Υποκριτές!!! - Το ΝΑΤΟ γράφει στα..... τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο !

Δυο-τρεις παραβιάσεις των Ρώσων στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας και συγκαλείται με διαδικασίες εξπρές έκτακτη σύνοδος της Ατλαντικής Συμμαχίας!

Η υποκρισία ξεχειλίζει, αφού παρότι οι Τούρκοι «ξεσάλωσαν» στο Αιγαίο, ενδεχομένως για να κάνουν επίδειξη ισχύος εκεί που θεωρούν ότι τους «παίρνει», είτε εναλλακτικά «τρομοκρατημένοι» από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στα θέματα άμυνας (τα της εξωτερικής πολιτικής δεν υφίστανται, ο Νίκος Κοτζιάς είναι μάλλον ... διακοσμητικός), δεν ασχολείται κανένας.

Μετά ανησυχούν για την άνοδο της ρωσικής επιρροής στην Ελλάδα ... Φαίνεται πως μόνο όταν παθαίνουν μαθαίνουν.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ, η δραστηριότητα των Τούρκων στην περιοχή του Αιγαίου είχε ως ακολούθως:

Turkey_F-16.gif

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ: 3 (6 α/φ & 2 α/φ & 2 α/φ)..............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Ναυαρίνο: Η ναυμαχία που "ανέστησε" την Επανάσταση κι ένα Έθνος

Ναυμαχία Ναυαρίνου.jpg

Η Ναυμαχία που έκρινε τη τύχη του Ελληνικού κράτους μετά από την επανάσταση του 1821 , έγινε σαν σήμερα το 1827. Η ναυμαχία του Ναυαρίνο έκρινε τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες και ανέστησε ένα έθνος που είχε επαναστήσει μεν αλλά την ίδια ώρα "αλληλοσπαράσονταν" από μίση,έριδες και πάθη.

Στις 24 Μαίου 1827 η πτώση της Ακρόπολης ,επιβεβαιώνει ότι η Επανάσταση του 1821 κρεμόταν από μια κλωστή. "Σφυγμός" υπήρχε μόνο στην Πελοπόννησο ,αλλά κι εκεί υπήρχε η απειλή του Ιμπραήμ που ετοιμαζόταν για εκστρατεία σε Ναύπλιο και Ύδρα.
Υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας ,μόλις έχει αναλάβει ο Γεώργιος Κάνινγκ. Η παρουσία του επηρεάζει συνολικά την ευρωπαϊκή διπλωματία.

Στις 24 Ιουνίου 1827 υπογράφτηκε στο Λονδίνο συνθήκη μεταξύ Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, που καθόριζε τα της ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

Η συνθήκη προέβλεπε τη δημιουργία ελληνικού κράτους υπό την επικυριαρχία του Σουλτάνου, με σύνορα τον Αμβρακικό και τον Παγασητικό Κόλπο.

Προέβλεπε όμως και κάτι ακόμη:

Την επέμβαση των τριών μεγάλων δυνάμεων, εάν οι δύο εμπόλεμοι δεν δέχονταν τους όρους της σύμβασης.

Αυτή η πρόβλεψη έφερε τον αγγλικό στόλο υπό τον αντιναύαρχο Κόδριγκτον, το γαλλικό υπό τον υποναύαρχο Δεριγνύ και το ρωσικό υπό τον υποναύαρχο Χέυδεν, στην Πελοπόννησο.

Οι Έλληνες δέχτηκαν τη πρόταση όχι όμως και ο Σουλτάνος.
Ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος, υπό τους Ταχίρ Πασά, Μουχαρέμ Μπέη και Μουσταφά Μπέη, αναπτύχθηκε στη λιμνοθάλασσα του Ναυαρίνου.
Οι τρεις ναύαρχοι είχαν ως αντικειμενικό σκοπό να παρεμποδίσουν τη μεταφορά αιγυπτιακών στρατευμάτων σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 1827 ο Κόδριγκτον, διαμήνυσε στον Ιμπραήμ ότι ο στόλος του βρισκόταν εκεί για να επιβάλει ανακωχή την οποία αν αρνείτο θα την επέβαλε.

Ο Ιμπραήμ, που συνέχιζε με αμείωτη ένταση τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στην Πελοπόννησο, αγνόησε τη προειδοποίηση και δύο μοίρες του τουρκοαιγυπτιακού στόλου απέπλευσαν από το Ναυαρίνο με κατεύθυνση την Ύδρα και την Πάτρα. Εμποδίστηκαν, όμως, από τον συμμαχικό στόλο και επέστραψαν πάλι στο Ναυαρίνο.

12 βρετανικά πλοία με επικεφαλής τη ναυαρχίδα Ασία, 7 γαλλικά με ναυαρχίδα τη φρεγάτα Σειρήνα και 8 ρωσικά με ναυαρχίδα το πλοίο Αζόφ, "έκλεισαν" το στόλο του Ιμπραήμ.

Το μεσημέρι της 8ης Οκτωβρίου τα πλοία του συμμαχικού στόλου άρχισαν να εισπλέουν στον κόλπο του Ναυαρίνου, με επικεφαλής την αγγλική ναυαρχίδα Ασία. Ο Κόδριγκτον προσδοκούσε ότι έστω και την τελευταία στιγμή ο Ιμπραήμ θα δεχόταν την προτεινόμενη ανακωχή. Γι΄ αυτό κι έστειλε μια βάρκα για την τελική συνεννόηση. Η βάρκα δέχτηκε πυρά και σκοτώθηκε ο Έλληνας ναύτης Πέτρος Μικέλης. Αμέσως μετά άρχισαν κανονιοβολισμοί εναντίον των πλοίων των τριών μεγάλων δυνάμεων.

Η απάντηση ήταν άμεση και λίγες ώρες μετά η λιμνοθάλασσα είχε γεμίσει από τα κατεστραμμένα πλοία του τουρκοαιγυπτιακού στόλου. 12 φρεγάτες, 22 κορβέτες και 25 μικρότερα πλοία είχαν βυθισθεί, ενώ 6.000 άνδρες σκοτώθηκαν ή πνίγηκαν. Οι Σύμμαχοι έχασαν 172 άνδρες, ενώ οι τραυματίες ανήλθαν σε περίπου 500. Δύο πλοία καταστράφηκαν ολοσχερώς και...................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Ο εγκλεισμός σε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ, θα είναι το τίμημα του ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.!

πλαστικό χρήμα _παγιδα.jpg

Σημ. Θέλουν λέει να χτυπήσουν την φοροδιαφυγή. Γιατί δεν ξεκινούν από τους καρχαρίες και ασχολούνται συνέχεια με την μαρίδα? Αν ήθελαν θα τους είχαν χτυπήσει φυσικά, αλλά το σύστημα δεν χτυπάει τους υποστηρικτές του.... Άρα ποιοι μένουν? Και  ποιο θα είναι το τίμημα?

Το τίμημα θα είναι δυστυχώς ο εθελοντικός εγκλεισμός μας στην ηλεκτρονική φυλακή που δημιουργεί βήμα -βήμα το σύστημα για όλους μας!!!

Όποιος το θεωρεί αυτό υπερβολικό ας καθήσει λίγο να σκεφτεί πόσους περιορισμούς θα έχει και κατά πόσο θα είναι ελεύθερος να κάνει τις προσωπικές του επιλογές χωρίς να λογοκριθεί και χωρίς να στοχοποιηθεί...

Πολλοί θεωρούν το πλαστικό χρήμα ένα από τα πιο αποτελεσματικά όπλα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής... Για να πούμε την αλήθεια, ναι αυτό ισχύει αλλά μέχρι ενός σημείου. Μέχρι του σημείου που παραβιάζει την ιδιωτικότητα του ατόμου και υποβαθμίζει την προσωπικότητα του. Και μην ακούσω πάλι για το facebook, το Google και τα σχετικά γιατί σε αυτά όποιοι εκτίθονται το κάνουν με τη θέληση τους και αν αποφασίσουν να απέχουν από αυτά μπορούν να το κάνουν. Δεν τους υποχρεώνει κανείς για αυτό!!!! Ούτε τους επιβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο αποκλεισμό από προιόντα και υπηρεσίες. Το γεγονός επίσης ότι τα ΜΜΕ προβάλλουν τόσο πολύ τις ευκολίες και τις διευκολύνσεις των συναλλαγών με κάρτες, από μόνο του αυτό θα πρέπει να μας υποψιάσει. Και αυτό γιατί όπως έχουμε δει κατά το παρελθόν τα ίδια τα ΜΜΕ είναι το μακρύ χέρι αυτών που επιδιώκουν μια τέτοια εξέλιξη. Άλλωστε αυτά δεν μας έλεγαν τι καλά που είναι τα μνημόνια και ότι δεν είχαμε άλλη λύση από το να τα αποδεχτούμε? Έτσι και τώρα με την προπαγάνδα υπέρ του πλαστικού χρήματος που πρέπει να το αποδεχτούμε για το ....καλό μας!

---

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Μια αληθινή παράνοια επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην μαζική ενημέρωση όπου όλα τα κανάλια εν χορώ προσπαθούν να πείσουν τον Έλληνα να καταργήσει τα μετρητά, και να χρησιμοποιεί πλαστικό χρήμα, βάζοντας έτσι από μόνος το κεφάλι του στην "γκιλοτίνα" του ολοκληρωτισμού που έρχεται.
 
Ήδη πολλοί συμπολίτες έχουν επηρεαστεί από την προπαγάνδα των ΜΜΕ και της κυβέρνησης και εκφράζουν θετική άποψη για το ζήτημα της κατάργησης των μετρητών χωρίς να έχουν σκεφτεί ποτέ τις συνέπειες τις οποίες όταν τις καταλάβουν θα είναι πλέον πολύ αργά, καθώς η πόρτα του "κελιού" της "αιώνιας ηλεκτρονικής φυλακής" θα έχει κλείσει και θα έχει πεταχτεί και το "κλειδί".
 
To παγκόσμιο οικονομικό κατεστημένο προχωρά στην τελική του επίθεση κατά της ανθρώπινης ελευθερίας με πρόσχημα την φοροδιαφυγή και την παράνομη δραστηριότητα: Την κατάργηση των μετρητών και το δικαίωμα του πολίτη να αγοράζει ανώνυμα χωρίς να καταγράφεται και να δημιουργείται αυτόματα το αγοραστικό και άρα το ψυχολογικό του προφίλ με βάση το οποίο,το Σύστημα θα ξέρει εάν αποτελεί κάποιου είδους απειλή γι' αυτό.
 
Μετρητά σημαίνει ελευθερία επιλογών χωρίς να νιώθει κάποιος ότι παρακολουθείται λόγω αυτών. Μετρητά σημαίνει και έλεγχος στο προσωπικό πορτοφόλι. Έχεις χρήματα αγοράζεις, δεν έχεις δεν παίρνεις τίποτα παρά μόνο τα προς το ζην.
 
