Η ΔΕΗ υποχρεώνεται να «παραχωρήσει» το 50% των πελατών της σε ανταγωνιστές της

Σημ.ΔΕΗ.jpg Με το ζόρι συρίκνωση και απαξίωση της ΔΕΗ. Γιατί να μην έρθουν οι εταιρίες αυτές και αν ο τιμοκατάλογος τους είναι συμφερότερος από αυτόν της ΔΕΗ θα πάμε από μόνοι μας σε αυτές αν το θελήσουμε. Οι φωτόπουλοι και το "ξυδάκι" προφανώς και δεν θα μας λείψουν, αλλά ο λόγος γίνεται για την ΔΕΗ σαν επιχείρηση και σαν εθνικό κεφάλαιο. Η ΔΕΗ εξυγίανση χρειάζεται, όχι διάλυση. 

---

Μαύρα μαντάτα για τη ΔΕΗ φέρνει το σχέδιο νόμου "Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης" (Μνημόνιο ΙΙΙ).
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η ΔΕΗ υποχρεώνεται μέχρι το 2020 να μειώσει το πελατολόγιό της, σχεδόν κατά το ήμισυ, ώστε να καταργηθεί το μονοπώλιό της και να δώσει χώρο στους ανταγωνιστές της να αναπτυχθούν.

Μέχρι το 2020
Συγκεκριμένα, στο ν/σ τονίζεται ότι, για την ανάπτυξη του ανταγωνισμού μεταξύ των συμμετεχόντων, στη χονδρεμπορική αλλά και τη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, με σκοπό τη μείωση του κόστους του ανταγωνιστικού σκέλους των λογαριασμών ρεύματος των καταναλωτών, τίθεται ως στόχος, από 1/1/2020 κανένας συμμετέχων να μην εγχέει ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας στο διασυνδεδεμένο σύστημα και δίκτυο, η οποία να υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) της συνολικά εγχεόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από εγχώριες μονάδες παραγωγής και εισαγωγές, σε ετήσια βάση. 

Αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΗ που ελέγχει σήμερα το 98% των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, με 7,4 εκατ. πελάτες, αναγκάζεται εντός των επομένων τεσσάρων ετών να μειώσει ουσιαστικά τον κύκλο εργασιών της, «εγκαταλείποντας» περίπου 3,65 εκατ. καταναλωτές. Διαφορετικά, θα της επιβληθεί δυσβάσταχτο πρόστιμο, που ενδεχομένως να αγγίζει και τα 600 εκατ. ευρώ!

Καμπάνες ...
Στο σχέδιο νόμου αναφέρεται ότι το εγχείρημα του 50% θα παρακολουθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού και εάν μέχρι 1/1/2019 διαπιστώσει αδυναμία επίτευξης του στόχου και του σκοπού, θα προτείνει κατάλληλα μέτρα. Εάν ο συμμετέχων δεν συμμορφωθεί στα μέτρα που του έχουν επιβληθεί, τότε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με αιτιολογημένη απόφασή της, επιβάλλει συγκεκριμένο πρόστιμο από πέντε τοις εκατό (5%) έως δέκα τοις εκατό (10%) επί του ετήσιου κύκλου εργασιών της εταιρίας / συμμετέχων, κατά το προηγούμενο έτος. 
Ετσι, σε περίπτωση που δεν έχει συμμορφωθεί η..................

Διαβάστε περισσότερα ..»


O ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων & οι λαθρομετανάστες

Immigrants.jpgΤα τελευταία χρόνια, διαπιστώνεται μια ραγδαία άνοδος του ρόλου των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) στις κοινωνίες του δυτικού κόσμου, τις πολιτικές εξελίξεις και τις διεθνείς σχέσεις.

Η παρουσία αυτή αντανακλάται και σε ποσότητα (στη χώρα μας λειτουργούν εκατοντάδες πλέον τέτοιες οργανώσεις), όσο και σε πολυσχιδείς δραστηριότητες, με έμφαση πρωτίστως σε ανθρωπιστικές δράσεις και στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πολλές ΜΚΟ χρηματοδοτούνται από τον ΟΗΕ και τα όργανά του, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και από πόρους εγχώριων οργανισμών, όπως επιχορηγήσεις υπουργείων και άλλων φορέων. Αλλά αυτή είναι η μία πλευρά του ρόλου των ΜΚΟ, η «φωτεινή» και καθαρά ανθρωπιστική. Σύμφωνα με τους επικριτές του ρόλου των οργανώσεων αυτών, για την ακρίβεια ορισμένων από αυτές, υπάρχει και η άλλη πλευρά, η «σκοτεινή».

Από που προκύπτει η «άλλη όψη» του νομίσματος; Από περίεργες δραστηριότητες κάποιων μη κυβερνητικών οργανώσεων, που τυχαίνει να εξυπηρετούν καθαρά πολιτικές (και ουδόλως ανθρωπιστικές) σκοπιμότητες. Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο είναι «ανθρωπιστική» η δράση αυτών των ΜΚΟ, όταν οι ίδιες γίνονται όχημα διαφόρων εθνικών ή υπερεθνικών κέντρων εξουσίας για να συντελεσθούν πολιτικές κρίσεις και επεμβάσεις στα εσωτερικά κυρίαρχων κρατών. Οι περισσότερες κριτικές, εστιάζουν στην χρήση από πλευράς ΗΠΑ τέτοιων ΜΚΟ, ώστε οι ανά τον κόσμο επεμβάσεις της υπερδύναμης να τυλίγονται από ένα ανθρωπιστικό πέπλο. Λογικό, αφού η τάση που επιδεικνύει η Ουάσιγκτον για πλανητική κυριαρχία (ή έστω έλεγχο), εντείνεται διαρκώς.

Τα παραδείγματα τέτοιων χρήσεων διαφόρων ΜΚΟ ως προκάλυμμα, από πλευράς ΗΠΑ πάντα, είναι παραπάνω από αρκετά. Σταχυολογούνται μόνο λίγα, αρκούντως ενδεικτικά όμως όσο και αποκαλυπτικά. Τον Απρίλιο του 1999, στο βομβαρδιζόμενο από το ΝΑΤΟ Βελιγράδι, κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στα «ΤΑ ΝΕΑ» και τον δημοσιογράφο Γ. Διακογιάννη ο Γιουγκοσλάβος Υπουργός Εξωτερικών Γιοβάνοβιτς, του κατέθεσε τα εξής στοιχεία: «Έχει έρθει απεσταλμένος από την Ελλάδα που χειρίζεται προγράμματα ΜΚΟ. Σκορπά αφειδώς χρήματα σε οργανώσεις κατά του καθεστώτος Μιλόσεβιτς. Χρηματοδοτεί παράλληλα εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και εξαγοράζει δημοσιογράφους που προπαγανδίζουν δήθεν για τον εκδημοκρατισμό της χώρας. Ουσιαστικά προωθούν την περαιτέρω διάλυση της Γιουγκοσλαβίας».

Η ίδια δημοσιογραφική πηγή επισημαίνει πως το 2000 στην Παλαιστίνη, εκεί όπου ο ισραηλινός στρατός κατοχής είχε ισοπεδώσει πόλεις σαν την Τζενίν, η βουλευτής και στενή συνεργάτης του Γιάσερ Αραφάτ Ασράουι δήλωνε: «Εχουν δραστηριοποιηθεί ΜΚΟ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, που προωθούν δήθεν τη φιλία των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων. Στην ουσία με βάση οικονομικά προγράμματα για τα οποία κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό βάθος τους, προγράμματα που δήθεν καταπολεμούν την τρομοκρατία, αυτές οι ΜΚΟ ενισχύουν λογικές περαιτέρω απομόνωσης του λαού μας σε γκέτο που όλο και περισσότερο πνίγουν οι παράνομοι νέοι οικισμοί των Ισραηλινών». Την άνοιξη του 2003 ο δημοσιογράφος Γ. Διακογιάννης βρέθηκε στην βομβαρδιζόμενη Βαγδάτη. Θυμάται ελάχιστες ΜΚΟ - στην διάρκεια των βομβαρδισμών - να είναι εκεί και να επιχειρούν να βοηθήσουν τον άμαχο πληθυσμό.

Είχαν έρθει οι «Γιατροί του Κόσμου» και μία μικρή ελληνική οργάνωση, οι «Γιατροί Καρδιάς», που πρόσφεραν πραγματικά πολύ σπουδαίο έργο βοηθώντας τραυματισμένα παιδιά. Λίγες μέρες αργότερα, στις 9 Απριλίου, όταν τα αμερικανοβρετανικά στρατεύματα εισέβαλαν και κατέβαλαν την Βαγδάτη, μαζί με τους «ενσωματωμένους», τους embedded όπως έγιναν γνωστοί, δημοσιογράφους που έφεραν μαζί τους, βοήθησαν και ορισμένες ΜΚΟ για να έλθουν στην πόλη και να αναλάβουν - σε συνεργασία με τον ΟΗΕ - έναν ρόλο για την ανοικοδόμηση της δημοκρατίας, όπως χαρακτηριστικά δήλωναν.

Η πρακτική αυτή επαναλαμβάνεται παντού, όπου επεμβαίνουν αμερικανικές δυνάμεις. Τους πεζοναύτες και τα άρματα μάχης, ακολουθούν μη κυβερνητικές οργανώσεις με τον ίδιο πάντα σκοπό σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους: εμπέδωση της δημοκρατίας και της ελεύθερης οικονομίας. Τα παραπάνω παραδείγματα, προκαλούν αντίστοιχα ερωτήματα. Και τα ερωτήματα που εγείρονται είναι ασφαλώς πολλά γύρω από τον ρόλο ορισμένων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σ' αυτές τις υπό ξένη κατοχή χώρες. Γιατί κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να μιλήσει σοβαρά για δημοκρατία σε περιοχές όπου ξένα στρατεύματα υποτίθεται πως προωθούν τον εκδημοκρατισμό, ενώ φονεύουν αδιάκριτα αμάχους και συμπεριφέρονται περισσότερο σαν δυνάμεις κατοχής.

Η περίπτωση του Ιράκ είναι η πλέον χαρακτηριστική. Ερωτήματα υπάρχουν, πέρα από ΜΚΟ που λειτουργούν σε κράτη όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ, και για μία σειρά από άλλες οργανώσεις που φέρουν την σφραγίδα των ΜΚΟ, οι οποίες συνεργάζονται με τον ΟΗΕ. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς πόσο «αντικαπιταλιστικό» - όπως διακηρύσσει - είναι το «Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ». Αληθεύει ότι η σύνοδος του Πόρτο Αλέγκρε χρηματοδοτήθηκε από τους διοργανωτές της μόνον κατά το ποσοστό 6,4% του συνολικού πακέτου εξόδων της που ανήλθαν σε 39 εκ. δολάρια;

Αληθεύει ότι το υπόλοιπο 93,6% καλύφθηκε από δωρεές (296.000 δολάρια από το Ίδρυμα Φόρντ, 356.000 δολάρια από το Ίδρυμα Ροκφέλλερ, περίπου 2,5 εκατ. δολάρια από καθολικές και προτεσταντικές ΜΚΟ, 6,5 εκ. δολάρια από την Πολιτεία του Ρίο Γκράντε Ντο Σουλ που ελέγχεται από πολύ συντηρητικούς κύκλους, 8 εκ. δολάρια από τις βραζιλιάνικες ΔΕΚΟ Electrobras, Petrobras και Banco do Brazil κ.λπ.); Τα παραπάνω παραδείγματα δεν πρέπει επ' ουδενί να κηλιδώσουν το θετικό ρόλο χιλιάδων ΜΚΟ σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο με αγνά και ανιδιοτελή κίνητρα σε χώρες που υποφέρουν. Για κάποιες όμως από τις ΜΚΟ, που συμβαίνει να είναι τα «ηχηρά» ονόματα και τα «μεγάλα», προκύπτουν καυτά ερωτήματα:

  1. Γίνεται να πιστέψουμε ότι οι ΜΚΟ παλεύουν «αθώα» για δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα και εκδημοκρατισμό κρατών, όταν χρηματοδοτούνται από ξένες πρεσβείες χωρών που διατηρούν στρατεύματα κατοχής σε αρκετά σημεία του πλανήτη μας;
  2. Γίνεται να αξιολογήσουμε την στήριξη του ΟΗΕ θετικά στις διάφορες ΜΚΟ, όταν αυτές ενισχύονται αποκλειστικά με αμερικανικά και βρετανικά κονδύλια, συχνά μυστικά;
  3. Πως γίνεται οι θέσεις αυτών των ΜΚΟ να συμπίπτουν παντού και πάντα με τις αγγλοσαξονικές απόψεις και να προωθούν εμφανέστατα τους στόχους του αμερικανικού imperium, πότε στην Κύπρο και την Παλαιστίνη, πότε στο Ιράκ και το Αφγανιστάν;
  4. Πόσο ανεξάρτητες μπορούν να θεωρηθούν τέτοιες οργανώσεις, όταν εμφανέστατα υπηρετούν πολιτικές επιδιώξεις μεγάλων δυνάμεων (κατά κανόνα των ΗΠΑ) και μέλημά τους είναι ο εξωραϊσμός της κατοχής άλλων κρατών και η οικονομική απομύζηση των λαών τους;

Τι συμπεράσματα θα μπορούσαν να εξαχθούν από τη δράση κάποιων ΜΚΟ που «ειδικεύονται» σε ρόλο εργολάβου προώθησης των σχεδίων των ΗΠΑ; Ποιος ο στόχος της Ουάσιγκτον και των αμερικανικών κέντρων ισχύος; Σκοπός είναι, με την μέθοδο των χρηματοδοτούμενων από μεγάλα ιδρύματα και κυβερνήσεις ΜΚΟ να οδηγηθούν τα εθνικά κράτη, πρωτίστως τα ευρωπαϊκά, σε απεθνοποιημένες "Κοινωνίες Πολιτών" θα μπορούν να επηρεάζουν τις κυβερνήσεις και εξελίξεις στα πλαίσια μιας ψευδούς δημοκρατικότητας. Ο θεσμός των ΜΚΟ θα ενισχυθεί ραγδαία στο μέλλον με επηρεασμό της κοινής γνώμης σε εθνικό και τοπικό ακόμη επίπεδο, σε πιέσεις κατά προσώπων και πολιτικών και δήθεν "ανθρωπιστικές δράσεις".

Πρόσφατα παραδείγματα χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ είναι αυτές που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πτώση των καθεστώτων της Γεωργίας και της Ουκρανίας. Επίσης οι αντισυριακές ΜΚΟ στον Λίβανο που απέτυχαν, όπως απέτυχαν και οι κυπριακές ΜΚΟ που υποστήριξαν το ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν το 2004 και που έτυχαν χρηματοδότησης (και) από αμερικανικές πηγές, όπως προαναφέρθηκε. Σπουδαίο ρόλο προγραμματίζεται να παίξει στο μέλλον το λεγόμενο "περιβαλλοντικό κίνημα". Υπάρχουν υπόνοιες αλλά και καταγγελίες ότι το κίνημα αυτό έχει διαβρωθεί και ελέγχεται εμμέσως από την οικονομική δυναστεία των Ροκφέλλερ, τα ιδρύματα και τις ΜΚΟ του Τζόρτζ Σόρος και άλλους πόλους ισχύος. Σκοπός εδώ θα είναι, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα και οι συναφείς δράσεις του ΟΗΕ να ελέγχονται από ένα ειδικό σώμα περιβαλλοντολόγων ακτιβιστών, επιλεγμένων μόνο από made in USA MKO, ώστε το οικολογικό κίνημα να μην «ενοχλεί» τις ΗΠΑ και τις αμερικανικές πολυεθνικές, που είναι οι Νο1 ρυπογόνοι παράγοντες του πλανήτη.

