Έρχεται ντόμινο εξελίξεων στα Βαλκάνια;

Greece.jpg

Δεν εντυπωσιάζει ότι στην Ελλάδα, σε απόσταση αναπνοής, το μακελειό του Κουμάνοβο ακούσθηκε αργά και σε τρίτο πλάνο.

Με τη συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών

Κλεισθήκαμε στον δικό μας κόσμο. Ωστόσο, τα Βαλκάνια παραμένουν ανέκαθεν η ενδοχώρα των Ελλήνων, αποτελούν κινουμένη άμμο και είναι ο μόνος πια γεωστρατηγικός διάδρομος Δύσης-Ανατολής που ελέγχει την ασφάλεια και τη μεταφορά των ενεργειακών πόρων για την ενεργειακή επάρκεια και εξάρτηση της Ευρώπης όπου αναμετρώνται Δύση-Ρωσία. Υπογάστριό του η Ελληνική Μακεδονία και άμεσες οι γεωπολιτικές επιπτώσεις στη θέση της Ελλάδος που οφείλει να συνεκτιμά ότι:

 1. Στα βαλκανικά κράτη επικρατούν ισχυρές φυγόκεντρες μειονότητες, οργανωμένο έγκλημα, ευμετάβλητο πολιτικό καθεστώς, ξένες επιρροές και μεγάλη φτώχεια.
 2. Τα Σκόπια είναι κράτος-βόμβα έτοιμο να εκραγεί και να προκαλέσει βαλκανικό ντόμινο. Είναι όμηρος των Αλβανών, ορμητήριο της Τουρκίας και «τέκνο» της Μητέρας Βουλγαρίας με κοινή Ιστορία και μυριάδες κοινούς πολίτες.
 3. Η Αλβανία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, κινεί το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας όπου επιδιώκει να ενσωματωθούν όσοι οι Αλβανοί ζουν σε τέσσερα γειτονικά της κράτη: Κοσσυφοπέδιο, Σκόπια, Σερβία και Μαυροβούνιο. Ακόμη και στην Ελλάδα!
 4. Η Τουρκία ασκεί στρατηγική βάθους στα Βαλκάνια. Με σημαία το Ισλάμ ασκεί τον νεο-οθωμανισμό και καταλαμβάνει ισχυρές θέσεις στην περιοχή.

Στις όμορες μεταξύ τους χώρες, όπου αναπτύσσεται το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας, οι Μουσουλμάνοι αντιπροσωπεύουν τα εξής ποσοστά του συνολικού πληθυσμού τους: Αλβανία: 75% των 3.100.000. Κοσσυφοπέδιο: 95% των 1.836. 529. Μαυροβούνιο: 17,7% των 657.394. Οι Αλβανοί του Σαντζάκ εξέλεξαν στη Βουλή αλβανικό κόμμα. Σερβία: 3,2% των 7.310.555 «στα χαρτιά», ενώ λειτουργούν τέσσερα αλβανικά κόμματα στο Πρέσεβο και στο σερβικό Σαντζάκ. Σκόπια: 32% των 2.082.000, το 25,3% Αλβανοί. Οι Μουσουλμάνοι έχουν τριπλάσιο δείκτη γεννήσεων. Εν δυνάμει το όραμα σαρώνει τον σημερινό χάρτη. Το Ισλάμ και υποδομές με ευρωπαϊκό χρήμα ενοποιούν τον χώρο. Ήδη ένας διεθνής αυτοκινητόδρομος ενώνει με την Αδριατική και μεταξύ τους τις αλβανικές πρωτεύουσες Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου και Τίρανα της Αλβανίας, ενώ εφέτος νέος αυτοκινητόδρομος 55 χιλ. ενώνει την Πρίστινα με την πρωτεύουσα Σκόπια με τον μεγαλύτερο πληθυσμό Αλβανών σε όλο τον Κόσμο!

Ο ειρμός των γεγονότων συνοψίζεται τηλεγραφικά ως εξής: Οκτώβριος 2012: Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλή Μπερίσα ορίζει την Μεγάλη Αλβανία «από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από το Τέτοβο μέχρι το Σαντζάκ και από τα Σκόπια μέχρι την Πρίστινα». 11.1. 2014: Οι Πρωθυπουργοί της Αλβανίας Έντι Ράμα και του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι συγκροτούν την πρώτη σύνοδο κορυφής για τη Μεγάλη Αλβανία στην Πρίζρεν Πρισρένη του Κοσόβου, όπου ο Αλβανικός Σύνδεσμος το 1878 κήρυξε την ίδρυση του ενιαίου αλβανικού έθνους. Εκεί υποδέχονται τον Μεγάλο Αδελφό Ταγίπ Ερντογάν που διακηρύσσει: «Το Κόσοβο είναι Τουρκία και η Τουρκία Κόσοβο». Ενωρίτερα, 30.9.2011, ο Ερντογάν 1 έκανε ναμάζι στο οθωμανικό Ζωγραφιστό Τζαμί στο αλβανοκρατούμενο Τέτοβο των Σκοπίων και βεβαίωσε τους χιλιάδες πιστούς: «Δεν μπορούμε να σας ξεχάσουμε όσο ανάμεσά σας βρίσκονται εγγόνια της οθωμανικής κληρονομιάς. Αδέλφια μας ζουν στη Βοσνία, στην Πρίστινα, στο Πρίζρεν, στα Σκόπια, στο Μοναστήρι, στο Τέτοβο». 10.3.2015: Βομβιστική επίθεση στο Κυβερνητικό Μέγαρο των Σκοπίων. Την ευθύνη ανέλαβε ο UCK, σύμφωνα με την εφημερίδα «Κόχα Ντιτόρε» της Πρίστινας. 23.3.2015: Οι Πρωθυπουργοί της Αλβανίας Έντι Ράμα και του Κοσόβου Μουσταφά Ίσα συναντώνται με σύνθημά τους «Μία χώρα, ένα έθνος, ένα όνειρο». Υπέγραψαν ένδεκα συμφωνίες συνεργασίας. Δήλωσαν ότι η εθνική τους ενοποίηση θα πραγματωθεί μέσα στους κόλπους της Ε.Ε. και ανακοίνωσαν την κοινή διπλωματική εκπροσώπηση των...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Είδαν πίεση στη χώρα κι ετοιμάζονται ......ενώ οι μέσα ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ

Έμαθαν ότι ... ζοριζόμαστε πλακώσανε και οι ... Τούρκοι. Δεν ήθελαν πολύ για να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία οι «φίλοι και σύμμαχοι», με αποτέλεσμα σχηματισμός 4 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 11:23 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ νήσου Χίου και νήσου Σάμου.

Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε 2 ζεύγη αεροσκαφών, το ένα εξ αυτών πραγματοποίησε υπέρπτηση στις 11:41 άνωθεν νησίδας Κίναρος στα 24.000 πόδια.

Ο παραπάνω σχηματισμός εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 12:24, νοτίως της νήσου Χίου. Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Η απαξίωση της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η υποδοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν το λιγότερο προσβλητική, αφού εάν επιθυμούσε ο Αμερικανός ομόλογός του να το ακυρώσει, θα μπορούσε να το είχε κάνει πολύ νωρίτερα. 

Εάν βέβαια το γνώριζε την Παρασκευή το επιτελείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ένα ερώτημα που τίθεται είναι για ποιον λόγο την «πυγμή» και το «δε σηκώνω μύγα στο σπαθί μου» δεν φρόντισε να το επιδείξει και σε αυτή την περίπτωση, αλλά έσκυψε το κεφάλι και μετέβη στις ΗΠΑ, σε μια επίσκεψη σαφώς υποβαθμισμένη.

alt

Ίσως και να αποτελεί ένα είδος αυτοκριτικής, με τον Πάνο Καμμένο να αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι δυνατόν να τους έχεις ικανοποιημένους, λέγοντας σε κάθε πλευρά αυτό που θέλει να ακούσει. Στους Ρώσους να πιστεύουν ότι θα πουλήσουν σε μια χώρα που λείπουν πλέον και.......................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Γενοκτινία Ποντίων_Κεμάλ.jpg

Ράφι Μπεντροσιάν,  The Armenian Weekly,    (μτφρΚριστιάν)

Η εξόντωση των μη τουρκικών/μη-μουσουλμανικών πληθυσμών της Ανατολίας άρχισε στις 24 Απριλίου 1915 με τη σύλληψη 250 Αρμενίων διανοουμένων στην Κωνσταντινούπολη.   
Μέσα σε λίγους μήνες, 1.500.000 Αρμένιοι απομακρύνθηκαν από την ιστορική τους πατρίδα, ηλικίας τέσσερις χιλιάδες ετών, σε αυτό που αποτελεί σήμερα την Ανατολική Τουρκία όπως και από τη βόρεια, νότια, κεντρική και δυτική Τουρκία. Σχεδόν 250.000 Ασσύριοι σφαγιάστηκαν επίσης στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου. 
Στη συνέχεια ήρθε η σειρά των Ελλήνων του Πόντου να εξαλειφθούν από το βορά της Τουρκίας, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, κατά περιόδους από το 1916. Η εθνοκάθαρση των Ελλήνων του Πόντου γνώρισε μια διακοπή, όταν οι Οθωμανοί βρέθηκαν στη πλευρά των ηττημένων του Πρώτου Παγκόσμιου Πόλεμου, αλλά η βιολογική τους εξόντωση συνεχίστηκε με πλέον οργανωμένο τρόπο στις 19 Μαΐου 1919.
Το παρόν άρθρο συνοψίζει το τραγικό τέλος του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου στη βόρεια Τουρκία -μια σειρά γεγονότων που μελετήθηκε και τεκμηριώθηκε λιγότερο από τη γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά εξίσου αρνούμενη και κρυμμένη από το τουρκικό κράτος.

Γενοκτονία Ποντίων1.jpg
Οι Έλληνες του Πόντου κατοικούσαν συνεχώς τη νότια ακτή της Μαύρης Θάλασσας, βόρεια της Ανατολίας, από τη προ-Βυζαντινή περίοδο. 
Η εθνοκάθαρση των Ελλήνων του Πόντου ακολουθεί το ίδιο πρότυπο με τις απελάσεις και τις σφαγές των Αρμενίων: υπό το πρόσχημα απειλών της ασφάλειας και υποπτευόμενοι για πιθανή συνεργασία με τους Ρώσους, η οθωμανική κυβέρνηση διέταξε την άνοιξη του 1916, να εκκενωθούν όλες οι παράκτιες πόλεις της Μαύρης Θάλασσας από τους Έλληνοπόντιους, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων.  
Φυσικά, στην περίπτωση των Αρμενίων, οι αποφάσεις απέλασης δεν αφορούσαν μόνο τη ανατολική ζώνη του πόλεμου, αλλά εφαρμόζονταν σε όλες τις περιοχές της Τουρκίας.  
Οι απελάσεις των Ποντίων τέθηκαν σε εφαρμογή από τον Ειδικό Οργανισμό , την ίδια κυβερνητική οργάνωση που οργάνωσε τις σφαγές των Αρμενίων, που διαπράχθηκαν από κοινούς εγκληματίες που απελευθερώθηκαν από τις φυλακές. 
Τα αρχεία δείχνουν ότι όσο βαρύτερη ήταν η ποινή φυλάκισης, τόσο ψηλότερη ήταν η κατάταξη που έδωσε η κυβέρνηση στους εγκληματίες αυτούς για να πραγματοποιήσουν το καταστροφικό έργο τους. 