Οι προϋπολογισμοί των οικογενειών ξετινάχθηκαν από τότε που στην ζωή τους πέρασε το "πλαστικό" χρήμα αφού όλοι αγόραζαν με φρενίτιδα πέραν των πραγματικών τους δυνατοτήτων με πίστωση ότι τους έρχονταν κυριολεκτικά στην "κούτρα". Οι άνθρωποι όταν έχουν πίστωση ξεφεύγουν καθώς δεν νιώθουν το φυσικό όριο της έλλειψης πραγματικού φυσικού χρήματος.
 
Και όμως το παγκόσμιο (και εγχώριο) κατεστημένο προσπαθεί να πείσει τους πολίτες όλων των χωρών ότι η κατάργηση των μετρητών θα είναι κάτι πολύ καλό για αυτούς, και ότι θα τους προσφέρει ευημερία!
 
Οι Financial Times προ μηνός δημοσίευσαν ένα ανώνυμο άρθρο(!) το οποίο κάνει έκκληση για την κατάργηση των μετρητών, προκειμένου να δοθεί στις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις περισσότερη εξουσία! Το άρθρο είχε μεταφραστεί από το καταπληκτικό ιστολόγιο redskywarning.blogspot.gr
 
Με τίτλο «Η περίπτωση σχετικά με την συνταξιοδότηση άλλου ενός βάρβαρου λειψάνου», (The case for retiring another "barbarous relic"), το άρθρο επικρίνει το γεγονός ότι οι άνθρωποι αποθηκεύουν μετρητά σε αναμονή μιας άλλης οικονομικής κατάρρευσης, ένας παράγοντας, όπως λέει το άρθρο, ο οποίος προκαλεί «πολλή στρέβλωση στο οικονομικό σύστημα».
 
«Η ύπαρξη των μετρητών - ένας τίτλος στον κομιστή με μηδενικό επιτόκιο - περιορίζει την ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να προωθήσουν μια ύφεση της οικονομίας. Η ανησυχία είναι ότι οι άνθρωποι θα αλλάξουν τις καταθέσεις τους σε μετρητά, αν η κεντρική τράπεζα κινήσει τα ποσοστά σε αρνητικό έδαφος».
 
Διαμαρτυρόμενος ότι τα μετρητά δεν μπορούν να παρακολουθούνται και να εντοπίζονται, ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η κατάργησή τους θα «κάνει τη ζωή ευκολότερη στην προσπάθεια που κάνει η κάθε κυβέρνηση να εξαλείψει την παραοικονομία»!
 
Η κατάργηση των μετρητών θα δώσει επίσης στις κυβερνήσεις μεγαλύτερη εξουσία για την άρση των φόρων απευθείας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανθρώπων, σημειώνοντας πως «ο φόρος προστιθέμενης αξίας, για παράδειγμα, θα μπορούσε να επιβληθεί αυτόματα - και να επιστρέφεται - σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις συναλλαγές μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών».
 
Ο αρθρογράφος κάνει έκκληση επίσης για την «τιμωρία ανθρώπων που χρησιμοποιούν μετρητά», με το να αναγκαστούν να «πληρώνουν οι χρήστες για το προνόμιο της ανωνυμίας», ώστε να «εξακολουθούν να επηρεάζονται από τη νομισματική πολιτική»!
 
Το άρθρο απηχεί ένα επιχείρημα που προέβαλε ο Kenneth Rogoff, ο εβραϊκής καταγωγής Αμερικάνος οικονομολόγος και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος ζήτησε τα υψηλής ονομαστικής αξίας χαρτονομίσματα όπως των 100 € και των 500 € να καταργηθούν.
 
Ας σημειωθεί ότι ο Rogoff παρευρέθηκε σε μια συνάντηση στο Λονδίνο νωρίτερα αυτό το χρόνο όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve), την ΕΚΤ, καθώς και συμμετέχοντες από τις ελβετικές και τις κεντρικές τράπεζες της Δανίας. Το ζήτημα της απαγόρευσης των μετρητών ήταν στην πρώτη γραμμή της ατζέντας.
 
Πέρυσι, ο Rogoff ζήτησε επίσης «την εξάλειψη του φυσικού νομίσματος» για να σταματήσει η "φοροδιαφυγής και η παράνομη δραστηριότητα", καθώς και το να προλαμβάνονται οι άνθρωποι από το να αποσύρουν χρήματα, όταν τα επιτόκια είναι κοντά στο μηδέν!
 
Η ατζέντα για την απαγόρευση των μετρητών συζητήθηκε επίσης στην φετινή συνεδρίαση της μυστικοπαθούς Λέσχης Bilderberg, στην οποία παραβρέθηκε ο Martin Wolf, ο εβραϊκής καταγωγής Βρετανός επικεφαλής σχολιαστής των Financial Times.
 
Ο πρώην οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας Jim Leaviss έγραψε ένα άρθρο για την London Telegraph νωρίτερα αυτό το έτος στο οποίο έλεγε πως μια κοινωνία χωρίς μετρητά θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο εάν «αναγκάζονταν όλοι να ξοδέψουν μόνο με ηλεκτρονικά μέσα από ένα λογαριασμό που θα ανήκε σε μια κρατική τράπεζα», η οποία θα πρέπει να «παρακολουθείται ή ακόμα και ελέγχεται άμεσα από την κυβέρνηση».
 
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι τράπεζες αντιμετωπίζουν την απόσυρση των μετρητών σε ποσότητες τόσο χαμηλές όσο £ 5000 ως «ύποπτη δραστηριότητα», ενώ στη Γαλλία, στους πολίτες θα απαγορευτεί να πραγματοποιούν πληρωμές σε μετρητά πάνω από  1000 €. Η ανάκληση και η κατάθεση μετρητών ποσού 1.000 € θα υπόκειται επίσης σε έλεγχο ταυτότητας.
 
«Δεν υπάρχει πιο διαβόητη οικονομική πολιτική κατά της ελευθερίας που μπορεί να φανταστεί κανείς από το να απαγορευτούν τα μετρητά», γράφει ο Michael Krieger.
 
«Φυσικά, αν ξαφνικά "τελειώσουν" τα μετρητά, θα υπάρξει αύξηση της ζήτησης για χρυσό και ασήμι, των οποίων στη συνέχεια θα απαιτηθεί η απαγόρευση. Στη συνέχεια, ο κύκλος της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής τυραννίας θα είναι πλήρης, και το να ξεφύγουμε από αυτή θα είναι σχεδόν αδύνατον».
 
Έτσι λοιπόν παρουσιάζεται ένα όμορφο περιτύλιγμα κατάργησης της φοροδιαφυγής και της λεγόμενης παράνομης δραστηριότητας (την παράνομη δραστηριότητα των επικεφαλής του Συστήματος ποιος θα την ελέγχει;) για να πεισθούν οι πολίτες ότι είναι ώρα να εγκαταλείψουν την ελευθερία τους και να ενδυθούν όλοι τις "στολές" επί εποχής Μάο, και να συμμετάσχουν οικειοθελώς στο μυθιστόρημα του Τζορτζ Όργουελ το "1984", όπου όλα παρακολουθούνται και όλα κατευθύνονται, αλλά κυρίως όλα απαγορεύονται.
 
Και καλό θα είναι να μας απαντήσει το Σύστημα και οι ντόπιοι εκφραστές του που επιθυμούν την κατάργηση των μετρητών (ήδη πολλοί Έλληνες πολιτικοί το έχουν ζητήσει) τα παρακάτω ερωτήματα.
 
Εάν κάποτε για λόγους "οικονομικής κρίσης" ή γιατί έτσι θέλουν, οι τράπεζες..................

Διαβάστε περισσότερα ..»


ΤΟ ISIS ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ...!

Σημπυρηνικά όπλα.jpg. Άν οι τζιχαντιστές αποκτήσουν πυρηνικά όπλα, τότε η παγκόσμια τρομοκρατία περνάει σε άλλο επίπεδο. Αν γίνει τρομοκρατική επίθεση με πυρηνικά ή "βρώμικες" βόμβες, θα μιλάμε για πολλές χιλιάδες νεκρούς κάθε φορά... Πρέπει οι μεγάλοι να συνεργαστούν για να αποτρέψουν πάση θυσία ένα τέτοιο ενδεχόμενο γιατί οι συνέπειες θα είναι πραγματικά ανυπολόγιστες.. Άλλο ένας πόλεμος μεταξύ κρατών και άλλο η τρομοκρατία.

---

Σε μια σημαντική αποκάλυψη σχετικά με τα σχέδια των τζιχαντιστών προχωρά το Associated Press σύμφωνα με το οποίο το FBI και άλλες αρχές παρενέβησαν σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις απόπειρας αγοράς πυρηνικών από το Ισλαμικό Κράτος σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Η τελευταία περίπτωση καταγράφηκε τον περασμένο Φεβρουάριο όταν ένας λαθρέμπορος αναζήτησε αγοραστή από το Ισλαμικό Κράτος για ένα φορτίο θανατηφόρου καισίου, ικανού να μολύνει πολλά οικοδομικά τετράγωνα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές κέντρο του νέου αυτού εμπορίου είναι η Μολδαβία και πρωταγωνιστές μέλη εγκληματικών οργανώσεων με συνδέσμους στον διάδοχο της ρωσικής KGB.

Παρά τις επιτυχίες των αστυνομικών αρχών η ανησυχία παραμένει καθώς δεν αποκλείεται να έχουν βρεθεί νέα μονοπάτια για το εμπόριο του παλαιού ρωσικού ραδιενεργού υλικού. «Μπορούμε να περιμένουμε νέες τέτοιες υποθέσεις» δηλώνει Μολδαβός αξιωματικός στο ΑΡ. «Για όσο διάστημα οι λαθρέμποροι πιστεύουν ότι μπορούν να βγάλουν χρήματα από αυτή την υπόθεση, θα συνεχίσουν να το κάνουν (σ.σ. το λαθρεμπόριο)» προσθέτει η ίδια πηγή.

Οι φάκελοι περιγράφουν μυστικές συναντήσεις σε νυχτερινά μαγαζιά, σχέδια για «βρώμικες» βόμβες αλλά και έναν αστυνομικό που χρειάστηκε να πιει αρκετή βότκα πριν να συναντήσει τους λαθρεμπόρους. Η συνάντηση, μάλιστα, για το φορτίου του καισίου έγινε σε..............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Συρία : Τον "Στρατό της Κατάκτησης", -πιόνι της Τουρκίας- , βομβαρδίζει η Ρωσία!

Η putin_syria.jpgΡωσία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πραγματοποίησε τις τελευταίες 24 ώρες αεροπορικές επιδρομές εναντίον εννέα στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, συνεχίζοντας τη στρατιωτική επέμβασή της στη Συρία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αεροσκάφη Su-34, Su-24M και Su-25 πραγματοποίησαν 25 εξόδους που στόχο είχαν να «αποδιοργανώσουν την ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους και να πλήξουν την επιμελητεία των τρομοκρατών».