Συμπερασματικά, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι επιφανειακά, ο ρόλος κάποιων ΜΚΟ μπορεί κατά τα λεγόμενά τους να είναι «αγωνιστικός» και «ανθρωπιστικός». Στην πραγματικότητα όμως ρίχνουν νερό στον μύλο των αμερικανικών-ατλαντικών σχεδίων ελέγχου του πλανήτη. Μιλάμε για ένα καινούργιο είδος υπερεθνικού ελέγχου κρατών και κοινωνιών. Σαν παραγωγοί ιδεολογίας οι ΜΚΟ συμμετέχουν ήδη στην μετεξέλιξη του καπιταλισμού. Το 2006, 70 ειδικοί των ΜΚΟ από αυτούς που το 1994 κατάγγειλαν την Παγκόσμια Τράπεζα, δουλεύουν πια προς όφελός της. Ηγετικά στελέχη οικολογικών ΜΚΟ σχετίζονται πλέον με επιχειρήσεις-κολοσσούς μεταλλαγμένων τροφίμων ή πετρελαιοειδών (Monsado, Exxon, Union Carbide). Όσον αναφορά τον τρόπο λειτουργίας των ΜΚΟ, μάλλον τα ελλείμματα δημοκρατίας πλεονάζουν.

Οι αποφάσεις και η πολιτική τους χαράσσονται από ολιγομελείς ηγετικούς πυρήνες. Ο ρόλος των απλών μελών, ιδεολόγων πολιτών, περιορίζεται στο να πληρώνουν τις συνδρομές και να συνυπογράφουν τις καμπάνιες που έχουν προαποφασιστεί. Για το ζήτημα της συνδιαμόρφωσης των αποφάσεων, της ιεραρχίας, της πολιτικής αναζήτησης και προβληματισμού ούτε λόγος βέβαια να γίνεται. Οι ΜΚΟ δεν θέτουν ποτέ ζητήματα εξουσίας και συνολικής αμφισβήτησης του συστήματος, αλλά πάντα ελεγχόμενων μεταρρυθμίσεων. Η δράση των ελεγχόμενων από υπερεθνικά κέντρα ΜΚΟ συνδέεται παντού (και στην χώρα μας), παραπλανητικά, με λεκτικούς εξωραϊσμούς για «κοινωνία των πολιτών», «ώριμους πολίτες» και έναν θολό «εκσυγχρονισμό».

Η αμερικανική εξωτερική πολιτική, μέσα από ένα πακτωλό χρηματοδοτήσεων (π.χ. μορφωτικά προγράμματα, υποτροφίες του ΝΑΤΟ, αμερικανική αναπτυξιακή βοήθεια, υποτροφίες του Σόρος και συναφών ιδρυμάτων) κατόρθωσε να ελέγξει πολλές ΜΚΟ, να ιδρύσει νέες, απόλυτα υποταγμένες. Πέτυχε όμως και κάτι άλλο: Να μετατρέψει ανθρώπους της αμφισβήτησης, της ριζοσπαστικής διανόησης και των κοινωνικών κινημάτων σε τρόφιμούς της και να τους εντάξει στη στρατηγική της και στα σχέδιά της. Έτσι, πριν από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, πριν από τις ταραχές στο Λίβανο και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, πίσω από τις πιέσεις στην Κούβα και τη Βενεζουέλα, υπάρχει η φανερή και η αφανής δράση των ΜΚΟ που προετοιμάζουν και νομιμοποιούν ηθικά τις αμερικανικές επεμβάσεις, με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δημοκρατία, τις μειονότητες.

Η παρουσία και δράση ΜΚΟ σε Ελλάδα και Κύπρο

Ραγδαία είναι η άνοδος των ΜΚΟ και στην ελληνική κοινωνία. Η κατάσταση δεν διαφέρει πολύ από όσα διεθνώς ισχύουν. Και στην χώρα μας, οι οργανώσεις αυτές θα μπορούσαν να διαχωριστούν στις πραγματικά ανεξάρτητες, που..................

Διαβάστε περισσότερα ..»


AYTO TO MNHMONIO ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ "ΣΚΙΣΕΙ"? - ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ!

greeceeuro.jpgΚλείδωσε το κείμενο της συμφωνίας του νέου μνημονίου και πλέον ετοιμάζονται όλα τα κείμενα ώστε να περάσει από τη Βουλή ώς το τέλος της εβδομάδας.

Αν και εφόσον το κείμενο ψηφιστεί η Ελλάδα συνεχίζει στη μνημονιακή εποχή για τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμη μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στις 8:30 το πρωί της Τρίτης.

Σε κάθε περίπτωση το νέο μνημόνιο φέρνει σκληρά μέτρα, ορισμένα από τα οποία θα εφαρμοστούν άμεσα, ενώ προκαλεί αναταραχή στο κυβερνών κόμμα και όλα δείχνουν ότι η διάσπαση είναι πιο κοντά από ποτέ.

Στην ψηφοφορία της Πέμπτης στη Βουλή για το μνημόνιο θα επιβεβαιωθεί το ρήγμα με την ομάδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη που ετοιμάζει νέο κόμμα, ενώ θα κριθεί ο χρόνος που η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες. Τα σενάρια για Σεπτέμβριο απομακρύνονται και ως πιθανότερη φαντάζει η προσφυγή σε εκλογές στα τέλη Οκτωβρίου.

Για να κλείσει η συμφωνία χρειάστηκαν περίπου 23 ώρες και ολονύχτιες συζητήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Σταθάκη με το κουαρτέτο, ενώ κρίθηκε απαραίτητη η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος βρήκε στήριξη στον Φρανσουά Ολάντ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ταυτόχρονα είχε μια δύσκολη συνομιλία με την Άνγκελα Μέρκελ που επέμενε σε δάνειο γέφυρα.

Η πρωτοβουλία αυτή κρίθηκε αναγκαία, ώστε να κλείσει η συμφωνία χωρίς επιπλέον προσκόμματα, καθώς η Αθήνα είχε αντιληφθεί πως υπήρχε διάθεση από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών να τορπιλιστεί η συμφωνία και ο Σόιμπλε είχε καταστήσει σαφές ότι προκρίνει ένα νέο δάνειο γέφυρα.

Η συνεδρίαση του Eurogroup δεν φαίνεται να είναι περίπατος για την κυβέρνηση, καθώς είναι πλέον ξεκάθαρο ο Β. Σόιμπλε προτιμάει το δάνειο - γέφυρα.

Σε κάθε περίπτωση την Παρασκευή 14 Αυγούστου αναμένεται να συνεδριάσει το Eurogroup, ώστε μέχρι τις 18 Αυγούστου να προχωρήσει η ψήφιση της συμφωνίας από Κοινοβούλια της ευρωζώνης και να δοθούν εν συνεχεία τα χρήματα για την πληρωμή του ομολόγου της ΕΚΤ ύψους 3,2 δισ. ευρώ στις 20 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες συμφωνήθηκαν οι δημοσιονομικοί στόχοι έως το 2018

Το πρωτογενές έλλειμμα ορίστηκε στο 0,25% για φέτος (αντί για 3% που προβλεπόταν στον προϋπολογισμό). Για το 2016 ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα είναι να φτάσει το 0,5% (αντικαθιστώντας το 4,5% για το 2016-2018), ενώ το 2017 θα πρέπει να φτάσει το 1,75% αντί για 4,5%. Το 3,5% που έπρεπε να επιτευχθεί τη διετία 2015-2016 ορίστηκε σαν στόχος για το 2018, αντί του αρχικού 4,5%.

Τα παραπάνω - σύμφωνα με την κυβέρνηση -θα επιτευχθούν χωρίς να ληφθεί κανένα άλλο πρόσθετο δημοσιονομικό μέτρο για την διετία 2015-2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ήταν όλο το βράδυ:

- Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και το πώς θα λειτουργήσει, καθώς οι δανειστές ζητούν ταχεία ολοκλήρωση των εκκρεμών ιδιωτικοποιήσεων. Το θέμα φαίνεται να έχει κλείσει στο ολονύχτιο θρίλερ.

- Τα κόκκινα δάνεια. Θα μπει ένα πλαφόν στην αξία της προστατευόμενης κατοικίας, πιθανώς στις 300.000 ευρώ. Οι πιστωτές ζητούν να προβλεφθεί η δυνατότητα πώλησης των προβληματικών δανείων σε ειδικά funds. Ωστόσο, η κυβέρνηση αρνείται. Το θέμα έκλεισε με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

- Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών έλαβαν τις τελευταίες οδηγίες από τον πρωθυπουργό νωρίς το βράδυ της Δευτέρας και επέστρεψαν στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Στα μέρα που κλείδωσαν και ψηφίζονται από τη Βουλή βρίσκονται:

- Η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο σε δύο δόσεις: την 1η Οκτωβρίου 2015 και την 1η Οκτωβρίου 2016

- Η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Η κατάργηση θα γίνει τον Οκτώβριο.

- Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για τα ιδιωτικά σχολεία ως αντιστάθμισμα στη μείωση του ΦΠΑ στο μοσχαρίσιο κρέας από το 23% στο 13%.

- Η μετενέργεια, δηλαδή η παράταση ισχύος των συλλογικών συμβάσεων μετά τη λήξη τους.

- Στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις προβλέπεται αύξηση επιτοκίου στο 5% από 3% που είναι σήμερα για χρέη άνω των 5.000 ευρώ. Τα χρέη κάτω από 5.000 ευρώ θα παραμείνουν άτοκα υπό προϋποθέσεις.

- Αύξηση του ποσοστού της εισφοράς αλληλεγγύης στο 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ. Η εισφορά αλληλεγγύης παραμένει αμετάβλητη για εισοδήματα ως 30.000 ευρώ, αλλά ανεβαίνει στο 2% από 1,4% για εισοδήματα ώς 50.000 ευρώ, στο 4% από 2,1% για εισοδήματα ως 100.000 ευρώ, στο 6% από 2,8% για εισοδήματα ως 500.000 ευρώ και στο 8% από 2,8% για εισοδήματα από 500.000 ευρώ και πάνω.

Το προσχέδιο του μνημονίου

Η εφημερίδα «Καθημερινή» παρουσιάζει το προσχέδιο του νέου μνημονίου, το οποίο περιλαμβάνει ένα «βαρύ» πακέτο προαπαιτουμένων που θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα και ένα δεύτερο πακέτο μέτρων που θα πρέπει να υιοθετηθεί από τον Οκτώβριο και μετά. Στο νέο μνημόνιο περιγράφεται με πολύ περιεκτικό και σαφή τρόπο ένας τεράστιος αριθμός παρεμβάσεων που ξεκινούν από τον προϋπολογισμό και καταλήγουν μέχρι και το εκπαιδευτικό σύστημα.

Στο ένα άρθρο του νομοσχεδίου θα υπάρχουν η δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο, ενώ στο δεύτερο (περίπου 60 σελίδων) τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης (επιδιώκεται να είναι 25 δισ. ευρώ).

Το προσχέδιο (draft) του μνημονίου που παρουσιάζει η εφημερίδα είναι 27 σελίδων.

Ειδικότερα, τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα, όπως αυτά προκύπτουν από το προσχέδιο του νέου μνημονίου, είναι:

1. Αυστηροποίηση του ορισμού του αγρότη.

2. Αύξηση του φόρου χωρητικότητας στη ναυτιλία.

3. Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ του 2015, ώστε να ξεκινήσει η αποστολή των σημειωμάτων τον Σεπτέμβριο.

4. Διόρθωση εισπρακτικών μέτρων που υιοθετήθηκαν προσφάτως.

5. Επιστροφή του καθεστώτος συνταγογράφησης φαρμάκων.

6. Μείωση των τιμών των γενόσημων φαρμάκων.

7. Κατάργηση των προνομίων στο αγροτικό πετρέλαιο.

8. Καλύτερη στόχευση του πετρελαίου θέρμανσης το 2016.

9. Πλήρης αξιολόγηση του συστήματος κοινωνικής προστασίας με στόχο την ετήσια εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ.

10. Αναδιάρθρωση δημόσιας διοίκησης.

11. Αντιμετώπιση των αστοχιών στην είσπραξη φορολογικών εσόδων.

12. Κατάργηση του ανώτατου ορίου του 25% επί των μισθών και των συντάξεων για τις κατασχέσεις.

13. Μείωση όλων των ορίων για τις κατασχέσεις στα 1.500 ευρώ.

14. Αλλαγή στα επιτόκια της ρύθμισης των 100 δόσεων και εξαίρεση από αυτήν των κακοπληρωτών.

15. Μεταφορά των υπηρεσιών και του προσωπικού φορολογικών ελέγχων στο ΣΔΟΕ.

16. Δέσμευση ότι δεν θα υπάρξουν άλλες ρυθμίσεις για φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές.

17. Διευκρίνιση των προϋποθέσεων για την επιλεξιμότητα στην καταβολή της ελάχιστης εγγυημένης σύνταξης μετά τα 67 έτη.

18. Εκδοση εγκυκλίων για την πλήρη εφαρμογή του νόμου του 2010 για το ασφαλιστικό.

19. Σταδιακή εξάλειψη των εξαιρέσεων στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

20. Διευκρίνιση του καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά, με τις εκπτώσεις να καταργούνται μέχρι το τέλος του 2016.

21. Ολοκληρωμένο σχέδιο για ανακεφαλαιοποίηση, ενίσχυση ρευστότητας τραπεζών και αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων.

22. Κατάργηση του νόμου για τη μετενέργεια στις συμβάσεις εργασίας που ψηφίστηκε στις 2 Ιουλίου του 2015.

23. Εφαρμογή όλων των συστάσεων του ΟΟΣΑ που προβλέπονταν από την Εργαλειοθήκη Ι (πλην των............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Αλλοδαπός ασέλγησε σε αγοράκι τριών ετών γιατί έτσι ..συνηθίζεται στην χώρα του!

Σημπαιδιά_ασέλγεια.ashx.jpg. Αυτά είναι τα νέα ήθη και έθιμα που "εισάγουμε" σωρηδόν, ειδικά το τελευταίο διάστημα. Τα νέα ήθη και έθιμα των "παρατύπων".

Οι "παράτυποι" όπως πλέον λέγονται που έρχονται κατά χιλιάδες, ούτε λιάζονται αλλά ούτε και εξαφανίζονται!!! Και παρόλο που έρχονται σε μια χώρα άλλη από τη δική τους με διαφορετικά πιστεύω , με διαφορετικά ήθη και έθιμα με διαφορετικό τρόπο σκέψης, δεν δίνουν δεκάρα για αυτό και θέλουν να επιβάλλουν τα δικά τους πιστεύω. Για φανταστείτε να πάμε εμείς στη χώρα τους και να θελήσουμε να επιβάλλουμε ή να απαιτήσουμε να σεβαστούν τα πιστεύω μας...Δεύτερη μέρα δεν θα ζήσουμε!!!

Εδώ όμως εμείς είμαστε "πολιτισμένοι" . Δείχνουμε ανοχή και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα τους παρόλο που αυτό τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι θα παραβιάζονται τα δικά μας. Όχι αυτό πρέπει να το δεχτούμε, γιατί αλλιώς οι ταμπελοφόροι καραδοκούν να μας κολλήσουν ταμπέλες ..

Αμ πως. Εμείς είμαστε ....προοδευτικοί!!!

Υ.Γ. Για να δούμε ποιος δικηγόρος θα τρέξει άραγε να τον υπερασπιστεί?