Φυσικά, οι απελάσεις των Ελλήνων πέρασαν γρήγορα από το στάδιο της απέλασης σε λεηλασίες και σφαγές.
Αλλά λόγω του γεγονότος ότι οι Έλληνες του Πόντου ήταν μάρτυρες της μοίρας των Αρμενίων, ένα χρόνο νωρίτερα, οργάνωσαν την υπεράσπισή τους και αντιστάθηκαν στις απελάσεις, καταλαμβάνοντας βουνά, παντού όπου μπορούσαν. 
Αποτέλεσμα, οι απελάσεις και σφαγές κατά τη διάρκεια αυτής της «πρώτης φάσης των σφαγών», μεταφράστηκαν «μόνο» σε 150.000 θύματα, εξαλείφοντας το ένα τρίτο του ποντιακού πληθυσμού μέχρι το τέλος του πολέμου.
γενοκτονία ποντίων.jpg
Το «δεύτερο στάδιο και πραγματική φάση της σφαγής», η οποία είδε την οργανωμένη καταστροφή του ποντιακού ελληνισμού, άρχισε πραγματικά με την άφιξη του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στη Σαμψούντα στις 19 Μαΐου 1919.
Συναντήθηκε με τους γνωστούς αρχηγούς των σφαγών των Αρμενίων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, όπως τον Τοπάλ [τον κουτσό] Οσμάν και τον Ρετζέπ Ipsiz, και εξασφάλισε τη συνεργασία τους με την έναρξη μιας εκστρατείας τρόμου, με στόχο να αδειάσει το βόρειο τμήμα της Τουρκίας από Ελληνοποντίους. Αυτοί οι δύο δολοφόνοι, αρχικά διακινητές, είχαν αποκτήσει κάποια φήμη το 1915, απάγοντας άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε μεγάλα σκάφη, οδηγώντας τους σε βαθιά θάλασσα και ρίχνοντας τους στη θάλασσα, και κοκορεύονταν στη συνέχεια ότι «η αλιεία της αθερίνας θα είναι εξαιρετική φέτος, με όλα αυτά τα τρόφιμα». Καθώς ο Ποντιακός Ελληνικός ανδρικός πληθυσμός είχε εγκατασταθεί στα βουνά, αυτοί οι εγκληματίες επιτέθηκαν στις γυναίκες και παιδιά των Ελλήνων που παρέμειναν στα χωριά. 

Εφαρμόστηκαν διάφορες μέθοδοι θανάτωσης. 
Ήταν σύνηθες να οδηγηθεί ο πληθυσμός ολόκληρων χωριών σε κοντινές σπηλιές, να φράξουν την είσοδο, στη συνέχεια, να τους κάψουν ζωντανούς ή να ρίξουν αέρια για να προκαλέσουν την ασφυξία τους. Κάθε αρένας Έλληνας που πιανόταν ριχνόταν ζωντανός από τις καμινάδες στους λέβητες άνθρακα των ατμόπλοιων. Οι εκκλησίες έγιναν αποτεφρωτήρια για να κάψουν ζωντανούς όσο πιο πολλούς Έλληνες ήταν δυνατό να περιέχουν. Η έκταση των βασανιστηρίων και σφαγών που υπέστησαν οι Έλληνες, συγκλόνισε το τοπικό μουσουλμανικό πληθυσμό, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε στην κυβέρνηση της Άγκυρας, προκειμένου να απομακρυνθούν αυτοί οι εγκληματίες από την περιοχή. 
Τελικά ο Ατατούρκ τους έφερε πίσω στην Άγκυρα, όπου ο Οσμάν έγινε σωματοφύλακας του. Αλλά, όταν ο τελευταίος πυροβόλησε ένα μέλος του κοινοβουλίου επειδή κριτικάρισε τον Ατατούρκ, και μετά................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Φοροδιαφυγή - Σχέδιο "πλαστικό χρήμα" : Εκπληρώνονται προφητείες 2000 ετών!!

pistotikes_0.jpg
Σε ωμή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων οδηγεί το σχέδιο "πλαστικό χρήμα" που σκοπεύει να προωθήσει κατεπειγόντως η κυβέρνηση ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή!
 
Για να επιτευχθεί ο "ευγενής" αυτός στόχος θα πρέπει να παταχθούν μαζί και οι ζωές των πολιτών. Οι συναλλαγές πάνω από 70 ευρώ (φήμες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν, μάλιστα ότι μπορεί να υπάρξει και ρύθμιση για αγορές από το πρώτο ευρώ) θα γίνονται υποχρεωτικά με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες!
 
Aυτή η "φαεινή ιδέα" σίγουρα ήρθε απ'έξω. Δεν φαίνεται πιθανό να το σκέφτηκε κάποιος εδώ. Η χώρα η οποία ήδη το εφαρμόζει είναι η Σουηδία. Σημειώνεται ότι είναι η ίδια χώρα όπου εργαζόμενοι σε εταιρεία δέχτηκαν να "τσιπαριστούν" σαν κοτόπουλα, στο δεξί χέρι.
 
Πέραν των γνωστών ζητημάτων περί κερδών των τραπεζών και άλλα τέτοια, το σημαντικότερο δεν το έθιξε κανείς. Το πλαστικό χρήμα διεισδύει στην ιδιωτική ζωή των πολιτών και κοινοποιεί σε τρίτους, τα προσωπικά δεδομένα όλων μας, όπως και τις "αδυναμίες" που οποιοσδήποτε μπορεί να έχει.
 
Έτσι υπάλληλοι,τραπεζών,εταιρειών και του κράτους θα γνωρίζουν τα πάντα για όλους μας, και θα διαθέτουν τεράστιες βάσεις δεδομένων για κάθε πολίτη, βάση του οποίου θα μπορούν να προσδιορίζουν το ψυχολογικό του προφίλ.
 
Αυτό σημαίνει ότι, όποιος καταστεί ενοχλητικός για το Σύστημα, θα εντοπίζεται άμεσα και θα εξολοθρεύεται με πολλαπλούς τρόπους. Επίσης, ό ίδιος άνθρωπος μπορεί να πέφτει θύμα εκβιασμού από τρίτους που θα γνωρίζουν τα προσωπικά δεδομένα του.
 
Κάποιος μπορεί να έχει "ιδιαίτερο" σεξουαλικό προσανατολισμό, ή ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις, δεν είναι υποχρεωμένος να το αποκαλύπτει σε όλον τον πλανήτη, εάν αγόρασε πενήντα κιλά προφυλακτικά, ή πλαστικές κούκλες κ.α με τα οποία μπορεί να ικανοποιεί τα "βίτσια" του.
 
Άλλος μπορεί να έχει εξωσυζυγική σχέση, ηθικά κατακριτέο, αλλά όχι παράνομη, το κράτος πλέον θα γνωρίζει όλα τα παράνομα ζευγάρια στα ξενοδοχεία, δηλαδή θα μπορεί ανα πάσα στιγμή να εκβιάσει οποιονδήποτε έχει συζυγικά προβλήματα.
 
Όλοι με βάση την ιδιοσυγκρασία τους αγοράζουν τα καταναλωτικά είδη τα οποία τους ικανοποιούν: Συγκεκριμένες εφημερίδες, περιοδικά,βιβλία, ρούχα, παιχνίδια κ.τ.λ
 
Από αυτά το κράτος θα γνωρίζει τα πάντα για οποιονδήποτε πολίτη. Δεν θα τον γνωρίζουν οι οικείοι του και θα τον έχουν "ξεψαχνίσει" οι κρατικοί υπάλληλοι. Πόσο λογικό και προπαντός δημοκρατικό είναι αυτό;
 
Θα γνωρίζει το κράτος και τις διατροφικές συνήθειες όλων. Κάποιος μπορεί να θέλει να τρώει σουβλάκια κάθε μέρα. Το κράτος αυτό θα το γνωρίζει πλέον και στο μέλλον θα του πει."Πλήρωσε φόρο γιατί είσαι παχύς, έχεις χοληστερίνη και μας στοιχίζεις ή ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙΣ πολλά χρήματα στο σύστημα ΥΓΕΙΑΣ"
 
Άλλος μπορεί να θέλει να ταΐζει τα αδέσποτα. Θα του πουν ότι έχει, κατοικίδια, άρα τεκμήριο, άρα να πληρώσει περισσότερο φόρο.
 
Τα μετρητά φτιάχτηκαν για ένα μόνο λόγο. Για να προσφέρουν την ελευθερία στο άτομο, να μπορεί να προσδιορίζει την καθημερινή του ζωή όπως αυτό νομίζει χωρίς εξωτερική παρέμβαση.
 
Αυτή τη στιγμή πάει να φτιαχτεί μια ηλεκτρονική φυλακή στην οποία όμως δεν θα μπουν τα μεγαλολαμόγια, που έτσι και αλλιώς δεν κουβαλάνε πάνω τους "μετρητά" αλλά τα μικρά ψάρια-μαρίδες, οι απλοί βιοπαλαιστές και οι άνεργοι που τους ταΐζουν οι γονείς τους.
 
Όλα αυτά στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής. Και δυστυχώς εκπληρώνουν με μέγιστη ταχύτητα προφητείες 2.000 χρόνων και...............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Η Διατλαντική Συμφωνία (TTIP), το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ρωσσία

Transatlantic_Free_Trade_Area.svg.png

Η ενεργητική προώθηση της Διατλαντικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. μπορεί να περιορίσει εντελώς την ελευθερία δράσης της Ευρώπης. Έλεγχος από πλευράς Ουάσιγκτον ήδη υπάρχει, αλλά δεν είναι ολοκληρωτικός. Θα κλειστεί η συμφωνία; Και τι σημαίνει αυτό για τη Ρωσσία; Για όλα αυτά μιλά στη Pravda.Ru ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Προηγμένων Ερευνών Γιούρι Γκρομίκο.  

 Γιούρι Βιατσεσλάβιτς, πείτε μας για το σχέδιο δημιουργίας της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Εταιρικής Σχέσης (Transatlantic Trade and Investment Partnership -TTIP) μεταξύ του Νέου και του Παλαιού Κόσμου. Γιατί εμφανίζονται τώρα στην Ευρώπη σοβαρές διαμαρτυρίες εναντίον της σύναψης αυτής της συμφωνίας;

Τα σχέδια της δημιουργίας της TTIP, τα οποία άρχισαν να παρουσιάζονται εντονότερα τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο, έκαναν ακόμη να χαρακτηρίζουν τον κ. Ομπάμα «Άρχοντα των δύο δακτυλιδιών». Επειδή αρχικώς υπήρχε η πρόταση για δύο δακτυλίδια: Διατλαντική Εταιρική Σχέση και Εταιρική Σχέση του Ειρηνικού Ωκεανού. Αλλά στην Εταιρική Σχέση του Ειρηνικού αντιτάχθηκε πολύ έντονα, αν και αναπάντεχα, η Ιαπωνία, και αυτή η ιδέα, για να το πούμε έτσι, βγήκε από την ημερησία διάταξη.
Επιπλέον, μια σειρά αναλυτών θεωρεί ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία είχαν ως σκοπό να δελεάσουν τους μεγάλους χρηματοπιστωτικούς ομίλους, να τους προσελκύσουν, και να ασκήσουν πίεση στους Ευρωπαίους με σκοπό να ενταχθούν στην TTIP. Και πάρα πολλοί Ευρωπαίοι λένε ξεκάθαρα ότι η TTIP βάζει οριστικά ένα τέλος στην ανεξάρτητη οντότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  
Η Ε.Ε. συνιστά ήδη ένα κακό σχεδίασμα των ΗΠΑ, και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης με την πολύ ισχυρή γραφειοκρατία των Βρυξελλών, φλερτάρουν πολύ έντονα με τις ΗΠΑ. Η TTIP επηρεάζει τα συμφέροντα των πιο διαφορετικών ομάδων, που σχετίζονται με πολλαπλούς τομείς της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία στον τομέα της καινοτομίας και των προηγμένων τεχνολογιών παρουσιάζεται έως τώρα η πλέον ισχυρή.
Αλλά πάνω από όλα, η TTIP επηρεάζει το τομέα των τροφίμων. Οι φίλοι μου από τον «Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας» επιβεβαιώνουν τι σημαίνει να βλάψεις κάπως τα συμφέροντα των ΗΠΑ στον τομέα των τροφίμων. Γι' αυτό μπορεί να σου το ανταποδώσουν με οποιαδήποτε ενέργεια. Και αυτό επειδή ο ακρογωνιαίος λίθος της Αμερικής είναι ακόμη η αγροτική παραγωγή. Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν καλά, ότι για τους Αμερικανούς τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα είναι προϊόντα που μπορούν να τα προωθήσουν και να το πουλήσουν. Και αυτό το γεγονός, ότι είναι γενετικά τροποποιημένα, θα το κρύψουν.
Το δεύτερο σημείο είναι, αναμφίβολα, ο πόλεμος για την αγορά των υδρογονανθράκων. Οι ΗΠΑ χάριν σε μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες τεχνολογικές διαδικασίες, που σχετίζονται με την υδραυλική ρωγμάτωση, με την παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου, για πρώτη φορά περνούν στη θέση των εξαγωγέων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Και χρειάζονται την αγορά φυσικού αερίου της Ευρώπης.
Τρίτον, οι Ευρωπαίοι φοβούνται ότι οι ΗΠΑ λόγω της Google και άλλων τηλεπικοινωνιακών συστημάτων πραγματοποιούν παγκόσμια γενική εποπτεία.   Πέρυσι κυκλοφόρησε ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του Michael Glennon «National Security and Double Government», το οποίο σίγουρα θα τραβήξει το ενδιαφέρον των πολιτικών. Στην Ευρώπη έχει γίνει ήδη μπεστ σέλλερ. Φίλος μου, πρώην στρατιωτικός ακόλουθος στο Βερολίνο, που δούλευε στην Κίνα και στη Ρωσσία, σε ιδιωτικές συζητήσεις, κάνει σκληρή κριτική στη ρωσσική ηγεσία και στον Πούτιν. Όμως, μετά την ανάγνωση αυτού του βιβλίου, είπε: «Ξέρετε, μπορεί ο Πούτιν είναι η μοναδική διέξοδος σήμερα, διότι μπορεί να αντιπαρατεθεί στην Αμερική. Μόνον αυτός μπορεί να πάει ενάντια στην ασυδοσία της, στην ποδοπάτηση κάθε κανόνα και δικαίου, στην ανάμειξη στην ιδιωτική ζωή, στις δραστηριότητες όλων των επιχειρήσεων;». Άλλωστε είναι ευρέως γνωστό, ότι παρακολουθούσαν όχι μόνον τις συνομιλίες της Άνγκελας Μέρκελ, αλλά και ολόκληρους τομείς της προηγμένης βιομηχανίας της Γερμανίας.
Σε αυτό το βιβλίο ο Michael Glennon καταδεικνύει ότι η γνωστή θεωρία του Walter Bagehot για τους «δύο τύπους θεσμών», που αναπτύχθηκαν στην Βρετανία -το κύρος (μοναρχία και όλη η υπέρτατη εξουσία) και η αποτελεσματικότητα, με έναν παράξενο τρόπο μεταμορφώθηκε και ........................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Ρωσικός χάρτης δείχνει ως Ελληνικό έδαφος την Τουρκία και τα Σκόπια ως Σερβία!!!