Έτσι, βομβαρδιστικά Su-24M κατέστρεψαν «μία θέση διοίκησης του Ισλαμικού Κράτους» στη Ραστάν, στην κεντρική επαρχία Χομς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Στην κοινότητα Ταλμπισέ, 25 χλμ. νότια της Χομς, τα ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν «τρεις στόχους», δύο αποθήκες πυρομαχικών και έναν κόμβο επικοινωνιών, ενώ μία θέση διοίκησης επλήγη επίσης στην Μπέιτ Μνέινεχ, στην επαρχία Λαττάκειας (δυτική Συρία), ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Καταδιωκτικά Su-25 έπληξαν, εξάλλου, ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στην Τζισρ Αλ Σούγκουρ, στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία), καταστρέφοντας μία αποθήκη πυρομαχικών και τεθωρακισμένα οχήματα.

Η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε επίσης την Τζαμπάλ Αλ Κομπέ, πάντα στην επαρχία Ιντλίμπ, και κατέστρεψε «τρία στοιχεία πυροβολικού και μία αποθήκη εκρηκτικών».

Και σε μία «δασώδη» περιοχή, κοντά στην Ιντλίμπ, οι Ρώσοι έπληξαν μια καμουφλαρισμένη βάση όπου βρίσκονταν περίπου τριάντα οχήματα, μεταξύ των οποίων άρματα μάχης Τ-55 που αποσπάστηκαν από τον συριακό στρατό.

«Ο σκοπός των επιχειρήσεών μας είναι η παροχή υποστήριξης στην επίθεση του συριακού στρατού στον αγώνα τους κατά των τρομοκρατικών και ριζοσπαστικών οργανώσεων και δυνάμεων», δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ας εξηγήσουμε τι βομβαρδίζει η Ρωσία

Να εξηγήσουμε τώρα. Όλοι οι παραπάνω στόχοι που βομβάρδισε η Ρωσία δεν είναι του Ισλαμικού Κράτους. Είναι του Στρατού της Κατάκτησης.

Ο Στρατός της Κατάκτησης είναι μια συμμαχία τζιχαντιστικών οργανώσεων στην οποία κεντρικό ρόλο έχει το Μέτωπο Αλ Νούσρα, όπως ονομάζεται ο επίσημος βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, η Αχράρ Αλ Σαμ, επίσης κλώνος της Αλ Κάιντα στη Συρία, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), πρώην «μετριοπαθείς» που πλέον είναι σύμμαχοι με τους τζιχαντιστές, και πολλές ακόμα μικρότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Ο Στρατός της Κατάκτησης υποστηρίζεται ανοιχτά από την Τουρκία και έχει «αποστολή», ανατεθειμένη προφανώς από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να καταλάβει όλη τη βορειοδυτική Συρία και να τη μετατρέψει σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Ήδη στα εδάφη που ελέγχει ο Στρατός της Κατάκτησης στη βορειοδυτική Συρία, ύστερα από απόφαση του θρησκευτικού δικαστηρίου της Σαρία, δεν κυκλοφορεί η συριακή λίρα αλλά η τουρκική.

Η Ρωσία έχει αναλάβει να διαλύσει τους συμμάχους της Τουρκίας, που δεν τους βομβαρδίζει ο Διεθνής Συνασπισμός που ηγούνται οι ΗΠΑ, και στη συνέχεια να εξαπολύσει μεγάλη χερσαία επίθεση για να τους σαρώσει.

Στη χερσαία επίθεση που θα ακολουθήσει λέγεται ότι θα συμμετέχουν εκτός από τον στρατό της Συρίας, Ρώσοι «εθελοντές» από το μέτωπο της Ουκρανίας, Ιρανοί «Φρουροί της Επανάστασης», η σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου και άγνωστο ακόμα τι θα κάνει η Κίνα.

Η Ρωσία αν και γνωρίζει πολύ καλά ότι βομβαρδίζει την Αλ Κάιντα, που στην παρούσα φάση εξυπηρετεί τις επεκτατικές βλέψεις Ερντογάν στη Συρία (για αυτό και οι Τούρκοι έχουν λυσσάξει), συνεχίζει να επιμένει ότι βομβαρδίζει το Ισλαμικό Κράτος.

Βεβαίως, όποιος γνωρίζει τον πολεμικό χάρτη της Συρίας ξέρει ότι εκεί που γίνονται οι...............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Μέση Ανατολή- Κλιμάκωση. Ξεκίνησε η Ρωσία τις παραδόσεις των S-300 στο Ιράν;

Σα να μη φτάνουν τα δεινά στην περιοχή της Συρίας με την απειλή εμπλοκής στρατιωτικής μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων του κόσμου, έρχεται να προστεθεί και ο ισχυρισμός ότι η Μόσχα ξεκίνησε τις παραδόσεις των αντιαεροπορικών - αντιβαλλιστικών συστημάτων S-300 στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, σύμφωνα με τη συμφωνία των δυο πλευρών τον παρελθόντα Αύγουστο.

Τη σχετική είδηση (;) φιλοξενεί το ημιεπίσημο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars, επικαλούμενο πάντως ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Άμυνας, στην οποία γίνεται αναφορά στην εν εξελίξει διαδικασία παράδοσης των παράδοσης των S-300 στο Ιράν.

Η φρασεολογία που χρησιμοποιείται βέβαια, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η «διαδικασία παράδοσης» που έχει ξεκινήσει, να βρίσκεται ακόμα στο «γραφειοκρατικό» στάδιο, οπότε τμήματα του συστήματος δεν έχουν φτάσει στα χέρια των Ιρανών.

 S-300_TASS_RUSSIA.jpg

Το θέμα των S-300 ετέθη από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα, μαζί με τον εξοπλισμού της Χεζμπολάχ και του συριακού στρατεύματος, με τον Ρώσο ηγέτη να δηλώνει ότι κατανοεί τις ισραηλινές ανησυχίες, προσθέτοντας βέβαια, ότι.................

Διαβάστε περισσότερα ..»


ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Η ύποπτη "συμφωνία" που προωθούν Ευρωπαίοι και Γερμανοί !!

ΣημΕλλάδα_Τουρκία_αντιπαράθεση στο Αιγαίο.jpg. Από δούρειους ίππους γνωρίζουμε καλά. Είμαστε άλλωστε οι πρώτοι διδάξαντες...!! Εδώ λοιπόν μένει να αποδειχτεί στην πράξη κατά πόσο μας έχει διδάξει η ιστορία στις σχέσεις μας με τους τούρκους και τους γερμανούς. Ποτέ δεν τα πήγαμε καλά με αυτούς τους δύο λαούς, αυτοί όμως τα πηγαίνουν πολύ καλά μεταξύ τους.

Οι γερμανοί ανέκαθεν ήταν φιλότουρκοι, οπότε δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση αυτού του είδους η συμφωνία που προωθεί την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μέσα από φιλανθρωπικούς μανδύες!!!

Για να δούμε τι θα πράξει ο "πατριώτης" κ. Τσίπρας καθώς και ο "πατριώτης" κ. Καμμένος!!!

---

Η συμφωνία που προωθούν οι Ευρωπαίοι και προβλέπει "κοινές περιπολίες ελληνικών και τουρκικών ναυτικών δυνάμεων στο ανατολικό Αιγαίο" ,υπό την "διοίκηση" της Frontex,είναι λογικό να προκαλεί ερωτήματα. Η ιστορία έχει δείξει και αποδείξει ότι η Τουρκία δεν έχει ποτέ αγαθές προθέσεις στο Αιγαίο και πάντα αναζητούσε και αναζητά τρόπους για να προωθήσει τις θέσεις και τις απόψεις της για ένα "άλλο" Αιγαίο. Το θέμα της έρευνας και της διάσωσης είναι το πιο ενδεικτικό παράδειγμα της προσπάθειας της Άγκυρας να επιβάλλει τετελεσμένα στο Αιγαίο.

Η Τουρκία μας έχει συνηθίσει να "βάζει μπροστά" ανθρώπινες ζωές για να πετύχει τον στόχο της "μοιρασιάς" του Αιγαίου ακριβώς στη μέση!

Είναι λοιπόν μάλλον λογικό να υπάρξει από την Αθήνα καχυποψία για τις προθέσεις όχι μόνο των Τούρκων αλλά και των Ευρωπαίων και ειδικά των Γερμανών . Και θα είναι δύσκολο φυσικά να εκφράσει αυτή την καχυποψία και να αποφύγει την "συνεργασία" με την Τουρκία.

Υπάρχει μια διάσταση την οποία δεν πρέπει πάλι να αγνοήσουμε.


Έτσι όπως τα καταφέραμε , η πραγματικότητα που θα κληθούμε να διαχειριστούμε θα είναι δύσκολη. Αφήσαμε στην τύχη τους και τον Στόλο μας και τα μέσα και τις υποδομές του Λιμενικού Σώματος. Οι άνθρωποι του ΠΝ και του ΛΣ δίνουν μάχη με τεράστια προβλήματα κάθε ώρα του 24ωρου, κάθε μέρα για να τα βγάλουν πέρα. Οι επιπτώσεις της κρίσης και ο τρόπος με τον οποίο διαδοχικές πολιτικές ηγεσίες αντιμετώπισαν τα ζητήματα συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης τόσο στις ΕΔ όσο και στο ΛΣ , έχουν προκαλέσει μια εφιαλτική πραγματικότητα.

Από την άλλη πλευρά η Τουρκία έχει σπαταλήσει τεράστια ποσά "χτίζοντας" το ναυτικό της και αναβάθμισε σημαντικά την ακτοφυλακή της. Και για να τα λέμε όλα όπως συμβαίνουν η τουρκική ακτοφυλακή "αλωνίζει" στο Αιγαίο, όχι επειδή είμαστε αδιάφοροι ή ανίκανοι αλλά επειδή εκείνοι είναι εκ των πραγμάτων πιο "δυνατοί" σ΄ ότι έχει να κάνει με τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους.

Η συμφωνία που προωθούν οι Ευρωπαίοι εξυπηρετεί μόνο τους ίδιους και τους Τούρκους. Από τη μία οι Ευρωπαίοι αποφεύγουν για μία ακόμη φορά να συμμετάσχουν πραγματικά και ουσιαστικά στην διαχείριση του προβλήματος των μεταναστών. Από την άλλη η Τουρκία με ευρωπαϊκές και γερμανικές κυρίως "ευλογίες" θα πετύχει επί της ουσίας αυτό που δεκαετίες επιδιώκει. Τον έλεγχο μεγάλων περιοχών του Αιγαίου. Υποτίθεται για να "σώζει ανθρώπους" τους οποίους βέβαια η ίδια στέλνει στη θάλασσα! Και το χειρότερο είναι................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Η Ρωσία προειδοποιεί: Θα έρθουν όπλα που θα αλλάξουν τον γεωφυσικό χάρτη

γεωφυσικά όπλα.jpg

Σημ. Κατά συνέπεια λοιπόν αυτός που έχει αυτού του είδους τα όπλα και μπορεί να επιτεθεί στη Ρωσία είναι οι..... "εξωγήινοι" και οι ΗΠΑ φυσικά .

