Ελλάδα, ο εύκολος αποδιοπομπαίος της ΕΕ, αλλά φταίμε......

Όλα αυτά τα γεγονότα, επιθέσεις, βιασμοί κ.λπ., να μου το θυμηθείτε ότι θα έχουν ως θύμα την Ελλάδα, τον εύκολο αποδιοπομπαίο τράγο για την Ευρώπη. Εάν εξαιρέσουμε τα έκτροπα τα οποία ήταν και είναι αναμενόμενα, προκαλεί εντύπωση η έλλειψη αντίδρασης της Αστυνομίας σε όλες τις περιπτώσεις.

Σχολιάζει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Από την άλλη, είναι γνωστό ότι οι Αστυνομικές Δυνάμεις σε όλο τον κόσμο δεν έχουν δική τους πολιτική, εκτελούν εντολές και εφαρμόζουν πολιτική που τους υποδεικνύεται, επομένως είναι ασφαλές να συμπεράνουμε ότι η συμπεριφορά της Αστυνομίας στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες είναι αποτέλεσμα εντολών και όχι ολιγωρίας.

Η απάντηση στο φυσικό ερώτημα του «ΓΙΑΤΙ;», είναι ότι παρόμοιες ιδεοληψίες με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας. Οι Σουηδοί πολίτες πριν μερικούς μήνες έδιναν αυτάρεσκες συνεντεύξεις στους δρόμους όπου δήλωναν ότι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να αυξηθεί η ατομική φορολογία ώστε να καλυφθούν τα έξοδα περίθαλψης των προσφύγων.

Η κυρία Μέρκελ μας έλεγε χαμογελώντας ότι η Γερμανία μπορεί εύκολα να απορροφήσει ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και σχεδόν όλοι οι Δυτικοευρωπαίοι ηγέτες, καθώς και οι Κομισιόν, μας βομβάρδιζαν καθημερινά με τα ευρωπαϊκά ανθρωπιστικά ιδεώδη.

europe-migrant-crisis.jpg

Για να λέμε λοιπόν του στραβού το δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν μόνος σε αυτή την ιστορία, συνένοχοι ήταν και πολλοί άλλοι, γιατί αυτή η ιστορία τραβάει πάνω από ένα χρόνο και μέχρι τον Δεκέμβρη δεν ακούγαμε ούτε για ελέγχους, ούτε για ελλείψεις συνεργασίας μεταξύ μυστικών υπηρεσιών, ούτε HOT SPOTS.

Ακούγαμε για Frontex, που έκανε μία τρύπα στο νερό και στο τελευταίο Eurogroup δήλωσε ότι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα σε μία θάλασσα χωρίς Διεθνή Ύδατα.

Ακούγαμε τον Αυστριακό Καγκελάριο να μας κατηγορεί ότι οι συνθήκες περίθαλψης των προσφύγων δεν συνάδουν με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και διάφορα άλλα χαζά.

Δυστυχώς όμως για όλους αυτούς τους τσάμπα ιδεαλιστές, έρχεται και η ώρα του λογαριασμού και η ώρα της λαϊκής δυσαρέσκειας και τότε αρχίζουν να μπαίνουν φράχτες, να ανοιγοκλείνουν σύνορα, να ρωτάνε για Hot Spots, να λένε απωθήστε μεσοπέλαγα τις βάρκες με τους πρόσφυγες, δεν προστατεύει επαρκώς τα σύνορα της Ευρώπης η Ελλάδα (τώρα τα ανακάλυψαν) και προσέχτε γιατί αν δεν συμμορφωθείτε θα σας βγάλουμε από την SHENGEN.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω ενός συνδυασμού κυβερνητικής απειρίας και ιδεοληψίας, δεν προέβλεψε ότι ήταν θέμα χρόνου η μεταστροφή της κοινής γνώμης στην Ευρώπη και ότι σε κάποιον πρέπει να ριχτεί το φταίξιμο. Και τι ποιο εύκολο για τους Ευρωπαίους από το να κατηγορήσουν τον συνήθη ύποπτο, την ΕΛΛΑΔΑ.

Εδώ είμαστε λοιπόν και μην εκπλαγείτε για τη συνέχεια. Δεν είναι μόνο οι.....................

Περισσότερα


Τούρκος επιχειρηματίας: Συναντήθηκα με τον Τσίπρα για να πάρω κανάλι στην Ελλάδα

Τσίπρας _Νταβούτογλου _τουρκικό κανάλι.jpgΟ εκπρόσωπος του Ali Ilicali δήλωσε ότι: «Ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει το κανάλι μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο» ...

---

Τον γύρο των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης κάνει η είδηση ότι ο ιδιοκτήτης του τουρκικού καναλιού TV8, Ali Ilicali, συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και συζήτησαν τον ενδεχόμενο αγοράς καναλιού στην χώρα μας.

Οι ισχυρισμοί του ισχυρού καναλάρχη, επιβεβαιώθηκαν και με δηλώσεις του διευθυντή μάρκετινγκ του καναλιού, Ali Cemal Karabudak. 

«Έχουμε δυο εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα ακουστεί στην Ελλάδα η φωνή της Τουρκίας», φέρεται να έχει δηλώσει στον τουρκικό Τύπο ο  Ali Cemal Karabudak. 

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο ιδιοκτήτης του TV8 ήταν ανάμεσα στους Τούρκους επισήμους που παρακολούθησαν τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα  ανάμεσα στις αντιπροσωπείες Τουρκίας και Ελλάδας, στην Κωνσταντινούπολη. Αγώνα που παρακολούθησαν και οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας, Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου αντίστοιχα.  

Ο καναλάρχης -σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ- δήλωσε ενθουσιασμένος τότε, με τη γνωριμία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σημερινά δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, αναφέρονται στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει στην ελληνική Βουλή, για την εμπλοκή του Τούρκου επιχειρηματία, σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Κεντρώων και του Βασίλη Λεβέντη.

Το TV8, είναι ένας τηλεοπτικός σταθμός που ξεκίνησε να εκπέμπει το 1999 και ανήκει στο MNG Media Groupμ ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο Acun Ilicali. Το TV8 ως ειδησεογραφικό κανάλι άρχισε να εκπέμπει το 2005, ενώ έχει και ψυχαγωγικά κανάλια με τηλεοπτικές εκπομπές όπως το The Voice, το Έχεις Ταλέντο, το Survivor και την Ουτοπία. Εκτός από την επίγεια καλωδιακή τηλεόραση, έχει και δορυφορικές εκπομπές.

Ένωση Κεντρώων: «Να μην τολμήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει άδεια στον Τούρκο επιχειρηματία
«Επιβεβαιωθήκαμε» λέει η Ένωση Κεντρώων, υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος καναλάρχης, για τον οποίο μιλά εδώ και καιρό ο Βασίλης Λεβέντης, συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει τηλεοπτική άδεια.

Σύμφωνα με την Ένωση Κεντρώων, «υπάρχει η σχετική πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV8 της Τουρκίας σε συνέντευξη του σε γνωστό περιοδικό της χώρας του ανέφερε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για να είναι εκείνος ο ένας εκ των τεσσάρων καναλαρχών πανελλαδικής εμβέλειας που θα πάρει την σχετική άδεια. Μάλιστα δήλωσε....................

Περισσότερα


ΙΜΙΑ-ΕΥΠ & CIA : Tα φοβερά ντοκουμέντα της νύχτας των Ιμίων...Λεπτό προς λεπτό!

Ίμια _κρίση.jpg

Σημ. Αν και κάποιοι κάνουν φιλότιμες προσπάθειες, τα γεγονότα και την τραγική κατάληξη της νύχτας των Ιμίων είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε. Και φυσικά από τότε τα Ίμια θεωρούνται "γκρίζες ζώνες" και σε αυτό συμφωνούν με τους Τούρκους και τους στηρίζουν(!) και οι  εικονικοί "σύμμαχοι" μας αλλά και οι εγχώριοι εθνομηδενιστές και εθνοφοβικοί.

Η ιστορία διδάσκει λένε... Εμάς πάντως σαν χώρα δεν φαίνεται να μας έχει διδάξει τίποτα. Δεν είμαστε για τίποτα περισσότερο πέρα από δηλώσεις και προπαγάνδα για εσωτερική κατανάλωση. Τους πολιτικούς μας, δεν τους ενδιαφέρει η χώρα αλλά η καρέκλα και το βόλεμα! Μετά αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι , θα ζητάνε ευθύνες από τον στρατό και τον .....καιρό!

Όμως μην τα βάζουμε μόνο με τους πολιτικούς και ξεχνάμε τις δικές μας ευθύνες, αφού ως γνωστόν "Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν"!!

---

Αποκάλυψη :  Ποτέ οι Αμερικανοί δεν έθεσαν θέμα απομάκρυνσης της Ελληνικής Σημαίας από τα Ιμια !

Σημίτης προς τον Διοικητή της ΕΥΠ  Nαύαρχο Βασιλικόπουλο : «το θέμα το χειρίζεται ο κ. Πάγκαλος, μην κάνετε τίποτα, μην ασχοληθείτε άλλο !!!»
Λίγα 24ωρα πριν από την κορύφωση της κρίσης, οι Ελληνικές Μυστικές  Υπηρεσίες πήραν στα χέρια τους το περιεχόμενο μιας συνομιλίας του τότε αρχηγού του Τουρκικού ΓΕΝ ναυάρχου Ερκαγια, ο οποίος εξηγούσε ότι η ιστορία των γκρίζων ζωνών ήταν «δικό του παιδί».
 
 Ο Ερκαγια αποκάλυπτε πως όταν ήταν ακόμη αρχηγός του Στόλου είχε δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ψάξουν όλα τα επίσημα αρχεία του τουρκικού κράτους και να προσπαθήσουν να βρουν για ποιες νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο θα μπορούσαν να εγείρουν διεκδικήσεις. 
 «Έστειλα τη μελέτη στο ΓΕΕΘΑ, το οποίο και την υιοθέτησε αμέσως» ανέφερε ο Ερκαγια και συμπλήρωσε: «Είμαι βέβαιος πως με τα στοιχεία που έχουμε μπορούμε να διεκδικήσουμε τους Καλογήρους, τους Φούρνους». (Σας λένε τίποτε οι Υπερπτήσεις Τουρκικών μαχητικών πάνω απο τους Φούρνους 
Σε αυτό το σημείο η συνομιλία διεκόπη γιατί γινόταν από ανοικτή γραμμή. Οι αναλυτές της ΕΥΠ ήξεραν όμως αμέσως ότι είχαν στα χέρια τους μια σημαντικότατη είδηση που έδειχνε ότι η κλιμακούμενη κρίση στα Ιμια δεν ήταν η απρόβλεπτη εξέλιξη μιας τυχαίας υπόθεσης αλλά εσκεμμένο σχέδιο του Ερκαγια.
Το σχετικό τηλεγράφημα προωθήθηκε στους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας.