map_turkey.jpg

Σημ. Και κάτι άλλοι και μάλιστα "φίλοι" και "σύμμαχοι" δημοσιεύουν "λάθος" χάρτες κατά καιρούς για περιοχές της Ελλάδας που τις εμφανίζουν να εντάσσονται στα Σκόπια, στην Αλβανία και στην Τουρκία..... 
Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως αντιλαμβάνεται το Ρωσικό Think Tank τα στρατηγικά ρωσικά συμφέροντα και ποιος είναι ο ρόλος μας σε αυτά, σε αντίθεση με τους άλλους χάρτες που μας δείχνουν ποιον ρόλο μας επιφυλάσσουν τα αμερικάνικα στρατηγικά συμφέροντα!!!! Ποιο είναι λοιπόν το συμφέρον μας???
---
Ρωσικό Think Tank παρουσίασε χάρτη προς ανάλυση των στρατηγικών συμφερόντων της Ρωσίας με ορίζοντα το 2050 και προκάλεσε ζαλάδες στα κοινωνικά δίκτυα και στη συνέχεια έφτασε μέχρι την Τουρκική κυβέρνηση η οποία ζήτησε άμεσα εξηγήσεις από τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα. 

Ο χάρτης (βλ.παρακάτω) παρουσιάζει την Τουρκία ως Ελληνικό έδαφος και τα Σκόπια πλήρως ενταγμένα στη Σερβική επικράτεια!
 


xartis_rus.jpg

Διαβάστε περισσότερα ..»


Η κυβέρνηση ΛΕΕΙ ότι έχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σχέδιο αν τα 'σπάσουμε' με τους δανειστές

ελλαδα-κριση.jpgΣημ. Ελπίζω ότι το σχέδιο το συγκεκριμένο είναι υπαρκτό και όχι σχέδιο "βλέποντας και κάνοντας" όπως οι περισσότερες μέχρι τώρα προσπάθειες που έχουν γίνει. Από λόγια, δηλώσεις και καλές προθέσεις .....χορτάσαμε !!
---
Επανέρχεται στο προσκήνιο η λύση των BRICS ως η βασική εναλλακτική σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις οδηγηθούν σε αδιέξοδο με ευθύνη των δανειστών, οι οποίοι δείχνουν μια παράλογη αδιαλλαξία στηριζόμενοι στις πιέσεις και στην προπαγάνδα που ασκούν τα διεθνή και τα εγχώρια ΜΜΕ στον ελληνικό λαό, μετά τη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, για δημοψήφισμα με την πρόταση εναλλακτικού σχεδίου διάσωσης της χώρας.
 
Οι Έλληνες πολίτες δέχονται καθημερινή ψυχολογική πίεση ότι ο χρόνος τελειώνει και πρέπει να συμφωνήσει η κυβέρνηση ακόμα και με μέτρα που ουσιαστικά θα τους αφήνουν άνεργους, θα τους κατάσχουν τα σπίτια και δεν θα μπορούν να θρέψουν τον εαυτό τους και τα παιδιά τους.
 
Η κυβέρνηση υφίσταται πίεση από τους δανειστές αλλά δεν τα παρατάει, τόνισε την Τετάρτη σε δηλώσεις της στο Mega η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. Εκτίμησε παράλληλα ότι οι δυο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία.
 
«Υφιστάμεθα αυτή την πίεση και τον εκβιασμό. Δεν τα παρατάμε. Δεν φεύγουμε. Δεν πάμε πουθενά. Θα πάμε σε συμφωνία και θα πάμε σε συμφωνία έντιμη με το κεφάλι ψηλά. Δεν πρόκειται, όμως, εμείς να ξαναφέρουμε την καταστροφή του ελληνικού λαού γιατί δεν μας ψήφισε γι' αυτό», υπογράμμισε.
 
Για την πιθανότητα διενέργειας δημοψηφίσματος τόνισε ότι αυτό «δεν σημαίνει σε ρωτάω σήμερα και αύριο απαντάς».
 
«Σημαίνει προετοιμασία. Κατεβαίνεις με άποψη στον ελληνικό λαό. Του προτείνεις. Δεν του λες δεν ξέρω, διάλεξε ό,τι θες. Του λες λοιπόν και σχέδιο. Φαντάζεστε ότι θα τον ρωτήσουμε χωρίς να του προτείνουμε σχέδιο;» ανέφερε.
 
Οι εναλλακτικές είναι βασικά δύο: Είτε παραμένουμε στο ευρώ ως έχουμε και υπακούμε στις απαιτήσεις των δανειστών, εφόσον αυτοί δεν προτίθενται να δώσουν ανάσα στη χώρα και στον ελληνικό λαό, είτε εντασσόμαστε..........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Λαθρομετανάστευση: Ανθρωπιστική ή ρεαλιστική προσέγγιση;

λαθρομετανάστες_πλοίο.jpgΜία από τις νέες σύγχρονες προκλήσεις αποτελεί και το φαινόμενο της μετανάστευσης, νόμιμης και παράνομης/παράτυπης (irregular).

Η αναφορά μας στο παρόν κείμενο αφορά κυρίως στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, κυρίως, η ελληνική κοινωνία από τους ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, αυτούς δηλαδή που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα ή δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις εισόδου ή εξόδου από μια χώρα. Η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» όσο κι αν έχει αρνητικό φορτίο δεν παύει να εκφράζει το συναισθημα που δημιουργεί ως οντότητα στην κοινή γνώμη, ενώ η έννοια του «λαθραίου» ταυτίζεται με την «κρύφια μετανάστευση» .

Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, έχει αυξηθεί από 175 εκατομμύρια το 2000 σε 232 εκατομμύρια σήμερα. "Ενας στους δέκα μετανάστες είναι κάτω των 15 ετών.Η ροή των εμβασμάτων που έστειλαν οι μετανάστες έφτασε πέρυσι τα 401 δισεκατομμύρια δολάρια, τέσσερις φορές περισσότερα από την επίσημη αναπτυξιακή βοήθεια (126 δισ. δολάρια).

Αναζητώντας τα σχετικά στοιχεία για την Χώρα μας, από το 2007, όταν έγινε η τελευταία νομιμοποίηση μεταναστών, μέχρι και τον Νοέμβριο 2014 έχουν συλληφθεί 785.000 διαφορετικά άτομα από την Ελληνική Αστυνομία επειδή δεν είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα. Αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν να δώσουν ούτε κατά προσέγγιση τον αριθμό των διαβιούντων εν Ελλάδι αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών εάν λάβουμε υπόψη μας τη δυναμική που έχουν οι μεταναστευτικές ροές προς την χώρα μας.

Εμπειρικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι , η Ελλάδα έφτασε να έχει τουλάχιστον 1.500.000 αλλοδαπούς εν γένει, νόμιμους και παράνομους δηλαδή πάνω από το 10% του πληθυσμού της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε τον περασμένο Δεκέμβριο το ελληνικό γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το πρώτο οκτάμηνο του 2014 πέρασαν στην Ελλάδα από τη θάλασσα 22.089 άτομα. Το αντίστοιχο διάστημα του 2013 ο αριθμός ήταν 6.834 άτομα, ενώ όλο το 2013 ήταν 11.500 άτομα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανώτατων αξιωματικών του Λιμενικού οι συλλήψεις παράτυπων μεταναστών θα φτάσουν φέτος τις 60.000 από 40.000 πέρυσι ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι στα απέναντι τουρκικά παράλια υπάρχουν συγκεντρωμένοι 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες οι οποίοι περιμένουν να μπουν παράτυπα στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η Καθημερινή, έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που συνελήφθησαν από τις λιμενικές αρχές το διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου 2015 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Συγκεκριμένα, το α΄ τρίμηνο του έτους διασώθηκαν από το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος 10.445 αλλοδαποί, που εντοπίστηκαν να μπαίνουν παράτυπα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τη στιγμή που ο αριθμός τους το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι ήταν 2.863.

Η λαθρομετανάστευση δυναμιτίζει τις θεμελιώδεις αρχές, που έχει θεσπίσει και υιοθετήσει σχεδόν το σύνολο των χωρών της διεθνούς κοινότητας, για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημιουργεί προβλήματα ανασφάλειας και ξενοφοβίας στις κοινωνίες των χωρών υποδοχής, παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες για την κυκλοφορία των προσώπων, συντελεί στην διατήρηση της εκμετάλλευσης της εργασίας των μεταναστών, επιβαρύνει τις οικονομίες των χωρών παράνομης διαμονής και συμβάλει στη συντήρηση κοινωνικών ανισοτήτων που οδηγούν σε κοινωνικές εκρήξεις.

Οι βασικότερες συνέπειες που έχουν καταγραφεί σε σχέση με την παράνομη μετανάστευση, είναι...............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Τι θα γίνει αν ΗΠΑ και Ρωσία εμπλακούν σε πυρηνικό πόλεμο;

nuclear_war.jpg

Τυχόν πυρηνικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσία θα οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή των ΗΠΑ. Η Ρωσία και η Κίνα θα βρίσκονται σε καλύτερη θέση. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει ο Γάλλος συντάκτης του διαδικυακού κόμβου «Europesolidaire», Jean-Paul Baquiast.

Σε περίπτωση ανταλλαγής πυρηνικών πληγμάτων, το έδαφος των ΗΠΑ θα καταστραφεί ολοσχερώς, γράφει. Τα σχόλια του Γάλλου γίνονται στον απόηχο διαδικτυακών συζητήσεων περί προληπτικού πυρηνικού πλήγματος κατά της Ρωσίας, μετά την τοποθέτηση του πτεράρχου Ρόμπιν Ραντ στη θέση του επικεφαλής της Αμερικανικής Διοίκησης Παγκοσμίου Πλήγματος.

Κάποιοι θεώρησαν πως ο Ραντ σκοπεύει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Κέρτις Μι Μέι, ο οποίος ισοπέδωσε την Ιαπωνία, στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και το 1949 είχε προτείνει προληπτικό πυρηνικό πλήγμα κατά της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Καθώς οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη ρωσική συμβατική υπεροπλία, ετοιμάζονται να το πράξουν μέσω ενός προληπτικού πυρηνικού πλήγματος, υποστηρίζει ο Γάλλος μπλόγκερ.