Βέβαια τέτοια όπλα το πιθανότερο είναι ότι έχουν και οι ίδιοι οι Ρώσοι!!! Οπότε για να μπουν στην διαδικασία να κάνουν τέτοια αναφορά, φαίνεται ότι κάτι ετοιμάζει ο .....μπάρμπα Σαμ και του λένε στην ουσία ότι "σε πήραμε χαμπάρι" και αν κάνεις χρήση τέτοιου είδους όπλων θα καταστρέψεις τον πλανήτη... Από την άλλη ίσως οι ίδιοι ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν τέτοια όπλα και κάνουν αυτή την αναφορά για ξεκάρφωμα...

Όπως και να έχει πάντως ο πόλεμος στην Συρία φαίνεται ότι έχει πολλά επεισόδια ακόμα....

----

Tον κώδωνα του κινδύνου κρούουν Ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι για τα μελλοντικά όπλα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε πολέμους και θα έχουν πολύ πιο καταστροφικά αποτελέσματα απ' ότι οι αεροπορικές επιδρομές, τα τανκς ακόμα και τα πυρηνικά όπλα. 

Η ρωσική κυβέρνηση εκφράζει φόβους ότι η χώρα μπορεί να δεχτεί επίθεση από έναν εισβολέα που θα έχει στη διάθεσή του γεωφυσικά και γενετικά όπλα που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και την ευημερία των Ρώσων . 

«Τα μελλοντικά όπλα θα βασίζονται στην ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, τη γεωφυσική ενέργεια, την ακτινοβολία και σε αρχές γενετικής. Θα μπορούν να αλλάζουν ακόμα και τις αντιλήψεις των ανθρώπων παρεμβαίνοντας στο μυαλό τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Έκτακτων Καταστάσεων. 

Με τα όπλα αυτά ο εισβολέας θα μπορεί να αλλάζει το γεωφυσικό περιβάλλον -να παρεμβαίνει δηλαδή στη φύση αλλάζοντας τις καιρικές συνθήκες- αλλά και να προκαλεί γενετικές αλλαγές στον άνθρωπο. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, τα γεωφυσικά όπλα θα μπορούν να προκαλέσουν τυφώνες και σεισμούς χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Αυτά τα θανατηφόρα όπλα του μέλλοντος θα μπορούν να προκαλέσουν μη αναστρέψιμες καταστροφές στο..............

Διαβάστε περισσότερα ..»


To ISIS απειλεί Βαλκάνια και Ελλάδα μέσω αλβανών τζιχαντιστών!!

alvania_tzix.jpgΣημ.  Προφανώς οι γείτονες προσπαθούν να επωφεληθούν και να δημιουργήσουν την μεγάλη αλβανία με την βοήθεια του ISIS. Θεωρώ ότι έχουν γνώση οι φύλακες και δεν μασάνε από τέτοια, άσε που τώρα οι τζιχαντιστές έχουν να αντιμετωπίσουν και τους ρώσους που έχουν μπει φουριόζοι στον συριακό εμφύλιο...
---

Ερωτήματα αλλά και έντονο προβληματισμό προκαλεί τις τελευταίες ώρες μήνυμα που έφτασε σε Αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό και φέρεται να έχει αποσταλεί από παρακλάδι των τζιχαντιστών στη γείτονα χώρα.

Αποδέκτες είναι οι χώρες των Βαλκανίων και κυρίως οι Πρωθυπουργοί τους, ανάμεσά τους και ο Έλληνας Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα απεικονίζονται όλοι να φλέγονται δίπλα στο χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας.

Οι τζιχαντιστές προειδοποιούν ότι σύντομα θα ξεκινήσουν τις επιθέσεις στις χώρες αυτές και απειλούν άμεσα τους πρωθυπουργούς.

Το μήνυμα προβάλλεται ήδη από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης της Αλβανίας, η οποία εδώ και ένα χρόνο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα βρίσκεται στο προσκήνιο εξ αιτίας της δράσης ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων.

Το συγκεκριμένο μήνυμα είναι το τρίτο που φτάνει τους ................

Διαβάστε περισσότερα ..»


MONOI MAΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!!. - ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ!

Θηριωδίες Ναζί_Δίστομο.jpgΈνα σχέδιο, ομολογημένο από από την ημέρα σύλληψή του προ 4-5 ετών, μπαίνει στο τελικό στάδιο εφαρμογής του: Είναι η απάλειψη του ονόματος του Μαρτυρικού Διστόμου από τον όνομα του Δήμου Διστόμου,Αραχωβας, Αντικυρας!

Το σχέδιο - που έχει ...όνομα και ...υπογραφή- αποτυπώνεται στο 9ο Θέμα του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου:''Επιλογή διαδικασίας για εξεύρεση κοινής ονομασίας του Δήμου. {Εισηγητής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΕΥΣΤ. ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ}''.(Την ώρα που αποκαλύπτεται ότι στις ΗΠΑ έδιναν το όνομα του Διστόμου σε σειρά πόλεων ή χωριών ως ελάχιστο φόρο τιμής για την άγρια Σφαγή από τους Γερμανούς Ναζί ( χθες αναδείχθηκαν δύο τέτοιες περιπτώσεις από το μαχητικό σάιτ του Θέμη Παπαιωάννου), την ώρα που το ''Δίστομο'' ειναι εκ των πραγμάτων το συνώνυμο του αγώνα δεκάδων,εκατοντάδων μαρτυρικών πόλεων και χωριών στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο για Δικαίωση και Αποζημίωση από την Γερμανία, την ώρα που ακόμα και στην μακρινή Κίνα, ακολουθούν το ''Μοντέλο Διστόμου'' για αποζημιώσεις, ''άρρωστα'' μυαλά έχουν βάλει ως στόχο - και δυστυχώς τον προχωρούν - να σβηστεί η αναφορά ''Δίστομο'' από το όνομα του Δήμου. Και αυτό για λόγους ''εγωισμού'' κάποιων τοπικιστών κοντοχωριανών και οπαδών του λάιφστάιλ- τρομάρα τους!

Κάποιων που ύπουλα για να κρύψουν τον στείρο τοπικισμό τους, χαρακτηρίζουν τους μαχόμενους Διστομίτες, δήθεν τοπικιστές! Δεν καταλαβαίνουν - ή μάλλον επειδή το καταλαβαίνουν καλά, αντιδρούν - ότι το όνομα ''Δίστομο'' δεν είναι πλέον ένα όνομα χωριού! Είναι ένα σύμβολο που αποτυπώνει την θηριωδία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, την θηριωδία του φασισμού. -Τι θα κάνουμε ως κάτοικοι του Διστόμου; -Τι θα κάνουμε ως μέλη των μαζικών φορέων του χωριού; -Τι θα κάνει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και ο Πρόεδρός του Μανώλης Γλέζος; -Τι θα κάνει ο Αργύρης Σφουντούρης; -Τι θα κάνει ο Επίτιμος Δημότης Προεδρος της Δημοκρατίας κ Πρ. Παυλόπουλος και ο επίσης Επίτιμος Δημότης του πρωην Προεδρος της Δημοκρατίας κ.Κ.Παπούλιας; -Τι θα κανουν οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου; - Τι θα κάνει η κυβέρνηση; - Τι θα κάνει ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας που έχει αναφερθεί προσωπικά στο Δίστομο και.........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Β. Πούτιν: Ποιός δημιούργησε τον ISIS; ,ποιος έδωσε όπλα στους μισθοφόρους;VIDEO

του Βασίλη Καπούλαputin.jpg


Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη του προς τους δημοσιογράφους εξηγεί πως οι ΗΠΑ και σύμμαχοι τους δημιούργησαν την ISIS και τους αφήνει άφωνους . Συγκεκριμένα, ο Β.Πούτιν κατακεραυνώνει τις ΗΠΑ λέγοντας τα εξής:

Άλλη μια απειλή που ανέφερε ο πρόεδρος Ομπάμα είναι η ISIS...Ποιος λοιπόν τους έδωσε τα όπλα; Ποιος έδωσε τα όπλα στους Σύρους που πολεμούσαν κατά του Άσαντ; Ποιος δημιούργησε το απαραίτητο πολιτικό-πληροφοριακό κλίμα που εξυπηρέτησε αυτή την κατάσταση; Ποιος πίεσε για παράδοση όπλων στην περιοχή;

Στα αλήθεια δεν καταλαβαίνετε ποιος πολεμάει στη Συρία; Είναι κατά κύριο λόγο μισθοφόροι.

Καταλαβαίνετε ότι πληρώνονται; Οι μισθοφόροι πολεμούν για όποια πλευρά πληρώνει περισσότερα. Οπότε τους εξοπλίζουν και τους πληρώνουν με συγκεκριμένα ποσά...Γνωρίζω κιόλας τα ποσά...

Πολεμούν, έχουν όπλα φυσικά στο τέλος δεν πρόκειται να τα επιστρέψουν. Μετά διαπιστώνουν ότι κάποιοι άλλοι πληρώνουν λίγο παραπάνω και πάνε να πολεμήσουν εκεί. Μετά καταλαμβάνουν τις περιοχές εξόρυξης πετρελαίου..οπουδήποτε...στο Ιράκ, στη Συρία και αρχίζουν να βγάζουν πετρέλαιο...Αυτό κάποιος το αγοράζει...Που είναι οι κυρώσεις γι αυτούς που αγοράζουν αυτό το πετρέλαιο;

Πιστεύετε ότι οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν ποιος το αγοράζει; Οι σύμμαχοι τους δεν αγοράζουν πετρέλαιο από την ISIS; Δεν πιστεύεται ότι οι ΗΠΑ μπορούν να επηρεάσουν τους συμμάχους τους; Ή μήπως στην πραγματικότητα δεν μπορούν να τους επηρεάσουν; Tότε γιατί να βομβαρδίσουν την ISIS; Σε περιοχές που άρχισαν να βγάζουν πετρέλαιο και να πληρώνουν πιο πολύ τους μισθοφόρους...Σε αυτές τις περιοχές οι αντάρτες από την "πολιτισμένη" αντιπολίτευση της Συρίας κατατάχθηκαν αμέσως στην ISIS.

Επειδή πληρώνονται περισσότερο!

Αυτό το θεωρώ απολύτως αντιεπαγγελματική πολιτική!

Δεν βασίζονται σε γεγονότα στον πραγματικό κόσμο. Πρέπει να στηρίξουμε την πολιτισμένη δημοκρατική αντιπολίτευση στη Συρία όπως λέτε.. οπότε τους στηρίζετε, τους εξοπλίζετε και αύριο κατατάσσονται στην ISIS!

Δεν μπορείτε να σκεφτείτε ένα βήμα πιο μπροστά;

Δεν είμαστε υπέρ αυτού του είδους πολιτικής που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ! Τη θεωρούμε λανθασμένη! Βλάπτει τους πάντες και εσάς (ΗΠΑ)!

Όταν μπαίνει το θέμα των εθνικών μας συμφερόντων θα ήθελα πολύ εσείς οι δημοσιογράφοι των ΗΠΑ που θέσατε τα ερωτήματα να ηγηθείτε μια μέρα της κυβέρνησης σας. Ίσως τότε να βρεθεί τρόπος που θα αντιστρέψει την κατάσταση.