 

---

Ο 30χρονος από το Μπαγκλαντές παραδέχθηκε ότι θώπευε το παιδάκι αλλά ισχυρίστηκε ότι κάτι τέτοιο είναι ... συνηθισμένο στην πατρίδα του

Με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου ένας 30χρονος από το Μπαγκλαντές, που συνελήφθη μετά την καταγγελία της γιαγιάς ενός γειτονόπουλού του ηλικίας μόλις τριών ετών.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η γυναίκα στις αστυνομικές αρχές το βράδυ του Σαββάτου, όταν διαπίστωσε ότι το παιδί βρισκόταν στο διπλανό σπίτι πήγε να το αναζητήσει και αντίκρισε έκπληκτη τον αλλοδαπό να του έχει κατεβάσει την πάνα και να το χαϊδεύει στα γεννητικά του όργανα!

Άνδρες της Ασφάλειας Ρεθύμνου συνέλαβαν άμεσα τον 30χρονο ο οποίος τους άφησε εμβρόντητους όταν, στην προανακριτική του απολογία, παραδέχθηκε ότι θώπευε το παιδάκι αλλά ισχυρίστηκε ότι κάτι τέτοιο είναι ... συνηθισμένο στην πατρίδα του! Μετά την άσκηση δίωξης, ο αλλοδαπός προσήχθη στον ανακριτή από..........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Μύθος η διατροφική εξάρτηση της Ελλάδας από άλλες χώρες

elies_mazema.jpg

Σημ. Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι ναι μεν είναι υπαρκτή αυτού του είδους η αυτάρκεια που περιγράφεται, αλλά πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι δυνατότητες της κρατικής μηχανής ως προς την διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης. Γιατί τι να την κάνει κάποιος την αυτάρκεια όταν και πάλι λόγο ανικανότητας του κράτους δεν θα μπορεί να προμηθευτεί τα απαραίτητα παρόλο που θα υπάρχουν... Για να φτάσουμε στο σημείο να μπορούμε να διαχειριστούμε σωστά αυτή την αυτάρκεια πρέπει να υπάρξουν νομοθετικές παρεμβάσεις, δομές και κίνητρα προκαταβολικά. Πριν προκύψει μια τέτοια ανάγκη να έχει γίνει η ανάλογη προεργασία γιατί όταν θα χρειαστεί, ο χρόνος της υλοποίησης όλων αυτών των "προαπαιτουμένων" δεν θα είναι αρκετός. 

---

Εάν θέλεις να πείσεις κάποιον λέγοντάς του ψέμματα, τότε πρέπει να βρεις "συμμάχους" που θα επαναλαμβάνουν συνεχώς το ψέμα που "σερβίρεις". Μάλιστα, η επιτυχία θεωρείται δεδομένη όταν το σερβιριζόμενο ψέμα δεν περιέχει ούτε ίχνος αλήθειας. Αρκεί, φυσικά, να εμφανίζεις συνεχώς "πρόσωπα" (ει δυνατόν επιστήμονες και ειδικούς) που θα επιβεβαιώνουν για την "αλήθεια" του ψεύδους...
Μία τέτοια "επιχείρηση" απαιτεί χρόνο και χρήμα. Για την ακρίβεια, πολύ χρήμα, όταν πρέπει να πεισθεί ένας ολόκληρος λαός. Αν και υπάρχουν μηχανισμοί που εξυπηρετούν τέτοιου είδους "ανάγκες", το μέγα ζητούμενο είναι όχι το ποιός, αλλά το γιατί κάποιος μπορεί να είναι διατεθειμένος ξοδέψει πακτωλούς χρημάτων για να στηρίξει ένα εξόφθαλμο ψέμα. Η απάντηση, βρίσκεται στους πακτωλούς χρημάτων, που θα αποκομίσει ως κέρδος εκείνος που στήνει την επιχείρηση του ψεύδους.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, τόσο κατά τα χρόνια του μνημονίου, όσο και πριν από αυτά, εφαρμόζονται συστηματικά εκτεταμένες ψυχολογικές επιχειρήσεις προπαγάνδας προκειμένου να πεισθεί ο πληθυσμός της χώρας από το ότι "τα έφαγε μαζί με τους πολιτικούς" έως το ότι  δεν μπορεί και δεν υπάρχει τρόπος να αντισταθεί στην βουλγαροποίηση του βιοτικού του επιπέδου και στην μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία. Για να γίνει κατορθωτό αυτό, υπήρξαν συνεχείς επιθέσεις προπαγάνδας και ψυχολογικοί βομβαρδισμοί.

Η μεγαλύτερη άσκηση πίεσης ήταν η εφαρμογή της επιχείρησης ψεύδους που αφορούσε την Ελλάδα η οποία σαν χώρα δεν παράγει τίποτε, σε σημείο τέτοιο μάλιστα, που δεν μπορεί να θρέψει ούτε τους κατοίκους της...! Το μέγα ζητούμενο ήταν (και εξακολουθεί να είναι) η τρομοκράτηση των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι έπρεπε και πρέπει να πιστέψουν πως εάν εγκαταλειφθούν από τους "φίλους", τους "εταίρους" και τους "δανειστές", τότε νομοτελειακά θα... πεινάσουν (μέχρι και οι αναφορές για ανθρωπιστική κρίση και βοήθεια, αφορούσαν την συγκεκριμένη επιχείρηση τρομοκράτησης), αφού η χώρα δεν παράγει ούτε αγροτικά προϊόντα!!! Φυσικά, όποιος πιστέψει κάτι τέτοιο, αποδέχεται την οποιαδήποτε παρέμβαση τόσο στη χώρα του όσο και στη ζωή του. Αποδέχεται, κυριολεκτικά, τα πάντα...

Και όμως, υπάρχει μελέτη που αποδεκνύει πως ισχύει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που επί πολλά χρόνια τώρα θέλουν να μας πείσουν οι διάφοροι "παντογνώστες" και "ειδήμονες" που εμφανίζονται στα ΜΜΕ.
Σύμφωνα με την μελέτη υπάρχει μια συστηματική παραπληροφόρηση του κοινού σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας.

Ίσως τα πιο δημοφιλή σλόγκαν τον καιρό της κρίσης να είναι τα εξής: «Η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα» ή «Αν πάψουν οι εισαγωγές, τελειώσαμε, θα πεινάσουμε». Οι παραπάνω φράσεις, εκτός από ενδείξεις εθνικής μειονεξίας, μαρτυρούν και ένα τεράστιο έλλειμμα πληροφόρησης ή, καλύτερα, μια συστηματική παραπληροφόρηση του κοινού σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας.

alt

Ο μύθος της έλλειψης τροφίμων στην Ελλάδα
Όπως προκύπτει από την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, το 79% των Ελλήνων (και το 47% των Κυπρίων) θεωρεί πως δεν υπάρχουν επαρκή επίπεδα παραγωγής τροφίμων για τον ευρωπαϊκό πληθυσμό σε επίπεδο ΕΕ, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (ποσοστό 94% - το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη) πιστεύει ότι η εθνική παραγωγή τροφίμων δεν είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού.

Οι παραπάνω φόβοι των Ελλήνων είναι εντελώς αδικαιολόγητοι.

Σύμφωνα με έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας, η Ελλάδα, ακόμα κι αν κοπούν τελείως οι εισαγωγές τροφίμων (όπως έγινε στην Αργεντινή), δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να πεινάσει. Έτσι, λοιπόν, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτος Καραμίχας, το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας σε μια σειρά βασικών αγροτικών-διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής για το 2010, ανήλθε κατά μέσο όρο στο 94% περίπου! Ειδικότερα, από την παραπάνω έρευνα προκύπτει ότι το ποσοστό αυτάρκειας στη φυτική παραγωγή ανέρχεται κατά μέσο όρο περίπου στο 99%, αλλά διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως τα δημητριακά, όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, με το μικρότερο ποσοστό να καταγράφεται στο μαλακό σιτάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171 %).

Στο ελαιόλαδο και τις ελιές, τα οποία είναι βασικά είδη διατροφής, η αυτάρκεια εμφανίζει υψηλό ποσοστό, μια και η χώρα παραμένει έντονα εξαγωγική στα δυο αυτά προϊόντα.

Η αυτάρκεια βρώσιμης ελιάς αυξήθηκε κατά το τελευταίο έτος κατά 61,8%, με αποτέλεσμα να καλύπτουμε το 996%(!) της ζήτησης, με το 88,3% όμως να εξάγεται. Στο λάδι η παραγωγή φτάνει επίσημα το 151% της κατανάλωσης. Στο ποσοστό αυτό, όμως, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και μια τεράστια ποσότητα ατυποποίητου λαδιού που εξάγεται παρανόμως κυρίως σε γειτονικές χώρες, καθώς και ένα μικρό ποσοστό της τάξεως του 4,33% ελαιολάδου που εισάγεται ετησίως, χωρίς κανείς να ξέρει την αιτία.

Συνυπολογίζοντας αυτά τα ποσοστά, θα μπορούσαμε να τροφοδοτούμε με λάδι σχεδόν όλη την Ευρώπη! Φέτος, μάλιστα, παρατηρήθηκε υπερπαραγωγή ελιάς σε Πήλιο και Χαλκιδική, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην έχουν τι να κάνουν το προϊόν τους και να το αποθηκεύουν προκειμένου να πιάσουν καλύτερες τιμές μετά από κάποιους μήνες.

Το ψωμί, ψωμάκι;
Στο μαλακό σιτάρι, από το οποίο γίνεται το ψωμί, εισάγουμε ετησίως πάνω από 1.000.000 τόνους αξίας εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως από χώρες όπως η Ρωσία, η Γαλλία και η Ουκρανία. Οι εισαγωγές αυτές είναι τελείως άσκοπες και καταστροφικές για την ελληνική Οικονομία - πρόκειται για σιτηρά αμφίβολης ποιότητας, αφού κάποιες ανατολικές χώρες υποχρεούνται βάσει.............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Ο διωγμός των Χριστιανών εντείνεται σε όλη την Υφήλιο - Μίσος και χλεύη παντού!

Σημjesus_toihos_anthropos.jpg. Αλλά και στην Ελλάδα πρός τα εκεί οδηγούνται τα πράγματα. Στην ισλαμοποίηση του πληθυσμού με αθρόα "εισαγωγή" και ελληνοποίηση μουσουλμάνων λαθρομεταναστών και στην συνέχεια στην περιθωριοποίηση και την δίωξη των χριστιανικών πεποιθήσεων. Και αν προσέξετε θα δείτε ότι μόνο οι Χριστιανοί και οι χριστιανικές πεποιθήσεις χλευάζονται λοιδωρούνται και σε πολλές περιπτώσεις διώκονται. Όχι οι μουσουλμάνοι, όχι οι εβραίοι..... !!

Γιατί άραγε τόσο κυνηγητό, τόση χλεύη και τόσο μίσος κατά των Χριστιανών? Ποιον ενοχλούν? Δεν έχουν το δικαίωμα της επιλογής του τι και αν θα πιστεύουν όπως όλοι οι υπόλοιποι?

Αν κάνουν λάθος δικαίωμα τους δεν είναι? Τι πρόβλημα έχουν οι υπόλοιποι?

---

Ένα παθιασμένο μίσος κατά του Χριστιανισμού σαρώνει τον πλανήτη και πολύ λίγοι παγκόσμιοι ηγέτες υπήρξαν πρόθυμοι να βγουν μπροστά και να μιλήσουν ενάντια σε αυτές τις αυξανόμενες διώξεις των Χριστιανών. 

 
Σε πολλά μέρη της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας, οι πιστοί δέχονται αμείλικτες επιθέσεις από εξτρεμιστές, εκκλησίες καταστρέφονται νόμοι ψηφίζονται στην προσπάθεια να εμποδιστεί η εξάπλωση της χριστιανικής πίστης. Σε ορισμένες περιοχές η βία έχει γίνει τόσο ακραία ώστε οι Χριστιανοί εν γνώσει τους διακινδυνεύουν τη ζωή τους, μόνο και μόνο για να πάνε στη λειτουργία των εκκλησιών τους κάθε εβδομάδα.
 
Θα ρισκάρατε τη ζωή σας για να πάτε στην εκκλησία; Στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, η δίωξη είναι συχνά πιο διακριτική. Ακόμα κι αν οι βίαιες επιθέσεις είναι ακόμα αρκετά σπάνιες, οι χριστιανικές πεποιθήσεις υπονομεύονται από νέους νόμους, κωμικούς και τηλεοπτικές εκπομπές που κοροϊδεύουν τακτικά τη χριστιανική πίστη και πολλοί εργοδότες θα απέκλειαν αμέσως έναν πιθανό υποψήφιο για μια θέση εργασίας, εάν ανακάλυπταν ότι ένα άτομο είναι Χριστιανός. 
Δυστυχώς, αυτό είναι μόνο η αρχή. 
 
Στα επόμενα χρόνια, εκείνοι που επιλέγουν να είναι οπαδοί του Ιησού Χριστού, θα αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερες διώξεις από ό,τι έχουμε ήδη δει. 
Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται «χριστιανική δίωξη», αμέσως σκέφτονται το τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή. Και χωρίς αμφιβολία, αυτό που η ISIS κάνει στους χριστιανούς του Ιράκ και της Συρίας είναι παραπάνω από τρομακτικό. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας. 
 
Σε αυτό το άρθρο, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας 10 παραδείγματα που δείχνουν πώς ο διωγμός των χριστιανών εντείνεται, καθώς το αντιχριστιανικό μίσος σαρώνει τον κόσμο και οι περισσότεροι από αυτούς είναι έξω από τη Μέση Ανατολή. Το έκανα αυτό ειδικά για να δείξω ότι αυτό είναι πραγματικά ένα παγκόσμιο φαινόμενο. 
Αλλά για να ξεκινήσει αυτή η λίστα, ας ξεκινήσουμε με το πώς η ISIS αντιμετωπίζει τους χριστιανούς σε περιοχές που έχει κατακτήσει ... 

# 1 Ιράκ
Ο Eliza Griswold είναι ο συγγραφέας του «Ο δέκατος Παράλληλος: Οι αποστολές από τη γραμμή σφάλματος μεταξύ του Χριστιανισμού και του Ισλάμ» και έχει ξοδέψει πολύ χρόνο εξετάζοντας τη διάλυση της χριστιανικής πίστης στην καρδιά της Μέσης Ανατολής.
 
Το παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από ένα πρόσφατο κομμάτι που έγραψε για την εφημερίδα New York Times ... 
 
«Πρόσφατα, το ISIS δημοσίευσε βίντεο σκιαγραφώντας την κατάσταση δεύτερης κατηγορίας των Χριστιανών στο χαλιφάτο. Όσοι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το jizyatax ή να αλλαξοπιστήσουν θα καταστραφούν, ο αφηγητής προειδοποίησε, καθώς το βίντεο κορυφώθηκε με τις πλέον διαβόητες σκηνές των Αιγύπτιων και Αιθιόπων Χριστιανών στη Λιβύη που σπρώχνονται πάνω στην παραλία και αποκεφαλίζονται με το αίμα τους τρέχει. 
 
Το μέλλον του χριστιανισμού στην περιοχή της γέννησής του είναι πλέον αβέβαιο. «Για πόσο καιρό μπορούμε να το σκάμε πριν εμείς και άλλες μειονότητες να γίνουμε μια ιστορία σε ένα βιβλίο ιστορίας;» , λέει ο Nuri Kino, ένας δημοσιογράφος και ιδρυτής της υπερασπιστικής ομάδας "Απαίτηση Δράσης". Σύμφωνα με μια μελέτη του Pew, περισσότεροι χριστιανοί είναι τώρα αντιμέτωποι με θρησκευτικές διώξεις από κάθε άλλη φορά από τις αρχές της ιστορίας τους. 
 