 

«Οι πιθανότητες να καταστρέψουν οι ΗΠΑ τη Ρωσία χωρίς να υποστούν τις ανάλογες συνέπειες είναι μικρές», αναφέρει. Ωστόσο ακόμα και οι νέοι αντιβαλλιστικοί πύραυλοι S-500 τους οποίους αναπτύσσει τώρα η Ρωσία, επίσης δεν θα μπορέσουν να προστατεύσουν τη χώρα από μαζικό πυρηνικό πλήγμα. Η Ρωσία, πάντως, με............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Ελληνική γλώσσα - Η αρχαιότερη και "μητέρα" όλων των γλωσσών

αρχαιοελληνική απεικόνιση.jpg
Η Ελληνική γλώσσα έχει την πιο μακρά ιστορία από τις Ευρωπαϊκές γλώσσες. Αυτό καταμαρτυρείται από επιγραφές που έχουν βρεθεί στην Ελληνική γη και που χρονολογούνται από τη δεύτερη χιλιετία π.Χ καθώς και από λογοτεχνικά κείμενα τα οποία είναι 2500 χρόνων. Όλες οι τέχνες και οι επιστήμες γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν κάνοντας χρήση της γλώσσας αυτής. Τα πρώτα κείμενα Μαθηματικών, Φυσικής, Αστρονομίας, Νομικής, Ιατρικής, Ιστορίας, Γαστρονομίας κ.α. γράφτηκαν στη γλώσσα αυτή.
 
Τα πρώτα θεατρικά έργα, κωμωδίες και τραγωδίες, τα έργα του Ομήρου, η Καινή Διαθήκη, καθώς και Βυζαντινά λογοτεχνικά έργα έχουν γραφτεί στην Ελληνική γλώσσα. Η πρώτη εγκυκλοπαίδεια γράφτηκε στην Ελληνική γλώσσα.Το πλέον αξιοσημείωτο γεγονός πάντως είναι ότι το 1100 π.Χ. οι Έλληνες είχαν τη μεγαλοφυή ιδέα να δημιουργήσουν κάποια γραπτά σύμβολα κάθε ένα από τα οποία να αντιπροσωπεύει μόνο ένα φθόγγο (σε αντίθεση με το Φοινικικό αλφάβητο που ήταν συμφωνικό/ φθογγογραφικό). Αυτή η μία προς μία αναλογία γραμμάτων και φθόγγων άλλαξε το ρου της ιστορίας αφού η εφαρμογή της ιδέας αυτής αποτελεί αυτό που ονομάστηκε »Αλφάβητο».
 

Στην αρχή έγραφαν μόνο με κεφαλαία γράμματα, χωρίς κενά ανάμεσα στις λέξεις και δεξιόστροφα. Αυτό όμως τον 5ο π.Χ. αιώνα έδωσε τη θέση του στον αριστερόστροφο τρόπο γραφής. Έτσι, παρουσιάστηκε το πρώτο αλφάβητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια από τους Ρωμαίους από τους οποίους και πέρασε σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όλα τα Ευρωπαϊκά αλφάβητα είναι παραλλαγές του Ελληνικού αλφαβήτου.Η Ελληνική γλώσσα είναι μια από τις ελάχιστες στον κόσμο που παρουσιάζει ομοιογενή εξέλιξη και αποτελεί φαινόμενο σπάνιο στη γλωσσολογική ιστορία του ανθρώπινου γένους διότι ομιλείται επί χιλιάδες χρόνια χωρίς διακοπή. Η σύγχρονη Ελληνική γλώσσα διατηρεί την αρχαία γραφή και ορθογραφία των λέξεων και το 75% του λεξιλογίου της βασίζεται στην αρχαία Ελληνική γλώσσα. Είναι μια γλώσσα με μοναδικές αρετές: διαθέτει εκφραστικότητα, ευλυγισία, δύναμη συνθετική και ικανότητα παραγωγική ώστε ανάλογα με τις ανάγκες να παράγει και να συνθέτει νέες λέξεις.

Όλες οι γλώσσες χρησιμοποιούν λέξεις άλλων γλωσσών. Η Ελληνική γλώσσα επέδρασε στη διαμόρφωση των γλωσσών πολλών λαών. Η Αγγλική γλώσσα, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί σήμερα πάνω από 50.000 λέξεις Ελληνικής προέλευσης.

 • Οι πρώτοι Χριστιανικοί ύμνοι γράφτηκαν στα Ελληνικά. Όλα τα βιβλία της Καινής Διαθήκης και τα Ευαγγέλια γράφτηκαν στα Ελληνικά. Ο Απόστολος Παύλος έγραψε τις 'Επιστολές' του στα Ελληνικά.
 • Η πρώτη εγκυκλοπαίδεια γράφτηκε στα Ελληνικά.
 • Η ιστορία της λεξικογραφίας έχει την αρχή της 2000 χρόνια πριν στην Αρχαία Ελλάδα. Τον 5ο αιώνα π.Χ. ο Πρωταγόρας πρώτος συνέταξε ένα γλωσσάριο που περιείχε τις σπάνιες λέξεις που συναντώνται στα έργα του Ομήρου.
 • Τα πρώτα φιλοσοφικά έργα για την γέννηση της γλώσσας γράφτηκαν από τον Πλάτωνα (427-347 BC).
 • Η πρώτη Γραμματική, η Γραμματική της Ελληνικής Γλώσσας ήταν έργο του Διονυσίου Θράκα το 100 π.Χ.
 • Τα αριστουργήματα του Ομήρου, του Αριστοτέλη, του Πίνδαρου, του Ευριπίδη, του Σοφοκλή, του Αισχύλου, του Θαλή, του Αριστοφάνη, του Μένανδρου και τόσων άλλων γράφτηκαν στα Ελληνικά.
 • Ρωμαίοι αυτοκράτορες, όπως ο Μάρκος Αυρήλιος, έγραψαν στα Ελληνικά. Οι Ρωμαίοι ρήτορες στο »Αθήναιον» της Ρώμης εκφωνούσαν τους λόγους τους στα Ελληνικά.
 

Ελληνική Γλώσσα η Τελειότερη στα Χρονικά της Ανθρώπινης Ιστορίας

Η Ελληνική γλώσσα είναι η τελειότερη που έχει δημιουργηθεί στα χρονικά της ανθρώπινης ιστορίας. Πρόκειται για μια γλώσσα που έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει άμεση σχέση με ... τη μαθηματική γλώσσα και να περικλείει μια «αφανή αρμονία«. Όπως έγραψε ο Ιάμβλιχος στα «Θεολογούμενα της αριθμητικής» («Περί δεκάδος» 64-15,20): «Ακόμα η δεκάδα γεννά τον (αριθμό) 55, ο οποίος περιέχει θαυμαστά κάλλη. Εάν δε υπολογίσεις τα ψηφία της λέξης "εν" (σ.σ.: ένα) σε αριθμούς, βρίσκεις άθροισμα 553.

Οι πρόγονοί μας δεν χρησιμοποιούσαν ψηφία αλλά τα γράμματα της αλφαβήτου τονισμένα ως σύμβολα αριθμών (π.χ. α΄=1, β΄=2 κ.ο.κ.). Όπως είδαμε προηγουμένως, με αυτό τον τρόπο οι λέξεις μπορούν να αναλυθούν σε αριθμούς σχηματίζοντας τους «λεξαρίθμους». Έτσι καθετί προσλάμβανε ξεχωριστή σημασία μέσα από έναν συνδυασμό μαθηματικών και ονομάτων. Για παράδειγμα, ο αριθμός της χρυσής τομής προκύπτει από τους λόγους ΑΠΟΛΛΩΝ : ΑΡΤΕΜΙΣ, ΕΣΤΙΑ: ΗΛΙΟΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ : ΖΕΥΣ.

 
 
Ωστόσο αυτό που αποδεικνύεται πράγματι ασύλληπτο είναι το γεγονός ότι το Ελληνικό αλφάβητο κρύβει μια μυστική επίκληση! Εάν πάρουμε τα γράμματά του και τα θέσουμε στη σειρά, ως δια μαγείας εμφανίζεται μια αρχαία προσευχή που εξυμνεί το Φως και την Ψυχή! Έχουμε, λοιπόν:«Αλ φα, βη τα Γα Αμα δε Ελ, τα εψ ιλών. Στη ίγμα, (ίνα) ζη τα, η τα, θη τα Ιώτα κατά παλλάν Δα. (Ινα) μη νυξ η, ο μικρόν (εστί) πυρός δε ίγμα ταφή εψ ιλών, φυ (οι) Ψυχή, ο μέγα (εστί)!»

Η μετάφραση έχει ως εξής:

«Νοητέ ήλιε, εσύ που είσαι το φως, έλα στη Γη. Κι εσύ, ήλιε ορατέ, ρίξε τις ακτίνες σου στον πηλό που ψήνεται. Ας γίνει ένα καταστάλαγμα για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη. Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν, και κινδυνεύσει να χαθεί το καταστάλαγμα της φωτιάς μέσα στην αναβράζουσα λάσπη, κι ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο, το σημαντικότερο όλων.»

Τη μυστική αυτή επίκληση μαθαίνουμε να κάνουμε όλοι ασυνείδητα από την ώρα που μαθαίνουμε το Ελληνικό αλφάβητο. Επίσης έρευνες δείξανε πως οι μελέτη της αρχαιοελληνικής γλώσσας, διευρύνει τον νου. Δεν είναι τυχαίο, που σε έρευνα Αμερικανών για την τεχνητή νοημοσύνη, διαπιστώσανε πως για να επικοινωνήσουν δύο...............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Ευρασιατική Ένωση: Μια επιλογή για την Ελλάδα σύντομα;

Ευρασιατικη ενωση.jpgΈνα τουλάχιστον γνωρίζει η νέα ελληνική κυβέρνηση: Στο παιχνίδι εξουσίας για το μέλλον της χώρας, πρέπει να ενεργεί «ασύμμετρα», όπως το θέατρο πολέμου κυριαρχείται πλέον από το στοιχείο του «υβριδικού».

Η λεγόμενη τρόικα - Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - απαιτεί το αδύνατο από την Ελλάδα. Όπως το αίτημά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα για χαλάρωση της λιτότητας, με το οποίο είναι να φέρει την οικονομική ανάκαμψη και πάλι στο προσκήνιο, δεν ευόδωσε, καταμετρούνται πλέον και άλλες πιθανές επιλογές. Τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα έχει στρέψει το βλέμμα της προς τη Μόσχα και το Πεκίνο. Η ελληνική κρίση, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009, έφτασε σε μια κρίσιμη καμπή.

Όταν το 2007-2008 ξέσπασε η κρίση, κυρίως από τα στεγαστικά δάνεια υψηλού κινδύνου στις ΗΠΑ, το ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν γύρω στο 100% του ΑΕΠ, ποσοστό υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά όχι πρωτοφανές και προπάντων διαχειρίσιμο. Μέχρι το 2014 είχε αυξηθεί σε 175% του ΑΕΠ, και μη διαχειρίσιμο πλέον. Η χώρα έπρεπε να λάβει από την τρόικα δάνεια ρεκόρ από 240 δισεκατομμύρια ευρώ για την αποτροπή της εθνικής χρεοκοπίας, που θα μπορούσε πιθανότατα να σημαίνει επίσης την πτώχευση για πολλές γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, που κατείχαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

Κατά την έναρξη της κρίσης τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ως επί το πλείστον τα κατείχαν οι τράπεζες της ΕΕ, λόγω του ότι τα υψηλότερα επιτόκια ήταν κατά το χρόνο ελκυστικά. Λόγω του ότι με την απειλή της ελληνικής χρεοκοπίας ήταν επίσης ορατός ο κίνδυνος μιας τραπεζικής κρίσης στη Γερμανία και τη Γαλλία, οι κυβερνήσεις της ΕΕ, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανέλαβαν περισσότερο από το 80% των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και έτσι αντί για τις ιδιωτικές τράπεζες η ευθύνη και το βάρος της κρίσης μετατοπίστηκε στους Έλληνες αλλά και τους άλλους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Η Ελλάδα ήταν κυριολεκτικά η «Αχίλλειος πτέρνα» του ευρώ, και η Ουάσιγκτον βρέθηκε αντιμέτωπη με μια κρίση που είχε ήδη ξεπεράσει κατά πολύ την ασιατική κρίση στην δεκαετία του ενενήντα και την ρωσική κρατική πτώχευση το 1997-1998. Όταν η Ελλάδα κατέρρευσε στα τέλη του 2009, υπήρχε ο κίνδυνος να εγκαταλειφθεί το δολάριο. Ειδικά οι Κινέζοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τα ιδιωτικά ελλείμματα και το δημόσιο χρέος.