Αν δεν γίνει αυτό, σας ζητώ τουλάχιστον να παραδώσετε τα μηνύματα μου στην κυβέρνηση σας, στον πρόεδρο των ΗΠΑ, στον Αντιπρόεδρο και σε όλους όσουας σχετίζονται...Πείτε τους ότι σε καμιά περίπτωση δεν πιθυμούμε ούτε αποζητούμε τη σύγκρουση...Όταν αρχίσετε να σκέφτεστε τα εθνικά μας συμφέροντα στις πράξεις σας, θα ρυθμιστούν από μόνες τους όλες οι διαφωνίες που μπορεί να έχουμε.

Αυτό πρέπει να γίνει, όχι απλά να το συζητάμε!

Πρέπει να σκεφτείται τα συμφέροντα των άλλων και να σεβαστείτε τους υπόλοιπους.

Δεν μπορείτε να "στίβετε" τους άλλους με μόνο γνώμονα τα οφέλη σας, στις οικονομικές, στις στρατιωτικές δραστηριότητες στα πάντα...

Koιτάξτε το Ιράκ, η κατάσταση είναι τρομερή! Δείτε τη Λιβύη και τι κάνατε εκεί! Γι αυτό δολοφονήθηκε ο Πρέσβης σας! Εμείς το κάναμε αυτό;

Mέχρι απόφαση από το ΣΑ πήρατε για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων! Για πιο λόγο όμως;

Για να μην πετούν οι δυνάμεις του Καντάφι και αν βομβαρδίζουν τους αντάρτες!

Αυτή δεν ήταν και η εξυπνότερη απόφαση... Εσείς τι κάνατε στη συνέχεια; Αρχίσατε να βομβαρδίζετε την περιοχή!

Αυτό ήταν κατάφωρη παραβίαση της απόφασης του ΣΑ!

Είναι πασιφανής επιθετικότητα απέναντι σε μια χώρα!

Εμείς το κάναμε αυτό; Εσείς το κάνατε με τα ίδια σας τα χέρια! Και κατέληξε με τη δολοφονία του Πρέσβη σας! Ποιος φταίει γι αυτό;

Mην ψάχνετε να ρίξετε το φταίξιμο σε κάποιον όταν εσείς κάνετε όλα αυτά τα λάθη!

Πρέπει να ξεπεράσετε το διαρκή πόθο σας να..................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Ξεκίνησαν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον τζιχαντιστών στη Συρία

Αεροπορικές επιδρομές_Συρία.jpg

Μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το ρωσικό κοινοβούλιο για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, οι αεροπορικές επιδρομές των ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησαν.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος με δηλώσεις του εξήγησε πως «η Ρωσία θα βοηθήσει στο σχέδιο επίθεσης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ με επιδρομές».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Russia Today ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως η Ρωσία θα προχωρήσει σε «προληπτικές επιθέσεις κατά των τρομοκρατών».

Διευκρίνισε, μάλιστα, πως παρότι η οργάνωση φέρει το όνομα Ισλαμικό Κράτος «δεν έχει να κάνει με την θρησκεία του Ισλάμ», ενώ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για Ρώσους που λέγεται πως έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να γίνουν τζιχαντιστές.

«Σκληροπυρηνικοί από πολλές χώρες του κόσμου, ανάμεσα σε αυτές και η Ρωσία, έχουν ταξιδέψει στο Ιράκ και τη Συρία για να ενταχθούν στην τρομοκρατική οργάνωση. Πρέπει να ηττηθούν εκεί και να μην τους επιτραπεί η επιστροφή στην πατρίδα τους, καθώς θα έχουν αναπτύξει εμπειρία και ιδεολογία από το πεδίο μαχών».

Επιπλέον, είπε ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται και άλλες χώρες να ενταχθούν στην προσπάθεια αυτή, καλώντας τους αρμοδίους να επικοινωνήσουν με το κέντρο πληροφοριών στην Βαγδάτη που έχει συστήσει η Ρωσία σε συνεργασία με τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν.

Την ίδια στιγμή, επισήμανε πως η Ρωσία δρα σύμφωνα με όσα ορίζει το διεθνές δίκαιο, αφού έλαβε αίτημα από τη Δαμασκό για ενίσχυση των δυνάμεών της.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, «μοναδικό κατάλληλο τρόπο» για να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία, τη συνεργασία της Ρωσίας με τη Συρία, αφήνοντας σαφές υπαινιγμό στην αποτυχία των επιδρομών της διεθνούς συμμαχίας με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

«Οι συγκρούσεις στη Συρία είναι πολύπλοκο ζήτημα με εσωτερικά προβλήματα, αλλά έχει επιδεινωθεί σημαντικά έπειτα από την παρέμβαση των ξένων παραγόντων», τόνισε ο Πούτιν.

Επισήμανε δε, ότι η Ρωσία είναι αντίθεση στη θέση των ΗΠΑ και των εταίρων για την αποχώρηση του Σύρου προέδρου, εξηγώντας πως η Μόσχα αναμένει από τον Άσαντ να είναι «ευέλικτος» όταν η τρομοκρατική απειλή έχει εξουδετερωθεί και η πολιτική μετάβαση θα είναι απαραίτητη για τη χώρα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας, Ιγκορ Κονασένκοφ, δήλωσε σε ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων πως ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις, οχήματα, και αποθήκες που η Ρωσία «εκτιμά ότι ανήκουν σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους».

Την ίδια ώρα, Ρώσος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρντμεντ, κάλεσε τις ΗΠΑ να αποφύγουν τις πτήσεις στον εναέριο χώρο της Συρίας κατά τη διάρκεια της ρωσικής αποστολής, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό.

Η Ουάσιγκτον, ωστόσο, επισημαίνει πως η Ρωσία δε στοχεύει σε θέσεις τζιχαντιστών! Με την οσμή του διπλωματικού επεισοδίου να ξεκινά να γίνεται έντονη, Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο Reuters τόνισε πως προς το παρόν οι ρωσικές επιδρομές δεν έχουν πλήξει θέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ο αξιωματούχος διευκρίνισε πως τα αεροσκάφη εξαπολύουν επιθέσεις σε περιοχές κοντά στη Χομς και σε άλλες περιοχές της Συρίας, χωρίς ωστόσο να έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.

Νωρίτερα, την πληροφορία της επιχείρησης είχε αποκαλύψει Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters είχε δηλώσει πως οι ΗΠΑ πιστεύουν πως η Ρωσία ξεκίνησε τις επιδρομές στη Συρία και συγκεκριμένα κοντά στη Χομς.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε πως η Μόσχα ειδοποίησε τις.............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Με την Turkish Airlines και βίζα στο χέρι, Αφρικανοί και άλλοι στην ΕΕ....

Σα να μην έφτανε η προσφυγική κρίση, η Τουρκία ρίχνει λάδι στη φωτιά, επίτηδες, με τη FRONTEX να κατηγορεί ευθέως τη χώρα ως υπεύθυνη για την αυξημένη εισροή Αφρικανών μεταναστών στα Βαλκάνια, μέσω του εδάφους της. Όπως αναφέρει η βρετανική Daily Telegraph, η FRONTEX καταγράφει τριπλασιασμό στις εισροές Αφρικανών μεταναστών μέσω Τουρκίας, το τελευταίο τρίμηνο. Οι μετανάστες προέρχονται κυρίως από τη Γκάνα, το Καμερούν και το Κονγκό. Οι μετανάστες από τις χώρες αυτές έχουν αυξηθεί κατά τέσσερις, έξι και εννέα φορές αντίστοιχα, αναφέρει η FRONTEX.

Του Stephen Brown
ΠΗΓΗ: http://www.frontpagemag.com/
ΑΠΟΔΟΣΗ: Παντελής Καρύκας

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία κατηγορεί ανοιχτά τον τουρκικό εθνικό αερομεταφορέα Turkish Airlines για το γεγονός. Η τουρκική εταιρεία μεταφέρει κάθε εβδομάδα 70.000 ανθρώπους από την Αφρική, έχοντας διπλασιάσει τη δραστηριότητά της στην περιοχή, ενώ φιλοδοξεί να εγκαινιάσει δρομολόγια σε έξι ακόμα αφρικανικούς προορισμούς.

Οι Αφρικανοί οικονομικοί μετανάστες πετούν, έτσι, ως την Κωνσταντινούπολη και από κει περνάνε στη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Το χειρότερο δε είναι ότι ο αριθμός των Αφρικανών μεταναστών που καταφθάνουν στην Κωνσταντινούπολη συνεχώς αυξάνει καθώς οι Turkish Airlines επέκτειναν τη δραστηριότητά τους σε 45 προορισμούς σε 30 χώρες, σε μια κίνηση επέκτασης της τουρκικής επιρροής, βάσει των επιταγών του προέδρου Ερντογάν.

immigrants.jpg

Ο Ερντογάν είχε πραγματοποιήσει περιοδεία το 2014, επισκεπτόμενος τις χώρες του Κέρατος της Αφρικής. Η Τουρκία έχει ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις σε Σομαλία και Αιθιοπία. Στο ταξίδι αυτό ο Νουμάν Κοτλουμούς, τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είχε κατηγορήσει τη Δύση για την αποικιακή εκμετάλλευση της Αφρικής, ξεχνώντας τους δουλεμπόρους προγόνους τους.

Ποιος όμως μπορεί να κατηγορήσει τους Αφρικανούς μετανάστες που εκμεταλλεύονται τις ανέσεις που τους παρέχουν οι τουρκικές αερογραμμές; Εξάλλου το ίδιο κάνουν και χιλιάδες ακόμα παράνομοι μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν, οι οποίοι, με ευκολία εξασφαλίζουν βίζα από την Τουρκία, ακόμα και μέσω διαδικτύου.

Ένας από τους δημοσιογράφους της βρετανικής εφημερίδας, προσποιήθηκε ότι ήταν από το Αφγανιστάν και εξασφάλισε τουρκική βίζα σε πέντε λεπτά, ηλεκτρονικά. «Η μεγάλη αδυναμία στον έλεγχο των ευρωπαϊκών συνόρων είναι ότι οι Τούρκοι δεν ελέγχουν αποτελεσματικά τα χαρτιά των Αφρικανών που φτάνουν στη χώρα τους.

»Όσοι προέρχονται από χώρες πηγές της παράνομης μετανάστευσης και διαθέτουν μόνο αυτές τις ηλεκτρονικές βίζες, θα έπρεπε να είχαν επιπλέον ταξιδιωτικά έγγραφα για να περάσουν στις χώρες της Σέγκεν. Κάτι τέτοιο όμως δεν υπάρχει», αναφέρει Βρετανός δημοσιογράφος.

Οι τουρκικές αρχές όμως πράττουν ελάχιστα, έως και τίποτα. Η χαλαρή πολιτική χορήγησης βίζας έχει καταστήσει την Κωνσταντινούπολη σημαντικό κόμβο της μεταναστευτικής «επίθεσης» προς την Ευρώπη. Υπάρχουν χιλιάδες που είναι έτοιμοι να περάσουν στην Ευρώπη και οι αριθμοί αυτών που φεύγουν συνεχώς αναπληρώνονται.