* H επιδρομή των Τούρκων  κομάντος

κομάντος.jpg
Ως τότε οι ελληνικές υπηρεσίες δεν είχαν άλλη ένδειξη για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. H μόνιμη αγωνία τους ήταν η διεξαγωγή μιας καταδρομικής επιχείρησης των Τούρκων στη Μυτιλήνη ή άλλο νησί κοντά στα τουρκικά παράλια.
Και αυτό γιατί από όλες τις πληροφορίες προέκυπτε ότι η Αγκυρα πίστευε ότι έλληνες πατριώτες κρύβουν τον αρχηγό του PKK Αμπντουλά Οτσαλάν σε μυστική τοποθεσία σε νησί. «Ο φόβος μας ήταν μια επιδρομή με 2-3 ελικόπτερα και κομάντος στη Μυτιλήνη ή κάπου αλλού» ανέφερε αξιωματούχος της ΕΥΠ εκείνη την περίοδο, ο οποίος πρόσθεσε πως «ξέραμε ότι ένα τέτοιο επεισόδιο, έστω και αν δεν έβρισκαν τον Οτσαλάν, θα προκαλούσε απίστευτη κρίση».
Το δεύτερο ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι κατά πόσο υπήρξε έγκαιρη προειδοποίηση για την τουρκική απόβαση στα Ιμια. Ο σταθμός της ΕΥΠ στην Αλεξανδρούπολη είχε εντοπίσει, από ανοικτά κανάλια επικοινωνίας (και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία), εντολές του τουρκικού ΓΕΝ προς δύο περιπολικά το απόγευμα της 29ης Ιανουαρίου!
H εντολή ήταν σαφής, να πλησιάσουν και στις δύο βραχονησίδες και να ελέγξουν αν και πού υπάρχουν έλληνες κομάντος αλλά και ελληνική σημαία.
 Ο κυβερνήτης του ενός περιπολικού ρωτήθηκε μάλιστα επίμονα από το κέντρο κατά πόσο θα μπορούσε να διαπιστώσει την τακτική κατάσταση κατά τη διάρκεια της νύχτας και με δεδομένες τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.
Ο Τούρκος αξιωματικός απάντησε πως αυτό θα εξαρτιόταν από τις συνθήκες που θα αντιμετώπιζε την ώρα που θα προσέγγιζε τις βραχονησίδες. H σχετική συνομιλία μεταφράστηκε το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου και στάλθηκε στην κεντρική υπηρεσία της ΕΥΠ το επόμενο πρωί.
 Από εκεί στάλθηκε από τον απόρρητο τηλέτυπο στο κέντρο επιχειρήσεων του ΓΕΝ. Είναι σαφές πως οι επιτελείς δεν έδωσαν την ανάλογη σημασία στην κρίσιμη πληροφορία, ενδεχομένως επειδή βομβαρδίζονταν εκείνη την ώρα με πληροφορίες για τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.
 Το βέβαιο πάντως είναι πως η ΕΥΠ είχε δώσει έγκαιρη προειδοποίηση για την προετοιμασία των Τούρκων. Ο Κώστας Σημίτης ενημερώθηκε γι" αυτό το έγγραφο και ζήτησε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ ναύαρχο Λεωνίδα Βασιλικόπολο αντίγραφο, το οποίο και έλαβε στις 31 Ιανουαρίου.
Ένα από τα σοβαρά προβλήματα εκείνων των ημερών ήταν ασφαλώς η καχυποψία που υπήρχε ανάμεσα στον  Σημίτη, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει την πρωθυπουργία, και ανθρώπους σαν τον  Βασιλικόπουλο, τον ναύαρχο Λυμπέρη ή τον πτέραρχο Κουρή που ήταν τότε υφυπουργός Αμυνας.
Οι αξιωματικοί αυτοί είχαν μάθει να λειτουργούν με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος λάτρευε τις συσκέψεις με στρατιωτικούς, τις υπηρεσίες από κλειστές πηγές και τη διαχείριση κρίσεων όπως εκείνη του Μαρτίου του 1987.
Ο  Σημίτης τους θεωρούσε «ανδρεϊκούς», ξένους στη δική του κουλτούρα και ύποπτους για το στήσιμο παγίδων τις κρίσιμες εκείνες ώρες.
Ο Διοικητής της ΕΥΠ διαπίστωσε το χάσμα όταν επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό το πρωί της 30ής Ιανουαρίου.Διοικητης ΕΥΠ.jpg
Λίγο πριν είχε συναντήσει στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Μπιλ P., ο οποίος τον ενημέρωσε ότι «σε λίγες ώρες θα μιλήσει ο πρόεδρος Κλίντον με τον έλληνα πρωθυπουργό.
Τα πράγματα είναι σοβαρά». Ο σταθμάρχης παρέδωσε επίσης μια επιστολή του ελληνοαμερικανού αρχηγού της CIA Τζορτζ Τένετ, ο ο οποίος έγραφε πως «θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα, την Τουρκία, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να προκληθεί ένας πόλεμος λόγω της κλιμάκωσης του επεισοδίου».
Ο Ναύαρχοε  Βασιλικόπουλος πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού, ο οποίος στεκόταν όρθιος όσο του μιλούσε, τον άκουσε και του είπε: «Δεν σας χρειάζομαι άλλο».

* H πρόταση της CIA
ciapic.jpg
Αρκετές ώρες αργότερα ο σταθμάρχης επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το κτίριο της Κατεχάκη. Αυτή τη φορά δεν έκρυβε την ανησυχία του και δήλωσε στον κ. Βασιλικόπουλο πως μεταφέρει μια πρόταση του αρχηγού της CIA.
«Να αποσύρετε εσείς ένα τμήμα της φρουράς που έχετε στα Ιμια σε ένδειξη καλής θέλησης και οι Τούρκοι σε ανταπόδοση θα αποσύρουν ναυτικές δυνάμεις» πρότεινε ο Μπιλ P. και συνέχισε: «Τρέχουμε το ίδιο σενάριο με την Αγκυρα και πιστεύομε ότι είμαστε σε καλό δρόμο».
Ο Ναύαρχος  Βασιλικόπουλος γέλασε αρχικά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δηλαδή πόσους κομάντος να αποσύρουμε, δεν έχουμε και καμιά μεραρχία;». «Δεν έχει σημασία πόσους, έστω και λίγους, για να δείξετε την καλή σας πρόθεση» ανταπάντησε ο σταθμάρχης.
Αμέσως μετά άρχισε μια συζήτηση για την ακριβή διατύπωση, αν θα αναφερόταν σε λίγους (few), κάποιους (some of them) ή κάποια άλλη φράση. Ο αρχηγός της ΕΥΠ ρώτησε τον Μπιλ P. αν στη φόρμουλα της CIA ετίθετο ζήτημα απομάκρυνσης της Ελληνικής Σημαίας από τα Ιμια. «Οχι, σε καμία περίπτωση» απάντησε εκείνος.
Καθώς έβγαινε από το γραφείο του κ. Βασιλικόπουλου, ο σταθμάρχης σταμάτησε, γύρισε προς το γραφείο του και του είπε: «Σας παρακαλώ, μη χάσετε χρόνο, δώστε μου μια απάντηση. Τα πράγματα είναι κρίσιμα».
 Ο Ναύαροχος. Βασιλικόπουλος σήκωσε το πορτοκαλί τηλέφωνο και ζήτησε να μιλήσει με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Λυμπέρη για να τον ενημερώσει. Οι υπασπιστές του του είπαν πως είναι «εκτός επικοινωνίας» γιατί βρισκόταν στο γραφείο του κ. Σημίτη στη Βουλή
.
 Εν συνεχεία τηλεφώνησε στον υφυπουργό κ. Κουρή, ο οποίος βρισκόταν - μόνος του - στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων στα υπόγεια του Πενταγώνου. «Δεν μου φαίνεται και τόσο κακή ιδέα, γιατί πάμε για μεγάλη κρίση» του είπε ο κ. Κουρής και τότε ο κ. Βασιλικόπουλος μπήκε στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο και κατέβηκε ο ίδιος στη Βουλή.
 Πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού και εκεί συνάντησε την πάντοτε ευγενέστατη ιδιαιτέρα του Μαρία Πλευράκη. Της ζήτησε να μιλήσει με τον πρωθυπουργό για θέμα «μείζονος σημασίας» και εκείνη του ζήτησε να περιμένει δύο λεπτά.
 Μπήκε στην αίθουσα συσκέψεων, ενημέρωσε τον κ. Σημίτη και - λίγο αμήχανη - του είπε πως «ο πρόεδρος είπε να δείτε τον κ. Μαντέλλη και να τον ενημερώσετε».

* Η επικοινωνία με τον πρωθυπουργό
Ο ψηλός και συνήθως νευρικός απόστρατος αξιωματικός δύσκολα συγκράτησε την αγανάκτησή του και επέμεινε: «Μα, αντιλαμβάνεσθε πως είμαι ο αρχηγός της ΕΥΠ και πρέπει να μιλήσω μόνο στον πρωθυπουργό».
Αυτό δεν συνέβη και ο Ναύαρχος κάθησε σε έναν καναπέ για πολλή ώρα. Κάθε λίγο το γραφείο του τον ειδοποιούσε πως είχε τηλεφωνήσει ο Μπιλ P., τονίζοντας πως είναι επείγον να επικοινωνήσει μαζί του.
Έπειτα από μία ώρα και κάτι η πόρτα της αίθουσας συσκέψεων άνοιξε και βγήκε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλος για να τηλεφωνήσει στον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ από ένα διπλανό δωμάτιο.
Ο Ναύαρχος  βρήκε την ευκαιρία, μπήκε στην αίθουσα και βρέθηκε δίπλα στον κ. Σημίτη. Τον ενημέρωσε και εκείνος του απάντησε πως «το θέμα το χειρίζεται ο κ. Πάγκαλος, μην κάνετε τίποτα, μην ασχοληθείτε άλλο».
Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση των Αμερικανών δεν προέβλεπε απευθείας επαφή του αρχηγού της ΕΥΠ με τον διοικητή της MIT πρέσβη Οξάν, καθώς όλη η διαπραγμάτευση θα γινόταν μέσα από το κανάλι της CIA.

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝ
Λίγο πριν από τη 1 π.μ. της 31ης Ιανουαρίου, οι Τούρκοι έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο απόβασης των κομάντος τους στα Δυτικά Ιμια.
Την ίδια ώρα που η φρεγάτα «Γιαβούζ» πλησίαζε πολύ κοντά στην επίμαχη βραχονησίδα, οπότε και πιστεύεται ότι άφησε τη λαστιχένια βάρκα με τους κομάντος, δύο τουρκικά ελικόπτερα «Μπλακ Χωκ» πετούσαν από πάνω. Οι επιτελείς του ΓΕΝ πίστευαν ότι τα δύο ελικόπτερα θα αποβίβαζαν εκείνα κομάντος ενώ στην πραγματικότητα επιχείρησαν να παραπλανήσουν τις ελληνικές δυνάμεις.
31 Ιανουαρίου, 00.47: Από φρεγάτα «Ναυαρίνο» (κέντρο επιχειρήσεων για τα Ιμια) προς ΓΕΝ: Ελικόπτερα κινούνται βόρεια προς βραχονησίδες.
00.55 ΓΕΝ προς Ναυαρίνο: Δεν θα πατήσει Τούρκος στα νησιά. Να βληθούν προειδοποιητικές βολές και....................

Περισσότερα


Κάποτε, κάποιοι διαφήμιζαν Σουηδούς για πρότυπο.....

Σοκαρισμένοι θα πρέπει υπό φυσιολογικές συνθήκες να είναι όσοι στο παρελθόν διαφήμιζαν τις Σκανδιναβικές χώρες ως πρότυπο ανεκτικότητας, πολυπολιτισμικότητας και σύγχρονου τρόπου σκέψης εν γένει, για να μη θυμηθούμε τις θεωρίες για το κοινωνικό κράτος, το οποίο φυσικά παρουσιαζόταν στην Ελλάδα αποσπασματικά, κρατώντας μόνο όσα βόλευαν ...

Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Τελευταίο «κρούσμα» η απόφαση της Σουηδίας που αποδεικνύει στην πράξη στους εγχώριους αφελείς, ότι όλα έχουν όριο και η ανεκτικότητα δεν μπορεί να αποτελεί χαρακτηριστικό της μιας μόνο πλευράς, αλλά πρέπει να είναι αμφίδρομη. Τώρα που αισθάνθηκαν ότι οι ιδεοληψίες οδηγούν σε αμφισβήτηση και ευθεία απειλή στον τρόπο ζωής και όλα τα επιτεύγματα της χώρας, σε μια περίοδο μάλιστα που το κοινωνικό κράτος αποδεικνύεται μη βιώσιμο οικονομικά, οι Σουηδοί αποφασίζουν να απελάσουν 60-80.000 πρόσφυγες που έφτασαν στην χώρα το 2015 και στους οποίους δεν θα χορηγηθεί άσυλο!

Αυτά τα δήλωσε ο Σουηδός υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde»: «Υπολογίζουμε ότι σε 60.000 πρόσφυγες δεν χορηγηθεί άσυλο, αλλά μπορεί να φτάσουν και τις 80.000», και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει από την αστυνομία και την Υπηρεσία Μετανάστευσης να οργανώσουν τις απελάσεις!

SWEDEN-economy.jpg

Οι απελάσεις θα γίνουν με πτήσεις τσάρτερ, ενώ συνολικά, περίπου 163.000 μετανάστες αιτήθηκαν ασύλου στη Σουηδία το περασμένο έτος. Η Ελλάδα, χωρίς να συμβιβάζεται με τις αρχές και τις αξίες της που αποδεικνύονται στην πράξη πολύ ισχυρότερες από αυτές «φαφλατάδων εταίρων», οφείλει να απαντήσει στην πρόκληση, αφού είναι πιθανό, πατώντας σε ευρωπαϊκές συνθήκες για να «παρκάρουν» τους μετανάστες - πρόσφυγες στην Ελλάδα που τη θέλουν «σκουπιδότοπο ψυχών» ...

Ίσως μάλιστα θα έπρεπε να ανακοινωθεί επίσημα, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εξετάσει ΟΛΟΥΣ τους νόμους και τις πολιτικές που θα υιοθετηθούν από ευρωπαϊκής πλευράς για να τοποθετηθεί επισήμως εάν θα πρέπει κάποιους από αυτούς να τους υιοθετήσει.

Όταν κάποιοι έγραφαν ότι οι ανόητοι πολιτικοί της Ελλάδας περνούσαν το μήνυμα ότι η ΕΕ είναι δεδομένη στο διηνεκές, διαπράττοντας από βλακεία, αφέλεια και ιδιοτέλεια (διαλέγετε και παίρνετε) ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος του ελληνικού λαού, τους λοιδορούσαν...............

Περισσότερα


Ψηφιοποίηση πολιτών. ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΣΜ, Δημοτολόγιο, Ληξιαρχείο, όλα ένας αριθμός!

Σμητρωο πολιτων _καρτα πολιτη.jpgτην κατάργηση των διαφόρων μητρώων των πολιτών, τα οποία θα συγχωνευτούν σε ένα που θα καταχωρηθεί σε μία βάση δεδομένων, όπου θα έχουν πρόσβαση όλες οι υπηρεσίες τόσο του Δημοσίου όσο και της Αυτοδιοίκησης προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών. 
Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάζει σήμερα το «ΘΕΜΑ» και έχει ήδη πάρει την έγκριση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Μεγάρου Μαξίμου, το αμέσως επόμενο διάστημα μητρώα όπως το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, το ΑΣΜ και ληξιαρχικές πράξεις θα συγχωνευτούν σε ένα και μόνο μητρώο, το οποίο θα ονομάζεται Μητρώο Πολιτών. Στο συγκεκριμένο μητρώο θα έχουν πρόσβαση οι δημόσιοι λειτουργοί μετά από σχετική αίτηση του πολίτη, η οποία θα μπορεί να γίνεται και ηλεκτρονικά. Θα υπάρχει, έτσι, η δυνατότητα όλες οι υπηρεσίες να ανταλλάσσουν πιστοποιητικά, φορολογικές ενημερότητες και λοιπές πληροφορίες μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, όπως περιγράφεται στο σχέδιο, «δεκάδες φορείς της Δημόσιας Διοίκησης (ΚΕΠ, υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛ.ΑΣ., Εθνική Στατιστική Υπηρεσία κ.λπ.) θα αντλούν, αυτοματοποιημένα και με άμεσο τρόπο, έγκυρα στοιχεία δημοτικής κατάστασης πολιτών και στοιχεία ληξιαρχικού χαρακτήρα, αποκλειστικά από το Μητρώο Πολιτών».