Η απάντηση του τμήματος χρηματοοικονομικού πολέμου στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η Ουώλ Στρήτ και οι οργανισμοί αξιολόγησης, αποτελούνταν από μια αντεπίθεση στο ευρώ - για να σώσουντο δολάριο. Και το σχέδιο δούλεψε, όπως σχεδόν κανένας από τους αφελείς πολιτικούς στην Ευρώπη, δεν..........

Διαβάστε περισσότερα ..»


350 εκατ. ευρώ για Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας: Σπατάλη ή αναγκαίο έξοδο;

Orion_pn3.jpg

Σημ. Το παρακάτω αποτελεί ένα αρκετά αντικειμενικό άρθρο κατά την γνώμη μου για το θέμα που έχει προκύψει με την αναβάθμιση των αεροσκαφών P-3B Orion και δίνει μια πιο ολοκληρωμένη οπτική από αυτή που αναπαράγουν τα ΜΜΕ.

Προσωπικά πιστεύω ότι καλά κάνει η κυβέρνηση και προχωράει το συγκεκριμένο πρόγραμμα καθώς μεταξύ άλλων αποτρέπει την περαιτέρω απαξίωση της ΕΑΒ, εμπλέκει ελληνικές εταιρίες και ελληνικά συστήματα στην αναβάθμιση πράγμα πολύ σημαντικό λόγο των υποδομών και της εμπειρίας που αποκτάται, δίνει μια τελική λύση χωρίς ημίμετρα στην εναέρια επιτήρηση του Αιγαίου και παράλληλα κινείται και στο διπλωματικό πεδίο δίνοντας στους αμερικανούς έναν επιπλέον λόγο για την στήριξη των προσπαθειών της χώρας έναντι των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.... και ίσως κάποιας δωρεάς πλεονάζοντος στρατιωτικού υλικού λόγο καλής πίστης....

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες ανάγκες και σε στρατιωτικό (τορπίλες, βλήματα 120χλσ) αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο (κοινωνικές δαπάνες), αλλά από κάπου έπρεπε να γίνει μια αρχή καθώς τα αμυντικά θέματα -με τους γείτονες που έχουμε μπλέξει- είναι εξαιρετικά κρίσιμα. 

---

Τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» έχουν προκύψει διάφορα ερωτήματα σχετικά με την συγκεκριμένη σύμβαση καθώς και τη γενικότερα χρησιμότητα αυτών των αεροσκαφών. Στις παρακάτω γραμμές επιχειρούμε να αποδώσουμε μια τεχνοκρατική εικόνα αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Χρειάζονται τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας;

Ναι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη χρειάζονται πλην όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή που οι οικονομικοί πόροι είναι ελάχιστοι υπάρχουν άλλες πιεστικότερες ανάγκες. Αυτές είναι: η προμήθεια σύγχρονων τορπιλών για τα υποβρύχια «2143 του Π.Ν ώστε να αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες τους, η προμήθεια περισσοτέρων βλημάτων των 120 χλστ αφού τα υφιστάμενα επαρκούν για ολιγοήμερες επιχειρήσεις.

Πως μπορεί να καλυφθεί το κενό σε αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας;

Το κενό σε αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας μπορεί να καλυφθεί εν μέρει από την συνεργασία και την διακλαδικότητα μεταξύ Λιμενικού Σώματος και Πολεμικού Ναυτικού. Συγκεκριμένα, Υπηρεσία Εναερίων Μέσων μπορεί να διαθέσει αεροσκάφη ναυτικής επιτήρησης F406 Vigilante ώστε να εκτελέσουν ολιγόωρες αποστολές ναυτικής επιτήρησης και περιπολίας. Σίγουρα, δεν είναι η ιδανικότερη επιλογή αφού τα F406 Vigilante δεν μπορούν να πετούν για πολλές ώρες ενώ αδυνατούν λόγω εξοπλισμού να εκτελούν ανθυποβρυχιακές αποστολές. Τα F406 Vigilante τα οποία είναι 3 στον αριθμό μπορούν να επιχειρούν από Κρήτη και Ρόδο ώστε να καλύπτουν την Ανατολική Μεσόγειο ως έναν βαθμό. Επιπλέον, το Λιμενικό Σώμα μπορεί να προβεί στην απόκτηση περισσότερων αεροσκαφών αυτού ή παρόμοιου τύπου με χρήματα από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων ώστε να καλυφθούν τα κενά στον τομέα της επιτήρησης. Συν τις άλλοις συμπληρωματικά μπορούν να διατεθούν δύο μονοκινητήρια αεροπλάνα CESSNA RG 172 ή τα δύο μονοκινητήρια SOCATA TB-20. Επαναλαμβάνουμε πως δεν είναι η βέλτιστη επιλογή αλλά σε χαλεπούς οικονομικούς καιρούς είναι μια σχετικά ικανοποιητική λύση.

Υπάρχουν άλλες εναλλακτικές;

Οι άλλες λύσεις είναι περιορισμένες. Παλαιότερα λόγος έγινε η εναλλακτική πρόταση προμήθειας αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 από το ναυτικό της Αυστραλίας. Παρόλα αυτά εξετάστηκε από την ηγεσία του ΠΝ και απορρίφθηκε ως ασύμφορη. Δεν υπάρχουν Αυστραλιανά αεροσκάφη αυτή τη στιγμή προς διάθεση. Κι αυτά που κάποια στιγμή θα υπάρξουν είναι πολύ παλιά και σε χειρότερη κατάσταση από τα δικά μας P-3B. Tα AP-3C Orion της Αυστραλίας συνεχίζουν τα πετούν κανονικά υπηρετώντας σε τρεις διαφορετικές μοίρες. Η Αυστραλία αναμένεται να αποσύρει τα συγκεκριμένα αεροσκάφη το 2019 αφού οι απαιτήσεις της θα καλυφθούν από τα Boeing P-8 Poseidons και τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη MQ-4C Triton. Συνεπώς, αν υπάρξει κάποιο AP-3C Orion θα είναι μετά το 2019. Μια άλλη εναλλακτική είναι η προμήθεια μεταχειρισμένων αεροσκαφών P-3C από τις ΗΠΑ ή από άλλη χώρα τα οποία θα κριθούν ως ετοιμοπαράδοτα, με χαμηλό κόστος και δίχως να χρειάζονται επιπλέον χρήματα για προσθήκη νεότερου εξοπλισμού αποστολής ή δομικής ανακατασκευής. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα P-3C στην 309η Aerospace Maintenance and Regeneration Group στην Αριζόνα.

Ποια η χρησιμότητα αυτών των αεροσκαφών σε περίοδο επιχειρήσεων;

Είναι γεγονός πως η επιβιωσιμότητα των ΑΦΝΣ (και ειδικότερα αυτών της κατηγορίας του P-3) σε ένα περιβάλλον πολλών απειλών όπως αυτό του Αιγαίου να είναι εξαιρετικά μικρή. Γι' αυτό και είναι χρησιμότερα για τον καιρό της ειρήνης διότι δεν απειλούνται. Συνεπώς, σε περίοδο επιχειρήσεων λίγα μπορούν να προσφέρουν. Ποιος ο εξοπλισμός που θα φέρουν τα ΑΦΝΣ; Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη θα μπορούν να εκτελούν τις παρακάτω αποστολές:

 1. Ναυτική Περιπολία (MP)
 2. Ανθυποβρυχιακός Πόλεμος (ASW)
 3. Πόλεμος κατά Στόχων Επιφανείας (ASuW)
 4. Αποστολές συλλογής Πληροφοριών, Επιτήρησης και Αναγνώρισης (ISR)

Τα αναβαθμισμένα αεροσκάφη θα φέρουν ολοκληρωμένο σύστημα αποστολής Mission Integration & Management System (MIMS) της εταιρείας ISI Ηellas. Εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί νέο ραντάρ έρευνας επιφανείας. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν θα αντικατασταθεί ο ακουστικός επεξεργαστής που υπάρχει σήμερα στα αεροσκάφη καθώς και ο ανιχνευτής μαγνητικών ανωμαλιών ώστε να υπάρχουν ικανοποιητικές ικανότητες εντοπισμού υποβρυχίων. Να σημειωθεί πως κρίνεται αναγκαίο τα αεροσκάφη να αποκτήσουν ολοκληρωμένο σύστημα αυτοπροστασίας. Επίσης, μπορούν να δημιουργηθούν οι δυνατότητες σε αυτά για να φέρουν ακόμα και πυραύλους αέρος -επιφανείς αλλά και να ποντίζουν στη θάλασσα νέου τύπου ναρκών. Ο οπλισμός που μπορεί να μεταφερθεί από αυτά προσεγγίζει τους 10 τόνους, με συνηθισμένα οπλικά φορτία την ανθυποβρυχιακή τορπίλη Mk 46 Mod.5 και τη νάρκη Mk 55.

Είναι ορθολογική η συγκεκριμένη επιλογή αναβάθμισης κόστους 500 εκατ. δολαρίων;

H επιλογή δεν είναι ορθολογική διότι η σχέση κόστους οφέλους είναι αρνητική. Και εξηγούμαστε: Το πρόγραμμα που θα διαρκέσει επτά χρόνια αφορά τον εκσυγχρονισμό, τη συντήρηση και εν συνεχεία την υποστήριξη πέντε εκ των έξι αεροσκαφών τύπου P-3Β Orion, τα οποία αποκτήθηκαν δωρεάν από τις ΗΠΑ την περίοδο 1991-1992 και..........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Η αγορά παραπαίει αλλά η κατάργηση των μετρητών προχωρά

φακέλωμα_λύκος_πρόβατο.jpg2.5 μήνες μετά τις εθνικές εκλογές η χώρα ακόμα δεν διοικείται, με την παράταση της αβεβαιότητας να βλάπτει την υγεία της ελλαδικής οικονομίας. Αυτό βοηθά ακόμα περισσότερο τους παγκοσμιοποιητές να επιβάλλουν τα όποια μέτρα τους στην κοινωνία.

Το μόνο που μπορεί να επιτευχθεί στην παρούσα φάση είναι στρατηγικός ελιγμός απέναντι στους δανειστές, προκειμένου να κερδηθεί κάτι για τον λαό. Ωστόσο στην κυβέρνηση είχαν υποσχεθεί πολλά και διάφορα πριν τις εκλογές και τώρα προσπαθούν να βρουν τρόπο να εξηγήσουν στο εσωτερικό (κυρίως στις κομμουνιστικές συνιστώσες) την «πολιτική στροφή» που επιχειρείται.

Γι" αυτό και υφίστανται δημόσιες διαφωνίες μεταξύ υπουργικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλα λέει π.χ. ο κ. Δραγασάκης σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, άλλα ο κ. Δρίτσας. Άλλα η κα Βαλαβάνη αναφορικά με την αύξηση ΦΠΑ σε νησιά άλλα ο κ. Βαρουφάκης. Βούρτσης και Στρατούλης διαβεβαιώνουν ότι δεν θα πληρωθεί δόση στο ΔΝΤ, εφόσον υπάρχει πρόβλημα στην καταβολή μισθών και συντάξεων, ωστόσο ο ΥΠΟΙΚ δεσμεύτηκε στην Κριστίν Λαγκάρντ πως όλες οι υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στους πιστωτές θα ικανοποιηθούν στο έπακρο.

Άλλοι απευθύνονται λοιπόν στο εσωτερικό (συνιστώσες, ψηφοφόροι) και οι υπόλοιποι στο εξωτερικό (δανειστές, οικονομικοί οίκοι κ.ο.κ.).

Όλα αυτά σε βάρος των κυβερνητικών καθηκόντων του Μαξίμου, όλα σε βάρος της πραγματικής οικονομίας που δεινοπαθεί, με λουκέτα να απειλούν μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις που είχαν αντέξει την τελευταία πενταετία φοροεπιδρομών.