«Το ISIL έθεσε στο προσκήνιο το θέμα», λέει η Άννα Eshoo, μια δημοκράτης Καλιφόρνιας στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, της οποίας οι γονείς είναι από την περιοχή και υποστηρίζει τους χριστιανούς της Ανατολής. «Ο Χριστιανισμός είναι υπό υπαρξιακή απειλή». 

# 2 Κένυα
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η δίωξη των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας. Αυτό που παίρνει πολύ μικρότερη κάλυψη είναι η τρομακτική δίωξη που συμβαίνει σε πολλά μέρη της Αφρικής. Το παρακάτω είναι από ένα πρόσφατο κομμάτι του CNN σχετικά με τη συνεχιζόμενη δίωξη των χριστιανών στην Κένυα ... 
".....Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, εκατοντάδες φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Γκαρίσα στη βόρεια Κένυα δέχθηκαν επίθεση όταν μαχητές της Αλ-Σαμπάαμπ από τα σύνορα με τη Σομαλία έκαναν έφοδο στους κοιτώνες του κολεγίου. Διαχωρίζοντας τους χριστιανούς φοιτητές από τους μουσουλμάνους συμμαθητές τους, οι επιδρομείς σκότωσαν 147 και τραυμάτισαν δεκάδες άλλους. Σήμερα, το πανεπιστήμιο παραμένει άδειο. 
Οι Χριστιανοί στη βορειοανατολική Κένυα έχουν δεχθεί επανειλημμένες επιθέσεις από μαχητές της Αλ-Σαμπάαμπ. Κατά την Κυριακάτικη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Garissa, τα παγκάκια είναι γεμάτα. Το εκκλησίασμα προσεύχεται κάτω από ένοπλη φρουρά, αλλά παρ 'όλα αυτά προσεύχεται. 
Κάθε Κυριακή φέρνει μαζί της νέες απειλές από την Al-Shabaab. Στους Χριστιανούς της Garissa έχουν πει ότι αν λατρεύεις εδώ, θα πεθάνεις. Ένας από αυτούς που παρακολουθούν την Κυριακάτικη λειτουργία, ο Πάτρικ Gitau μας λέε ότι, παρά τους κινδύνους: «Κάθε Κυριακή είμαι εδώ, είναι ο καθεδρικός μου. Ναι είμαι εδώ, βαφτίστηκα στην εκκλησία αυτή»....". 

# 3 Ινδία
Δεν είναι μόνο οι μουσουλμάνοι που κακόβουλα καταδιώκουν τους χριστιανούς. Στην Ινδία, οι ριζοσπαστικοί Ινδουιστές διεξάγουν τακτικά βίαιες επιθέσεις κατά των χριστιανών και των εκκλησιών. Το παρακάτω είναι μόνο ένα πρόσφατο παράδειγμα ... 
Η Ευαγγελική Κοινότητα της Ινδίας ανέφερε μια βίαιη επίθεση κατά των χριστιανών στη χώρα, που διαπράχθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν πάνω από 200 ινδουιστές εξτρεμιστές εισέβαλαν σε προτεσταντική εκκλησία στην πόλη της Attingal, Kerela, δέρνοντας τον πάστορα και μερικούς από τους πιστούς και σπάζοντας τον βωμό. 
Η Ευαγγελική Κοινότητα της Ινδίας έδωσε την είδηση στο Πρακτορείο Ειδήσεων Fides, αναφέροντας ότι η επίθεση έλαβε χώρα στις 14 Ιουνίου. Οι εξτρεμιστές φέρεται να φώναζαν συνθήματα όπως «Bharat Jai Mathaki» («Χαίρε Μητέρα Ινδία») κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία διεκόπη μετά την άφιξη της αστυνομίας. 

# 4 Πακιστάν
Μερικές από τις πιο άγριες επιθέσεις κατά των χριστιανών τα τελευταία χρόνια έχουν...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ! ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ...!

Γδραχμή.jpgράφει ο Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος ΜΑ, Ph.D πρ. Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠ.

Τρεις είναι οι θεμελιώδεις στόχοι, των οποίων την επίτευξη, ένα κυρίαρχο κράτος, πρέπει να επιδιώκει παντοιοτρόπως.

Την πλήρη απασχόληση, την προστασία της αξίας του εθνικού νομίσματος και την παροχή αξιοπρεπών μισθών, συντάξεων και υγείας.Τα μέσα που έχει μια κυβέρνηση για να επιτύχει αυτούς τους στόχους είναι η φορολογία και οι δαπάνες του κράτους, ο δανεισμός και η αποπληρωμή των δανείων του και η έκδοση και κυκλοφορία νέου χρήματος καθώς και η απόσυρση του.

Άλλα μέσα δεν υπάρχουν, όποια μορφή και αν πάρει ένα καθεστώς, εκτός από τις χώρες τις ΕΕ, που τα μέσα είναι λιγότερα και κατά συνέπεια στόχοι και δημοκρατία συρρικνώνονται.
Ο τρόπος υλοποίησης των στόχων αυτών, με τα δεδομένα μέσα, αφορούν σε πολιτικές που τα κόμματα θα εισηγηθούν και ο Λαός θα αποφασίσει.

Εδώ τίθεται το ερώτημα. Μπορούμε με το ευρώ τους παραπάνω στόχους να τους ικανοποιήσουμε; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι. Και γιατί όχι;

Γιατί η αξία του ευρώ είναι αντίστροφη του επιπέδου απασχόλησης. Η πραγματική του αξία του ευρώ δεν στηρίζεται στην δαπάνη του για να παραχθεί πλούτος αλλά στον αποθησαυρισμό του, γιατί είναι σαν τον χρυσό. Ως προς την παραγωγή του ΑΕΠ, το ευρώ είναι ουδέτερο, δηλαδή δεν επηρεάζει την παραγωγή και την απασχόληση. Η χρήση του ευρώ απαιτεί διαρκή λιτότητα και υψηλή ανεργία. Είναι ξένο νόμισμα.
Ας πάμε να δούμε το ίδιο θέμα, δηλαδή την πλήρη απασχόληση, την διατήρηση της αξίας του νομίσματος και τους αξιοπρεπείς μισθούς, έχοντας κατά νου ένα κράτος που εκδίδει το δικό του νόμισμα.
Πως ένα τέτοιο κράτος λειτουργεί με τα παραπάνω μέσα. Ας αρχίσουμε με ένα απλό ορισμό με το τι είναι αυτό το εθνικό νόμισμα, το εθνικό χρήμα.

Το χρήμα είναι μια αφηρημένη αξία που την εκδίδει το κράτος. Γίνεται αποδεκτό αυτομάτως, όχι γιατί πίσω από αυτό κρύβεται χρυσός ή άλλα πολύτιμα μέταλλα ή οτιδήποτε άλλο έχει αξία -τι μύθος και αυτός- αλλά γιατί απλά το κράτος σε αυτό εισπράττει φόρους και γενικά στις συναλλαγές του αυτό αποδέχεται ως νόμιμο χρήμα. Έτσι γίνεται καθολικά αποδεκτό χωρίς άλλο μυστήριο! Η αξία του καθορίζεται από την δυνατότητα που έχει να απαιτεί δικαιώματα κάποιος επί της μελλοντικής παραγωγής. Η παραγωγή πραγματοποιείται ακριβώς επειδή
το χρήμα έχει αυτή την εξωτερική αξία. Η αξία του χρήματος είναι τόσο πιο μεγάλη όσο η απασχόληση τείνει προς την πλήρη απασχόληση.

Ας αναλύσουμε λίγο τον παραπάνω ορισμό σε ορισμένα θέματα που τρόπον τίνα αποτελούν το Αλφαβητάριο του Εθνικού Νομίσματος ως προς τους στόχους του και τα μέσα.

Κράτος που εκδίδει το δικό του νόμισμα ποτέ δεν πτωχεύει

Ένα κράτος πτωχεύει για τέσσερεις λόγους. Όταν ως νόμισμα έχει τον χρυσό ή το ευρώ άλλο ξένο νόμισμα, όταν έχει σταθερή ισοτιμία αναφερομένη σε ξένα νομίσματα ή χρυσό, όταν έχει εξωτερικό δανεισμό σε ξένα νομίσματα ή χρυσό ή ευρώ και όταν έχει εσωτερικό δανεισμό σε ξένα νομίσματα ή χρυσό ή ευρώ. Η Ελλάδα πτώχευσε το 1827, το 1832, το 1843, το 1893, το 1932, το 1945 και το 2010 και συνέτρεχαν οι παραπάνω προϋποθέσεις. Με άλλα λόγια, όσες φόρες πτώχευσε δεν είχε δικό της νόμισμα.

Ήσαν σπάνιοι οι πόροι στην Ελλάδα για να γίνουν επενδύσεις ή σπάνιος ο χρυσός και το ευρώ; Το ξένο κεφάλαιο επενδύει εκεί όπου υπάρχει η υψηλότερη απόδοση. Τα υπόλοιπα τα αφήνει, και η φτώχεια, η πτώχευση και η υποταγή είναι το επακόλουθο. Απλά λοιπόν σπάνιο ήταν το χρήμα, όπως σήμερα το ευρώ, που δεν πραγματοποιούνται επενδύσεις και όχι σπάνιοι οι εθνικοί πόροι.

Ε, λοιπόν αν μια ανθρωπινή σύμβαση καταντά το χρήμα σπάνιο και τους ανθρώπους και κράτη φτωχά, και αλλά πάμπλουτα και ισχυρά, ας φτιάξουμε μια άλλη σύμβαση που θα κάνει το χρήμα άφθονο και θα καλυτερεύσει την ζωή όλων μας. Τι το πιο απλό.

Ένα κράτος λοιπόν που εκδίδει το δικό του νόμισμα είναι αδιανόητο να πτωχεύσει. Πάντα μπορεί να δαπανά, να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις του, να αγοράζει οτιδήποτε του είναι αναγκαίο για να επιτύχει τους στόχους του.
Το χρήμα που δαπανά μια κυβέρνηση δεν προέρχεται από κάπου, δεν το παίρνει από κάπου, δεν πέφτει από τον ουρανό, και δεν κοστίζει τίποτα να παραχθεί. Το χρήμα δημιουργείται στην εποχή μας από ένα κομπιούτερ, που κάποιος πληκτρολογεί αριθμούς. Δηλαδή θέλει το κράτος να πληρώσει έναν προμηθευτή του ή μισθούς και συντάξεις; Απλά πληκτρολογεί ένα ποσό στο λογαριασμό του δικαιούχου και το πράγμα τελείωσε. Δεν γίνονται ατέλειωτες συσκέψεις σε eurogroup για να βρεθεί το χρήμα. Ένα κράτος που εκδίδει το νόμισμα του ποτέ δεν πτωχεύει και δεν έχει κανένα περιορισμό στις δαπάνες του.

Πλήρης Απασχόληση και Κρατικές Δαπάνες

Εφ" όσον το κράτος που εκδίδει το δικό του νόμισμα και δεν έχει κανένα περιορισμό ως προς τις δαπάνες του, τότε:

1. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να διατηρεί το επίπεδο της εθνικής δαπάνης-ζήτησης ανάλογα με το ύψος της απασχόλησης. Αν υπάρχει ανεργία, τότε η Κυβέρνηση θα πρέπει να μείωση τους φόρους και να αυξήσει τις κρατικές δαπάνες με στόχο την πλήρη απασχόληση. Αν μετά υπάρξει μεγάλη δαπάνη που υπονομεύει την αξία του νομίσματος (πληθωρισμός) η κυβέρνηση κάνει το αντίθετο, αυξάνει τους φόρους και μειώνει τις δαπάνες της.

2. Η Κυβέρνηση πρέπει να διατηρεί τα επιτόκια σε αυτό το ύψος που να καθιστούν τις επενδύσεις εφικτές. "Δανείζεται" χρήματα από τους πολίτες μέσω ομολόγων ή αγοράζει τα ομόλογα δίνοντας χρήμα πίσω για να μπορεί να διατηρεί τα επιτόκια στο ύψος που κάνει ελκυστικές τις επενδύσεις.

3. Κάνοντας αυτά η Κυβέρνηση θα πρέπει να αδιαφορεί για το αν ο προϋπολογισμός της είναι ελλειμματικός όσο και αν είναι το έλλειμμα είναι υψηλό. Αν πάλι χρειαστεί να είναι πλεονασματικός αυτό πάλι μπορεί να το κάνει. Όλα γίνονται σύμφωνα με την απασχόληση, την αξία του νομίσματος και τις ικανοποιητικές αμοιβές. Οι έννοιες ελλειμματικός ή πλεονασματικός προϋπολογισμός δεν είναι καλές ή κακές, απλά είναι καταστάσεις για την επίτευξη στόχων. Τι προκύπτει από τις παραπάνω προτάσεις;

Η φορολογία δεν αποτελεί εισπρακτικό μηχανισμό για να δαπανήσει το Κράτος μετά, όπως με το Ευρώ
Η πλήρης απασχόληση και η διατήρηση της αξίας του νομίσματος είναι θεμελιώδη προαπαιτούμενα για την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών μιας χώρας. Τέτοια θέματα ποτέ δεν αφήνονται στην "ελεύθερη αγορά'.
Αφού το χρήμα είναι δημιούργημα του κράτους, το κράτος πρέπει το δημιούργημα του αυτό, το χρήμα, να το προστατεύει ως προς την αξία του, για λογαριασμό των πολιτών του.

Η φορολογία λοιπόν δεν είναι μέσο για να βρει το κράτος χρήμα για να το ξοδέψει μετά, όπως πολλοί αφελώς πιστεύουν, αφού το εκδίδει. Είναι μέσο για την προστασία της άξιας του νομίσματος. Με άλλα λόγια, μέσω της φορολογίας το κράτος, αποσύρει χρήμα από την οικονομία για να διατηρήσει την αξία του νομίσματος, για να προστατεύει την οικονομία από τον πληθωρισμό. Το χρήμα αυτό μετά το πετάει, το καταστρέφει. Όταν η οικονομία θερμανθεί επιβάλλεται φορολογία για την προστασία της αξίας του νομίσματος. Όταν η οικονομία μπαίνει σε ύφεση η φορολογία μειώνεται και οι δαπάνες του κράτους αυξάνονται για την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Οίκοθεν νοείται, ότι η φοροδιαφυγή σε ένα κράτος που εκδίδει το δικό του νόμισμα, όπως και ο πληθωρισμός που πάντα έχει αιτία τους πολιτικούς εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, πρέπει να θεωρούνται εγκλήματα ειδεχθή, αφού αυτά υπονομεύουν την αξία του νομίσματος. Είναι εγκληματικές πράξεις εναντίον όλων.

Το Κράτος δεν δανείζεται για να δαπανήσει, όπως με το Ευρώ

Πόσος καυγάς γίνεται με τα ομολόγα του Ελληνικού Δημοσίου, αν θα τα δεχτεί ο κύριος Ντράγκι ή δεν θα τα δεχτεί, ή πόσα θα δεχτεί, και ένας ολόκληρος λαός υποφέρει. Αν είναι δυνατόν. Στείλετε στο διάολο την ΕΚΤ να τελειώνουμε.

Σε μια χώρα που εκδίδει το δικό της νόμισμα το κράτος πουλάει ομολόγα ή αλλιώς "δανείζεται', πολύ άστοχη λέξη, για τον εξής απλό και σπουδαίο λόγο.