Και εύλογα μπορεί να ρωτήσει κανείς γιατί η Τουρκία ενεργεί τοιουτοτρόπως, ενισχύοντας το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ευρώπης. Ένας λόγος είναι το οικονομικό κέρδος που η Τουρκία αποκομίζει από τους μετανάστες, πουλώντας αεροπορικά εισιτήρια και βίζες.

Erdogan1.jpg

«Την ώρα που όλος ο κόσμος στρέφει την προσοχή του κατά των παράνομων διακινητών, όλα δείχνουν ότι ο μεγάλος διακινητής ενεργεί εντελώς νόμιμα, διαδραματίζοντας έναν τεράστιο και όχι ακόμα αντιληπτό ρόλο στη μαζική μεταναστευτική ροή που ταλαιπωρεί την ευρωπαϊκή ήπειρο», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Ένας άλλος λόγος για την Τουρκία είναι η επιδιωκόμενη αύξηση της επιρροής της στην Αφρική. Οι πτωχές χώρες της Αφρικής χαίρονται ιδιαιτέρως που ενεργό μέρος του πληθυσμού φεύγει και δεν απειλεί τα διάφορα καθεστώτα, ενώ παράλληλα τα εμβάσματα που οι μετανάστες θα στέλνουν από την Ευρώπη βοηθούν τις οικονομίες τους.

Ίσως όμως να υπάρχει ακόμα πιο δόλιος λόγος πίσω από την πολιτική του Ερντογάν. Αν και μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία είναι.............

Διαβάστε περισσότερα ..»


ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΓΙΑ ΕΛΣΤΑΤ - ΠΩΣ "ΦΟΥΣΚΩΣΕ" ΜΕ 210 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ 2009!!

υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ.jpgΗ έκθεση αναίρεσης της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου - Βασιλοπούλου για την υπόθεση της αλλοίωσης του ελλείμματος το 2009 είναι καταπέλτης για τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και για όλους αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια αυξάνοντας το χρέος κατά 210 δισ. ευρώ!

Οι αποκαλύψεις από την έκθεση της δικαστικής λειτουργού είναι ανατριχιαστικές και αποδεικνύουν όλη τη... στημένη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε προκειμένου να αποκρυβούν πλεονάσματα από δημμόσιους οργανισμούς και κατά συνέπεια η χώρα να αποκλειστεί από τις διεθνείς αγορές, να διογκωθεί ο δανεισμός από την Ε.Ε. και να υπαχθεί η χώρα στα μνημόνια με σκληρά φορολογικά μέτρα.

Η αντιεισαγγελέας ζητά μάλιστα την παραπομπή του Γεωργίου και των συνεργατών του σε δίκη με τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της βλάβης του ελληνικού δημοσίου και επίσημαίνει παράλληλα την ανάγκη να διερευνηθούν:

- Η σύνδεση της αλλοίωσης του ελλείμματος με την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, τα επιπλέον τοκοχρεωλύσια ύψους 210 δισεκατομμυρίων και οι ζημιές των ασφαλιστικών ταμείων από το PSI.

- Το περίφημο swap της Goldman Sacks που δομήθηκε επί κυβέρνησης Σημίτη για να μπούμε στην ΟΝΕ.

Ένα εκ των συγκλονιστικότερων στοιχείων -όπως γράφει και η Κυριακάτικη Δημοκρατία- είναι ότι για να επιτευχθεί από τον κύριο Γεωργίου και την παρέα του η αλλοίωση των στοιχείων απεκρύβησαν τα πλεονάσματα 500 οργανισμών του δημοσίου!!!

Τα στοιχεία που έχει η δικαιοσύνη στα χέρια της από καταθέσεις μαρτύρων είναι συγκλονιστικά και...................

Διαβάστε περισσότερα ..»


Rosatom : Παρουσίαση πυρηνικών εργοστασίων στην Κύπρο

Nuclear_Power_Plant.jpg

H κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας Rosatom, η οποία κατασκευάζει τον πυρηνικό σταθμό του Άκκουγιου στη Μερσίνα, παρουσίασε χθες στο Υπουργείο Ενέργειας πρόγραμμα σε σχέση με την εκμετάλλευση πυρηνικής ενέργειας για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής και στην Κύπρο.

Το πρόγραμμα αφορά την κατασκευή μικρών πυρηνικών σταθμών που θα λύσουν εντελώς το πρόβλημα της Κύπρου και δεν θα έχει πλέον εξάρτηση από τις εισαγωγές καυσίμων που καθιστούν πανάκριβο αλλά κι επισφαλή τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας.

Στη χθεσινή συνάντηση δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες, που προέρχονται από κυβερνητικές υπηρεσίες, να ενημερωθούν για σημαντικότερα θέματα, γύρω από την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην παρουσίαση οι εκπρόσωποι της Rosatom ανέφεραν ότι είναι σε θέση να εγγυηθούν μια τιμή €50 ανά μεγαβατώρα για την παραγωγή από τους σταθμούς που κατασκευάζει, εφόσον ο πελάτης την επιλέξει και για τις υπηρεσίες μετά το πέρας των εργασιών. Σημειώνεται ότι στο κόστος ηλεκτρισμού στα €50 ανά μεγαβατώρα συμπεριλαμβάνονται όλες οι δαπάνες. Σήμερα το κόστος αποφυγής της παραγωγής της ΑΗΚ φθάνει τα €85 ανά μεγαβατώρα. Επομένως, από πλευράς κόστους θεωρείται σημαντική εξοικονόμηση.

Οι μικρές μονάδες είναι των 40 μεγαβάτ, ενώ αντίθετα στον σταθμό στο Άκκουγιου είναι ισχύος 1.200 μεγαβάτ ο κάθε αντιδραστήρας που θα εγκατασταθεί. Σημειώνεται ότι υφιστάμενες μονάδες της Κύπρου μπορεί να καλύψουν ανάγκες σε ρεύμα μαζί με την εφεδρεία μέχρι και 1.400 μεγαβάτ.

Ο πρώτος αντιδραστήρας στην Τουρκία αναμένεται να λειτουργήσει το 2022, ενώ συνολικά θα γίνουν τέσσερις μέχρι το 2025, δηλαδή θα ολοκληρώνεται η κατασκευή ενός αντιδραστήρα κάθε χρόνο. Οι ιθύνοντες της κρατικής ρωσικής εταιρείας έκαναν λόγο για μηδαμινό ρίσκο σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους παρευρισκόμενους ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τη διοχέτευση ραδιενεργών ουσιών στην ατμόσφαιρα. Αντέχει, όπως είπαν χαρακτηριστικά, σε μεγάλο σεισμό, τσουνάμι, κακόβουλη ενέργεια, μέχρι και βομβαρδισμούς.

Μεγάλο μέρος της παρουσίασης αναλώθηκε στην ενημέρωση για τους σταθμούς που προγραμματίζονται στο Άκκουγιου. Και αυτό γιατί γνωρίζουν για τις αντιδράσεις που υπάρχουν και αφορούν κυρίως τους περιβαλλοντικούς κινδύνους, καθώς η περιοχή που έχει επιλεγεί για την εγκατάσταση του εργοστασίου έχει ιστορικό μεγάλων σεισμών και συνακόλουθων καταστροφών. Παράλληλα, η Τουρκία δεν έχει ενημερώσει, όπως όφειλε, γειτονικές χώρες όσον αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την προγραμματιζόμενη ανάπτυξη.

Στην Κύπρο υπάρχει μεγάλη ανησυχία και φόβος για τον κίνδυνο που υπάρχει σε περίπτωση που προκληθεί κάποια σοβαρή βλάβη στον αντιδραστήρα στο Άκκουγιου, από τη στιγμή που η επαρχία της Μερσίνας θεωρείται σεισμογενής. Δεδομένου μάλιστα ότι η Κύπρος είναι νησί και υπάρχει εξάρτηση από τον τουρισμό, ανησυχία υπάρχει και στο κατά πόσο θα επηρεαστούν τα τουριστικά θέρετρα. Όλα αυτά μάλιστα βλέποντας κανείς τα αποτελέσματα από το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα πριν από τέσσερα χρόνια. Ανέφεραν μάλιστα ότι η τουρκική κυβέρνηση εγγυάται την αγορά του 50% της παραγόμενης ενέργειας και ότι το υπόλοιπο η εταιρεία μπορεί να το διαθέσει. Έριξαν μάλιστα στο τραπέζι τη μεταφορά ενέργειας στην Κύπρο από την Τουρκία μέσω αγωγού. Εξήγησαν ότι μια τέτοια λύση θα είναι συμφέρουσα για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ηγετική θέση της Ρωσίας στην πυρηνική ενέργεια

Στη χθεσινή παρουσίαση εκτός από λειτουργούς του Υπουργείου Ενέργειας παραβρέθηκαν τεχνοκράτες από το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, το Τμήμα Πολεοδομίας, το Υπουργείο Εξωτερικών, τη ΡΑΕΚ και ο διευθυντής Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς. Τονίζεται ότι η Ρωσία κατέχει ηγετική θέση στην πυρηνική ενέργεια, αφού η αποδοτικότητά της έχει............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Αμυντική Βιομηχανία: Ελληνικό SOS με την Τουρκία να έχει ήδη "εκτοξευθεί" !

Του ΕΛΒΟ.jpgΚων. Φράγκου

"...Το Στρατηγικό - βιομηχανικό κατεστημένο
θα κάνει τις αμυντικές δαπάνες να καθορίζονται όχι από τις
ανάγκες τις Εθνικής Ασφάλειας αλλά από το δίκτυο που θ' αποτελείται
από βιομηχανίες όπλων, λομπίστες και απρεπείς πολιτικούς..."

Ντουάϊτ Αϊζενχάουερ
Στρατηγός - τ. Πρόεδρος Η.Π.Α
.


---
Στο τεύχος Ιουλίου 2015 το κορυφαίο στο χώρο της Άμυνας Αμερικάνικο περιοδικό DEFENSE NEWS δημοσίευσε πίνακα των 100 μεγαλύτερων εταιρειών βιομηχανικών εξοπλισμών, παγκοσμίως.

Στις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν, υπερηφάνως, οι γνωστές μας, οι Αμερικάνικες, LOCKHEED - MARTIN και BOEING. Τρίτη η Βρετανική BAE SYSTEMS.Από τις 10 πρώτες του πίνακα οι επτά (7) είναι Αμερικάνικες (οι προαναφερθείσες συν RAYTHEON, GENERAL DYNAMICS, NORTHROP GRUMMAN, UNITED TECHNOLOGIES, LG COM), μια Βρετανική (BAE), μια Ολλανδική (AΙRΒUS GRUP) και μια Ιταλική (FINMECEANΝICA).
Η πρώτη Ρώσικη (ΑΛΜΑΖ - ΑΝDΑΥ) βρίσκεται στην 11η θέση, η Γαλλική (THALES) στη 12η και η Γερμανική RHEINMETALL στην 28η. Παρατηρείται, δηλαδή, απόλυτη κυριαρχία των αμερικανικών εταιρειών, αν δούμε και τις υπόλοιπες του πίνακα των 100 (όπως πχ SΑIC, OSHCOSH, HONEY WELL κ.α). Σημειώνεται, επίσης, έντονη Ισραηλινή παρουσία.