Στο σύστημα αυτό θα εντάσσονται και επιχειρήσεις με κύριο στόχο την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεών τους, καθώς όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να εκδοθεί μια άδεια θα βρίσκονται στην ηλεκτρονική καρτέλα του μοναδικού -πλέον- μητρώου. Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα να το χρησιμοποιούν οι αλλοδαποί, καθώς θα θεσμοθετηθεί η έννοια του ηλεκτρονικού κατοίκου της χώρας, διευκολύνοντας έτσι την ίδρυση επιχειρήσεων. Το σχέδιο που έχουν ήδη ετοιμάσει υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει την αυτόματη ενημέρωση του συστήματος με τα νέα στοιχεία που θα προκύπτουν για τους πολίτες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ούτως ώστε να υπάρχει άμεση πληροφόρηση των υπηρεσιών του κράτους σε όλη την επικράτεια. 

Επιπλέον θα περιλαμβάνει στοιχεία των αλλοδαπών που διαμένουν στη χώρα. Συγκεκριμένα, πέραν του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ, το Μητρώο Πολιτών θα περιέχει ληξιαρχικά και δημογραφικά δεδομένα αντικαθιστώντας τα βιβλία των ληξιαρχείων και του Δημοτολογίου, καθώς και το βιβλίο του Μητρώου Αρρένων. Δηλαδή, θα περιέχονται δεδομένα όπως η ληξιαρχική πράξη γέννησης, βάπτισης, γάμου κ.ά.

Τι σημαίνει στην πράξη το Μητρώο Πολιτών

Σύμφωνα με το σχέδιο που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται άμεσα από τους δήμους, αν ο πολίτης χρειάζεται να ενημερώσει την υπηρεσία π.χ. για ένα ληξιαρχικό γεγονός, θα μπορεί να επισκέπτεται ένα δημοτικό γραφείο -ανεξαρτήτως αν είναι εγγεγραμμένος σε αυτό- και να ενημερώνει, χωρίς να απαιτείται έκδοση πράξεων σε άλλους φορείς. Αυτοί οι φορείς θα αντλούν τα στοιχεία ηλεκτρονικά, χωρίς την πρόσθετη ενεργοποίηση του πολίτη. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από καμία υπηρεσία δεν θα ζητείται πιστοποιητικό γέννησης ή ληξιαρχική πράξη, κατά το πρότυπο έκδοσης σήμερα της Αστυνομικής Ταυτότητας. 

Επιπρόσθετα, ο ίδιος ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στον ηλεκτρονικό φάκελό του, καθώς και τη δυνατότητα να τον ενημερώνει από το σπίτι του για αλλαγές όπως σε διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο κ.ά. Επιπλέον, οι αιτήσεις για τις υπηρεσίες εκείνες που δεν χρειάζονται βεβαιώσεις από τρίτους φορείς θα γίνονται ηλεκτρονικά. 
Με αυτόν τον τρόπο θα ελαχιστοποιηθεί ακόμη περισσότερο η υποχρέωση του πολίτη να έρχεται σε........................

Περισσότερα


ΖΩΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΞΙΣΩΣΗ DRAKE

εξίσωση Drake.jpgΣημ. Για όσους υποστηρίζουν την ύπαρξη εξωγήινων, υπάρχει η εξίσωση Drake που μπορεί να καθορίσει τις πιθανότητες για κάτι τέτοιο. Με βάση αυτή καθίσταται αμφίβολο το κατά πόσο είναι πιθανή η "ανακάλυψη" εξωγήινων από το ανθρώπινο είδος... Η συγκεκριμένη εξίσωση παρουσιάζεται περισσότερο για ενημερωτικούς λόγους καθώς η εφαρμογή της απαιτεί ειδικές γνώσεις.

---

Ο Γαλαξίας έχει συγκεκριμένες ζώνες που είναι κατοικήσιμες. Από τη θέση μας στο ηλιακό σύστημα, ξέρουμε πώς η Γη βρίσκεται σε μία προκαθορισμένη " θεϊκή" ζώνη όπου η θερμοκρασία είναι στα κατάλληλα επίπεδα τα 6 γήινα στοιχεία ( άνθρακας, υδρογόνο, οξυγόνο, άζωτο, θείο και ο φωσφόρος ) ισορροπούν απίστευτα αρμονικά μεταξύ τους και το ζωοφόρο νερό υπάρχει σε υγρή μορφή.

Ο Γαλαξίας μπορεί να έχει παρόμοιες βιώσιμες ζώνες. Ζώνες όπου η ακτινοβολία δεν είναι τόσο έντονη και υπάρχει η σωστή μίξη στοιχείων, απαραίτητων για την ύπαρξη ζωής. Αυτή η προνομιακή ζώνη που περιστοιχίζει το γαλαξία μας μπορεί να μειώνει τον αριθμό των πολιτισμών που βρίσκονται εκεί έξω και περιμένουν να εντοπιστούν. Ο κοντινότερος πολιτισμός στο διάστημα και το χρόνο είναι υπερβολικά μακριά με την Εξίσωση Drake: Σύμφωνα με αυτήν υπολογίζεται ο αριθμός (Ν) των υπαρχόντων πολιτισμών στον Γαλαξία:

N = R* x fp x ne x fl x fi x fc x L.. Όπου:

R* = Ρυθμός δημιουργίας αστέρων-

fp = Ποσοστό των αστέρων που χαρακτηρίζεται από πλανητικά συστήματα-

ne= Ποσοστό των παραπάνω αστέρων που έχουν πλανήτες όμοιους της Γης-

fl= Ποσοστό των πλανητών στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί ζωή-

fi= Ποσοστό των πλανητών που έχουν νοήμονα ζωή-

fc= Ποσοστό των πλανητών των οποίων οι πολιτισμοί έχουν αναπτύξει τεχνολογία για διαστρικές επικοινωνίες-

L = Μέσος χρόνος ζωής ενός προηγμένου τεχνολογικά πολιτισμού από τη στιγμή που βρίσκεται σε θέση να επικοινωνήσει με άλλους πολιτισμούς, μέχρι την αυτοκαταστροφή του..

Ο τελευταίος παράγοντας της εξίσωσης Drake ίσως να είναι και ο πιο σημαντικός, ενώ πολλές θεωρίες ανταγωνίζονται για το βασικό δίλημμα του πόσο διαρκούν οι ευφυείς πολιτισμοί. Εάν η σωστή απάντηση είναι εκατομμύρια χρόνια, τότε ίσως και να έχουμε γείτονες. Αν, όμως, η.....................

Περισσότερα


Tουρκικής «προέλευσης» η Πρόταση της Μέρκελ για Κοινές Περιπολίες στο Αιγαίo...

τουρκικό περιπολικό.jpg

Ο «ΔΙΑΒΟΛΟΣ» ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ... ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ....Tο σχέδιο της Άγκυρας πίσω από τις πιέσεις για κοινές περιπολίες

Τουρκικής «προέλευσης» είναι η πρόταση την οποία με διάφορους τρόπους επιχειρούν να επιβάλουν στην Ελλάδα ορισμένοι εταίροι υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα των λαθρομεταναστευτικών ροών και ο αποτελεσματικός έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης εξαρτάται από τις ... κοινές περιπολίες του Λιμενικού της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Αιγαίο_περιπολίες.jpg

Οπως αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής», η ιδέα αυτή δεν είναι καθόλου αθώα καθώς το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έχει συμπεριλάβει το ζήτημα της Ερευνας και Διάσωσης (SAR) στις «εκκρεμείς διαφορές στο Αιγαίο» όπου μάλιστα προτείνεται τελικά μια μορφή κοινής δράσης για τις επιχειρήσεις SAR στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου.

Η Τουρκία, αν και ο ICAO έχει αναθέσει στην Ελλάδα τις αρμοδιότητες Έρευνας και Διάσωσης σε όλη την περιοχή που καλύπτει το FIR Αθηνών, επιχειρεί να αμφισβητήσει αυτή την αρμοδιότητα μέσω του ΙΜΟ στον οποίο έχει καταθέσει μονομερώς χάρτη με τον οποίο αναλαμβάνει η Αγκυρα την Ερευνα και Διάσωση μέχρι το μέσο του Αιγαίου (SRR).

Εκμεταλλευόμενη αυτήν τη διάσταση που φαίνεται να υπάρχει και παρά τη διεθνή πρακτική όπου οι θαλάσσιες και εναέριες Ζώνες SAR ταυτίζονται, η Τουρκία επιδιώκει την ανατροπή αυτής της πρακτικής και στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ απαιτεί τελικά τη συνδιαχείριση στο Αιγαίο.

Tο σχέδιο της Αγκυρας πίσω από τις πιέσεις για κοινές περιπολίες

Με την επίκληση της υποτιθέμενης επικάλυψης των Ζωνών SAR των δυο χωρών (η οποία προκαλείται από την απαίτηση της Τουρκίας να έχει αρμοδιότητες μέχρι το μέσο του Αιγαίου), η Τουρκία επικαλείται το άρθρο 2.1.5 της Συνθήκης του Αμβούργου του 1979 για να εξασφαλίσει ... νομότυπα, αρμοδιότητα σε περιοχές που βρίσκονται στην «καρδιά» του Αιγαίου και της ελληνικής επικράτειας.

Το άρθρο της Συνθήκης του Αμβούργου αναφέρει συγκεκριμένα:

«2.1.5 Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των Μερών για τα ακριβή όρια της περιοχής Ερευνας και Διάσωσης, τα Μέρη θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτύχουν συμφωνία σχετικά με τις κατάλληλες ρυθμίσεις βάσει των οποίων θα παρέχεται ο συντονισμός για την Ερευνα και Διάσωση στην περιοχή. Ο Γενικός Γραμματέας θα πρέπει να έχει ενημερωθεί γι" αυτές τις ρυθμίσεις».

Η Τουρκία έτσι επιχειρεί να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη «γκρίζα ζώνη» στο Αιγαίο, στην οποία απαιτεί, επικαλούμενη εκ των υστέρων την επικάλυψη, να αποκτήσει συν διαχείριση με την Ελλάδα.

Φυσικά με βάση τις αποφάσεις του ICAO καμιά επικάλυψη δεν υπάρχει και ούτε φυσικά θα μπορούσε η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί ότι η Τουρκία θα ασκεί ουσιαστικές αρμοδιότητες ακόμη και δυτικά των ελληνικών νησιών, μέχρι σχεδόν το μέσο του Αιγαίου, καθώς αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα για την επιβολή του πυρήνα των διεκδικήσεων εναντίον της χώρας μας, τη διχοτόμηση και τη συγκυριαρχία στο Αιγαίο.

Η ... διευκόλυνση
Αυτήν ακριβώς την επιδίωξη της Τουρκίας επιχειρούν να επιβάλουν στην Ελλάδα ως μορφή συνεργασίας για τη διάσωση των μεταναστών οι Ευρωπαίοι εταίροι και κυρίως οι Γερμανοί, γνωρίζοντας βεβαίως ότι απλώς θυσιάζουν κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους-μέλους προκειμένου να ικανοποιηθεί ο κ. Ερντογάν και να διευκολύνει τους ίδιους μειώνοντας τη ροή των μεταναστευτικών ρευμάτων.

Δεν είναι τυχαίο ότι ξαφνικά και ενώ το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης από την Τουρκία είναι υπαρκτό εδώ και τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια, οι εταίροι μόνον τώρα ανακάλυψαν τη «λύση» των κοινών περιπολιών, όταν αυτό απαιτήθηκε από τον κ. Ερντογάν ως ένα πρόσθετο αντάλλαγμα στο «καλάθι» που του προσφέρουν το Βερολίνο και οι άλλες βορειοευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που προβάλλουν το θέμα της φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων.

Εξάλλου αποτελεί και ζήτημα αρχής και αξιοπιστίας της ΕΕ να διαπιστώνει ότι υπάρχει θέμα φύλαξης των εξωτερικών συνόρων και να αναθέτει αυτή την ύψιστη αποστολή στο ... τουρκικό Λιμενικό. Η προσπάθεια ντε φάκτο επιβολής αυτού του καθεστώτος συνδιαχείρισης στο Αιγαίο είναι ίσως ακόμη πιο σοβαρή απειλή κι από αυτό το επεισόδιο των Ιμίων.Αιγαίο_αεροπλάνα_πλοίο.png

Γιατί το επεισόδιο των Ιμίων αντανακλά την έμπρακτη αμφισβήτηση συγκεκριμένης βραχονησίδας (συν τις υπόλοιπες «γκρίζες ζώνες»), ενώ η απόπειρα επιχειρησιακής διχοτόμησης του Αιγαίου ουσιαστικά οδηγεί στον εγκλωβισμό όλων των νησιών του Βόρειου, Ανατολικού, Κεντρικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου, σε ζώνη που, σε πρώτη τουλάχιστον φάση, κρίσιμες αρμοδιότητες θα περιέρχονται στην Τουρκία.