Αποσύρει χρήμα από την αγορά ή ρίχνει χρήμα στην αγορά, πουλώντας ομόλογα του ή αγοράζοντάς τα πίσω, για να διατηρεί τα επιτόκια σε ένα ορισμένο ύψος που θα ενθαρρύνουν τις επενδύσεις. Δεν είναι πράξη χρηματοδότησης του κράτους, αλλά πράξη προστασίας των.............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Γιατί οι ΗΠΑ μπαίνουν στο παιχνίδι του ελληνικού χρέους;

euro-ice.png

Σημ. Γιατί έχουν δείξει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον οι ΗΠΑ για την Ελλάδα? Κατά την άποψη μου αλλά και γενικότερα η αίσθηση που επικρατεί, είναι ότι προφανώς και δεν μας αγάπησαν ξαφνικά, αλλά είναι θέμα συμφερόντων και οικονομικών αλλά κυρίως γεωπολιτικών. Το χρήμα ποτέ δεν ανταλλάσσεται με μια στρατηγική ήττα στο θέμα της Ελλάδας. Παρόλο που αποδείχτηκε ότι η αλλαγή πλεύσης της Ελλάδας προς τις χώρες των BRICS και ειδικότερα προς την Ρωσία δεν είναι τόσο εύκολη όσο διακήρυσσαν οι πολιτικοί, ωστόσο παραμένει σαν προοπτική αν τα πράγματα ζορίσουν περισσότερο.

Με τίποτα οι ΗΠΑ δεν θα επέτρεπαν η Ελλάδα με την τόσο μεγάλη γεωπολιτική σημασία για αυτές να οδηγηθεί προς αναζήτηση άλλου "κηδεμόνα". Και ναι, όπως αναφέρει το άρθρο χάνουν και από οικονομικής απόψεως αλλά στην προκειμένη και σε αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος έχουν αποδείξει ότι η γεωπολιτική έχει πρωταρχική σημασία στον σχεδιασμό τους για την παγκόσμια ηγεμονία που επιζητούν.. Αν το καταλάβουμε αυτό, τα συμπεράσματα προκύπτουν αβίαστα!

---


Πηγή: FORTUNE,  επιμέλεια: Γιώργος Αναγνώστου 

FORTUNE: «Ας βάλουμε το χρέος της Ελλάδας στον πάγο»

Για να σταθούν οι Έλληνες και πάλι στα πόδια τους ίσως χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο πλάνο που θα μπορούσε να περιέχει «ανοχή» για το χρέος.

«Η Ελλάδα ενέδωσε πάρα πολύ σύντομα» γράφει ο Σάιρους Σανάτι, αρθρογράφος του FORTUNE. «Ψηφίζοντας να δεχτεί νέα σκληρά μέτρα λιτότητας την Τετάρτη το βράδυ, και μόνο με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να λάβει άλλο ένα πακέτο διάσωσης από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, η ελληνική κυβέρνηση καταδίκασε αναίτια τους ανθρώπους της σε περαιτέρω οικονομική μιζέρια. Αν και μερικά από τα μέτρα, που εγκρίθηκαν κατ "εντολή της Γερμανίας και άλλων βασικών μελών της Ευρωζώνης, μπορεί να παράγουν θετικά οικονομικά αποτελέσματα στη συνέχεια, το μεγαλύτερο μέρος από αυτά είναι εξαιρετικά οπισθοδρομικά και θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την οικονομία της χώρας», συνεχίζει.

«Η συνθηκολόγηση αυτή είναι το τελευταίο επεισόδιο σε ένα ατέρμονο πίσω - μπρος ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της. Αλλά μετά από χρόνια μη ανάμιξης, οι ΗΠΑ, φαίνονται να έχουν κουραστεί από αυτό το παιχνίδι. Σε σημείωμα που διέρρευσε στον Τύπο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το ΔΝΤ δήλωσε εν πολλοίς ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους και όχι περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους.

Αλλά δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει ήδη συμφωνήσει σε όλα εκείνα τα άσχημα μέτρα λιτότητας, συμπεριλαμβανομένης μια καταστροφικής αύξησης του ΦΠΑ, έχει ουσιαστικά εγκαταλείψει κάθε διαπραγματευτικό ατού της. Αυτό σημαίνει ότι ο κλήρος πέφτει στις ΗΠΑ, μέσω του ΔΝΤ, να υπάρξει μια κατάλληλη συμφωνία για τους Έλληνες, πριν τα πράγματα χειροτερέψουν».

Ο αρθρογράφος συνεχίζει:

«Το πώς θα καταλήξουν τα πράγματα θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο οι ΗΠΑ διατίθενται να δώσουν ένα τέλος στην κρίση. Σε κάποιο βαθμό, οι ΗΠΑ έχουν επωφεληθεί από την οικονομική δυσπραγία που πλήττει την Ευρωζώνη τα τελευταία πέντε χρόνια, που έχει επιτρέψει στις επιχειρήσεις να προσελκύσουν κεφάλαια που θα μπορούσαν διαφορετικά να είχαν πάει σε εταιρείες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Έχει, επίσης, εν μέρει, επιτρέψει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να διατηρήσει την πολιτική σούπερ χαμηλών επιτοκίων και να χρηματοδοτήσει φθηνά τον τεράστιο σωρό του χρέους της. Τα χρήματα που γλίτωσε η κυβέρνηση την βοήθησαν να κρατήσει τους φόρους χαμηλά και να χρηματοδοτήσει βασικά έργα για τόνωση της οικονομίας.

Αλλά το πάρτι τελειώνει. Η Ευρώπη εισήγαγε τελικά τη δική της εκδοχή της ποσοτικής χαλάρωσης φέτος και έτσι το ευρώ αποδυναμώθηκε έναντι του δολαρίου. Τα προβλήματα στην Ελλάδα επιδείνωσαν την κατάσταση, στέλνοντας την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου σε επίπεδα που δεν έχουμε δει εδώ και χρόνια. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο για εμάς τους τουρίστες που θα επισκεφθούμε όλη την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, αλλά είναι άσχημα νέα για τους εξαγωγείς των ΗΠΑ. Μια έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Duke και το περιοδικό CFO νωρίτερα αυτό το έτος διαπίστωσε ότι ήταν περίπου τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων των ΗΠΑ με τουλάχιστον το ένα τέταρτο των συνολικών πωλήσεών τους στο εξωτερικό είχαν αρνητικές επιπτώσεις από την άνοδο του δολαρίου. Ως αποτέλεσμα, σχεδόν το ένα τέταρτο αυτών των μεγάλων εξαγωγέων λένε ότι έχουν μειώσει τις δαπάνες τους στο εσωτερικό.

Εάν η Federal Reserve αυξήσει τα επιτόκια, όπως αναμένεται τους προσεχείς μήνες, τα πράγματα θα πάνε από το κακό στο χειρότερο, το δολάριο θα ανατιμηθεί ακόμη περισσότερο έναντι του ευρώ, το κόστος.............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Τι είναι το παράλληλο νόμισμα IOU και πότε μπορεί να εφαρμοστεί

διάλυση ευρωζώνης.jpegΤου Γιώργου Λαμπίρη

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε λόγο εκ νέου για την έκδοση υποσχετικών, IOU's, ως παράλληλο νόμισμα, έτσι ώστε να καλύψουν την ενδιάμεση χρηματοδότηση των 7 δισ. ευρώ που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η Ελλάδα. Ωστόσο η συγκεκριμένη συζήτηση φέρνει στο προσκήνιο ένα θέμα αρκετά αμφιλεγόμενο. 

Στο ενδεχόμενο χρήσης των ενδιάμεσων νομισμάτων αναφέρεται ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Πετράκης, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο news.gr. Εξηγεί σε ποιες περιπτώσεις και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή, καθώς και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν για την οικονομία.

Ταυτόχρονα, εμφανίζεται αρνητικός ως προς το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς όπως λέει η επιστροφή στη δραχμή εκτός από πρακτικά είναι και τεχνικά αδύνατη.

Γιατί δεν είναι εφικτή η επιστροφή στη δραχμή

Αιτιολογώντας το γιατί αποκλείει το θέμα αλλαγής νομίσματος, απαντάει ότι "δεν προβλέπεται από καμία διαδικασία". «Συγκεκριμένα, προβλέπεται έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι όμως και έξοδος από το ευρώ. Το θεσμικό πλαίσιο είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει τη φυγή από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή. Κάποιοι ενδεχομένως σκέφτονται την ενδιάμεση οδό των IOUs - εισαγωγή ενός παράλληλου λογιστικού ή ηλεκτρονικού νομίσματος, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένους σκοπούς. Ωστόσο η συγκεκριμένη μέθοδος δεν διευκολύνει σε καμία περίπτωση τις τράπεζες αλλά και τη λειτουργία της οικονομίας».

Πότε χρησιμοποιούνται τα IOU's

«Τα IOU's εξυπηρετούν μία ενδιάμεση κατάσταση, παρέχοντας ορισμένες υποσχετικές από το κράτος. Έτσι, κάποιος που του χρωστάει στο κράτος θα μπορεί με το συγκεκριμένο ''χαρτί'' να πληρώσει τους φόρους του ή να εξοφλήσει κάποια μορφή χρέους. Κάτι τέτοιο έχει εφαρμοστεί σε άλλες χώρες κατά καιρούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Καλιφόρνια, η οποία είχε πτωχεύσει σε ό,τι αφορούσε τα δημόσια οικονομικά της. Βρισκόταν πτωχευμένη εντός δολαρίου, ενώ στη συνέχεια εξέδωσε κάποια IOUs. Στη συνέχεια όμως προέβη στην κατάργησή τους. Μια τέτοια κίνηση στην Ελλάδα δεν σημαίνει επιστροφή στη δραχμή ή την αλλαγή του νομίσματος», εξηγεί ο κύριος Πετράκης. «Όλες αυτές οι κινήσεις βέβαια έχουν ένα βαθύ υφεσιακό χαρακτήρα», συμπληρώνει.

Αναφερόμενος στον έλεγχο κεφαλαίων που βρίσκεται σε ισχύ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, διευκρινίζει ότι οι περιορισμοί στη ρευστότητα αφορούν στην κυκλοφορία του ευρώ ως χαρτονομίσματος και όχι στην κυκλοφορία του ως ανταλλακτικού μέσου. «Επομένως σχετίζονται αποκλειστικά με τον περιορισμό της εξόδου χαρτονομισμάτων από το τραπεζικό σύστημα».

«Αποκλείεται να τυπώσουμε δραχμή»

Ο ίδιος αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να τυπώσουμε δραχμή, προτάσσοντας το επιχείρημα ότι σε αυτή την περίπτωση προκύπτει μείζον ζήτημα εμπιστοσύνης. «Ακόμα και αν δώσετε εντολή σε ένα τυπογραφείο να

Διαβάστε περισσότερα ..»


To OXI που έγινε ΝΑΙ και κατέληξε στο "νέο" και "βελτιωμένο", ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 !!!

Σημ.μνημονιο-καλαμι.jpg Δυστυχώς όπως φαίνεται "όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν" που λέει και το τραγούδι.. Άλλα μας είπαν για άλλα ψηφίσαμε και άλλα έγιναν τελικά....

---

Ο Τσίπρας το μετέωρο βήμα στην απέναντι πλευρά το είχε κάνει πριν αναλάβει ακόμα τη κυβέρνηση , τον έστησαν , τον εκπαίδευσαν να μιλά σαν τον Αντρέα και τον ξαμόλησαν για το κόλπο γκρόσο που ως θεαματικό φινάλε θα είχε ένα μεγάλο χαζοχαρούμενο ΝΑΙ ( νόμιζαν ) του Ελληνικού λαού , για να ξεπλύνουν επιτέλους όλα τα μνημονιακά λαμόγια που εργάστηκαν για αυτούς και να παραδοθεί η χώρα από τον ίδιο της τον λαό στους δανειστές..

Όλοι και όλα δούλεψαν για αυτό το ΝΑΙ , ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση που μας καλούσε να πούμε ΟΧΙ καθώς φάνηκε μετά , για το ΝΑΙ δούλευε .. Το ΟΧΙ του λαού μας όμως τους χάλασε την σούπα .. Δεν το περίμεναν αυτό το ΟΧΙ , τους έπεσε βαρύ πολύ και φυσικά τους ακύρωσε όλα τα σχέδια ..

Τώρα πια και αφού ακυρώθηκαν όλα τα σχέδιά τους , αυτό το πολιτικό σκηνικό τους είναι άχρηστο και θα το εκμηδενίσουν .. Όπως είπα και χθες ΔΕΝ υπάρχει καμία συμφωνία , απλά τους έδωσαν μέτρα και τους είπαν , περάστε τα αυτά και θα δούμε μετά αν σας δώσουμε τα λεφτά που συμφωνήσαμε να σας δώσουμε ,.. Αυτό που θα γίνει είναι να τους αφήσουν να κάνουν νόμο ( που είναι όμως άκυρος , γιατί το δημοψήφισμα ακυρώνει κάθε νόμο που θα φέρουν ) για να ξεφτιλιστούν ακόμα περισσότερο και μετά θα τους πούνε το γνωστό πάλι ποίημα και θα τους ζητήσουν και άλλα πρόσθετα μέτρα ..

Το πως μας βλέπουν οι Φραγκο-Ούννοι εμάς τους Ρωμηούς και το μίσος που έχουν για μας αντικατοπτρίζεται στα Libri Carolini του Καρλομάγνου και στον Σαλικό νόμο και εκφράζεται καθαρά από τον Λιουτπράνδο, Επίσκοπο Κρεμώνας ..Όταν το 968μΧ ο καθολικός επίσκοπος Κρεμώνας ο Λιουτπράνδος έρχεται στη Βασιλεύουσα ως πρεσβευτής, ο Φωκάς του λέει: «Ο Πάπας είναι ανάγωγος. Αγνοεί ότι ο άγιος αυτοκράτορας Κωνσταντίνος μετέφερε εδώ το σκήπτρο, τη Σύγκλητο και ολόκληρο το ρωμαϊκό στρατό αφήνοντας στη Ρώμη μόνο ευτελείς υποτελείς. Κι εσείς δεν είστε Ρωμαίοι, είστε Λομβαρδοί». Ο Λιουτπράνδος τότε διακόπτει τον αυτοκράτορα προσβεβλημένος και του λέει : «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ήρθε εδώ. Αφού όμως αλλάξατε γλώσσα, ήθη και ενδυμασία, ο παναγιότατος Πάπας θεώρησε ότι ούτε και σε σας αρέσει ο όρος Ρωμαίοι...Εμείς, Λομβαρδοί, Σάξονες, Φράγκοι, Λοθαρινοί, Βαυαροί, Σουηβοί, Βουργουνδοί περιφρονούμε τους Ρωμαίους σε τέτοιο βαθμό που για να προσβάλουμε τους εχθρούς μας τους αποκαλούμε Ρωμαίους, γιατί αυτή η ονομασία περικλείει αγένεια, δειλία, φιλαργυρία, ασωτία, απιστία και γενικά κάθε είδος κακίας». (Καταλάβατε τώρα νομίζω το πως τα βλέπουν τα δικά μας τα λαμόγια εκεί στην Ευρώπη όταν πάνε να "διαπραγματευτούν" και απλά επιβεβαιώνουν τα αήθη ψέματα του Λιουτπράνδο )

Αυτά τα αφηγείται ο ίδιος ο Λιουτπράνδος στη Relatio που κάθισε μετά κι έγραψε. Εννοείται ότι δεν διέκοψε τον αυτοκράτορα, αυτές οι παλικαριές βρίσκονται μόνο στα χαρτιά. Στη Relatio αναφέρει γεμάτος οργή ότι τον υποτίμησαν, τον ταπείνωσαν και τον πρόσβαλαν για την καταγωγή του. Και προσθέτει με κακεντρέχεια: «Ο βασιλιάς των Ελλήνων είναι μαλλιαρός, φορά χλαμύδα με μακριά μανίκια και γυναικείο μανδύα, είναι ψεύτης, απατεώνας, αδυσώπητος, πονηρή αλεπού, υπερόπτης, ψευδοταπεινόφρων, τσιγκούνης, πλεονέκτης, τρώει σκόρδα , κρεμμύδια και πράσα...» -)

Ο Λουδοβίκος επίσης ισχυρίσθηκε: "Ελάβαμε εξ ουρανού αυτό το λαό και την πόλη, για να τους καθοδηγούμε, και την μητέρα όλων των Εκκλησιών του Θεού, για να την υπερασπιζόμαστε και να την εξυψώνουμε " . Ο Λουδοβίκος διατείνεται, ότι η Ρώμη, ο λαός της και ο Παπικός θρόνος δόθηκαν στους Φράγκους από το Θεό χάρη στην Ορθόδοξη πίστη τους και αφαιρέθηκαν από τους "Έλληνες", οι οποίοι ήσαν Ρωμαίοι, μόνον όταν ήσαν "Ορθόδοξοι" ( Καθολικοί ) . Ο Λουδοβίκος έλεγε:"Έχουμε λάβει την διοίκηση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ένεκα της Ορθοδοξίας μας. Οι Έλληνες έχουν παύσει να είναι αυτοκράτορες των Ρωμαίων λόγω της κακοδοξίας τους. Όχι μόνον................