Μέσα σε όλα αυτά με αφορμή την φοροδιαφυγή από ΦΠΑ, τον οποίο το κράτος ακόμα να επιστρέψει σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, η κυβέρνηση προωθεί κανονικότατα την επέκταση του «ηλεκτρονικού χρήματος» και τον δραστικό περιορισμό των συναλλαγών με μετρητά. Στόχος όπως σας έχουμε γράψει είναι η κατάργηση των συναλλαγών με μετρητά, ώστε όλοι να συναλλάσσονται με την Κάρτα του Πολίτη και αργότερα, γιατί όχι με εμφυτευμένο βιοτσίπ, ώστε..............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Η κωμωδία των «αριστερών» μεταρρυθμίσεων

alt
Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς  

Το εκβιαστικό μαρτύριο ονομάστηκε «στέρηση ρευστότητας». Σήμανε την έμπρακτη απειλή να λείψει, από μέρα σε μέρα ή και από ώρα σε ώρα, εκείνη η στοιχειώδης ροή χρήματος, η αναγκαία για να εισάγονται φάρμακα, πετρέλαιο, πρώτες ύλες - αναγκαία για να συνεχίσει να λειτουργεί οργανωμένη συλλογικότητα, έννομο κράτος. 

Το μαρτύριο το επέβαλαν οι δανειστές του ελλαδικού κρατιδίου σε κάποια εκατομμύρια Ελλήνων (όχι σε όλους, όχι στους -νόμιμα ή ληστρικά- ευκατάστατους). Αρνιόντουσαν οι δανειστές, για πολλές, εναγώνιες εβδομάδες, παροχές, συμφωνημένες με τα «μνημόνια» εξόφλησης του χρέους, που θα απέτρεπαν τη διακοπή της ζωτικής για τη συνέχεια ύπαρξης κοινωνικού βίου «ρευστότητας». 

Βέβαια, ο εκβιασμός είχε την τετράγωνη λογική της δοσοληψίας. Οπως θυμίζουν καθημερινά οι εγχώριοι υπερασπιστές αυτής της λογικής: ποιος Ελλαδίτης θα χάριζε απλήρωτα νοίκια στους νοικάρηδές του, ποιος εστιάτορας θα σέρβιρε φαγητά σε «τζαμπατζήδες», ποιος θα δάνειζε το αυτοκίνητό του και θα δεχόταν το δανεικό να είναι αγύριστο; Σίγουρα, πρέπει να γίνεται σεβαστή η λογική της δοσοληψίας για να λειτουργεί δικαιοσύνη. Ωστόσο το δύσκολο είναι να ξεχωρίζουμε οι άνθρωποι το Δίκαιο της δοσοληψίας (την «κοινωνίαν της χρείας») από το Δίκαιο του ισχυροτέρου (τον εκβιασμό). 

Ο εκβιασμός που ονομάστηκε «στέρηση ρευστότητας» ήταν τόσο νομότυπος όσο είναι αυτονόητο για έναν στρατό κατοχής να ληστεύει τον χρυσό της κατεχόμενης χώρας ή να καταστρέφει τα γεφύρια και το σιδηροδρομικό της δίκτυο, επειδή η κατάσταση είναι εμπόλεμη. Οταν ένας στρατός κατοχής «νομοθετεί» ότι, για κάθε στρατιώτη του που σκοτώνεται από την όποια «αντίσταση», θα εκτελούνται πενήντα αθώοι πολίτες, η λογική του «νομοθετήματος» δεν είναι λογική άμυνας, είναι ο παραλογισμός της ζούγκλας. 

Ο κ. Σόιμπλε είπε κάποια στιγμή απερίφραστα ότι, «η Ελλάδα πληρώνει την καταστροφή στην οποία την οδήγησαν φαύλες και ανίκανες πολιτικές ηγεσίες». Η διαπίστωση σωστή, αλλά χωρίς να συνάγονται πολιτικές συνέπειες. Μιλάμε για θύματα, πολίτες ομήρους φαυλεπίφαυλων και δραματικά ανίκανων τυχοδιωκτών, που υπέταξαν την ελλαδική κοινωνία σε εξωφρενικό δανεισμό, μόνο για να συντηρήσουν το πελατειακό τους κράτος. Οι δανειστές τούς δάνειζαν ξέροντας ότι τόσο μεγάλο χρέος αποκλείεται, στον...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Υπάρχουν ίχνη εισβολής στη Γη στο παρελθόν από διαβολικά «δια-διαστατικά» όντα;

angel.jpg

Σύμφωνα με τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας, η Στρατιωτική Επιστημονική Επιτροπή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας (MSC) σε έκθεση που συνέταξε δηλώνει «επειγόντως» στους συμμάχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ινδία, Κίνα και Βραζιλία ότι:

«χρειάζεται να υπερασπιστούμε τον πλανήτη μας εναντίον «δια-διαστάτικών οντοτήτων» που θα μπορούσαν σύντομα να επιχειρήσουν να ανακτήσουν τη Γη».

Η έκθεση περιλαμβάνει αναφορές σε «δια-διαστατικές οντότητες», γνωστές ήδη από τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο (Β" Παγκόσμιο Πόλεμο), όταν οι τότε σοβιετικές υπηρεσίες πληροφοριών λέγεται ότι επιβεβαίωσαν πως το γερμανικό ναζιστικό καθεστώς είχε «σύνδεσμο επικοινωνίας» με αυτό που μπορεί μόνο να περιγραφεί ως «έκπτωτοι άγγελοιδαίμονες», αλλά τους οποίους τα παλαιότερα γραπτά αρχεία του πλανήτη μας αναφέρουν ως «θεούς».

Οι εκπεσόντες «άγγελοι/δαίμονες», σύμφωνα πάντα με την εν λόγω υποτιθέμενη έκθεση, είχαν κατατροπωθεί στη Γη πριν περίπου 10.000 χρόνια σε αυτό που τότε αναφέρεται από τους αρχαίους ως η «μεγάλη ανατροπή» που πάγωσε σχεδόν αμέσως εκατομμύρια τριχωτά μαμούθ στη Σιβηρία, κατέστρεψε την αυτοκρατορία της Ατλαντίδας, και καταγράφηκε στις ιστορίες, θρησκείες και θρύλους των περισσοτέρων λαών του πλανήτη ως η «μεγάλη πλημμύρα» - κατακλυσμός.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση, ήταν η κύρια γεωγραφική περιοχή που οι «έκπτωτοι άγγελοι/δαίμονες» κατοίκησαν στη Γη. Αυτή εντοπίζεται από την ινδική υποήπειρο, μέσω της οροσειράς των Ιμαλαΐων ως εκεί που εκτείνεται σήμερα η Ουκρανία. Οι ανθρώπινοι απόγονοι των «αγγέλων/δαιμόνων» είναι γνωστοί ως η Άρια φυλή.

Τα δύο σανσκριτικά μεγάλα έπη της αρχαίας Ινδίας, Μαχαμπαράτα και το Ραμαγιάνα, αναφέρει η ίδια έκθεση, εξηγούν με πλήρεις λεπτομέρειες τις αλληλεπιδράσεις αυτών των «έκπτωτων αγγέλων / δαιμόνων» με την Άρια φυλή, περιλαμβάνοντας τη χρήσης του διαστημικού αεροσκάφους του Vimana που περιγράφεται ως «μία συσκευή η οποία μπορεί να πάει από τη δική της δύναμη, από το ένα μέρος στο άλλο ή από σφαίρα σε σφαίρα».

Επαλήθευση αυτού του απίστευτου αρχαίου ισχυρισμού της δύναμης του Vimana όχι μόνο στο δικό μας πλανήτη, αλλά και στους άλλους επίσης, η έκθεση λέει, μπορεί να βρεθεί στο σύμβολο αυτών των «έκπτωτων αγγέλων/δαιμόνων» που ονομάζεται Σβάστικα και ανακαλύπτεται σε όλη την Γη, καθώς και πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι στρατιώτες του 45ου τμήματος Πεζικού των Ηνωμένων Πολιτειών φορούσαν με υπερηφάνεια αυτό το σύμβολο πριν από την άνοδο της ναζιστικής Γερμανίας.

Στην πραγματικότητα, σημειώνει η έκθεση, το αρχαιότερο γνωστό αντικείμενο με μοτίβο Σβάστικας είναι ένα πουλί από χαυλιόδοντα μαμούθ από τον Παλαιολιθικό οικισμό του Mezine, στην Ουκρανία που χρονολογείται στο 10.000 π.Χ., και η αρχαία χρήση του έχει επίσης ανακαλυφθεί στις τοποθεσίες του Μισισιπί στο Οχάιο, στους Hopi και Navajo Ινδιάνους της Βόρειας Αμερικής και στους Κέλτες, τους αρχαίους Γερμανούς, Φινλανδούς και Έλληνες ... και πάρα πολλούς άλλους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο που δεν χωράνε σε ένα μόνο άρθρο.

Για την ανθρώπινη φυλή μας η επανασύνδεση με αυτούς τους «έκπτωτους αγγέλους/δαίμονες», η έκθεση αναφέρει, φαίνεται να έχει συμβεί τον 16ο αιώνα, όταν ένα λαμπρό νέο αστέρι εμφανίστηκε στον ουρανό στις αρχές του Νοέμβρη του 1572, και το οποίο γνωρίζουμε τώρα ότι ήταν ο σούπερ-νόβα Tycho που συνέβη στον αστερισμό της Κασσιόπης και ο οποίος ήταν ένας από τους περίπου οκτώ ορατούς με γυμνό μάτι σούπερ-νόβα στα ιστορικά αρχεία.

Πιο κρίσιμο είναι να σημειωθεί σχετικά με τον σούπερ-νόβα Tycho, αναφέρουν οι ειδικοί του MSC στην έκθεση, είναι ότι φάνηκε επίσης να προκάλεσε ένα «ρήγμα μεταξύ των διαστάσεων» που επέτρεψε στους ανθρώπους να επικοινωνήσουν και πάλι με τους «έκπτωτους αγγέλους/δαίμονες» που είχαν στο παρελθόν απελαθεί από πλανήτη μας.

Ο πιο σημαντικός από τους ανθρώπους που επικοινώνησαν με τους «έκπτωτους αγγέλου/δαίμονες» ήταν ο προσωπικός αστρολόγος-μάγος της Βασίλισσας Ελισάβετ Α" της Αγγλίας, ο John Dee.

Από τα ιστορικά αρχεία του 16ου αιώνα περίπου ο Dee και οι βοηθοί του επικοινωνούσαν με αυτούς τους «έκπτωτους αγγέλους/δαίμονες» όπως μπορούμε να διαβάσουμε παρακάτω:

«Ο Dee εκτελούσε τελετουργικές επικλήσεις αγγέλων και ο Kelley κοίταζε στον διορατικό καθρέφτη ή την κρυστάλλινη σφαίρα, όπου μια σειρά αγγέλων φαίνονταν και μετέδιδαν προφητείες, οδηγίες και μανιώδεις δηλώσεις σχετικά με την πνευματική φύση της ανθρωπότητας.

Οι άγγελοι δεν ήταν φιλάνθρωποι. Αντίθετοι στην πτωτική κατάσταση της ανθρωπότητας, η οποία έχει γίνει μόνο σταδιακά χειροτερέψει από τότε που εστάλησαν Ανατολικά της Εδέμ, που παρομοίαζαν τους ανθρώπους με «πόρνες» -όχι με τη σεξουαλική έννοια, αλλά με την έννοια ότι ασθενώς επιτρέπουν την προσοχή τους να γοητεύεται από κυριολεκτικά οτιδήποτε εκτός από τον Θεό.

Μετά από χρόνια δράσεων, οι άγγελοι περιγράφουν την τάξη του σύμπαντος, μια σειρά από οδηγίες για τελετουργία επικλήσεις, προβλέψεις της Αποκάλυψης και γεγονότα που θα έρθουν στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή και, τέλος, η Αγγελική ή «Ενωχική» γλώσσα, εξήγησαν ότι ήταν η γλώσσα της ανθρωπότητας της Ουρ, που ομιλήθηκε πριν από την πτώση του Αδάμ.

Για τον Dee, αυτό δεν ήταν μαγεία, αλλά θρησκεία, ο ίδιος παραδόθηκε στους αγγέλους εντελώς. Ο Kelley, όμως, ήταν τρομοκρατημένος από τα πνεύματα, θεωρώντας τα δαίμονες και συνεχώς παρακαλούσε τον Dee να σταματήσουν τις συνεδρίες.

Ο Dee επέμεινε να τον πιέζει, κρατώντας τον Kelley υπερβολικές ώρες εργασίας μέχρι εξαντλήσεως και έχοντας τον ουσιαστικά κρατούμενο στο Mortlake.