Με δύο ΝΟΤΑΜ την τελευταία εβδομάδα η Τουρκία δεν αμφισβήτησε μόνο την αρμοδιότητα της Ελλάδας για Ερευνα και Διάσωση γενικώς εντός του FIR Αθηνών όπως πράττει συνήθως (καθώς στο FIR Αθηνών περιλαμβάνονται και μεγάλες..................

Περισσότερα


Τι τρέμουν οι ΗΠΑ με το Ιράν - Ποιο είναι το εφιαλτικό σενάριο

us navy_iran.jpgΤις τελευταίες μέρες το διαδίκτυο πλημμύρισε από φωτογραφίες γονατισμένων Αμερικανών ναυτών στα χέρια Ιρανών. Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, λάθος χειρισμός των δύο μικρών αμερικανικών πολεμικών πλοίων έδωσε πλεονέκτημα στους Ιρανούς οι οποίοι και κατέλαβαν τα πλοία αιχμαλωτίζοντας τους Αμερικανούς ναύτες.

Είναι όμως τα πράγματα έτσι; Αν ξετυλίξει κανείς το κουβάρι των γεγονότων, θα διαπιστώσει, αναφέρει το Ζero Ηedge, ότι όλα ξεκίνησαν το 2009 όταν και ένα αμερικανικό drone έπεσε στα χέρια των Ιρανών. Η αλυσίδα των γεγονότων, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι Ιρανοί έχουν ανακαλύψει τρόπο να ελέγχουν τα αμερικανικά συστήματα GPS, σημειώνεται, πράγμα που όπως αναφέρουν ειδικοί προκαλεί τρόμο στη Δύση.

Το 2009, ένα Lockheed Martin's RQ-170 Sentinel, ηλικίας δύο ετών, έπεσε στο Ιράν. Αποστολή του συγκεκριμένου drone με την στελθ τεχνολογία ήταν να κατασκοπεύει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Τότε ήταν που για πρώτη φορά οι Δυτικοί άρχισαν να κάνουν υποθέσεις πως οι Ιρανοί είχαν αναπτύξει τεχνολογία που τους επιτρέπει να ελέγχουν τα συστήματα GPS των Αμερικανών.

Κατά μία εκτίμηση οι Ιρανοί τότε είχαν πάρει τον έλεγχο του αεροσκάφους επεμβαίνοντας στο σήμα που λάμβανε από δορυφόρο, το γύρισαν στον αυτόματο πιλότο και το προσγείωσαν.

Αυτό που ανησυχεί τους Αμερικανούς είναι πως τα ίδια συστήματα GPS χρησιμοποιούν και οι πύραυλοι τους, έτσι αν τώρα οι Ιρανοί μπορούν να ελέγχουν πλοία και αεροσκάφη, σίγουρα θα μπορούν να το κάνουν και με τους πυραύλους. Βέβαια αυτό που.....................

Περισσότερα


Η Συριακή κρίση σε κρίσιμο σημείο

Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου*Μέση Ανατολή.jpg

Την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί στην Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, μία συνάντηση που φιλοδοξεί να ανοίξει τον δρόμο για την ειρηνική διευθέτηση της 6ετούς Συριακής κρίσης, η οποία έχει προκαλέσει μία φρικτή αιματοχυσία με 250 χιλιάδες και πλέον νεκρούς και μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση με 6 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισθέντες και 5 περίπου εκατομμύρια πρόσφυγες σε άλλες χώρες.

Το δράμα αυτών των δύστυχων ανθρώπων εκτός από τις γειτονικές χώρες το ζει εδώ και πολλούς μήνες η Ευρώπη και ακόμα περισσότερο η Ελλάδα η οποία αποτελεί την πύλη εισόδου τους στην Ευρώπη.

Προβλήματα για την Συνάντηση της Γενεύης

Μόλις 5 ημέρες πριν την συνάντηση της Γενεύης δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για το εάν τελικά εκπροσωπηθούν οι αντιμαχόμενες πλευρές και με ποιο σχήμα, ιδιαίτερα η Συριακή αντιπολίτευση καθόσον αυτή ακόμα δεν συνιστά μία «συνεκτική οντότητα» με όργανα και δομές (παρά τις προσπάθειες που έγιναν τον Δεκέμβριο στην Σαουδική Αραβία) αποτελούμενη από ένα μωσαϊκό ετερογενών οργανώσεων που «σπονσονάρονται» από διαφορετικούς περιφερειακούς παίκτες. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να τεθεί επικεφαλής της αντιπολίτευσης ο μετριοπαθής, κοσμικός Free Syrian Army (Eλεύθερος Συριακός Στρατός) ενώ η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και το Κατάρ, η Ahar al Sham, η οποία συμπεριλαμβάνει αρκετές «υποομάδες» και θρησκευτικές φατρίες και θεωρείται επικίνδυνα ριζοσπαστική.

Αν και η δυστοκία των τελευταίων ημερών μειώνει τις υψηλές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, για μία κατ' αρχήν πολιτική συνεννόηση που θα οδηγήσει στον πολιτικό διακανονισμό και τέλος στην ειρήνευση, υπάρχουν δεδομένα τα οποία βοηθούν το εξαιρετικά δυσχερές έργο του ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, του 69χρονου έμπειρου Ιταλο-σουηδού διπλωμάτη Staffan de Mistura οποίος συντονίζει όλες τις ειρηνευτικές προσπάθειες. Ο κ. De Mistura έχοντας εμπράκτως αυτή την φορά την στήριξη των ΗΠΑ αλλά και της Ρωσίας, θα ήθελε οπωσδήποτε να προσθέσει άλλη μία επιτυχία στις ήδη 19 επιτυχείς διπλωματικές αποστολές που έχει στην μακρόχρονη διπλωματική σταδιοδρομία του.

Νέα δεδομένα ευνοούν την πολιτική συνεννόηση

Τα νέα δεδομένα που αλλάζουν το γεωστρατηγικό σκηνικό της Συρίας συνοψίζονται στα παρακάτω:

- H ισχυρή θέληση των δύο παγκοσμίων παικτών, ΗΠΑ και Ρωσίας για ειρήνευση, μετά την αλλαγή της στρατηγικής αντίληψης και της αμοιβαίας αποδοχής των στρατηγικών συμφερόντων αλλήλων στην περιοχή. Είναι αναμφισβήτητή πλέον η συστηματική, εντατική και πλέον συνδυασμένη διπλωματική προσπάθεια και των δύο, που υποδηλώνει το «κοινό έδαφος» μετά από τις αρχικά αδιάλλακτες προσεγγίσεις στο συριακό πρόβλημα. Οι ΗΠΑ δεν προτάσσουν πλέον ως προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε περαιτέρω διακανονισμό την αποχώρηση του Bashar al-Assad ενώ οι Ρώσοι δεν θέτουν τον απαράβατο όρο της διατήρησης του στην εξουσία.

- Η σταθεροποίηση και η σχετική ισχυροποίηση του καθεστώτος Assad τις τελευταίες εβδομάδες μετά την στρατιωτική εμπλοκή των Ρώσων (με την σιωπηλή αποδοχή των ΗΠΑ και της Δύσης) και η ταυτόχρονη κόπωση στην οποία έχουν περιέλθει οι αντάρτικες ομάδες μετά από 6 χρόνια συγκρούσεων. Η εξάπλωση και η κυριαρχία του ISIS στις ανατολικές περιοχές της Συρίας δημιούργησε μία απρόσμενη ... ευνοϊκή κατάσταση για το Συριακό καθεστώς καθόσον άλλαξε δραματικά η ιεράρχηση των απειλών.

- Η επιστροφή του Ιράν ως ισότιμου περιφερειακού «παίκτη» μετά την άρση των κυρώσεων για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Η σταδιακή απομάκρυνση των ΗΠΑ από την Σαουδική Αραβία και η συνεχής βελτίωση των σχέσεων με το Ιράν και..............

Περισσότερα


Η φάμπρικα της βουλγαροποίησης των ελληνικών εταιρειών

altΌπως είχε γίνει με τον παροξυσμό που επικράτησε προ ολίγων ετών όπου οι Έλληνες «έγραφαν» ως βουλγαρικά τα υψηλού κυβισμού αυτοκίνητά τους για να αποφύγουν τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας και τα υπόλοιπα χαράτσια της Ελλάδας, έτσι, ειδικά το τελευταίο 6μηνο, χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις της χώρας (φέρεται να) «μετακόμισαν» στη Βουλγαρία. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο 6μηνο μετά την επιβολή των capital controls. Όμως, η Βουλγαρία εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί έναν εναλλακτικό τόπο έκφρασης της επιχειρηματικότητας των Ελλήνων, πολλές φορές με λανθάνοντα τρόπο, καθώς κάθε άλλο παρά Ελντοράντο είναι.

Όπως προαναφέρθηκε, αρχικά, πριν από μερικά χρόνια η «φάμπρικα» του... φορολογικού ασύλου της Βουλγαρίας είχε ξεκινήσει με τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, όμως σταδιακά υπάρχει μια γενικευμένη «μετακόμιση» είτε επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, είτε των φορολογικών - λογιστικών μητρώων ελληνικών εταιρειών. Ο κυρίαρχος λόγος που Έλληνες επιχειρηματίες και μικροβιοτέχνες αποφασίζουν να μεταφέρουν την έδρα της εταιρείας τους στο εξωτερικό είναι η δυσβάστακτη φορολογία στη χώρα μας. Αυτό είναι το κυρίαρχο κίνητρο. Ούτε πρώτες ύλες, ούτε εργατικά, είναι ανταγωνισμός, ούτε κάτι άλλο. Άλλωστε, σε πολλά η Βουλγαρία, παρ' όλα τα βήματα που έχει κάνει, σε πολλά ακόμη υστερεί ώστε να δικαιούται να χαρακτηριστεί επενδυτικός προορισμός μεγάλης οντότητας. Ασχέτως με τα μυθεύματα που ακούγονται και γράφονται.

Βεβαίως, η σύσταση εταιρείας στη Βουλγαρία είναι εύκολη διαδικασία, με εξαιρετικά περιορισμένη γραφειοκρατία και κόστος μόλις 300 ευρώ. Αρκετοί βεβαίως είναι αυτοί που πάνε στη Βουλγαρία όχι για την πιο ευνοϊκή φορολογία αλλά για να αποφύγουν - ή έτσι νομίζουν - διάφορα ποσά που χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο.

Πως λειτουργεί η ... φάμπρικα

«Πάμε να δουλέψουμε δεν πάμε να κλέψουμε. Πάμε για να επιβιώσουμε από τη φορολογική λαίλαπα του ελληνικού κράτους που μας κυνηγά ανελέητα» τονίζει στο liberal.gr o Δημήτρης Κ., Έλληνας επιχειρηματίας που πρόσφατα (εντός του Δεκέμβρη του 2015) μετέφερε τα... βιβλία της επιχείρησής του στη Βουλγαρία. Μάλιστα, όπως τονίζει ο Έλληνας επιχειρηματίας «έχει στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία που κανονίζει όλη τη γραφειοκρατική δουλειά της μεταφοράς της έδρας από Έλληνες που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στη γειτονική χώρα». Όπως σημειώνει «πρόκειται για λογιστικά γραφεία που αναλαμβάνουν με ένα εξαιρετικά μικρό κόστος να βρουν επαγγελματική στέγη σε Έλληνες επιχειρηματίες που θέλουν να μεταφέρουν την έδρα τους. Είναι εταιρείες που έχουν νοικιάσει - φασόν πολλά γραφεία και λειτουργούν ως μεσίτες ή ως νέοι ιδιοκτήτες, ενοικιάζοντας ομαδικά με αστεία ποσά γραφεία, καθαρά για να δικαιολογηθεί η επαγγελματική στέγη. Παράλληλα, κάποια δηλώνονται και ως τόποι διαμονής». Έτσι λειτουργεί η... φάμπρικα της... βουλγαροποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων, αν και απαιτούνται φυσικά και άλλα, όπως τιμολόγια και άλλα που θα πιστοποιούν ότι υπάρχει δραστηριότητα στη χώρα και δεν είναι εικονική η... δουλειά».

Το δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας, οι υπερβολές και η αλήθεια

Τελευταία ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η είδηση ότι η μεγαλύτερης κυκλοφορίας Βουλγαρική εφημερίδα κυκλοφόρησε πρόσφατα με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ευχαριστούμε Ελλάδα» παραθέτοντας και στοιχεία για τη μετακόμιση χιλιάδων επιχειρήσεων στη γείτονα χώρα! Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα το τελευταίο 6μηνο μετακόμιζαν προς Βουλγαρία κατά μέσο όρο 335 επιχειρήσεις την ημέρα! Σύνολο δηλαδή 60.000 επιχειρήσεις! Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σ' αυτές τις επιχειρήσεις αντιστοιχούν 250.000 θέσεις εργασίας, ενώ στις εν λόγω εταιρείες εργάζονται μόνον 11.500 Έλληνες, που αναγκαστικά μετακόμισαν στη γειτονική Βουλγαρία.