Το δικό μας ενδιαφέρον επιβάλλεται να εστιασθεί στην 61η και 78η θέση του πίνακα όπου καμαρώνουν οι Τούρκικες ASELSAN και TAΙ, αντίστοιχα.
Μην ψάχνετε. άδικα για ελληνική παρουσία. Δεν υπάρχει. Οι ελάχιστες, δημόσιες, αμυντικές βιομηχανίες είναι χρεωκοπημένες από χρόνια. Τις έχουν ξεπουλήσει σάπιες πολιτικές ηγεσίες και συνδικαλιστοπατέρες στην κομματικοποίηση, την κραιπάλη, στη λεηλασία, τη διάλυση.

Θα προχωρήσω, λίγο ακόμη, στην ανίχνευση των δύο Τούρκικων κολοσσών, ίσως από νοσηρή περιέργεια. Η ASELSAN είναι η πρώτη σε μέγεθος κρατική αμυντική βιομηχανία και κατασκευάζει παντός είδους υλικά με ειδικότητα στα τροχαία και τεθωρακισμένα. Πραγματοποιεί τεράστιες εξαγωγές, έχει κάνει τον Τούρκικο Στρατό αυτάρκη και σήμερα διαπραγματεύεται τη συμπαραγωγή μέσου άρματος με την Μαλαισία με στόχο να κατακτήσει τις αγορές της Ανατολής! Της εταιρείας ηγείται (Πρόεδρος και CEO) ο κ. Faic Eken ....

Στην TAI (Turkish Aerospace Industries) ηγείται ο κ. MUCHAREM DIORKASLI.

Αν ενδιαφέρεσθε να μελετήσετε τα βιογραφικά αμφότερων των κυριών θα μελαγχολήσετε. Σπουδαίοι, έμπειροι τεχνοκράτες, επιλεγμένοι με διαγωνισμό ( υποβολή και αξιολόγηση φακέλων). Η μελαγχολία προκύπτει ότι στα καθ' ημάς κυριαρχεί η Κομματικοκρατία.. Μια μεγάλη Ελληνική, κρατική, βιομηχανία διοικείτο, πρότινος, από ένα ... συνταξιούχο οδοντίατρο, ο οποίος είχε διαδεχθεί έναν επόπτη της Λαχαναγοράς. Αμφότεροι κομματικοί λεγεωνάριοι, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πώς να μην διαλυθούν; Να δούμε σήμερα αν θα την σώσει ένας άξιος Ναύαρχος.

Αν αυτό δεν λέγεται δωσιλογισμός της Πολιτικής Εξουσίας, τότε ποιος είναι;

Η TAI διαπραγματεύεται τώρα την πώληση των ελικοπτέρων T129 στην Πολωνία. Κατασκευάζει στρατιωτικό δορυφόρο και DRONES! Διερωτηθείτε αν η αντίστοιχή της, Ελληνική ΕΑΒ, μπορεί να παράγει ανταλλακτικά για τα F-16 που είναι καθηλωμένα επί του εδάφους. Σημειώνω το εξής φαιδρό, εντελώς πρόσφατο. Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μάρδας στον οποίο υπάγεται η ΕΑΒ (άλλο Ελληνικό παράδοξο, αμυντική βιομηχανία να ελέγχεται από το ΥΠΟΙΚ) αποφάσισε μετά πολλές πιέσεις και υποδείξεις του Τύπου να προκηρύξει τη θέση του Προέδρου - CEO της ΕΑΒ. Την θέση αυτή την στιγμή κατέχει από το 2010 άνθρωπος του κ. Ε. Βενιζέλου. Δεν κριτικάρω κατά πόσο ανταποκρίθηκε ή όχι, Αν είναι επαρκής και δημιουργικός να τον κρατήσουν, αν όχι πρέπει πάραυτα ν' αντικατασταθεί.

Ο κ. Μάρδας, λοιπόν, προκήρυξε προ διμήνου τη θέση (χωρίς περιγραφή προσόντων - job description) αλλά η τριμελής επιτροπή που θα αξιολογούσε τους φακέλους αποτελείτο από ανθρώπους του Γραφείου του! Μας "δούλεψε" ο κ. Υπουργός. Έκτοτε η υπόθεση αυτή εξαφανίσθηκε από την οθόνη χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα! Σημειώνω και τούτο, διακινδυνεύοντας να με χαρακτηρίσει η ΕΥΠ πράκτορα των Τούρκων. Όταν προ 10ετίας, περίπου, η Τούρκικη Κυβέρνηση ανεζήτησε, με διαγωνισμό, Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών επέλεξε τον κ. Ο. Μπαγιάρ μετά από λεπτομερή και δίκαιη αξιολόγηση. Ο άνθρωπος αυτός αποδείχθηκε θαυματοποιός. Απογείωσε την αμυντική βιομηχανία της χώρας του. Θα σταθώ μόνο σε ένα σημείο. Δεν αποδεχόταν προσφορά αγοράς υλικών αν δεν εμπεριείχε Τούρκικη Βιομηχανική συμμετοχή, τουλάχιστον 50%. Τον ίδιο χρόνο το Ελληνικό ΥΕΘΑ αγόραζε, υπερκοστολογημένα, τα Ε/Π ΝΗ - 90, για τα οποία δικαίως ουρλιάζει, ο κ. Καμμένος καταφερόμενος κατά των Γάλλων (αλλά ουδέποτε κατά των συνεργών των Γάλλων ΣημιτοΓιάννων που πλήρωσαν) με ελληνική συμμετοχή 1,73%!!! Διερωτώμαι, πρόκειται περί ηλιθιότητας, ανικανότητας, εθνικής προδοσίας ή κάτι άλλο; Την εικόνα της διαφοράς και διαφθοράς, δικής μας δυστυχώς, συμπληρώνει η πληροφορία ότι τέσσερεις (4) ομόλογοι Έλληνες του κ. Μπαγιάρ, δηλαδή Γενικοί Διευθυντές Εξοπλισμών, έχουν διωχθεί. Οι δύο είναι ήδη στη φυλακή και άλλοι δύο υπόδικοι. Ίσως ακολουθήσει και πέμπτος!
Συμπληρώνω την εικόνα της ΕΑΒ από μία καταγγελία του τ. Προέδρου της (επί Σημιτισμού) κ. Γ. Μοσχοπαίδη (Καθ. 14/06/01): Γίνεται απομύζηση του Ελληνικού Δημοσίου μέσω σκανδαλωδών υπερκοστολογήσεων. Πέλαγος θυγατρικών εταιρειών, απολύτως παθητικών, η διατήρηση των οποίων αποσκοπεί στο βόλεμα «ημετέρων» και τη δυνατότητα συγκάλυψης διαφόρων.............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Ολη η αλήθεια για την πετρελαιοκίνηση και τους κινητήρες TDI της Volkswagen!!

diesel.jpg

Το σκάνδαλο  VW θα ανοίξει πολλές συζητήσεις απο γνώστες και μη, περί πετρελαιοκίνησης και επανεξέτασης της απελευθέρωσης στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα ...

Η εν μέρει απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που ίσχυε μέχρι το 2012, αποτελούσε μια πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία. Είχε τις ρίζες της πολλά χρόνια πίσω κι αν τότε είχε μια βάση ως λογική, σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει με την τεχνολογία να έχει καταστήσει τους πετρελαιοκινητήρες λιγότερο ρυπογόνους από τους αντίστοιχους βενζινοκινητήρες.

Βασικές πηγές ρύπανσης της ατμόσφαιρας στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα αποτελούν τα κακοσυντηρημένα πετρελαιοκίνητα φορτηγά άνω των 4 τόνων που κυκλοφορούν ελεύθερα στο Δακτύλιο αλλά και η μέχρι πρότινος χρήση πετρελαίου θέρμανσης αντί κίνησης, κάτι που η Κυβέρνηση εξετάζει να επαναφέρει.

Όπως θα περίμενε κανείς στην ΕΕ ο στόλος των πετρελαιοκίνητων ΙΧ είναι παραπλήσιος των βενζινοκίνητων τη στιγμή που στην Ελλάδα -παρότι το 65% των νέων αυτοκίνητων που πωλούνται είναι diesel- η αναλογία είναι ακόμα στο 90-10 υπέρ των βενζινοκίνητων, που καταναλώνουν σαφώς περισσότερο.

Οι πετρελαιοκινητήρες προδιαγραφών Euro 5 ή 6 καίνε τουλάχιστον 30% λιγότερο από τους αντίστοιχους βενζίνης και αντίστοιχα μειωμένες είναι οι εκπομπές CO2. Έχουν επίσης μικρότερες απαιτήσεις συντήρησης (αν και λίγο πιο ακριβή), μεγάλη διάρκεια ζωής ενώ η εξαιρετική ροπή που αναπτύσσουν τους κάνει ιδανικούς για οικονομική οδήγηση, χωρίς συχνές αλλαγές σχέσεων και με περιθώρια ενεργητικής ασφάλειας ειδικά στα προσπεράσματα.

Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως οι πετρελαιοκινητήρες υστερούν σε ισχύ και.............

Διαβάστε περισσότερα ..»


ΘΡΑΚΗ: Το ελληνικό "υπερόπλο" έναντι της Τουρκίας στο γραφείο του Καμμένου

Θράκη.jpgΤο εκλογικό αποτέλεσμα στη Θράκη με την εκλογή μόνο μουσουλμάνων βουλευτών στην Κομοτηνή πρέπει να προκαλεί προβληματισμό στην Αθήνα. Όχι επειδή οι άνθρωποι είναι μουσουλμάνοι αλλά επειδή έχουν προσχωρήσει στη διχαστική "λογική" του τουρκικού προξενείου που επιμένει να διαχωρίζει τον πληθυσμό της Θράκης σε "Τούρκους" κι Έλληνες.

Το θέμα της Θράκης είναι μεγάλο και θα έπρεπε φυσιολογικά να απασχολεί όλα τα κόμματα . Όχι με την βλακώδη δήθεν "πατριωτική" και ακραία εθνικιστική άποψη που ζητά "σύγκρουση". Αυτές οι απόψεις αποτελούν "βούτυρο στο ψωμί" του τουρκικού προξενείου που ψάχνει ευκαιρίες για να παρουσιάσει μια μειονότητα που δήθεν καταπιέζεται από την Ελλάδα! Είναι εξαιρετικά χρήσιμοι στο τουρκικό προξενείο οι ακραίοι ...εθνικιστές της ΧΑ που συχνά πυκνά προκαλούν έξω από τζαμιά την ώρα της προσευχής.

