πρέπει σε όποιον τομέα είναι δυνατό, να έχουμε ή να αποκτήσουμε την μέγιστη δυνατή αυτάρκεια γιατί τότε μόνο μπορούμε να ασκούμε ανεξάρτητη πολιτική... Και όπου αυτή (η αυτάρκεια) υπάρχει, δεν πρέπει να την υπονομεύουμε από μόνοι μας. Περιθώρια διορθωτικών κινήσεων πάντα υπάρχουν, αλλά είναι άλλο αυτό και άλλο το να κάνουμε διαρκείς παρεμβάσεις, δήθεν για να ωφεληθούν οι πολίτες, ενώ στο τέλος ωφελημένοι βγαίνουν οι ανταγωνιστές μας

Δεν μπορεί με αιτιολογικό ένα πρόσκαιρο όφελος για τους πολίτες να υπονομεύεις ολόκληρο κλάδο της.............

Διαβάστε περισσότερα ..»


ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!!! ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ???

πλειστηριασμοί.jpgΟ ίδιος που τώρα θυμήθηκε ότι τελικά δεν θα γίνουν έτσι τα πράγματα, αλλά παρόλα αυτά θα προστατέψει τους αδύνατους (λέει....). Αλλά έτσι είναι η κατάσταση και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Αν διαφωνείτε σκεφτείτε.... Ποια άλλη κυβέρνηση θα μπορούσε να πάρει αυτά και τόσα άλλα μέτρα χωρίς να καεί η Ελλάδα??

Καμία!!!

Όχι γιατί δεν θα ήθελε, αλλά γιατί τα Δεκεμβριανά του 2008 θα ήταν πανηγυράκι μπροστά σε αυτά που θα εκτυλίσσονταν όταν θα συζητούνταν τέτοια μέτρα. Θα έβγαιναν οι δικαιολογημένα αγανακτισμένοι Έλληνες στο δρόμο και θα διέλυαν το σύμπαν. Και γιατί θα το έκαναν αυτό? Γιατί μέχρι πρόσφατα υπήρχε το αντίπαλο δέος. Μια αντιπολίτευση που παρείχε πολιτική κάλυψη σε τέτοιου είδους ενέργειες και υποσχόταν ότι αν ήταν αυτή στην κυβέρνηση , τίποτε από αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα πέρναγε... Ενώ τώρα? Τώρα και ότι ζητάνε οι δανειστές θα γίνει και μύτη δεν θα ανοίξει!

Τέλεια οργάνωση και ακόμα τελειότερη η εκτέλεση του σχεδίου υφαρπαγής της περιουσίας των Ελλήνων για χάρη των τραπεζών και κατ' επέκταση των δανειστών (ή τρόικας, ή θεσμών, ή κουαρτέτου, .....ανάλογα ποιος μιλάει!). Με πρόσχημα τους "μπαταχτσήδες" τα ισοπεδώνουμε όλα! Πάντα παίζοντας με τις λέξεις και την "κοινωνική δικαιοσύνη".

Τα σπίτια των Ελλήνων είναι το πρόβλημα. Όλα τα άλλα τα λύσαμε. Τα δίνουμε όλα και σπίτια και συντάξεις και ασφαλιστικό και ρήτρες για κοιτάσματα βάζουμε κλπ. και όλα αυτά για 2 δις ευρώ.!!!

Για αυτή τη φορά, για αυτή τη δόση!!!

Την επόμενη φορά για την επόμενη δόση τι θα δώσουμε???

Παρεπιπτόντως εκείνη η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.. απλά δεν προχωράει. Και αυτό γιατί οι μεγαλοφοροφυγάδες, παραμένουν στο απυρόβλητο γιατί.... " είναι γνωστοί μας ή γιατί θα έχουμε κόστος ή γιατί εξυπηρετούν τα συμφέροντα μας ή απλά δεν νομοθετούμε γιατί λέμε ότι έχουμε άλλα φλέγοντα θέματα (βλέπε μεταναστευτικό - που και εδώ τα έχουμε κάνει ρόιδο)!!!"

Πέραν κάποιων εξαιρέσων για ξεκάρφωμα οι κυβερνώντες δεν ασχολούνται καν με το θέμα.. Το πρόβλημα τους είναι σε καθημερινή βάση, το πως θα πλασάρουν τους νέους φόρους, τις νέες μειώσεις συντάξεων και πως θα παρουσιάσουν ως επιτυχία τους πλειστηριασμούς!!!!! Δηλαδή η επικοινωνιακή διαχείριση.... Οπότε..................

Διαβάστε περισσότερα ..»


ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

rofima (1).jpgΟι παραδοσιακές θεραπείες της γιαγιάς που κάνουν την επιστήμη να σηκώσει τα χέρια ψηλά! ...Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε παραδοσιακές θεραπείες που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν για τις οποίες η ιατρική δεν έχει ακριβή εξήγηση ούτε υποκατάστατο.
 
Οι συνταγές μεταφέρθηκαν από γενιά σε γενιά επειδή, ακόμη κι αν είναι απλές, είναι επίσης πολύ αποτελεσματικές. Εδώ είναι μερικές από αυτές.
 
-Αμυγδαλές
 
Στο παρελθόν οι άνθρωποι ούτε καν πήγαιναν στο γιατρό όταν αντιμετώπιζαν προβλήματα με τις αμυγδαλές επειδή τα λαϊκά φάρμακα φαινόταν να λειτουργούν άριστα. Απολυμάνετε το δείκτη σας, βάλτε λίγο αλκοόλ και ζάχαρη σε αυτό και τοποθετήστε το βαθιά στη στοματική κοιλότητα του παιδιού. Πιέστε τις πληγείσες αμυγδαλές προκειμένου να σφίξετε τις πληγές. Αυτό ήταν. Τέλος η φλεγμονή. Ο μόνος κίνδυνος που θα συναντήσετε είναι αν το παιδί σας δαγκώνει.
 
Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνει από ένα άτομο με εμπειρία.
 
-Πόνος στην πλάτη
 
Ο πόνος στην πλάτη, ακόμα και η ψύξη, θεραπεύονταν με ποτήρια (βεντούζες). Τοποθετήστε τον ασθενή με την πλάτη προς τα πάνω. Πάρτε μικρά ποτήρια και κάψτε λίγο βαμβάκι το οποίο θα πρέπει να τοποθετήσετε γρήγορα στο ποτήρι και πιέστε το άνοιγμα του ποτηριού στο πίσω μέρος. Το βαμβάκι δεν θα κάψει το δέρμα. Με αυτό τον τρόπο οι πόνοι θα πρέπει να φύγουν μετά από μία θεραπεία.
 
Η μέθοδος αυτή θα πρέπει επίσης να γίνεται από κάποιον με προηγούμενη εμπειρία, αν θέλετε να αποφύγετε τον κίνδυνο να καείτε.
 
-Τσίμπημα εντόμου
 
Χρησιμοποιείστε τέφρα ή χώμα. Εφαρμόστε τέφρα ή χώμα πάνω από την πληγείσα περιοχή και τρίψτε την μέχρι να βγει το κεντρί. Μπορείτε επίσης, κάποιες φορές, να χρησιμοποιήσετε βασιλικό.
 
-Πόνο στις αμυγδαλές
 
Αν υποφέρετε από πόνο στις αμυγδαλές θα πρέπει να κάνετε μασάζ στην περιοχή μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας. Θα πρέπει να υπάρχει ένας μικρός βόλος στον οποίο θα πρέπει να επικεντρωθείτε. Εάν υπάρχει μόλυνση, θα αισθανθείτε πόνο όταν θα ασκήσετε πίεση στην περιοχή αυτή. Αν δεν υπάρχει πόνος και βόλος, αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να φοβάστε μια πιθανή μόλυνση.
 
-Βουλωμένη μύτη
 
Βάλτε ψιλοκομμένο σκόρδο και κρεμμύδι κοντά στην περιοχή ύπνου σας.
 
-Αυξημένη θερμοκρασία σώματος
 
Φορέστε κάλτσες εμποτισμένες με ξίδι από κρασί, επειδή αυτό το τέχνασμα θα σας βοηθήσει να μειώσετε την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος σας.
 
-Πόνος στο λαιμό
 
Δέστε ένα μαντήλι εμποτισμένο με ένα μείγμα από ψημένο λίπος, μαύρο πιπέρι, σκόρδο  και ζεστό σναπς.
 
-Κατά του οιδήματος
 
Τα φύλλα του λάχανου μειώνουν τα πρηξίματα. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από ένα πρήξιμο, μασουλίστε σε κάποιο ψωμί και τοποθετήστε το πάνω στο χτύπημα. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα κέρμα πάνω στο χτύπημα.
 
-Κατά της μυρμηγκιάς
 
Διαλέξτε ένα φύλλο συκής. Μόλις το φύλλο αρχίζει να εκκρίνει λευκό υγρό, εφαρμόστε το υγρό πάνω στην μυρμηγκιά που θέλετε να ξεφορτωθείτε.
 
-Κατά της τριχόπτωσης
 
Τρίψτε λίγο σκόρδο πάνω στο μέρος όπου τα μαλλιά σας αρχίζουν να πέφτουν. Θα παρατηρήσετε τα αποτελέσματα μετά από μια εβδομάδα, αν ασκείτε αυτή τη διαδικασία σε καθημερινή βάση.
 