Δεν επιβεβαιώνονται τα στοιχεία

Κορυφαίο στέλεχος θεσμικού εμπορικού φορέα της Ελλάδας που γνωρίζει καλά την κατάσταση, μιλώντας στο liberal.gr τονίζει ότι «ο λόγος που... δραπετεύουν οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι για να επιβιώσουν λόγω της δυσβάστακτης εγχώριας φορολογίας. Για τα αυτοκίνητα βρέθηκε φόρμουλα ελέγχου στο ότι πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος Βουλγαρίας κάποιος για να αλλάξει πινακίδες. Για τη μεταφορά της επιχείρησης όμως δεν απαιτείται να είναι κάποιος μόνιμος κάτοικος. Η Βουλγαρία είναι στους 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά δεν ανήκει στον πυρήνα των 19 της Ευρωζώνης».

Πάντως, η άποψη του συγκεκριμένου θεσμικού στελέχους είναι ότι ο αριθμός που ακούγεται περί τις 60.000 επιχειρήσεις που έχουν μετακομίσει είναι υπερβολικός, «είναι τραβηγμένη μια τέτοια προσέγγιση» σημειώνει . Τονίζει ότι έχουμε ζητήσει επίσημα στοιχεία από το Ινστιτούτο Οικονομίας της Βουλγαρίας για το πόσες ακριβώς εταιρείες ζήτησαν... άσυλο και δεν μας έχουν δώσει.

Ο ίδιος σημειώνει ότι στη Βουλγαρία όσες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν πάει μόνο τα... χαρτιά τους εκεί, «θεωρούνται σαν of shore. Γενικώς, όλη αυτή η ιστορία έχει αρκετές... γκρίζες περιοχές, είναι λίγο τραβηγμένη και από την πλευρά των Βουλγάρων που θέλουν να παρουσιάσουν τη χώρα τους ως επιχειρηματικό Ελντοράντο. Δεν είναι πανάκεια η μετακόμιση στη Βουλγαρία» επισημαίνει.

«Δεν έχει ανάπτυξη η Βουλγαρία, τουλάχιστον όση πιστεύουν ορισμένοι, δεν είναι επιχειρηματικός παράδεισος, υπάρχουν πολλοί σκόπελοι», σημειώνει. Πάντως, «καθημερινά έρχονται στην Ένωσή μας διάφοροι φάκελοι από δικηγορικά γραφεία που αναλαμβάνουν εργολαβικά τη «μετακόμιση» ελληνικών εταιρειών προς Βουλγαρία. Όμως, όσοι πηγαίνουν εκεί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπίσουν πολλές και σημαντικές δυσκολίες. Εκτός των άλλων θα έχουν δυσκολίες στο να «σηκώσουν» τα κέρδη τους, καθώς θα θεωρηθεί εξαγωγή συναλλάγματος το να φέρει κάποιος τα κεφάλαιά του προς την Ελλάδα»! Με 300 ευρώ ανοίγουν ένα λογαριασμό και έναν αριθμό φορολογικού μητρώου. Από το καλοκαίρι λόγω των capital controls χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις άνοιξαν εταιρικούς λογαριασμούς σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης ώστε να κάνουν συναλλαγές, να πραγματοποιούν τραπεζικά εμβάσματα στους προμηθευτές τους ή να εισπράττουν από τους πελάτες τους.

Ο κίνδυνος για τον αγροτικό τομέα

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, «πολλές επιχειρήσεις ειδικά της Βορείου Ελλάδος που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και λόγω μικρής απόστασης «φλερτάρουν» με τη μεταφορά της (φορολογικής) έδρας τους στη Βουλγαρία. Υπάρχει κίνδυνος να κάνουν τις εξαγωγές τους και τη διακίνηση των προϊόντων τους από αυτή τη χώρα, με ότι απώλειες σε έσοδα περιλαμβάνει αυτό για τη χώρα μας, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και οι λεγόμενες τριγωνικές συναλλαγές, καθαρά για την αποφυγή της «ελληνικής» φορολογίας!

Πέρα από τους λόγους που προαναφέρθηκαν, υπάρχουν και κάποιοι..........................

Περισσότερα


Τα Τίρανα αρπάζουν τη γη των Ελλήνων στη Χειμάρρα!

alt

Σημ. Ποια θα είναι η αντίδραση της Ελληνικής κυβέρνησης? Το πολύ να βγουν να κάνουν καμιά δήλωση, έτσι για να θολώσουν τα νερά σαν τη σουπιά δηλαδή, και δεν θα ασχοληθούν περαιτέρω.... Δυστυχώς. Εμείς είμαστε υπεράνω τέτοιων θεμάτων. Και προπαντώς δεν κάνουμε τίποτα άλλο πέρα από το να βάζουμε φόρους και να πουλάμε αριστεροσύνη μέσω δηλώσεων.... (και όχι πράξεων)!!

---

Με πρόσχημα την ανάπτυξη στην «Αλβανική Ριβιέρα», ο Εντι Ράμα αρπάζει τα χωράφια από τους φυσικούς ιδιοκτήτες τους και τα δίνει σε φίλους του. Εκχερσώνουν και υπεραιωνόβιους ελαιώνες.

Γράφει ο Νίκος Σταυρουλάκης

Με πρόσχημα την τουριστική ανάπτυξη της προνομιακής, λόγω φυσικής ομορφιάς, περιοχής, η κυβέρνηση του «σοσιαλιστή» πρωθυπουργού Εντι Ράμα διεκπεραιώνει μεθοδικά τα τελευταία χρόνια σχέδιο εθνοκάθαρσης των Ελλήνων και εκδίωξης από τις πατρογονικές εστίες τους.

Το σχέδιο έχει ως πρώτο στάδιο την άτυπη αλλαγή χαρακτηρισμού της γης (από αγροτική σε τουριστική), την απόσπασή της από τους Ελληνες φυσικούς ιδιοκτήτες της, την απόδοσή της ακόμα και με πλαστογραφίες τίτλων σε φιλοκυβερνητικούς «επιχειρηματίες» και, σε τελική φάση, τη μετακίνηση και την εγκατάσταση πληθυσμών από άλλες περιοχές της Αλβανίας για να εξαφανιστεί το ελληνικό στοιχείο!

Για το πέρασμα στη νέα πραγματικότητα τα πάντα είναι έτοιμα. Υπάρχουν τα πρόσωπα (επιχειρηματίες με ενδιαφέρον στην περιοχή, πρωτοπαλίκαρα του εκάστοτε κυβερνήτη, βουλευτές της αλβανικής Βουλής, ακόμα και νονοί του οργανωμένου εγκλήματος), οι νόμοι (ν. 7501/19.7.1991, απόδοσης των περιουσιών στους τοπικούς πληθυσμούς μετά το καθεστώς Χότζα, με πολλές ασάφειες που περιπλέκουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς γης), η αναπτυξιακή δικαιολογία, που στην περίπτωση της Χειμάρρας είναι η τουριστική μετάλλαξη, και τα σχέδια επί του εδάφους.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» εξασφάλισε τα μυστικά σχέδια της παραλιακής ανάπλασης του θαλάσσιου μετώπου της Χειμάρρας και παρουσιάζει ένα από αυτά, στην περιοχή Κυπαρό. Εκεί η αλβανική χωροταξική υπηρεσία (πολεοδομία) έχει ήδη ξεκινήσει την εκχέρσωση ελαιώνων με χιλιάδες υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα. Στη θέση τους προβάλλει τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων, χώρων στάθμευσης, πεζοδρόμων και οργανωμένων παραλιών στην παρθένα σήμερα τοποθεσία, που έχει χαρακτηριστεί «Αλβανική Ριβιέρα».

Προ ημερών οι μπουλντόζες του Εντι Ράμα άρχισαν το ξερίζωμα ελαιώνων από κτήματα Ελλήνων της Χειμάρρας χωρίς αποζημίωση (!) στους ιδιοκτήτες τους, ούτε καν προειδοποίηση, σε μία επιχείρηση με στοιχεία ψυχολογικού πολέμου. Στόχος, οι επιδρομικές αυτές ενέργειες να κάμψουν την όποια αντίσταση των ελληνικών οργανώσεων.

Οι «ψυχολογικές επιχειρήσεις» ξεκίνησαν με την κατεδάφιση τον περασμένο Αύγουστο του προσκηνηταρίου του Αγ. Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες, σε μια επίδειξη δύναμης του καθεστώτος. Τις πραγματικές προθέσεις των Αρχών παραδέχτηκαν ανοιχτά σε δηλώσεις τους στην αλβανική Βουλή οι ηγέτες των δύο ισχυρότερων αλβανικών κομμάτων, με τους Εντι Ράμα και Σαλί Μπερίσα να αλληλοκατηγορούνται δημοσίως για το ποιος έχει επιφέρει τη μεγαλύτερη «καταστροφή». Οπως αναφέρθηκε στα αλβανικά ΜΜΕ, η κόντρα ξέσπασε στα μέσα Δεκεμβρίου, με αφορμή δηλώσεις του Ράμα στους Αγίους Σαράντα για την «αρπαγή» παραθαλάσσιου κτήματος του Μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου από πρόσωπο βορειοαλβανικής προέλευσης.

Ο Ράμα παραδέχτηκε ανοιχτά ότι 50.000 στρέμματα γης έχουν «κλαπεί» σε Αγ. Σαράντα και Χειμάρρα. «Εχουν πάρει τα κτήματα των Χειμαρραίων με πλαστογραφίες και διαφθορά, άτομα που δεν έχουν καμία σχέση ή καταγωγή από την περιοχή. Ατομα που έφερε από τις Αλπεις ο Μπερίσα και τους έκανε ιδιοκτήτες στο Ιόνιο» είπε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός, ρίχνοντας τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. Αντί άλλης απάντησης, ο Μπερίσα παραδέχτηκε δικό του σχέδιο αλλοίωσης των ελληνικών πληθυσμών! «Εχω δουλέψει προγραμματισμένα και στους Αγίους Σαράντα έχω κατεβάσει μόνο Λάμπηδες» ανέφερε.

Ο Μπερίσα ήξερε τι έλεγε. «Λάμπηδες» είναι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Λαμπουριάς (Laberia), περιοχής ανατολικά της Χειμάρρας (πίσω από τα Ακροκεραύνια Ορη), με αισθήματα ανάλογα με τους Τσάμηδες. Συχνά γιορτάζουν τις «ιστορικές επιτυχίες» του οθωμανικού στρατού, που κατέπνιξε την επανάσταση του 1878, κατακαίοντας τα ελληνικά χωριά στη Β. Ηπειρο. Αντιστρόφως, ο Μπερίσα κατηγόρησε τον Εντι Ράμα ότι προωθεί τους δικούς του «γενίτσαρους» στην περιοχή. Αναφέρθηκε στο ότι ο Εντι Ράμα έχει παραχωρήσει τη νομή της παραθαλάσσιας περιοχής στον βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος, σύμβουλό του και διαπλεκόμενο επιχειρηματία (με ελληνικές ρίζες), Κότσο (Κωνσταντίνο) Κοκδήμα, με το αιτιολογικό ότι «οι Κοκδημαίοι πρόγονοι του νυν βουλευτή από τη Χειμάρρα στήριξαν τα παλιότερα χρόνια την κυβέρνηση της Αυτόνομης Βορ. Ηπείρου του Γεωργίου Ζωγράφου»!

Στην ουσία, πίσω από τις αλληλοκατηγορίες και τα κροκοδείλια δάκρυα του Εντι Ράμα για την απώλεια «των στρεμμάτων των Χειμαρραίων» κρύβεται το ίδιο σχέδιο συστηματικής και προγραμματισμένης αλλοίωσης του ελληνικού πληθυσμού, καθώς ο Κότσος Κοκδήμας βρίσκεται πίσω από την «τουριστική ανάπλαση» της παραθαλάσσιας ζώνης της Χειμάρρας. Είναι γνωστό ότι όλες οι αλβανικές κυβερνήσεις έχουν επιχειρήσει να αλλοιώσουν τον ελληνικό πληθυσμό, αλλά είναι η πρώτη φορά που οι Αλβανοί ηγέτες το παραδέχτηκαν δημοσίως.

Γενίτσαροι για βρώμικη δουλειά

Ο επιχειρηματίας Κότσος Κοκδήμας (του Θοδωρή και της Ιφιγένειας) είναι «κολλητός» μυστικοσύμβουλος του πρωθυπουργού Ράμα. Κατάγεται από τη Χειμάρρα και δραστηριοποιείται σε οικοδομικές και επιχειρήσεις ξυλείας και παράλληλα στον χώρο των media, διαθέτοντας εφημερίδα («shekulli»), ραδιοσταθμό («+2») και περιοδικό («spector»). Τα προηγούμενα χρόνια αναδείχθηκε στον υπ' αριθμόν ένα επικριτή του πρώην δημάρχου Χειμάρρας και επί σειρά ετών διακεκριμένου εκπροσώπου της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΕΕΜ) Βασίλη Μπολάνου γιατί δεν έπαιρνε τις «δουλειές» που ήθελε. Παρά την ελληνική καταγωγή του, φέρεται ότι τρέφει έντονα ανθελληνικά αισθήματα.