Διαβάστε περισσότερα ..»


"Γη και Ύδωρ" θέλουν για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ - Αξίζει;

prinos.jpg
Σημ. Τα πράγματα είναι απλά. Το μαγαζί έπρεπε να φαλιρίσει πριν βγει στο σφυρί (...και φαλίρισε) έτσι ώστε να πάρουν οι "δανειστές-σύμμαχοι-αλληλέγγυοι-φίλοι-εταίροι" τα πάντα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι!!!!
---
"Γη και ύδωρ" είναι διαθέσιμη να δώσει η κυβέρνηση στους δανειστές προκειμένου να μείνει η  χώρα στο ευρώ, παραδίδοντάς τους όλον τον ενεργειακό πλούτο της χώρας και οτιδήποτε άλλο αξίζει.
 
Συν τοις άλλοις, συζητείται και το "κούρεμα" των καταθέσεων, χωρίς να έχει αποφασισθεί από ποιο όριο και πάνω θα γίνει αυτό. Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε  εγγυηθεί τις καταθέσεις. Πώς θα μπορέσει να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, και γιατί ο ελληνικός λαός να το δεχθεί αυτό;
 
Το εκνευριστικό στην όλη υπόθεση είναι η παραδοχή του Μ.Σουλτς ως προς το θέμα της δέσμευσης των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων ότι "η Ελλάδα δεν είναι εχθρική σε αυτήν την ιδέα, άλλα το ερώτημα είναι ποιος θα το ελέγχει, ποιος θα έχει τη διαχείριση".
 
Πέραν από τη ληστεία στον εθνικό πλούτο όμως, οι δανειστές-εχθροί του Ελληνισμού ζήτησαν αυτό που είχαν ζητήσει και πριν τρία χρόνια, να επιβάλουν στη χώρα έναν Επίτροπο-αποικιακό κυβερνήτη, ο οποίος στην ουσία θα κυβερνάει την Ελλάδα αντί της όποιας νόμιμης ελληνικής κυβερνήσεως. Ζητούν δηλαδή την παράκαμψη του ελληνικού λαού δια παντός. 
 
Σοκ προκαλεί το περιεχόμενο του κειμένου στο οποίο κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια του Eurogroup, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα.
 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το κείμενο - το οποίο δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα, καθώς, όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχει εξουσιοδοτηθεί να ενημερώσει τους ηγέτες της Ευρωζώνης στη βάση των όσων συμφωνήθηκαν προφορικά - ζητά να γίνει «κούρεμα» καταθέσεων και να δεσμευτούν ελληνικά περιουσιακά στοιχεία σε ειδικό λογαριασμό.
 
Για την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος των καταθέσεων στο οποίο απαιτούν οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης να γίνει «κούρεμα».
Μετά την παραπάνω εξέλιξη γίνεται ακόμη πιο σαφές ότι πρόθεση των δανειστών είναι να ταπεινώσουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ελληνικό λαό.
 
Ωστόσο, δεν έχει δοθεί ΠΟΤΕ καμία εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό από τον ελληνικό λαό για τέτοιου είδους συζήτηση - πόσο μάλλον απόφαση!

Το Eurogroup δεν κατόρθωσε να προβεί σε ένα κοινό ανακοινωθέν.

Ωστόσο, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έγραψε το παρακάτω σημείωμα το οποίο παρέδωσε στους 19 ηγέτες της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Eurogroup: Η Ελλάδα χρειάζεται 82-86 δισ.ευρώ. Η χώρα χρειάζεται 7 δισ.ευρώ στις 20 Ιουλίου και και 5 δισ. ευρώ στα μέσα Αυγούστου.

Η ιδέα του εξωτερικού ταμείου στο Λουξεμβούργου, έως και 50 δισ.ευρώ σε ελληνική δημόσια περιουσία, είναι απόφαση των ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής.

Σε περίπτωση μη συμφωνίας, θα μπορούσαν να προσφερθούν στην Ελλάδα διαπραγματεύσεις για ένα τάιμ άουτ από την Ευρωζώνη, με μια πιθανή αναδιάρθρωση χρέους.

debt708_11.jpg

Καμία πιθανότητα κουρέματος του χρέους

To Eurogroup ξεκαθαρίζει, επίσης, ότι δεν υπάρχει πιθανότητα ονομαστικού κουρέματος του χρέους, παρότι τονίζει ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες αναφορικά με τη βιωσιμότητά του.

eg_haircut.jpeg

Στο προσχέδιο της συνεδρίασης που δόθηκε στη δημοσιότητα, το Eurogroup υπενθυμίζει ότι τα μέλη της ευρωζώνης τα τελευταία χρόνια έχουν υιοθετήσει ένα αξιοσημείωτο πακέτο μέτρων προκειμένου να υποστηρίξουν τη βιωσιμότητα του χρέους και τα οποία έχουν βοηθήσει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και έχουν μειώσει σημαντικά το κόστος του.

Υπενθυμίζει, επίσης, ότι το Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012 είχε δηλώσει έτοιμο να υιοθετήσει πρόσθετα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, με μέτρα όπως η πρόσθετη περίοδος χάριτος υπό την προϋπόθεση πλήρους εφαρμογής των μέτρων που θα συμφωνηθούν σε μια πιθανή νέα συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς και η οποία θα εξεταστεί μετά τη θετική αξιολόγηση της πρώτης ανασκόπησης.

Οι Έλληνες αξιωματούχοι επανέλαβαν κατηγορηματικά τη δέσμευσή τους να τιμήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις στους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως.

Την πρόταση που υπήρχε στο γερμανικό non paper που διέρρευσε το Σάββατο για τη δημιουργία ενός Ταμείου στο οποίο η Ελλάδα θα μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία της προκειμένου να αξιοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους, σχολίασε ο Μάρτιν Σουλτς κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
 
«Η ιδέα του Ταμείου προήλθε από τον Γιούνκερ», εξήγησε ο κ. Σουλτς, εμφανιζόμενος ο ίδιος θετικός σε μια τέτοια ιδέα.
 
«Ο κ. Γιούνκερ είχε κάνει λόγο γι' αυτήν την ιδέα» στο πρώτο.............

Διαβάστε περισσότερα ..»


ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ... - Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ !

kartes-pistwtikes.jpg

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη μέθοδος για την επιβολή της κάρτας του πλαστικού χρήματος και των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε όσους ακόμα είχαν την ελάχιστη αντίσταση σε όλα αυτά, με απώτερο και βασικό στόχο το ηλεκτρονικό φακέλωμα που ευαγγελίζεται εδώ και πολλά χρόνια η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Ο πανικός, η απελπισία, η εσχάτη ανάγκη, η αδυναμία προμήθειας φαρμάκων και άλλων αναγκαίων αγαθών στην σημερινή συγκυρία, ήταν το καλύτερο πρόσχημα για την επιβολή του πλαστικού χρήματος, για την επιβολή των πιστωτικών καρτών, για την περεταίρω ηλεκτρονικοποίηση της καθημερινής μας ζωής. Έτσι ακόμα και γέροι και γριές που δεν είχαν καμία σχέση με όλα αυτά, τώρα τους αναγκάζουν με απάνθρωπο τρόπο να στέκονται ώρες στις ουρές για να βγάλουν μια κάρτα, την κάρτα της «σωτηρίας» τους για να πάρουν τα τετρακόσια και πεντακόσια ευρώ της πενιχρής του σύνταξης.

Θα πείτε και πιο είναι το κακό σε όλα αυτά ; Ερώτηση αφελής για αφελείς και για αδαείς, για ανθρώπους που μέχρι σήμερα το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν εμείς να περνάμε καλά και ας πνίγονται όλοι οι άλλοι!

Δεν θα κάνω ανάλυση για τις συνέπειες του ηλεκτρονικού φακελώματος. Για το θέμα αυτό έχουν γραφτεί τόμοι ολόκληροι. Εκείνο που θα επισημάνω είναι ο τρόπος που μας το επέβαλλαν τώρα σε μια χώρα που σε κάποιο βαθμό, είτε για λόγους πίστεως, είτε για λόγους άγνοιας, αντιστέκονταν σε αυτή την προοπτική.

Με το ηλεκτρονικο φακέλωμα λένε ότι θα καταπολεμηθεί η παρανομία. Αφελής δικαιολογία για αφελείς και ηλιθίους! Είναι κανόνας πως όταν αναπτύσσεται η τεχνολογία της καταπολέμησης της παρανομίας, αναπτύσσεται παράλληλα η τεχνολογία της παρανομίας. Η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής τεχνολογίας έφερε την έκρηξη των κάθε λογής χάκερς.

Αλλά αλλού είναι το επίμαχο σημείο. Με το ηλεκτρονικό φακέλωμα ο άνθρωπος γίνεται ένα απρόσωπο νούμερο καθοδηγούμενο και υποταγμένο στους ηλεκτρονικούς διαχειριστές της ζωής του, ακόμα και της ανάσας του. Το κόλπο ήταν όμορφα στημένο και όλοι εμείς σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να πέσουμε στον λάκκο που μας έχουν σκάψει και να πούμε και από πάνω ευχαριστώ!

Μέσα σε όλη αυτή τη ζοφερή κατάσταση που μας έχει περικυκλώσει, ας...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Δημοψήφισμα. Το "ΟΧΙ" ήταν η φυσική επιλογή

δημοψήφισμα 2015.jpgΗ επικράτηση του ΟΧΙ ήταν σίγουρη. Με τίποτα ο Έλληνας δεν θέλει να νιώθει ότι του επιβάλλουν κάτι με το ζόρι, πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά αυτούς που θεωρεί υπεύθυνους για την εξαθλίωση που βιώνει τα 5 τελευταία χρόνια... Και μόνο το γεγονός ότι αυτοί που έλεγαν ΝΑΙ ήταν όλοι εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων που κυβέρνησαν ή συμμετείχαν στην διαμόρφωση πολιτικής τα τελευταία 5 χρόνια ήταν αρκετό για να φέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Το ίδιο και το επίσης γεγονός ότι σχεδόν όλα τα ΜΜΕ ήταν υπέρ του ΝΑΙ. Πλέον οι πολίτες είναι υποψιασμένοι απέναντι τους και τα αντιμετωπίζουν με κριτικό πνεύμα και δεν καταπίνουν αμάσητο ότι τους δίνουν όπως έκαναν τα προηγούμενα χρόνια.

Το ΟΧΙ ήταν μια διέξοδος. Ήταν αυτό που ζητούσαμε τόσα χρόνια, η ευκαιρία να δώσουμε την δική μας απάντηση σαν πολίτες και όχι αυτή που νόμιζαν οι πολιτικοί ότι θέλουμε. Ήταν ένα ΟΧΙ στα ατελείωτα φορολογικά μέτρα των προηγουμένων μνημονίων, ένα ΟΧΙ που έδειξε στους Ευρωπαίους ότι παρόλο που οι πολιτικοί που μας εκπροσωπούσαν έλεγαν ΝΑΙ σε όλα, εμείς είχαμε διαφορετική γνώμη.

Πιστεύω ότι έπρεπε να πούμε αυτό το ΟΧΙ ανεξάρτητα από το τίμημα. Γιατί κάποια στιγμή έπρεπε να εκφράσουμε αυτό το οποίο νιώθουμε για όλα αυτά που μας έχουν επιβάλλει χωρίς να μας ρωτήσουν .Για όλες τις αδικίες που έχουμε υποστεί . Για το γεγονός ότι όλα τα φορολογικά μέτρα αφορούσαν μονίμως τους ίδιους και το ίδιο εισόδημα φορολογούνταν ξανά και ξανά και για πολλά άλλα που έχει ο καθένας στο μυαλό του..

Στον αντίποδα, με τίποτα αυτοί που ψήφισαν ΝΑΙ δεν είναι "γερμανοτσολιάδες" όπως ανέφερε ο κ. Δελαστίκ -και ντροπή του- στον κ. Χατζηνικολάου σε χθεσινή εκπομπή. Είναι και αυτοί Έλληνες όπως και όλοι οι υπόλοιποι που ανησυχούν για...............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Οι φόβοι, οι κίνδυνοι και η αλήθεια για το κούρεμα καταθέσεων

Σημtrapezaellados.jpg. Σε περίπτωση κουρέματος των καταθέσεων ποιοι θα την πληρώσουν? Οχι βέβαια οι μεγάλοι, όχι αυτοί που έχουν πραγματικά το χρήμα. Αυτοί έχουν ήδη πάρει τα λεφτά τους από τις τράπεζες και τα έχουν στείλει στο εξωτερικό ή τα έχουν σε θυρίδες και σεντούκια. Θα την πληρώσουν όμως οι άλλοι οι αποίοι "άλλοι" είναι οι μικροκαταθέτες -αν το κούρεμα γίνει χωρίς πλαφόν όπως ακούγεται- και αυτοί που πίστεψαν και στήριξαν την κυβέρνηση διατηρώντας τα χρήματα τους στις τράπεζες. Πολλοί θα πουν ότι ¨και τι με νοιάζει εμένα, εγώ δεν έχω λεφτά στην τράπεζα". Ναι εντάξει, αλλά και το να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα δεν σου δίνει εσένα κάποια λύση, αντιθέτως αν διατηρηθεί ζωντανή μπορεί τελικά να βγεις και εσύ οφελειμένος.

Ελπίζω το σενάριο αυτό να μείνει σενάριο γιατί αν υλοποιηθεί το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα μία τεράστια κοινωνική αδικία και μάλιστα επί αριστερής κυβέρνησης, γιατί και πάλι οι έχοντες θα τη βγάλουν καθαρή και πάλι οι μη έχοντες θα πληρώσουν για λογαριασμό όλων....

---

Ο νέος εφιάλτης, μετά το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls, ακούει στο «κούρεμα των καταθέσεων». Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν και χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εγγυήθηκε τις καταθέσεις στις τράπεζες, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κούρεμα.

Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε εξαιρετικά αισιόδοξος για τις τράπεζες και είπε στην ΕΡΤ ότι θα ανοίξουν με το πάτημα ενός κουμπιού. «Με το που συνάπτουμε τη συμφωνία η ΕΚΤ πατάει ένα κουμπί και αυξάνεται ο ELA, αποκαθίσταται η ρευστότητα», είπε και πρόσθεσε ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν αμέσως με την συμφωνία αλλά και ότι αμέσως θα αρθούν τα capital controls.

Παρά τις διαβεβαιώσεις η ανησυχία στην ελληνική κοινωνία έχει αυξηθεί, ενώ πλέον για το ενδεχόμενο κουρέματος των τραπεζών μιλούν και επίσημα στελέχη της αντιπολίτευσης και κόμματα. Ο Τσίπρας μπορεί να εγγυήθηκε τις καταθέσεις των Ελλήνων αλλά η αλήθεια είναι πως επί της ουσίας, στην κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία, τις καταθέσεις μπορεί να τις εγγυηθεί μόνο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τι θα γίνει μετά «ναι» ή μετά το «όχι» κανείς δεν μπορεί να το πει, ωστόσο οι φόβοι για κούρεμα μετά το capital control έχουν αυξηθεί.

Χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έδωσε στην ουσία μία άτυπη ανοχή προς τις ελληνικές τράπεζες, μέχρι το κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής, διατηρώντας αμετάβλητο το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω ELA, ενώ δεν έλαβε καμία νέα απόφαση για την αύξηση στο κούρεμα των εγγυήσεων που δίνουν οι τράπεζες.

Και αυτό γιατί η ΕΚΤ πλέον στηριζόμενη στο γεγονός ότι έληξε το πρόγραμμα και δεν πληρώθηκε η δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει πλέον τη δυνατότητα να λάβει τα μέτρα της.

Το κούρεμα των ενεχύρων του ELA θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και στο 75% ή το 90% και στην περίπτωση αυτή το κούρεμα των καταθέσεων θα ήταν σχεδόν υποχρεωτικό. Μάλιστα σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του Bloomberg το κούρεμα του ELA θα είχε ως αποτέλεσμα ανάγκες από 33 δισ. ευρώ έως 67 δισ. ευρώ από τα 120 δισ. ευρώ που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις τράπεζες.

Δηλαδή σε περίπτωση τακτικής χρεοκοπίας θα επηρεαστούν, όπως αναφέρουν σήμερα και τα Νέα, από το 27% ως το 55% των καταθέσεων που υπάρχουν στις τράπεζες, ανάλογα πάντα με του πού θα κλειδώσει το όριο του κουρέματος.

Θα πρέπει να τονιστεί πως το κούρεμα καταθέσεων δεν αποτελεί το πρώτο βήμα στην περίπτωση που μια τράπεζα βρεθεί στην αέρα. Η κοινοτική οδηγία για τις τράπεζες προβλέπει πως αν μια τράπεζα χρειαστεί διάσωση οι αρχές θα πρέπει πρώτα να επιβάλλουν «κούρεμα» σε μετόχους αλλά και σε όσους έχουν ομόλογα.

Οι μέτοχοι είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τις απώλειες και θα ακολουθήσουν οι ομολογιούχοι. Αυτή η διαδικασία προσδιορίζεται ως διάσωση της τράπεζας με ίδια μέσα (bail-in) και διαφοροποιείται από τη διάσωση με χρήμα φορολογουμένων (bail-out).

Αν χρειάζονται περισσότερα χρήματα για τη διάσωση, πράγμα που κανείς δεν...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Ψυχολογικός πόλεμος - CNN: Ποιος νοιάζεται αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ;

Ελληνική σημαία_ευρωπαική ένωση.jpg

Κατά την άποψη του Iain Begg, καθηγητή στο London School of Economics, τα επιχειρήματα που έχουν προβληθεί κατά καιρούς υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ είναι ελάχιστα πειστικά

---

Καθ' όλη τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης του ευρώ, που φαίνεται να μην έχει τέλος, ήταν σχεδόν αυτονόητο ότι ο βασικός στόχος όλων των μερών ήταν να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, διαφυλάσσοντας την ακεραιότητα του ενιαίου νομίσματος. Ωστόσο, τελευταία γίνεται όλο και περισσότερο ξεκάθαρο ότι μερικοί από τους πιο «πολεμοχαρείς» πιστωτές της χώρας είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τους Έλληνες στη μοίρα τους εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Τα παραπάνω επισημαίνει ο Iain Begg, συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου και καθηγητής του London School of Economics σε ένα σκληρό άρθρο του στο CNN με τίτλο «Ποιος νοιάζεται αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει και φύγει από το ευρώ;». 

«Τι σημασία θα είχε μία τέτοια εξέλιξη; Ποιον θα επηρέαζε και πώς;», διερωτάται ο αρθρογράφος και κατόπιν επιχειρεί να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα.

«Για τους ίδιους τους Έλληνες, αυτό το σενάριο θα ήταν σχεδόν σίγουρα καταστροφικό», τονίζει ο Begg, εξηγώντας ότι το τραπεζικό σύστημα που ήδη δέχεται έντονες πιέσεις θα κατέρρεε ολοκληρωτικά. Το bank walk θα εξελισσόταν ραγδαία σε bank sprint και το νέο νόμισμα θα δεχόταν μεγάλη υποτίμηση που με τη σειρά της θα οδηγούσε σε υψηλό πληθωρισμό. «Μία αναγκαστική, εσπευσμένη αποχώρηση, θα ήταν αποσταθεροποιητική και για τη πολιτική ζωή της χώρας», επισημαίνει ο αρθρογράφος.

Κατά την άποψη του Begg, τα επιχειρήματα που έχουν προβληθεί κατά καιρούς υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ είναι ελάχιστα πειστικά. Μάλιστα, ο αρθρογράφος παραθέτει τρία από αυτά, εξηγώντας γιατί έχουν αρχίσει να χάνουν την ισχύ τους.

Πρώτο επιχείρημα: Η παραδοχή ότι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι μη αναστρέψιμη θα ενθαρρύνει τις αγορές να αναζητήσουν το επόμενο ευάλωτο θύμα για κερδοσκοπία.
Ωστόσο, όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, η Ευρώπη έχει οχυρωθεί καλά και είναι πλέον σε θέση να αποκρούσει τέτοιου είδους επιθέσεις. Στην περίπτωση ενός Grexit θα υπάρξει σίγουρα ανησυχία για μετάδοση της κρίσης αλλά «η σκληρή αλήθεια είναι πως το ευρώ χωρίς το βάρος της Ελλάδας θα είναι πιο ανθεκτικό από πριν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής οικονομικών στο London School of Economics.

Δεύτερο επιχείρημα: Οι μικρές οικονομίες όπως η Ελλάδα έχουν συνήθως υψηλή αναλογία του εμπορίου τους προς το ΑΕΠ, επομένως ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης μπορεί να πληγούν από την μείωση των εξαγωγών. Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι αυτό το επιχείρημα δεν ισχύει για την Ελλάδα αφού η συγκεκριμένη...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Αξιοκρατία...!! Επιστρέφουν στο ΕΣΥ επίορκοι γιατροί με το νόμο Κατρούγκαλου..

Σημφακελακι.jpg. Έτσι λειτουργεί η αξιοκρατία σήμερα. Δεν τρέχει τίποτα που ο άλλος εκμεταλλεύεται τη θέση του και επιβάλει σε αυτούς που έχουν την ανάγκη του  να του τα σκάσουν απλά για να κάνει τη δουλειά του. Τον επιβραβεύουμε κιόλας. Μπράβο!!!!

---

Σιωπηλό αλλά σταθερό το κύμα επιστροφής από τη διαθεσιμότητα - 60 οι περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα - Γιατρός από το Καρπενήσι επέστρεψε αν και συνελήφθη να παίρνει φακελάκι

Ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους τα δημόσια νοσοκομεία στους γιατρούς που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα λόγω πειθαρχικής ή ποινικής δίωξης. Πίσω από το σιωπηλό αλλά σταθερό κύμα επιστροφής των επίορκων γιατρών και λοιπών εργαζομένων στο ΕΣΥ που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες "κρύβεται" ο περίφημος νόμος Κατρούγκαλου που δρομολογεί την επαναφορά των επίορκων δημοσιων λειτουργών.

Σε ό,τι αφορά το ΕΣΥ εκτιμάται ότι οι επίορκοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα είναι περί τους 60 και κατανέμονται σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία, οι γιατροί "επιστρέφουν" στα νοσοκομεία και συγκεκριμένα στα πειθαρχικά συμβούλια κάθε μονάδας εφόσον υπάρχουν, για να κριθεί εκ νέου η υπόθεση τους.

Θεωρητικά το συμβούλιο μπορεί να την "κλείσει" ή να την παραπέμψει σε ανώτερο πειθαρχικό. Στην πράξη, ωστόσο, αυτό που καταγγέλλεται ότι συμβαίνει είναι ότι τα πειθαρχικά συμβούλια συγκαλούνται κατά περίπτωση ανάλογα με τον επίορκο κάθε φορά.

Οι "αριστερές" πολιτικές αποχρώσεις των επίορκων φαίνεται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο για την πλήρη επαναφορά τους στο ΕΣΥ, καθώς σε κάποια νοσοκομεία τα συμβούλια δεν συγκαλούνται... καθόλου, και με την παρέλευση της προθεσμίας που ορίζει ο νόμος, ο επίορκος επανατοποθετείται αυτοδικαίως.

Σε άλλες, πάλι, περιπτώσεις, τα συμβούλια βγάζουν... λάδι τους γιατρούς κρίνοντας οτι.......

Διαβάστε περισσότερα ..»


«Ναρκοπέδιο» ο ΦΠΑ: Δείτε πού έρχονται αυξήσεις

ταμειακή_φπα.jpg

Τα 2 δισ. ευρώ από ΦΠΑ, χαριστική βολή στην ανάπτυξη και στα εισοδήματα - Στο 23% πάνε μπισκότα, σοκολάτες, κονσέρβες, αναψυκτικά και δεκάδες άλλα προϊόντα από το καθημερινό καλάθι της νοικοκυράς - Αυξήσεις σε ταβέρνες, εστιατόρια, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, κόμιστρα ταξί, αεροπορικά εισιτήρια, ηλεκτρολόγους, μαραγκούς, εισιτήρια θεαμάτων

Μετά τη συμφωνία για μέτρα 8 δισ. ευρώ, οι αυξήσεις του ΦΠΑ είναι το επόμενο μεγάλο ναρκοπέδιο στο οποίο μπαίνει η κυβέρνηση, αλλά και η αγορά και η οικονομία ολόκληρη. Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες που θα εξειδικευτούν, και ειδικά στις αυξήσεις ΦΠΑ στα τρόφιμα όπου άλλες φαίνονται και άλλες είναι!...

Η κυβέρνηση βάζει την υπογραφή της πως θα εισπραχτούν συνολικά 2 δισ. ευρώ επιπλέον μέσα σε 15 μήνες, από τις αλλαγές στον ΦΠΑ. Προσπαθεί να πείσει όμως τους θεσμούς και τον λαό ότι ότι τα 680 εκατ. ευρώ επιπλέον φέτος και τα άλλα 1,4 δισ. ευρώ το 2016 θα προέλθουν απλώς και μόνον... μειώνοντας τον συντελεστή ΦΠΑ 6,5% σε 6% ή μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής.

Στην πράξη όμως ακόμα και με περιορισμό της φοροδιαφυγής 20% (παρότι δεν έχουν βγει καν ακόμα τα ελεγκτικά συνεργεία στα νησιά!), ο λογαριασμός δεν βγαίνει χωρίς:

- Αύξηση 45% του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου:


100 εκατ. ευρώ περισσότερα φέτος και άλλα 300 εκατ. ευρώ επιπλέον, τα οποία χρειάζεται η κυβέρνηση, θα τα βρει από την αύξηση του ΦΠΑ 16,5% σε 23% που ισχύσει στα νησιά του Αιγαίου. Προφανώς το μέτρο αφορά σε Μύκονο και Σαντορίνη και δεν χρειάζεται να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά της άγονης γραμμής, εξέλιξη που αρνείται να συνυπογράψει η ηγεσία των ΑΝΕΛ, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πως ο διαχωρισμός των νησιών σε κοσμοπολίτικα και μη συναντά συνταγματικά κωλύματα. Για το καλό όλων πάντως, ένας τέτοιος διαχωρισμός πρέπει να υπάρξει, έστω και αν.... σκοντάφτει στο Σύνταγμα της χώρας.

- Διπλασιασμό του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, από 6,5% σε 13%

Έτσι ένα πακέτο διακοπών 500 ευρώ θα κοστίζει και 30 ευρώ επιπλέον, μόνο από την αλλαγή αυτή.

- ΦΠΑ 23% στα τρόφιμα: αυξήσεις σε χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες, θα επιφέρει η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ που προτείνει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να πείσει τους δανειστές ότι μπορεί να αυξήσει τα έσοδα.

Με ΦΠΑ 23% θα πωλούνται και τυποποιημένα «μη βασικά» τρόφιμα.

Στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα που συζητά τα μέτρα στο Euroworking Group, προσπαθούν να εξαιρέσουν τα περισσότερα τρόφιμα που πωλούνται σήμερα με 13%, για να μην αυξηθούν στο 23%. Εκτός από το γάλα, το ψωμί, τα νωπά προϊόντα (κρέας, ψάρι, λαχανικά) και χύμα προϊόντα (πχ ρύζι, όσπρια) τίποτα άλλο δεν φαίνεται απολύτως διασφαλισμένο πως θα γλιτώσει από την κρησάρα -καθώς άλλωστε και στο παρελθόν ο κ.Βαρουφάκης έλεγε πως αν χρειαστεί «ένα άχρηστο προϊόν θα αυξήσει» αλλά τώρα ψάχνει να περιγράψει ολόκληρες ομάδες προϊόντων που θα πάνε στο 13% ή 23%.

Μακαρόνια, ρύζια και όσπρια πωλούμενα σε συσκευασίες επιδιώκεται να παραμείνουν στο 13%. Αν αφορούν έτοιμα πιάτα (πχ προκατεψυγμένα κλπ) θα πάνε αυτομάτως στο 23%.

Με 23% θα πωλούνται «στα σίγουρα»: μπισκότα, σοκολάτες, πατατάκια, τσιπς, κονσέρβες, αναψυκτικά, συσκευασμένοι χυμοί, κατεψυγμένα τρόφιμα, γλυκά, παγωτά, μαρμελάδες, επεξεργασμένο και συσκευασμένο ψωμί, σάντουιτς, προμαγειρεμένο φαγητό, έτοιμο.............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Οι προτάσεις της Ελλάδας στην εξαμερή.Έρχονται μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις!

ασήκωτοι φόροι.pngΒαριά φορολόγηση στον τουρισμό στον μόνο κλάδο της ελληνικής οικονομίας που "ανθεί", συνταξιοδότηση σχεδόν μετά...θάνατον, "χαράτσι" στην διατροφή μας, μείωση συντάξεων 1% στις κύριες και 5% στις επικουρικές και "λιώσιμο" των επιχειρήσεων από την βαριά φορολογία προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές για να προκύψει η λεγόμενη "έντιμη" συμφωνία.
 
Λίγο πριν ανακοινώθηκε από την "εξαμερή" η κατ'αρχήν συμφωνία και το ανακοινωθέν μιλά για "Βάση συζήτησης οι ελληνικές προτάσεις".
 
Που σημαίνει ότι μπορεί να ... χειροτερέψουν κι άλλο για τους πολίτες!
 