Οι άγγελοι, από την πλευρά τους, απεχθάνονταν τον Kelley, γνωρίζοντας αμέσως ότι είχε προηγουμένως εμπλακεί με δαιμονική γριμορική μαγεία και γρήγορα εξοργίστηκαν τόσο με τον Dee και όσο και τον Kelley.

Αν και ο Dee μπορούσε να είναι το πιο έξυπνο μέλος του είδους, εξακολουθούσαν να τον θεωρούν ως μια άσχετη σκνίπα.

Οι αγγελικές υπερ-νοημοσύνες εξοργίστηκαν ιδιαίτερα όταν ο Dee και ο Kelley άρχισαν να τους ικετεύουν για λεφτά (ο Kelley, ακόμη και ρώτησε αν οι άγγελοι μπορούσαν να του δανείσουν χρήματα!). Αλλά για όλη την ενοχλητική ντροπιαστική εξέλιξη του Dee και του Kelley δεν μπορούμε να πούμε κάτι, επειδή οι άγγελοι είχε ένα σχέδιο και ο Dee και ο Kelley είχαν τσιμπήσει το δόλωμα.

Με απλά λόγια, οι άγγελοι δεν ήθελαν τίποτα λιγότερο από μια Νέα Παγκόσμια Τάξη, που διευθύνεται από τις θείες αρχές και πρότειναν αυτή που πρέπει να είναι μια από τις πιο επικίνδυνες ιδέες στην ιστορία της Δύσης:

Μια παγκόσμια θρησκεία, που βασίζεται στην αγάπη και την ενότητα, έναν υπερ-Χριστιανισμός ή Δογματικό μονοθεϊσμό που όχι μόνο θα ξανά ενώσει τον καθολικισμό και τον προτεσταντισμό, αλλά..........

Διαβάστε περισσότερα ..»


«Νέα» Λαμπεντούζα η Μυτιλήνη: 3.000 παράνομοι μετανάστες σε ένα μήνα

λαθρομετανάστες_πλοίο.jpg

Μετά τη διάσωσή τους, οι αλλοδαποί φέρονται να ομολογούν στους εμβρόντητους Έλληνες αξιωματούχους: «Ακούσαμε ότι η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της και πλέον μπορούμε να ταξιδέψουμε εύκολα στην Ευρώπη»

---

Τι Λαμπεντούζα, τι... Μυτιλήνη! Το ελληνικό νησί, σύμφωνα με περιγραφές αξιωματικών του Λιμενικού, «κατακλύζεται» τις τελευταίες ημέρες από αλλοδαπούς, που συρρέουν εκεί, επειδή φέρονται να έμαθαν ότι η Ελλάδα... άνοιξε τα σύνορά της!

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», που επικαλείται μαρτυρίες αξιωματικών του Λιμενικού που υπηρετούν στο νησί, μόνο το τριήμερο από την Παρασκευή 27 Μαρτίου έως και την Κυριακή 29 Μαρτίου διασώθηκαν 620 αλλοδαποί που μπήκαν παράνομα στη χώρα, ενώ ανακοίνωση της Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Λέσβου μιλά για πενταπλασιασμό του αριθμού των παράνομων μεταναστών που συνελήφθησαν το Μάρτιο του 2015, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

«Το Μάρτιο του 2014 καταγράφηκαν 650 άτομα, φέτος έως 30 Μαρτίου είχαν καταγραφεί ήδη πάνω από 3.000» αναφέρουν συνδικαλιστές του Λιμενικού.

Μόλις χθες το πρωί εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από την περιοχή Βατάχτι Πλωμαρίου 38 παράνομοι μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους τέσσερις γυναίκες και τρία παιδιά, ενώ, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ένα δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε στις 3 χθες το μεσημέρι στην περιοχή Κόρακας Λέσβου.

Ανδρες του Λιμενικού που υπηρετούν στο νησί αποδίδουν την πρωτοφανή όξυνση του φαινομένου στη διαφαινόμενη κυβερνητική πολιτική στο θέμα διαχείρισης της παράτυπης μετανάστευσης.

Λένε χαρακτηριστικά ότι στις μίνι συνεντεύξεις (debriefing) μετά τη διάσωσή τους, οι αλλοδαποί ομολογούν στους Έλληνες αξιωματούχους: «Ακούσαμε ότι η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της και πλέον μπορούμε να ταξιδέψουμε εύκολα στην Ευρώπη».

Άλλη πηγή παραδέχεται εμμέσως ότι το προηγούμενο διάστημα επιχειρούνταν ανασχέσεις της.........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Η Ελληνική επανάσταση του 1821 και "Το Aριστείον Μπαλτά"

Στάθης _γελοιογραφία_1821_Μπαλτάς.jpg

Σημ. Μια βήμα προς βήμα απάντηση του Στάθη, στην εγκύκλιο που έβγαλε ο υπουργός παιδείας κ.Μπαλτάς απευθυνόμενος προς τους καθηγητές και μαθητές για την Επανάσταση του 1821..

---

«....Της Ευρώπης οι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεων των είναι εμφύλιος πόλεμος. Ο δικός μας πόλεμος ήταν ο πλέον δίκαιος. Ήττον έθνος με άλλο έθνος, ήττον με ένα λαόν, όπου ποτέ δεν ηθέλησε να αναγνωρισθεί ως τοιούτος, ούτε να ορκισθεί, παρά μόνον ό,τι έκαμνε η βία»  (Τερτσέτης : Κολοκοτρώνη Απομνημονεύματα Α, σ. 179)

---

altΣυγκινητικός ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς στις θεσμικές -ως υπουργός- και επιστημονικές παροτρύνσεις τους προς τους καθηγητές και τους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης για το νόημα της Επανάστασης του 1821 και τους τρόπους εορτασμού της επετείου. Γενναίος ο κ. Υπουργός, επισημαίνει εκ προοιμίου τον κίνδυνο αυτές οι επέτειοι να 'ναι αμφίκοπες, δηλαδή σχολαστικές και στείρες ή ένας ανούσιος πανηγυρικός. Προσέτι, ακόμα πιο γενναίος ο κ. Μπαλτάς, προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιήσουν τις σκέψεις του κατά την κρίση τους κι όχι υποχρεωτικώς.

altΕυφυής πρόνοια καθότι ο κύριος Μπαλτάς αποφαίνεται ότι «η ελληνική επανάσταση υπήρξε τέκνο του διαφωτισμού». Μόνον; Δεν υπήρξε στις γενεσιουργές αιτίες της Επανάστασης η λαϊκή ιδιοπροσωπία; Δεν υπήρξε η λαϊκή παράδοση, οι θρύλοι του μαρμαρωμένου βασιλιά; Δεν υπήρξε η κλεφτουριά; Ούτε η κιβωτός των κοινοτήτων με τα εκκλησιαστικά κολλυβογράμματα; Ηταν η «ελληνική επανάσταση τέκνο του διαφωτισμού» ορφανή απ' τις προγενέστερες επαναστάσεις, ήδη απ' τις αρχές του 1600, όπως η εξέγερση του Διονυσίου του Σκυλόσοφου, ή αργότερα του Κατσαντώνη, ή των Ορλοφικών; Μόνον με τον διαφωτισμό έχει να κάνει η Επανάσταση, ούτε με τον θρήνο της Αλωσης; ούτε με τους χιλιάδες νεομάρτυρες; Και ο Ρήγας τέκνο του διαφωτισμού, και η Φιλική Εταιρεία στο φως του διαφωτισμού στημένη, άμοιροι ήταν όλης της υπόλοιπης ιδιοσυστασίας του Γένους; Δεν γνώριζαν από δημοτικά τραγούδια; Γιατί τέτοια αιδώς, κύριε Υπουργέ, για τη λαϊκή καταγωγή της Επανάστασης; Ποιος μαρξιστής ιστορικός δεν τονίζει και τις δύο μήτρες του 1821, τα πάθια της σκλαβιάς τόσον, όσον και τον διαφωτισμό; Ποιος δεν επισημαίνει τον εθνικό και κοινωνικό της χαρακτήρα; Πριν να καζαντίσουν οι έμποροι «και να φέρουν τα βιβλία», που έλεγε ο Κολοκοτρώνης, τι ήταν οι πατεράδες τους; Αγνώστου ταυτότητος αντικείμενα που σέρνονταν στις φιλόξενες εκτάσεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας;

altΑλλά αμέσως παρακάτω λέτε: «Ολες οι επαναστάσεις, όπως και η ελληνική, δημιούργησαν σε μεγάλο βαθμό τους λαούς που τις έκαναν». Προφανώς εννοείτε τους υπηκόους (οποιουδήποτε) που με την επανάσταση αναβάθμισαν τους εαυτούς τους σε πολίτες, οργανώθηκαν σε έθνος, απέκτησαν αυτεξούσιο και ενίοτε επέβαλλαν τη λαϊκή κυριαρχία, διά της δημοκρατίας, καθώς και την εθνική ανεξαρτησία. Και γιατί δεν τα λέτε έτσι; Γιατί λέτε ότι η επανάσταση δημιούργησε τον λαό της; Πριν λαός δεν υπήρχε; Ανεξαρτήτως της πολιτικής του κατάστασης, λαός δεν ήταν

altεκείνος που εν τέλει έκανε την Επανάσταση; Εκτός κι αν η Επανάσταση ήταν η κότα και ο λαός το αυγό, όπως συνέβη με την Αμερικανική Επανάσταση (που γέννησε ένα έθνος), αλλά δεν συνέβη ούτε με την αγγλική ούτε με τη γαλλική, που τις έκαναν ο αγγλικός λαός και ο γαλλικός λαός, όπως άλλωστε ο ελληνικός λαός έκανε την ελληνική.

altΛέτε ότι «ένα έθνος με την επανάσταση εγκαινιάζει την ύπαρξή του». Δηλαδή ο Πλήθων έλεγε μπαρούφες, ο Ερωτόκριτος το ίδιο, ο Ελ Γκρέκο θα μπορούσε να λέγεται Αλ Πατσίνο κι απ' το Ζάλογγο πηδάγανε άλμα εις βάθος; Με την επανάσταση ένα έθνος, αγαπητέ μου κύριε Υπουργέ, «δεν εγκαινιάζει την ύπαρξή του», εγκαινιάζει την ελευθερία του. Οσο για την «ύπαρξή» του, πριν αυτή να γίνει «πολιτική ύπαρξη», διά της Επανάστασης, εξακολουθούσε να υπάρχει, όπως μπορεί να σας διαβεβαιώσει του «Κίτσου η μάνα», ακόμα και μέσα απ' τον θρήνο του και μέσα απ' το πένθος του. Δεν λέω για τη γλώσσα του, λόγια και δημώδη. Πόσα αρχαία αποφθέγματα είχαν μεταπλασθεί σε λαϊκές παροιμίες; Στο...................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Υεμένη - Δέκα στρατιές ετοιμάζονται να συντριβούν στην Μέση Ανατολή..!

yemeni great jj.jpg

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει μια μαζική εισβολή στην Υεμένη - και είναι σίγουρη για τη νίκη. Αλλά πόσο ισχυρή είναι στην πραγματικότητα η σουνιτική στρατιωτική συμμαχία; Πώς θα αντισταθεί η πολιτοφυλακή των Χούτις; Μια επισκόπηση της ισορροπίας δυνάμεων.

Η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας έχει μάθει πολλά στις ΗΠΑ. Η προπαγάνδα που συνοδεύει τη στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη, θα μπορούσε να προέρχεται από το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών. Κάτι σαν ένα αντίγραφο της δημόσιας εκστρατείας που προηγήθηκε των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Οι Σαουδάραβες έχουν δώσει στην στρατιωτική επιχείρηση ένα μεστό τίτλο, «Καταιγίδα της Αποφασιστικότητας», ο οποίος είναι για να θυμηθούμε συνειδητά την «Επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου». Έτσι ονόμασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες τον πόλεμο τους ενάντια στο ιρακινό καθεστώς το 1991. Παράλληλα, η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας μοιράζει απλόχερα φωτογραφίες και βίντεο από την διοίκηση της στρατιωτικής επιχείρησης. Πάντα στο επίκεντρο: Ο πρίγκιπας Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν, γιος του μόλις εδώ και δύο μήνες ένθρονου βασιλιά, και με μια ηλικία 34 ετών ο νεότερος υπουργός Άμυνας του κόσμου.