Χειμαρριώτες ανέφεραν στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ότι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον νυν δήμαρχο Γ. Γκόρο (επίσης ελληνικής καταγωγής, που δήλωνε πριν από τις δημοτικές εκλογές ότι «οι Ελληνες της Χειμμάρας είναι μετανάστες από την Ελλάδα») διακηρύσσει ότι θα κάνει όλη τη Χειμάρρα μουσουλμανική, ενώ, όταν κάποιοι του υπενθύμιζαν ότι λόγω μειονότητας θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η Αθήνα, απαντούσε: «Η Αθήνα είμαστε εμείς!» Οι αλβανικές κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται διαχρονικά τις ασάφειες του νόμου 7501 που........................

Περισσότερα


Ας μιλήσουμε για "νέα τάξη πραγμάτων" και μετανάστευση....

Νομίζω ότι θα ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμο να αποκτήσουμε μία συνολική αντίληψη της αμερικάνικης σκέψης για το πως πρέπει να γίνει / είναι ο κόσμος του μέλλοντος. Έτσι, η διεθνής πολιτική των ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι ποιο εύκολα αντιληπτή και κατανοητή σε όλους, καθότι όροι όπως, Παγκοσμιοποίηση και Νέα Τάξη Πραγμάτων, είναι χαμένοι σε μία μυστηριώδη αχλή ως προς το Γιατί και το Πώς.

Του Γιώργου Αναγνωστόπουλου

Εδώ και πολλές δεκαετίες Κέντρα Σκέψης και Ανάλυσης (Think Tanks) με τους καλύτερους Ιστορικούς και Κοινωνιολόγους (και όχι μόνο) της Αμερικής, έχουν ασχοληθεί με τους λόγους που οδηγούν το ανθρώπινο γένος σε πολέμους, σφαγές και καταστροφές. Το συμπέρασμα βεβαίως δεν ήταν διαφορετικό από τα συμπεράσματα άλλων Κέντρων Σκέψεις ή και από ανεξάρτητους Φιλοσόφους ανά τον κόσμο. Οι ένοχοι είναι 1) ο Πλούτος και 2) τα Εθνικά / Φυλετικά Μορφώματα / Κράτη.

Ο πρώτος παράγων είναι η αιτία κάθε πολέμου από υπάρξεως της ανθρωπότητας, ο δεύτερος είναι ο παράγων που κρατάει μία ομάδα ανθρώπων ενωμένη και τους κάνει να έχουν μία ανταγωνιστική / εχθρική συνείδηση / συμπεριφορά έναντι άλλων Εθνικών / Φυλετικών ομάδων.

Συμπέρασμα, για να σταματήσουν οι καταστρεπτικοί πόλεμοι πρέπει να υπάρξει καλύτερη διανομή και Διαχείριση του Παγκόσμιου Παραγόμενου Πλούτου και αντικατάσταση του Εθνικού / Φυλετικού αισθήματος με το αίσθημα ανήκω στην Ανθρώπινη Φυλή. Ακούγεται αρκετά ... κομμουνιστικό; Ησυχάστε, δεν έγιναν οι Αμερικάνοι ξαφνικά κομμουνιστές. Στα ίδια συμπεράσματα είχαν καταλήξει ανά τους αιώνες οι περισσότεροι Ιδρυτές Σύγχρονων Θρησκειών (Υπερφυλετικές Θρησκείες) αλλά και ανεξάρτητοι Φιλόσοφοι.

new-world-order.jpg

Παραθέτω μερικές σύντομες αναφορές και ας με συγχωρήσουν οι ειδικοί για τις απλουστεύσεις, ώστε να είμαστε όλοι στην ίδια οπτική στο θέμα αυτό.

Χριστιανισμός: Ο έχων δύο χιτώνες να δίνει τον ένα (διαχείριση πλούτου), εάν σε ραπίσουν να στρέψεις το άλλο μάγουλο (Ειρηνική Συμβίωση μεταξύ ανθρώπων).

Βουδισμός: Δεν πρέπει να αφαιρούμε την ζωή από οποιοδήποτε έμβιο ον (Ειρηνική συμβίωση με ανθρώπους και τη φύση) , Πρέπει να ήμαστε Ελεήμονες προς τους μη έχοντες (Διαχείριση Πλούτου).

Πλάτων: Κοινωνία της Αριστοκρατίας ( Κοινωνία και όχι Έθνος, όπου Άρχουν οι Άριστοι Πνευματικά και Ηθικά και όχι οι κάθε είδους Ισχυροί).

Μαχάτμα Γκάντι: Παθητική / Ειρηνική Διεκδίκηση (Ειρηνική μη βίαιη διεκδίκηση διανομής πλούτου και δικαιωμάτων).

Κομμουνισμός: Διεθνισμός (κατάργηση της Εθνικής/Φυλετικής ταυτότητας), μη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και κοινοκτημοσύνη (διαχείριση και δίκαιη κατανομή πλούτου).

Όλα τα παραπάνω έχουν τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά, Διανομή Πλούτου και Ειρηνική Συνύπαρξη. Τα Αμερικάνικα Κέντρα Σκέψης δεν έκαναν τίποτε άλλο η περισσότερο, από το να επιβεβαιώσουν ότι τα πιο πάνω συμπεράσματα ήταν ορθά στη βάση τους. Ποιο όμως από αυτά πέτυχε στην πράξη; ΚΑΝΕΝΑ. Γιατί; Διότι οι διάφορες Εθνότητες / Φυλές αρνούνται την Διανομή του Πλούτου, περιχαρακωμένες στην έννοια του Έθνους / Φυλής (φανερή η κρυφή φυλετική ανωτερότητα).

Αυτή λοιπόν είναι η πρώτη πρόκληση που καλούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες να απαντήσουν ως ηγέτιδα δύναμη του κόσμου, γιατί αυτό το θέμα αφορά άμεσα και την δική της επιβίωση. Εδώ όμως μπαίνει ένα άλλο ερώτημα, γιατί τώρα;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που οδήγησαν ένα τμήμα της Αμερικάνικης Διοίκησης / Διανόησης (δυστυχώς υπάρχουν πολλά κέντρα απόφασης και διοίκησης στην Αμερική) να συνειδητοποίηση ότι μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εισήλθε ένας νέος παράγοντας στην Πολεμική Αντιπαράθεση, τα Πυρηνικά Όπλα.

Εν αντιθέσει με τους έως τότε συμβατικούς πολέμους που το κόστος και οι καταστροφές που προκαλούσαν μπορούσαν να world_flags.jpgαπορροφηθούν, η δυνητική καταστροφή των Πυρηνικών Όπλων μπορούσε να είναι μη αναστρέψιμη για τον Πλανήτη. Κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, σε αρκετές περιπτώσεις η ανθρωπότητα έφτασε στο παρά ένα.........................

Περισσότερα


«Καλοί» Σκανδιναβοί αντιμέτωποι με την πραγματικότητα....

Scandinavia-282x300.jpg

Ελέγχους στα εξωτερικά τους σύνορα επέβαλαν τελικώς η Σουηδία και η Δανία, με το επιχείρημα της ανάσχεσης του κύματος των προσφύγων που συνεχίζουν να καταφθάνουν στις δύο σκανδιναβικές χώρες.

ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/

Συγκεκριμένα, πρώτη η κυβέρνηση της Σουηδίας αποφάσισε να επαναφέρει τους ελέγχους στα ταξιδιωτικά έγγραφα όσων επιχειρούν να εισέλθουν στη χώρα από τη Δανία, μέσω της γέφυρας Όρεσουντ -και οι Δανοί, με τη σειρά τους, ακολούθησαν λαμβάνοντας ανάλογα μέτρα στα δικά τους σύνορα με τη Γερμανία. Μάλιστα, Στοκχόλμη και Κοπεγχάγη έσπευσαν να επιρρίψουν η μία στην άλλη την ευθύνη για τις εξελίξεις.

«Η Ζώνη του Σένγκεν είναι πολύ σημαντική, αλλά βρίσκεται σε κίνδυνο», σχολίασε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. Όσο για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, τον κεντροδεξιό Καρλ Μπιλντ, έκανε λόγο για «μαύρη μέρα» με ανάρτησή του στο Twitter, καθώς απειλείται ουσιαστικά μια παράδοση μισού και πλέον αιώνα, καθώς τη δεκαετία του '50 οι χώρες της περιοχής -Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, αλλά και Ισλανδία- είχαν υπογράψει σύμφωνο τελωνειακής ένωσης, με το οποίο πρακτικά κατοχυρωνόταν και δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης προσώπων ανάμεσά τους, πολύ πριν από το Σένγκεν.

Στο μεταξύ, με αμείωτη συχνότητα συνεχίζουν να φτάνουν στον Πειραιά πρόσφυγες από τη Χίο, τη Λέσβο και τη Σάμο. Χθες, στο λιμάνι κατέπλευσε το πλοίο «Αριάδνη» που μετέφερε 1.880 ανθρώπους (1.270 από τη Μυτιλήνη και 610 από τη Χίο), αλλά και το «Μύκονος», που μετέφερε άλλους 688 πρόσφυγες από τη Χίο και τη Σάμο.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έως χθες, το Λιμενικό Σώμα προχώρησε στη διάσωση 596 προσφύγων σε 13 περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, της Χίου, του Αγαθονησίου, της Κω και της Μεγίστης.

Παράλληλα, από τις 20 Ιανουαρίου, το ΚΕΛΠΝΟ ξεκινά την υλοποίηση ενός σχεδίου αξίας 3,3 εκατ. ευρώ, που...................

Περισσότερα


Οι εξωγήινοι και οι υποσχέσεις της Χίλαρυ για την αποκάλυψη της ύπαρξης τους..!

ΕΤ_exogiinos.jpg

Μπήκαν τελικά και οι εξωγήινοι στην παγκόσμια επικαιρότητα και επίσημα . Πλέον παύουν να θεωρούνται γραφικοί όσοι ασχολούνταν με αυτό το θέμα και τα λεγόμενα και γραφόμενα τους αποκτούν άλλη βαρύτητα... Υπεύθυνος για αυτό είναι η κ.Χίλαρυ Κλίντον που στην προσπάθεια της να διεκδικήσει το χρίσμα των δημοκρατικών για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, δεν δίστασε να υποσχεθεί ότι θα κάνει ....αποκαλύψεις και θα δώσει στην δημοσιότητα απόρρητα στοιχεία για το θέμα.. Αναμονή λοιπόν να εκλεγεί η Χίλαρυ για να μάθουμε την ...αλήθεια..

----

Η ουφολογία και οι αναφορές για θεάσεις εξωγήινων, είναι άλλο ένα παραμυθάκι, από αυτά που εξυπηρετούν το σχεδιασμό για επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων, από τη διεθνή εξουσιαστική ελίτ. Άλλα τέτοια αγαπημένα παραμύθια των παιδιών (ή ενηλίκων με μυαλό παιδιού, που τα πιστεύουν) είναι η κλιματική αλλαγή, τα δικαιώματα (προνόμια στην ουσία) των διαφόρων -προστατευόμενων της νέας τάξης- μειονοτήτων (ομοφυλοφίλων, παιδοφίλων, κτηνοβατών, κλπ) ο υπερπληθυσμός (που σύντομα θα καταλάβει την πρώτη θέση στη νεοταξίτικη ατζέντα) κ.α.
Φυσικά δεν παύουν να εξυπηρετούν και δευτερεύοντες στόχους της Νέας Τάξης. Όπως η εκλογή της εκλεκτής της, Χίλαρι Κλίντον, ή το να κονομήσουν κάνα φράγκο, μερικά χαμηλόβαθμα τσιράκια της, πουλώντας βιβλία, η προχωρώντας σε λάϊβ «αποκαλύψεις», ενώ συμμετέχουν σε πάνελ τηλεοπτικών σώου. Εκατομμύρια κυρίζια Αμερικάνοι, που δεν έχουν ψηφίσει ποτέ, θα πάνε να ψηφίσουν τη Χίλαρι, μόνο και μόνο λόγω της υπόσχεσης αυτής. Εκατομμύρια έχουνε φάει τον παπά, για την ύπαρξη εξωγήινων, μετά την επί δεκαετίες πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί μέσω Χόλυγουντ, βιβλίων η περιοδικών και περιμένουν, συνωστιζόμενοι μέσα σε αίθουσες νεοφανών θρησκειών, σεχτών, η παραμασονικού τύπου ομίλων προβληματισμού-διαφώτισης, την εμφάνισή τους. Την περιβόητη «επαφή τρίτου τύπου». Εκατομμύρια θα κάνουν λάϊκ στα προφίλ των πρώην αξιωματούχων (υπουργών, πτεράρχων, πρακτόρων μυστικών υπηρεσιών), που μετά την απόσυρσή τους από την κεντρική σκηνή, συνεχίζουν να υπηρετούν τα αφεντικά τους, συμβάλλοντας με την «εγκυρότητα» και τη «σοβαροφάνειά» τους, στην ολοκλήρωση της αποβλάκωσης του πόπολου, με τελικό σκοπό την πλήρη και οριστική χειραγώγηση και υποταγή του.