Το πραγματικό ελληνικό "υπερόπλο" για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση στη Θράκη είναι ένα. Το είδαμε στο γραφείο του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου. Δυο Έλληνες επιχειρηματίες ο Δημήτρης Πολιτόπουλος και ο αδελφός του οι οποίοι με απίστευτη επιμονή και υπομονή επένδυσαν χρήματα στη Θράκη. Δεν είχαν να αντιμετωπίσουν το τουρκικό προξενείο αλλά ένα "τέρας" που λέγεται ελληνικό κράτος! Τράβηξαν τα πάνδεινα για να μπορέσουν τελικά να κρατήσουν όρθια τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ,που παράγει την μπύρα Βεργίνα. Κόντρα σ΄ όλους και σ΄ όλα μπόρεσαν να δημιουργήσουν και να στηρίξουν μια υγιέστατη επιχείρηση, δίνοντας δουλειά σε πολύ κόσμο στη Θράκη.

Δεν έμειναν όμως σ΄ αυτό. Συνέχισαν την προσπάθεια κάνοντας αυτό που ίσως το ελληνικό κράτος θα έπρεπε ήδη εδώ και πολλά χρόνια να έχει κάνει. Πήγαν σε περιοχή όπου κατοικούν Πομάκοι και τους ζήτησαν να αλλάξουν την καλλιέργεια στα χωράφια τους . Από καπνό για παράδειγμα τους ζήτησαν να καλλιεργήσουν ...τσάϊ του βουνού. Το κίνητρο ήταν ότι από τα 1700 ευρώ το χρόνο (!!!) που ήταν το μέσο μηνιαίο εισόδημα των 300 οικογενειών Πομάκων , έφθασαν τις 7.000 ευρώ το χρόνο! Δεν έγιναν πλούσιοι οι άνθρωποι ,αλλά σίγουρα η ζωή τους βελτιώθηκε όσο δεν μπορούσαν ούτε οι ίδιοι να το φανταστούν.

www.onalert.gr.jpgΟ Πάνος Καμμένος είχε ενημερωθεί για την κίνηση των αδελφών Πολιτόπουλων. Αποφάσισε να τους τιμήσει.Ειδικά τον Δημήτρη Πολιτόπουλο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. και της εταιρείας TUVUNU που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Ο αδελφός του παρών στην βράβευση, έχει εταιρεία στις ΗΠΑ ,η οποία παράγει εξαρτήματα για το F-35.

Η βράβευση έγινε χωρίς κάμερες αλλά νομίζουμε ότι είναι.............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Οι "αντάρτες" που εκπαίδευσαν ΗΠΑ και Τουρκία εντάχθηκαν στην Αλ Κάιντα

syria.jpg

Σημ. Υπάρχουν "μετριοπαθείς" τζιχαντιστές? Έτσι θέλουν να νομίζουμε οι ΗΠΑ και η Τουρκία, βασικοί δημιουργοί και υποστηρικτές του ISIS. Πάλι καλά που φροντίζουν οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι τους να τους ξεμπροστιάζουν και να προσγειώνουν όλους όσους σπεύδουν να ασπαστούν τις αμερικάνικες θεωρίες ,στην πραγματικότητα.

---

Σε παγκόσμιο σκάνδαλο μεγατόνων εξελίσσεται η αποκάλυψη της βρετανικής Telegraph ότι οι «μετριοπαθείς» Σύροι αντάρτες που εκπαίδευσαν ΗΠΑ και Τουρκία, σε τουρκικό έδαφος, μόλις εισήλθαν στη Συρία εντάχθηκαν με όλο τον ολοκαίνουργιο αμερικανικό οπλισμό τους στο Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Το 2014 και ενώ το Ισλαμικό Κράτος πολιορκούσε την Κομπάνι, οι ΗΠΑ «έπεισαν» την Τουρκία να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης 5.400 Σύρων μετριοπαθών ανταρτών για να πολεμήσουν ενάντια στους τζιχαντιστές. Η Τουρκία «δέχτηκε», μετά από πολύ κόπο, και κάποια στιγμή -τον Μάιο του 2015- ξεκίνησε η εκπαίδευση των «μετριοπαθών» και «δημοκρατικών» Σύρων.

Από την αρχή φαινόταν ότι το πρόγραμμα ήταν αποτυχία. Αντί για 5.400 Σύρους αντάρτες, όπως προβλεπόταν, δεν ανταποκρίθηκαν παραπάνω από 60 στην πρώτη σειρά και 75 στη δεύτερη. Η εκπαίδευση αυτών στοίχισε 500 εκ. δολάρια και στις ΗΠΑ έχει γίνει μεγάλη φασαρία για το που και πώς διοχετεύθηκαν αυτά τα χρήματα. Ωστόσο, αυτό το «άρωμα» οικονομικού σκανδάλου ας το λύσουν μόνοι τους. Εμείς ας επιστρέψουμε στο στρατιωτικό φιάσκο.

Όπως γράφει η Telegraph, λοιπόν, η δεύτερη σειρά των 75 «μετριοπαθών» Σύρων ανταρτών, που ονομάστηκαν «Μεραρχία 30» (ενώ αριθμητικά ούτε λόχος δεν ήταν), μόλις εισήλθαν στη Συρία με τον πανάκριβο αμερικανικό οπλισμό και εξοπλισμό τους πήγαν και εντάχθηκαν υπερήφανοι στην Αλ Κάιντα, με όλα τα όπλα τους φυσικά.

Με επίσημη δήλωση στο Twitter ενός τζιχαντιστή της Αλ Κάιντα, που ονομάζεται Αμπού Φαχντ Αλ Τουνίσι (Abu Fahd Al Tunisi), η Αλ Κάιντα πανηγυρίζει που κορόιδεψε τις ΗΠΑ:

«Ένα δυνατό χαστούκι για την Αμερική ... Η νέα ένοπλη ομάδα από τη Μεραρχία 30 που εισήλθε στη Συρία εχθές παρέδωσε όλο τον οπλισμό της στην Αλ Νούσρα αφού τους δόθηκε εγγύηση για ασφαλές πέρασμα».

«Παρέδωσαν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και μεσαίου οπλισμού και έναν αριθμό οχημάτων».

Ποιο αποκαλυπτικός είναι ο Αμπού Κατάμπ Αλ Μαγκντίσι (Abu Khattab al Maqdisi), ο οποίος επίσης.........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Έλεγχο των Ελληνικών συνόρων σε συνεργασία με την Τουρκία(!!) ζητάει η Γερμανία!

πρόσφυγες....jpg

Σημ. Έτσι όπως τα έχουν κάνει με τα μνημόνια και τις συνθήκες, τώρα τους φταίει η Ελλάδα που δήθεν δεν μπορεί να φυλάξει τα θαλάσσια σύνορα της.... Ενώ με την Τουρκία θα μπορεί λένε οι ...σύμμαχοι και δανειστές!!. Αλλά ποια σύνορα θα φυλάξει μαζί μας η Τουρκία? Αυτά που εμείς δεν ξέρουμε ότι υπάρχουν? αυτά των 6 ναυτικών μιλίων? αυτά των 12 ναυτικών μιλίων? αυτά που πρέπει βάση του δικαίου της θάλασσας για τον καθορισμό ΑΟΖ? Ή μήπως αυτά που θα επιβάλει η Τουρκία με την Γερμανία για να δημιουργήσουν ένα ακόμα τετελεσμένο?

Πιστεύω ο κ.Τσίπρας σαν πρωθυπουργός αλλά και ο κ. Καμμένος σαν ΥΕΘΑ που είναι και στην νέα κυβέρνηση να μην επιτρέψουν να υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη...

---

Iδιαίτερη μνεία στην ανάγκη φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, στη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Γιούχα Σίπιλα, επισημαίνοντας ότι «μόνη της η Ελλάδα, χωρίς την στήριξη της Τουρκίας, δεν μπορεί να το κάνει».

Η Άνγκελα Μέρκελ ενόψει και της σημερινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση, κάλεσε όλα τα κράτη-μέλη να σεβαστούν την ηθική τους υποχρέωση και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια, ενώ ανέδειξε ως βασική προτεραιότητα την αποκατάσταση μιας «συντεταγμένης διαδικασίας». «Έχουμε την εντύπωση ότι η συνολική διαδικασία με τους πρόσφυγες εξελίσσεται άτακτα ... χρειαζόμαστε δείγματα τάξης και σε αυτά περιλαμβάνεται και η επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων, η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. Και αυτό δεν θα μπορέσουμε να το καταφέρουμε μόνοι μας. Μόνη της η Ελλάδα, χωρίς την στήριξη της Τουρκίας, δεν μπορεί να το κάνει», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε την ανάγκη να συζητηθεί η συνολική κατάσταση και με την Τουρκία, προκειμένου να αποκατασταθεί μια συντεταγμένη διαδικασία.

Επίσης οι δύο ηγέτες εξέφρασαν κοινή θέση σε ό,τι αφορά την ανάγκη δημιουργίας «hot spots» σε χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

Τα «hot spots» αποτελούν προϋπόθεση προκειμένου να εφαρμοστεί η δίκαιη κατανομή των προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, τόνισαν οι δύο ηγέτες.

Ο κ. Σίπιλα επισήμανε ότι η Φινλανδία θα αναλάβει το βάρος που της αναλογεί, υποδεχόμενη περίπου 2.400 πρόσφυγες, δηλαδή όσους εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα μέσα σε 2 ή 3 μέρες... Σήμερα, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, θα απαιτηθεί από την Ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει «ευρεία βοήθεια από την ΕΕ» ώστε να διαχειριστεί η ΕΕ την τεράστια εισροή προσφύγων και λαθρομεταναστών, εκχωρώντας έτσι τον έλεγχο των ανατολικών Ελληνικών συνόρων!

Έτσι, οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες, σύμφωνα με την συμφωνία της 14ης Σεπτεμβρίου, θα μένουν στην Ελλάδα και δεν θα έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, καθώς θα βρίσκονται σε ασφαλές έδαφος και δεν θα κινδυνεύουν. Οι Ευρωπαίοι θα προσφέρουν στην Ελλάδα βοήθεια στην καταγραφή των προσφύγων και των λαθρομεταναστών, αλλά όχι στην φιλοξενία τους.

Βλέπουμε πως στα δύσκολα, οι Ευρωπαίοι απέχουν! Θέλουν όμως να είναι σίγουροι ότι όλοι οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες θα μείνουν στην Ελλάδα και δεν θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη!

Ας μην ξεχνάμε πως την Δευτέρα η Ουγγαρία πέρασε νόμο που επιτρέπει..................

Διαβάστε περισσότερα ..»

Προφίλ

spilef Spilef
Hellas
Το προφίλ μου

Η Ελλάδα πάνω από κόμματα, από προσωπικές φιλοδοξίες, από συμφέροντα πολυεθνικών και προπαγάνδα των ΜΜΕ. ¨"Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους..."

Ημερολόγιο

Οκτώβριος 2015
ΚΔΤΤΠΠΣ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

Ακομμάτιστοι Έλληνες Ιστολόγοι

Portal ΚύκλουΠροηγούμενος Ιστότοπος ΚύκλουΕπόμενος Ιστότοπος ΚύκλουΤυχαίος Ιστότοπος Κύκλου

Εορτολόγιο

Αρχείο θεμάτων

Σελίδες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...