-Κατά του βήχα
 
Βασιλικός ή τσάι κυμίνου .
 
-Ενάντια στον πονοκέφαλο
 
Δέστε ένα κομμάτι φρέσκιας πατάτας στο κεφάλι σας.
 
-Ενάντια στον πονόδοντο
 
Πουρές σκόρδου σε συνδυασμό με...................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Πως μπορεί να εξοντωθεί ένας λαός - Τι μας λέει ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας!

plato_1.jpg

Δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά που ο Αριστοτέλης έγραψε τα «Πολιτικά» αποδείχθηκε όχι μόνο επίκαιρος και σοφός αλλά φάνηκε να ήξερε τον σχεδιασμό όσων ήθελαν να εξοντώσουν το λαό ο οποίος είναι ο ίδιος από τότε μέχρι σήμερα.

Αλλά και ο Πλάτωνας είχε σκιαγραφήσει πλήρως το αποτέλεσμα όσων ήταν άβουλοι και αμέτοχοι στα κοινά με αποτέλεσμα να φέρνουν πάνω από τα κεφάλια τους επικίνδυνους και καταστροφικούς κυβερνήτες. Το ίδιο όμως φαίνεται να συμβαίνει μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε στο παρακάτω απόσπασμα την σημασία των λόγων τους:

«Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά.»

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αλλά και ο Πλάτωνας είχε γράψει για τον λαό:

«Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν . Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους .»

Πλάτωνας 427-347 π.Χ 
 

Greek Citizen

πηγή


ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ :ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ!

Σημγενοκτονία ποντίων2.jpg. Και τι ξέρουν αυτοί οι επιστήμονες..... Εμείς εδώ είμαστε "επιστήμονες" και "ειδικοί" γιατί έτσι δηλώνουμε!!. Τι και αν δεν έχουμε πτυχία. Έχουμε ΘΡΑΣΟΣ και ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ και μάλιστα σε αφθονία.! Ά και μην ξεχάσουμε ότι όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας είναι ακραίος, λαικιστής κλπ...

---

Η Διεθνής Ένωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας (IAGS, International Association of Genocide Scholars) η οποία θεωρείται διεθνώς ως ο πλέον έγκυρος οργανισμός που ασχολείται με θέμα γενοκτονιών σε όλον τον κόσμο, το 2007 αναγνώρισε και επίσημα την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, μαζί με την γενοκτονία των Ασσυρίων. Μάλιστα στην απόφαση-ψήφισμα η IAGS υποστηρίζει:

«Εκτιμώντας ότι η άρνηση μιας γενοκτονίας αναγνωρίζεται παγκοίνως ως το έσχατο στάδιο γενοκτονίας, που εξασφαλίζει την ατιμωρησία για τους δράστες της γενοκτονίας και ευαπόδεικτα προετοιμάζει το έδαφος για τις μελλοντικές γενοκτονίες. Εκτιμώντας ότι η oθωμανική γενοκτονία εναντίον των μειονοτικών πληθυσμών κατά τη διάρκεια και μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο παρουσιάζεται συνήθως ως γενοκτονία εναντίον μόνο των Αρμενίων, με λίγη αναγνώριση των ποιοτικά παρόμοιων γενοκτονιών, εναντίον άλλων χριστιανικών μειονοτήτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αποφασίζεται ότι είναι πεποίθηση της Διεθνούς Ένωσης των Μελετητών γενοκτονία ποντίων.jpgΓενοκτονιών, ότι η oθωμανική εκστρατεία εναντίον των χριστιανικών μειονοτήτων της αυτοκρατορίας μεταξύ των έτων 1914 και 1923 συνιστούν γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων, Ασσυρίων, Ποντίων και των Έλλήνων της Ανατολίας.

Αποφασίζεται η Ένωση να ζητήσει από την κυβέρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες εναντίον αυτών των πληθυσμών, να ζητήσει...............

Διαβάστε περισσότερα ..»

Προφίλ

spilef Spilef
Hellas
Το προφίλ μου

Η Ελλάδα πάνω από κόμματα, από προσωπικές φιλοδοξίες, από συμφέροντα πολυεθνικών και προπαγάνδα των ΜΜΕ. ¨"Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους..."

Ημερολόγιο

Νοέμβριος 2015
ΚΔΤΤΠΠΣ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Ακομμάτιστοι Έλληνες Ιστολόγοι

Portal ΚύκλουΠροηγούμενος Ιστότοπος ΚύκλουΕπόμενος Ιστότοπος ΚύκλουΤυχαίος Ιστότοπος Κύκλου

Εορτολόγιο

Αρχείο θεμάτων

Σελίδες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...