Όσο για το αν θα δούμε σύντομα διαστημόπλοια να προσγειώνονται, η εξωγήινους να περπατούν ανάμεσά μας, μην έχετε καμία αμφιβολία, ότι είναι πάρα πολύ πιθανό. Άσχετο, αν τα διαστημόπλοια θα είναι ολογράμματα. Έτσι κι αλλιώς, κανείς δεν θα μπορεί να τα αγγίξει για να το διαπιστώσει. Ή θα αιωρούνται πολύ ψηλά και δεν θα μπορούμε να τα φτάσουμε, ή ο στρατός και η αστυνομία θα απαγορεύουν την πρόσβαση, κατόπιν επιθυμίας του πληρώματος του, ή για λόγους ασφαλείας. Στην καλύτερη περίπτωση, θα δούμε σε παγκόσμια μετάδοση, σε ζωντανή ζεύξη με το CNN, το εσωτερικό του. Άντε να αποδείξεις ή να πείσεις τους λοβοτομημένους, ότι στην πραγματικότητα αυτό που βλέπεις, δεν είναι τίποτα περισσότερο, ένα πολύ ωραία στημένο σκηνικό, σε κάποιο στούντιο του Χόλυγουντ. Άντε να τους πείσεις, ότι οι εξωγήινοι που...................

Περισσότερα


Τουρκία: Το κράτος γενοκτόνος κατηγορεί για σφαγές αμάχων!

KOMPANI-KURDS-SYRIA09-20october20141.jpg

Το Κομπάνι καίγεται από τους τζιχαντιστές. Οι Τούρκοι παρακολουθούσαν απέναντι. Τότε δεν είχε ενοχληθεί η Άγκυρα από τους θανάτους αμάχων.


Εδώ γελάμε. Η Τουρκία κατηγορεί τη Ρωσία για δολοφονίες αμάχων! Και όμως συνέβη και αυτό. Το κράτος δολοφόνος κατηγόρησε τη Μόσχα ότι τα αεροσκάφη της σκότωσαν 600 αμάχους στην Συρία, εκ των οποίων 150 παιδιά, καθώς προφανώς οι φιλάνθρωποι Τούρκοι τους μέτρησαν, έναν προς έναν.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλέτ Τσαβούσογλου προχώρησε στην εν λόγω καταγγελία. «Οι ρωσικές επιχειρήσεις προκάλεσαν τον θάνατο 600 αμάχων, αν και κάποιοι κάνουν λόγο για 800. Θέλουμε όλος ο κόσμος να μάθει ότι ανάμεσά τους 150 ήταν παιδιά», είπε ο Τούρκος υπουργός.

Για τα παιδιά των Σύρων, Κούρδων και Ιρακινών που έσφαξαν οι τζιχαντιστές φίλοι του με όπλα που τους έδωσε η Τουρκία, όμως κουβέντα ο υπουργός. Για τα παιδιά των Κούρδων της Τουρκίας που έσφαξε και αυτή την στιγμή σφάζει, ο Τουρκικός στρατός, κουβέντα ο υπουργός, για το Κομπάνι, ούτε λέξη ο υπουργός.

Για τα παιδιά της Κύπρου, για τις γενοκτονίες που διέπραξε το κράτος γενοκτόνος, κουβέντα ο υπουργός, για τους πάνω από 100 ανθρώπους που δολοφόνησε το τουρκικό καθεστώς με τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, κουβέντα ο υπουργός.

Όσον αφορά τις τουρκικές καταγγελίες δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν και πιθανότατα αποτελούν απλώς τουρκική προπαγάνδα, καθώς ο ίδιος ο Τσαβούσογλου, σε αποστροφή του λόγου του, ανέφερε πως οι Ρώσοι πλήττουν τη μετριοπαθή αντιπολίτευση. Ακόμα και αν αυτό ισχύει προφανώς δεν πρόκειται για αμάχους.

Ο καημός όμως του Τούρκου υπουργού είναι αλλού. Όταν η Τουρκία μιλά, πλέον, για μετριοπαθή αντιπολίτευση εννοεί τους «αδερφούς» Τουρκομάνους τους οποίους η ίδια καταδίκασε όταν κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος και....................

Περισσότερα


100 δισ. δολάρια ξόδεψε η Σαουδική Αραβία για να «εξάγει» το ακραίο Ισλάμ!

κρεμάλες _Σαουδική Αραβία.png
Οι αμερικανικοί δημοσιογραφικοί οργανισμοί άρχισαν επιτέλους να λαμβάνουν υπόψη τους τις διασυνδέσεις της Σαουδικής Αραβίας με την τρομοκρατία, λέει ο Τρίτα Παρσί, πρόεδρος του Εθνικού Ιρανικού Αμερικανικού Συμβουλίου.
 
«Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στην κάλυψη [των γεγονότων] από τα Μέσα τους τελευταίους τρεις μήνες. Δεν είναι τόσο το ποσοστό της κριτικής προς τη Σαουδική Αραβία, αλλά η σιωπή [που επικρατούσε] για τον ρόλο της Σαουδική Αραβίας που έχει αρχίσει να αλλάζει δραματικά», είπε ο Παρσί στο ιρανικό Press TV.
 
Συγκεκριμένα, όλο και περισσότερα δημοσιεύματα στις ΗΠΑ και σε άλλες δυτικές χώρες άρχισαν να θίγουν τις διασυνδέσεις μεταξύ της τρομοκρατίας και των 100 δισ. δολαρίων που ξόδεψε η Σαουδική Αραβία για να χρηματοδοτεί θρησκευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, ιδρύματα που προωθούν τον εξτρεμιστικό Ουαχαμπισμό και τη σαλαφιστική ιδεολογία.
 
Η Σαουδική Αραβία, για να «φτιάξει» το προφίλ της, ανακοίνωσε τη σύσταση της Ισλαμικής Στρατιωτικής Συμμαχίας ενάντια στην τρομοκρατία, μια συμμαχία που μετέχουν σουνιτικά μουσουλμανικά κράτη, ωστόσο, πριν λαλήσει τρεις το Πακιστάν και η Μαλαισία διέψευσαν ότι είναι μέλη της εν λόγω συμμαχίας, πράγμα που σημαίνει ότι η Σαουδική Αραβία τις ανακοίνωσε δίχως ως μέλη χωρίς καν να τις ρωτήσει.
 
Η Σαουδική Αραβία ξοδεύει τεράστια ποσά σε τζαμιά, κατηχητικά, θεολογικές σχολές, σε χώρες όπως η Μαλαισία και το Πακιστάν και παρείχε πρόσφατα στον Λίβανο σημαντική στρατιωτική βοήθεια. Οι Σαουδάραβες λοιπόν θεωρούν ότι μπορούν να υπολογίζουν σε χάρες εξαιτίας της γενναιοδωρίας τους. Ορισμένες φορές έχουν μια φουσκωμένη ιδέα για την παγκόσμια σημαντικότητά τους, επειδή ξοδεύουν χρήματα ολόγυρα.
 
Οι New York Times υποδέχτηκαν με σκεπτικισμό την ανακοίνωση της «αντιτρομοκρατικής» συμμαχίας της Σαουδικής Αραβίας με 34 κράτη μέλη.
 
«Στην πραγματικότητα είναι δύσκολο να δεις τη Σαουδική Αραβία, ένα ηγετικό σουνιτικό κράτος, ως έναν σοβαρό εταίρο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος εκτός εάν σταματήσει να χρηματοδοτεί τα ουαχαμπίστικα κατηχητικά και τους ιμάμηδες που διαδίδουν τα ίδια εξτρεμιστικά δόγματα που βρίσκονται και στον πυρήνα της ιδεολογίας του Ισλαμικού Κράτους. Αν και το Ισλαμικό Κράτος έχει ορκιστεί να καταστρέψει τη Σαουδική Αραβία, οι Σαουδάραβες ηγέτες μέχρι στιγμής περισσότερο ανησυχούν για τους σιίτες που καθοδηγούνται από το Ιράν, το οποίο θεωρούν τον μεγαλύτερο αντίπαλό τους», έγραψαν οι New York Times σε ένα άρθρο άποψης.
 
Επιπροσθέτως, η λονδρέζικη Evening Standard πρόσφατα δημοσίευσε ένα άρθρο μέσα.....................

Περισσότερα


Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για πολύτεκνους: "..τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια"

πολύτεκνοι.jpg

Σημ. Όλα νέα τελικά. Νέοι κυβερνήτες, νέα ήθη, νέα έθιμα, νέο θράσος, νέα αλαζονεία.

---

Ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης καταφέρθηκε με βαριά λόγια κατά της Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων η οποία είχε με επιστολή της είχε εκφράσει την αντίθεση της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια

Με πρωτοφανή τρόπο επιτέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης στους Πολύτεκνους της Ελλάδας, απαντώντας σε έντονο ύφος και με πολύ βαριές εκφράσεις στην επιστολή που έστειλε η Συνομοσπονδία τους σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. 

«Τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια, τους απεχθάνομαι, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο βουλευτής της πλειοψηφίας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Η έκρηξη του βουλευτή προκλήθηκε κατά την ανάγνωση από τον ίδιο αποσπάσματος της επιστολής των Πολυτέκνων, στην οποία καταγράφεται η αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, γράφοντας παράλληλα σε μία αποστροφή ότι «η ΑΣΠΕ δεν απορρίπτει από την κοινωνία τα άτομα εκείνα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και ενδεχομένως και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τα οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική απ' αυτή των φυσιολογικών ανθρώπων εξαιτίας της γενετήσιας διαστροφής τους».

Η διατύπωση αυτή οδήγησε τον βουλευτή Δράμας να μιλήσει με τέτοιο τρόπο για τους Πολύτεκνους, σημειώνοντας επίσης στο ίδιο ύφος ότι «Οι κύριοι αυτοί μετά από μια εβδομάδα μας καλούν να κάνουμε το ρουσφετάκι τους για το επίδομα γάμου. Οι κύριοι αυτοί είναι φορέας με τον οποίο εμείς θα συνδιαλλαγούμε». 


Το κείμενο της ανακοίνωσης της Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων:   

Η ΑΣΠΕ διαμαρτύρεται έντονα για το επονείδιστο νομοσχέδιο του «Συμφώνου Συμβίωσης» του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, που εκπροσωπεί Πανελλαδικά τις 205.000 και πλέον πολύτεκνες οικογένειες, διαμαρτύρεται έντονα για το επονείδιστο Νομοσχέδιο «ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ», που προωθεί στη Βουλή προς ψήφιση το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο προτίθεται να επεκτείνει την ισχύουσα ήδη νομοθεσία και στα λεγόμενα «ομόφυλα ζευγάρια».               

Η συγ(Κυβέρνηση), μη μπορώντας να αντισταθεί, συμμορφώνεται στις επιταγές της ηθικά και πνευματικά παραπαίουσας Ευρώπης και με το νομοσχέδιο αυτό ανατρέπει καθ' ολοκληρία τις αξίες, τα ιδανικά και τις παραδόσεις της Ελληνικής κοινωνίας               

Σύμφωνα με τον ορισμό του νομομαθούς Ρωμαίου Μοδεστίνου , ο θεσμός του γάμου.................

Περισσότερα


«Διεθνής απολογία» Αλέξη στο Channel 4 και ΝΥΤ, τί σημαίνει;

Σε απολογητικούς τόνους εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τόσο στο ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον για το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4, όσο και στα λόγια του όπως καταγράφονται από την εφημερίδα New York Times. Ένας Τσίπρας αγνώριστος, που εγκαταλείπει τη γνωστή εμπρηστική ρητορική του «για όλα οι άλλοι φταίνε» που ακολουθεί στο εσωτερικό, κάνοντας δικαίως τους πάντες να απορούν για τα κίνητρα πίσω από τη νέα αυτή μετάλλαξη στη δημόσια εικόνα του.

ΠΗΓΗ: http://mignatiou.com

Είναι προφανές, ότι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό κάποιου που παρατηρεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα, είναι οι βαρύτατες εκφράσεις όπως «προδότες» και «γερμανοτσολιάδες» που εκστόμιζε με κάθε ευκαιρία προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, ενώ αυτή τη στιγμή το μόνο που προκύπτει, είναι ότι ο ελληνικός λαός πλήρωσε βαρύτατο τίμημα για την εκπαίδευσή του Αλέξη και την προσγείωσή του στη διεθνή πραγματικότητα, μακριά από το πλέγμα των ιδεοληψιών που κατατρύχει καλοπροαίρετους μεν, με ελάχιστη όμως σχέση με την πραγματικότητα άτομα δε.

alt

Γιατί όμως το κάνει; Κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι αποτελεί εισαγωγή σε μια διαδικασία που θα οδηγήσει στην παραίτησή του από την πρωθυπουργία. Αν και τίποτα δεν αποκλείεται, πιο λογική μου μοιάζει η ερμηνεία της καλλιέργειας του εδάφους για να οδεύσει η χώρα σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Πόσες φορές οι της αντιπολίτευσης τον έχουν κατηγορήσει το προηγούμενο διάστημα για τις βαριές εκφράσεις που χρησιμοποιούσε εναντίον τους, ζητώντας - τουλάχιστον ρητορικά - μια συγνώμη;

Μήπως λοιπόν οι δηλώσεις του στα διεθνή ΜΜΕ έχουν σαν στόχο και το εσωτερικό μέτωπο, με στόχο να απαλλαγεί από τον λιγάκι "τρελούτσικο" κυβερνητικό του εταίρο φτιάχνοντας κυβέρνηση με άλλους εταίρους με στόχο την τελική έξοδο της Ελλάδας από τη «στενωπό», που έλεγε και ο μακαρίτης ο Ανδρέας. Εδώ που τα λέμε, ο "αδελφός" Πάνος είχε μία νέα επιτυχία με την αναπαραγωγή της διαδικτυακής βλακείας περί γερμανικού ... πορνείου για κτηνοβάτες ... Είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας γαμώτο. Δεν γίνεται να υιοθετεί κάθε λογής φάρσα των θεότρελων του Διαδικύου.