Με αυτά τα μέτρα αν  η συμφωνία δεν περιλαμβάνει ένα μεγάλο "κούρεμα" χρέους και δωρεάν παροχή οικονομικής βοήθειας ("αναδιάρθρωση χρέους" και "αναπτυξιακή βοήθεια" καλείται το όλο πακέτο για "διπλωματικούς" λόγους) και δεν φανεί στην ελληνική οικονομία τάχιστα το ευεργετικό αποτέλεσμα από την συμμετοχή στους BRICS και την προκαταβολή του αγωγού Greek Stream, τότε ο βίος της παρούσας κυβέρνησης προβλέπεται να είναι εξαιρετικά βραχύς.
 
Με δεδομένη και την εχθρότητα που αντιμετωπίζει από ξένα και εγχώρια κέντρα διαπλοκής θα οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης εντός των επόμενων έξι μηνών.
 
Πρακτικά με αυτά τα μέτρα δεν χρειάζεται καν πραξικόπημα για να σκοτώσουν την κυβέρνηση Τσίπρα. Αν δεν υπάρξει μια σειρά παραγόντων για να συνοδεύουν την συμφωνία, η κυβέρνηση θα έχει αυτοκτονήσει μόνη της.
 
Ενόψει του «έντιμου συμβιβασμού», οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια δέσμη μέτρων την οποία είναι έτοιμος να καταθέσει ο πρωθυπουργός, με αντάλλαγμα τη ρητή αναφορά στη ρύθμιση του χρέους αλλά και την παροχή δωρεάν χρηματικής βοήθειας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση αφορά:
 
- Η Ελλάδα προσφέρει σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη, με μια σειρά ελάχιστον εξαιρέσεων, αλλά και μείωση συντάξεων 1% στις κύριες και 5% στις επικουρικές με αύξηση των κρατήσεων υπέρ των κλάδων υγείας!
 
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πάντως, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε πως είναι μάλλον δύσκολο να υπάρξει τελική συμφωνία σήμερα, καθώς χρειάζονται περισσότερες μέρες για διευκρινίσεις.
 
- Οι τρεις συντελεστές ΦΠΑ (6,5%, 13%, 23%) με πολύ πιθανή την ένταξη της εστίασης στο συντελεστή 23%. Σε ότι αφορά το ζήτημα αυτό, η Ελλάδα συμφωνεί να αυξηθεί ο βασικός ΦΠΑ στο 23%. Στο 13% θα είναι μόνο η ενέργεια και τα βασικά τρόφιμα (αυτό επί του πρακτέου σημαίνει ότι οι Έλληνες θα "τρελαθούν" στο μακαρόνι και το ρύζι). Στο 6% θα είναι τα βιβλία και τα φάρμακα.
 
- Η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων (από 1/1/16) με τα έσοδα από το εν λόγω μέτρο να υπολογίζονται στα 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
 
- Η αύξηση από 4% σε 5% της εισφοράς υπέρ του κλάδου υγείας που επιβάλλεται στις κύριες συντάξεις και ταυτόχρονη καθιέρωση αντίστοιχου ποσοστού παρακράτησης από τις επικουρικές, οι οποίες έως τώρα δεν επιβαρύνονταν με τέτοια εισφορά.
 

Με τον τρόπο αυτό, που στην πραγματικότητα ισοδυναμεί με μείωση των κύριων συντάξεων κατά 1% και των επικουρικών κατά 5%, εξοικονομούνται...........

Διαβάστε περισσότερα ..»


Αυτή είναι η αιτία, που πιθανόν θα έχουμε παγκόσμια στρατιωτική σύγκρουση!

Εξέδρα άντλησης .jpg

Σημ. Όπως και τότε τον Μάρτιο του 2003 που διέδωσαν τον μύθο σχετικά με τα όπλα μαζικής καταστροφής (ΟΜΚ) για τα οποία δήθεν έγινε η επέμβαση στο Ιράκ τις συνέπειες της οποίας πληρώνουμε και σήμερα, έτσι και τώρα καλλιεργείται παγκόσμια ένα κλίμα περί των κακών Ρώσων έτσι ώστε να υπάρχει η υποστήριξη της παγκόσμιας κοινής γνώμης για μια επέμβαση στην Ρωσία.

Τότε κατάφεραν οι ΗΠΑ να εμποδίσουν τον μετασχηματισμό του εμπορίου πετρελαίου σε ευρώ, τώρα προσπαθούν να κάνουν το ίδιο για το ρούβλι.

Η επάρκεια και ο έλεγχος των ροών της ενέργειας είναι ο βασικός στόχος αφού όποιος ελέγχει την ενέργεια, ελέγχει τον κόσμο. Φυσικά οι ΗΠΑ δεν θα αφήσουν με τίποτα να πραγματοποιηθούν τα σχέδια της Ρωσίας που είναι ο μετασχηματισμός του παγκοσμίου εμπορίου ενέργειας σε ρούβλια. Το θέμα είναι τι μέσα είναι διατεθειμένες να μεταχειρισθούν προκειμένου να το πετύχουν αυτό..

--------

Σε κάθε πόλεμο μικρό η μεγάλο υπάρχουν οι αιτίες και οι αφορμές. Έτσι διαβάζαμε  όλοι μας από μικροί στα βιβλία της ιστορίας,  για όλες τις μικρές ή μεγάλες  πολεμικές συρράξεις. Στην προκειμένη περίπτωση, μία από τις αιτίες της  κόντρας ΗΠΑ και Ρωσίας είναι η ενέργεια . Το γιατί αναφέρεται  σε σχετικό άρθρο  χθεσινού ρωσικού δημοσιεύματος.   Πρόκειται για ένα παιχνίδι που παίζεται από κολοσσούς , οι οποίοι ετοιμάζουν τα  δικά τους ενεργειακά σχέδια για  τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι  υδρογονάνθρακες κινούν την παγκόσμια οικονομία εδώ και πάρα πολλά  χρόνια.  


Τι θα συμβεί τελικά όμως με το πετρέλαιο; Θα πέσει  και πάλι στα 12 δολάρια ανά βαρέλι όπως το 1998; Η Σαουδική Αραβία έχει μόλις ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη να αυξήσει τον όγκο της παραγωγής  του πετρελαίου της κατά τους προσεχείς μήνες,  για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση. Φυσικά, οι Σαουδάραβες έχουν κάτι  άλλο πιο πονηρό στο μυαλό τους , και θα κοιτάξουν να επωφεληθούν τα μέγιστα από μία τέτοια κίνηση. Για ποιο όμως ακριβώς λόγο οι Σείχηδες θέλουν να προβούν σε μία τέτοια κίνηση;

Η ιστορία δείχνει ότι οι περίοδοι των υψηλών τιμών του πετρελαίου ακολουθούνται πάντα  από περιόδους  φθηνού πετρελαίου. Δεν θα ήταν έκπληξη εάν  οι τιμές του πετρελαίου  μειώνονταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα,  ακόμα πιο χαμηλά , όπως ήταν μέχρι πρόσφατα.

Ο  Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, είχε ανακοινώσει ότι ο ΟΠΕΚ θέτει προσκόμματα στην εξόρυξη νέων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων,  και ότι  η αύξηση των τιμών θα σταματήσει .  Οι ίδιοι παράγοντες τονίζουν  ότι η  βενζίνη χάνει πολλούς οπαδούς  , σε σχέση με το πετρέλαιο ως κινητήριο μοχλό . Τώρα , οι ίδιοι  άνθρωποι  φωνάζουν ότι η βενζίνη είναι αυτή που  προκαλεί  την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου εν τω μεταξύ θα αρχίσουν πραγματικά να κινούνται προς τα πάνω . Από την άλλη πλευρά ο κινεζικός γίγαντας ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει  λιγότερο πετρέλαιο για φέτος .

Έτσι, οι προβλέψεις γίνονται πραγματικότητα, για το σχιστολιθικό πετρέλαιο. Ο κόσμος εισέρχεται σταδιακά και πάλι.............

Διαβάστε περισσότερα ..»


Ποιος big brother.... έρχεται το Περιουσιολόγιο!. Ότι δεν δηλώσεις κατάσχεται!!!

Κλέφτης.jpgΣοκ για 6.500.000 φορολογούμενους που από τον επόμενο μήνα πρέπει να δηλώσουν στο Περιουσιολόγιο και το τελευταίο περιουσιακό τους στοιχείο (κινητό ή ακίνητο) καθώς και τα κρυμμένα χρήματά τους σε στρώματα και θυρίδες. Αν δεν το κάνουν, στην περίπτωση που εντοπιστούν και δεν συμπεριλαμβάνονται στη δήλωση περιουσιολογίου, θα κατάσχονται!

Η εγκύκλιος για το νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο είναι πλέον έτοιμη και βρίσκεται στη φάση της συλλογής υπογραφών μεταξύ των υπηρεσιών. Με το νέο σύστημα όλοι θα δηλώσουν τα πάντα - από ακίνητα και καταθέσεις μέχρι δάνεια, οικονομικές απαιτήσεις από τρίτους και μετρητά που έχουν στο σπίτι ή σε θυρίδες. Αν παραλείψουν να δηλώσουν κάτι, κινδυνεύουν να τα χάσουν όλα, αφού θα κατάσχονται τη στιγμή που θα τα ανακαλύψει το κράτος!

Με τον τρόπο αυτό θα κληθούν να πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο όχι μόνο όσοι δήλωναν ελάχιστα ενώ αποκαλύπτεται πως είχαν πολλά, αλλά και όσους είχαν δηλώσει ειλικρινώς όλα τα εισοδήματά τους η Εφορία θα τους καλεί να βρουν τρόπο να αποδείξουν ότι τα μετρητά ή άλλα περιουσιακά τους στοιχεία προέρχονται από τα φορολογημένα εισοδήματά τους και μόνο - και όχι από άλλα που οι ελεγκτές θα θεωρήσουν πως ήταν κρυφά και αδήλωτα. Στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί αναβρασμός γιατί βλέπουν και έναν άλλον μεγάλο κίνδυνο: μαζί με τα αδήλωτα εισοδήματα (π.χ. από πωλήσεις ακινήτων ή μαύρη εργασία) να φορολογηθούν και να νομιμοποιηθούν και χρήματα από εγκληματικές δραστηριότητες.

Για το «βρώμικο» χρήμα που καίει τα χέρια όσων το έχουν και δεν μπορούν να το κυκλοφορήσουν, η ασυλία με φόρο 30% -όπως προτάθηκε από την κυβέρνηση για να ισχύσει στη ρύθμιση για τις καταθέσεις στις τράπεζες- φαντάζει απίστευτα φθηνή και συμφέρουσα εφόσον ο κάτοχός τους δεν έχει πιαστεί στα πράσα να εγκληματεί.

«Θα νομιμοποιήσουμε και τους λαθρέμπορους», λέει παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος αρνείται να βάλει την υπογραφή του, αλλά κρατά αποστάσεις και πιέζει να αλλάξει άρδην το σχέδιο που ετοιμάζεται.

Τον ίδιο προβληματισμό εκφράζουν και επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που περιμένουν να δουν δημοσιευμένη την τελική πρόταση προτού βγουν στα κάγκελα.

Φοβούνται διαρροές...

Με το νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο που θα κληθούν να συμπληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι το καλοκαίρι, δεκάδες χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά θα αναγκαστούν να πληρώσουν έξτρα φόρους. Στην παγίδα θα πέσουν όσοι αγόρασαν ή πούλησαν σπίτι σε τιμή υψηλότερη από την αντικειμενική που δηλώθηκε στο συμβόλαιο, αλλά και όσα νοικοκυριά έχουν κρυμμένα μετρητά στο μαξιλάρι τους.

Συμπληρώνοντας το νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, οι 6.500.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να απαντήσουν ακόμα και σε ερωτήσεις που δεν είχε διανοηθεί καν να περιλάβει ούτε στο πιο εξαντλητικό ερωτηματολόγιο «πόθεν έσχες» ο νομοθέτης. Έχοντας δηλώσει όλοι οι πολίτες με κάθε λεπτομέρεια ό,τι έχουν και δεν έχουν, η κυβέρνηση δεν θα χρειάζεται πια να χρησιμοποιεί τα τεκμήρια διαβίωσης για να υπολογίζει το φορολογητέο εισόδημα κάθε πολίτη. Αυτό θα προκύπτει αυτόματα από τη μεταβολή του πλούτου που κατέχει, δηλαδή την απόκτηση ή απώλεια περιουσιακών στοιχείων όπως ακίνητα, αυτοκίνητα και καταθέσεις.

Πέραν όμως του φόβου για αυθαιρεσίες στους ελέγχους, που θα τις πληρώσουν όσοι πιαστούν στη φάκα για ήδη φορολογημένα λεφτά, επιφυλάξεις εκφράζονται από τους αρμοδίους και για τον κίνδυνο διαρροής άκρως ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων και δεδομένων.

Στο νέο περιουσιολόγιο θα αποτυπώνονται όλες οι μεταβολές που δηλώνει στην περιουσία του ο φορολογούμενος, αλλά θα διασταυρώνονται online και με στοιχεία που θα διαβιβάζουν και οι ίδιες οι τράπεζες ή το Κτηματολόγιο και άλλοι φορείς στην Εφορία.

Έτσι, κάθε κίνηση των πολιτών θα καταγράφεται και θα ελέγχεται, δημιουργώντας μια τεράστια βάση δεδομένων που θα εμπλουτίζεται διαρκώς.

Μάλιστα, ειδική ομάδα του υπουργείου Οικονομικών έχει ετοιμάσει ήδη τη φόρμα με τις βασικές ερωτήσεις για το νέο περιουσιολόγιο. Με βάση τα πρώτα σχέδια που καταρτίστηκαν, η «ανάκριση» κατά τη συμπλήρωσή του θα είναι πιο σκληρή και από εκείνη του «πόθεν έσχες».

Σε αντίθεση με την κλασική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης, την οποία συμπληρώνουν κάθε χρόνο σχεδόν 1.000.000 υπόχρεοι, για το νέο περιουσιολόγιο δεν θα απαιτείται η αναγραφή στοιχείων συγγενών (εξ αίματος ή εξ αγχιστείας), αφού κάθε πολίτης θα υποβάλλει υποχρεωτικά τη δική του ατομική δήλωση.

Από κει και πέρα, όμως, οι ερωτήσεις σχεδιάζεται να είναι αμείλικτες. Για παράδειγμα:

  Διαθέσιμα μετρητά: Ο φορολογούμενος θα καλείται να δηλώσει τι ποσά κατέχει σε μετρητά, σε ευρώ, δολάρια ή άλλο νόμισμα, σε ποιο μέλος της οικογένειας ανήκουν και να δικαιολογήσει την προέλευσή τους (π.χ. από ανάληψη τραπεζικών καταθέσεων κ.λπ.). Θα............

Διαβάστε περισσότερα ..»

Προφίλ

spilef Spilef
Hellas
Το προφίλ μου

Η Ελλάδα πάνω από κόμματα, από προσωπικές φιλοδοξίες, από συμφέροντα πολυεθνικών και προπαγάνδα των ΜΜΕ. ¨"Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους..."

Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος 2015
ΚΔΤΤΠΠΣ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Ακομμάτιστοι Έλληνες Ιστολόγοι

Portal ΚύκλουΠροηγούμενος Ιστότοπος ΚύκλουΕπόμενος Ιστότοπος ΚύκλουΤυχαίος Ιστότοπος Κύκλου

Εορτολόγιο

Αρχείο θεμάτων

Σελίδες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...