Όπως και οι ΗΠΑ στους πολέμους στη Μέση Ανατολή, έτσι και η Σαουδική Αραβία δηλώνει ρητά με  κάθε ευκαιρία ότι δεν ενεργεί μόνη της. Το Ριάντ ανακοίνωσε με περηφάνεια ότι ηγείται μιας να συμμαχίας δέκα κρατών, που υποστηρίζεται επιπλέον από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.


Πόσο ισχυρή είναι η συμμαχία η οποία θέλει να πολεμήσει τους αντάρτες Χούτις;

Η Σαουδική Αραβία αντιπροσωπεύει τη μεγάλη πλειονότητα των στρατευμάτων για την «Καταιγίδα της Αποφασιστικότητας». Περί τα 100 μαχητικά αεροσκάφη, ένας μη καθορισμένος αριθμός πολεμικών πλοίων. Επιπλέον, 150.000 στρατιώτες είναι έτοιμοι για μια χερσαία επίθεση. Έτσι, τα δύο τρίτα των στρατευμάτων της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να συμμετάσχουν στην εισβολή στην Υεμένη.

Ίσως το Ριάντ υπερβάλλει με αυτούς τους αριθμούς, επειδή μια τέτοια μαζική αναδιάταξη θα σήμαινε στην πραγματικότητα ότι ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας παραμένει εκτεθειμένος σε άλλες ζώνες συγκρούσεων - όπως τα σύνορα με το Ιράκ όπου είναι σε εξέλιξη ο εμφύλιος πόλεμος, και στον οποίο το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει μεγάλα τμήματα της επικράτειας. Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να ανατρέψει την βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας και απειλεί με επιθέσεις κατά της μοναρχίας.

Εκτός από τη Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτο προφανώς φέρει το κύριο βάρος της στρατιωτικής επιχείρησης. Σύμφωνα με στοιχεία από το Κάιρο η Αίγυπτος έχει αναπτύξει πέντε πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Περίπου 40.000 στρατιώτες αναμένεται να συμμετάσχουν στη σχεδιαζόμενη εισβολή, που υποστηρίζεται από αιγυπτιακά μαχητικά αεροσκάφη. Νωρίτερα η Αίγυπτος έλαβε από την Σαουδική Αραβία πολλά δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει πολεμικά πλοία και αεροσκάφη στην Γαλλία και την Ρωσία.

H Αίγυπτος είναι πιθανό να χρειαστεί να κρατήσει ένα στρατηγικό απόθεμα για μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, όπου το Ισλαμικό Κράτος και άλλες ένοπλες ομάδες δρουν ανενόχλητα. Επιπλέον, η Αίγυπτος δεν έχει καμία εμπειρία στην ανάπτυξη εκστρατευτικών δυνάμεων, με εξαίρεση ένα απόσπασμα στο πρώτο Πόλεμο του Κόλπου. Επιπλέον, η στρατιωτική επέμβαση της Αιγύπτου στην Υεμένη το 1960 ήταν καταστροφική, συμβάλλοντας στην ήττα της Αιγύπτου το 1967 στον Πόλεμος των Έξι Ημερών κατά του Ισραήλ, τελειώνονταςν με τη διχοτόμηση της Υεμένης, όπως τα στρατεύματα της Αιγύπτου απέτυχαν να νικήσουν τα στρατεύμτατα του ιμάμη Ζαΐντι, τον οποίο διαδέχτηκαν οι Χούτις.

Η Σαουδική Αραβία πιθανώς εκτιμά ότι ο κίνδυνος παρέμβασης στην Υεμένη είναι μικρότερος από τον κίνδυνο της μη επέμβασης. Η Αίγυπτος είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτωμένη από την οικονομική βοήθεια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, και συνεπώς θεωρείται απίθανο να αρνηθεί το αίτημα για την αποστολή στρατευμάτων. Επιπλέον, με μια επίθεση κατά των Χούτις ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι και η βασιλική οικογένεια Αλ Σαούντ έχουν ευκαιρία να ενισχύσουν την εικόνα τους ως προστάτες των αραβικών και σουνιτικών συμφερόντων, σε μια εποχή που η νομιμότητά τους αμφισβητείται στις χώρες τους από μαχητικούς ισλαμιστές.

Προφανώς ο συνασπισμός σχεδιάζει να παρενοχλήσει τους Χούτις από δύο πλευρές: Ενώ η Σαουδική Αραβία θα εισβάλει από το βορρά, οι Αιγύπτιοι θα προσγειωθούν στις ακτές στα δυτικά και νότια. Προς το παρόν παραμένει ασαφές πώς ακριβώς αναμένεται να έρθουν στην επιτυχία τα στρατεύματα της Αιγύπτου στην Υεμένη, όπως εδώ και χρόνια έχουν να παρουσιάσουν μεγάλες αποτυχίες στην χερσόνησο του Σινά: Να κινήσει στρατιωτικά μια ομάδα ανταρτών ισλαμιστών η οποία ένωσε τις δυνάμεις της με τους τοπικούς φυλάρχους.

Τα μικρότερα κράτη του Αραβικού Κόλπου, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, φέρεται να συμμετάσχουν σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, μόνο...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Παρέλαση ΟΥΚ .Είμαστε όλοι με τα βατράχια του Πολεμικού Ναυτικού!

ΟΥΚ _παρέλαση.jpg

Σημ. Ας αφήσουμε τα ΟΥΚ να κάνουν τη δουλειά τους και να μην δημιουργούμε θέμα από το τίποτα!!! Έλεος με τους κάθε λογής "χρήσιμους ηλίθιους" της ΝΤΠ . Τους ενοχλεί ένα σύνθημα που στο κάτω -κάτω δεν έβρισε και κανέναν . Ένας ευσεβής πόθος των Ελλήνων είναι , γιατί ενοχλεί τόσο? Ούτε οι Τούρκοι δεν ενοχλούνται και ενοχλούμαστε "εμείς"?.

Τα ΟΥΚ δεν είναι σχολή μπαλέτου, για πόλεμο εκπαιδεύονται. Στρατιώτες είναι και μάλιστα από τους πιο άρτια και πιο σκληρά εκπαιδευμένους που έχουμε, που εκπαιδεύονται και φανατίζονται για να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστούν τα σύνορα μας και να πεθάνουν πρώτοι αν χρειαστεί !!!!!!!!!!!! Και μέσα σε όλα αυτά πρέπει να πεταχτούν σαν την ......π@...@ να το παίξουν ενοχλημένοι οι άχρηστοι , οι μαϊντανοί, τα πειθήνια πρόβατα της ΝΤΠ.

Το ότι οι τούρκοι δηλώνουν ότι θα διεκδικήσουν με στρατιωτικά μέσα 16 νησιά του Αιγαίου δεν ενόχλησε , ούτε και ο βιασμός των κοριτσιών που συμμετείχαν στην αντιρατσιστική πορεία από αυτούς για τους οποίους έκαναν πορεία δεν είδα να ενόχλησε κανέναν!!! Υποκριτές !!!

Παρεμπιπτόντως ο  υποπλοίαρχος επικεφαλής του τμήματος των ΟΥΚ μετατέθηκε άμεσα στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας!.

----


Οι γνωστοί εθνομηδενιστές εξαπέλυσαν για πολλοστή φορά μια εμετική επίθεση εναντίων των θρυλικών βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού που αποτελούν τη σιδερένια γροθιά των Ενόπλων Δυνάμεων

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου ο ουλαμός της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών έκανε το αυτονόητο φωνάζοντας συνθήματα που σκοπό είχαν να τονώσουν το ηθικό αλλά και να θυμήσουν αιώνιους πόθους του Ελληνικού Έθνους. Βέβαια όταν ορισμένοι έχουν συνηθίσει να παρακολουθούν gay parade όπου ο κάθε τοιούτος σατιρίζει εθνικά σύμβολα ή ακόμα και Εθνικούς Ήρωες που έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα τότε είναι απολύτως λογική αυτή η επίθεση.

Σήμερα, σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε ηθική και πνευματική παρακμή, βρέθηκαν κάποιοι σκληραγωγημένοι στρατιωτικοί που ζουν μακριά από πολυτέλειες υπηρετώντας πιστά την πατρίδα και το Έθνος (λέξεις που για κάποιους διεθνιστές φαντάζουν ως απειλή για τη δημοκρατία) να φωνάξουν κάποια συνθήματα τα οποία τα αγκάλιασε όλος ο κόσμος που παρακολούθησε την παρέλαση και πραγματικά τους αποθέωσε όπως κάνει πάντα όταν περνά ο ουλαμός της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού. Βέβαια όλοι αυτοί που κατηγόρησαν τους άνδρες των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών είναι γνωστοί διεθνιστές που διαρκώς στρέφονται κατά του Έθνους φωνάζοντας συνθήματα «μίσος ταξικό ξεφτίλες πατριώτες στην εθνική ενότητα είμαστε προδότες».

Γι' αυτό λοιπόν και μαθήματα πατριωτισμού από τον κάθε ελληνόφωνο δεν δεχόμαστε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι η κρίση αξιών, αρχών και ιδανικών όμοιων με αυτών που γαλουχήθηκαν οι πρόγονοι μας όταν έφτασαν 100 χιλιόμετρα έξω από την Άγκυρα ή όταν πολεμούσαν τον κατακτητή στα βουνά της Ηπείρου το 1940. Λέξεις όπως ο πατριωτισμός, η φυλή, το γένος, το Έθνος, η πατρίδα και οι αλύτρωτες έχουν ποινικοποιηθεί από συγκεκριμένους χώρους οι οποίοι πρεσβεύουν τον διεθνισμό και τον εθνομηδενισμό. Είναι όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν..............

Διαβάστε περισσότερα ..»


ΕΦΤΑ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ

turkey-armenian-claims.gifΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Μεγάλη ταραχή προκάλεσαν στην Τουρκία οι δηλώσεις του γενικού εισαγγελέα της δημοκρατίας της Αρμενίας, Aghvan Hovsepyan, ότι η Αρμενία με την ευκαιρία της μεγάλης επετείου των εκατό χρόνων από την αρμενική γενοκτονία θα οργανώσει μεγάλες κινητοποιήσεις σε διεθνές επίπεδο για να διατρανώσει τα αρμενικά δίκαια. Μεταξύ δε αυτών των αρμενικών δικαίων εκτός από την διεκδίκηση της αναγνώρισης από την Τουρκία της γενοκτονίας είναι και η διεκδίκηση 7 τουρκικών επαρχιών που αρπάγησαν με παράνομο τρόπο από τους Τούρκους. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο γενικός εισαγγελέας της Αρμενίας μιλώντας στο φόρουμ της Ένωσης Αρμενίων Δικηγόρων στο Ερεβάν, τόνισε πως επί τη ευκαιρία της φετινής επετείου των εκατό χρόνων της μεγάλης αρμενικής γενοκτονίας οι Αρμένιοι ετοιμάζουν μεγαλειώδεις εκδηλώσεις στην Αρμενία και σε όλο τον κόσμο όπου υπάρχει αρμενική διασπορά. Οι εκδηλώσεις αυτές σε συνεργασία με την αρμενική εκκλησία θα δίνουν έμφαση αφ' ενός στο πάγιο αίτημα της αναγνώρισης από πλευράς της Τουρκίας των μεγάλων εγκλημάτων που έχει διαπράξει σε βάρος των χριστιανών της Μικράς Ασίας στις αρχές του εικοστού αιώνα και αφέτερου στη διεκδίκηση από την Τουρκιά 7 επαρχιών όπου κατοικούσε αμιγής αρμενικός πληθυσμός και εκδιώχτηκε με βάρβαρο τρόπο, όσοι φυσικά γλύτωσαν από την γενοκτονία. Ο Aghvan Hovsepyan τόνισε πως οι Αρμένιοι δεν είναι δυνατό να...............

Διαβάστε περισσότερα ..»

Προφίλ

spilef Spilef
Hellas
Το προφίλ μου

Η Ελλάδα πάνω από κόμματα, από προσωπικές φιλοδοξίες, από συμφέροντα πολυεθνικών και προπαγάνδα των ΜΜΕ. ¨"Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους..."

Ημερολόγιο

Μάιος 2015
ΚΔΤΤΠΠΣ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Ακομμάτιστοι Έλληνες Ιστολόγοι

Portal ΚύκλουΠροηγούμενος Ιστότοπος ΚύκλουΕπόμενος Ιστότοπος ΚύκλουΤυχαίος Ιστότοπος Κύκλου

Εορτολόγιο

Αρχείο θεμάτων

Σελίδες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...