Το θέμα όμως είναι, ότι για να γίνει η κυβέρνηση εθνικής ενότητας, πιθανότατο προαπαιτούμενο είναι το να μην είναι ο ίδιος ο Αλέξης πρωθυπουργός, αν και ο Γερμανός Σόιμπλε τον θέλει στο Μαξίμου για να υλοποιήσει το Μνημόνιο που υπέγραψε. Οπότε, το σίριαλ αναμένεται να έχει πολλά ακόμη επεισόδια. Εκτός αν ο Αλέξης έχει πάρει άλλες αποφάσεις για το μέλλον του και.....................

Περισσότερα


Πούτιν-Ερντογάν έτοιμοι για πόλεμο ακόμη και στο Αιγαίο! Η Ελλάδα είναι έτοιμη?

Πούτιν_Ερντογάν.pngΤου ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους SU-24 από τουρκικά F-16,έδειξε ότι ο Ερντογάν δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμη και στρατιωτικά μέσα για να ασκήσει εξωτερική πολιτική και να επιβάλλει τις απόψεις της Άγκυρας.

Η χρήση προειδοποιητικών έστω πυρών από το ρωσικό αντιτορπιλικό κατά τουρκικού αλιευτικού, επίσης δείχνει ότι η Ρωσία του Πούτιν δεν θα διστάσει να προσφύγει στην χρήση όπλων για να προστατεύσει την ηγεμονική θέση που διεκδικεί με αξιώσεις πλέον στην περιοχή.

Στις διεθνείς σχέσεις ακόμη και σε περιόδους μεγάλων κρίσεων αυτό που μετρά πάνω απ΄ όλα είναι τα συμφέροντα κάθε χώρας. Όμως η προσωπικότητα των ηγετών που καλούνται να διαχειριστούν τόσο σοβαρές κρίσεις όσο η πρόσφατη ρωσοτουρκική ,δεν μπορεί να αγνοηθεί. Κι όπως αποδεικνύεται στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με δυο ηγέτες που είναι έτοιμοι να πατήσουν την σκανδάλη!


Η Άγκυρα από την ημέρα που κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος ,μετρά μόνο απώλειες.
Μπορεί στο προσκήνιο να υπήρξαν δηλώσεις στήριξης και δικαιολογίες για την πράξη της, ωστόσο ήταν χαλαρές και τελικά ανούσιες. Η Τουρκία δεν μπορεί ούτε να ...ξεμυτίσει στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, όπου στρατιωτικά η Ρωσία αλωνίζει. Η τουρκική αεροπορία έχει ξεχάσει τις πτήσεις πέριξ της Συρίας. Μετά από το επεισόδιο ανατολικά της Λήμνου θα πρέπει να έχουν αρχίσει να αισθάνονται άβολα ακόμη και για τις δραστηριότητές τους στο Αιγαίο οι Τούρκοι. Είναι λογικό οι Τούρκοι επιτελείς να ζουν πλέον με τον τρόμο και στρατιωτικής ρωσικής απάντησης σε χρόνο ανύποπτο. Το επεισόδιο στη Λήμνο είναι ενδεικτικό.

Τα οικονομικά αντίποινα του Πούτιν στον Ερντογάν "πονάνε" έτσι κι αλλιώς. Οι ίδιοι οι Τούρκοι μιλούν για απώλειες 9 δις δολαρίων,από τα πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε η Μόσχα.

Ένα στρατιωτικό πλήγμα από τη Ρωσία θα "τσαλακώσει" το προφίλ Ερντογάν. Και δίνει μεγάλη σημασία σ΄ αυτό ο "σουλτάνος Ταγίπ". Θα είναι ένα χτύπημα -αν συμβεί- που θα τον φέρει μπροστά στο μεγάλο διλημμα της κλιμάκωσης με τη Ρωσία ή του "κλεισίματος των λογαριασμών" μαζί της με την λογική της ...ισοπαλίας.

Το πρώτο δεν μπορεί να το κάνει ο Ερντογάν αν δεν έχει ξεκάθαρα μαζί του, δίπλα του κι όχι απλά από ...πίσω του το NATO και τις ΗΠΑ. Πολλοί είπαν ότι αυτό που επεδίωξε με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ήταν να σύρει την Συμμαχία σε μια ευθεία αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Ήλπιζε ότι η Μόσχα θα λειτουργούσε εν θερμώ . Δεν του "βγήκε" το σενάριο και τώρα θα πρέπει να είναι εξαιρετικά ανήσυχος . Τίποτα δεν δείχνει ότι το NATO και οι ΗΠΑ έχουν πρόθεση να ανοίξουν νέο μέτωπο με τη Ρωσία για χάρη της Τουρκίας. Αντιθέτως πολλά λέγονται και γράφονται για προσπάθειες συνεννόησης και εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα της Συρίας.

Ωστόσο υπάρχει και η προσωπικότητα Ερντογάν. Η οποία εξελίσσεται σε μέγα πρόβλημα. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να αποφασίσει να ρισκάρει ακόμη περισσότερα και να επιλέξει τον δρόμο της στρατιωτικής κλιμάκωσης ελπίζοντας ξανά ότι οι φίλοι του σε NATO και Ευρώπη θα τον ...κρύψουν.


Σ΄ ότι αφορά στην Ελλάδα;
Θα κατάλαβαν ελπίζουμε πολλοί από χθες ότι η λογική του παραλόγου που κυριαρχεί κυρίως σε γραφειοκράτες χαρτογιακάδες Οικονομικών υπουργείων πως "τίποτα δεν πρόκειται να γίνει ποτέ στο Αιγαίο" ,είναι μια τεράστια ανοησία! Τα πάντα μπορούν να συμβούν σ΄ αυτή τη γωνιά του πλανήτη και..................

Περισσότερα


Τι συμβαίνει με την ΑΟΖ και σε τι διαφέρει από την Υφαλοκρηπίδα..

Αοζ με Καστελόριζο και χωρίς Καστελόριζο.jpg

Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου

Την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την τριμερή συνάντηση κορυφής Ελλάδος - Κύπρου - Αιγύπτου, υπεγράφη μία σημαντική Διακήρυξη για τη συνεργασία των τριών χωρών, στην οποία, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται η κοινή αντίληψη της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και εκφράζεται η θέληση για την επιτάχυνση των διαδικασιών οριοθέτησης των παρακείμενων θαλάσσιων ζωνών των τριών χωρών.

Από το παραπάνω, αναμφισβήτητα θετικό γεγονός, μέχρι τις κυβερνητικές θριαμβολογίες (συνήθης πρακτική του ... «καραβανιού») και τις υπερβολές κάποιων άλλων για την ... οσονούπω ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) η οποία ως «πανάκεια» θα θεραπεύσει τα ... οικονομικά μας προβλήματα υπάρχει μία τεράστια απόσταση.

Με αφορμή τα παραπάνω και τα όσα εννοιολογικά θραύσματα έχουν ακουσθεί από τότε που στην Ελλάδα «ανακαλύψαμε» την ΑΟΖ (τελευταία πενταετία), επιχειρούμε να παραθέσουμε στον αναγνώστη μας μία γενική πληροφόρηση και μία πραγματιστική προσέγγιση, χωρίς μεγαλοστομίες και άστοχα στερεότυπα. Η προσέγγιση μας βασίζεται στη σύνοψη και σύνθεση απόψεων οι οποίες έχουν εκφρασθεί από διαπρεπείς ακαδημαϊκούς νομικούς και διεθνολόγους.

Τι είναι ΑΟΖ και τι Υφαλοκρηπίδα

Η ΑΟΖ, ως νομική έννοια, προβλέπεται από τη Σύμβαση του ΟΗΕ του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας (συνθήκη του Montego Bay). Είναι η θαλάσσια περιοχή πέρα από την παρακείμενη αιγιαλίτιδα ζώνη, εκτεινόμενη μέχρι 200 ναυτικά μίλια από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το πλάτος της αιγιαλίτιδας ζώνης και αποτελεί πλέον μέρος του γραπτού και εθιμικού Διεθνούς Δικαίου, με 137 παράκτια κράτη να την έχουν θεσπίσει. Για την υφαλοκρηπίδα να υπενθυμίσουμε ότι είναι ο θαλάσσιος βυθός και το υπέδαφός του που εκτείνεται πέραν της χωρικής θάλασσας έως 200 ν.μ. ή και πέραν αυτών (εξαρτάται από το υφαλοπρανές), μετρούμενα από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το πλάτος των χωρικών υδάτων.

Το παράκτιο κράτος ασκεί μέσα στην ΑΟΖ λειτουργικά κυριαρχικά δικαιώματα (δεν συνιστούν εδαφική κυριαρχία) σε θέματα που έχουν σχέση με την εξερεύνηση, την εκμετάλλευση, τη διατήρηση και τη διαχείριση των φυσικών πηγών, των υδάτων, του βυθού και του υπεδάφους της θάλασσας, καθώς και δικαιώματα που αναφέρονται στην εξερεύνηση και την οικονομική εκμετάλλευση των ρευμάτων και των υπερκείμενων της θάλασσας και των ανέμων.

Σε τι διαφέρει η ΑΟΖ από την Υφαλοκρηπίδα

" Η ΑΟΖ είναι καθαρά νομικός όρος, χωρίς γεωλογικό χαρακτήρα. Η υφαλοκρηπίδα ξεκίνησε ως γεωλογική έννοια και μετά απέκτησε νομική διάσταση.

" Η υφαλοκρηπίδα υπάρχει εξαρχής («ab initio») και αυτοδικαίως («ipso facto»), ενώ η ΑΟΖ πρέπει να ανακηρυχτεί («ipso jure»). (Δηλαδή η Ελλάδα δεν έχει ΑΟΖ, γιατί πολύ απλά δεν την έχει ... ανακηρύξει).

" Η υφαλοκρηπίδα εμπεριέχεται στην ΑΟΖ και, κατά συνέπεια, υπερκαλύπτεται από αυτήν.

" Η υφαλοκρηπίδα αναφέρεται μόνο στον ορυκτό πλούτο του βυθού και του υπεδάφους, ενώ η ΑΟΖ, εκτός από αυτό, συμπεριλαμβάνει αλιεία αλλά και εναέριο χώρο για εκμετάλλευση αιολικής ενέργειας.

Τι παραπάνω από την Υφαλοκρηπίδα μας δίνει η ΑΟΖ

" Η ΑΟΖ παρέχει στην Ελλάδα επιπρόσθετη νομική ισχυροποίηση στο θέμα των νησιών, καθόσον αυτά διαθέτουν ΑΟΖ (πλην βράχων και βραχονησίδων, που δεν συντηρούν οικονομική ζωή), όπως ακριβώς και οι ηπειρωτικές περιοχές. Έτσι, εξασθενεί το γεωλογικό επιχείρημα της Τουρκίας ότι τα νησιά (η Τουρκία πάντα τα αναφέρει ως νησιά του Αιγαίου και όχι ως ελληνικά) δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, διότι επικάθονται στην Υφαλοκρηπίδα της Ανατολίας. Η ΑΟΖ, όμως, είναι οικονομική και όχι γεωλογική έννοια, όπως η Υφαλοκρηπίδα.

" Δίνει νέες δυνατότητες στην αλιεία, που αναμφίβολα είναι παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης και διασφαλίζει τις αλιευτικές πηγές.

" Προσφέρει δυνατότητες οικονομικής εκμετάλλευσης, όπως παραγωγή ενέργειας από ρεύματα, ύδατα και ανέμους.

Τι γίνεται με την ανακήρυξη της ΑΟΖ

Η μονομερής ανακήρυξη ΑΟΖ είναι ένα πρώτο και σημαντικό βήμα, αλλά δεν δίνει αυτομάτως την κυριότητά της σε όλη την έκταση της. Επομένως δεν «ανοίγει αυτόματα τους κρουνούς παροχής υδρογονανθράκων», όπως κάποιοι λανθασμένα νομίζουν.

Απαιτείται ως δεύτερο βήμα η σύναψη συμφωνιών οριοθέτησης με τα γειτονικά κράτη και σε περίπτωση ασυμφωνίας παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ΔΔΧ) -διαδικασία ίδια με αυτήν της υφαλοκρηπίδας. Τέλος ακολουθεί η «Οικοπεδοποίηση και Αδειοδότηση» έρευνας και εξόρυξης.

Η oριοθέτηση, η Τουρκία, το Καστελόριζο και η Χάγη

Το μεγάλο πρόβλημα στο θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ προέρχεται από τον εξ ανατολών δύστροπο γείτονας μας, την Τουρκία, η οποία, εκτός του casus belli για τα 12 ν.μ., δεν αναγνωρίζει ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα ή ΑΟΖ και..................

Περισσότερα

Προφίλ

spilef Spilef
Hellas
Το προφίλ μου

Η Ελλάδα πάνω από κόμματα, από προσωπικές φιλοδοξίες, από συμφέροντα πολυεθνικών και προπαγάνδα των ΜΜΕ. ¨"Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους..."

Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2016
ΚΔΤΤΠΠΣ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829     

Ακομμάτιστοι Έλληνες Ιστολόγοι

Portal ΚύκλουΠροηγούμενος Ιστότοπος ΚύκλουΕπόμενος Ιστότοπος ΚύκλουΤυχαίος Ιστότοπος Κύκλου

Εορτολόγιο

Αρχείο θεμάτων

Σελίδες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...